Kaniner honor

Sitka

Stad: Köping

Ålder: okänd

Kön: Hona

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Sitka kom till Smådjurschansen efter att länsstyrelsen omhändertagit henne från vanvård. På grund av vanvården är Sitka en väldigt försiktig tjej som helst inte vill bli buren i dagsläget. Ibland får man klappa henne, ibland inte, oavsett sker allt umgänge på hennes villkor. Det går bra att klappa samtidigt som man mutar med godis. Hon är snäll i all hantering även om hon inte tycker om det. Sitka är en pigg och busig kanin som vill ha en kaninkompis i sitt nya hem. Hon bor inomhus och är rumsren. Sitka har fått sina kind-och framtänder kontrollerade hos veterinär i samband med kastreringen. 

 

Priset för att adoptera Sitka är 1800kr

 

Snövit

Stad: Borlänge

Ålder: ca 2 år

Kön: Hona

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Snövit kom till Smådjurschansen i februari 2021 då hennes familj inte kunde ha kvar henne. Hon köptes nyligen från en uppfödare där hon bott i en bur med sin mamma och en annan kanin. Snövit hade bitsår och massa bortdragen päls som nu håller på att växa tillbaka. Snövit bor ute men skulle nog trivas även inomhus. Snövit är van vid andra djur och barn och i sitt framtida hem vill hon ha en snäll kaninkompis. Snövit är en lugn, nyfiken och glad kanin. Eftersom Snövit är långhårig är det viktigt att sköta hennes päls så hon inte får tovor. Hon kommer få sina kind-och framtänder kontrollerade i samband med kastrering. 
 
Priset för att adoptera Snövit är 1800 kr. 
 

Reebok

Stad: Örebro

Ålder: född 2020-07

Kön: hona

Kastrerad: kommer kastreras 30/3

Vaccinerad: ja

Reebok var hemlös som kaninunge och tillsammans med sina syskon fångades hon i september in av Smådjurschansen. De var då ca 3-4v gamla, helt hjälplösa och försvarslösa ute i den park där de hittades. Några av ungarna som fångades in var undernärda och magra och överlevde tyvärr inte. Lilla Reebok var dock en av de ungar som var mest välmående. Reebok bor idag utomhus i ett kaninhus i flera våningar med tillhörande inhägnad. Reebok är social, nyfiken och gillar att bli klappad på. Hon kommer fram och undersöker när jourmatte städar kaninhuset och vill gärna vara med. Hon går även bra att hålla i famnen men blir lätt rastlös då hon fortfarande är så ung. Reebok har en liten defekt/tidigare skada på nosen vilken är undersökt av veterinär och det är inget som påverkar henneReebok skulle trivas bäst som innekanin då hon är en social tjej som gillar att vara med. Hon behöver en trygg kaninkompis i sitt nya hem. Hon har fått sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär. 
 
Priset för att adoptera Reebok är 1800kr.

Femman

Stad: Göteborg

Ålder: okänd

Kön: Hona

Kastrerad: kommer kastreras 9/3

Vaccinerad: kommer vaccineras 9/3

Femman kom till Smådjurschansen i november 2020 efter att ha räddats från ett hem där hon vanvårdats. Hon är lugn och snäll, trivs bra med människor. Hon bor utomhus i jourhemmet och trivs med det men skulle säkerligen trivas lika bra som innekanin.

Femman är lite blyg men ger man henne tid och inte rör sig hastigt så brukar hon våga skutta runt dig och till dig. Hon är inte sprattlig och tillåter att man hanterar henne. Hon behöver komma till ett lugnt hem som kan ge henne den tid hon behöver för att blomma ut. Hon är rumsren. Femman kommer få sina fram -och kindtänder kontrollerade  hos veterinär i samband med kastrering. 

 

Priset för att adoptera Femman är 1800 kr. 

Nike

Stad: Örebro

Ålder: född 2020-07

Kön: hona

Kastrerad: kommer kastreras 30/3

Vaccinerad: ja

Nike var hemlös och fångades i september in av Smådjurschansen. Hon var då gissningsvis cirka 5-6 veckor gammal. Hon bodde under ett skjul och hela området skulle rivas och bli en byggarbetsplats. Hon har utvecklats från en rädd, förvildad kanin till att bli mer trygg och nyfiken. En snäll och trygg kaninkompis i hennes nya hem är ett måste. Nike tyr sig mycket till andra kaniner i jourhemmet och de gör henne lugnare. Hon tycker det är lite läskigt med snabba rörelser och bör således inte bo med barn. Hon tycker även att det är lite läskigt att vara i famnen men kan acceptera det under kortare stunder. Nike bor utomhus nu men kan även flytta in. Inomhus skuttar hon med lätthet på golv och mattor. Bor hon inomhus är chanserna större att hon blir riktigt social. Nike är helt enkelt en supersöt, lite ängslig kanintjej som väntar på sitt alldeles egna hem där hon får chansen att blomma ut. Nike har fått sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär. 

Priset för att adoptera Nike är 1800kr.

Nori

Stad: Stockholm (Danderyd)

Ålder: okänd

Kön: Hona

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Nori kom till Smådjurschansen i februari 2021. Hon är en snäll och nyfiken kanin som älskar hö. Nori är rumsren och går på låda. Hon bor utomhus just nu. Hon är än så länge lite skygg men blir mer modig för varje dag. Hon gillar att bli klappad och är social, hon äter helst när man är med henne. Nori har ett stort gnagbehov och älskar att gnaga på trä och grenar. Nori kommer få sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär i samband med kastrering. 

 

Priset för att adoptera Nori är 1800 kr. 

Lucy - bokad

Stad: Stockholm

Ålder: född 2019-06

Kön: Hona

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Lucy kom till Smådjurschansen i januari 2021 då hennes familj inte kunde ha kvar henne på grund av flytt. Lucy är en dvärgvädursblandras. Hon är en pigg och glad tjej som gärna kommer fram och nosar på en. Hon är dock försiktig och vågar inte riktigt bli klappad än. Lucy är inte helt bekväm med att bli lyft och kan sprattla lite men lugnar sig i famnen. Hon bor inomhus och är rumsren. Lucy vill ha en kaninkompis i sitt framtida hem. Lucy har fått sina kind-och framtänder kontrollerade av veterinär i samband med kastrering. 
 

Priset för att adoptera Lucy är 1800kr

Hedda - bokad

Stad: Eskilstuna (Stora Sundby)

Ålder: okänd

Kön: Hona

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Hedda kom till Smådjurschansen efter att ha varit hemlös en tid. Hon är mycket snäll men fortfarande lite blyg. Hon bor utomhus (i stall) ni men skulle säkert trivas minst lika bra inomhus. Hon är en tysk jättescheck. Hedda kommer få sina fram -och kindtänder kontrollerade  hos veterinär i samband med kastrering. 

 

Priset för att adoptera Hedda är 1800 kr.

Dottie - bokad

Stad: Stockholm (Åkersberga)

Ålder: född 2019-06

Kön: Hona

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Dotty kom till Smådjurschansen i januari 2021 då hennes familj inte kunde ha kvar henne på grund av flytt. Dotty är en glad och framåt kanin som gärna tar emot klappar och gos. Hon bor inomhus. Dotty vill ha en kaninkompis i sitt framtida hem. Dotty kommer att få sina kind-och framtänder kontrollerade hos veterinär i samband med kastrering. 
 
Priset för att adoptera Dotty är 1800 kr. 

Doris - bokad

Stad: Örebro

Ålder: född 2020-07-05

Kön: hona

Kastrerad: kommer kastreras 4 mars

Vaccinerad: ja

Doris kom till Smådjurschansen 6/9–2020 tillsammans med sina syskon Rut, Hedvig och Gottfrid. Kullen är född 5/7–2020 och blev omhändertagna vid födsel på grund av bristande intresse hos ägaren. Doris är en riktig sötnos som gärna hänger i närheten av jourmatte. Hon är lite blyg med nya människor men efter lite tid är hon världens mysigaste och blir gärna klappad en stund. När hon vilar drar hon sig oftast undan och lägger sig i sitt hus eller under andra möbler. Annars är hon en aktiv och nyfiken kanin som är lätt att lära tricks. Doris har nyligen lärt sig bland annat high five och tass. Hon gnager ej på möbler eller mattor och är helt rumsren, förutsatt att toalådan hålls ren. Hon tycker inte om att bli buren men kloklippning går fint med lite tålamod och något gott som belöning. Doris skulle må bra i ett lugnt hem, ute eller inne skulle funka båda två, så länge hon har en trygg bas där hon i lugn och ro kan utforska sin omgivning. Hon har fått sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär. 

 
Priset för att adoptera Doris är 1800 kr. 
 

Busan - bokad

Stad: Stockholm (Åkersberga)

Ålder: född 2018

Kön: Hona

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Busan kom till Smådjurschansen i december 2020 på grund av tidsbrist. Hon är van att bo utomhus under sommarhalvåret men bor nu inomhus. Busan är en nyfiken liten kanin som gillar att utforska varenda litet skrymsle i hemmet, hittar hon ett ställe hon gillar lägger hon sig gärna där och tar en tupplut. Hon är inte blyg och låter sig klappas på. Hon är rumsren. Busan kommer att få sina kind-och framtänder kontrollerade hos veterinär i samband med kastrering. 
 
Priset för att adoptera Busan är 1800 kr. 
 

Vanilj - bokad

Stad: Örebro (Hampetorp)

Ålder: okänd

Kön: Hona

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer kastreras

Vanilj kom till Smådjurschansen i oktober 2020 efter att hon hittats dumpad intill en 90-väg. Hon är en modig tjej som gärna utforskar sin omgivning och hon fungerar bra med barn. Hon har tidigare bott tillsammans med andra kaniner och vill gärna ha en kaninkompis i sitt nya hem. Jourhemmets katter är dock inte så populära enligt Vanilj. Hon är en mysig kanin som tycker om att bli kliad i pannan. Vanilj kommer få sina kind-och framtänder kontrollerade i samband med kastrering. 
 
Priset för att adoptera Vanilj är 1800 kr. 
 

Mini - bokad

Stad: Göteborg

Ålder: född augusti 2014

Kön: Hona

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Mini kom till Smådjurschansen i juli 2020 då hon inte trivdes med sin familjs nya bebis. Mini är en väldigt gosig och social kanin. Hon vill alltid vara med och hon fullkomligt älskar att bli klappad. Hon är väldigt pigg, sover på nätterna och vaken under dagtid. Mini behöver en del pälsvård samt få pälsen runtom ögonen klippt emellanåt då hon har så långt hår att det kommer in ögonen annars. Om Mini känner sig trängd kan hon visa det genom att slå med tassarna. Mini är renlig av sig och använder toalåda. Mini ska med sin historik inte bo i hem med små barn. Hon är van vid både andra kaniner och katter och vill gärna ha en kaninkompis i sitt nya hem. Mini har fått sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär.
 
Priset för att adoptera Mini är 1000kr. 

Belle - bokad

Stad: Borlänge

Ålder: född i maj 2020

Kön: Hona

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Belle kom till Smådjurschansen i november 2020 tillsammans med sin mamma Flora efter att ha räddats från ett hem där de bodde i en liten hundbur. Belle var från början innekanin men bor nu ute, vi tror dock att hon passar bäst som innekanin. Belle är verkligen den gladaste kaninen, hon älskar att busa, gosa och leka. Ett stort matvraket är hon med och hon älskar allt som går att äta. Att gräva i sängen är en av hennes favoritsysslor, då kommer verkligen hennes personlighet fram. Om du är med henne och gosar så riskerar du att bli överöst med en massa pussar. Hon är överlag en väldigt framåt och social kanin. Belle kommer få sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär i samband med kastrering. 

 
Priset för att adoptera Belle är 1800kr
 

Flora - bokad

Stad: Falun

Ålder: ca 1,5 år gammal

Kön: Hona

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Flora kom till Smådjurschansen i november 2020 tillsammans med sin dotter Belle efter att ha räddats från ett hem där de bodde i en liten hundbur. Flora är världens snällaste tjej som älskar att skutta runt fritt och utforska själv. Hon kan vara den mest matglada kaninen du kommer träffa, en riktigt glupsk tjej, så hon kommer att springa efter dina fötter när du hämtar något ätbart. Hon är väldigt nyfiken av sig och vill gärna hoppa upp på soffbordet och stjäla allt ifrån tv-kontrollen till den goda bullen på fikafatetl. Flora är väldigt ren och ordentlig av sig och hon har inget intresse av att gnaga på kablar, möbler eller andra textiler. Flora är rumsren vilket gör det väldigt enkelt att låta henne springa fritt. Hon är överlag en enkel kanin att ha att göra med. Flora är van vid andra djur som exempelvis hundar. Hon är väldigt obrydd av sig så höga ljus som till exempel dammsugaren är inga problem runt henne. Flora kan bo både inomhus och utomhus, hon har tidigare bott utomhus och hon trivs med båda delarna. Flora kommer få sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär i samband med kastrering. 
 
Priset för att adoptera Flora är 1800kr
 

Länna - bokad

Stad: Uppsala (Faringe)

Ålder: okänd

Kön: Hona

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Länna kom till Smådjurschansen efter att länsstyrelsen omhändertagit henne från vanvård. Hon var en liten försiktig fröken början men nu efter kastreringen så har hon blommat ut ordentligt och tar för sig och är nyfiken på allt och alla. Det är en tjej som gärna vill utforska omgivningen och som inte söker bråk med kaninkompisar. Hon har snabbt visat att hon är underlägsen. Hon har på kort tid börjat förstå det här med toaåda och att det är där man ska uträtta toabestyren, så hon är på god väg att bli rumsren. Just nu så bor hon inomhus sedan hon kastrerades och vi tror att det är det hon gärna vill fortsätta att göra. Länna har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär.

Priset för att adoptera Länna är 1800kr

Mercedes - bokad

Stad: Örebro

Ålder: ca 2 år troligtvis

Kön: Hona

Kastrerad: kommer kastreras 25/2

Vaccinerad: kommer vaccineras 25/2

Mercedes kom till Smådjurschansen efter att ha hittats övergiven intill en 90-väg. Hon är en glad och lätthanterad tjej som tycker om att gosa. Hon söker gärna upp en för att tigga uppmärksamhet. Hon är van vid hundar och katter. Mercedes kommer få sina kind-och framtänder kontrollerade hos veterinär i samband med kastrering. 

Priset för att adoptera Mercedes är 1800kr

 

Aniak - bokad

Stad: Köping

Ålder: okänd

Kön: Hona

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Aniak kom till Smådjurschansen i juni 2020 efter att ha omhändertagits från vanvård av länsstyrelsen. Aniak är väldigt snäll och kommer gärna fram för att bli klappad och få en liten mysstund. Hon har inte varit mycket hanterad tidigare men hon blir tryggare för varje dag. Hon vill inte gärna bli buren men det går bättre och bättre. Med lite tid och kärlek kommer hon nog bli en riktig mystjej. Hon är ett riktigt litet matvrak och kommer springades så fort det vankas mat. Hon är van vid barn. Aniak vill ha en kaninkompis i sitt nya hem. Aniak bor just nu inomhus och är rumsren. Aniak har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär i samband med att hon kastrerades.
 
Priset för att adoptera Aniak är 1800 kr.
 
 

Feminina - bokad

Stad: Örebro

Ålder: okänd

Kön: Hona

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Feminina kom till Smådjurschansen tillsammans med sin bror efter att de hittats utomhus. Feminina springer alltid fram till en och möter en och skuttar gärna efter en i hemmet. Hon älskar att bli gosad med och vilar gärna i knät medans hon får gos. Förutom gos älskar Feminina även persilja. Hon bor just nu inomhus. Hon kommer få sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär i samband med kastrering. 

 

Priset för att adoptera Feminina är 1800 kr. 

Harriet - bokad

Stad: Eskilstuna

Ålder: född 2020-06-14

Kön: Hona

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Harriet kom till Smådjurschansen då hennes familj inte kunde ha kvar henne på grund av ändrade familjeförhållanden. Harriet är eventuellt dräktig. Hennes jourhem beskriver henne som en fantastisk glad och sprallig kanin som älskar att gosa. Hon är modig och visar verkligen hur mycket hon uppskattar uppmärksamhet av precis alla som är i hennes närhet. Harriet bor utomhus. Harriet kommer få sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär i samband med kastrering. 

 

Priset för att adoptera Harriet är 1800 kr. 

Theodora - bokad

Stad: Falun

Ålder: ca 1 år gammal

Kön: Hona

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Theodora kom till Smådjurschansen i november 2020 efter att ha hittats övergiven i en liten, smutsig transportbur i en trappuppgång. Hon är en väldigt försiktig liten tjej som är nyfiken på sin miljö. Hon smyger långsamt runt och utforskar hemmet  innan hon blir bekväm. Theo, som hon kallas i jourhemmet, behöver en familj som har tålamodet att låta henne ta sin tid för att slappna av, hon gillar inte när man tränger sig på. När hon väl kommit ut ur sitt skal så följer hon gärna med till köket när du hämtar mat, lägger sig gärna och brer ut sig nedanför soffan och bjuder gärna både på glädjeskutt och glädjerus.Theodora låter sig bli klappad ibland men det verkar som att hon har blivit lite rädd för händer på grund av tidigare hantering. Hon vill gärna ha en kaninkompis som hon kan vara med. Efter lite träning är hon även rumsren. Hon bor just nu inomhus. Theo kommer få sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär i samband med kastrering.

 

Priset för att adoptera Theodora är 1800 kr. 

Joy - bokad

Stad: Stockholm (Tyresö)

Ålder: född 2016-12

Kön: Hona

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Joy kom till Smådjurschansen i december 2020 då att hennes ägare utvecklat astma. Joy är en dvärgvädur och ursprungligen köpt från en djurbutik. Joy är van vid att bo frigående inomhus samt att bo med andra kaniner. Hon vill ha minst en kaninkompis i sitt nya hem. Joy är väldigt glad och social, hon pussar gärna benen på den som är nära för att få uppmärksamhet. Hon avskyr att bli upplyft men hon blir gärna klappad. När det vankas mat kommer hon springandes. Joy är rumsren. Hon har fått sina kind-och framtänder kontrollerade hos veterinär. 
 
Priset för att adoptera Joy är 1800 kr. 

Zelda - bokad

Stad: Stockholm (Huddinge)

Ålder: född 2020-06

Kön: Hona

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Zelda kom till Smådjurschansen i november 2020 då hennes familj inte kunde ha kvar henne på grund av allergi. Hon är ursprungligen köpt på en djuraffär. Hon är en toppenkanin som är orädd, kelig och mysig. Zelda har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade  hos veterinär i samband med kastrering. 

 

Priset för att adoptera Zelda är 1800 kr.

Sakineh - bokad

Stad: Uppsala

Ålder: okänd

Kön: Hona

Kastrerad: kommer kastreras 22/2

Vaccinerad: kommer vaccineras 22/2

Sakineh kom till Smådjurschansen i februari 2021 efter att ha hittats lämnad i en tvättstuga tillsammans med en jättesmutsig bur. Vi vet inget mer om hennes bakgrund. Hon är en försiktig men nyfiken tjej. Verkar vara en bestämd tjej som stampar när hon inte får som hon vill. Hon fungerar bra tillsammans med hund. Mer info kommer när vi lärt känna henne bättre. Sakineh kommer att få sina fram-och kindtänder kontrollerade av veterinär i samband med kastrering.
 
Priset för att adoptera Sakineh är 1800 kr.

Cloe - bokad

Stad: Örebro

Ålder: född vecka 12 2019

Kön: Hona

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Cloe är en liten tjej på 1,5 kg som är otroligt snäll och väldigt mild i sin framtoning. En individ av den absolut vänligaste sorten. Hon kommer alltid rusande för att säga hej när jourmatte närmar sig. Cloe är även blyg av sig och tycker att vi människor kan vara lite läskiga. Särskilt läskigt är det att bli upplyft, men även alltför framfusiga klappar kan vara läskiga. Låter man dock Cloe ta sig tid att känna in situationen så får man sedan gärna klia henne i pannan. Cloe har tidigare bott tillsammans med två andra honkaniner och det fungerade väldigt bra. Cloe upplevdes då som ranglåg. Cloe bor just nu utomhus och trivs bra med det men skulle även trivas inomhus. Hon är renlig av sig och gör alltid sina behov på ett och samma ställe. Vid Cloes ankomst till Smådjurschansen visade det sig att hon hade problem med kindtänderna. Efter veterinärbesök är det nu åtgärdat. 

Priset för att adoptera Cloe är 1800kr.

Louise - under utredning

Stad: Strängnäs

Ålder: 3-4 år gammal

Kön: Hona

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Louise kom till Smådjurschansen i december 2020. Hon har inte haft ett lätt liv hittills och behöver komma till ett hem som kan ge henne den kärlek hon behöver och förtjänar. Hon är blind på ena ögat och har ett läkt sår på örat hon inte gillar att man rör. Innan hon kom till jourhemmet beskrevs hon som rädd och skygg men att hon tolererar det mesta så som att bli hanterad och klappad på. I jourhemmet visar hon en lite mer nyfiken sida och verkar inte speciellt rädd eller skygg. Hon har hanterats utan problem och sitter snällt still i knät och man får känna igenom hela kroppen. Hon har haft en kaninkompis i förra hemmet men som tyvärr dog nyligen. Mer info om Louise kommer snart.

Priset för att adoptera Louise är 1800kr