Kaniner hanar

Cupid

Stad: Edsbyn

Ålder: född sommaren 2021 

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Cupid kom till Smådjurschansen i december 2021 efter att tillsammans med ett stort antal andra kaniner omhändertagits från en ohållbar situation där han inte fick den omvårdad han behöver. Cupid är en nyfiken kille som kommer skuttandes om något gott är på gång. Han gillar inte riktigt att bli klappad på än men det går bra att klappa honom under tiden man lockar med pellets.

Borstning och kloklippning är inga problem. Han är en pigg liten kanin som gärna vill hänga med på aktiviteter. I jourhemmet har han varit ute och gått i sele och även testat på lite trickträning. Han bor idag inomhus men han skulle trivas jättebra ute också. Han är ute i hage på dagarna och det tycker han är väldigt härligt. Cupid älskar att vara i grävlådan och leker i den flera gånger per dag, han gräver, rullar sig och bara har det härligt. Cupid är rumsren.
 
Priset för att adoptera Cupid är 1800 kr.

Stitch

Stad: Stockholm (Gubbängen)

Ålder: född våren 2021

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Stitch kom till Smådjurschansen i juni 2021 då han hittades av en privatperson som därefter kontaktade Smådjurschansen.

Han var till en början väldigt blyg och rädd för höga ljud men har under tiden i jourhemmet blivit väldigt trygg och framåt. Han är modig och social och kommer direkt fram till en när man kommer in i rummet. Han är mycket nyfiken och skuttar gärna omkring i hela hägnet på upptäcktsfärd. Han älskar att klättra upp på saker och vill gärna sitta högt upp på soffa, bänkar och bord för att blicka ut över allt som händer runtomkring. Stitch adopterades där han bodde inne ett tag men blev ganska osäker. Han fick då komma tillbaka till ett jourhem där han fick prova bo utomhus, vilket han trivdes galant med. Då byggde han lite självförtroende och nu har han fått flytta in igen i jourhemmet. Stitch är numera trygg och funkar mycket bra inomhus, så länge han har tillräckligt med plats. Han har inga olater, är rumsren och tuggar inte på möbler och är vidare en otroligt fin och härlig kanin.
 
Priset för att adoptera Stitch är 1800 kr.

Donner

Stad: Edsbyn

Ålder: född sommaren 2021 

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Donner kom till Smådjurschansen i december 2021 efter att tillsammans med ett stort antal andra kaniner omhändertagits från en ohållbar situation där han inte fick den omvårdad han behöver. Donner är en social, orädd och nyfiken kanin. Han gillar inte att bli buren men det går bra att klappa honom om man mutar med lite gott. Han hoppar gärna upp i knät för att kolla om du bjuder på något. Han bor inomhus i jourhemmet men är ute i hage på dagarna och trivs jättebra så han kan säkert tänka sig att bo utomhus.  Donner gillar sin aktiveringsboll och snuffelmatta mycket. Donner är rumsren.
 
Priset för att adoptera Donner är 1800 kr.

Klumpen - under utredning

Stad: Örebro

Ålder: okänd

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Klumpen kom till Smådjurschansen i november 2021. Han har tidigare varit hemlös. Klumpen är en Fransk Vädur och han väger strax under 4 kg. Han är en glad och charmig kille som älskar att upptäcka nya saker, områden och mat. Helst bor han så han har tillgång till att komma ut på stora områden där han får skutta runt och upptäcka. Klumpen är väldigt sällskapssjuk och vill gärna ha någon kring sig. Han älskar att gosa och är oblyg kring nya människor samt finner sig lätt i nya situationer och områden. Småbarn får gärna klappa eller föra liv runt honom utan att han störs. Han följer mer än gärna efter en och är lite som en hund. Klumpen lider av inkontinens, detta betyder att han ibland inte kan hålla tätt. Ibland kissar han på sig och ibland droppar det kiss. Klumpen han genomgått en lång och intensiv utredning angående detta vid vilken det konstaterats att detta är något han kommer få leva med. Klumpen är förutom detta fullt frisk. Man kan behöva torka honom i rumpan om det kommit kiss utan att han märkt det. Med tanke på hans tillstånd bör Klumpen därför inte bo utomhus under vintern. 

 
Priset för att adoptera Klumpen är 1000 kr.

Helge

Stad: Örebro

Ålder: född 2021

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Helge kom tillsammans med 19 andra kaniner till Smådjurschansen i december 2021. Under olyckliga omständigheter bodde de alla tillsammans i en hästbox. Helge är en nyfiken och supergullig liten krabat som alltid kommer och skuttar kring benen när man besöker honom. Han sitter numera och mumsar pellets i knät på jourmatte och börjar tycka om att bli klappad mer än vad han gjorde när han kom. Helge är ganska ny hos nuvarade jourhem och jourmatte har ännu inte lyft Helge utan vill att han ska känna sig helt trygg först. Jourmatte tror att det inte kommer ta så lång tid innan han kan tycka att det är ok. Helge börjar vänja sig vid barn men gillar inte snabba rörelser, så han kräver en del med mer tid för att vara trygg i barns sällskap. Han bor bredvid en annan kaninhane och har aldrig visat någon aggressiv tendens gentemot den andra hanen. Helge är också helt orädd för jourhemmets katt.

 
Priset för att adoptera Helge är 1800 kr. 
 

Mållgan

Stad: Eskilstuna

Ålder: född 2021/2022

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Mållgan kom till Smådjurschansen i oktober 2022 då han hade hittats lämnad på ett tåg tillsammans med en annan kanin. Mållgan är en väldigt lugn och snäll kanin, men som dock kan vara svår att fånga in. Bortsett från det är Mållgan väldigt lätt i all hantering och verkar tycka mycket om att sitta i knät och gosa, då är han närgången och kan till och med buffa en i ansiktet. Han tar för sig mer och mer för varje dag och kommer alltid fram när man kommer till buren. Mållgan är inte rumsren än men vi övar på att få honom att bli det och tror det kommer bli bättre nu när han är kastrerad. Mållgan bor för närvarande utomhus i sitt jourhem men skulle tveklöst trivas även inomhus då han verkar tycka om att vara inomhus de korta stunder han varit det.
 
Priset för att adoptera Mållgan är 1800 kr

Vitsippa

Stad: Uppsala

Ålder: född 2017

Kön: hane

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Vitsippa kom till Smådjurschansen i november 2022 då han räddats från att bli avlivad eller utsläppt då hans ägare inte längre ville ha honom. Vi vet inte mycket mer om hans bakgrund än att han bott hos en barnfamilj, utomhus tillsammans med en annan kanin. Just nu bor Vitsippa inomhus och kan trivs bra med båda delarna. Vitsippa är en nyfiken, social och busig dvärgkanin som gärna skuttar runt i lägenheten och ibland hoppar upp i soffan för att kolla läget. Han vill gärna att man stryker honom över nosen och huvudet och han kan bjuda på en puss eller två på handen. Vitsippa vet vad han vill och puffar på jourmatte för att få uppmärksamhet eller godis. Man får dock se upp med mat på tv-bordet, då han kan vara lite av en tjuv. Han bor tillsammans med två katter vilket fungerar superbra. Han är rumsren.
 
Priset för att adoptera Vitsippa är 1800 kr.

Love

Stad: Göteborg

Ålder: född Mars 2022

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Love kom till Smådjurschansen i oktober efter att en privatperson räddat honom och hans syskon från att avlivas. Love har ett lugnt och mjukt, nästan artigt sätt att ta sig an sin omgivning. När han nosat på dig en stund lever han dock upp och skuttar gärna upp i ditt knä. Han tycker om att bli klappad och ompysslad. Då han är långhårig kräver han viss pälsvård, det är dock inga problem då han snällt låter sig kammas. Han har melerade ögon, det ena blått och det andra brunt. I jourhemmet bor Love inomhus men han skulle trivas bra även utomhus. Mer information kommer när vi lärt känna honom bättre.
 
Priset för att adoptera Love är 1800 kr

Chokladboll

Stad: Uppsala

Ålder: född Juni 2020

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Chokladboll kom till Smådjurschansen i oktober 2022 då hot om avlivning hängde över honom. Chokladboll är en blandras med hermelin i sig, han är därför en väldigt liten kille. Dock har han en väldigt stor personlighet. Chokladboll är väldigt osäker av sig. Han känner att han hela tiden behöver vara på sin vakt och mota bort fara. Detta visar han genom att direkt möta den person som kommer till hans hägn, han kan morra och tom bita efter ens fingrar om man är för snabb ner med dem innan han förstår vem som kommer och vad som ska hända. Han jagar efter pellets, så det ger vi inte till honom. Vi ger ingenting ifrån händerna alls. När han inser att man inte har något gott och vem man är som besöker honom så brukar han lugna ner sig. Han tvättar gärna sin människa på benen och armarna och kinden. Men han vill ännu inte bli klappad själv. Man vinner hans tillit genom att vänta in honom och låta honom ta kontakt. Chokladboll är inte rumsren än. Blandsallad är en favorit men också äppelträdsblad. Fastän Chokladboll är så liten så hoppar han väldigt högt och han är också väldigt duktig på att ta sig förbi och igenom sådant som håller honom instängd från det roliga, därför måste man kunna säkra upp ordentligt kring honom. Allra helst vill han såklart vara frigående. Chokladboll bor utomhus i ett hägn i jourhemmet men han trivs även att bo inomhus. Han vill inte bo med en barnfamilj och han vill ha lugnt runt omkring sig.
 
Priset för att adoptera Chokladboll är 1800 kr

Yoda

Stad: Uppsala

Ålder: född 20 juni 2017

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Yoda kom till Smådjurschansen i oktober 2022 då hans ägare inte kunde ha kvar honom på grund av förändrad livssituation samt flytt. Yodas förra ägare hade själv fött upp honom och han är en enkelmanad lejonhuvad dvärgvädur. Han är till viss del van vid småbarn samt har bott bredvid andra kaniner. Yoda är en väldigt snäll kille med stor personlighet. Han är väldigt modig, nyfiken och gillar att hoppa runt och kolla vad som händer men samtidigt är han en lugn kanin som gillar att slappna av och vila efter sina upptäckter. Han är van vid hantering så som kloklippning men kan ibland vara lite svår att hålla still. Just nu bor han inomhus där han trivs bra men skulle säkert trivas med att bo utomhus också. Han är rumsren.

 
Priset för att adoptera Yoda är 1800 kr

Cozmo

Stad: Göteborg (Kållered)

Ålder: född hösten 2018

Kön: hane

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Cozmo kom till Smådjuschansen i oktober 2022 efter att den tidigare familjen inte längre kunde ha kvar honom. Han är troligtvis helt eller delvis döv men detta stoppar inte honom ifrån att vara nyfiken, mysig och att ha en stor personlighet. Cozmo hoppar gärna upp i knäet och letar efter godis, ibland kan det vara lite svårt att se skillnad på ett finger och pellets! Han har inga problem med att bli hanterad men att bli buren är något som inte bör göras i onödan. Cozmo springer gärna efter jourmatte i lägenheten och hoppar glatt upp i knät om det bjuds på godsaker. Han är van vid mycket människor (därtill barn) och han är nyfiken och hälsar på alla. Cozmo har tidigare bott utomhus men i jourhemmet bor han inomhus vilket han också trivs bra med. Han är rumsren.
 
Priset för att adoptera Cozmo är 1800 kr

Fluffis

Stad: Stockholm ( Södertälje )

Ålder: född 2020

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Fluffis kom till Smådjurschansen i augusti 2022. Fluffis räddades från att slås ihjäl av sin dåvarande familj. Han var i allmänt dåligt skick då han och hans okastrerade bror bott i samma trånga bur tillsammans under en lång tid. Sedan första stund i jourhemmet kunde man se att Fluffis verkligen är en stark, modig och mycket vänligt inställd liten kille. Han har blivit av med alla sina tovor och fått sina sår och bitmärken behandlade. Nu när han kan röra sig obehindrat igen har han börjat göra små glädjerace i hagen. Fluffis är mer eller mindre rumsren. Han verkar vara ovan vid andra djur så som katt men har i jourhemmet börjat vänja sig med att katten finns runt omkring honom. Fluffis är van med andra kaniner och verkar i princip obrydd angående jourhemmets kaniner som hoppar runt utanför Fluffis hägn. Fluffis verkar trivas med att bo ute men vi tror inte att han skulle ha något emot att bo inomhus i en lugnare miljö. Fluffis har en päls som kräver mycket vård och vi tror att man lättare sköter om hans päls om han bor inomhus och inte behöver utsätta pälsen för vind och väta.
 
Priset för att adoptera Fluffis är 1800 kr

Icecream

Stad: Örebro (Hampetorp)

Ålder: okänd men ung

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Icecream kom till Smådjurschansen i juni 2022 efter att tillsammans med 29 andra kaniner omhändertagits från vanvård. När han kom till oss var han i rätt så dåligt skick men har snabbt repat sig. Icecream är helt döv men är trots detta en framåt och nyfiken kille som blir allt modigare för varje dag som går. Han är en mycket glad kille som efter första natten i jourhemmet när han släpptes ut i resten av hemmet blev helt överlycklig över att ha så stor yta att springa på. Han gjorde glädjerus fram och tillbaka i hela hemmet, varvat med akrobatiska glädjeskutt. I dagsläget bor Icecream utomhus men jourhemmet tror att han gärna skulle bo inomhus också. Under tiden han bodde inne gnagde han inte på någon inredning. Han kommer alltid fram och hälsar när man går förbi men är inte jätteglad över att bli klappad eller buren men med lite mutor så går det helt ok. Icecream är duktig på att rymma så det behövs en ordentlig utehägnad (funkar inte med simpla kompostgaller…). Som tur är, är han rätt enkel att fånga in. Han kissar och bajsar på samma plats i utehägnaden så skulle nog vara lätt att få rumsren även inomhus. 

 
Priset för att adoptera Icecream är 1800 kr

Bosse

Stad: Borås (Dalsjöfors)

Ålder: född Mars 2022

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Bosse kom till Smådjurschansen i september 2022 efter att en privatperson räddat honom och hans syskon från att avlivas. Han är enligt uppgift en blandning mellan lejonhuvad dvärgkanin och dvärgvädur. Bosse är väldigt nyfiken och kommer direkt när han hör att man är på väg till honom. Han är gärna med och hjälper till när man städar hos honom. Han älskar att hoppa runt i sele ute i trädgården. Jourhemmets äldre hund är med på promenaden och det går jättebra. Katterna och valpen går också bra men än så länge bara när det finns galler emellan. Sele funkar bra att ta på, han gillar inte riktigt att bli lyft ännu men jourhemmet tränar på detta. Väl i famnen så blir han lugnare. Han myser gärna i buren men älskar även att gå på äventyr. Bosse skulle nog även trivas att bo inomhus.
 
Priset för att adoptera Bosse är 1800 kr

Jordan

Stad: Göteborg

Ålder: född mellan 5 – 10 mars 2022

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Jordan kom till Smådjurschansen sommaren 2022 efter att han bokstavligt talat räddades ur klorna på en katt. Jordan räddades av en privatperson som var ute och gick med sin hund och då fick syn på katten och Jordan. Lille Jordan var till en början skräckslagen, traumatiserad och hade sår som blödde på kroppen. Han togs omedelbart till veterinär där han blev undersökt och det konstaterades att han efter omständigheterna mådde bra. Trots sökande i området där Jordan hittades så har ingen mer kanin setts till, hans bakgrund är därmed okänd. I jourhemmet stödmatades Jordan till en början med mjölkersättning. Efter bara några dagar inomhus hos jourhemmet fick Jordan förtroende för jourmatte och kommer numera nyfiket fram och skuttar även ibland upp i knät när jourmatte sitter på golvet. Han har fortfarande mycket vilt i sig och passar därmed inte bra i ett hem med barn. Han är en kvick och rastlös liten krabat som älskar att utforska sin omgivning och tar sig med lätthet fram på hala golv och gör ständigt glädjeskutt och glädjerus på favoritmattan. Han är mycket duktig på att hoppa och tar sig lätt över kompostgaller. Han har aldrig visat några tendenser att tugga eller bita på olämpliga saker. Jordan är rumsren.
 
Priset för att adoptera Jordan är 1800 kr

Linus

Stad: Stockholm (Täby)

Ålder: född augusti 2020

Kön: hane

Kastrerad: ska kastreras

Vaccinerad: ska vaccineras

Linus kom till Smådjurschansen 26 november 2022 och har tidigare bott hos en familj med barn där barnen tröttnat på honom. Han har inte bott under rätt förutsättningar vad gäller mat och underlag i den bur som han behövt bo i och har antagligen tidigare inte rört sig så mycket utanför buren. Linus har i skrivande stund bott i jourhemmet i några dagar och från att ha varit rädd och inte vågat hoppa runt eller ut ur buren till att nu börja våga utforska och han kommer gärna fram och hälsar, för då väntar ju lite gott att smaka på. Han är försiktig och lite blyg men det är något som vi tror kommer ändras efter en tid i det nya jourhemmet eftersom han redan har visat på en stor social vilja under dessa dagar. I jourhemmet finns en hund vilket inte verkar vara några problem för Linus men de har inte fått hälsa på varandra. Linus är rumsren. Mer information om Linus kommer när jourhemmet lärt känna honom lite bättre.
 
Priset för att adoptera Linus är 1800 kr

Felix

Stad: Borås

Ålder: född 2021-08

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Felix kom till Smådjurschansen i september 2022 från en uppfödare som skulle lägga ner sin verksamhet. Felix är social och framåt, aktiv och nyfiken. Han älskar människokontakt och uppmärksamhet och kommer fram till besökare direkt. Felix uppskattar klappar och gos jättemycket! När hans människor sitter med honom och klappar honom kan han lägga sig helt platt och sträcka ut sig och bara njuter och gnager med tänderna. Han kan tänka sig gosa i famnen en stund. Han är också aktiv och gillar att gräva, utforska, göra binkies och zoomies samt tugga på grenar. Han är lätt att lyfta, bära och hantera trots sin stora storlek och han har en väldigt lugn och trygg personlighet med väldigt uttrycksfulla och stora öron. Felix är jätteduktig med toalådan och är helt rumsren. Han bor ute just nu (men skulle trivas även inne) och är van vid barn. Han är av rasen Belgisk Jätte och väger ca 4 kg. Han behöver gott om utrymme, en större toalåda och lite högre grindar. Felix är en underbar och härlig kanin med en personligheten som motsvarar hans storlek.

 

Priset för att adoptera Felix är 1800 kr.

Vanilj

Stad: Örebro

Ålder: född i slutet av maj 2022

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Vanilj kom till Smådjurschansen via Länsstyrelsen i ett stort vanvårdsärende och var endast 3v gammal när han omhändertogs.
Vanilj är en lugn och trygg kille som dagligen nyfiket kommer och möter jourmatte i inhägnaden. Han är sedan han var liten mycket hanterad av jourhemets tonårsbarn. Vanilj är mycket matglad och social och uppskattar klappar och gos, lägger sig då ofta helt stilla, bara blundar, njuter och myser långa stunder. Trivs oftast med att bli upplyft i knät och även ibland sitta i i famnen och visar när han vill ned genom att nafsa/bita lite i kläderna. Vanilj har kraftigt nedsatt hörsel, reagerar ibland på vissa ljud så är inte helt döv. Han bor för tillfället utomhus i jourhemmet tillsammans med 2 kastrerade honkaniner. Det fungerar jättebra och Vanilj är underlägsen i rang och väldigt tillgiven de andra kaninerna. Han trivs att bo utomhus men skulle säkert även trivas som inne kanin. Han väger ca 1,6kg.
 
Priset för att adoptera Vanilj är 1800 kr

Klöver

Stad: Örebro

Ålder: okänd

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Klöver kom till Smådjurschansen i juni 2022 i samband med ett vanvårdsärende via Länsstyrelsen. När han kom till jourhemmet var han nedkissad och tovig samt hade även flera sår över hela kroppen men framförallt på öronen där han även har flera jack. Detta efter att ha bott trångt med okastrerade hanar. Klöver fann sig snabbt tillrätta i jourhemmet och utforskade sin omgivning med stor nyfikenhet. Han är trevlig i all hantering men trivs inte i famnen där han lätt blir sprattlig. Klöver är döv men det är inget som han lider av. Sedan september bor Klöver i jourhem utomhus tillsammans med kaninen Jonna (som han kan adopteras tillsammans med). Klöver är en liten kille på 1,2kg som blivit mer social och positivt nyfiken genom att bo tillsammans med en artfrände. Inhägnaden de bor i angränsar till flera kastrerade hanar vilket Klöver först upplevde rätt frustrerande då han ofta skuttade runt och märkte revir. Men nu under hösten har Klöver så gott som helt slutat med det och han bryr sig knappt alls om de andra kaninerna i angränsande inhägnader längre och det är så underbart att se hur trygg och lugn han blivit i samspel med andra kaniner. Klöver älskar att gräva i sandlådan, floppar gärna i sanden och han kan jobba långa stunder med att bädda och flytta runt på halmen i bodelen tills det blir precis som han vill ha det. I sitt framtida hem tror jourhemmet att Klöver skulle trivas bäst som innekanin tillsammans med en inte alltför dominant hona. Klöver är rumsren.
 
Priset för att adoptera Klöver är 1800 kr.

Magnum

Stad: Stockholm

Ålder: okänd men ung

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Magnum kom till Smådjurschansen i juni 2022 i ett vanvårdsärende. Han var då i bra skick förutom mindre sår i öronen och urinfläckar. Han är döv och därför känslig för hastiga rörelser men han är trots det mycket nyfiken och social. Däremot sker all fysisk kontakt på hans villkor och det går då att gosa i korta stunder men han gillar inte att bli buren då han snabbt blir sprattlig. Magnum är frigående i jourhemmet och gör alltid sina behov i buren. Han är en rastlös och livlig kille som kräver mycket aktivering. Han gillar att hoppa upp på möbler, gräva och tugga på pinnar och kartonger och kan vid bristande aktivering smaka även på annat i jourhemmet. Magnum saknar en artfrände och skulle trivas i ett hem där han kan få utlopp för sin nyfikenhet och få springa på stora ytor.

 
Priset för att adoptera Magnum är 1800 kr.

Kevin

Stad: Göteborg

Ålder: okänd men ung

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Kevin kom till Smådjurschansen i september 2022 efter att ha hittats övergiven utomhus. Kevin är en väldigt social kille som gärna är med på allt som händer i hemmet. Han hoppar gärna upp i soffan och lägger sig på jourmattes mage under film kvällarna och han gillar närhet. Kevin gillar att aktiveras och lär sig gärna nya trix. Han fungerar bra med barn och leker mer en gärna med leksaker. Kevin är rumsren.

 
Priset för att adoptera Kevin är 1800 kr

Cabriolet

Stad: Örebro

Ålder: okänd men ung

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Cabriolet kom till Smådjurschansen i juni 2022 efter att Länsstyrelsen omhändertagit ett större antal kaniner från vanvård. Cabbie är en liten tuffing som är orädd inför det mesta. Han är bestämd och visar tydligt om han tycker att något är fel genom att gräva på en eller flytta på ens hand med munnen. Han är orädd och tar obehindrat för sig av sin omgivning. Favoritplatsen att sova på i jourhemmet är på bordet på den inglasade balkongen. Han är snäll i hantering och det är inga problem att klippa klorna på honom. Cabbie är rumsren. 
 
Priset för att adoptera Cabriolet är 1800 kr.

Bosse

Stad: Stockholm (Kungsholmen)

Ålder: född 2018-07-13

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: kommer vaccineras

Bosse är en tam kanin som kom till Smådjurschansen då hans familj tyvärr inte kunde ha kvar honom vid en flytt. Han är väldigt nyfiken och har på kort tid utforskat hela jourhemmet och favoritplatsen är under granen såhär i juletider. Bosse hoppar gärna efter en i lägenheten och vill vara med. Han är lite försiktig med att bli klappad och buren, men så länge det är på hans villkor ligger han gärna still och låter sig bli klappad. Bosse är väldigt snäll och beskrivs som ett tufft litet busfrö av sin jourmatte. Han bor för närvarande inomhus. Han har ingen vana vid barn eller andra djur.

 
Priset för att adoptera Bosse är 1800 kr

Hermes

Stad: Uppsala (Knivsta)

Ålder: född ca 2020

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Söta Hermes är en riktig pärla som bara väntar på att få komma ur sitt skal och glänsa. Han kom till Smådjurschansen i juli 2022 efter att ha blivit hittad utomhus av en privatperson. Tillsammans med två andra kaniner hade han setts springa runt i ett han hade ett bostadsområde en längre tid innan han fångades in. När han kom var han väldigt försiktig och rädd och han satt mest och tryckte i sitt hus. Jourhemmet har jobbat länge med att bygga förtroende med hjälp av stort tålamod och gott att äta. Hermes är inte otrygg överlag utan kan floppa och ligger gärna och myser i sin fåtölj, men han är på sin vakt mot beröring och hantering så som vid kloklippning. Ett lyft eller en klapp gör att han backar lite igen vad gäller tillit och han blir lite rädd och gömmer sig. Hermes är kastrerad och en snäll, social och mycket nyfiken kille som utforskar och klättrar runt i omgivningen. Han kommer alltid fram och hälsar (läs kollar om man har något gott) och söker kontakt på sina villkor. Han äter glupskt pellets ur handen och man kan då få klappa honom försiktigt med ett finger över nosen. Är han riktigt sugen kan han klättra upp i knä för att leta gott. Hermes skulle må bra av att få en trygg kaninkompis som kan hjälpa honom att förstå att klappar och mys kan vara skönt. Han behöver mycket tid på sig för att känna sig trygg och avslappnad i en ny miljö. Är du hemmet med tålamod som Hermes väntar på och som kan bygga den tillit han behöver för att glänsa som den pärla han är?

 
Priset för att adoptera Hermes är 1800 kr

Herman

Stad: Stockholm

Ålder: okänd

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Herman kom till Smådjurschansen i november 2022 efter att han hittats utomhus av en privatperson. Han hade lite tovor runt svansen och långa klor men i övrigt i fint skick. Herman är nyfiken, social och äter gärna allt som smakar gott direkt ur handen. Han verkar van vid hantering och har inga problem att lyftas och verkar tycka det är mysigt med klappar. Han bor inomhus i jourhemmet. Mer information kommer när jourhemmet har lärt känna honom lite bättre.

 
Priset för att adoptera Herman är 1800 kr

Laban

Stad: Göteborg

Ålder: okänd

Kön: hane

Kastrerad: ska kastreras

Vaccinerad: ska vaccineras

Laban kom till Smådjurschansen i november 2022 från ett vanvårdsärende. Under sin första vecka var Laban väldigt blyg men har börjat öppna upp sig mer och mer. Laban tycker mycket om att springa efter jourmatte i hemmet men är inte riktigt lika förtjust i att bli gosad med, däremot tycker han att det är mysigt att bli lite klappad på huvudet emellanåt. Laban behöver ett tryggt hem som har tålamod med honom och låter honom utvecklas i sin egen takt.
 
Priset för att adoptera Laban är 1800 kr

Bamse

Stad: Stockholm (Sollentuna)

Ålder: född v. 48 2016

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Bamse kom till Smådjurschansen i oktober 2022 efter att den tidigare familjen inte längre kunde ha kvar honom. Bamse är en blandras mellan dvärgvädur och hermelin och köptes av sin förra familj från en djuraffär när han var kaninunge. Han är en nyfiken och glad kille som gärna vill vara med. Han är social och snäll och tackar aldrig nej till en stund med gos. Han vill inte bli fasthållen i famnen men är gärna nära och myser på sina egna villkor. Han gillar inte att bli upplyft men är ändå relativt lätt att lyfta om det behövs och han är lugn och lätthanterlig i famnen. Bamse utforskar gärna och är inte lättskrämd. Han är mycket matmotiverad och kommer alltid när man ropar. Han bor i dagsläget inomhus men skulle sannolikt även trivas utomhus, dock kan han inte flytta ut förrän till våren. Bamse biter inte på saker han inte får, han är dock inte 100 % rumsren utan kan kissa där de luktar ”starkt” av människa, tex. soffa, kläder på golvet och liknande. Bamse har inte träffat andra djur och inte heller barn men troligtvis skulle det gå bra då han är nyfiken och inte lättstressad.
 
Priset för att adoptera Bamse är 1800 kr.

Cosmos

Stad: Stockholm (Tyresö)

Ålder: född 16 november 2016 

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Cosmos kom till Smådjurschansen i november 2022 efter att hans kaninkompis gick bort. Han är en 
lejonhuvud/dvärgvädur som är snäll, nyfiken och sällskaplig och kommer gärna fram för att bli klappad. Cosmos är van vid hund och barn. Han är enkel att hantera och han är rumsren. Under det senaste åren har Cosmos bott utomhus men i jourhemmet bor han inomhus, vilket fungerar bra. Han är en underbar kanin som är orädd och han lägger sig ner och blundar om man kliar och klappar honom. Cosmos visar att han tycker om dig genom att slicka på dig och han är inte rädd för ljud så som dammsugare eller hundskall. Han tycker mycket om att gräva, springa i sin tunnel, skutta utomhus och han vill gärna utforska sin omgivning. Snällare kanin får man leta efter.
 
Priset för att adoptera Cosmos är 1800 kr

Elliot - bokad

Stad: Stockholm ( Midsommarkransen )

Ålder: född hösten 2021

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Elliot kom till Smådjurschansen i mitten på september 2022 efter att han räddats från avlivning. Elliot äter hö med stor aptit och älskar även pellets och äppelgrenar. Han är rumsren och biter inte på sladdar eller inredning. Han bor inomhus men skulle säkert trivas även utomhus. Elliot gillar ännu inte att bli klappad men är nyfiken och kommer gärna fram och äter pellets ur handen.
 
Priset för att adoptera Elliot är 1800 kr

Håkan - bokad

Stad: Örebro

Ålder: född 2021

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Håkan kom till smådjurschansen december 2021 efter att ha blivit omhändertagen från ett boende där han inte hade det bra.
Håkan är en mycket smart och nyfiken individ som utforskar allt runtomkring sig och upplevs vara lugn och trygg i sig själv. Han litar på människor och sitter gärna i och gör en sällskap så länge man inte klappar honom. Håkan är uppmärksam och kontaktsökande med en busig glimt i ögat. Eftersom han är så kontaktsökande och litar på människor så tror vi att man inom snar framtid också kommer få klappa honom. Håkan älskar att racea runt i inhägnaden i dunderfart och hoppa över saker. Däremellan är han en kanin som kan chilla i alldeles tokiga positioner, han lägger sig ofta raklång på sidan eller rullar över på rygg för att slappna av. Håkan trivs att bo både ute och inne och han är van med katter.

  

Priset för att adoptera Håkan är 1800 kr

Lille skutt - bokad

Stad: Stockholm (Upplands väsby)

Ålder: född 2019-04-25

Kön: hane

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Lille Skutt kom till Smådjurschansen i november 2022 då hans familj inte kunde ha kvar honom på grund av allergi och tidsbrist. Han är en snäll dvärgvädur som är van vid hund och barn. Lille Skutt är supersocial och följer efter jourmatte överallt och han är väldigt glad i mat och tycker att det är roligt med aktiveringsleksaker, där han får kämpa lite för att få maten. Han älskar att gosa, både i knät men också att bli buren. Han morgon- och kvällsmyser gärna lite i sängen innan han skuttar till sitt hörn och sover. Lille Skutt bor inomhus och är rumsren, ibland händer det att det kommer en och annan klutt utanför.
 
Priset för att adoptera Lille skutt är 1800 kr

Bon - bokad

Stad: Stockholm (Hässelby)

Ålder: ca 1 år gammal

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Bon kom till Smådjurschansen i december 2021 efter att ha hittats utomhus. Vid upphittandet var han smärtpåverkad och dålig och togs därför omedelbart till veterinär där det konstaterades att han hade en bruten käke. Efter otaliga återbesök hos veterinär  har det konstaterats att Bons käkfraktur har läkt men att den har läkt lite snett. Detta är ingenting som han mår dåligt av men det orsakar viss trappstegsbildning på tänderna. Han har sedan december varit hos veterinären för två tandkontroller och en tandslipning. Senaste tandkontrollen var i juli 2022 och då såg Bons tänder bra ut. Med tanke på Bons historik behöver hans tänder i framtiden kollas något oftare än en kanin som inte haft en fraktur och eventuellt kan någon tand behövas slipas igen. Vi rekommenderar oavsett bakgrund att alla kaniner får genomgå en komplett kontroll av munhåla och tänder minst en gång per år.

Bon är i sättet pigg, nyfiken, rar och väldigt social. Han hoppar gärna efter en från rum till rum. Han framstår ibland som lite dumsnäll för att han hoppar framför fötterna på en och bryr sig inte om att han är i vägen. Han är van vid hantering och det är inga problem att hålla honom, bära honom, klippa klor och så vidare. Han tycker också att det är mysigt att bli klappad (särskilt på huvudet och runt öronen) och ger en ibland små pussar. Godsaker är också toppen enligt Bon som är väldigt matmotiverad. Han lär sig snabbt och gillar aktivitet. Han älskar att gräva (i grävlåda) och skulle säkert älska att gräva utomhus. Han gnager inte på något utom det som smakar gott så det har inte varit problem att ha honom frigående inomhus även. Bon har troligtvis nedsatt hörsel. 

I jourhemmet finns två hundar som Bon inte visat rädsla för utan snarare nyfikenhet. De hälsar dagligen genom galler och Bon visar ofta att han gärna vill komma ut för ytterligare umgänge men de har inte fått umgås då hundarna inte är riktigt v<na vid kaniner ännu. Under några veckor bodde Bon granne med en okastrerad hane och visade inga tecken på osäkerhet eller aggressivitet gentemot den andra kaninen alls. Bon bor inomhus och är helt rumsren.

 

Priset för att adoptera Bon är 1800 kr.
 

Hoppsan - under utredning

Stad: Stockholm

Ålder: född 2019-01-01

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Hoppsan kom till Smådjurschansen i april 2022 på grund av ändrade familjeförhållanden. Familjen han bodde hos var hans andra familj, den föregående familjen sålde honom på grund av allergi. Hoppsan är väldigt social och vill vara med där det händer saker. Han älskar att kela och gosa men uppskattar inte att bli upplyft. Han är nyfiken och inte rädd för höga ljud, ex. dammsugare. Hoppsan är van vid barn och att det är ljud och rörelse omkring honom. Då han är orädd av sig skulle han troligen fungera bra med andra djur. Hoppsan är en lejonhuvad dvärgkanin.

 
Priset för att adoptera Hoppsan är 1800 kr.

Cream - under utredning

Stad: Örebro

Ålder: född i slutet av maj 2022

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Cream kom till Smådjurschansen sommaren 2022 via Länsstyrelsen i ett stort vanvårdsärende och var endast 3 veckor gammal när han tillsammans med mamma, två syskon och ett flertal andra kaniner omhändertogs. Cream är en lugn och trygg kille som dagligen nyfiket kommer och möter jourmatte i inhägnaden. Han är mycket hanterad av jourhemmets tonårsbarn. Cream gillar att vara med vid städning, han hoppar då ofta och gärna ner i hösäcken och även upp i jourmattes knä ibland. Han är mycket matglad och social  och uppskattar klappar och gos så länge det sker på golvet. Cream tycker inte så mycket om att bli upplyft eller sitta i famnen och blir då lätt sprattlig. Cream är döv. Han bor inomhus i jourhemmet men trivs även som utekanin.

 
Priset för att adoptera Cream är 1800 kr