Kaniner hanar

Mikael

Stad: Örebro

Ålder: ca 2 år

Kön: Hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Mikael kom till Smådjurschansen i oktober 2020 efter att länsstyrelsen omhändertagit honom. Han är en mycket snäll kille som fullkomligt älskar när man gosar med honom och ger honom uppmärksamhet. Han kan sitta och ta emot gos och klappar hur länge som helst om han får chansen. Han är snäll i all hantering och han sprattlar i stort sett aldrig. Mikael är rumsren. Han har fått sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär i samband med kastrering.

Priset för att adoptera Mikael är 1800kr.

Lácite

Stad: Stockholm

Ålder: 2020-06-25

Kön: hane

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: ja

Lácite kom till Smådjurschansen i augusti 2020 tillsammans med sin mamma och sina syskon. En familj köpte två kaniner på blocket som skulle vara två honor men det visade sig snabbt att det inte stämde. Tre kullar hann honan föda innan vi hämtade hanen och den första kullen. Vi tog därefter emot andra kullen och sedan den tredje och sista kullen samt mamman. Både föräldrarna och ungarna är väldigt trevliga i temperamentet. Lácite är en oerhört snäll och nyfiken kanin som gärna skuttar runt och utforskar miljön. Utöver att springa runt och göra glädjeskutt lägger han sig gärna utbredd på mattan och tar en liten tupplur. Han bor idag inomhus och är rumsren. Lácite har en väldigt fluffig päls som kräver borstning. Med lite mutning i form av godsaker går han med på att bli borstad. Han har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär.
 
Pris för att adoptera Lácite är 1800 kr. 
 

Gulliver

Stad: Örebro

Ålder: okänd

Kön: Hane

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras


Gulliver kom till Smådjurschansen efter att han hittats utomhus. Han är mycket lugn och snäll och tillåter all sorts hantering utan protester. Han älskar att gosa och när man klappar honom på huvudet så sluter han ögonen och bara myser. Han blir inte lätt stressad och är lugn i praktiskt taget alla situationer. Mer info om Gulliver kommer snart. 

Priset för att adoptera Gulliver är 1800kr

Gimli

Stad: Borlänge

Ålder: född 2018-08-25

Kön: Hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Gimli kom till Smådjurschansen 24 oktober 2020 då att hans familj inte längre kunde ha honom kvar. Gimli är en blandning mellan lejonhuvad dvärgvädur och teddy dvärgkanin, han är väldigt fluffig och kräver därför mycket pälsvård. Gimli är en försiktig liten herre men öppnar snabbt upp sig när han litar på dig. Han älskar att mysa och ta det lugnt. Att ligga och mysa ute i halmen eller få komma in och gosa ner sig i täcket tycker han om. Att bli borstad är inte det roligaste han vet men han säger till när han vill ta pauser. Han gillar att gräva i filtar och äta spenat. Han bor ute just nu men kan även bo inomhus. Han är väldigt ordentligt och renlig och han donar mycket i sitt bo. Om du städar buren fel så är han där och fixar som han själv vill ha det genom att flytta halm, hus och pinnar. Gimli har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär.

Priset för att adoptera Gimli är 1800kr

Kola

Stad: Stockholm

Ålder: ca 3 år gammal

Kön: Hane

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Kola kom till Smådjurschansen i november 2020 på grund av allergi. Hans förra ägare köpte honom i en djuraffär när Kola var en unge. Kola är en van innekanin och är van vid både barn och andra djur. Han är kärvänlig, snäll och tycker om att gosa. Mer info kommer när vi lärt känna Kola. Han kommer att få sina fram-och kindtänder kontrollerade av veterinär i samband med kastrering. 
 
Priset för att adoptera Kola är 1800 kr. 

Link

Stad: Stockholm (Täby)

Ålder: född 2020-06-01

Kön: Hane

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Link kom till Smådjurschansen i november 2020 på grund av allergi. Han kommer ursprungligen från en djuraffär där han köptes när han var 6 veckor gammal. Han är en snäll dvärgvädur som är van att bo inomhus. Han är van vid andra kaniner och vill gärna ha en kompis i sitt nya hem. Link är en glad och social kanin. Han tycker om att vara nära och ligger mer än gärna i soffan och myser på kvällarna. Link kommer att få sina fram-och kindtänder kontrollerade av veterinär i samband med kastrering. 
 
Priset för att adoptera Link är 1800 kr. 
 

Sebbe

Stad: Stockholm (Handen)

Ålder: okänd men troligtvis under ett år

Kön: Hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Sebbe kom till Smådjurschansen den 20 oktober 2020 efter att ha lämnats på en djurklinik av sin familj som inte längre ville ha kvar honom. Sebbe är en nyfiken och aktiv i jourhemmet, om än lite försiktig än så länge. Sebbe har fått en kindtand slipad hos veterinär och ska på återbesök om i januari för att se så allt ser bra ut. Mer info om Sebbe kommer inom kort.

Priset för att adoptera Sebbe är 1800kr

Sixten

Stad: Stockholm (Sollentuna)

Ålder: okänd men troligtvis under ett år

Kön: Hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Sixten kom till Smådjurschansen i oktober 2020 efter att ha lämnats på djurklinik av sin familj som inte längre ville ha kvar honom. Han var sjuk när han lämnades och mådde inte alls bra. Det visade sig att han hade svår urinvägsinfektion som han numera är frisk från. Han är en snäll och nyfiken kille som gärna är med. Han kommer när man ropar och vill gärna bli bjuden på något gott. Han är stilla vid lyft och är lugn i famnen. Jättesnäll i all hantering. Han har träffat hund och det har gått bra. Han är van vid lite äldre barn från sitt tidigare hem. Troligtvis skulle Sixten fungera bra med små barn också då han är snäll och inte är lättskrämd. Sixten bor inne idag men skulle troligtvis trivas ute också. Han har ett lågt gnagbehov och gnager sällan på något oönskat. Han är inte rymningsbenägen. Han är inte helt rumsren ännu, vilket till viss del kan bero på hans sjukdomshistorik, men det finns goda chanser att han blir det efter kastrering. Sixten har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär.

Priset för att adoptera Sixten är 1800kr

Pepsi

Stad: Stockholm (Sollentuna)

Ålder: född 2019-11-02

Kön: Hane

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Pepsi kom till Smådjurschansen i november 2020 då hans ägare inte kunde ha kvar honom på grund av flytt. Han köptes av sin tidigare ägare från en djuraffär när han var 3 månader. Pepsi är van att bo inomhus och är van vid mindre hundar. Han är en nyfiken och snäll kanin. Då han är teddypälsad så kräver han en del pälsvård. Mer info kommer när vi har lärt känna honom. Han kommer att få sina kind-och framtänder kontrollerade av veterinär i samband med kastrering. 
 
Priset för att adoptera Pepsi är 1800 kr.

Teddy

Stad: Stockholm

Ålder: född 2019-08

Kön: Hane

Kastrerad: ja

Chipmärkt: ja

Teddy kom till Smådjurschansen i april 2020 då hans familj inte kunde ha kvar honom på grund av allergi. Han har, innan han kom till oss, bott ensam i en liten bur på en balkong. Teddy är en snäll dvärgvädur,. Han lär sig fort och är en nyfiken liten kille som gärna utforskar sin omgivning självständigt. Han är också väldigt matglad och springer gärna mellan benen på en när matpåsen låter. Teddy är rumsren men lite pluttar utanför lådan får man räkna med. Inga kända olater har setts. Han tycker om att gräva så han uppskattar om grävlåda eller andra grävmöjligheter ges. Teddy kan bo både ute och inne och han skulle troligen fungera med en honkanin eller flera. Teddy tycker om snälla hundar men katter är väldigt läskiga (snälla katter kan han nog vänja sig vid med lite tålamod). Teddy har fått sina fram-och kindtänder kontrollerade hos veterinär. 

Priset för att adoptera Teddy är 1200kr. 

Oskar

Stad: Stora Sundby

Ålder: född 2020-02

Kön: Hane

Kastrerad: kommer kastreras 26/11

Vaccinerad: kommer vaccineras 26/11

Oskar kom till Smådjurschansen i september 2020 efter att ha räddats från ett hem där han bodde i en smutsig liten utebur tillsammans med andra hanar. Oskar är supersocial och bor just nu utomhus. Mer info om honom kommer inom kort. Oskar kommer få sina fram-och kindtänder kontrollerade hos veterinär i samband med kastrering. 

Priset för att adoptera Oskar är 1800kr

X-Box

Stad: Stockholm

Ålder: okänd

Kön: Hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

X-Box kom till Smådjurschansen i september 2020. Han är en mycket tillitsfull och snäll kanin som är lätt att hantera. Han har fått sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär i samband med att han kastreras.
 
Priset för att adoptera X-Box är 1800kr, 

Bruno

Stad: Göteborg

Ålder: okänd

Kön: Hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Bruno kom till Smådjurschansen i november 2020 efter att ha omhändertagits från ett hem där han bodde på en balkong utan tillgång till strö, hö och skydd. Trots detta är Bruno en snäll kille som inte gör en fluga förnär. Vi vet inte vad han är för ras men han är en rätt så stor kanin. Mer info om Bruno kommer snart. Bruno har fått sina fram-och kindtänder kontrollerade hos veterinär i samband med kastrering. 
 
Priset för att adoptera Bruno är 1800kr, 

Tarzan

Stad: Stockholm (Solna)

Ålder: född 7 maj 2017

Kön: Hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Tarzan kom till Smådjurschansen i september 2020 då hans familj inte längre hade tid för honom. Tarzan är otroligt fin liten dvärgvädur som älskar att spendera hela dagen sovandes under jourhemmets matbord. Han har utvecklats otroligt mycket sen han kom till oss. Från att vi inte alls fick klappa honom håller han nu jourmatte sällskap när hon pluggar, lagar mat och kollar tv. Han mottar mer än gärna klappar, speciellt i pannan. Han är väldigt nyfiken och smiter gärna ut köket där han har sin plats och undersöker resten av lägenheten. Han är otroligt snäll men fortfarande lite avvaktande mot nya människor, det brukar dock gå bra efter en stund. Han tycker inte om att bli buren men det går om man är försiktig. Han är rumsren och van vid barn. Tarzans fram-och kindtänder kontrollerades hos veterinär i samband med kastrering. 
 
Priset för att adoptera Tarzan är 1800 kr. 

Milton

Stad: Lindesberg

Ålder: okänd

Kön: Hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Milton kom till Smådjurschansen efter att ha hittats utomhus. Han är snäll att lyfta och lätt att hantera. Att klippa klorna är inga problem. Han tycker det är skönt att bli kliad i pannan men att bli klappad på kroppen är ännu lite läskigt. Vi är säkra på att Milton snart kommer ha lärt sig att uppskatta klappar och gos till fullo. Milton är en lugn och mjuk kille som gillar att utforska saker i sin egen takt och tar det mesta med ro. Han älskar att springa runt och leka i sina tunnlar. Idag bor han inomhus men skulle trivas minst lika bra med att bo utomhus. Milton har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade i samband med kastrering. Milton är rumsren.
 
Priset för att adoptera Milton är 1800kr, 

Djungelvrål

Stad: Stockholm (Farsta)

Ålder: född 2020-05

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Chipmärkt: ja

Djungelvrål kom till Smådjurschansen via ett djurskyddsärende. Han har inte blivit hanterad speciellt mycket tidigare men har redan gjort stora framsteg. Han är väldigt snäll och nyfiken på allt som händer runtomkring honom, han är social och vill gärna vara med. Han är nästan aldrig i buren utan föredrar att mysa på mattan eller springa rundor i sin tunnel och äta persilja. Så gott som rumsren men har lite träning kvar. Just nu bor han ensam men skulle säkert må bra av att ha en kaninkompis.

Priset för att adoptera Djurngelvrål är 1800kr

Svenne

Stad: Stockholm (Solna)

Ålder: okänd

Kön: Hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: kommer vaccineras

Svenne kom till Smådjurschansen efter att ha varit hemlös en längre tid. Jourhemmet beskriver honom som en studsig och busig lite guldklimp som förgyller deras liv. Hos jourhemmet har han blivit van vid både hundar, katter, kaniner och en papegoja. Svenne är mycket populär hos grannbarnen. Han är inte jättetrygg med att sitta i famnen men däremot är det mysigt att få sitta i knä och bli klappad, allra helst under hakan eller öronen, då somnar han. Han är van vid att gå ute i sele. Han kan hoppa till vid ett plötsligt ljud, som när grannen precis bakom staketet startar sin gräsklippare, men även där lugnar han ner sig fort. Går man i närheten av Svenne så kommer han fram och visar att han vill ha kontakt. Svenne kommer få sina fram- och kindtänder kontrollerade i samband med kastrering.
 
Priset för att adoptera Svenne är 1800kr. 

Tripoli

Stad: Örebro

Ålder: född 2019

Kön: Hane

Kastrerad: kommer kastreras 20/1

Vaccinerad: kommer vaccineras 20/1

Tripoli kom till Smådjurschansen i juni 2020 efter att ha omhändertagits från vanvård av länsstyrelsen. Tripoli är en väldigt snäll och go kanin av rasen Fransk Vädur. Han är nyfiken men samtidigt lite tillbakadragen. Han älskar att vara där man är men gärna lite på avstånd. Ibland har han dock sina mysstunder då han gärna kommer och lägger sig i knät och myser. Han bor nu både inne och ute, han har eget rum inne men hoppar helst runt i hela huset och följer en som en hund. Ute hoppar han lös på gräsmattan när jourhemmet är med och han hoppar själv in när han känner sig nöjd. Tripoli kommer få sina fram-och kindtänder kontrollerade av veterinär i samband med kastrering. 

Priset för att adoptera Tripoli är 1800 kr

Elwood - bokad

Stad: Stockholm (Östermalm)

Ålder: okänd men ung

Kön: Hane

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ja

Elwood kom till Smådjurschansen i Januari 2020 efter att ha räddats från slakt. Elwood trivs både ute och inne, just nu bor han frigående i en lägenhet och är helt rumsren. Elwood älskar de personer som han lär känna, dock tar det tid för honom att känna förtroende. Han är otroligt snäll mot allt och alla men för hans skull önskar vi ett lugnt hem som kan ge honom tid att bli hemmastadd då han är osäker i början. Han älskar att mysa och ligger gärna i soffan och gosar. Elwood är pigg och matglad, tigger gärna godis. Elwood är en smart kille som lätt tar sig ur hagar av kompostgaller. Han är, sin storlek till trots, mycket lätt att hantera och är hur snäll som helst i famnen och vid upplyft. Han sitter snällt stilla i famnen när man ska klippa klorna på honom, man behöver knappt ens hålla i honom. Elwood är snäll mot andra kaniner och vill gärna ha en honkompis i sitt nya hem. Han har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär. 

Priset för att adoptera Elwood är 1200kr

Rasmus - bokad

Stad: Stockholm (Saltsjöbaden)

Ålder: 2015-06-05

Kön: Hane

Kastrerad: ja

Chipmärkt: ska chipmärkas

Rasmus kom till Smådjurschansen i juli 2020 då hans familj inte hade tiden för honom längre. Han köptes som unge från en uppfödare av en familj som senare sålde honom pågrund av allergi. Rasmus är en van innekanin men skulle troligen trivas med att bo ute om han får en kaninkompis. Han är vänlig mot andra djur och har träffat kanin, katt och hund. Han är van vid barn i skolåldern. Rasmus är en lugn, kelig och väldigt sällskaplig dvärgvädur som älskar att bli kliad och klappad. Han är social och är gärna med och kikar på vad folk pysslar med. Han älskar att gå i koppel och sele och visar det med fantastiska glädjesprång. För att visa vilken fantastisk kanin han är så behöver han ha förtroende för dig. Han tycker inte om ifall okända personer försöker lyfta honom, då kan han nafsa. Är inte gnagig på möbler men behöver ett sladdsäkrat hem. Rasmus ska få sina kind-och framtänder kollade av veterinär. 
 
Priset för att adoptera Rasmus är 1200 kr. 

Dunder - bokad

Stad: Stockholm (Huddinge)

Ålder: född ca 2015

Kön: Hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: kommer vaccineras

Dunder kom till Smådjurschansen på grund av tidsbrist hos hans förra hem. Han har har levt frigående i en lägenhet hela sitt liv och blev köpt som liten som sällskap till en annan kanin. Förra ägaren har inte skapat några band med den här kaninen utan gav all sin uppmärksamhet till den andra kaninen vilket resulterat i att Dunder inte är så speciellt socialiserad. Han är väldigt snäll och äter ur handen men önskar inga andra närmanden för tillfället. Han har alltid levt med en eller flera kaniner men bor nu själv i jourhemmet. Han är snäll mot andra kaniner och funkar bra med hund. Han sköter sig bra som innekanin och är helt rumsren. Han är duktig på att gå i koppel och kan hoppa hinder. Han bor som sagt just nu inomhus men skulle säkert trivas även som utekanin. Dunder vill ha en kaninkompis i sitt framtida hem.
 
Priset för att adoptera Dunder är 1800 kr.

Stampe - bokad

Stad: Uppsala

Ålder: född i maj 2018

Kön: Hane

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Stampe kom till Smådjurschansen i september 2020 pga flytt. Stampe är av rasen holländsk kanin och har bott i samma familj sen han var kaninunge. Han är van att bo både inne och ute. Stampe trivs bra med hund och barn. Han är social och trygg. Han vill gärna bli klappad och struken och gosar gärna tillbaka genom att slicka på en. Han älskar att få sträcka på benen och jourhemmet låter honom springa lös på gräsytor så ofta som möjligt, han har aldrig försvunnit utan stannar i närheten. Han är även van att gå i sele. Stampe kommer få sina kind-och framtänder kontrollerade av veterinär i samband med kastrering. 
 
Priset för att adoptera Stampe är 1800 kr. 

Thure - bokad

Stad: Stockholm (Kungsängen)

Ålder: ca 1 år gammal

Kön: Hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Thure kom till Smådjurschansen i maj 2020 efter att hans familj tröttnat på honom och skulle avliva honom. Han är en mycket snäll kille som älskar att gosa och om han får bestämma vart han ska sitta så får man klappa och klia honom hur länge som helst. Det går bra att lyfta upp honom om man har ett stadigt grepp från början men han sitter gärna inte i famnen mer än nödvändigt. Han har aldrig gnagt eller bitit sönder något men han busar lite ibland om han blir uttråkad eller får för lite uppmärksamhet och då testar han gärna att bara ta en liten smakbit på mattan eller bordsbenet för att se vad han får för reaktion och gör sedan glädjerus därifrån. Thure är rumsren och har endast lämnat några enstaka pluttar några centimeter utanför toan. Thure bor inne nu men vi tror att han skulle uppskatta att bo i en stor hage utomhus också. Han behöver minst en kompis som han kan leka med då han har mycket energi i kroppen och gillar när det händer saker. Han har inga problem med barn men blir lite rädd om man kommer emot honom för snabbt.
 
Priset för att adoptera Thure är 1800kr. 
 

Mio - bokad

Stad: Uppsala

Ålder: född juni 2019

Kön: Hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Mio kom till Smådjurschansen då hans familj inte längre kunde ta hand om honom. Mio är en nyfiken och glad kille. Han är en blandning av  raserna tysk jättescheck, belgisk jätte och fransk vädur men är trots det inte jättestor. Han är inte blyg alls utan vill alltid vara med och utforska. Att gräva är en favorit och därför skulle nog Mio trivas bra med att bo ute. Han är dock lite ovan med hantering än så länge och tycker det är lite otäckt att bli lyft men det jobbar vi på. Mio skulle nog trivas i en familj där han får mycket kärlek och aktivering då han är en aktiv kille som gillar att röra på sig. Mio har fått sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär i samband med att han kastrerades.
 
Priset för att adoptera Mio är 1800kr, 

Rolf - bokad

Stad: Stockholm (Handen)

Ålder: okänd, troligen född 2020

Kön: Hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Rolf kom till Smådjurschansen efter att han hittats dumpad i en kartong tillsammans med sin bror Herman. Rolf är väldigt kavat, nyfiken, vänlig och social. Han hänger gärna runt fötterna på jourmatte och tycker om att undersöka allt. Han är väldigt matglad så man får begränsa matandet från händerna så att han inte blir för glupsk. Rolf är frigående på en balkong och använder bara buren som toalett. Han skulle säkerligen trivas bra även som innekanin. Han har fått sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär.

Priset för att adoptera Rolf är 1800kr.

 

Frodo - bokad

Stad: Stockholm

Ålder: född 2020-05-31

Kön: Hane

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: ja

Frodos mamma hittades hemlös och ett dygn efter att hon kommit till oss födde hon Frodo och hans två syskon. Frodo är en nyfiken och sprallig liten kanin som skuttar runt mest hela tiden och njuter av livet. När han har tid så tycker han det är mysigt att bli klappad. Frodo är snäll i all hantering. Frodos mamma är en väldigt trevlig kanin, pappan är okänd. Frodo blir troligen rätt så liten till storleken som fullvuxen. Frodo har fått sina kind-och framtänder kontrollerade hos veterinär. 

Priset för att adoptera Frodo är 1800 kr. 

Onyx - bokad

Stad: Stockholm (Södermalm)

Ålder: född 2019-06

Kön: Hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Onyx är resultatet av en tjuvparning och har raserna Belgisk jätte, Fransk vädur och Tysk Jättescheck i sig. Onyx är en jättesnäll och kärlekstörstande blandras på cirka 3 kg som kan gosa i timmar. Att bara ligga bredvid den han älskar gör honom så lycklig att han ligger och knaprar för sig själv, tryckt tätt intill. Onyx tycker om att gräva och gräver gärna på mattor samt i sin toalåda. Han är rumsren och vill gärna få en kompis i sitt nya hem, vare sig det blir ute eller inne. Onyx har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär i samband med kastrering.

 

Priset för att adoptera Onyx är 1800kr,

Rock - bokad

Stad: Stockholm (Bandhagen)

Ålder: född 2018

Kön: Hane

Kastrerad: ja

Chipmärkt: ja

Vaccinerad: ja

Rock kom till oss den 24 maj 2020 då hans familj köpt honom i tron om att han var en hona. Han bodde tillsammans med en hona och bebisarna som blev till av att två okastrerade kaniner bodde ihop. Situationen ledde till slagsmål och Rock har en del bitmärken, främst på nosen och ett jack vid ögat. Rock är en supergo kille. Han har ingenting emot att bli klappad eller borstad men gillar inte kloklippning och är inget fan av att bli buren men det går om man är försiktig. Mer info kommer när vi lärt känna Rock bättre.

Priset för att adoptera Rock är 1800kr 

 

 

Skutt - bokad

Stad: Ludvika

Ålder: född 2019

Kön: Hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Skutt kom till Smådjurschansen i april 2020 då hans familj inte längre hade plats för honom. Han är än så länge rätt blyg och ovan vid människor, men snäll. Skutt har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär. Mer info om Skutt kommer snart.

Priset för att adoptera Skutt är 1800kr. 

 

Valentine - bokad

Stad: Örebro

Ålder: okänd 

Kön: Hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Valentine kom till Smådjurschansen i juni 2020 efter att ha omhändertagits från vanvård av länsstyrelsen. Han är en snäll dvärgvädur. Han bor inomhus nu och är rumsren. Han gnager inte på möbler eller liknande. Han tar för sig mer och mer i jourhemmet och går gärna på upptäcktsfärder. Han fungerar bra med barn. Valentine har fått sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär. 

Priset för att adoptera Valentine är 1800kr.

 

Stellan - bokad

Stad: Örebro

Ålder: född 2020-06-30

Kön: hane

Kastrerad: kastreras 24/11

Vaccinerad: ja

Stellan kom till Smådjurschansen i juli 2020 efter att hans mamma fick en oplanerad kull ungar. Stellan är en lugn, go och mysig kille med en trygg personlighet. Han är supersocial och gillar att bli klappad på men inte för långa stunder då han fortfarande är ung med mycket spring i benen. Stellan bor ute tillsammans med sin familj men har också varit inomhus korta stunder då och då, han skuttar med lätthet på golv och är väldigt nyfiken på sin nya omgivning. Stellan är liksom de flesta kaninungar lite för rastlös i famnen, blir oftast sprattlig och vill ned men ibland när det passar honom så finner han sig väl i knät. En riktigt mysig kille, favorit av jourhemmets tonårsbarn som har hanterat och kelat en hel del med honom. Stellan vill få en kaninkompis i sitt nya hem när han kastrerats. Stellan har fått sina kind-och framtänder kollade av veterinär i samband med vaccinering. 
 
Priset för att adoptera Stellan är 1800 kr. 
 

Leo - bokad

Stad: Stockholm (Rågsved)

Ålder: född april 2020

Kön: Hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Leo kom in till Smådjurschansen i september 2020 efter att ha räddats från ett hem där han bodde i en trång bur utomhus tillsammans med två andra hanar. När Leo kom till oss var han i dåligt skick, han hade stora tovor samt var sårig och smutsig.
Som tur var så återhämtade sig Leo snabbt efter att ha landat i jourhemmet. Han är mycket nyfiken och vill alltid vara med och titta och nosa. Han lär sig snabbt och är modig. Leo är snäll och tvättar ofta jourhemmets händer, armar, fötter eller ansikte. Han är väldigt enkel och snäll vid hantering. Han är rumsren. Leo har fått sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär i samband med att han kastrerades.
 
Priset för att adoptera Leo är 1800kr, 

Malfred - under utredning

Stad: Örebro

Ålder: 7

Kön: Hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Malfred kom till Smådjurschansen i oktober 2020 via länsstyrelsen efter att de omhändertagit honom. Malfred är en lugn äldre herre som vet vad han vill. Han utforskar snabbt sin omgivning och kan njuta av klappar på huvudet.
Han är mycket snäll och lätthanterad. Malfred har fått sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär i samband med att han kastreras.
 
Priset för att adoptera Malfred är 1000kr, 

Bilbo - under utredning

Stad: Stockholm (Järfälla)

Ålder: född 2020-02

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Bilbo kom till Smådjurschansen i september 2020 efter att ha räddats från ett hem där han bodde i en smutsig liten utebur tillsammans med andra hanar. Bilbo är en nyfiken kille som kommer och hälsar och som gärna sitter med i soffan. Han vill gärna vara i närheten och följer med runt i lägenheten. Den första tiden i jourhemmet var Bilbo väldigt reserverad av sig men det blev snabbt bättre även om han fortfarande är lite försiktig. Han tycker om att bli klappad men tycker det är lite läskigt att bli buren. Han har fått sina fram-och kindtänder kontrollerade i samband med kastrering. 

Priset för att adoptera Bilbo är 1800kr