Kaniner hanar

Oliver

Stad: Stockholm (Liljeholmskajen)

Ålder: född 2017-05-30

Kön: Hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Oliver kom till Smådjurschansen i februari 2021 då det inte fungerade med familjens katt i hans tidigare hem. Oliver är en kanin som är en blandning mellan försiktighet och nyfikenhet, det skiftar lite. Ibland vill han komma fram och utforska det runt omkring honom medan han andra gånger håller sig undan och vill vara för sig själv. Han tycker om att bli klappad men det sker alltid på hans villkor. När han känner sig trygg är det inga problem att klappa honom och då tycker han att det är mysigt. Det går att bära honom men han kan tycka att det är lite obekvämt vilket gör att han sprattlar lite. Han är en supersnäll och supergullig kanin som skulle behöva en lugn familj som inte skrämmer honom då har har lätt att bli rädd. En familj med tålamod där Oliver själv kan få bestämma när han vill mysa och inte är det han behöver. Oliver vill ha en kaninkompis i sitt nya hem. Han kommer att få sina kind-och framtänder kontrollerade hos veterinär innan adoption.
 
Priset för att adoptera Oliver är 1800 kr.

Pipkin

Stad: Uddevalla

Ålder: född 2020-06

Kön: Hane

Kastrerad: kommer kastreras 2/3

Vaccinerad: kommer vaccineras 2/3

Pipkin kom till Smådjurschansen i februari 2021 då hans familj inte längre kunde ha kvar honom på grund av allergi. Pipkin är en väldigt pigg och glad kanin. Han är otroligt snäll men vill inte bli klappad ännu. Han bor inomhus och är rumsren. Pipkin bodde i sitt tidigare hem tillsammans med sin bror då ägarna trodde att de båda var honor. Vi särade på dem så fort de kom till Smådjurschansen och vi märkte att de var hanar. Pipkin har kala fläckar på grund av de slagsmål han och hans bror har haft, pälsen kommer dock växa ut igen på dessa ställen. Pipkin vill ha en kaninkompis som är en hona i sitt nya hem. Han kommer få sina kind-och framtänder kontrollerade av veterinär i samband med kastreringen.
 
Priset för att adoptera Pipkin är 1800 kr.

Zimba

Stad: Borås

Ålder: född 2019

Kön: Hane

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Zimba kom till Smådjurschansen i februari 2021 då hans familj inte längre kunde ha kvar honom på grund av allergi. I sitt tidigare hem bodde Zimba  tillsammans med sin bror då ägarna trodde att de båda var honor. Vi särade på dem så fort de kom till Smådjurschansen och vi märkte att de var hanar. Zimba hade stora skador på sina pungkulor på grund av kaninernas bråk, detta är nu läkt. Han hade även klor som var långa och hade börjat skruva sig. Zimba är väldigt snäll och mild och önskar sig en snäll kaninkompis i sitt framtida hem. Han kommer få sina kind-och framtänder kontrollerade av veterinär i samband med kastreringen. 
 
Priset för att adoptera Zimba är 1800 kr.

Hannes

Stad: Stockholm (Handen)

Ålder: troligtvis född i början på 2020

Kön: Hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Hannes kom till oss på annandag jul tillsammans med flera andra kaniner som alla bodde i smutsig och alldeles för liten utebur. 
Hannes är pappa till kaninerna som han kom hit tillsammans med. Han verkar vara i okej skick förutom att hans klor var mycket långa. Han är väldigt snäll men det märks att han inte har blivit mycket hanterad i sitt tidigare hem. Han är nyfiken och kontaktsökande. Hannes bor utomhus i sitt jourhem. Han har fått sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär i samband med kastrering.

Priset för att adoptera Hannes är 1800kr.

Tjorvan

Stad: Södertälje

Ålder: okänd men ung

Kön: Hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Tjorvan kom till Smådjurschansen i december 2020 efter at ha blivit hittad utomhus tillsammans med en annan kanin (som tyvärr inte klarade sig). Han var i mycket dåligt skick när han kom, otroligt mager och orkade knappt röra sig. Han är fortfarande mager men går sakta upp i vikt. Han vet hur man använder toaletten men blir kinkig om det är för lite strö i lådan eller om man inte tömt den efter att han kissat i den. Med andra ord en mycket renlig liten kille. Tjorvan är aktiv och intresserad av omgivningen men hans absolut största intresse måste nog vara mat. Det tar inte lång tid innan man har honom i famnen om man lockar med lite hö. Att klappa och röra honom går bra på de flesta ställen men han är lite kinkig när det kommer till huvudet. Tjorvan funkar bra med andra sällskapsdjur. Han är en liten tuffing som inte drar sig fär att ta för sig, samtidigt som han också har en lugn och mysig sida. Tjorvan är en teddypälsad kanin. Teddypäls kräver noga och daglig omvårdad. Det är mycket viktigt att man håller Tjorvans päld kortklippt då den annars tovar ihop sig extremt mycket. När han kom till oss hade han så pass mycket tovor att han var tvungen att sövas hos veterinären för att kunna raka bort dem. Tjorvan har fått sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär i samband med kastrering. 

Priset för att adoptera Tjorvan är 1800kr.

Måne

Stad: Uppsala

Ålder: okänd

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Måne kom till Smådjurschansen efter att han hittades svårt uttorkad en av sommarens varmaste dagar med fötterna fast i ett fotbollsnät. Han hämtades av djurambulansen som kontaktade viltvårdare som i sin tur hänvisade till oss. Måne är en nervös liten kanin som ännu inte förstår sig på att människor i hans omgivning vill honom väl. Han är helt rumsren. Han är otroligt spänstig, snabb och smart och listar ut på en gång hur alla nya leksaker som han får fungerar. När det är rörelse i lägenheten gömmer han sig gärna bakom gardiner eller kläder. När jourmatte ligger i sängen eller soffan kikar Måne fram för att se om det finns godsaker framme. På nätterna och om dagarna när jourmatte inte är hemma springer han runt och roar sig för fullt utan att vandalisera. En lugn, snäll och stabil artfrände är något som Måne måste ha i sitt framtida hem. Han är mycket snäll mot andra kaniner. Måne gör framsteg i jourhemmet men vi tror att han skulle trivas bäst som utekanin, dock bor han inomhus nu och behöver således fortsätta med det tills han kan flytta ut. Måne behöver en rymningssäker hage. 

Priset för att adoptera Måne är 1000kr. 

Ludde

Stad: Eskilstuna (Stora Sundby)

Ålder: Född 2020-06-14

Kön: Hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Ludde kom till Smådjurschansen i november 2020 på grund av flytt. Han är en blandning mellan belgisk jätte och fransk vädur. Ludde är en lugn och harmonisk kille som gärna vill ha uppmärksamhet, med andra ord en härlig kanin som tycker om att utforska. Han är en trygg och mysig kille som verkligen visar att han blir glad när man kommer nära. Ludde bor ute nu men skulle säkert trivas att bo inne också. Han är van med andra kaniner och vill ha en kaninkompis i sitt nya hem. Han har fått sina kind-och framtänder kontrollerade hos veterinär i samband med kastrering. 
 
Priset för att adoptera Ludde är 1800 kr. 

Dardy

Stad: Örebro

Ålder: född 2020-07-25

Kön: Hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Dardy kom till Smådjurschansen i november 2020 och är resultatet av en oplanerad kull med kaninungar. Han är en blandning mellan gotlandskanin och rex och är enligt jourhemsmatte en väldigt ståtlig ung herre. Han är en väldigt snäll kille som uppskattar klappar när han har tid, han är dock oftast för ivrig och sprallig för att sitta still. Dardy är fortfarande lite skeptisk till klappar på huvudet/öronen och tycker det är lite läskigt att bli lyft, men han sitter lugnt i famnen om man har ett stadigt grepp. Dardy har blivit mycket tryggare sen han kom till jourhemmet och är en väldigt nyfiken kille. Han älskar när man kommer ut till honom och klättrar då på staketet. Dardy bor just nu utomhus, vilket han trivs bra med, men han undviker att gå på lerigt/kladdigt underlag så ett ordentligt hus eller torrt område är att föredra. Snö däremot älskar Dardy. Han skulle säkert trivas med att bo inomhus också så länge det är ett lugnt hem då han reagerar på snabba rörelser och ljud. Vi tror därför att Dardy skulle trivas bäst i ett hem utan små barn. Dardy vill ha en kaninkompis i sitt nya hem. Dardy har fått sina kind-och framtänder kontrollerade hos veterinär i samband med kastrering. 

 

Priset för att adoptera Dardy är 1800 kr. 
 

Kola

Stad: Stockholm (Spånga)

Ålder: ca 3 år gammal

Kön: Hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Kola kom till Smådjurschansen i november 2020 på grund av allergi. Hans förra ägare köpte honom i en djuraffär när Kola var en unge. Kola är en van innekanin och är van vid både barn och andra djur. Kola är ett riktigt energiknippe som vill ha kärlek och sällskap. Han är ingen kanin som får tillit vid en i första taget utan man får jobba lite med honom så så han är lugn och trygg och inte blir stressad. Han har fått sina fram-och kindtänder kontrollerade av veterinär i samband med kastrering. 
 
Priset för att adoptera Kola är 1800 kr.

Sixten

Stad: Stockholm (Sollentuna)

Ålder: okänd men troligtvis under ett år

Kön: Hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Sixten kom till Smådjurschansen den 20 oktober 2020 efter att ha lämnats för avlivning på en djurklinik av hans familj som inte längre ville ha kvar honom. Han var sjuk när han lämnades och mådde inte alls bra. Det visade sig att han hade svår urinvägsinfektion som han numera är frisk från. Sixten har haft det lite tufft innan han kom till oss och upplevdes därför i början som avstängd, nästan lite som att han inte riktigt visste hur man var kanin. Nu har han blommat ut och är en kille som älskar att få springa runt och få vara med sin familj. Han kommer alltid när man ropar på honom och han är en riktig gottegris. Sixten har inga problem med beröring och klappar, men att sitta still för en gosstund gör han på sina egna villkor. I början inte alls, sedan kanske en gång i veckan, nu minst en gång per dag så han gör framsteg hela tiden. Han är stilla vid lyft och är lugn i famnen. Jättesnäll i all hantering. Han vill dock inte bli fasthållen för länge, då kan han nafsa för att meddela att han vill ner. Sixten har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär.

Priset för att adoptera Sixten är 1800kr

Bunny

Stad: Stockholm (Farsta)

Ålder: född 2020-04-09

Kön: Hane

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Bunny kom till Smådjurschansen i februari 2021 då hans ägare skulle flytta utomlands. Bunny har hittills haft två hem. Från början köptes Bunny i en djuraffär av en barnfamilj innan han övertogs av sin före detta familj. Han ska vara van vid både barn och djur enligt tidigare uppgifter. Bunny vill få en kaninkompis i sitt nya hem. Bunny är van att bo som frigående innekanin och är rumsren samt gnager inte på olämpliga saker. Han är en väldigt trevlig kanin som är framåt, social, orädd och nyfiken. Han tycker om när det händer saker och älskar mat i alla former, går man till köket så kommer han skuttandes i hopp om att något ska trilla ner på golvet. Han hoppar upp i knät och vill bli klappad men det sker på hans villkor och när han tycker att det räcker så hoppar han ner igen. Bunny kommer få sina kind-och framtänder kontrollerade av veterinär i samband med kastrering. 
 
Priset för att adoptera Bunny är 1800 kr. 

Pepsi

Stad: Stockholm (Kungsholmen)

Ålder: född 2019-11-02

Kön: Hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Pepsi kom till Smådjurschansen i november 2020 då hans ägare inte kunde ha kvar honom på grund av flytt. Han köptes av sin tidigare ägare från en djuraffär när han var 3 månader gammal. Pepsi bor inomhus och är helt rumsren samt gnager inte på något olämpligt. Han är sedan tidigare van vid mindre hundar. Han är väldigt nyfiken och har mycket energi, ser han en yta man kanske skulle kunna hoppa upp på för att få lite bättre utsikt testar han mer än gärna att hoppa upp där. Pepsi tycker det är mysigt med klappar på huvudet men han finner det fortfarande lite läskigt när man klappar honom över kroppen. Om man sitter på golvet med honom så kan han då och då hoppa upp i ens knä en kort stund. Även om han inte gillar att bli upplyft så är han ändå lugn när man väl håller honom i famnen. Pepsi vill få en kaninkompis i sitt nya hem. Han har fått sina kind-och framtänder kontrollerade hos veterinär i samband med kastrering.
 
Priset för att adoptera Pepsi är 1800 kr.

Oskar

Stad: Stora Sundby

Ålder: född 2020-02

Kön: Hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Oskar kom till Smådjurschansen i september 2020 efter att ha räddats från ett hem där han bodde i en smutsig liten utebur tillsammans med andra hanar. Han är en väldigt social liten kille som gillar att mysa och få uppmärksamhet. Han är lite blyg till en början men ger man honom lite tid så hoppar han sedan upp i knät. Han uppskattar att bli borstad trots att han när han kom till oss hade mycket extrema tovor som vi var tvungna att klippa bort. Oskar har fått sina fram-och kindtänder kontrollerade hos veterinär i samband med kastrering. 

Priset för att adoptera Oskar är 1800kr

Bilbo

Stad: Örebro

Ålder: född 2020-02

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Bilbo kom till Smådjurschansen i september 2020 efter att ha räddats från ett hem där han bodde i en smutsig liten utebur tillsammans med andra hanar. Bilbo är en nyfiken kille som kommer och hälsar och som gärna sitter med i soffan. Han vill gärna vara i närheten och följer med runt i lägenheten. Den första tiden i jourhemmet var Bilbo väldigt reserverad av sig men det blev snabbt bättre även om han fortfarande är lite försiktig. Han tycker om att bli klappad men tycker det är lite läskigt att bli buren. Han har fått sina fram-och kindtänder kontrollerade i samband med kastrering och då upptäcktes att en av hans kindtänder var mycket lång och den mötande tanden mycket kort, antagligen på grund av felaktig kost han fått i sitt tidigare hem. Detta har nu åtgärdats. Vi rekommenderar, inte endast för Bilbo utan för alla kaniner, att tänderna kontrolleras minst en gång per år. 

Priset för att adoptera Bilbo är 1800kr

 

Grey

Stad: Stockholm (Sundbyberg)

Ålder: född 2017-10-10

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: kommer vaccineras

Grey kom till Smådjurschansen i februari 2021 då han inte kom överens med familjens andra kaniner. Grey är en lejonhuvad kanin som köptes av sin förra familj i en djuraffär. Han är en aktiv kanin som tidigare bodde utomhus men som nu bor inne i sitt jourhem. Han behöver ett kaninvant hem. Mer information kommer när vi lärt känna Grey bättre. Grey kommer få sina fram-och kindtänder kontrollerade av veterinär. 
 
Priset för att adoptera Grey är 1800 kr. 
 

Svenne

Stad: Stockholm (Rågsved)

Ålder: okänd

Kön: Hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Svenne kom till Smådjurschansen i juli 2020 efter att ha varit hemlös en längre tid. Svenne bor inomhus, är helt rumsren och gnager inte på olämpliga saker. Han är en riktig kelgris och myser gärna med jourmatte i soffan. När han blir klappad så somnar han av välbehag. Svenne följer efter sin jourmatte överallt, till och med in i duschen om han får. Svenne är sedan tidigare van vid andra djur och vill ha en kaninkompis i sitt nya hem. Han går gärna på promenader ute i sele. Han är expert på att tigga när man lagar mat och äter allt. Kort och gott så är Svenne en genomgo kanin. Svenne har fått sina fram- och kindtänder kontrollerade i samband med kastrering.
 
Priset för att adoptera Svenne är 1800kr. 

Bullen - bokad

Stad: Stockholm (Bålsta)

Ålder: född 2020-07-28

Kön: Hane

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Bullen kom till Smådjurschansen då hans förra ägare köpt två honor och det visade sig sedan att båda honorna var dräktiga. Bullen är en utav honornas ungarna. Han är en blandning mellan stora silver, angora och lejonhuvad dvärgkanin. Bullen är en framåt och kontaktsökande kille. Han vill vara där du är, lyssnar när du pratar med honom, gör glädjeskutt när du pratar glatt med honom och pussas gärna på dig. Bullen kommer få sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär i samband med kastrering. 
 
Priset för att adoptera Bullen är 1800kr.

Musse - bokad

Stad: Stockholm (Danderyd)

Ålder: född 2020-09

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: kommer vaccineras 12/2

Musse kom till Smådjurschansen i December 2020 tillsammans med sina syskon och sin pappa efter att de blivit räddade av en privatperson. De kommer från ett hem där det bodde 16 kaniner i en liten, smutsig bur. Musse är en nyfiken och glad liten blandraskanin. Han gillar att vara med där det händer saker. Musse älskar att gosa och brukar ofta sova i soffan eller sängen i sitt jourhem. Förutom det så tycker han om att rusa runt mellan rummen om kvällarna, då får man ofta se honom göra glädjesprång. Musse tycker mycket om närhet, är sällskapssjuk och vill ha en kaninkompis i sitt nya hem. Musse bor inomhus och är rumsren, några pluttar kan dock hamna utanför lådan ibland. Musse kommer få sina fram-och kindtänder kontrollerade av veterinär i samband med kastrering. 
 
Priset för att adoptera Musse är 1800kr.

Cosmo - bokad

Stad: Uppsala

Ålder: född 2020-02-14

Kön: Hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Cosmo kom till Smådjurschansen i februari 2021 då hans förra familj inte kunde ha kvar honom. Han är väldigt nyfiken och social. Han hoppar efter sin jourfamilj och vill hela tiden se vad de gör. Han älskar uppmärksamhet och kommer springande när man pratar med honom. När han har gjort av med lite energi så kommer han och lägger sig bredvid en för att få klappar. Han gillar att ha saker att göra, så leksaker, aktiveringsleksaker och sällskap är ett måste. Det går bra att lyfta Cosmo. Han älskar att bli klappad och gosad med så all hantering med Cosmo är väldigt enkel. Han är rumsren. Han vill ha en kaninkompis i sitt nya hem. Cosmo bor inomhus. Cosmo har fått sina kind-och framtänder kontrollerade hos veterinär i samband med kastreringen.

Priset för att adoptera Cosmo är 1800kr. 

Bosse - bokad

Stad: Stockholm (Liljeholmskajen)

Ålder: född 2020-06-21

Kön: Hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Bosse kom till Smådjurschansen i december 2020 då hans förra ägare tänkte avliva honom. Han är en blandning mellan belgisk jätte och vädur. Han kommer ursprungligen från en uppfödare. Bosse är en kontaktsökande glad, nyfiken och skuttig kanin. Han kommer när man ropar på honom (i hopp om godis) och tycker om att bli klappad och kliad, lägger sig tillrätta och njuter. Han har verkligen blommat ut och visat sig vara en riktigt livlig och busig kanin. Han hoppar upp i sängen hela tiden, det är ett av hans favoritställen, både för bus och gos. När han tycker att hans jourfamilj är tråkiga kommer han fram och buffar på dem för att få uppmärksamhet. Han tycker om att vara nära och lyssnar uppmärksamt när man pratar med honom. Så fort det prasslas med något kommer han och vill ha något gott. Han gillar fortfarande inte att bli uppburen men vi jobbar på det och han accepterar helt att få sin överkropp lyft och framtassarna pillade på under gos. Ibland lyfts han upp i famnen och det är mysigt korta stunder. Han är snäll i all hantering så som kloklippning och liknande. Bosse är väldigt snäll och en riktig charmputte. Bosse bor inomhus och är rumsren bortsett från att han ibland har en tendens att kissa på exempelvis dörrmattor. Han biter inte på sladdar eller lister. Bosse vill få en kaninkompis i sitt nya hem. Vi tror att han skulle fungera bra med andra djur. Bosse har inga problem med nya miljöer utan tar det med ro. Han har fått sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär i samband med kastrering.

Priset för att adoptera Bosse är 1800kr

Tripoli - bokad

Stad: Örebro

Ålder: född 2019

Kön: Hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Tripoli kom till Smådjurschansen i juni 2020 efter att ha omhändertagits från vanvård av länsstyrelsen. Tripoli är en väldigt snäll och go kanin av rasen Fransk Vädur. Han är nyfiken men samtidigt lite tillbakadragen. Han älskar att vara där man är men gärna lite på avstånd. Ibland har han dock sina mysstunder då han gärna kommer och lägger sig i knät och myser. Han har eget rum inne men hoppar helst runt i hela huset och följer en som en hund. Ute hoppar han lös på gräsmattan när jourhemmet är med och han hoppar själv in när han känner sig nöjd. Tripoli kommer få sina fram-och kindtänder kontrollerade av veterinär i samband med kastrering. 

Priset för att adoptera Tripoli är 1800 kr

Frodo - bokad

Stad: Stockholm

Ålder: född 2020-05-31

Kön: Hane

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: ja

Frodos mamma hittades hemlös och ett dygn efter att hon kommit till oss födde hon Frodo och hans två syskon. Frodo är en nyfiken och sprallig liten kanin som skuttar runt mest hela tiden och njuter av livet. När han har tid så tycker han det är mysigt att bli klappad. Frodo är snäll i all hantering. Frodos mamma är en väldigt trevlig kanin, pappan är okänd. Frodo blir troligen rätt så liten till storleken som fullvuxen. Frodo har fått sina kind-och framtänder kontrollerade hos veterinär. 

Priset för att adoptera Frodo är 1800 kr. 

Teddy - bokad

Stad: Stockholm

Ålder: född 2019-08

Kön: Hane

Kastrerad: ja

Chipmärkt: ja

Teddy kom till Smådjurschansen i april 2020 då hans familj inte kunde ha kvar honom på grund av allergi. Han har, innan han kom till oss, bott ensam i en liten bur på en balkong. Teddy är en snäll dvärgvädur,. Han lär sig fort och är en nyfiken liten kille som gärna utforskar sin omgivning självständigt. Han är också väldigt matglad och springer gärna mellan benen på en när matpåsen låter. Teddy är rumsren men lite pluttar utanför lådan får man räkna med. Inga kända olater har setts. Han tycker om att gräva så han uppskattar om grävlåda eller andra grävmöjligheter ges. Teddy kan bo både ute och inne och han skulle troligen fungera med en honkanin eller flera. Teddy tycker om snälla hundar men katter är väldigt läskiga (snälla katter kan han nog vänja sig vid med lite tålamod). Teddy har fått sina fram-och kindtänder kontrollerade hos veterinär. 

Priset för att adoptera Teddy är 1200kr. 

Oscar - bokad

Stad: Stockholm (Spånga)

Ålder: född 2019-03-01

Kön: Hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: kommer vaccineras

Oscar kom till Smådjurschansen i december 2020 då han inte fungerade med familjens hund som jagade honom. Oscar är dock okej med lugna och snälla hundar. Han är en dvärgvädur och var från början en hyrkanin som blev kvar i sin förra familj, nu hoppas vi att han kan få en egen familj för gott. Han är van att bo inomhus och är rumsren. Han trivs bra med barn och är kontaktsökande och kelig. Oscar kommer att få sina kind-och framtänder kontrollerade hos veterinär i samband med kastrering. 
 
Priset för att adoptera Oscar är 1800kr. 

Frank - bokad

Stad: Göteborg

Ålder: född ca 2020-06

Kön: Hane

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Frank kom till oss från ett hem som inte hade kunskap att ta hand om honom. Han är mycket sällskapssjuk och följer jourmatte vart hon än går. Han är rumsren. Mer info om Frank kommer inom kort. Han kommer få sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär i samband med kastrering.

Priset för att adoptera Frank är 1800kr.

Trooper - bokad

Stad: Uppsala

Ålder: 4-6 månader

Kön: Hane

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Trooper kom till Smådjurschansen efter att ha hittats utomhus. Han är en nyfiken liten kille, förmodligen någon korsning mellan hermelin och holländare. Trots att han blivit lämnad ute är han väldigt kelig och sitter gärna i knäet och blir klappad. Trooper skulle trivas med att bo både ute och inne. Han gillar jourhemmets honor så att ha honom tillsammans med en kaninkompis är inga problem. Trooper gillar att utforska och hans stora, blåa ögon blänker när han springer runt i cirklar och gör glädjeskutt. Han är en väldigt snäll och nyfiken kanin trots sin bakgrund. Han har även hälsat på jourhemmets hund som var lite läskig i början men som han börjar vänja sig vid. Han är inte  helt rumsren ännu men det bör lösa sig efter kastrering. Han kommer få sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär i samband med kastrering.

Priset för att adoptera Trooper är 1800kr.

Bruno - bokad

Stad: Göteborg

Ålder: okänd

Kön: Hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Bruno kom till Smådjurschansen i november 2020 efter att ha omhändertagits från ett hem där han bodde på en balkong utan tillgång till strö, hö och skydd. Bruno är en mycket snäll och fredlig kanin som gillar att knapra på päronträdskvistar, göra glädjerace och ”buffa” på saker med sin nos. Han är van vid barn och låter sig gärna klappas. Han är social och nyfiken och kommer nästan alltid när man ropar på honom, särskilt om man har en gurkbit eller något annat gott att erbjuda. Bruno är försiktig i nya miljöer och gillar inte att skutta direkt på golv utan håller sig helst på mattor. Han är rumsren och duktig på att skynda sig till toan och uträtta sina behov. Bruno har fått sina fram-och kindtänder kontrollerade hos veterinär i samband med kastrering. 

 
Priset för att adoptera Bruno är 1800kr,

Gimli - bokad

Stad: Borlänge

Ålder: född 2018-08-25

Kön: Hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Gimli kom till Smådjurschansen 24 oktober 2020 då att hans familj inte längre kunde ha honom kvar. Gimli är en blandning mellan lejonhuvad dvärgvädur och teddy dvärgkanin, han är väldigt fluffig och kräver därför mycket pälsvård. Gimli är en försiktig liten herre men öppnar snabbt upp sig när han litar på dig. Han älskar att mysa och ta det lugnt. Att ligga och mysa ute i halmen eller få komma in och gosa ner sig i täcket tycker han om. Att bli borstad är inte det roligaste han vet men han säger till när han vill ta pauser. Han gillar att gräva i filtar och äta spenat. Han bor ute just nu men kan även bo inomhus. Han är väldigt ordentligt och renlig och han donar mycket i sitt bo. Om du städar buren fel så är han där och fixar som han själv vill ha det genom att flytta halm, hus och pinnar. Gimli har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär.

Priset för att adoptera Gimli är 1800kr

Skrutt - bokad

Stad: Stockholm

Ålder: född 2020-06-12

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Lady och Lufsen som är Skrutts föräldrar räddades av en person som såg en annons om dem på blocket där de satt i en liten bur och inte hade varken strö eller hö. Lady var redan dräktig när hon kom till oss och födde en kull hos jourhemmet. Både Lady och Lufsen är trevliga, vänliga kaniner med bra temperament. Skrutt går fritt i hela hemmet han är alltid nyfiken på vad man gör. Han är snäll och lätthanterad och stressar inte upp sig i onödan. Att gosa går bra ibland men oftast har han inte tid, han vill hellre utforska eller leka. Skrutt har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär. 
 
Pris för att adoptera Skrutt är 1800 kr.

Plupp - bokad

Stad: Lindesberg

Ålder: ca 2 år

Kön: Hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Plupp kom till Smådjurschansen i oktober 2020 då hans familj skulle avliva honom då de inte ville ha kvar honom. Han är en nyfiken liten kille med mycket spring i benen men stannar gärna upp då och då för lite klappar och gos. Att klippa klorna är inga problem och han är snäll i all hantering. Plupp är i stort sett rumsren. Han har fått sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär i samband med kastrering.

Priset för att adoptera Plupp är 1800kr.

Theodor - bokad

Stad: Falun

Ålder: född 2020-03-06

Kön: Hane

Kastrerad: kommer kastreras 17/2

Vaccinerad: kommer vaccineras 17/2

Theodor kom till Smådjurschansen i januari 2021 på grund av allergi och förändrad familjesituation. Han kommer ursprungligen från en uppfödare som ägnar sig åt avel av hoppkaniner. Theodor är en nyfiken och väldigt social kille som gärna ger en pussar. Han gillar att vara nära och att gosa samt att skutta runt. Han älskar att äta och han passar på att smaka på blommor när ingen ser. Han följer gärna efter en runt om i hemmet och springer runt fötterna på jourmatte. Han hoppar gärna upp i soffan bredvid en och myser. Theo gillar att skutta ute på sommaren i sin sele med långlina. Han är en stressfri kille som tar saker med ro. Även om han inte föredrar att få klorna klippta så är inte det heller ett problem. Han fungerar bra tillsammans med barn. Han bor inomhus just nu och är rumsren. Theodor kommer få sina kind-och framtänder kontrollerade av veterinär i samband med kastrering. 
 
Priset för att adoptera Theodor är 1800 kr. 
 

Gandalf - bokad

Stad: Stockholm (Sköndal)

Ålder: född 2020-07-28

Kön: Hane

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Gandalf kom till Smådjurschansen i januari 2021 då hans ägare fick två oväntade kullar. Gandalf är en blandras mellan stora silver, angora och lejonhuvad kanin. Detta innebär att han är en kanin som är i behov av pälsvård. Gandalf bor just nu inomhus och vill få en kaninkompis i sitt nya hem. Mer info kommer när vi lärt känna Gandalf bättre. Han kommer få sina kind-och framtänder kontrollerade i samband med kastrering. 

Priset för att adoptera Gandalf är 1800kr.

Milton - bokad

Stad: Lindesberg

Ålder: okänd

Kön: Hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Milton kom till Smådjurschansen efter att ha hittats utomhus. Han är snäll att lyfta och lätt att hantera. Att klippa klorna är inga problem. Han tycker det är skönt att bli kliad i pannan men att bli klappad på kroppen är ännu lite läskigt. Vi är säkra på att Milton snart kommer ha lärt sig att uppskatta klappar och gos till fullo. Milton är en lugn och mjuk kille som gillar att utforska saker i sin egen takt och tar det mesta med ro. Han älskar att springa runt och leka i sina tunnlar. Idag bor han inomhus men skulle trivas minst lika bra med att bo utomhus. Milton har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade i samband med kastrering. Milton är rumsren.
 
Priset för att adoptera Milton är 1800kr, 

Arnold - bokad

Stad: Göteborg

Ålder: född 2020-10-01

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Arnold kom till smådjurschansen i januari 2020 från ett hem där han bodde i liten bur i ett garage där han levt på morötter och pellets. Arnold är en nyfiken kanin som tar livet med ro. Sova eller vila är härligt tycker han och efter en bra vilostund sträcker han gärna på benen med lite glädjerus. Slita sönder kartonger är också ett stort intresse. Arnold är inte så glad i mat ännu och vill helst bara äta pellets men vi jobbar hårt för att vänja honom vid en höbaserad kost. Han är lätt att hantera och går att lyfta utan större bekymmer. Arnold har fått sina fram-och kindtänder kontrollerade av veterinär.
 
Priset för att adoptera Arnold är 1800 kr.

X-Box - bokad

Stad: Stockholm

Ålder: okänd

Kön: Hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

X-Box kom till Smådjurschansen i september 2020. X-box är en underbar liten kanin med en skön personlighet. Han är väldigt framåt och mycket social och gillar och nosa runt. Han är väldigt matglad och brukar hänga med jourmatte i köket när hon lagar mat. X-Box trivs bäst på stora ytor och han är helt rumsren. Han bor inomhus nu men skulle säkert trivas lika bra som utekanin. Som hans jourhem säger så är han en riktig liten guldklimp. X-Box har fått sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär i samband med att han kastrerades.

 
Priset för att adoptera X-Box är 1800kr, 

Link - under utredning

Stad: Stockholm (Täby)

Ålder: född 2020-06-01

Kön: Hane

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Link kom till Smådjurschansen i november 2020 på grund av allergi. Han kommer ursprungligen från en djuraffär där han köptes när han var 6 veckor gammal. Han är en snäll dvärgvädur som är van att bo inomhus. Han är van vid andra kaniner och vill gärna ha en kompis i sitt nya hem. Link är en glad och social kanin. Han tycker om att vara nära och ligger mer än gärna i soffan och myser på kvällarna. Link kommer att få sina fram-och kindtänder kontrollerade av veterinär i samband med kastrering. 
 
Priset för att adoptera Link är 1800 kr.