Kaniner hanar

Humle

Stad: Kumla

Ålder: född 2019-12-18

Kön: Hane

Kastrerad: Nej

Chipmärkt: Ska chipmärkas

Humle kom till Smådjurschansen som en akut omplacering. Han är mycket social och tycker om uppmärksamhet. Väldigt snäll och lätt att hantera. Mer info kommer snart.

Priset för att adoptera Humle är 700kr.

 

Dumle

Stad: Kumla

Ålder: född 2019-12-18 

Kön: Hane

Kastrerad: Nej

Chipmärkt: Ska chipmärkas

 Dumle kom till Smådjurschansen som en akut omplacering. Han tycker mycket om när man är hos honom och följer efter en som en svans. Mer info kommer snart. 

Priset för att adoptera Dumle är 700kr. 

 

Ådi

Stad: Kumla

Ålder: född 2019-12-18

Kön: Hane

Kastrerad: Nej

Chipmärkt: Ska chipmärkas

 Ådi kom till Smådjurschansen som en akut omplacering. Han är en mycket äventyrlig liten kanin som är full av liv och energi. Han är snäll i hantering. Mer info kommer snart.  

Priset för att adoptera Ådi är 700kr. 

 

Bagheera

Stad: Kumla

Ålder: okänd

Kön: Hane

Kastrerad: ska kastreras 2020-04-17

Chipmärkt: Ska chipmärkas

Bagheera kom till Smådjurschansen då hans familj inte kunde ha kvar honom på grund av sjukdom. Han tycker om människor och kommer direkt fram till en för att hälsa när man kommer in till honom.Det är inga problem att borsta honom eller klippa klorna på honom. 

Priset för att adoptera Bagheera är 1200kr. 

 

Kronk

Stad: Karlsholmsbruk

Ålder: okänd

Kön: Hane

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ja

Kronk kom till Smådjurschansen efter han via länsstyrelsen omhändertagits från vanvård. Kronk är en kanin som är väldigt framåt och nyfiken och han älskar att utforska hela hemmet med noggrannhet. Han är inte så mycket för att gosa med gillar närhet på det sättet att han gärna kommer och lägger sig bredvid en när man sitter i soffan exempelvis. Han är helt rumsren och har inte visat några tendenser på att gnaga på sladdar eller möbler. Han är en orädd kanin som fungerar bra med barn, hundar och katter. Kronk har fått sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär. 

Priset för att adoptera Kronk är 1200kr. 

Fluff

Stad: Frövi

Ålder: född 2019-07-01

Kön: Hane

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ja

Fluff föddes hos Smådjurschansen. Hans mamma och Pappa hittades vanvårdade utomhus och Fluffs mamma Penny födde sedan 4 ungar. Fluff är en väldigt liten kaninen med stor och fluffig päls, därav hans namn. Han är nyfiken och utforskar obehindrat sin omgivning, om än lite försiktigt till en början. Han är väldigt lätt att hantera och finner sig i det mesta. Fluff är van vid hundar och katter. 

Priset för att adoptera Fluff är 1200kr.

Elton

Stad: Östernärke

Ålder: okänd

Kön: Hane

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ja

Elwood kom till Smådjurschansen i Januari 2020 då hans ägare inte kunde ha kvar honom. Han är en mycket stor kanin. Han är ännu lite tveksam till människor men han är väldigt matmotiverad och kommer snabbt lära sig att människor är bra för de kommer med mat. Han har inga problem att man rör sig i närheten eller att man sitter still nära honom, men han vill ännu inte att man tar på honom. Han kan sprattla lite när man lyfter upp honom men väl i famnen är han stilla. Elton bor inomhus just nu.

Priset för att adoptera Elton är 1200kr.

Båtsman

Stad: Uppsala

Ålder: född 2019-08-24

Kön: Hane

Kastrerad: ska kastreras

Chipmärkt: Ja

Båtsman kom till Smådjurschansen 2019-12-17 efter att ha lämnats in på en djurklinik för avlivning. Båtsman är en mycket social kanin som tycker om uppmärksamhet. Han tar gärna för sig och utforskar varje rum och vrå han får tillgång till. Han är väldigt orädd. Han tycker inte om att bli fasthållen eller upplyft. Han är en stor kille och beräknas väga ca 4-5kg som fullvuxen. Båtsman är allergisk mot hödamm så det är viktigt att han får ett så dammfritt hö som möjligt (man kan tex spraya lite vatten på höet för att få eventuellt damm att lägga sig). Detta har Båtsman fått kontrollerat hos veterinär och det är inget som han lider av,

Priset för att adoptera Båtsman är 1200kr.

Gaston

Stad: Hallsberg

Ålder: okänd

Kön: Hane

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ja

Gaston kom kom till Smådjurschansen 2019-09-23 då länsstyrelsen omhändertagit honom från vanvård. Gaston älskar att hoppa runt och röra på sig. Han trivs inte att sitta instängd. När han får utrymme så kommer han gärna fram och hälsar på en, hoppar upp i knät och luktar lite. Gaston gillar att bli klappad men inte borstad. Det är inga problem alls att klippa klorna på honom. Gaston är busig och nyfiken och han vill gärna vara med överallt och se vad som händer. Han skuttar gärna runt i koppel utomhus. Gaston är rumsren och han har en låda dit han går och är väldigt duktig på detta. Han gillar inte när man ska göra rent hans bur då han tycker att det är hans saker. Jourhemmet brukar bära bort honom till en annan plats när buren ska göras rent. Gaston bor nu tillsammans med barn och tidigare bodde han med andra djur. Han har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär. Han bor inomhus just nu. 

Priset för att adoptera Gaston är 1200kr

Pegasus

Stad: Örebro (Nybble)

Ålder: okänd

Kön: Hane

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ja

Pegasus kom kom till Smådjurschansen 2019-09-23 då länsstyrelsen omhändertagit honom från vanvård. Pegasus är en rätt så ängslig och osäker liten kille som behöver bli mer säker i sig själv. Han är väldigt nyfiken och ofta tar nyfikenheten över. När han känner sig trygg kan han komma fram och äta ur handen. Troligtvis på grund av hur han haft det i sitt tidigare hem så blir han lätt rädd när han känner sig trängd och kan då slå med tassarna. Han bor inomhus och funkar bra med vid hund och katt. Pegasus saknar höftskål och höftkula på vänster sida, detta är dock inget som han påverkas nämnvärt utav förutom att han har minskad rörlighet i vänster bakben. Han bor inomhus just nu. Pegasus har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär. 

Priset för att adoptera Pegasus är 1200kr.

Blomma

Stad: Saxdalen (Ludvika)

Ålder: okänd

Kön: Hane

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ja

Blomma kom kom till Smådjurschansen 2019-09-23 då länsstyrelsen omhändertagit honom från vanvård. Blomma är lite ovan med hantering men inte rädd. Han skuttar gärna runt och vill undersöka allt. Han har noga undersökt jourhemmets hund, katterna har han inte hunnit ifatt ännu. Han verkar inte vara speciellt rädd för något och den som adopterar honom kommer att få en aktiv och rolig kanin. Han bor inomhus just nu. Han har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär.

Priset för att adoptera Blomma är 1200kr

Napoleon

Stad: Frövi

Ålder: född 2015

Kön: Hane

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ja

Napoleon kom kom till Smådjurschansen 2019-09-23 då länsstyrelsen omhändertagit honom från vanvård. Han är väldigt vänlig och tillmötesgående, en väldigt rar liten kanin. Han är lugn och enkel att hantera och accepterar utan svårigheter att lyftas och att få klorna klippta. Det kan ta lite tid att vinna Napoleons förtroende, men när man gör det så kommer man märka att han gillar gos. Napoleon har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade av veterinär. 

Priset för att adoptera Napoleon är 1200kr.

Mowgli

Stad: Örebro (Adolfsberg)

Ålder: okänd

Kön: Hane

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ja

Mowgli kom kom till Smådjurschansen 2019-09-23 då länsstyrelsen omhändertagit honom från vanvård. Han är av rasen Holländsk kanin. Han är en försiktig liten kille som tar sin tid att utforska allt det nya i jourhemmet. Människor tycker han än så länge inte är något att ha, men vi jobbar på att ändra hans åsikt. Mowgli bor utomhus nu. Han har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär.  

Priset för att adoptera Mowgli är 1200kr.

Arthur

Stad: Motala

Ålder: okänd

Kön: Hane

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ja

Arthur kom kom till Smådjurschansen 2019-09-23 då länsstyrelsen omhändertagit honom från vanvård. Han är lugn och älskar sin bur. Han är trygg med människor och har inga problem med att sova eller floppa medmänniskor omkring sig, även om han inte tycker det är så roligt att bli hanterad. Han kommer gärna fram och hälsar på jourmatte och efter att han fått lite kli på huvudet så skuttar han nöjt iväg. Han är inte rädd för jourhemmets hund men tycker att dammsugaren är jätteläskig. Arthur är ett riktigt matvrak och det går att muta honom till att gå med på det mesta. Han bor inomhus just nu. Han har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär. 

Priset för att adoptera Arthur är 1200kr.

Kummin

Stad: Lindesberg

Ålder: okänd men ung

Kön: Hane

Kastrerad: Adopteras okastrerad då veterinärens bedömning är att han fortfarande är för ung för att kastreras

Chipmärkt: Ja

Kummin kom till Smådjurschansen sommaren 2019 efter att han hittats utomhus. Kummin är en försiktig men nyfiken liten kille som älskar att utforska sin omgivning. Han vill gärna vara med där det händer något även om han vill kolla in läget lite på avstånd först. Hans personlighet kommer fram mer och mer för varje dag och han kan vara en riktig liten spillevink och bjuder gärna på glädjeskutt. Han älskar klappar och gos men på hans villkor. Han är snäll i famnen och det är inga problem att klippa hans klor. Han bor inomhus. Kummin är rumsren och han har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär.

Priset för att adoptera Kummin är 700kr.

Herman

Stad: Kil

Ålder: född 2015

Kön: Hane

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ja

Herman kom till Smådjurschansen 2019-06-19 från länsstyrelsen efter att de omhändertagit honom från vanvård. Han är en blandras mellan hermelin och holländsk kanin. Herman är en mycket försiktig liten kille som behöver få tid att vänja sig vid ett liv med människor. Han är nyfiken och snäll men håller sig gärna i eller kring sin bur, även fast den alltid står öppen. Herman blir modigare och modigare varje vecka och vi är hoppfulla att han snart kommer upptäcka allt som ett friare kaninliv har att erbjuda. Herman bor inomhus just nu. Vi tror att en stabil och trygg artfrände skulle göra Herman gott. 

Priset för att adoptera Herman är 1200kr

Bruno

Stad: Stockholm (Tungelsta)

Ålder: ca 2 år

Kön: Hane

Kastrerad: Ja

Chipmärkt:  Ja

Bruno kom till Smådjurschansen 2019-09-09 efter att ha blivit avlivningshotad. Han är en liten kanin som är väldigt nyfiken och social. Han visar tydligt sin glädje i att få uppmärksamhet genom att göra glädjerus och glädjeskutt. Bruno gillar att umgås tillsammans med människor men han har inte riktigt förstått tjusningen med att bli klappad ännu. Bruno bor utomhus i sitt jourhem. Han har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär.

Priset för att adoptera Bruno är 1200kr

Elwood

Stad: Kumla

Ålder: okänd men ung

Kön: Hane

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ja

Elwood kom till Smådjurschansen i Januari 2020 då hans ägare inte kunde ha kvar honom. Han är en rädd så blyg kille som tycker människor är rätt läskiga. Detta är någonting vi jobbar med varje dag och Elwood blir duktigare och modigare för var dag som går. Han bor utomhus nu.

Priset för att adoptera Elwood är 1200kr

Sven

Stad: Hallsberg

Ålder: okänd

Kön: Hane

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ja

Sven kom till Smådjurschansen 2019-09-23 efter att ha omhändertagits via länsstyrelsen. Han är en liten blyg kille men är väldigt snäll. Han bor just nu ute i ett stall.

Priset för att adoptera Sven är 1200kr

Ninisen

Stad: Stockholm

Ålder: född 2018-04

Kön: Hane

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: ja

Ninisen kom först till Smådjurschansen efter att ha räddats från avlivning. Han adopterades men lämnades senare tillbaka efter att familjens andra kanin inte accepterade Ninisen. Ninisen är en stor, aktiv, sällskaplig och matglad kille som gör glädjeskutt när jourmatte kommer hem på dagarna. Han är orädd och kommer nyfiket fram och hälsar på folk efter en stund. Han funkar bra i de flesta sammanhang och är, så vitt vi vet, snäll mot andra kaniner. 

Priset för att adoptera Ninisen är 1200kr

Skrutten

Stad: Örebro

Ålder: född 2018-03-01

Kön: Hane

Kastrerad: ska kastreras

Chipmärkt: ska chipmärkas

Skrutten kom till Smådjurschansen i februari 2020 då hans familj inte längre hade tid för honom. Han är en snäll, lätthanterad och orädd liten kille. Mer info kommer snart.

Priset för att adoptera Skrutten är 1200kr