Kaniner hanar

James-Nils

Stad: Stockholm (Knivsta)

Ålder: född 22 maj 2017

Kön: hane

Kastrerad: kommer kastreras 28/7

Vaccinerad: ja

James-Nils kom till Smådjurschansen i juli 2021 efter att ha hittats utomhus. Han är öronmärkt och genom denna kunde vi spåra hans uppfödare för att få redan på hans ålder. Nils har flera äldre skador på öronen samt en halv ansiktsförlamning. han får behandling för ansiktsförlamningen men hjälper inte behandlingen så är hans tillstånd permanent. Detta är dock inget som James-Nils lider av. Han är världens snällaste kille som älskar att bli gosad med. Han är social och håller sig gärna i närheten av sin jourfamilj. Han önskar sig minst en artfrände i sitt framtida hem. Han kissar alltid på rätt ställe i sin toalett men bajspluttar kan ibland hamna utanför. James-Nils bor utomhus just nu men kan tänka sig att bli innekanin. Han kommer få sina fram- och kindtänder kontrollerade i samband med att han kastreras. 
 
Priset för att adoptera James-Nils är 1800 kr.
 

Panter

Stad: Stockholm (Nacka)

Ålder: född november 2020

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Panter kom till Smådjurschansen i juli 2021 på grund av allergi. Han är en otroligt nyfiken, snäll och social kanin som alltid vill hänga i närheten av sin familj. Han uppskattar att ha stora ytor att röra sig över där det finns mycket saker att utforska. Han är alltid glad och busig och vill ha mycket aktivering i form av lek samt saker att gnaga på. Han gillar att ha tillgång till en grävlåda. Panter kommer alltid fram och vill hälsa och älskar att ligga nära och mysa. Han bor just nu inomhus men skulle även trivas som utekanin. Han är rumsren. Panter har fått sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär. 
 
Priset för att adoptera Panter är 1800 kr.
 

Jason

Stad: Borås (Gånghester)

Ålder: cirka 2 år gammal

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: kommer vaccineras

Jason kom till Smådjurschansen i juli 2021 på grund av ändrade förutsättningar som gjorde att hans ägare valde att inte behålla honom. Han bor just nu ute men har tidigare bott inne och trivs med båda delarna. Han vill ha en kaninkompis i sitt framtida hem. Jason har charmiga öron som inte riktigt kan bestämma sig om de ska ligga ner eller stå upp. Han är en aktiv och charmig kille som är väldigt vänlig och social. Han har fått sina fram-och kindtänder kontrollerade av veterinär.  
 
Priset för att adoptera Jason är 1800 kr.
 

Pricken

Stad: Uppsala (Länna)

Ålder: född 2021-02-02

Kön: hane

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: ja

Pricken kom till Smådjurschansen i februari 2021 då hans tidigare ägare annars skulle slå ihjäl honom, hans föräldrar och hans syskon. Han adopterades i maj men kom åter i juli på grund av oförutsebar sjukdom hos hans ägare.  Pricken är en jättesocial kanin som vill vara med hela tiden. Han springer fram till jourmatte så fort hon kommer hem. Han är väldigt framåt och nyfiken samt är en spänstig höjdhoppare. En social, charmig och gosig kille som tycker om att bli klappad. Att bli buren är inga problem och han är snäll i all hantering så som exempelvis kloklippning. Han har tidigare bott inomhus och är rumsren, just nu bor han ute och trivs med det också. Pricken är snäll mot andra kaniner och vill ha en kaninkompis i sitt framtida hem. Han har fått sina fram-och kindtänder kontrollerade av veterinär. 

Priset för att adoptera Pricken är 1800kr. 

Mowgli

Stad: Stockholm (Farsta)

Ålder: Mowgli är född 2020-12-22

Kön: hane

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Mowgli kom til Smådjurschansen i juli 2021 på grund av allergi. Han är från början köpt i en djuraffär. Mowgli är en äventyrlig och nyfiken kanin. Han är van att bo inomhus men skulle trivas utomhus också. Hans päls kräver mycket pälsvård och av den anledningen så är han mer lämpad som innekanin om man inte vet med sig att man klarar av att sköta pälsen noggrant varje dag. Han biter inte på olämpliga saker och så länge han får grenar så tuggar han inte på annat. Mowgli vill ha en kaninkompis i sitt framtida hem. Han kommer att få sina kind-och framtänder kontrollerade av veterinär i samband med kastreringen. 
 
Priset för att adoptera Mowgli är 1800 kr. 

Kiwi

Stad: Uppsala

Ålder: född i oktober 2020

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Kiwi kom till Smådjurschansen i juli 2021 då hans familj inte ville ha kvar honom. Han kommer ursprungligen från en djurbutik och har bott i sin föra familj sedan han var kaninbebis. Kiwi är en fluffig kille med mycket personlighet. Så fort man sätter sig på golvet så skuttar han fram för att se om man har något gott till honom. Han är en gosig kille som buffar på din hand för att be om mer gos när du slutar klappa. Kiwi har lite längre päls i nacken som behöver borstas för att där inte ska bli tovor. Han är van vid att bo inomhus och är rumsren. Han skulle troligtvis trivas även som utekanin. Han är matglad, tuggar gärna på krukväxter och älskar pellets. Kiwi är vänligt inställd till andra kaniner och vill ha en kaninkompis i sitt framtida hem. Kiwi är barnvan. Han kommer att få sina kind-och framtänder kontrollerade av veterinär. 
 

 

Priset för att adoptera Kiwi är 1800kr. 

Linde

Stad: Kumla

Ålder: okänd men ung

Kön: hane

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Linde kom till Smådjurschansen i juli 2021 efter att ha omhändertagits från ett hem där han inte fick den omvårdad han behövde. Han är en pigg och glad liten kille som inte drar sig för att utforska nya miljöer. Han är inte speciellt lättskrämd eller blyg. Han har tidigare bott tillsammans med andra kaniner och vill göra det även i sitt framtida hem. Linde kommer få sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär i samband med att han kastreras. 

Priset för att adoptera Linde är 1800 kr.

Emil

Stad: Mora (jourmatte kan mötas upp i Stockholm, Knivsta)

Ålder: Emil är född i februari 2020

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: kommer vaccineras

Emil kom till Smådjurschansen i juni 2021 då han inte trivdes i sin familj efter att de fått tillökning av ytterligare ett barn. Emil, som tidigare fungerat bra med barn, började göra utfall. Av anledning att Emil kan vara reaktiv i situationer där han känner sig trängd eller stressad så söker vi ett kaninvant hem utan yngre barn till honom. Emil är en väldigt social och nyfiken kille och som gärna myser och delar ut pussar, bara han känner att han har tid att stanna till. Han kan bli väldigt sprattlig vid lyft, något som jourmatte jobbar på och det har blivit bättre. I jourhemmet finns katter, mot vilka han morrar åt och gör utfall mot när de springer förbi hans hage, vilket troligen beror på att han är rädd. Det kan vara en vanesak men viktigt att vara medveten om. Han är inte heller van vid att ha på sig sele och reagerar väldigt starkt på det i dagsläget. Emil är från början köpt av en uppfödare och är av rasen gotlandskanin. Han har bott både ute och inne, trivs bra med båda delarna och är rumsren samt gnager inte på olämpliga saker. Emil vill ha en kaninkompis i sitt framtida hem, han verkar vara åt det dominantare hållet så en hona som inte är dominant är lämpligast. Han kommer att få sina fram-och kindtänder kontrollerade av veterinär i samband med att han vaccineras. 

Priset för att adoptera Emil är 1800 kr. 

Pelle Svanslös

Stad: Kumla

Ålder: okänd

Kön: hane

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Pelle kom till Smådjurschansen i juli 2021 efter att han varit hemlös. Han är en snäll och lätthanterad kaninkille som inte stressar upp sig i onödan. Pelle har ingen svans, därav hans namn. Han kommer få sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär i samband med att han kastreras. 

Priset för att adoptera Pelle är 1800 kr. 

Leif

Stad: Ludvika

Ålder: okänd men ung

Kön: hane

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Leif fångades in i juni 2021 efter att ha levt hemlös en längre tid. Han var vid infångandet väldigt tovig och vi fick höra av boende i området att hans familj inte ville veta av honom längre. Leif är en kille som tar livet med ro; han är lugn, trygg och lätt att hålla i famnen. Han kan dock vara lite sprattlig just när man ska lyfta upp honom. Han gillar att mysa och älskar att bädda och gräva i filtar. På grund av hans päls så lämpar sig Leif bäst som inomhuskanin då pälsen behöver mycket vård eller allra helst hållas nedklippt. Om han ska bo ute så måste man veta med sig att man klarar av att hantera pälsen. I sitt framtida hem så vill Leif ha en kaninkompis. Han kommer att få sina fram-och kindtänder kontrollerade av veterinär i samband med kastrering. 
 
Priset för att adoptera Leif är 1800 kr. 
 

Dill

Stad: Uppsala (Bålsta)

Ålder: Dill är född 2014

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Chipmärkt: ja

Dill kom till Smådjurschansen 2019 och är den av våra kaninhanar som väntat längst på att bli adopterad. Dill är väldigt skygg och restriktiv mot människor. Han är en riktigt snäll kille men det tar tid och tålamod att lära känna honom. Han bor just nu tillsammans med en hona men vi känner att både Dill och hans nyvarande partner skulle må bättre med andra kaninkompisar. Dill behöver få vara tillsammans med en trygg, lugn och modig hona som kan få Dill att känna sig mer självsäker och modig. Det är dags för Dill att få en ny kompis. Dills kindtänder är kontrollerade hos veterinär och man såg en liten tendens till att de inte helt slits ned så ett nytt veterinärbesök behöver göras med honom igen till vintern. Vi rekommenderar att man oavsett kaninens historik får kaninens tänder kontrollerade minst en gång per år. Dill är en kille med smal kroppstyp, han är en liten kille men dock spänstig och älskar att hoppa upp på sitthyllor och racea runt. Dock inte när jourmatte kommer ut, då gömmer han sig men han har börjat komma fram och äta ur handen så framsteg görs, sakta men säkert. Dill älskar maskrosstjälkar och jourmatte tränar klickerträning med honom. Målet är att lära dill ”target”, vi tror att han på det viset kan bli både modigare och mer framåt. Dill behöver ett lugnt boende där man har tiden att låta honom få växa i sin egen takt. Han har fått sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär. 

Priset för att adoptera Dill är 1800kr. 

Gösta

Stad: Stockholm (Handen)

Ålder: uppskattas vara mellan 1,5 – 3 år gammal

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Gösta kom till Smådjurschansen i maj 2021 efter att en privatperson fångat in honom. Han hade under en tid levt ett farligt liv i ett bostadsområde där han bråkat med andra hankaniner samt blivit attackerad av katter och satt ibland ute på gatan mitt bland förbipasserande bilar. På grund av sitt tidigare tuffa liv har han därför förlorat sin nostipp men det är numera helt läkt och stör honom inte. Gösta är en väldigt matglad kanin som äter ur handen. Han är en nyfiken, pigg och aktiv kanin som alltid kommer fram för att kolla om man har något gott med sig. Även om han inte är en knäkanin så är han väldigt sällskapssjuk och vill gärna bli klappad hur länge som helst när han väl litar på dig. Han kan tycka det är obehagligt att bli lyft och hanterad men det går ändå helt ok, han är väldigt snäll. Vi bedömer att han inte bör bo i ett hem med små barn då han troligast kommer att bli rädd. Gösta vill komma till ett hem med kaninvana och han vill ha en trygg kaninkompis (hona) som han kan luta sig emot och utvecklas tillsammans med. Han bor idag i ett hägn ute och trivs väldigt bra med det. Han är rumsren och skulle nog kunna trivas inomhus också. Han har fått sina fram-och kindtänder kontrollerade av veterinär. 

Priset för att adoptera Gösta är 1800kr. 

Petter

Stad: Örebro

Ålder: född 2021-02-02

Kön: hane

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: ja

Petter kom till Smådjurschansen tillsammans med sina syskon i februari 2021 då deras tidigare ägare annars skulle slå ihjäl dem.

Petter är en väldigt nyfiken, pigg och glad kanin. Han bor just nu inomhus men älskar att vara utomhus i sin hage. Han kan både hoppa och klättra över exempelvis kompostgaller så det gäller att säkra upp om han ska vara i en inhägnad. Petter tycker inte om att bli infångad men väl i famnen går det bra att hantera honom och att klippa klor. Han vill ha en kaninkompis i sitt framtida hem. Han är rumsren. Han kommer få sina fram-och kindtänder kontrollerade av veterinär. 

Priset för att adoptera Petter är 1800kr

Cosmo

Stad: Stockholm (Huddinge)

Ålder: född 2020-02-14

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Chipmärkt: ja

Cosmo kom till Smådjurschansen i februari 2021 då hans förra familj inte hade möjlighet att ha kvar honom. Cosmo kom åter till smådjurschansen 29/5-2021 efter att ha bott hos sin adoptivfamilj i 3 månader. Man hade där försökt få honom rumsren under den tiden utan framgång. Cosmo bor nu utomhus. Han är en framåt och social kille som kommer springandes direkt när man kommer in i hagen. Kan beskrivas som väldigt nyfiken och med en vilja att undersöka vad man pysslar med när man ska mocka och fylla på mat. Han är väldigt orädd och tycks inte bli brydd av någonting. Tycker mycket om närhet och klappar men vill gärna inte bli lyft. Cosmo har fått sina kind-och framtänder kontrollerade hos veterinär i samband med kastreringen.

Priset för att adoptera Cosmo är 1800kr.

 

Baloo

Stad: Göteborg

Ålder: född 2020-10-10

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Baloo kom till smådjurschansen i december 2020 tillsammans med sina två bröder. Efter att Baloos mamma bott utomhus utan hem i över ett år fick hon ungar i ett hönshus vartefter mamman och ungarna omhändertogs av en privatperson. Numera bor Baloo inomhus för socialisering. Baloo är en modig kille som vill ha koll på läget. Han blir lätt skrämd men återhämtar sig snabbt och fortare går det för varje dag. Han behöver komma till ett hem där det finns acceptans för hans vildare personlighet. Han har tidigare bott utomhus och trivs nog som utekanin. Baloo hade problem med tänderna när han kom till oss, detta har under flera månader utretts hos veterinär och Baloo är nu helt friskförklarad. Han vill bo tillsammans med minst en artfrände i sitt framtida hem. 

 
Priset för att adoptera Baloo är 1800 kr. 
 

Vigo

Stad: Stockholm (Täby)

Ålder: född 2020-01

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Vigo kom till Smådjurschansen i maj 2021 på grund av att han inte trivdes med familjens övriga djur. Han blir stressad av hundar och katter. Vigo är en blandning mellan rex och hermelin. Han är en hejare på att hoppa högt och han hoppar utan problem rakt upp i jourmattes säng när han är på det humöret. Vigo är en mycket nyfiken kanin och tycker dammsugaren är spännande. Ibland kan han vara lättskrämd, till exempel om man kommer in i ett rum utan att han hör att man kommer. Han kommer alltid fram och kollar vad jourmatte gör och ser om det finns något gott att tigga till sig. Han är rumsren till 100 procent, inte ens en plutt hamnar utanför toaletthörnan. Dessutom biter han inte på inredning eller sladdar så länge han får pinnar att gnaga på. Vigo har fått gå ut med jourmatte på promenad i sele vilket han älskar. Man får klappa honom lite när det passar honom. Vid hantering är han snäll men lite sprattlig. Vigo vill ha en kaninkompis i sitt framtida hem.

 
Priset för att adoptera Vigo är 1800 kr. 
 

Oliver

Stad: Göteborg (Johanneberg) 

Ålder: född 2017-05-30

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Oliver kom till Smådjurschansen i februari 2021 då det inte fungerade med familjens katt i hans tidigare hem. Oliver är en väldigt mysig kanin. Han tycker inte om att vara ensam och han gärna vill ha någon som pratar med, leker med och klappar honom. Oliver har inga problem med att bli buren så länge kan känner sig säker i famnen men skall man ha honom i knät så är det på hans egna villkor då han inte alltid vill sitta still i knät. Han är väldigt nyfiken av sig och vill veta vad som finns runt omkring honom. Han är en kanin som älskar mat och maskrosblad är en av favoriterna. Han är en supersnäll och supergullig kanin som skulle behöva en lugn familj som inte skrämmer honom då har har lätt för att bli rädd. Oliver vill ha en kaninkompis i sitt nya hem. Han har fått sina kind-och framtänder kontrollerade hos veterinär innan adoption.
 
Priset för att adoptera Oliver är 1800 kr.

Musse

Stad: Stockholm (Salem)

Ålder: född 2020-03-27

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Musse kom till Smådjurschansen i februari 2021 på grund av allergi i sitt tidigare hem. Han har tidigare bott men en hona och vill ha en kaninkompis i sitt framtida hem, en icke dominant hona. Musse är en bestämd liten hane av rasen dvärgvädur som gärna är i centrum. Han är självständig men ändå social, kommer alltid fram och ställer sig på bakbenen och nosar en i ansiktet. Han älskar att utforska. Musse är inte rädd av sig och reagerar inte negativt på varken ljud eller livliga barn. Är man van vid kaniner går han bra att lyfta, men han tycker inte om det. Han är snäll i all hantering men är ingen knäkanin. Han är en energisk liten kanin som sällan sitter still men när han väl sitter still går det utmärkt att både borsta och klappa på honom. Musse är en tuff kanin med mycket spring i benen. Han är sedan tidigare van att bo inomhus, just nu bor han utomhus och trivs med det också. Han har fått sina kind-och framtänder kontrollerade hos veterinär i samband med vaccinering.
 
Priset för att adoptera Musse är 1800 kr

Pipkin

Stad: Uddevalla

Ålder: född 2020-06

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Pipkin kom till Smådjurschansen i februari 2021 då hans familj inte längre kunde ha kvar honom på grund av allergi. Pipkin är en väldigt pigg och glad kanin. Han är otroligt snäll och sällskaplig men gillar inte att bli upplockad. Älskar att följa med en överallt och är mycket kontaktsökande. Han kommer överens med katter så länge de är snälla mot honom. Han bor inomhus och är rumsren. Pipkin älskar att vara ute och är mycket duktig på att gå i sele. han bodde i sitt tidigare hem tillsammans med sin bror då ägarna trodde att de båda var honor. Vi särade på dem så fort de kom till Smådjurschansen och vi märkte att de var hanar. Pipkin vill ha en kaninkompis som är en hona i sitt nya hem. Han har fått sina kind-och framtänder kontrollerade av veterinär i samband med kastreringen.
 
Priset för att adoptera Pipkin är 1800 kr.

Alvin

Stad: Örebro

Ålder: född ca april 2021

Kön: hane

Kastrerad: kommer kastreras 17/8

Vaccinerad: kommer vaccineras 17/8

Alvin är en ung hankanin som kom till smådjurschansen den 13 juni 2020. Hittades dagen innan av en privatperson vid en kartong dumpad ute i skogen.  Alvins jourhem beskriver honom som ganska lugn men absolut inte rädd. Han är väldigt nyfiken av sig och är väldigt lätt i all hantering samt tycker om att bli klappad. Alvin kommer fram så fort det prasslas med något. Han bor just nu ensam men vill i sitt framtida hem bo tillsammans med minst en annan kanin. Han kommer få sina fram- och kindtänder kontrollerade i samband med att han kastreras.

 
Priset för att adoptera Alvin är 1800 kr.

Chase

Stad: Stockholm (Farsta)

Ålder: okänd men ung

Kön: hane

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Chase är upphittad utomhus och kom till Smådjurschansen i juli 2021. Info om chase kommer snart.
 
Priset för att adoptera Eddie är 1800 kr.
 

Leo - bokad

Stad: Stockholm (Handen)

Ålder: född 2020-02-28

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Leo kom till Smådjurschansen i april 2021 då ägarna hans ägare stod inför en flytt till ett hem med djurförbud. Leo är ursprungligen köpt från en uppfödare. Han är en snäll och social kanin och som är van med barn. Han vill ha en kaninkompis i sitt nya hem. Han är van att bo inne men skulle troligen trivas ute också. Hans päls kräver att man borstar den dagligen eller håller den kortklippt.
I jourhemmet sitter Leo gärna med i soffan, om än på ett enligt han lagom avstånd. Han är väldigt social och skuttar runt och är med. Han tycker inte om att gå på golvet och gillar sina mattor som han får skutta på. Leo kan bli klappad men det är på hans villkor. Han visar tydligt när något inte är okej och kan säga ifrån men på ett snällt sätt. Är man för snabb fram med handen kan han bli lite rädd. Han är rumsren och utför sina behov i toalåda. Leo har fått sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär. 

Priset för att adoptera Leo är 1800kr

Puck - bokad

Stad: Stockholm (Danderyd)

Ålder: okänd men ung

Kön: hane

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Puck kom till Smådjurschansen i februari efter att ha hittats dumpad utomhus. Han är väldigt liten till storleken och väldigt mysig. Puck är social, lätthanterlig och väldigt van vid kontakt. Han upptäcker gärna sin omgivning och har inga problem med barn. Han är rumsren. Mer info om Puck kommer snart. Han kommer få sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär i samband med kastrering.
 
Priset för att adoptera Puck är 1800 kr

Panda - bokad

Stad: Örebro

Ålder: född sommaren 2020

Kön: hane

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Panda kom till Smådjurschansen i februari 2021 då hans tidigare hem inte villa ha kvar honom och skulle slå ihjäl honom. Panda är en nyfiken kille som älskar sällskap och blir superglad så fort man närmar sig hagen. Han har inget emot klappar även om han (än så länge) inte söker gos på egen hand. Att bli lyft är lite läskigt men han är väldigt snäll i famnen och överlag en supersnäll kanin. Då han är lite större är det extra viktigt att han kan få bra utrymmen att röra sig på, klättra är en av hans favoritaktiviteter. Han är van vid att bo med andra kaniner och vill ha kaninkompis i sitt nya hem. Just nu bor han utomhus men han kan även bo inomhus. Panda kommer att få sina fram-och kindtänder kontrollerade hos veterinär i samband med kastrering.
 
Priset för att adoptera Panda är 1800 kr.

Messi - bokad

Stad: Falun

Ålder: född 2014

Kön: hane

Kastrerad: kommer kastreras 29/4

Vaccinerad: kommer vaccineras 29/4

Messi kom till Smådjurschansen i april 2021 då hans ägare kände att han kunde få det bättre hos någon annan och i ett hem där möjlighet till kaninsällskap finns. Han är van att bo frigående inne och är helt rumsren. Messi har ett öga som rinner lite, han får ögondroppar för detta. Veterinär har undersökt Messi och han mår bra. Han är lite stel vilket kan vara åldersrelaterad artros men han är glad och pigg. Messi vill bo med en kaninkompis i sitt framtida hem. Han är van vid barn. Mer info kommer när vi lärt känna Messi ytterligare. Han kommer att få sina fram-och kindtänder kontrollerade hos veterinär innan adoption.
 
Priset för att adoptera Messi är 1000 kr. 

Morris - bokad

Stad: Strängnäs

Ålder: född 2017-12

Kön: hane

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Morris kom till Smådjurschansen i april 2021 då hans ägare inte längre hade tiden för honom. Han har bott i sitt flrra gem sedan han var ett år gammal. Morris är en väldigt social kanin som älskar att mysa och att sitta med i soffan är en favorit. Han beskrivs med lätthet som världens snällaste. Han tycker dock inte om att bli lyft. Han är van vid barn. Morris vill få en kaninkompis i sitt framtida hem. Han kommer att få sina kind-och framtänder kontrollerade av veterinär i samband med kastrering. 
 
Priset för att adoptera Morris är 1800 kr. 

Kanel - bokad

Stad: Göteborg (Alingsås)

Ålder: född 21 maj 2020

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Kanel kom till Smådjurschansen i mars 2021 på grund av platsbrist. Han är en nyfiken och go kille, lite blyg till en början men vill snabbt ut på upptäcktsfärd. Han skuttar glatt när han får springa fritt på större yta och kommer gärna fram och nosar. Han är van vid barn och kommer snabbt fram till grinden för att nosa på jourhemmets hundar, som han är orädd för. Kanel är van vid barn sedan hans tidigare hem. Det går bra att klappa och ta upp honom men han vill snart skutta vidare. Han behöver aktivering, han tycker mycket om att utforska och han blir glad och kommer fram när man går in till honom. Kanel vill få en kaninkompis i sitt framtida hem. Han har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär i samband med kastrering. 
 
Priset för att adoptera Kanel är 1800kr.  

Sid - bokad

Stad: Stockholm (Vallentuna)

Ålder: född 2019-05

Kön: hane

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Sid kom till Smådjurschansen i april 2021 på grund av allergi. Han är ursprungligen köpt på zoo.se i Bromma. Sid är en väldigt trevlig och nyfiken blandraskanin som gärna kommer fram och hälsar. Han älskar sällskap och sträcker gärna fram nosen för att bli klappad på och det blir han gärna en stund. Han älskar att gnaga på kartonger och pinnar så det är viktigt att han alltid har tillgång till det då han annars kan tugga på olämpliga saker. Han är van att bo inne och är rumsren, troligen skulle han även trivas att bo utomhus. Sid vill ha en kaninkompis i sitt framtida hem. Sid är van vid äldre barn. Han kommer att få sina fram-och kindtänder kontrollerade av veterinär i samband med kastrering. 
 
Priset för att adoptera Sid är 1800 kr. 

Delsin - bokad

Stad: Lindesberg

Ålder: född 2020-03-14

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: kommer vaccineras

Delsin kom till Smådjurschansen den i mars 2020 efter att hans ägare inte kunde ha kvar honom på grund av flytt. Han är en cool kille som tar det mesta med ro och finner sig snabbt tillrätta. Att bli klappad är bland det bästa som finns enligt Delsin och han bjuder gärna på glädjeskutt. Delsin är van att bo frigående inomhus och är rumsren. Han kommer få sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär innan adoption. 

Priset för att adoptera Delsin är 1800kr.

Bosse - bokad

Stad: Ludvika (Saxdalen)

Ålder: född 2020-06-21

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Bosse kom till Smådjurschansen i december 2020 då hans förra ägare tänkte avliva honom. Han är en blandning mellan belgisk jätte och vädur. Bosse är en glad kanin som har massor med energi och han är riktigt busig. Han är snäll, väldigt orädd och kommer direkt man ropar på honom. Han är alltid ute efter att få något gott. Bosse har ofta annat för sig än att ligga och gosa, när man klappar honom på huvudet ibland kan han dock slappna av helt och hållet och ligga o njuta hur länge som helst. Han är en intelligent kanin som gärna hittar sätt att rymma om han sitter i inhängnad och blir lätt rastlös om han inte har något att göra. Därför anser vi det är viktigt att Bosse får mycket aktivering. Han älskar att springa runt i sängen och i soffan om kvällarna. Han har lite tendens att kissa på små mattor som dörrmattor. Bosse kommer ursprungligen från en uppfödare. Han har fått sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär i samband med kastrering.

Priset för att adoptera Bosse är 1800kr

Gandalf - bokad

Stad: Stockholm

Ålder: född 2020-07-28

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Gandalf kom till Smådjurschansen i januari 2021 då hans ägare fick två oväntade kullar. Gandalf är en blandras mellan stora silver, angora och lejonhuvad kanin. Han är en väldigt snäll och glad kanin som både är nyfiken och kontaktsökande. Gandalf gillar närhet och vill vara i ditt sällskap, t.ex. ligger han gärna under bordet när du sitter och jobbar eller tittar på film. Han är inte rädd för beröring men väljer gärna själv när han vill bli klappad. Han tycker det är kul när gäster kommer på besök och springer gärna fram och nosar. Det bästa Gandalf vet är morot och hans leksak/aktivitetskula. Enligt jourmatte är Gandalf en fantastisk sällskapskanin. Han vill ha en kaninkompis i sitt framtida hem. Gandalf bor idag inomhus och är rumsren, han har tidigare bott utomhus och trivs med det också. När Gandalf var 4 veckor hade han en ögoninflammation på högra ögat. Detta öga är nu lite grumligare men det är inget som påverkar honom och verkar inte ha försämrat hans syn nämnvärt. Gandalf har fått sina kind-och framtänder kontrollerade hos veterinär i samband med kastrering. 

 
Priset för att adoptera Gandalf är 1800 kr.

Sixten - bokad

Stad: Stockholm (Sollentuna)

Ålder: född 2020

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Sixten kom till Smådjurschansen i oktober 2020 efter att ha lämnats på en djurklinik av sin familj som inte längre ville ha kvar honom. Han var sjuk när han lämnades och mådde inte alls bra. Det visade sig att han hade en svår urinvägsinfektion som han numera är frisk från. Sixten har haft det lite tufft innan han kom till oss och upplevdes därför i början som avstängd, nästan lite som att han inte riktigt visste hur man var kanin. Nu har han blommat ut och är en nyfiken kille som älskar att få springa runt och få vara med. Han kommer alltid när man ropar och är en riktig gottegris. Sixten har inga problem med beröring och klappar men vill inte alltid sitta stilla. Numera tycker han att det är jättemysigt att kela och för att få mer gos så kan han försiktigt sätta tänderna mot handen, han nafsar inte, utan bara meddelar att han gärna vill ha mer gos, så som många kaniner annars brukar buffa med nosen. Han är stilla vid lyft och är lugn i famnen, jättesnäll i all hantering. Han vill dock inte bli fasthållen för länge, då kan han nafsa lite för att meddela att han vill ner. Det är helt enkelt hans sätt att kommunicera, det gör inte ont men av denna anledningen så passar Sixten inte i ett hem med små barn. Han slutar nafsa dock om man ber honom. Sixten har en lång päls och ska borstas regelbundet. Han är just nu nedklippt. Han har träffat hund och det har gått bra. Han är van vid lite äldre barn från sitt tidigare hem. Sixten bor inne idag men skulle troligtvis trivas ute också. Han är en enkel innekanin som inte biter på oönskade saker och är helt rumsren. Sixten vill ha en kaninkompis i sitt nya hem. Sixten har fått sina kind-och framtänder kontrollerade av veterinär.

Priset för att adoptera Sixten är 1800kr

Björne - bokad

Stad: Göteborg

Ålder: född 2020-10-10

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Björne kom till Smådjurschansen i december 2020. Efter att Björnes mamma varit hemlös i över ett år fick hon ungar i ett hönshus varefter mamman och ungarna omhändertogs av en privatperson som sedan bad oss om omplaceringshjälp med hanarna i kullen. Sedan Björne kom till Smådjurschansen har han utvecklats mycket och blivit mycket modigare, han är dock fortfarande blyg men gillar att vara med på sina villkor. På grund av detta behöver Björne ett lugnt hem utan små barn. Han tycker om att vara i närheten även om han inte uppskattar gos. Han är dock väldigt matmotiverad och man får klappa om man har något gott att bjuda på samtidigt. Om man ligger i sängen eller soffan så hoppar han gärna upp dit och buffar nyfiken på en. Björne är en pigg, nyfiken och spänstig kanin som tycker om att utforska sin omgivning. Han bor inomhus och är rumsren, han skulle även trivas som utekanin men behöver då en helt rymningssäker hage. Björne vill ha en kaninkompis i sitt framtida hem. Han har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär. 

 
Priset för att adoptera Björne är 1800 kr. 

Cookie - bokad

Stad: Uppsala

Ålder: okänd med ung

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Cookie hittades ute och och togs sedan över av Smådjurschansen. Han är en väldigt aktiv och nyfiken kille som undersöker varenda vrå för att se om det finns något intressant där. Han är väldigt social och hoppar upp i knät utan att tveka. När han har gjort sig av med lite energi blir han gärna klappad och knastrar då med tänderna. Han är inte nervös av sig utan är bekväm med både ljud och rörelse runt omkring sig. Cookie har fått sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär. 
 
Priset för att adoptera Cookie är 1800 kr. 

Stampe - bokad

Stad: Stockholm (Rågsved)

Ålder: troligtvis 1 – 1,5 år gammal

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Stampe kom till Smådjurschansen efter att han blivit upphittad utomhus i bråk med några katter. Han är en nyfiken och pigg kanin som gillar att utforska. Han har ett behov av att ha saker att gnaga på. Han har inte visat några tendenser till att gnaga på sladdar eller möbler. Stampe är duktig på att gå i sele och är rumsren. Han älskar att bli klappad på huvudet och att få sina öron masserade. Han är mycket social och följer gärna sin jourfamilj vart de än går. Stampe bör inte bo i ett hem med mindre barn. Han vill bo tillsammans med minst en artfrände. Stampe har fått sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär. 

Priset för att adoptera Stampe är 1800kr. 

Charlie - bokad

Stad: Stockholm (Spånga)

Ålder: okänd

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Charlie kom till Smådjurschansen i juni 2021. Han fångades in av privatpersoner i november 2020 efter att ha levt hemlös i ca ett år.  Charlie är en väldigt mysig kille som pussar på alla och som kräver mycket kel och uppmärksamhet. Charlie vill ha en kaninkompis i sitt nya hem. Han bor inomhus just nu men skulle även trivas som utekanin i hägn. Charlie är van vid mindre hundar. 
Mer info kommer när vi har lärt känna honom bättre. Han har fått sina kind-och framtänder kontrollerade hos veterinär.
 
Priset för att adoptera Charlie är 1800 kr. 
 

Eddie - bokad

Stad: Lindesberg

Ålder: född 2020

Kön: hane

Kastrerad: ja

Eddie kom till Smådjurschansen den 18/4 efter att ha räddats från avlivning. Han är en lugn kille som snabbt funnit sig tillrätta. Eddie är en nyfiken kille som älskar att utforska allt. När han har tid så älskar han att gosa och visar tydligt när han vill ha gos. Det absolut bästa som finns är att gräva och han vill gärna ha en grävlåda i sitt nya hem. Han är snäll i all hantering. Eddie bor inne nu men skulle trivas lika bra utomhus. Eddie har fått sina tänder kontrollerade i samband med kastration.
 
Priset för att adoptera Eddie är 1200 kr.
 

Link - under utredning

Stad: Stockholm (Täby)

Ålder: född 2020-06-01

Kön: hane

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Link kom till Smådjurschansen i november 2020 på grund av allergi i sitt tidigare hem. Han kommer ursprungligen från en djuraffär där han köptes när han var 6 veckor gammal. Han är en snäll dvärgvädur som är van att bo inomhus. Link är väldigt nyfiken vilket verkligen kommer fram när man gör iordning någon måltid i köket, då hänger han efter och hoppas att det kanske trillar ner en liten grönsak. Han är både gosig och vill gärna vara med samtidigt som han också är självständig. Han älskar att få vara med och sätter sig ofta och vilar eller lägger sig för att sova strax bredvid fötterna när man sätter sig för att äta, kolla på film eller för att plugga. När han vilar älskar han att bli klappad och man kan sitta och klappa honom i säkert en timme utan att han tröttnar. Trots att han vill ha mycket närhet och sällan sätter sig ensam så klarar han sig väldigt bra själv och kan lämnas ensam utan problem. Har han inte fått tillräckligt med uppmärksamhet på ett tag kan han komma inspringandes till ett rum för att man ska prata och gosa med honom. Link har väldigt stor aptit och springer till kylskåpet om han hör att man är där. Där står han på bakbenen så länge han orkar för att försöka tigga till sig en liten sallads bit. Link gillar inte att få klorna klippa. Det kan vara väldigt svårt och han vill absolut inte vara stilla, men tillslut brukar det gå. Att lyfta upp honom tycker han inte heller om men det funkar. Bär man dock honom för länge kanske han börjar nafsa lite i tröjan, men han skulle aldrig bitas eller rivas avsiktligt för att skada någon. Han har inte bitit jourmatte en enda gång. Link är väldigt energisk och han älskar att få springa fritt på tomten. Han har fått vara kopplad tidigare och det funkar, men det är såklart inte alls lika kul för honom som att få springa fritt. Så snabbt man öppnar dörren till tomten rusar han ut och gör massor med glädjeskutt och det är precis lika roligt oavsett snö eller gräs på marken. Eftersom han visar sån glädje av att vara ute oavsett årstid skulle han säkerligen trivas minst lika bra som utekanin. Link går väldigt bra ihop med både småbarn och små hundar. Han har två hundkompisar som bor hos jourmatte ibland och då kan alla tre gå fritt i huset. Link är alltid väldigt nyfiken och det händer ofta att hundarna kan bli rädda för Link än tvärt om, då att han är så modig och framåt. Link är inte heller rädd för höga ljud som fyrverkerier eller dammsugaren (han är springer gärna efter som städhjälp när dammsugaren är framme). Han tycker också mycket om att sitta bredvid pianot när jourmatte spelar. Link är rumsren sånär som på en olycka här och där. 
 
 
Just nu utreds Link för en bakterieart i hans näsa som gör att han blir snorig och nyser mycket, därav blir han lite täppt också vilket gör att han inte kan kastreras ännu eftersom att det finns en risk med att söva ner honom. Hans nysningar är inget som påverkar hans livskvalitet negativt men självklart vill vi att han ska må så bra som möjligt.
 
Priset för att adoptera Link är 1800 kr.