Kaniner hanar

Björne

Stad: Göteborg

Ålder: född 2020-10-10

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Björne kom till smådjurschansen den 20 december tillsammans med sina två bröder. Efter att Björnes mamma varit hemlös i över ett år fick hon ungar i ett hönshus varefter mamman och ungarna omhändertogs av en privatperson. Sedan Björne kom till Smådjurschansen har han utvecklats mycket och blivit mycket modigare. Han hoppar gärna ut ur sin bur och kommer fram och kikar för att se om man har något gott att bjuda på. Björne är pigg, nyfiken, frisk och i fint skick. Han tycker om att utforska och hoppar gärna upp på möbler och går in i skåp som står öppna. Han äter bra och tycker särskilt mycket om spenat. Han bodde tidigare ihop med sina syskon men hos sitt jourhem bor han ensam. Björne skulle även trivas som utekanin men behöver då en helt rymningssäker hage. Han har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär. 

 
Priset för att adoptera Björne är 1000 kr. 

Benny

Stad: Mariefred

Ålder: född 2020-08-26

Kön: hane

Kastrerad: kommer kastreras 18/5

Vaccinerad: kommer vaccineras 18/5

Benny kom till Smådjurschansen i maj 2021 då det inte fungerade i hans förra familj där han bodde i endast en månad. Han köptes ursprungligen från en uppfödare. Benny är en van utekanin men skulle troligtvis trivas även inomhus. Han vill ha en kaninkompis i sitt framtida hem. Benny är nyfiken och kommer gärna fram till öppningen när man öppnar hans hem. Klappar tillåter han så länge det sker på hans villkor men han tycker inte att det är speciellt kul att bli buren. Klippa klorna är inga problem. Han kommer att få sina fram-och kindtänder kontrollerade av veterinär i samband med kastreringen.
 
Priset för att adoptera Benny är 1800 kr. 

Sid - har intresse

Stad: Stockholm (Vallentuna)

Ålder: född 2019-05

Kön: hane

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Sid kom till Smådjurschansen i april 2021 på grund av allergi. Han är ursprungligen köpt på zoo.se i Bromma. Sid är en väldigt trevlig och nyfiken blandraskanin som gärna kommer fram och hälsar. Han älskar sällskap och sträcker gärna fram nosen för att bli klappad på och det blir han gärna en stund. Han älskar att gnaga på kartonger och pinnar så det är viktigt att han alltid har tillgång till det då han annars kan tugga på olämpliga saker. Han är van att bo inne och är rumsren, troligen skulle han även trivas att bo utomhus. Sid vill ha en kaninkompis i sitt framtida hem. Sid är van vid äldre barn. Han kommer att få sina fram-och kindtänder kontrollerade av veterinär i samband med kastrering. 
 
Priset för att adoptera Sid är 1800 kr. 

Delsin - har intresse

Stad: Lindesberg

Ålder: född 2020-03-14

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: kommer vaccineras

Delsin kom till Smådjurschansen den i mars 2020 efter att hans ägare inte kunde ha kvar honom på grund av flytt. Han är en cool kille som tar det mesta med ro och finner sig snabbt tillrätta. Att bli klappad är bland det bästa som finns enligt Delsin och han bjuder gärna på glädjeskutt. Delsin är van att bo frigående inomhus och är rumsren. Han kommer få sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär innan adoption. 

Priset för att adoptera Delsin är 1800kr.

Blåbär

Stad: Göteborg (Askim)

Ålder: född 2020-08-04

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Blåbär kom till Smådjurschansen i april 2021 då hans familj inte längre kunde ha kvar honom. Han var deras egna uppfödning. Blåbär är till en början blyg men när han lär känna dig så gör han snabbt stora framsteg. Han vill i dagsläget helst inte bli klappad eller buren men kommer gärna fram och hälsar. Han är tycker inte om barn och blir rädd och gömmer sig om de kommer nära. Blåbär har tidigare bott utomhus men bor just nu inne. Han är van vid andra kaniner och vill ha en kaninkompis i sitt framtida hem.
 
Priset för att adoptera Blåbär är 1800 kr.

Bosse

Stad: Ludvika (Saxdalen)

Ålder: född 2020-06-21

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Bosse kom till Smådjurschansen i december 2020 då hans förra ägare tänkte avliva honom. Han är en blandning mellan belgisk jätte och vädur. Bosse är en glad kanin som har massor med energi och han är riktigt busig. Han är snäll, väldigt orädd och kommer direkt man ropar på honom. Han är alltid ute efter att få något gott. Bosse har ofta annat för sig än att ligga och gosa, när man klappar honom på huvudet ibland kan han dock slappna av helt och hållet och ligga o njuta hur länge som helst. Han är en intelligent kanin som gärna hittar sätt att rymma om han sitter i inhängnad och blir lätt rastlös om han inte har något att göra. Därför anser vi det är viktigt att Bosse får mycket aktivering. Han älskar att springa runt i sängen och i soffan om kvällarna. Han har lite tendens att kissa på små mattor som dörrmattor. Bosse kommer ursprungligen från en uppfödare. Han har fått sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär i samband med kastrering.

Priset för att adoptera Bosse är 1800kr

Leo

Stad: Stockholm (Handen)

Ålder: född 2020-02-28

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Leo kom till Smådjurschansen i april 2021 då ägarna hans ägare stod inför en flytt till ett hem med djurförbud. Leo är ursprungligen köpt från en uppfödare. Han är en snäll och social kanin och som är van med barn. Han vill ha en kaninkompis i sitt nya hem. Han är van att bo inne men skulle troligen trivas ute också. Hans päls kräver att man borstar den dagligen eller håller den kortklippt.
I jourhemmet sitter Leo gärna med i soffan, om än på ett enligt han lagom avstånd. Han är väldigt social och skuttar runt och är med. Han tycker inte om att gå på golvet och gillar sina mattor som han får skutta på. Leo kan bli klappad men det är på hans villkor. Han visar tydligt när något inte är okej och kan säga ifrån men på ett snällt sätt. Är man för snabb fram med handen kan han bli lite rädd. Han är rumsren och utför sina behov i toalåda. Leo har fått sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär. 

Priset för att adoptera Leo är 1800kr

Golden Buzzer

Stad: Örebro

Ålder: född 2020

Kön: hane

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Buzz fångades in av en privatperson i april 2020 efter att ha varit hemlös i flera månader. Smådjurschansen hade flertalet gånger försökt fånga in honom men han överlistade oss varje gång. Buzz är snäll i famnen och låter sig hanteras, om än motvilligt då han hellre har fötterna på stadig mark. Han tycker bäst om människor när de håller sig på lagom avstånd och föredrar att umgås med andra kaniner. I sitt framtida hem vill Buzz ha minst en artfrände. Buzz bor just nu utomhus i en rymningssäker hage vilket är obligatoriskt om han ska bo utomhus då han är oerhört smart och spänstig och lätt tar sig ut genom minsta lilla hål eller springa. Buzz kommer få sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär i samband med kastrering.

Priset för att adoptera Buzz är 1800kr.

Oliver

Stad: Göteborg (Örkelljunga Västarp) 

Ålder: född 2017-05-30

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Oliver kom till Smådjurschansen i februari 2021 då det inte fungerade med familjens katt i hans tidigare hem. Oliver är en kanin som är en blandning mellan försiktighet och nyfikenhet, det skiftar lite. Ibland vill han komma fram och utforska det runt omkring honom medan han andra gånger håller sig undan och vill vara för sig själv. Han tycker om att bli klappad men det sker alltid på hans villkor. När han känner sig trygg är det inga problem att klappa honom och då tycker han att det är mysigt. Det går att bära honom men han kan tycka att det är lite obekvämt vilket gör att han sprattlar lite. Han är en supersnäll och supergullig kanin som skulle behöva en lugn familj som inte skrämmer honom då har har lätt att bli rädd. En familj med tålamod där Oliver själv kan få bestämma när han vill mysa och inte är det han behöver. Oliver vill ha en kaninkompis i sitt nya hem. Han har fått sina kind-och framtänder kontrollerade hos veterinär innan adoption.
 
Priset för att adoptera Oliver är 1800 kr.

Musse

Stad: Stockholm (Salem)

Ålder: född 2020-03-27

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Musse kom till Smådjurschansen i februari 2021 på grund av allergi i sitt tidigare hem. Han har tidigare bott men en hona men de skildes åt då Musse blev väldigt dominant mot henne på grund av lukten av andra hankaniner. Musse vill ha en kaninkompis i sitt framtida hem, en icke dominant hona. Musse är en bestämd liten hane av rasen dvärgvädur som gärna är i centrum. Han är en liten alfahane som alltid kommer alltid fram och ställer sig på bakbenen och nosar en i ansiktet. Han älskar att utforska. Musse är inte rädd av sig och reagerar inte negativt på varken ljud eller livliga barn. Han gillar inte att bli uppburen och visar det tydligt. Han är en energisk liten kanin som sällan sitter still men när han väl sitter still går det utmärkt att både borsta och klappa på honom. Musse är en tuff kanin med mycket spring i benen. Han är sedan tidigare van att bo inomhus, just nu bor han utomhus och trivs med det också. Han har fått sina kind-och framtänder kontrollerade hos veterinär i samband med vaccinering.
 
Priset för att adoptera Musse är 1800 kr

Gandalf

Stad: Stockholm

Ålder: född 2020-07-28

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Gandalf kom till Smådjurschansen i januari 2021 då hans ägare fick två oväntade kullar. Gandalf är en blandras mellan stora silver, angora och lejonhuvad kanin. Han är en väldigt snäll och glad kanin som både är nyfiken och kontaktsökande. Gandalf gillar närhet och vill vara i ditt sällskap, t.ex. ligger han gärna under bordet när du sitter och jobbar eller tittar på film. Han är inte rädd för beröring men väljer gärna själv när han vill bli klappad. Han tycker det är kul när gäster kommer på besök och springer gärna fram och nosar. Det bästa Gandalf vet är morot och hans leksak/aktivitetskula. Enligt jourmatte är Gandalf en fantastisk sällskapskanin. Han vill ha en kaninkompis i sitt framtida hem. Gandalf bor idag inomhus och är rumsren, han har tidigare bott utomhus och trivs med det också. När Gandalf var 4 veckor hade han en ögoninflammation på högra ögat. Detta öga är nu lite grumligare men det är inget som påverkar honom och verkar inte ha försämrat hans syn nämnvärt. Gandalf har fått sina kind-och framtänder kontrollerade hos veterinär i samband med kastrering. 

 
Priset för att adoptera Gandalf är 1800 kr.

Pipkin

Stad: Uddevalla

Ålder: född 2020-06

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Pipkin kom till Smådjurschansen i februari 2021 då hans familj inte längre kunde ha kvar honom på grund av allergi. Pipkin är en väldigt pigg och glad kanin. Han är otroligt snäll men vill inte bli klappad ännu. Han bor inomhus och är rumsren. Pipkin bodde i sitt tidigare hem tillsammans med sin bror då ägarna trodde att de båda var honor. Vi särade på dem så fort de kom till Smådjurschansen och vi märkte att de var hanar. Pipkin har kala fläckar på grund av de slagsmål han och hans bror har haft, pälsen kommer dock växa ut igen på dessa ställen. Pipkin vill ha en kaninkompis som är en hona i sitt nya hem. Han har fått sina kind-och framtänder kontrollerade av veterinär i samband med kastreringen.
 
Priset för att adoptera Pipkin är 1800 kr.

Niko

Stad: Stockholm

Ålder: född under andra halvan av 2020

Kön: hane

Kastrerad: kommer kastreras 11/5

Vaccinerad: kommer vaccineras 11/5

Niko kom till Smådjurschansen i februari 2021 efter att ha hittats troligen dumpad utomhus. Han är en riktig drömkanin som är otroligt gosig, kärleksfull och pussglad, han delar frikostigt ut pussar åt alla. När han inte utforskar hemmet sitter han gärna ingosad i knäet och myser hur länge som helst. Även om Niko är mycket snäll och lätthanterlig bör han bo i en familj med kaninvana tonåringar eller vuxna då han kan nafsa hårt i händer m.m. om något gör att de luktar för gott som exempelvis fruktdoftande hudkrämer. Niko trivs bra som frigående innekanin men skulle troligtvis även trivas utomhus. Han är rumsren, mycket social samt gnager inte på inredning. Han vill ha en kaninkompis i sitt framtida hem. Niko kommer att få sina kind-och framtänder kontrollerade av veterinär i samband med kastrering.
 
Priset för att adoptera Niko är 1800 kr.

 

Sixten - har intresse

Stad: Stockholm (Sollentuna)

Ålder: född 2020

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Sixten kom till Smådjurschansen i oktober 2020 efter att ha lämnats på en djurklinik av sin familj som inte längre ville ha kvar honom. Han var sjuk när han lämnades och mådde inte alls bra. Det visade sig att han hade en svår urinvägsinfektion som han numera är frisk från. Sixten har haft det lite tufft innan han kom till oss och upplevdes därför i början som avstängd, nästan lite som att han inte riktigt visste hur man var kanin. Nu har han blommat ut och är en nyfiken kille som älskar att få springa runt och få vara med. Han kommer alltid när man ropar och är en riktig gottegris. Sixten har inga problem med beröring och klappar men vill inte alltid sitta stilla. Numera tycker han att det är jättemysigt att kela och för att få mer gos så kan han försiktigt sätta tänderna mot handen, han nafsar inte, utan bara meddelar att han gärna vill ha mer gos, så som många kaniner annars brukar buffa med nosen. Han är stilla vid lyft och är lugn i famnen, jättesnäll i all hantering. Han vill dock inte bli fasthållen för länge, då kan han nafsa lite för att meddela att han vill ner. Det är helt enkelt hans sätt att kommunicera, det gör inte ont men av denna anledningen så passar Sixten inte i ett hem med små barn. Han slutar nafsa dock om man ber honom. Sixten har en lång päls och ska borstas regelbundet. Han är just nu nedklippt. Han har träffat hund och det har gått bra. Han är van vid lite äldre barn från sitt tidigare hem. Sixten bor inne idag men skulle troligtvis trivas ute också. Han är en enkel innekanin som inte biter på oönskade saker och är helt rumsren. Sixten vill ha en kaninkompis i sitt nya hem. Sixten har fått sina kind-och framtänder kontrollerade av veterinär.

Priset för att adoptera Sixten är 1800kr

Grey

Stad: Stockholm (Sundbyberg)

Ålder: född 2017-10-10

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Grey kom till Smådjurschansen i februari 2021 då han inte kom överens med familjens andra kaniner samt deras hund. Trots att Grey inte fungerade med förra hemmets kaniner så tror vi ändå att han i framtiden med rätt introduceringsmetod kan bo tillsammans med en snäll hona. Vi har omplacerat flertalet kaniner med liknande bakgrund som idag är lyckliga med sin kaninkompis. Grey bör dock ej bo med en dominant hona. Grey är en lejonhuvad kanin som köptes av sin förra familj i en djuraffär. Han är en aktiv kanin som tidigare bott utomhus men som nu bor inomhus. Grey är rumsren. Han älskar att få komma ut på äventyr. Han behöver ett kaninvant hem utan småbarn. Greys jourhem berättar att han är en otroligt fin kanin som är lätt att ta hand om och lätt att tycka om. Han har en stark egen vilja och allt umgänge med honom sker på hans villkor. Han tycker om att bli klappad och är mest social på kvällen. Grey har fått sina fram-och kindtänder kontrollerade av veterinär. 

 
Priset för att adoptera Grey är 1800 kr. 
 

Eddie

Stad: Lindesberg

Ålder: född 2020

Kön: hane

Kastrerad: ja

Eddie kom till Smådjurschansen i april 2021 efter att ha räddats från avlivning. Han är en lugn dvärgvädur som snabbt fann sig tillrätta. Mer info kommer snart. Eddie kommer att få sina kind-och framtänder kontrollerade av veterinär i samband med kastrering.
 
Priset för att adoptera Eddie är 1200 kr.
 

Cosmo - bokad

Stad: Uppsala

Ålder: född 2020-02-14

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Cosmo kom till Smådjurschansen i februari 2021 då hans förra familj inte kunde ha kvar honom. Han är väldigt nyfiken och social. Han hoppar efter sin jourfamilj och vill hela tiden se vad de gör. Han älskar uppmärksamhet och kommer springande när man pratar med honom. När han har gjort av med lite energi så kommer han och lägger sig bredvid en för att få klappar. Han gillar att ha saker att göra, så leksaker, aktiveringsleksaker och sällskap är ett måste. Det går bra att lyfta Cosmo. Han älskar att bli klappad och gosad med så all hantering med Cosmo är väldigt enkel. Han är rumsren. Han vill ha en kaninkompis i sitt nya hem. Cosmo bor inomhus. Cosmo har fått sina kind-och framtänder kontrollerade hos veterinär i samband med kastreringen.

Priset för att adoptera Cosmo är 1800kr. 

Arnold - bokad

Stad: Göteborg

Ålder: född 2020-10-01

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Arnold kom till smådjurschansen i januari 2020 från ett hem där han bodde i liten bur i ett garage där han levt på morötter och pellets. Arnold är en nyfiken kanin som tar livet med ro. Sova eller vila är härligt tycker han och efter en bra vilostund sträcker han gärna på benen med lite glädjerus. Slita sönder kartonger är också ett stort intresse. Arnold är inte så glad i mat ännu och vill helst bara äta pellets men vi jobbar hårt för att vänja honom vid en höbaserad kost. Han är lätt att hantera och går att lyfta utan större bekymmer. Arnold har fått sina fram-och kindtänder kontrollerade av veterinär.
 
Priset för att adoptera Arnold är 1800 kr.

Ludde - bokad

Stad: Eskilstuna (Stora Sundby)

Ålder: född 2020-06-14

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Ludde kom till Smådjurschansen i november 2020 på grund av flytt. Han är en blandning mellan belgisk jätte och fransk vädur. Ludde är en lugn och harmonisk kille som gärna vill ha uppmärksamhet, med andra ord en härlig kanin som tycker om att utforska. Han är en trygg och mysig kille som verkligen visar att han blir glad när man kommer nära. Ludde bor ute nu men skulle säkert trivas att bo inne också. Han är van med andra kaniner och vill ha en kaninkompis i sitt nya hem. Han har fått sina kind-och framtänder kontrollerade hos veterinär i samband med kastrering. 
 
Priset för att adoptera Ludde är 1800 kr. 

Oskar - bokad

Stad: Stora Sundby

Ålder: född 2020-02

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Oskar kom till Smådjurschansen i september 2020 efter att ha räddats från ett hem där han bodde i en smutsig liten utebur tillsammans med andra hanar. Han är en väldigt social liten kille som gillar att mysa och få uppmärksamhet. Han är lite blyg till en början men ger man honom lite tid så hoppar han sedan upp i knät. Han uppskattar att bli borstad trots att han när han kom till oss hade mycket extrema tovor som vi var tvungna att klippa bort. Oskar har fått sina fram-och kindtänder kontrollerade hos veterinär i samband med kastrering. 

Priset för att adoptera Oskar är 1800kr

Stampe - bokad

Stad: Stockholm (Vallentuna)

Ålder: född i april/maj 2015

Kön: hane

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Stampe kom till Smådjurschansen i mars 2021 då barnet i familjen inte längre hade kvar intresset. Stampe är en snäll dvärgvädur som är van vid katter och barn. Han vill ha en kaninkompis i sitt nya hem. Han är van att bo inne men skulle troligen trivas även som utekanin. Tidigare ägare beskriver Stampe som lite skygg, detta är dock något som hans jourhem upplever börjar släppa redan efter några dagar i jourhemmet. Han tycker om att vara lös inomhus och skutta runt. Han buffar gärna på handen för att bli kliad bakom öronen och vill att man ska klia länge och väl. Han är positiv och social och gillar när man sitter på golvet med honom. Det roligaste han vet är att springa runt och leka med tunneln som prasslar. Stampe är rumsren och vill ha en kaninkompis i sitt framtida hem. Stampe kommer att få sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär i samband med kastrering. 
 
Priset för att adoptera Stampe är 1800kr.  

Bunny - bokad

Stad: Stockholm (Farsta)

Ålder: född 2020-04-09

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Bunny kom till Smådjurschansen i februari 2021 då hans ägare skulle flytta utomlands. Bunny har hittills haft två hem. Från början köptes Bunny i en djuraffär av en barnfamilj innan han övertogs av sin före detta familj. Han ska vara van vid både barn och djur enligt tidigare uppgifter. Bunny vill få en kaninkompis i sitt nya hem. Bunny är van att bo som frigående innekanin och är rumsren samt gnager inte på olämpliga saker. Han är en väldigt trevlig kanin som är framåt, social, orädd och nyfiken. Han tycker om när det händer saker och älskar mat i alla former, går man till köket så kommer han skuttandes i hopp om att något ska trilla ner på golvet. Han hoppar upp i knät och vill bli klappad men det sker på hans villkor och när han tycker att det räcker så hoppar han ner igen. Bunny har fått sina kind-och framtänder kontrollerade av veterinär i samband med kastrering. 
 
Priset för att adoptera Bunny är 1800 kr. 

Greyson - bokad

Stad: Stockholm (Farsta)

Ålder: född 2020-09

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Greyson kom till Smådjurschansen i december 2020 tillsammans med sina syskon efter att de omhändertagits från ett hem där de bodde i en liten, smutsig bur. Han är en glad, positiv och genomsnäll liten kanin med mycket bus och gos i sig. Han är väldigt nyfiken och extremt social. Han har snabbt blivit trygg i jourhemmet där han gör glädjeskutt i tid och otid. Greyson älskar att bli klappad och vill helst ha sällskap dygnet runt, han är väldigt social. Om man ropar på honom så kommer han nästan alltid hoppandes. Greyson är van vid katter, han följer efter jourhemmets katt och vill att hon ska tvätta hans päls. Greyson vill ha kaninkompis i sitt nya hem. Han är enkel att lyfta och hantera. Klippa klor är fortfarande lite läskigt men det går framåt. Precis som de flesta kaniner så ogillar Greyson höga och plötsliga ljud och han är väldigt försiktig av sig när något är nytt. När han blir rädd drar han sig undan och gör sig så liten han bara kan. Greyson bor idag frigående inomhus och är helt rumsren,. Han skulle även trivas att bo utomhus. Han har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär innan adoption. 

Priset för att adoptera Greyson är 1800kr

Hannes - bokad

Stad: Stockholm (Handen)

Ålder: troligtvis född i början på 2020

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Hannes kom till oss på annandag jul 2020 tillsammans med flera andra kaniner som alla bodde i smutsig och alldeles för liten utebur. Han har på kort tid gjort väldigt stora framsteg. Han verkar inte ha några men av situationen han var i förut, utan var nog mer bortglömd och ovan vid människor än något annat. Han kommer idag och möter en, tycker att det är mysigt att bli klappad och är en klar ”stjälpreda” när det kommer till att städa hans bur och liknande. Han har inga större problem med att bli lyft, få klorna klippa etc. och är överlag en vänlig och trevlig kanin. Hannes bor idag utomhus som frigående på jourhemmets balkong och använder bara buren som toalett. Han skulle troligtvis trivas även inomhus. Hannes vill ha en kaninkompis i sitt nya hem. Han har fått sina kind-och framtänder kontrollerade av veterinär i samband med kastrering.

Priset för att adoptera Hannes är 1800kr.

Pepsi - bokad

Stad: Stockholm (Kungsängen)

Ålder: född 2019-11-02

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Pepsi kom till Smådjurschansen i november 2020 då hans ägare inte kunde ha kvar honom på grund av flytt. Han köptes av sin tidigare ägare från en djuraffär när han var 3 månader gammal. Pepsi bor inomhus och är helt rumsren samt gnager inte på något olämpligt. Han är sedan tidigare van vid mindre hundar. Han är väldigt nyfiken och har mycket energi, ser han en yta man kanske skulle kunna hoppa upp på för att få lite bättre utsikt testar han mer än gärna att hoppa upp där. Pepsi tycker det är mysigt med klappar på huvudet men han finner det fortfarande lite läskigt när man klappar honom över kroppen. Om man sitter på golvet med honom så kan han då och då hoppa upp i ens knä en kort stund. Även om han inte gillar att bli upplyft så är han ändå lugn när man väl håller honom i famnen. Pepsi vill få en kaninkompis i sitt nya hem. Han har fått sina kind-och framtänder kontrollerade hos veterinär i samband med kastrering.
 
Priset för att adoptera Pepsi är 1800 kr.

Benny - bokad

Stad: Göteborg

Ålder: okänd

Kön: hane

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Benny kom till smådjurschansen i mars 2021 efter att vittnet såg honom bli dumpad i ett dike. Han är en glad och busig kille som är väldigt kontaktsökande. Han springer obehindrat fram till en och sträcker fram huvudet för att få gos. Benny har en lite lurvig päls och är väldigt mjuk. Han är för tillfället överviktig vilket gör att han behöver viss hjälp med pälsvård och hygien då han har svårt att komma åt ordentligt. Han är i dagsläget väldigt ”hanig” men detta kommer upphöra efter att han blivit kastrerad. Benny måste gå ner en del i vikt innan han kan kastreras, han är således inte redo att flytta än men det går fortfarande bra att boka honom. Benny kommer få sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär innan han adopteras. 

 
Priset för att adoptera Benny är 1800kr.  

Magnum - bokad

Stad: Stockholm (Bålsta)

Ålder: född 2020-04-01

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: kommer vaccineras

Magnum kom till Smådjurschansen i Mars 2021. Han kommer från vanvårdsfallet 2020 där vi hjälpte länsstyrelsen omhänderta ett stort antal kaniner. Magnum var bara några veckor vid det tillfället och fick bo tillsammans med sin bror på Solgläntans Kattcenter. Magnum är troligtvis utav rasen Mini Lop i färgen järngrå. Han har fina bruna markeringar i nacken och mörka vackra ögon. Han är en nyfiken kille som älskar att undersöka och studsar runt som en liten känguru i sitt hägn. Han bor just nu utomhus men kan även bo inomhus. Magnum är väldigt nyfiken på människan och är helt klart redo för att få bo tillsammans med en eller flera honor. Jourhemmet upplever att Magnum verkar vara ranglåg.

 

Priset för att adoptera Magnum är 1800kr.  

Nogger - bokad

Stad: Västerås

Ålder: född 2020-04-01

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Nogger kom till Smådjurschansen i Mars 2021. Han kommer från vanvårdsfallet 2020 där vi hjälpte länsstyrelsen omhänderta ett stort antal kaniner. Nogger var bara några veckor vid det tillfället och fick bo tillsammans med sin bror på Solgläntans Kattcenter. Nogger är en väldigt nyfiken kille som gärna är ute på upptäcktsfärd i hemmet eller kollar in vad man gör. Han är försiktig men skapar ett snabbt band till människan så länge man lockar med något gott. Han har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär. 

 

Priset för att adoptera Nogger är 1800kr.  

Dardy - bokad

Stad: Örebro

Ålder: född 2020-07-25

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Dardy kom till Smådjurschansen i november 2020 och är resultatet av en oplanerad kull med kaninungar. Han är en blandning mellan gotlandskanin och rex och är enligt jourhemsmatte en väldigt ståtlig ung herre. Dardy är en superglad kanin, så där att det riktigt spritter i kroppen på honom. Han är en väldigt snäll kille som uppskattar klappar när han har tid, han är dock oftast för ivrig och sprallig för att sitta still någon längre stund. Han vill dock gärna vara nära och hoppar obehindrat runt på en när man ligger i soffan. Dardy tycker det är läskigt att bli lyft men han sitter lugnt i famnen om man har ett stadigt grepp. Dardy är en smart kanin och börjar lära sig att komma när man ropar. Han bodde tidigare utomhus och han älskade när man kom ut till honom och klättrade då på staketet för han blev så ivrig. Dardy bor numera inomhus och trivs även med det. I sitt framtida hem vill Dardy ha minst en kaninkompis och han kan bo både ute eller inne. Han är rumsren men kan dock kissmarkera på kuddar och filtar. Han är lite busig, kan gnaga på möbler ibland och att vara i de delar av huset han inte får vara är jättespännande. En liten rolig sak med Dardy är att han absolut älskar snö. Han blir så glad över nysnö att det är tasspår överallt. Han är också en flopp-mästare, rekordet hittills är fem floppar i rad, ibland lyckas han tom somna innan han har floppat klart. Han behöver ett lugnt hem då han reagerar på snabba rörelser och ljud. Vi tror därför att Dardy skulle trivas bäst i ett hem utan små barn. Dardy har fått sina kind-och framtänder kontrollerade hos veterinär i samband med kastrering.  
 
Priset för att adoptera Dardy är 1800 kr. 
 

Puck - bokad

Stad: Stockholm (Danderyd)

Ålder: okänd men ung

Kön: hane

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Puck kom till Smådjurschansen i februari efter att ha hittats dumpad utomhus. Han är väldigt liten till storleken och väldigt mysig. Puck är social, lätthanterlig och väldigt van vid kontakt. Han upptäcker gärna sin omgivning och har inga problem med barn. Han är rumsren. Mer info om Puck kommer snart. Han kommer få sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär i samband med kastrering.
 
Priset för att adoptera Puck är 1800 kr

Kola - bokad

Stad: Stockholm (Spånga)

Ålder: ca 3 år gammal

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Kola kom till Smådjurschansen i november 2020 på grund av allergi. Hans förra ägare köpte honom i en djuraffär när Kola var en unge. Kola är en van innekanin och är van vid både barn och andra djur. Kola är ett riktigt energiknippe som vill ha kärlek och sällskap. Han är ingen kanin som får tillit vid en i första taget utan man får jobba lite med honom så så han är lugn och trygg och inte blir stressad. Han har fått sina fram-och kindtänder kontrollerade av veterinär i samband med kastrering. 
 
Priset för att adoptera Kola är 1800 kr.

Panda - bokad

Stad: Örebro

Ålder: född sommaren 2020

Kön: hane

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Panda kom till Smådjurschansen i februari 2021 då hans tidigare hem inte villa ha kvar honom och skulle slå ihjäl honom. Panda är en nyfiken kille som älskar sällskap och blir superglad så fort man närmar sig hagen. Han har inget emot klappar även om han (än så länge) inte söker gos på egen hand. Att bli lyft är lite läskigt men han är väldigt snäll i famnen och överlag en supersnäll kanin. Då han är lite större är det extra viktigt att han kan få bra utrymmen att röra sig på, klättra är en av hans favoritaktiviteter. Han är van vid att bo med andra kaniner och vill ha kaninkompis i sitt nya hem. Just nu bor han utomhus men han kan även bo inomhus. Panda kommer att få sina fram-och kindtänder kontrollerade hos veterinär i samband med kastrering.
 
Priset för att adoptera Panda är 1800 kr.

Messi - bokad

Stad: Falun

Ålder: född 2014

Kön: hane

Kastrerad: kommer kastreras 29/4

Vaccinerad: kommer vaccineras 29/4

Messi kom till Smådjurschansen i april 2021 då hans ägare kände att han kunde få det bättre hos någon annan och i ett hem där möjlighet till kaninsällskap finns. Han är van att bo frigående inne och är helt rumsren. Messi har ett öga som rinner lite, han får ögondroppar för detta. Veterinär har undersökt Messi och han mår bra. Han är lite stel vilket kan vara åldersrelaterad artros men han är glad och pigg. Messi vill bo med en kaninkompis i sitt framtida hem. Han är van vid barn. Mer info kommer när vi lärt känna Messi ytterligare. Han kommer att få sina fram-och kindtänder kontrollerade hos veterinär innan adoption.
 
Priset för att adoptera Messi är 1000 kr. 

Morris - bokad

Stad: Strängnäs

Ålder: född 2017-12

Kön: hane

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Morris kom till Smådjurschansen i april 2021 då hans ägare inte längre hade tiden för honom. Han har bott i sitt flrra gem sedan han var ett år gammal. Morris är en väldigt social kanin som älskar att mysa och att sitta med i soffan är en favorit. Han beskrivs med lätthet som världens snällaste. Han tycker dock inte om att bli lyft. Han är van vid barn. Morris vill få en kaninkompis i sitt framtida hem. Han kommer att få sina kind-och framtänder kontrollerade av veterinär i samband med kastrering. 
 
Priset för att adoptera Morris är 1800 kr. 

Kanel - bokad

Stad: Göteborg (Alingsås)

Ålder: född 21 maj 2020

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Kanel kom till Smådjurschansen i mars 2021 på grund av platsbrist. Han är en nyfiken och go kille, lite blyg till en början men vill snabbt ut på upptäcktsfärd. Han skuttar glatt när han får springa fritt på större yta och kommer gärna fram och nosar. Han är van vid barn och kommer snabbt fram till grinden för att nosa på jourhemmets hundar, som han är orädd för. Kanel är van vid barn sedan hans tidigare hem. Det går bra att klappa och ta upp honom men han vill snart skutta vidare. Han behöver aktivering, han tycker mycket om att utforska och han blir glad och kommer fram när man går in till honom. Kanel vill få en kaninkompis i sitt framtida hem. Han har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär i samband med kastrering. 
 
Priset för att adoptera Kanel är 1800kr.  

Attix - bokad

Stad: Fagersta

Ålder: Född 2019-06-24

Kön: hane

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: ja

Attix kom till Smådjurchansen i mars 2021 då intresset och tiden för honom inte räckte till i hans förra hem. Han är en väldigt snäll och kelsjuk kanin som älskar att springa i tunnlar och leka med sina leksaker lika mycket som han tycker om att gosa. Attix är väldigt nyfiken och vill upptäcka allt han kommer åt och hoppar därför mycket gärna upp på saker. Attix gillar speciellt att utforska de sakerna han inte får, han är väldigt busig av sig. Oftast kommer han fram så fort han ser en men ibland kan han vara alldeles för nyfiken på att upptäcka världen för att ha tid att gosa. Dock tycker han inte om att bli buren och gosar därför bara på sina egna villkor, vilket dock är nästan hela tiden så länge han får ha sina fyra tassar på marken. Attix har träffat katter och är väldigt nyfiken på dem men han tycker än så länge att de är lite läskiga. Han är väldigt social och vill gärna vara med och vill därför ha en kaninkompis i sitt framtida hem. Attix är en van utekanin men trivs även bra inomhus. Han tycker inte om att klippa klorna men om man mutar med mat och gos går det bra. Attix är inte rumsren ännu men vi tränar på att han ska bli det. Han kommer att få sina kind-och framtänder kontrollerade av veterinär i samband med kastrering.
 
Priset för att adoptera Attix är 1800 kr

Link - under utredning

Stad: Stockholm (Täby)

Ålder: född 2020-06-01

Kön: hane

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Link kom till Smådjurschansen i november 2020 på grund av allergi i sitt tidigare hem. Han kommer ursprungligen från en djuraffär där han köptes när han var 6 veckor gammal. Han är en snäll dvärgvädur som är van att bo inomhus. Link är väldigt nyfiken vilket verkligen kommer fram när man gör iordning någon måltid i köket, då hänger han efter och hoppas att det kanske trillar ner en liten grönsak. Han är både gosig och vill gärna vara med samtidigt som han också är självständig. Han älskar att få vara med och sätter sig ofta och vilar eller lägger sig för att sova strax bredvid fötterna när man sätter sig för att äta, kolla på film eller för att plugga. När han vilar älskar han att bli klappad och man kan sitta och klappa honom i säkert en timme utan att han tröttnar. Trots att han vill ha mycket närhet och sällan sätter sig ensam så klarar han sig väldigt bra själv och kan lämnas ensam utan problem. Har han inte fått tillräckligt med uppmärksamhet på ett tag kan han komma inspringandes till ett rum för att man ska prata och gosa med honom. Link har väldigt stor aptit och springer till kylskåpet om han hör att man är där. Där står han på bakbenen så länge han orkar för att försöka tigga till sig en liten sallads bit. Link gillar inte att få klorna klippa. Det kan vara väldigt svårt och han vill absolut inte vara stilla, men tillslut brukar det gå. Att lyfta upp honom tycker han inte heller om men det funkar. Bär man dock honom för länge kanske han börjar nafsa lite i tröjan, men han skulle aldrig bitas eller rivas avsiktligt för att skada någon. Han har inte bitit jourmatte en enda gång. Link är väldigt energisk och han älskar att få springa fritt på tomten. Han har fått vara kopplad tidigare och det funkar, men det är såklart inte alls lika kul för honom som att få springa fritt. Så snabbt man öppnar dörren till tomten rusar han ut och gör massor med glädjeskutt och det är precis lika roligt oavsett snö eller gräs på marken. Eftersom han visar sån glädje av att vara ute oavsett årstid skulle han säkerligen trivas minst lika bra som utekanin. Link går väldigt bra ihop med både småbarn och små hundar. Han har två hundkompisar som bor hos jourmatte ibland och då kan alla tre gå fritt i huset. Link är alltid väldigt nyfiken och det händer ofta att hundarna kan bli rädda för Link än tvärt om, då att han är så modig och framåt. Link är inte heller rädd för höga ljud som fyrverkerier eller dammsugaren (han är springer gärna efter som städhjälp när dammsugaren är framme). Han tycker också mycket om att sitta bredvid pianot när jourmatte spelar. Link är rumsren sånär som på en olycka här och där. 
 
 
Just nu utreds Link för en bakterieart i hans näsa som gör att han blir snorig och nyser mycket, därav blir han lite täppt också vilket gör att han inte kan kastreras ännu eftersom att det finns en risk med att söva ner honom. Hans nysningar är inget som påverkar hans livskvalitet negativt men självklart vill vi att han ska må så bra som möjligt.
 
Priset för att adoptera Link är 1800 kr.