Kaniner hanar

Stitch

Stad: Eskilstuna

Ålder: född runt April 2021

Kön: hane

Kastrerad: kommer kastreras 28/1

Vaccinerad: ja

Stitch kom till Smådjurschansen i juni 2021 efter att ha hittats ute. Stitch var väldigt blyg och rädd för höga ljud till en början, men blir mycket lugnare för var dag som går! Han är modig och kommer fram till alla i familjen när man sitter still och det är lugnt runt omkring. Han är extremt nyfiken och skuttar gärna omkring i hela huset på upptäcktsfärd. Han är en pigg och glad liten kille.
 
Priset för att adoptera Stitch är 1800 kr.
 

Henke

Stad: Örebro

Ålder: född sommaren 2021 

Kön: hane

Kastrerad: kommer kastreras 9/2

Vaccinerad: kommer vaccineras 9/2

Henke kom till Smådjurschansen efter att han omhändertagits från ett hem där han inte kunde få den skötsel och omvårdnad han behöver. Henke är en ung liten kille som har fin svart och blank päls, lite lätt tufsig och på vissa ställen avbiten päls. Han har inga sår på kroppen men en liten ytlig reva i vänster öra. Henke är lite ängslig och håller sig lite utanför gruppen med unga kaniner som han bor tillsammans med men verkar inte på något sätt utstött. Henke är säkert inte så mycket hanterad sedan tidigare så behöver nog landa och komma till ro i jourhemmet innan vi kan berätta mer om honom. Henke bor utomhus men kan även bo inomhus. 

 
Priset för att adoptera Henke är 1800 kr.

Malte

Stad: Stockholm (Sundbyberg)

Ålder: född 2015

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Malte är en dvärgvädur som kom till Smådjurschansen i oktober 2021 då hans familj kände att de inte längre kunde ta hand om honom på ett bra sätt. Malte kommer ursprungligen från en djuraffär och har bott i samma hem sedan han var liten. När han kom till oss hade en förkylning som han nu efter en antibiotikabehandling blivit helt frisk från. Malte är en otroligt fin och go kanin som alltid håller sig nära sin jourfamilj oavsett var de är (i köket, arbetsrummet, vardagsrummet eller trädgården). Han är väldigt gosig och snäll. Malte bor inomhus. Han har tidigare bott med katt vilket fungerat bra.
 
Priset för att adoptera Malte är 1000 kr. 

Julius

Stad: Stockholm (Farsta)

Ålder: okänd

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Julius kom till Smådjurschansen i december 2021 efter att ha hittats ute. Vi vet därför ingenting om hans bakgrund eller hur gammal han är. Julius är en mycket vänlig och försynt kanin med stor integritet. Han är glad och snäll och gör ofta glädjeskutt. Det bästa han vet är grönkål. Han gnager inte på något utan är helt säker med sladdar och blommor, till och med papper och kartong låter han vara. Julius är frigående inomhus och helt rumsren. Han gillar inte att gå hala golv utan håller sig helst på sina mattor även om han då och då vågar sig ut på små utflykter. Julius skulle trivas bäst i ett lugnt hem utan mindre barn. Han är tycker om sällskap men är inte helt bekväm med att bli upplyft utan vill umgås på sina villkor och bli klappad när han vill.

 
Priset för att adoptera Julius är 1800 kr.

Sora

Stad: Stockholm ( Bandhagen )

Ålder: född 10 September 2019

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Sora kom till Smådjurschansen i januari 2022 pga ändrade förhållanden i hans förra hem. Sora är en dvärgteddy med färgen zobel blå och han kommer från uppfödare. Sora är en något reserverad men trevlig kanin som älskar mycket gos. Han är lätt att hantera och har aldrig visat tecken på aggressivitet. Han gillar att bli klappad på huvudet och kliad bakom öronen, då brukar han hacka tänder. Han brukar också tvätta personen han tycker om. Sora kan lätt bli skrämd av plötsliga ljud och rörelser och behöver tid på sig att vänja sig i nya miljöer. Han bor inomhus och är helt rumsren. Han kan bli destruktiv när han är understimulerad, då kan han riva av tapet och gnaga på saker av trä. Sora behöver mycket pälsvård då tovor lätt uppstår (främst under haka, ben och baken). Det är en god idé att klippa ner Soras päls, speciellt runt ögonen och runt baken så han lättare kan hålla sig ren och minska risken för att hår irriterar ögonen.
 
Priset för att adoptera Sora är 1800 kr. 
 

Valle

Stad: Göteborg

Ålder: född 4 juni 2021

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Bröderna Valle, Vilja, och Vilde kom till smådjurschansen i augusti efter att deras familj felbedömt könen på sina kaniner vilket resulterade i en kull som de inte hade plats med. Valle är ett socialt matvrak som gärna vill vara med när man pysslar med något spännande. Han springer alltid fram när han ser en men låter en bara gosa när han själv vill. Gos är förbjudet när han är på äventyr men går fint om han får något gott i utbyte eller när han är på humör. Valle är väldigt nyfiken av sig och ska undersöka och nosa på allt han ser. Han gillar att vara med och spela schack men förstår inte riktigt reglerna. Han är rumsren. Han är orädd inför det mesta, även när jourhemmet haft hundar på besök. Valle har fått sina fram- och kindtänder kontrollerade och justerade hos veterinär. Några av hans kindtänder sitter inte helt parallellt med de mötande tänderna och det är bra att hålla ett vakande öga på dessa. Smådjurschansen rekommenderar att alla kaniner får sina tänder kontrollerade minst en gång per år. 

Priset för att adoptera Valle är 1800 kr. 

 

Sniffis

Stad: Örebro (Hampetorp)

Ålder: okänd

Kön: hane

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Sniffis kom till Smådjurschansen i november 2021 efter att han räddats från att dödats. Han är en orädd och social kanin som gärna ligger i soffan och myser med sin jourfamilj. Sniffis bor idag inomhus med skulle även trivas som utekanin.

Priset för att adoptera Sniffis är 1800kr.

A.K. - har intresse

Stad: Stockholm (Nykvarn)

Ålder: okänd

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

A.K. kom till Smådjurschansen i augusti 2021 efter att han fångats in i ett industriområde. När han infångades var han tovig, hungrig, fästingangripen och hade såriga tassar. Idag är A.K väldigt social och trevlig och det går bra att lyfta upp honom. Han har endast tre tår på varje bakfot och de yttersta tårna på dessa fötter pekar utåt. Förmodligen beror detta på en gammal skada han åsamkat sig efter att ha bott på gallergolv. Detta är undersökt och är inget som kommer påverka honom negativt. A.K bor frigående inomhus, är rumsren och gnager inte på olämpliga saker. Han älskar att vara ute i trädgården och skutta runt eller bara ligga floppad i gräset och slappa. Sitter man på golvet så kommer han direkt och lägger sig i knät för att gosa. Det bästa han vet är att bli klappad på nosen och öronen. En annan favoritsyssla är att sitta på fönsterbrädan och spana på vad som händer utanför. Han är gärna där alla andra är och följer efter som en liten hund. Är han ute på äventyr så kan man alltid ropa på honom så kommer han springande

Priset för att adoptera A.K är 1800kr.

Marius

Stad: Fagersta

Ålder: född 2020-07

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Marius kom till Smådjurschansen i början av december 2021 då hans familj inte längre kunde ha kvar honom. Han är en väldigt nyfiken kanin som vill utforska allt han ser men är samtidigt lite blyg och kommer bara fram till personer han känner sig bekväm med. När han väl känner sig bekväm med någon så skuttar han dock fram till en så fort man närmar sig honom. Marius är ett riktigt busfrö och lite av en perfektionist, när man städar åt honom så tycker han aldrig att man gör det bra och efteråt går han runt och fixar till det som han själv vill ha. Han  älskar att bli klappad och lägger sig ofta ner så fort man börjar klappa honom och han vill aldrig att man slutar. När man väl slutar klappa så buffar han på handen för att få en att fortsätta. Marius är väldigt rädd för höga ljud och lite rädd för andra djur men han börjar bli nyfiken på katterna som bor i jourhemmet. Marius tycker inte om att bli buren, men det brukar gå bra att bära honom korta stunder. Han är rumsren. Marius bor ute nu men skulle även trivas med att bo inne.

 
Priset för att adoptera Marius är 1800 kr.
 

Mini

Stad: Örebro (Hampetorp)

Ålder: 1 – 2 år gammal

Kön: hane

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Mini kom till Smådjurschansen i november efter att han räddats från döden. Han har strax innan han kom till oss fått flytta tre gånger på kort tid så nu hoppas vi att han snart hittar sitt för alltid-hem och slipper flytta mer. Innan Mini räddades hade han bott i en transportbur och mådde inte alls bra och hade problem med att bajsa. Idag mår Mini bra. Sitt namn till trots så är han egentligen inte alls särskilt mini utan en rätt stor herre. Han är väldigt snäll men behöver lite tid och socialisering innan han känner sig helt trygg med sin familj. Under sin första eftermiddag i jourhemmet har han suttit på taket på sitt hus och hållit koll på allt. Mini bor idag inomhus med skulle även trivas som utekanin.

Priset för att adoptera Mini är 1800kr.

Nils

Stad: Stockholm

Ålder: född 15 November 2017

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Nils Rudolf (Nisse) kom till Smådjurschansen i december 2021 då hans tidigare familj ansåg att han inte längre fick den uppmärksamhet han behövde på grund av flytt och nya familjeförhållanden. Hans familj köpte honom ursprungligen från en annons på blocket och han har bott i samma familj sedan han var kaninunge. Nisse är en nyfiken och social krabat som gärna ger sig ut på upptäcktsfärd i jourhemmet. Han är busig och gör gärna glädjeskutt. Buren är hans revir som han helst har för sig själv där han kan vila, skutta runt och gömma sig i halmen (en favorit har vi märkt). Enligt hans förra familj så kan Nisse göra utfall om man inte respekterar hans personliga utrymme när han är i buren. Han är närgången när han själv får välja och klappar tillåts endast när han är på humör. Han är rumsren och van att bo inne. Han bodde tillsammans med en hund hos den tidigare familjen vilket gick bra. Nils omplaceras endast till ett hem fritt från små barn. 
 
Priset för att adoptera Nils är 1800 kr.

Albus

Stad: Stockholm ( Handen)

Ålder: född i slutet av augusti 2021

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Albus kom till Smådjurschansen i oktober 2021 efter att ha hittats dumpad i en bur tillsammans med 4 andra kaniner. Albus är en tuff och modig kanin som gärna undersöker och utforskar allt han kommer över. Han bor i dagsläget ute och är så gott som rumsren. Han har valt två platser som toalett. Han har tidigare bott inne och trivts med det också. Albus blev könsmogen tidigt och var då bitvis besvärlig vilket innebar att man kunde få sig ett nyp. Av detta skäl kastrerades han tidigt och har sedan dess gått tillbaka till hur han var innan han blev könsmogen. Albus kan somna när man klappar honom, han utdelar gärna pussar och gör ofta  glädjeskutt. Han är sällskaplig och följer en gärna hack i häl och är med överallt där du är. Han är en aktiv och energisk kanin och kan fortfarande visa tendenser till viss territoriellt beteende så du som adopterar Albus bör ha kaninvana sedan tidigare.
 
Priset för att adoptera Albus är 1800 kr.
 

Bon

Stad: Stockholm (Hässelby)

Ålder: 6 – 12 månader gammal

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Bon kom till Smådjurschansen i december 2021 efter att ha hittats utomhus. Vid upphittandet var han smärtpåverkad och dålig och togs därför omedelbart till veterinär där det konstaterades att han hade bruten käke. Han har dock piggnat på sig en hel del och efter senaste återbesöket hos veterinären konstaterades det att hans käke hade läkt, dock lite snett så detta kommer följas upp hos veterinär. Just nu äter Bon inte särskilt mycket hö vilket högst troligtvis beror på tidigare nämnda käkfraktur. Hans jourhem arbetar med att få honom att äta hö igen. Utöver detta är Bon en pigg, nyfiken och väldigt social liten kille. Han är van vid hantering och det är inga problem att hålla i honom, klippa klor och så vidare. Bon tycker även att det är mysigt att bli klappad. Godsaker är också toppen enligt Bon. I jourhemmet finns två hundar som Bon inte visat rädsla mot utan snarare nyfikenhet. De har dock inte fått umgås. Bon är rumsren.

 
Priset för att adoptera Bon är 1800 kr.

Kaninjo

Stad: Göteborg

Ålder: okänd

Kön: hane

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Kaninjo kom till Smådjurschansen i januari 2022 efter att ha räddats från ett liv i en bagagelucka.  Kaninjo är trygg, nyfiken och är sedan tidigare van vid barn, hundar och hästar. Han tycker väldigt mycket om gos och är väldigt matglad. Kaninjo bor utomhus i sitt jourhem. 
 
Priset för att adoptera Kaninjo är 1800 kr.

Petter

Stad: Stockholm (Bromma)

Ålder: född 2021-02-02

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Petter kom först till Smådjurschansen i februari 2021, då tillsammans med sina syskon, på grund av att deras ägare annars skulle slå ihjäl dem. Petter kom åter till Smådjurschansen i januari 2022. Petter är en väldigt nyfiken, pigg och glad kanin. Han bor just nu inomhus men älskar att vara utomhus. Han kan både hoppa och klättra över exempelvis kompostgaller så det gäller att säkra upp om han ska vara i en inhägnad. Petter tycker inte om att bli infångad men väl i famnen går det bra att hantera honom och att klippa klor. 
 
Priset för att adoptera Petter är 1800 kr.

Dumle

Stad: Stockholm (Årsta)

Ålder: okänd men troligen en yngre vuxen

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Dumle kom till Smådjurschansen i dec 2021 via länsstyrelsen. Det vi vet om hans bakgrund är att han hittades dumpad vid en sopstation i en bur som var full med kiss och bajs. Dumle är en nyfiken och social kanin som gärna utforskar sin omgivning. Han är kontaktsökande och när man närmar sig honom kommer han gärna fram och hälsar. Han tycker om att mysa och bli klappad, framför allt i buren. Dumle älskar mat och äter gärna ur handen. Vi vet inte än om han trivs bra med andra djur eller barn då han inte kommit i kontakt med dem här hos oss. Hos oss har Dumle bara bott inne och det har fungerat bra, han är rumsren. Han är sedan tidigare van att bo bredvid andra kaniner då det var flera kaniner som dumpats vid återvinningsstationen.
 
Priset för att adoptera Dumle är 1800 kr.

Frank

Stad: Örebro

Ålder: född ca 2021-04

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Frank kom till smådjurschansen i december 2021 efter att en privatperson omhändertagit Frank och hans syster men bara hade möjlighet att ha kvar ett av syskonen. Frank är en nyfiken kanin med mycket energi. Han var något försiktig till en början men det tog inte lång tid innan Frank ville utforska jourhemmet. Han låter sig gärna bli klappad och jourhemmet övar på att få lyfta honom vilket det går bättre och bättre även om han fortfarande inte är stormförtjust. Frank umgås gladeligen med jourhemmet och vill gärna vara med när det händer nya spännande saker. Han kan vara något försiktig mot nya människor men det går oftast över  snabbt och när nyfikenheten tar över går han själv fram och hälsar. Frank är väldigt matglad och blir väldigt exalterad så fort han hör att det skramlar med pellets vilket även gör att han älskar aktiveringsleksaker. När jourhemmet lagar mat så är Frank gärna med och hoppas på att något mumsigt ska trilla ned. Han är rumsren med undantag för några få pluttar som kan hamna utanför toaletten. Han bor just nu inne vilket fungerar bra. Han gnager varken på möbler, sladdar eller annat i hemmet. Han skulle troligtvis även trivas bra med att bo ute men med möjlighet att gå in till ett helt vindtätt och dragfritt utrymme under vintern eftersom han annars kan frysa vid kallare temperaturer på grund av hans pälstyp. Frank har träffat både större och mindre barn några gånger och det har fungerat bra.
 
Priset för att adoptera Frank är 1800 kr.

Nalle

Stad: Stockholm (Älvsjö)

Ålder: okänd, gissningsvis 1-2 år

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: kommer vaccineras

Nalle kom till Smådjurschansen i november 2021. Han fångades in och vid infångningsplatsen så fanns burar som aldrig blivit städade. Troligen har någon öppnat burarna och släppt ut kaninerna som satt där. Nalle är en mysig kanin som skulle passa i vilken familj som helst. Han tycker om barn och är inte rädd för katter. Nalle är nyfiken och social och vill gärna vara där alla andra är.  Även om nalle är väldigt snäll så vill han helst inte bli lyft. Han är matmotiverad och kan säkert lära sig tricks om man vill prova det. Nalle bor inomhus och är rumsren. Nalle har lite knölar på öronen som är kontrollerade av veterinär, de är bedöms vara ofarliga men man bör hålla koll så de inte blir större.  
 
Priset för att adoptera Nalle är 1800 kr. 

Freddie

Stad: Örebro

Ålder: okänd

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Freddie kom till Smådjurschansen i november 2021 efter att ha hittats utomhus av en privatperson. Han är väldigt social och kelig och villa vara med hela tiden. Freddie är snäll i all hantering och kommer fram och hälsar så fort man är hos honom. I jourhemmet bor Freddie ute och det funkar bra, vi tror att han skulle trivas minst lika bra inomhus där han kan vara med människor i vardagen då han ju är så folkkär. Freddie är väldigt intelligent och blir snabbt uttråkad, därför tror vi att han skulle tycka att klickerträning skulle vara roligt. Han är även väldigt matmotverad. I jourhemmet finns en katt som Freddie glatt hälsat på utan några problem. Han är mer nyfiken än rädd. Han verkar också vara van vid lite yngre barn.

 
Priset för att adoptera Freddie är 1800kr. 

Ronald - har intresse

Stad: Örebro

Ålder: cirka 6 månader gammal, född v.14-15

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Ronald (även kallad Ronny) är född i det vilda och fångades tillsammans med sin bror Roland in av Smådjurschansen i maj 2021. Ronny bor just nu frigående inomhus och trivs med det men skulle även trivas med att bo utomhus. Ronny var blyg när han först kom till nuvarande jourhem men är nu en väldigt mysig kanin som gärna blir klappad, sitter i knät och har lätt för att lära sig tricks. Ronny kan bland annat high five, snurra runt och gå slalom mellan benen samt håller på och lära sig inkallning. Ronny håller sig i närheten av jourmatte när hon pluggar och har börjat svansa efter henne mer och mer, speciellt på kvällarna. Då stör han gärna jourmatte i tevetittandet och vill ha uppmärksamhet. När jourmatte har vänner på besök eller skramlar för mycket i köket brukar Ronny hålla sig för sig själv, han blir nervös när det är mycket som låter. Han är blyg för nya människor men kommer fram och hälsar om dem bjuder på något gott. Med en lugn miljö och en kaninkompis kommer Ronny att frodas och ge mycket kärlek till sitt framtida hem. Fungerar med barn så länge de förstår att de ska vara lugna runt och med honom. Han är rumsren och snäll i all hantering. 

Priset för att adoptera Ronny är 1800kr. 

Fluffe

Stad: Göteborg

Ålder: född i februari 2020

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Fluffe kom till Smådjurschansen i september 2021 då hans familj önskade att omplacera honom till ett hem där han får mer tid och uppmärksamhet. Han kommer från början från en uppfödare och har bott hos samma familj fram tills nyligen. Fluffe är en blandning mellan minilop och en kanin med satinpäls. Han är i storlek med en dvärgvädur. Fluffe behöver tid på sig att bli bekväm i en ny miljö men när han väl kommit ut ur sitt skal så är han väldigt nyfiken och tycker om att utforska omvärlden. Han har god aptit och har snabbt lärt sig att sitta och vänta vid sin matskål när han ser att jourmatte pysslar i köket. Fluffe tycker inte om att bli buren eller att få sina klor klippta. Han älskar att bli klappad på men hans villkor. Fluffe gnager gärna på äppelgrenar och har nyligen lärt sig att hoppa upp i soffan vilket han gör ibland när han tror att ingen ser. Han har bott med ett barn tidigare vilket har fungerat bra men det är viktigt att Fluffe i början får det tyst och lugnt för att göra sig hemmastadd. Han bor just nu inomhus och är rumsren. Han skulle även kunna bo utomhus. 
 
Priset för att adoptera Fluffe är 1800 kr.
 

Klumpen

Stad: Örebro

Ålder: okänd

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Klumpen kom till Smådjurschansen i november 2021. Han har tidigare varit hemlös. Klumpen är gissningsvis en fransk vädur eftersom han är så stor och väger lite under 4 kg. Han är en glad och charmig kille som älskar att upptäcka nya saker, områden och mat. Helst bor han ute eller på stora områden där han får skutta runt och upptäcka. Klumpen är väldigt sällskapssjuk och vill gärna ha någon kring sig. Han finner sig lätt i nya situationer och områden. Småbarn får gärna klappa eller föra liv runt honom utan att han störs. Han följer mer än gärna efter en och är lite som en hund.

 
Priset för att adoptera Klumpen är 1800 kr.
 

Måns

Stad: Örebro

Ålder: född v. 14-15 2021

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Måns är född hemlös på ett industriområde och fångades in av Smådjurschansen i maj 2021 när han var cirka 6 veckor gammal. Han var till en början helt ohanterad och då av naturliga skäl otrygg och kvick. Måns bor nu utomhus med och i närheten av andra kaniner och det funkar hur bra som helst, han är varken dominant eller ranghög. Måns har successivt blivit en tryggare och lugnare kanin men är en kille som håller koll på sin omgivning och kvickt skuttar iväg om jourmatte gör för snabba rörelser. Han kommer däremot snabbt och nyfiket tillbaka när han upptäcker att det inte alls var något farligt. Måns kan vara lite svår att fånga in men väl i famnen märks det att han gillar att bli klappad och få uppmärksamhet. Måns går också lätt att klappa på i samband att han sitter och äter tillsammans med sina kompisar. Måns skulle trivas som både ute och innekanin. Ska han bo utomhus behöver hans inhägnad vara hundra procent rymningssäker. Han älskar att hoppa upp på saker och hans jourfamilj brukar säga att han är en ”parkourkanin”.

Priset för att adoptera Måns är 1800kr. 

Balthazar

Stad: Göteborg

Ålder: okänd

Kön: hane

Kastrerad: kommer kastreras 10/2

Vaccinerad: kommer vaccineras 10/2

Balthazar kom till Smådjurschansen i januari 2022 efter att ha hittas dumpad i en skog. När han kom till oss var han full av tovor och hade uppenbarligen levt ute länge. Han har på kort tid utvecklats till en pigg, glad och nyfiken kille som gärna skuttar runt, upptäcker sin omgivning och gör binkies. Balthazar är social, mysig samt älskar att bli klappad och kommer alltid fram och hälsar när man närmar sig hans hem. Han har inga problem med att bli borstad eller med att få sina klor klippta.

Priset för att adoptera Balthazar är 1800kr. 

Link

Stad: Stockholm (Täby)

Ålder: född 2020-06-01

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Link kom till Smådjurschansen i november 2020 på grund av allergi i sitt tidigare hem. Han kommer ursprungligen från en djuraffär där han köptes när han var 6 veckor gammal. Han är en snäll dvärgvädur som är van att bo inomhus. Link är väldigt nyfiken vilket verkligen kommer fram när man gör iordning någon måltid i köket, då hänger han efter och hoppas att det kanske trillar ner en liten grönsak. Han är både gosig och vill gärna vara med samtidigt som han också är självständig. Han älskar att få vara med och sätter sig ofta och vilar eller lägger sig för att sova strax bredvid fötterna när man sätter sig för att äta, kolla på film eller för att plugga. När han vilar älskar han att bli klappad och man kan sitta och klappa honom i säkert en timme utan att han tröttnar. Trots att han vill ha mycket närhet och sällan sätter sig ensam så klarar han sig väldigt bra själv och kan lämnas ensam utan problem. Har han inte fått tillräckligt med uppmärksamhet på ett tag kan han komma inspringandes till ett rum för att man ska prata och gosa med honom. Link har väldigt stor aptit och springer till kylskåpet om han hör att man är där. Där står han på bakbenen så länge han orkar för att försöka tigga till sig en liten sallads bit. Link gillar inte att få klorna klippa. Det kan vara väldigt svårt och han vill absolut inte vara stilla, men tillslut brukar det gå. Att lyfta upp honom tycker han inte heller om men det funkar. Bär man dock honom för länge kanske han börjar nafsa lite i tröjan, men han skulle aldrig bitas eller rivas avsiktligt för att skada någon. Han har inte bitit jourmatte en enda gång. Link är väldigt energisk och han älskar att få springa fritt på tomten. Han har fått vara kopplad tidigare och det funkar, men det är såklart inte alls lika kul för honom som att få springa fritt. Så snabbt man öppnar dörren till tomten rusar han ut och gör massor med glädjeskutt och det är precis lika roligt oavsett snö eller gräs på marken. Eftersom han visar sån glädje av att vara ute oavsett årstid skulle han säkerligen trivas minst lika bra som utekanin. Link går väldigt bra ihop med både småbarn och små hundar. Han har två hundkompisar som bor hos jourmatte ibland och då kan alla tre gå fritt i huset. Link är alltid väldigt nyfiken och det händer ofta att hundarna kan bli rädda för Link än tvärt om, då att han är så modig och framåt. Link är inte heller rädd för höga ljud som fyrverkerier eller dammsugaren (han är springer gärna efter som städhjälp när dammsugaren är framme). Han tycker också mycket om att sitta bredvid pianot när jourmatte spelar. Link är rumsren sånär som på en olycka här och där. 
 
 
Link har genomgått en nästan ett år lång och intensiv medicinsk utredning då han är snuvig till och från. Det utredningen slutligen  kom fram till var att han har en bakterieart i sin näsa som gör att han då och då blir snorig och nyser. Detta är ett kroniskt tillstånd men är inget som på ett negativt sätt påverkar hans livskvalitet. 
 
Priset för att adoptera Link är 1800 kr. 
 

Hasse

Stad: Örebro

Ålder: 1 – 2 år gammal

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Hasse kom till Smådjurschansen i december 2021 efter att han omhändertagits från ett hem där han inte längre kunde få den omvårdad han behöver. Hasse är troligtvis pappa till de flesta av ungarna som omhändertogs samtidigt som honom. Han hade sista tiden separerats från de övriga kaninerna och bodde i en egen bur. Hasse hade extremt långa, vridna klor när han kom till jourhemmet men är i övrigt välmående och har en fin glansig svart päls. Någon gång tidigare i livet har Hasse troligtvis varit i slagsmål då hans ena öra är skadat med en stor reva i. Örat är helt läkt och inget som verkar besvära eller göra ont på honom.

Hasse är nyfiken men håller sig lite på avstånd, han är troligtvis inte så mycket hanterad tidigare men han känns ändå trygg i sig själv trots den stora omställningen med flytt till jourhemmet. Hasse bor ute nu men kan även bo inomhus.
  
Priset för att adoptera Hasse är 1800 kr. 
 

Vincent

Stad: Lindesberg

Ålder: född sommaren 2021

Kön: hane

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Vincent kom till Smådjurschansen i december 2021 efter att han omhändertagits från ett hem där han inte längre kunde få den omvårdad han behöver. Vincent är inte hanterad och till en början kom han inte ens nära sin jourfamilj men nu efter ett par veckor kommer han skuttande och tackar inte nej till att bli klappad. Han är en nyfiken kille som söker uppmärksamhet och bryr sig inte så mycket om oljud som finns i hemmet, som exempelvis köksfläkten och matberedaren. Dammsugaren är dock lite otäck. Vincent är så gott som rumsren. Vincent har bott både inomhus och utomhus. Han verkar trivas med att vara inne. Han vill gärna ha lite leksaker att roa sig med. Favoriten är toalettrulle med hö i och plastmuggar som han gärna kastar omkring sig. Vincent är väldigt matmotiverad och skulle  säkerligen tycka det var roligt att lära sig tricks.

 
Priset för att adoptera Vincent är 1800 kr. 
 

Helge

Stad: Örebro

Ålder: född 2021

Kön: hane

Kastrerad: kommer kastreras 2/2

Vaccinerad: kommer vaccineras 2/2

Helge kom till Smådjurschansen i december 2021 efter att han omhändertagits från ett hem där han inte längre kunde få den omvårdad han behöver. När Helge kom till jourhemmet hade han ett infekterat färskt sår på ryggen, detta läker fint efter omvårdad från jourhemmet. Helge är inte så mycket hanterad tidigare och han håller sig lite på avstånd från jourmatte. Dock vågar han sig fram när det bjuds på något gott. Han är väldigt snäll och med lite tid och kärlek kommer han säkert bli tryggare och modigare. Helge bor ute nu men kan även bo inomhus.

  
Priset för att adoptera Helge är 1800 kr. 
 

Rex

Stad: Fagersta

Ålder: okänd

Kön: hane

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Rex kom till Smådjurschansen i december 2021 efter att Länsstyrelsen larmat oss angående två kaniner som hade dumpats i en snödriva längs en högtrafikerad väg. Rex är en riktig gosegris men han kan även vara väldigt försiktig gentemot personer han inte känner sig bekväm med. När han väl känner sig bekväm med en så kommer han fram på en gång och kan gosa med en i timmar. Rex gillar att gnaga och han gör det gärna så man får se till att han har gnagleksaker och grenar tillgängligt. Rex är inte helt rumsren ännu men vi jobbar på det och han blir duktigare och duktigare. Rex hade extrema trycksår när han kom till oss, dessa har blivit mycket bättre och han är på god väg att bli friskförklarad. Rex bor just nu inomhus. 

 

Priset för att adoptera Rex är 1800 kr.

Holger

Stad: Örebro

Ålder: född 2021

Kön: hane

Kastrerad: kommer kastreras 9/2

Vaccinerad: kommer vaccineras 9/2

Holger kom till Smådjurschansen i december 2021 efter att han omhändertagits från ett hem där han inte längre kunde få den omvårdad han behöver. Holger är fin i hullet och har fin blank päls. Han är född och uppvuxen tillsammans med ett stort antal kaniner och bor i jourhemmet tillsammans med några andra av de unga hankaninerna. Han håller precis på att bli könsmogen och är en framåt, kavat och nyfiken kille som lättsamt skuttar fram till jourmatte i inhägnaden. Holger är troligtvis rätt ohanterad och har säkert inte blivit upplyft och suttit i någons knä tidigare men känns som en rätt trygg kanin som med tiden kommer bli en go och social kille. Mer info kommer när vi lärt känna Holger lite bättre. Holger bor ute nu men kan även bo inomhus.

  
Priset för att adoptera Holger är 1800 kr. 
 

Phoenix

Stad: Stockholm (Danderyd)

Ålder: född i slutet av augusti 2021

Kön: hane

Kastrerad: kommer kastreras den 31/1

Vaccinerad: ja

Phoenix kom till Smådjurschansen i oktober 2021 efter att ha hittats dumpad i en bur tillsammans med 4 andra kaniner. Phoenix, som är en dvärgvädursblandning, är väldigt modig och social och han har inga problem med att bäras eller hoppa upp i knät. Han älskar att bli klappad, vara runt människor och putsar alltid en. Han ligger ofta floppad på mattan vid mina fötter. Phoenix är väldigt nyfiken och ska utforska och smaka på allting, han kommer alltid fram och hälsar på en och han är mycket omtyckt av alla familjemedlemmar. Phoenix bodde ute, men fick flytta in då det blev för ensamt utan kaninkompis. Han funkar mycket bra både inne och ute. Han har inga olater, tuggar inte på möbler och är rumsren.  Phoenix funkar bra med barn. 
 
Priset för att adoptera Phoenix är 1800 kr.

Hilding

Stad: Lindesberg

Ålder: född 2021

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Hilding kom till Smådjurschansen i december 2021 efter att han omhändertagits från ett hem där han inte längre kunde få den omvårdad han behöver. När Hilding kom till jourhemmet hade han superkort päls, troligtvis orsakat av trångboddhet. Hilding, som verkar vara lite försiktigare av sig kan ha fått päls avbiten då han även hade två sår på ryggen. Hilding är inte så mycket hanterad tidigare och han håller sig lite på avstånd från jourmatte men kommer nyfiket smygandes, om än lite försiktigt, när det bjuds på något gott. Med lite tid kommer han säkert bli tryggare och modigare. Hilding bor ute nu men kan även bo inomhus.

  
Priset för att adoptera Hilding är 1800 kr. 
 

Dino

Stad: Fagersta

Ålder: okänd

Kön: hane

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Dino kom till Smådjurschansen i december 2021 efter att Länsstyrelsen larmat oss angående två kaniner som hade dumpats i en snödriva längs en högtrafikerad väg. Dino är riktigt busig och älskar att leka med leksaker och vill gärna utforska allt han kommer åt. Han hoppar upp på allt och försöker sno all mat och alla leksaker som han kommer åt. Dino tycker även om att gosa i korta stunder men sedan vill han busa och upptäcka igen. Han tycker inte om att bli buren. Dino är inte rumsrena ännu men vi jobbar på det. Han bor inomhus i sitt jourhem. 

 

Priset för att adoptera Dino är 1800 kr.

Håkan

Stad: Örebro

Ålder: född 2021

Kön: hane

Kastrerad: kommer kastreras 2/2

Vaccinerad: kommer vaccineras 2/2

Håkan kom till Smådjurschansen i december 2021 efter att han omhändertagits från ett hem där han inte längre kunde få den omvårdad han behöver. Håkan hade när han kom till oss några små, lite halvläkta sår på ryggen. Han är en kille som upplevs låg i rang och han skuttar snabbt undan från de lite modigare kaninerna han bor med nu och har säkert haft det lite tufft i trångboddhet tidigare. Han upplevs som en mysig kille som trots att han inte varit så mycket hanterad tidigare ändå inte känns så stressad i människors närvaro. Håkan behöver nog lite tid för att finna trygghet och skulle må gott att bo med vänlig och inte så dominant kaninkompis. Håkan bor ute nu men kan även bo inomhus.

  
Priset för att adoptera Håkan är 1800 kr. 
 

Pablo

Stad: Uppsala

Ålder: född maj 2021

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Pablo kom till Smådjurschansen i november 2021 efter att ha blivit räddad från vanvård. Pablo och några andra kaniner hade blivit lämnade i en bur utan mat och vatten i flera veckors tid och några av kaninerna hade svultit ihjäl. När Pablo hittades var han nära döden och kunde inte röra sig på grund av frätskador och trycksår på tassarna från att ha levt i sitt eget urin. Som tur är fick Pablo hjälp och mår idag mycket bättre. Hans trycksår och frätskador har undersökts av veterinär som även berömde Pablo för hans snabba återhämtning. Han är fin i päls och hull och har nått en lämplig vikt. Pablo har har stor aptit och tuggar gärna hö och pellets. Han är social och hoppar gärna fram och buffrar på din hand för att be om att bli klappad. Han har inte haft en enkel start i livet och är därför lite rädd för höga ljud och plötsliga rörelser men om man ger honom tid vill han gärna umgås. Pablo tycker inte om att bli lyft eller hanterad men det jobbar vi på och han är mer samarbetsvillig om man har något gott att bjuda på. I jourhemmet har han fått hälsa på hundar och det har inte varit några problem. Han är en busig kille som älskar att möblera om med sina skålar samt tuggar gärna på kartong. Pablo är rumsren och gör sina behov i låda. Pablo bor inomhus just nu och trivs bra med det. 

 
Priset för att adoptera Pablo är 1800 kr.

Vilje - bokad

Stad: Göteborg

Ålder: född 4 juni 2021

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Vilje kom till Smådjurschansen i augusti 2021 då hans familj felbedömt könen på sina kaniner vilket resulterade i en kull som de inte hade plats med. Vilje är en mysig dvärgvädur som gärna gosar när han har tid. Han kan även självmant hoppa upp i knät för att bli klappad. Annars är det mest glädjerus som gäller, som sig bör för en busig liten kanin. Vilje är orädd och nyfiken och tycker om att utforska. Han är social och tycker om sällskap samt är snäll i all hantering. Vilje bor i dagsläget inne, är rumsren och gnager inte på olämpliga saker. Han har även provat på att vara utomhus och trivs med det också.
 
Priset för att adoptera Vilje är 1800 kr.
 

Chess - bokad

Stad: Stockholm (Hägersten)

Ålder: född 14-06-2020 

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Chess kom till Smådjurschansen i januari 2022 då hans familj kände att Chess behövde mer stimulans och utrymme än vad de kunde ge honom. Han har bott i sin förra familj sedan han var kaninunge. Han är av rasen liten rex. Chess har tidigare bott med en äldre kanin. Han är en snäll kanin men tycker inte om att sitta i knät. Mer info kommer när vi har lärt känna Chess bättre. 
 
Priset för att adoptera Chess är 1800 kr. 

Bertil - bokad

Stad: Stockholm ( Västberga )

Ålder: okänd

Kön: hane

Kastrerad: kommer kastreras 27/1

Vaccinerad: kommer vaccineras 27/1

Bertil kom till smådjurschansen i Januari 2022 efter att han blivit upphittad utomhus.
Bertil är lugn och inte alls blyg för nya människor eller platser. Han är en riktig kelgris som älskar gos och lägger ofta huvudet på knät eller i handen i väntan på gos. Bertil tycker om att tvätta sina människor. Mer info kommer när jourhemmet lärt känna Bertil mer.

Priset för att adoptera Bertil är 1800 kr.