Kaniner hanar

Viol

Stad: Uppsala

Ålder: okänd men ung

Kön: hane

Kastrerad: kommer kastreras 29/6

Vaccinerad: kommer vaccineras 29/6

Viol kom till Smådjurschansen i juni 2022 i samband med ett vanvårdsärende via Länsstyrelsen. Viol har tidigare bott med andra okastrerade hanar vilket har resulterat i bråk. Därför har Viol en del sår, speciellt på öronen, och hans ena öra har flera jack i sig. Detta är inget vi tror kommer påverka honom långsiktigt men vi kommer såklart låta veterinären ta en titt på det innan Viol adopteras. Viol kom till sitt jourhem full av kiss och tovor i pälsen och har därför en lustig frisyr just nu. Trots Viols tuffa bakgrund är han en nyfiken kille. Han hoppade direkt ur sin transportbur och ville undersöka sin omgivning när han kom till jourhemmet. Han tycker fortfarande att människor och hastiga rörelser är lite läskigt men med sin nyfikna personlighet ska det nog inte bli några stora problem att komma över det. Viol är duktig i hantering och att lyfta upp honom har gått bra. Han har inte heller gjort något motstånd när det kommer till pälsvård. Viol äter hö med stor aptit och älskar även pellets och äppelgrenar. Han är för tillfället lite mager och behöver äta upp sig. Viol är just nu rumsren och gör endast sina behov i ett hörn av sin låda. Han bor inomhus i sitt jourhem men skulle trivas lika bra utomhus. Vi är säkra på att Viol kommer att utvecklas och blomma ut i jourhemmet nu när han får rätt omvårdnad.

 
Priset för att adoptera Viol är 1800 kr

Spike

Stad: Örebro

Ålder: mindre än 1 år

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Spike kom till Smådjurschansen i maj 2022 efter att Länsstyrelsen omhändertagit honom och sedan överlåtit honom till oss. Han är en vuxen ung kille på max 1 år av mellanstor storlek, han väger 3.2kg Spike är glad, snäll, kontaktsökande och har en lugn personlighet. Har en försiktig och mycket vänlig nyfikenhet såväl inomhus som ute i rasthagen. Han blir glad och trygg när jourmatte är i närheten och pratar med honom då skakar han busigt på huvudet, gör glädjesprång och floppar gärna och ofta. För varje dag som går uppskattar Spike klappar mer och mer. Han är lite rädd om sina öron ännu men förtroendet för jourmatte och tonårsbarn i hemmet har snabbt byggt upp en tillit och trygghet. Spike är troligtvis inte så mycket hanterad tidigare, är inte så förtjust att bli upplyft ännu även om det går bra. Han håller sig på behörigt avstånd när nya människor är i närheten och stampar ljudligt när han känner sig osäker vilket sker mer sällan för varje dag. Spike äter med god aptit, älskar gräs, maskroser och annat grönt vilket han får mycket av nu på sommaren. När jourmatte kommer med godsaker kastar han sig ibland fram och krafsar med frambenen vilket kan upplevas som att han gör ett utfall men det är endast maten han vill åt. I jourhemmet bor Spike inomhus nattetid och ute i inhägnad hela dagarna. Han gör sina behov i ett hörn såväl inne som ute, han har ännu inte vågat sig ut på golvet inomhus utan håller sig på mattan men snart tar nog nyfikenheten över. Spike skulle stortrivas såväl ute som inne tillsammans med en artfrände. Eftersom han upplevs som mycket kontaktsökande och social så är känslan att han skulle trivs tillsammans med människor i sin närhet där han får blomma ut till fullo. Helt enkelt en underbar kille!

 
Priset för att adoptera Spike är 1800 kr

Icecream

Stad: Örebro (Hampetorp)

Ålder: okänd men ung

Kön: hane

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Icecream kom till Smådjurschansen i juni 2022 efter att tillsammans med 29 andra kaniner omhändertagits från vanvård. När han kom till oss var han i rätt så dåligt skick men har snabbt repat sig. Icecream är helt döv men är trots detta en framåt och nyfiken kille som blir allt modigare för varje dag som går. Han är ännu inte helt bekväm med att bli hanterad eller klappad men även detta  bättre för varje dag. Icecream ska få bo utomhus nu i sommar men skulle nog trivas med att bo inomhus också. Han är en mycket glad kille som efter första natten i jourhemmet när han släpptes ut i resten av hemmet blev helt överlycklig över att ha så stor yta att springa på. Han han gjorde glädjerus fram och tillbaka i hela hemmet, varvat med akrobatiska glädjeskutt. 

 
Priset för att adoptera Icecream är 1800 kr

Yoghurt

Stad: Uppsala ( Bålsta )

Ålder: född Oktober 2021

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Yoghurt kom till Smådjurschansen i Januari 2022 då en privat person fångat in honom. Han är född i det vilda och har levt med sina föräldrar i ett villaområde där de fått mat och vatten. Yoghurt är en Lejon huvad dvärgkanin. Han är en social liten kille och älskar gos. Yoghurt kommer väldigt gärna fram när jourhemmet kommer ut till honom och hoppas på en liten god pelletsbit. Han blir hemskt gärna klappad i pannan men eftersom han är född i det vilda så har han lärt sig att behöva se sig om för fara så kommer man uppifrån med handen eller snabbt bakom så sticker han iväg snabbt. Han kommer dock tillbaka efter en liten stund när han förstår att vi inte skulle ta honom. Yoghurt är en nyfiken kille som gärna utforskar sin omgivning. Han bor utomhus i jourhemmet men skulle nog passa både inne som ute. Yoghurt trivs att bli omhändertagen, det märker vi. Han längtar nog inte tillbaka ut. Att ha en mysig koja och tillgång till massa hö är ju rena rama drömvärlden. Han hoppar gärna runt ute på jourhemmets inhägnade tomt och trivs med att ha människor runt omkring sig. Han tycker inte att det är okej att bli buren och kommer nog aldrig tycka det. Han sparkar och försöker fly ur famnen. Men när man ska klippa klor, sköta honom eller flytta på honom så går det att lura in honom i transport buren eller snabbt lyfta in honom i den. Hanterar man honom inomhus på upphöjd yta vid kloklippning och skötsel så är han stilla. Han behöver bo rymningssäkert, kommer han ut är risken stor att han smiter.
 
Priset för att adoptera Yoghurt är 1800 kr.

Maskros

Stad: Stockholm

Ålder: okänd men ung

Kön: hane

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: ja

Maskros kom till Smådjurschansen i juni 2022 efter att länsstyrelsen omhändertagit ett större antal kaniner från vanvård. Han var smutsig och luktade urin när han kom till jourhemmet. Han hade sår på öronen och vid ögat vilket förmodligen beror på bråk med de andra okastrerade hanarna han bodde med. Han har varit till veterinär och alla såren läker som de ska och han är frisk för övrigt. Maskros är en dvärgvädur/blandras med dvärgvädur. Han är ovan vid hantering men är snäll och man får klappa om man mutar med något gott. Maskros är en väldigt glad och energifylld kanin som älskar att skutta runt på upptäcktsfärd i jourhemmets hus. Mer information kommer om Maskros när vi lärt känna honom.
 
Priset för att adoptera Maskros är 1800 kr.

Pimms

Stad: Stockholm ( Solna )

Ålder: okänd med troligtvis rätt ung

Kön: hane

Kastrerad: kommer kastreras 28/6

Vaccinerad: kommer vaccineras 28/6

Pimms kom till Smådjurschansen i juni 2022 från ett vanvårdsärende via Länsstyrelsen. Han har tidigare bott med andra okastrerade hanar och har till följd av detta några små sår och ärr på nos och öron. Pimms var väldigt försiktig och skygg första dagen i jourhemmet men det vände snabbt och han är nu kontaktsökande och klättrar gärna upp i knät på en om det bjuds på något gott. Han har god aptit och äter allt som serveras och han älskar hö. Till en början var Pimms rädd för händer men börjar så sakteliga inse att det är ganska mysigt att bli klappad på huvudet. Han är en energisk liten kille som gärna vill bli aktiverad. När Pimms kom till jourhemmet var pälsen smutsig och luktade illa, numera är pälsen i betydligt bättre skick då Pimms gärna ställer upp på pälsvård och utan problem låter en avlägsna tovor runt svansen så länge han får stå på sina ben själv. Just nu är han inte helt rumsren men det borde ordna sig efter kastrering. Han är inte rädd för ljud vilket troligtvis beror på dövhet men är inget som han verkar lida av. Pimms verkar vara en snäll och nyfiken liten kanin som vi tror har alla förutsättningar att bli en fantastisk kaninkompis och familjemedlem med rätt omvårdnad.

 
Priset för att adoptera Pimms är 1800 kr.

Stitch

Stad: Eskilstuna

Ålder: 1 år

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Stitch kom till Smådjurschansen i juni 2021 då en privatperson kontaktade oss angående en kanin som sprang runt lös. Stitch är en social och nyfiken kanin när han känner sig trygg, framför allt om det är lugn och stilla runt omkring honom. Han smyger undan och gömmer sig om det är för livat. Stitch skuttar gärna omkring i hela huset på upptäcktsfärd och har inte tuggat på något i huset. Han älskar att hoppa upp på saker och sitta högt upp för att titta ut över allt som händer runt omkring. Stitch har verkligen charmat sitt jourhem och sitter gärna med hela familjen i soffan på kvällarna.
 
Priset för att adoptera Stitch är 1800 kr.

Pom

Stad: Älvängen

Ålder: 29 November 2021

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Pom kom till Smådjurschansen i maj 2022 då hans familj inte längre kunde ha honom kvar. Pom är en nyfiken kille som vill vara där jourhemmet är. Han tycker mycket om banan och koriander. Pom tycker om att bli klappad och hoppar gärna upp i soffan och hänger med sina människor. Pom är av rasen dvärgteddy så man måste vara beredd på att sköta hans päls ordentligt om man adopterar honom. Pom är nästintill rumsren, jourhemmet jobbar på detta.
 
Priset för att adoptera Pom är 1800 kr.

Valentino

Stad: Stockholm ( Riala )

Ålder: född 1/1 2020 

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Valentino kom till Smådjurschansen i april 2022 då hans ägare kände att han skulle få det bättre hos någon annan efter att barnen tappat intresse för honom och han fick inte den omsorg han förtjänar. Valentino  har bott i samma familj sedan han var 8 veckor gammal och är van att bo ute. Han är en blandras mellan dvärgvädur och rex. Valentino är en snäll och lugn/blyg kille. Han tar lång tid på sig att släppa in någon ny i sitt liv men när han väl gör det är han en riktig charmör som gärna är med där man är. Jourhemmet har en hundvalp så han är hundvan. Valentino är orädd för höga ljud och plötsliga rörelser. Han gillar inte att bli lyft/buren men det är inga problem med hantering vid kloklippning.
 
Priset för att adoptera Valentino är 1800 kr.

Cecil

Stad: Stockholm (Hässelby)

Ålder: född 2021-04-19

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Cecil kom till Smådjurschansen i mitten på februari 2022 efter att han blivit inlämnad hos veterinär för avlivning. Enligt hans förra familj har Cecil redan blivit omplacerad två gånger då han ska ha bitits och varit aggressiv, det är dock ingenting som har märkts av i alls jourhemmet, tvärtom är han supergosig, lugn och avslappnad. Cecil är helt orädd för både ljud och rörelser och hänger gärna med runt i lägenheten, annars ligger han mest och myser på mage. Cecil vill inte bli buren men man kan sitta vid honom och klappa honom hur länge som helst. Han bor inne och är rumsren.
 
Priset för att adoptera Cecil är 1800 kr.

Cupid

Stad: Edsbyn

Ålder: född sommaren 2021 

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Cupid kom till Smådjurschansen i december 2021 efter att tillsammans med ett stort antal andra kaniner omhändertagits från en ohållbar situation där han inte fick den omvårdad han behöver. Cupid är en nyfiken kille som kommer skuttandes om något gott är på gång. Han gillar inte riktigt att bli klappad på än men det går bra att klappa honom under tiden man lockar med pellets. Han kan även hoppa upp i knät när det är dags för mat. Cupid älskar att vara i grävlådan och leker i den flera gånger per dag. Han gräver, rullar sig och bara har det härligt! Cupid är inte helt rumsren ännu men han jobbar på det.

 
Priset för att adoptera Cupid är 1800 kr.

Bing

Stad: Örebro (Odensbacken)

Ålder: troligtvis född sommaren 2021 

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Bing kom till Smådjurschansen i mars 2022 efter att ha räddats från vanvård. Innan han kom till oss bodde han inne på en pizzeria tillsammans med en annan kanin i en plastlåda med lock på. De hade endast fått vatten och morötter att äta och när Bing och hans vän serverades ”riktig” kaninmat blev de så desperata att de började bråka om maten. Bing är en snäll liten kille som fortfarande är lite blyg av sig. Han tycker väldigt mycket om att hoppa runt och utforska och han ställer sig ofta på bakbenen för att spana in sin omgivning. Han är ännu inte helt bekväm med att bli klappad men han nosar gärna och kommer fram till en för att hälsa. Bing bor just nu inomhus och är rumsren.

 
Priset för att adoptera Bing är 1800 kr.

Mårten

Stad: Stockholm (Södermalm)

Ålder: okänd

Kön: hane

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Mårten kom till Smådjurschansen den i juni 2022. Han kom till Smådjurschansen efter att ha lämnats till en person som hade fått Mårten av en hemlös person som i sin tur dagen innan hade fått honom av en annan hemlös. Mårten har vad man kan ana inte haft en lätt uppväxt men känns det trygg i sig själv och är en riktig sötnos. Mårten hade mycket kiss och bajs i pälsen när han kom och hans päls var i så pass dåligt skicka att vi blev tvungna att raka bort stora delar av den. Mårten är en väldigt social kanin som uppskattar när man sitter med honom och kommer nästan alltid fram till en. Han uppskattar att bli kliad bakom öronen och är i övrigt snäll i hanteringen. Han älskar inte att bli fasthållen men kan ändå vara still om man behöver göra något med honom. Mårtens favoritleksak är hans toarulle med pellets i.
 
Priset för att adoptera Mårten är 1800 kr.

Donner

Stad: Edsbyn

Ålder: född sommaren 2021 

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Donner kom till Smådjurschansen i december 2021 efter att tillsammans med ett stort antal andra kaniner omhändertagits från en ohållbar situation där han inte fick den omvårdad han behöver. Donner är en social, orädd och nyfiken liten kanin. Klappar är ingen favorit ännu men han kan gärna hoppa upp i ditt knä för att nosa på dig och kolla om du har några godsaker att bjuda på. I jourhemmet bor Donner inomhus. Han gillar sin aktiveringsboll och snuffelmatta mycket. Donner kan ibland bajsa utanför sin toalett men han kissar alltid i den.

 
Priset för att adoptera Donner är 1800 kr.

Sora

Stad: Stockholm (Midsommarkransen)

Ålder: född 10 September 2019

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Sora kom till Smådjurschansen i januari 2022 pga ändrade förhållanden i hans förra hem. Sora är en dvärgteddy med färgen zobel blå och han kommer från uppfödare. Han är supermysig och väldigt snäll. Han älskar sina äppelgrenar och kan länge sitta och gnaga på dem. Han är en något reserverad men trevlig kanin som älskar mycket gos. Han är lätt att hantera och har aldrig visat tecken på aggressivitet. Han gillar att bli klappad på huvudet och kliad bakom öronen, då brukar han hacka tänder. Han brukar också tvätta personen han tycker om. Sora kan lätt bli skrämd av plötsliga ljud och rörelser och behöver tid på sig att vänja sig i nya miljöer. Han bor inomhus och är helt rumsren. Sora behöver mycket pälsvård då tovor lätt uppstår (främst under haka, ben och baken). Det är en god idé att klippa ner Soras päls, speciellt runt ögonen och runt baken så han lättare kan hålla sig ren och minska risken för att hår irriterar ögonen. Sora har en grävlåda som han gärna går in och gräver samt bäddar i, detta kan hålla honom sysselsatt med i timmar.
 
Priset för att adoptera Sora är 1800 kr. 
 

Julius

Stad: Stockholm (Rågsved)

Ålder: okänd

Kön: hane

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Julius kom till Smårdjurschansen i juni 2022 tillsammans med 39 andra kaniner som omhändertagits från vanvård. Han var smutsig och luktade kiss när han kom men det har blivit mycket bättre efter att han fått bo rent. Hans öron har sår, troligtvis från bråk med andra okastrerade hanar. Julius är också döv och det märks bara genom att han inte reagerar på höga ljud men kan reagera på snabba rörelser. Han är en social och nyfiken kille som gärna kommer fram och luktar och äter pellets ur din hand. Julius är rumsren.

Priset för att adoptera Julius är 1800 kr. 

 

Mini

Stad: Örebro (Hampetorp)

Ålder: 1 – 2 år gammal

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Mini kom till Smådjurschansen i november efter att han räddats från döden. Han har strax innan han kom till oss fått flytta tre gånger på kort tid så nu hoppas vi att han snart hittar sitt för alltid-hem och slipper flytta mer. Innan Mini räddades hade han bott i en transportbur och mådde inte alls bra och hade problem med att bajsa. Idag mår Mini bra. Sitt namn till trots så är han egentligen inte alls särskilt mini utan en rätt stor herre. Han är väldigt snäll men behöver lite tid och socialisering innan han känner sig helt trygg med sin familj. Under sin första eftermiddag i jourhemmet har han suttit på taket på sitt hus och hållit koll på allt. Mini bor idag inomhus och trivs bra med det. Han har nedsatt hörsel.

Priset för att adoptera Mini är 1800kr.

Albus

Stad: Stockholm ( Handen)

Ålder: född i slutet av augusti 2021

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Albus kom till Smådjurschansen i oktober 2021 efter att ha hittats dumpad i en bur tillsammans med 4 andra kaniner. Albus är en nyfiken kanin med mycket energi. Han var den minsta i sin syskonskara men blommade verkligen ut och visade hur modig och orädd han är efter bara någon dag. Albus gör många glädjerus och älskar att utforska varje vrå av jourhemmets lägenhet. Han är extremt social och följer jourmatte överallt som en liten svans. Han tycker om att vara nära och hoppar gärna upp i knät för att putsa på jourmatte. Albus är en kanin som man förälskar sig i snabbt och som bjuder på mycket bus och skratt. 
 
Priset för att adoptera Albus är 1800 kr.
 

Fluffe

Stad: Göteborg

Ålder: född i februari 2020

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Fluffe kom till Smådjurschansen i september 2021 då hans familj önskade att omplacera honom till ett hem där han får mer tid och uppmärksamhet. Han kommer från början från en uppfödare och har bott hos samma familj fram tills nyligen. Fluffe är en blandning mellan minilop och en kanin med satinpäls. Han är i storlek med en dvärgvädur. Fluffe behöver tid på sig att bli bekväm i en ny miljö men när han väl kommit ut ur sitt skal så är han väldigt nyfiken och tycker om att utforska omvärlden. Han har god aptit och har snabbt lärt sig att sitta och vänta vid sin matskål när han ser att jourmatte pysslar i köket. Fluffe tycker inte om att bli buren eller att få sina klor klippta. Han älskar att bli klappad på men hans villkor. Fluffe gnager gärna på äppelgrenar och har nyligen lärt sig att hoppa upp i soffan vilket han gör ibland när han tror att ingen ser. Han har bott med ett barn tidigare vilket har fungerat bra men det är viktigt att Fluffe i början får det tyst och lugnt för att göra sig hemmastadd. Fluffe har en känslig mage, för att han ska må så bra som möjligt så måste all ny mat introduceras väldigt försiktigt, det gäller även en ny påse med hö. Fluffe har blivit undersökt hos veterinär flera gånger men Fluffe är frisk som en nötkärna, bara lite extra känslig. Han bor just nu inomhus och är rumsren. Han skulle även kunna bo utomhus. 
 
Priset för att adoptera Fluffe är 1800 kr.
 

Gandalf - har intresse

Stad: Uppsala

Ålder: född 8 juni 2019

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Gandalf kom till Smådjurschansen i april 2022 då hans familj inte kunde ha kvar honom på grund av allergi. Han är ursprungligen köpt från en uppfödare och är en renrasig dvärgvädur. Gandalf bodde ute i sitt tidigare hem men bor i sitt jourhem inomhus. Han är mycket lugn och tam. Gandalf kommer alltid fram och hälsar och tar gärna emot gosar klappar. Han kommer dessutom när man ropar på honom. Han tycker dock inte om att bli upplyft och kan då sprattla. Han har inte träffat andra djur eller små barn. Gandalf är rumsren.
 
Priset för att adoptera Gandalf är 1800 kr.
 

Bon

Stad: Stockholm (Hässelby)

Ålder: ca 1 år gammal

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Bon kom till Smådjurschansen i december 2021 efter att ha hittats utomhus. Vid upphittandet var han smärtpåverkad och dålig och togs därför omedelbart till veterinär där det konstaterades att han hade en bruten käke. Efter åtaliga återbesök hos veterinär  Bohar det konstaterats att Bons käkfraktur har läkt men att den har läkt lite snett. Detta är ingenting som han mår dåligt av men det orsakar viss trappstegsbildning på tänderna. Han har sedan december varit hos veterinären för två tandkontroller och en tandslipning. Senaste tandkontrollen var i maj 2022 och då såg Bons tänder bra ut. Med tanke på Bons historik behöver hans tänder i framtiden kollas något oftare än en kanin som inte haft en fraktur och eventuellt kan någon tand behövas slipas igen. Vi rekommenderar oavsett bakgrund att alla kaniner får genomgå en komplett kojntroll av munhåla och tänder minst en gång per år.

Bon är till sättet en pigg, nyfiken, rar och väldigt social kanin. Han hoppar gärna efter en från rum till rum och han framstår ibland som lite dumsnäll då att han hoppar framför fötterna på en, helt obrydd om man råkar knuffa till honom med foten. Bon är van vid hantering och det är inga problem att hålla honom, klippa klor och så vidare. Han tycker även att det är mysigt att bli klappad, särskilt på huvudet och runt öronen, och ger en då ibland små pussar. Godsaker är också toppen enligt Bon, som är väldigt matmotiverad. Han lär sig snabbt och gillar att bli aktiverad. Han älskar att gräva och han gnager inte särskilt mycket på något förutom det som smakar gott. Bons jourhem misstänker att han har lite nedsatt hörsel. Han öron är kontrollerade hos veterinär och de ser fina ut. I jourhemmet finns två hundar som Bon inte visat rädsla mot utan snarare nyfikenhet. De har hälsat genom galler men har inte fått umgås. Bon bor inomhus i sitt jourhem och är helt rumsren. 
 
Priset för att adoptera Bon är 1800 kr.
 

Sockan

Stad: Uppsala

Ålder: okänd men ung

Kön: hane

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Sockan kom till oss i maj 2022 efter att ha hittats utomhus. Hans jourhem beskriver honom som en liten guldklimp; han är nyfiken och undersöker gärna men har samtidigt ett lugn och verkar ta livet med ro. Han är fullt hanterbar och väldigt snäll. Sockan behöver dock lite mer tid innan han kan slappna av helt i hanteringen. Hos jourhemmet finns hundar vilka sockan är helt cool med. Han föredrar gräs/grenar framför hö, antagligen då han levt utomhus under okänd tid och gräs är godare så är det inte så konstigt.
 
Priset för att adoptera Sockan är 1800kr. 

Link

Stad: Stockholm (Täby)

Ålder: född 2020-06-01

Kön: hane

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: ja

Link kom till Smådjurschansen i november 2020 på grund av allergi i sitt tidigare hem. Han kommer ursprungligen från en djuraffär där han köptes när han var 6 veckor gammal. Han är en snäll dvärgvädur som är van att bo inomhus. Link är väldigt nyfiken vilket verkligen kommer fram när man gör iordning någon måltid i köket, då hänger han efter och hoppas att det kanske trillar ner en liten grönsak. Han är både gosig och vill gärna vara med samtidigt som han också är självständig. Han älskar att få vara med och sätter sig ofta och vilar eller lägger sig för att sova strax bredvid fötterna när man sätter sig för att äta, kolla på film eller för att plugga. När han vilar älskar han att bli klappad och man kan sitta och klappa honom i säkert en timme utan att han tröttnar. Trots att han vill ha mycket närhet och sällan sätter sig ensam så klarar han sig väldigt bra själv och kan lämnas ensam utan problem. Har han inte fått tillräckligt med uppmärksamhet på ett tag kan han komma inspringandes till ett rum för att man ska prata och gosa med honom. Link har väldigt stor aptit och springer till kylskåpet om han hör att man är där. Där står han på bakbenen så länge han orkar för att försöka tigga till sig en liten sallads bit. Link gillar inte att få klorna klippa. Det kan vara väldigt svårt och han vill absolut inte vara stilla, men tillslut brukar det gå. Att lyfta upp honom tycker han inte heller om men det funkar. Bär man dock honom för länge kanske han börjar nafsa lite i tröjan, men han skulle aldrig bitas eller rivas avsiktligt för att skada någon. Han har inte bitit jourmatte en enda gång. Link är väldigt energisk och han älskar att få springa fritt på tomten. Han har fått vara kopplad tidigare och det funkar, men det är såklart inte alls lika kul för honom som att få springa fritt. Så snabbt man öppnar dörren till tomten rusar han ut och gör massor med glädjeskutt och det är precis lika roligt oavsett snö eller gräs på marken. Eftersom han visar sån glädje av att vara ute oavsett årstid skulle han säkerligen trivas minst lika bra som utekanin. Link går väldigt bra ihop med både småbarn och små hundar. Han har två hundkompisar som bor hos jourmatte ibland och då kan alla tre gå fritt i huset. Link är alltid väldigt nyfiken och det händer ofta att hundarna kan bli rädda för Link än tvärt om, då att han är så modig och framåt. Link är inte heller rädd för höga ljud som fyrverkerier eller dammsugaren (han är springer gärna efter som städhjälp när dammsugaren är framme). Han tycker också mycket om att sitta bredvid pianot när jourmatte spelar. Link är rumsren sånär som på en olycka här och där. 
 
 
Link har genomgått en nästan ett år lång och intensiv medicinsk utredning då han är snuvig till och från. Det utredningen slutligen  kom fram till var att han har en bakterieart i sin näsa som gör att han då och då blir snorig och nyser. Detta är ett kroniskt tillstånd men är inget som på ett negativt sätt påverkar hans livskvalitet. 
 
Priset för att adoptera Link är 1000 kr. 
 

Hasse

Stad: Örebro

Ålder: 1 – 2 år gammal

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Hasse kom till Smådjurschansen i december 2021 tillsammans med 19 andra kaniner som omhändertagits från vanvård. Trots omständigheterna mådde Hasse bra och visade sig tidigt vara en trygg kille. Han har tidigare i livet troligtvis varit i slagsmål med andra kaniner då han har en reva i sitt vänstra öra. Detta är läkt sen länge och inget han besväras av. Numera är det bara en del av hans charm. Med tanke på omständigheterna var Hasse inte så van vid mänsklig kontakt när han omhändertogs och till en början var han lite reserverad. Han visade sig dock tidigt vara en nyfiken och genomsnäll kanin med ett stabilt psyke. Från att mest ha legat i trygghet i sitt hus är han nu en frigående innekanin som gärna utforskar och hänger med sin jourmatte överallt i lägenheten. Ljud och rörelse bekommer honom sällan. Hasse är genomsnäll i all hantering så som pälsvård och kloklippning, han biter inte på sladdar och han är rumsren. Hasse sitter gärna i knät om han får nåt gott att äta och han tränas varje dag att vara trygg i att bli buren i famnen. Det bästa Hasse vet är att leka med sin godisboll och att få sova på en filt i soffan. För det mesta kommer han på inkallning och hör han ljudet av godisburken kommer han garanterat springandes. Adopterar du Hasse får du en vän med mycket charm och stor personlighet. I sitt jourhem bor Hasse som frigående innekanin men han skulle säkert också trivas som utekanin med sällskap av en artfrände. Hasse har träffat barn vid några tillfällen och tog mer än gärna emot godis ur händerna så länge han fick ta sin tid till att samla mod samt att kunna hoppa iväg när han behöver lugn och ro. 
 
Priset för att adoptera Hasse är 1800 kr. 
 

Vincent

Stad: Lindesberg

Ålder: född sommaren 2021

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Vincent kom till Smådjurschansen den i december 2021 tillsammans med 10 andra kaniner som omhändertagits från vanvård.
Vincent vill inte bli buren eller att man tar på hans mage men han kommer alltid skuttandes och vill gärna bli struken över huvudet och en bit ner över ryggen. Vincent är en nyfiken kille som söker uppmärksamhet och bryr sig inte så mycket om oljud som finns i hemmet, som exempelvis köksfläkten och matberedaren, dammsugaren är dock lite otäck. Han har bott både inomhus och utomhus. Han bor inomhus just nu och trivs bra med det. Han är helt rumsren. Han vill gärna ha lite leksaker att roa sig med och tycker det är kul att leta pellets på morgonen när toalådan är rengjord och han får nytt hö. Han är väldigt matmotiverad och tycker det är roligt att lära sig tricks.
 
Priset för att adoptera Vincent är 1800 kr. 
 

Walter

Stad: Göteborg

Ålder: ca 1 år 

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Walter kom till Smådjurschansen i mars 2022 efter att en privatperson räddat honom från vanvård. Han är en blyg och reserverad kanin med underbart mjuk päls. Walter är väldigt snäll och tycker om är att bli kliad i pannan och bakom öronen. Precis som de flesta kaniner tycker Walter inte om att bli buren. Han älskar äppelkvistar och kommer gärna fram för att bli matad. Han är rumsren och har i jourhemmet blivit mer social. Han är van vid katt. Han bor inne just nu men vill i framtiden bo utomhus eller få komma ut regelbundet.

 
Priset för att adoptera Walter är 1800 kr. 
 

Helge

Stad: Örebro

Ålder: född 2021

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Helge kom till Smådjurschansen i december 2021 efter att han omhändertagits från ett hem där han inte längre kunde få den omvårdad han behöver. När Helge kom till jourhemmet hade han ett infekterat färskt sår på ryggen, detta läker fint efter omvårdad från jourhemmet. Helge är inte så mycket hanterad tidigare men jourhemmet upplever att han har blommat ut och blivit väldigt social. Han är nyfiken och framåt, mer nu när han har flyttats utomhus hos jourhemmet. Han trivs med det. 

Priset för att adoptera Helge är 1800 kr. 
 

Klumpen

Stad: Örebro

Ålder: okänd

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Klumpen kom till Smådjurschansen i november 2021. Han har tidigare varit hemlös. Klumpen är gissningsvis en fransk vädur eftersom han är så stor och väger lite under 4 kg. Han är en glad och charmig kille som älskar att upptäcka nya saker, områden och mat. Helst bor han så han har tillgång till att komma ut på stora områden där han får skutta runt och upptäcka. Klumpen är väldigt sällskapssjuk och vill gärna ha någon kring sig. Han älskar att gosa och är oblyg kring nya människor samt finner sig lätt i nya situationer och områden. Småbarn får gärna klappa eller föra liv runt honom utan att han störs. Han följer mer än gärna efter en och är lite som en hund. Klumpen lider av inkontinens, detta betyder att han ibland inte kan hålla tätt. Ibland kissar han på sig och ibland droppar det kiss. Klumpen han genomgått en intensiv utredning angående detta vid vilken det konstaterats att detta är något han kommer få leva med. Klumpen är förutom detta fullt frisk. Man kan behöva torka honom i rumpan om det kommit kiss utan att han märkt det. Med tanke på hans tillstånd bör Klumpen därför inte bo utomhus under vintern. 

 
Priset för att adoptera Klumpen är 1000 kr.

Hilding

Stad: Lindesberg

Ålder: född 2021

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Hilding kom till Smådjurschansen i december 2021 efter att han omhändertagits från ett hem där han inte längre kunde få den omvårdad han behöver. När Hilding kom till jourhemmet hade han superkort päls, troligtvis orsakat av trångboddhet men som nu börjar växa tillbaka. Hilding, som är lite försiktigare av sig kan ha fått päls avbiten då han även hade två sår på ryggen som nu är läkta. Hilding kan ibland hålla sig lite på avstånd från jourmatte men kommer nyfiket fram när det bjuds på något gott. Han tycker om att utforska nya saker men vill göra det i sin egen takt, han blir modigare och modigare ju tryggare han blir. Hilding tycker att hala golv är lite otäckta. Det är inga problem att klippa hans klor men han tycker inte om att bli upplyft. Väl i famnen är han dock lugn. Hilding är rumsren och i jourhemmet har han aldrig bitigt på något olämpligt så som kablar eller golvlister. Hilding bor inomhus just nu men skulle även trivas att med bo ute.

  
Priset för att adoptera Hilding är 1800 kr. 
 

Humle

Stad: Stockholm (Hässelby)

Ålder: okänd

Kön: hane

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Humle kom till Smådjurschansen i juni 2022 från ett större vanvårdsärende. Han var smutsig och luktade urin när han kom till jourhemmet. Han hade även några sår på öronen vilket förmodligen beror på bråk med de andra okastrerade hanarna han bodde med. Humle har något motvilligt låtit sig hanteras men visar inga tecken på aggressivitet. Han är väldigt nyfiken och busig men är ännu inte bekväm med att klappas någon längre stund. Jourhemmet tror dock att Humle kommer trivas med lite mer närhet när han fått vänja sig vid sin nya tillvaro och vid att bli hanterad. Humle bor i samma hem som hundar och en kastrerad hankanin och  han verkar helt ok med detta. Han har endast fått se hundarna genom kompostgaller. Humle framstår överlag som en lugn och trygg kanin. Han är troligtvis döv. Humle är än så länge rumsren.

  
Priset för att adoptera Humle är 1800 kr. 
 

Dino

Stad: Örebro

Ålder: okänd

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Dino kom till Smådjurschansen i december 2021 efter att Länsstyrelsen larmat oss angående två kaniner som hade dumpats i en snödriva längs en högtrafikerad väg. Dino är riktigt busig och älskar att leka med leksaker och vill gärna utforska allt han kommer åt. Han hoppar upp på allt och försöker sno all mat och alla leksaker som han kommer åt. Dino tycker även om att gosa i korta stunder men sedan vill han busa och upptäcka igen. Han tycker inte om att bli buren. Dino är inte rumsrena ännu men vi jobbar på det. Han bor inomhus i sitt jourhem. 

 

Priset för att adoptera Dino är 1800 kr.

Håkan

Stad: Örebro

Ålder: född 2021

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Håkan kom till smådjurschansen december 2021 efter att ha blivit omhändertagen från ett boende där han inte hade det bra.
Håkan är en mycket smart och nyfiken individ som utforskar allt runtomkring sig och upplevs vara lugn och trygg i sig själv. Han litar på människor och sitter gärna i och gör en sällskap så länge man inte klappar honom. Håkan är uppmärksam och kontaktsökande med en busig glimt i ögat. Eftersom han är så kontaktsökande och litar på människor så tror vi att man inom snar framtid också kommer få klappa honom. Håkan älskar att racea runt i buren i dunderfart och hoppa över saker. Däremellan är han en kanin som kan chilla i alldeles tokiga positioner, han lägger sig ofta raklång på sidan eller rullar över på rygg för att slappna av.
Håkan trivs att bo både ute och inne och i framtiden vill han ha en snäll kaninkompis att få sällskap med. Han är van med katter.

  

Priset för att adoptera Håkan är 1800 kr

Oskar

Stad: Örebro

Ålder: född 2021 troligtvis

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Oskar kom till Smådjurschansen i januari 2022 efter att hans vän blivit tagen av räven och Oskars familj skulle då avliva honom. Oskar är en fantastisk individ. Oskar är en fantastisk individ, efter knappt en vecka lät han sig klappas av såväl vuxna som barn och han kom skuttande när jourhemmet kallade på honom och det vankades gott. Nu välkomnar han dem alltid i dörren. Oskar börjar vänja sig vid att bli buren och tycker nu att det är lite mysigt en kort stund. Oskar är mycket matmotiverad och har lärt sig high five (med två tassar). Oskar gör sina behov i hans toalåda så länge den placeras där han vill ha den. Oskar träffar jourhemmets katt då och då vilket går väldigt bra. Vi är säkra på att han kommer bli en uppskattad kompis om han får tid och möts med tålamod i sitt nya för-alltid hem. Oskar har supermysig och len päls och långa fina öron. Han bor idag utomhus.

  

Priset för att adoptera Oskar är 1800 kr. 

Pablo

Stad: Uppsala

Ålder: född maj 2021

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Pablo kom till Smådjurschansen i november 2021 efter att ha blivit räddad från vanvård. Pablo och några andra kaniner hade blivit lämnade i en bur utan mat och vatten i flera veckors tid och några av kaninerna hade tyvärr svultit ihjäl. När Pablo hittades var han nära döden och kunde inte röra sig på grund av frätskador och trycksår på tassarna från att ha levt i sitt eget urin. Som tur är fick Pablo hjälp och mår idag bra. Hans trycksår och frätskador har undersökts av veterinär som även berömde Pablo för hans snabba återhämtning. Han är fin i pälsen och hullet och väger nu som han ska göra. Pablo har har stor aptit och tuggar gärna hö och pellets. Pablo är social, han hoppar gärna fram och buffrar på din hand för att be om att bli klappad. Han vill gärna vara med hela tiden och springer ofta runt ens fötter. Pablo tycker inte om att bli lyft eller hanterad men det jobbar vi på och han är mer samarbetsvillig om man har något gott att bjuda på. I jourhemmet har han fått hälsa på hundar utan problem och han trivs bra med sin hundkompis. Pablo är en busig kille som älskar att möblera om med sina skålar och tuggar gärna på kartong. Han är rumsren och gör sina behov i låda. Pablo trivs bäst inomhus.

 
Priset för att adoptera Pablo är 1800 kr.

Melvin - bokad

Stad: Stockholm (Solna)

Ålder: född i december 2015

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Melvin kom till Smådjurschansen i april 2022 då hans familj inte längre hade tiden att ge honom den omsorg han förtjänar. Melvin är ursprungligen köpt från en djurbutik och har levt i samma familj hela sitt liv. Han var hos veterinär mars 2022 för hälsokontroll där det konstaterades att han är frisk men har måttligt irritation i ögon och nos på grund av smuts smuts samt att han är överviktig på grund av felaktig kost i sitt tidigare hem. Melvin är en lugn och snäll kanin som är orädd och tycker om att gå på upptäcktsfärd i jourhemmet. Han kommer gärna fram och hälsar och gillar att bli klappad. Melvin är rumsren, han kissar alltid i toalådan och endast några få pluttar hamnar utanför. Han har lång mjuk päls som behöver vårdas, att bli borstad är mysigt tycker Melvin. Han hade mycket tovor när han kom till jourhemmet, dessa är nu bortrakade. Melvin bor frigående inomhus. Han är snäll i all hantering.
 
Priset för att adoptera Melvin är 1000 kr.
 

Valle - Bokad

Stad: Göteborg

Ålder: född 4 juni 2021

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Bröderna Valle, Vilje och Vilde kom till smådjurschansen i augusti efter att deras familj felbedömt könen på sina kaniner vilket resulterade i en kull som de inte hade plats med.

Valle är en oerhört social, nyfiken, tuff och snäll kanin med en stark personlighet. Han vill alltid vara med, och älskar när det kommer folk på besök. Under tiden i jourhemmet har han även fått en hundkompis.
Valle blir gosigare ju mer man lär känna honom, och visar tydligt när han vill bli klappad. Han har sina små rutiner med morgongos, förmiddagsbus och kvälls häng framför TVn, och är annars ofta ute på äventyr och hittar på oskyldiga små bus. Han älskar musik och kommer alltid springandes när han hör gitarrspel.
Valle är en rolig och spännande krabat och jourhemmet säger att det är svårt att inte blir förälskad i honom.

Priset för att adoptera Valle är 1800 kr. 

 

Hoppsan - under utredning

Stad: Stockholm

Ålder: född 2019-01-01

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Hoppsan kom till Smådjurschansen i april 2022 på grund av ändrade familjeförhållanden. Familjen han bodde hos var hans andra familj, den föregående familjen sålde honom på grund av allergi. Hoppsan är väldigt social och vill vara med där det händer saker. Han älskar att kela och gosa men uppskattar inte att bli upplyft. Han är nyfiken och inte rädd för höga ljud, ex. dammsugare. Hoppsan är van vid barn och att det är ljud och rörelse omkring honom. Då han är orädd av sig skulle han troligen fungera bra med andra djur. Hoppsan är en lejonhuvad dvärgkanin.

 
Priset för att adoptera Hoppsan är 1800 kr.