Reptiler

Lucian

Stad: Stockholm (Bro)

Art: Sköldpadda (troligtvis testudo graeca)

Ålder: okänd (tidigare ägare gissade på runt 17 år)

Kön: hane

Lucian är en landsköldpadda som kom till Smådjurschansen i mars 2023. I ett framtida hem vill Lucian bo utomhus under sommaren och ha sällskap av andra sköldpaddor. Han är en trevlig kille som gillar att sova och ibland gå runt i huset. Han är också väldigt smart och han visar när han vill lämna buren. Lucian har inte full tillit till människor, men han öppnar sig mer och mer.
 
Mer information kommer när jourhemmet lärt känna honom lite bättre.

Maja och Sköldis

Stad: Uppsala

Art: Vattensköldpadda (Reeves Kärrsköldpadda)

Ålder: 17 år gammal

Kön: hane och hona

Maja och Sköldis kom till Smådjurschansen i april 2023 efter att en privatperson räddat dem från att bli utsläppta i naturen. I sitt tidigare hem har de tyvärr vanvårdats genom att de bott extremt litet och smutsigt, inte fått korrekt kost eller på något sätt haft korrekta levnadsförhållanden. Maja och Sköldis är två vattensköldpaddor som i tidigare hem inte fått sina nutritionella och miljömässiga behov uppfyllda. De har med tiden blivit väldigt vana vid människorna i jourhemmet. Maja (med ansiktsmönstret) är mer avslappnad medan Sköldis är väldigt aktiv och simmar runt i akvariet mycket. Maja har nyligen lagt ägg.
 
Mer information kommer när jourhemmet lärt känna dem lite bättre.

Argo - bokad

Stad: Örebro

Art: leopardgecko

Ålder: född 2013

Kön: hona

Argo kom till Smådjurschansen i maj 2023 då hennes familj inte kunde ha kvar henne. Hon är en mycket social och kontaktsökande liten tjej och det är inga som helst problem att hantera henne. Hon är inte kräsen i maten och äter utan problem så länge man matar henne med pincett. Argo har MDB men påverkas inte av detta så länge hon får tillskott av vitaminer varje dag. 
 
Mer information kommer när jourhemmet lärt känna henne lite bättre.
 
Priset för att adoptera Argo är 500kr.