Kaniner honor

Jonna

Stad: Lindesberg

Ålder: okänd

Kön: hona

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja, 21/9-22

Jonna kom till Smådjurschansen i augusti 2022 efter att tidigare under året dumpats utomhus. Personer som bor i området lämnade uppgifter om att Jonna tidigare haft ett hem men att hon sedan bara lämnats ute åt sitt öde. Hon väger 1,8 kg och är en spänstig och smidig liten tjej. Hon är av naturliga skäl ohanterad efter flera månader i den otrygga miljö hon tvingats bo i. Jonna håller sig numera nyfiket på lite avstånd från jourhemmet men kommer allt oftare fram och nosar på fötter och ben när jourmatte sitter på marken. Bjuds det på pellets eller andra godsaker går det att klappa henne försiktigt och hon tar godsaker ur handen. Jonna bor utomhus i jourhemmet tillsammans med Klöver och hon finner stor trygghet i hans lugna, sociala personlighet vilket gör att hon för var dag blir mer social och får tillit till jourhemmet. Det är möjligt att adoptera dem tillsammans om man så önskar. I framtida hem skulle Jonna trivas bäst som innekanin tillsammans med en eller flera trygga kaninkompisar där hon får möjlighet att successivt åter få tillit till människor. Jonna bör annars bo 100% rymningssäkert utomhus då hon är rymningsbenägen. Hon trivs som bäst när hon har möjlighet att hoppa upp och sitta på lite högre höjder. Jonna upplevs av jourhemmet som positivt nyfiken på andra kaniner och är inte dominant mot andra kaniner.
 
Priset för att adoptera Jonna är 1000 kr. Adopteras Jonna tillsammans med Klöver är priset för de båda 2000 kr.

Bus - har intresse

Stad: Göteborg (Mölndal)

Ålder: född kring 2020-2021

Kön: hona

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja, 10/1-23

Bus kom till Smådjurschansen i november 2022 efter ett vanvårdsärende. Då var hon väldigt uttorkad och hungrig eftersom tidigare ägare inte hade pysslat om henne. Bus väger ca 1,3 kilo. Hon bor inomhus och är rumsren. I början var hon väldigt skygg men är idag mer framåt, bekväm och nyfiken. Hon tycker om att bli klappad när hon sitter och äter hö och hon följer gärna efter en om man går in i ett annat rum. Sätter man sig ned bredvid henne med persilja i handen kommer hon fram och nosar och äter direkt ur handen. Bus tycker om sällskap och vill gärna vara där jourmatte är. Det går bra att klappa Bus om hon äter eller är i sitt lilla hus men hon tycker inte om att bli buren. Hon har fått smeknamnet Bustrollet.

 
Priset för att adoptera Bus är 2200 kr.

Strumpan

Stad: Örebro (Odensbacken)

Ålder: född sommaren 2022

Kön: hona

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja, 31/1-23

Strumpan kom till Smådjurschansen i januari 2023 från ett hem där hon blivit vanvårdad. Hon bodde på ett litet utrymme och fick inte den omvårdnad hon behövde. Strumpan är lite tillbakadragen (förståeligt med hennes bakgrund) men har gjort stora framsteg sen hon kom hit. Hon tycker om att bli klappad på hennes villkor. Hon blev rumsren väldigt snabbt, dock så är hon lite speciell med att hon inte bajsar o kissar där hon äter som de flesta andra kaniner gör. Hon bor inomhus i jourhemmet.

 
Priset för att adoptera Strumpan är 2200 kr.

Luna

Stad: Göteborg

Ålder: född 2021

Kön: hona

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja, 23/11-22

Luna kom till Smådjurschansen i november 2022 från ett vanvårdsärende. Luna är en otroligt charmig och social tjej som alltid vill vara med. När hon först kom till sitt jourhem var hon inte så van vid mys och hantering men för varje dag som går blir hon bara mysigare och mysigare. Luna älskar att springa runt och utforska och är det något som händer så skall det alltid undersökas och så fort någon kliver in genom dörren vill hon gärna hälsa och välkomna. Hon är rumsren och bor frigående inomhus i sitt jourhem, vilket går superfint då hon inte gnager på sladdar eller annat. Hon är inte van vid barn eller andra djur.

 
Priset för att adoptera Luna är 2200 kr.

Sterling - har intresse

Stad: Stockholm (Solna)

Ålder: okänd

Kön: hona

Kastrerad: ska kastreras 21/3

Vaccinerad: ska vaccineras 21/3

Sterling kom till Smådjurschansen i mars 2023 efter att hon hittats övergiven i skogen av en förbipasserande privatperson. Hon har vackert silvergrå päls, därav kallas hon Sterling i jourhemmet. Hon är kontaktsökande, springer glatt fram och möter och följer efter jourmatte som en liten svans. Hon är nyfiken och gillar att utforska i sitt jourhem, hon håller sig emellertid helst på mattor. Sterling är en pigg och glad liten tjej som kan bjuda på härliga glädjeskutt. Hon är matglad, mumsar gärna hö och hon har en tendens att dricka vatten lite för fort vilket kan ge henne hicka. Sterling är charmerande och snäll. Hon tycker klappar kan vara mysigt och hon ger pussar på jourmattes tofflor. Vid hantering såsom hälsokontroll är hon lätt att lyfta och hon håller sig stilla trots att hon inte gillar situationen. Sterling är rumsren. För tillfället bor hon inomhus men skulle säkert också trivas med att flytta utomhus senare under våren.
 
Priset för att adoptera Sterling är 2200 kr.

Tjofsan

Stad: Dalarna (Leksand)

Ålder: född maj 2022

Kön: hona

Kastrerad: ska kastreras 3/4

Vaccinerad: ska vaccineras 3/4

Tjofsan kom till Smådjurschansen i mars 2023 då hennes tidigare ägaren inte kunde ha kvar henne av privata anledningar. Hon bor utomhus i en stor hage med tillhörande öppen bur bredvid jourhemmets egna kaniner. Tjofsan vågade sig inte ut i hagen i början men efter att jourhemmet visade henne att det inte är något farligt springer hon nu ut och in hela tiden. Hon tycker väldigt mycket om att vara utomhus. Hon är långhårig och kräver viss omvårdnad.

Har i tidigare hem fått hjälp med kloklippning hos veterinär vilket har gått bra. Tjofsan är snäll vid hantering och tycker om att mysa. När jourhemmet närmar sig är hon nyfiken och vill gärna kolla vad de håller på med. Hon har inte haft några problem att bli buren och heller inte vid någon annan form av hantering har hon visat misstycke. Har trots sin unga ålder redan hunnit haft två kullar, men hon har enligt tidigare ägare varit en bra mamma vid båda gångerna och blivit lugnare efter dem.

 
Priset för att adoptera Sterling är 2200 kr.

Bambam

Stad: Stockholm (Hässelby)

Ålder: född runt 2020/2021

Kön: hona

Kastrerad: ska kastreras 27/3

Vaccinerad: ska vaccineras 27/3

Bambam kom till Smådjurschansen i mars 2023 då tidigare ägare utvecklat allergi och därför inte kunde behålla henne. Hon är en bestämd liten hermelinkanin, som både är nyfiken och försiktig i sitt nya jourhem. Enligt förra ägare tycker hon mycket om att bli klappad. Hon bodde tidigare med en annan kanin. Bambam tuggar inte på möbler eller liknande, däremot gnager hon gärna på sina äppelgrenar. Hon bor inomhus i jourhemmet och är rumsren. Mer info kommer när jourhemmet lärt känna henne lite bättre.

 
Priset för att adoptera Bambam är 2200 kr.

Marina

Stad: Borås

Ålder: okänd

Kön: hona

Kastrerad: ska kastreras i mars

Vaccinerad: ska vaccineras i mars

Marina kom till Smådjurschansen i februari 2023. Hon hade setts ute i storstadsområde bland stora lägenhetshus under ett par månader innan vänner till Smådjurschansen äntligen räddade henne från det tuffa livet som hemlös kanin. Hon var extremt smutsig, smal, rädd och stressad när hon kom till jourhemmet men tidigt visade hon tecken på en nyfiken och social personlighet. Hon kommer fram till jourmatte för klappar och godsaker och blir mer och mer trygg varje dag. Marina gillar att sitta uppe på hyllor och stubbar och hon älskar romansallad. Mer information kommer när jourhemmet lärt känna henne bättre efter att hon fått landa lite i jourhemmet. Marina bor utomhus i jourhemmet men skulle kunna bo inne också.
 
Priset för att adoptera Marina är 2200 kr.

Doris

Stad: Stockholm (Midsommarkransen)

Ålder: född 2019-12-19

Kön: hona

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja, 29/6-22

Doris kom till Smådjurschansen i mars 2023 efter att hennes kaninkompis gått bort. Tidigare ägaren ville inte att hon ska bo själv men har ingen möjlighet att skaffa en ny kompis till henne. Doris har bott i flera hem, vid något tillfälle ska hon ha bott med andra kaniner. De behandlade henne illa, vilket ledde till en av flyttarna. Hon har även bott i barnfamilj med hund, men när hon hämtades av tidigare ägaren verkade hon vara rädd för hunden. Även katter skrämmer henne. Doris är rumsren och bor inomhus. Hon är lejonhuvad och kräver mycket pälsvård för att undvika att tovor bildas. Doris är en nyfiken social kanin med mycket energi. Hon vet vad hon vill och älskar att utforska nya platser och alla platser man kan ta sig upp på är spännande. Hon kommer fram när man ropar på henne. Hon pussas gärna och tycker att det är mysigt med gos på huvudet. Äppelgrenar tycker hon är riktigt mumsiga

 
Priset för att adoptera Doris är 2200 kr.

Solo - har intresse

Stad: Göteborg

Ålder: okänd

Kön: hona

Kastrerad: ska kastreras

Vaccinerad: ska vaccineras

Solo är en kanin som under en tid har varit tvungen att kämpa för sin överlevnad utomhus. Det är svårt att avgöra hur länge hon har varit ensam, men när hon kom till Smådjurschansen i december 2022 var hon mager och trött. I jourhemmet visar Solo tillit och glädje över att få mat, vatten och en trygg plats att sova. Hon är nu inte lika mager som när hon kom till Smådjurschansen men behöver fortfarande gå upp lite till i vikt. Solo har varit lite irriterad i öronen, vilket visade sig vara en inflammation, och det behandlas för tillfället. Vid hantering är hon väldigt snäll – både vid kloklippning och när hon får hjälp att reda ut tovor. Solo är en nyfiken, aktiv, busig och sällskapssjuk liten kanin. Hon springer gärna efter jourmatte och jourhusse så fort de går iväg. Jourhemmet märker att Solo uppskattar friheten i att få vara frigående i hela boendet. Man får dock hålla ett öga på henne då hon gärna hoppar upp på hyllor och möbler för att kika runt. Solo bor inomhus i jourhemmet och är rumsren (går på låda). 

 
 
Priset för att adoptera Solo är 2200 kr.

Ebba - under utredning

Stad: Göteborg

Ålder: född december 2021

Kön: hona

Kastrerad: ska kastreras 2/5

Vaccinerad: ska vaccineras 2/5

Ebba kom till Smådjurschansen i februari 2023. Hon har bott i en alldeles för liten bur tillsammans med en okastrerad hane och fått kull efter kull. I jourhemmet bor Ebba inomhus. Ebba behöver mycket pälsvård och bör bo inomhus under vinterhalvåret. Hon väger ca 1 kg. Hon fick ytterligare en kull när hon kommit till jourhemmet och är därför redo för flytt tidigast i mitten av maj.  Mer information om Ebba kommer när jourhemmet lärt känna henne bättre. 
 
Priset för att adoptera Ebba är 2200 kr.

Ginny - bokad

Stad: Stockholm (Kungsholmen)

Ålder: född 2020-06-25

Kön: hona

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja, 28/2-23

Ginny kom till Smådjurschansen i februari 2023 då intresset inte fanns för henne i förra familjen och de kände att Ginny förtjänade bättre. Ginny är väldigt energisk och nyfiken, hon utforskar gärna sin omgivning. Ginny älskar att kela och vill alltid vara där människorna i jourhemmet är. Hon bor inomhus och har inget emot att gå på golv. Hon är även rumsren. Ginny är hundvan sedan tidigare. Hon tycker mycket om persilja. Ginny är av rasen liten rex. Hon är enkel att bära och hantera. Mer information kommer när jourhemmet har lärt känna henne mer.
 
Priset för att adoptera Ginny är 2200 kr.

Sushi - bokad

Stad: Göteborg

Ålder: okänd

Kön: hona

Kastrerad: ska kastreras 25/4

Vaccinerad: ska vaccineras 25/4

Sushi kom till Smådjurschansen i januari 2023 efter att blivit upphittad utomhus. När hon kom till jourhemmet så var hon försiktig av sig, men visade för varje dag mer mod. När jourmatte närmar sig rummet, där Sushi bor frigående, så hoppar hon fram och vill hälsa. Att bli klappad på huvudet är läskigt, men att bli klappad på kroppen är skönt. Att hantera henne vid exempelvis kloklippning är inga problem.

I jourhemmet gillar Sushi att springa i tunneln, gräva i grävlådan och gnaga på äppelgrenar som finns tillgänglig. Hon är väldigt matglad och äter hö med glädje. Hon går på låda och är rumsren. Hon bor idag inomhus i jourhemmet där inga barn eller andra djur förekommer, men i och med att Sushi blev upphittat så vet vi inte vad hon har för tidigare erfarenheter av just andra djur och barn. Den 12 februari så födde Sushi tre ungar och därför kan Sushi flytta tidigast i mitten av april.

 
Priset för att adoptera Sushi är 2200 kr.

Sally - bokad

Stad: Köping

Ålder: född sommaren 2022

Kön: hona

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja, 31/1-23

Sally kom till Smådjurschansen i januari 2023 efter att hon bott i ett hem där hon bodde i en väldigt liten bur inne i ett badrum. Sally är en väldigt social, framåt och modig tjej som går fint ihop med både hund och katt. Hon bor inomhus i jourhemmet. Mer information kommer när jourhemmet lärt känna henne lite bättre.

 
Priset för att adoptera Sally är 2200 kr.

Yatzy - bokad

Stad: Stockholm (Bagarmossen)

Ålder: okänd

Kön: hona

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Yatzy kom till Smådjurschansen i januari 2023 efter att ha hittats dumpad i en kartong i ett trapphus. Hon är väldigt social och nyfiken. Yatzy har mycket päls och har därför ett stort behov av pälsvård. Hon bor inomhus i jourhemmet. Mer information kommer när jourhemmet lärt känna henne lite bättre.

 
Priset för att adoptera Yatzy är 1800 kr.