Reptiler

Baloo

Stad: Örebro

Ålder: född 12/8-08 (15 år)

Kön: hane

Djurslag: rysk stäppsköldpadda

Kom till Smådjurschansen: september 2023

Bakgrund
Baloo kom till Smådjurschansen september 2023 då tidigare ägare kände att han inte längre fick den tiden han förtjänar. 

Om Baloo
Baloo är en väldigt nyfiken och social liten kille, om man sitter vid buren så är han gärna där och om man håller på med något i buren så tar det inte många sekunder innan han är där för att se vad som händer!

Bada, klättra på växter och gå i gräs är några av Baloo’s absoluta favorit grejer i jourhemmet. Han är aktiv så en ännu större bur hade nog uppskattats, han har levt som ensam sköldpadda men både tidigare ägare och jourhem tror att han hade uppskattat en kompis, det är dock svårt att garantera hur han skulle fungera med andra. Buren är egenbyggd och medföljer om man önskar!

Baloo vill komma till ett hem där han får bo utomhus på sommaren, gärna med artfränder.

Maja & Sköldis

Stad: Uppsala

Ålder: född 2006 (17 år)

Kön: hane och hona

Djurslag: vattensköldpadda (reeves kärrsköldpadda)

Kom till Smådjurschansen: april 2023

Pris: 600kr

Bakgrund
Maja och Sköldis kom till Smådjurschansen i april 2023 efter att en privatperson räddat dem från att bli utsläppta i naturen. I sitt tidigare hem har de tyvärr vanvårdats genom att de bott extremt litet och smutsigt, inte fått korrekt kost eller på något sätt haft korrekta levnadsförhållanden. 
 
Om Maja & Sköldis
Maja och Sköldis är två vattensköldpaddor som i tidigare hem inte fått sina nutritionella och miljömässiga behov uppfyllda. 
De har med tiden blivit väldigt vana vid människorna i jourhemmet. Maja (med ansiktsmönstret) är mer avslappnad medan Sköldis är väldigt aktiv och simmar runt i akvariet mycket. Maja har nyligen lagt ägg.