Kaniner honor

Milly

Stad: Örebro

Ålder:  född April/Maj 2021

Kön: hona

Kastrerad: Milly är för ung för att kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

 
Milly kom till smådjurschansen 2/10 efter att ha blivit infångad utav Smådjurschansen på en gata i Örebro. Hon hade setts till ett tag av de boende på gatan. Milly bor nu utomhus i egen inhägnad med rymlig bodel fylld med halm. Kan eventuellt vara dräktig då hon setts tillsammans med okastrerade Samuel. Hon är en nyfiken kanin som gärna kommer fram när jourmatte kommer men bjuds det inte på nåt gott skuttar Milly gärna iväg nån meter ifrån.
Mer info kommer när vi lärt känna Milly lite mer.
 
Priset för att adoptera Milly är 1000 kr med kastreringskrav.

Luna Midnight

Stad: Norrtälje

Ålder:  född 2017-09-07 

Kön: hona

Kastrerad: kommer kastreras den 14/10

Vaccinerad: kommer vaccineras den 14/10

Luna kom till smådjurschansen i september 2021 då dottern i hennes tidigare familj flyttat utomlands och föräldrarna inte hade möjlighet att erbjuda Luna den tid hon förtjänar. Det märks att Luna varit väl omhändertagen och att hon fått en massa kärlek i sitt tidigare hem i vilket hon bott sedan hon var 8 veckor gammal. Hennes tidigare familj berättade att Luna älskar att hoppa i snön på vintern och att under sommaren ligga och vila i skuggan med en bit vattenmelon. Luna är snabblärd och på god väg att bli helt rumsren. Hon är väldigt medgörlig när man ska borsta henne vilket krävs att man gör ofta då hon är långhårig. Hon är en riktig nyfiken, modig och snäll dam som njuter av att bli klappad samt söker kontakt direkt när man kommer in i rummet. Hon har alltid bott ute och vill gärna fortsätta med det. Hennes tidigare familj berättade att Luna älskar att hoppa i snön på vintern och att under sommaren ligga och vila i skuggan med en bit vattenmelon. Luna är snabblärd och på god väg att bli helt rumsren. Hon är väldigt medgörlig när man ska borsta henne vilket krävs att man gör ofta då hon är långhårig. Lunas passion i livet är mat och att gräva gångar. Hon vill ha en kaninkompis i sitt framtida hem. Luna kommer att få sina fram .-och kindtänder kontrollerade av veterinär i samband med kastrering. 
 
Priset för att adoptera Luna är 1800 kr. 

Lilla Hjärtat

Stad: Örebro (Lindesberg)

Ålder: Lilla Hjärtats ålder är okänd men troligtvis är hon ung.

Kön: hona

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Lilla Hjärtat var hemlös och fångades in av Smådjurschansen i februari 2021. När hon kom till jourhemmet var hon väldigt rädd men har sakta men säkert börjat känna sig mer trygg och utforskar med försiktighet sin omgivning. När hon känner sig trygg så kommer hon gärna fram och möter en när man kommer in till hennes rum. Lilla Hjärtat älskar den andra kaninen som finns i jourhemmet och blommar verkligen ut när hon får vara nära en artfrände. Hon blir då mycket modigare och bjuder på massa glädje skutt. Förutom sitt trähus så är hennes favoritplats att sitta på i fönstret och spana. Hon kan fortfarande bli lite skrämd av vissa saker och behöver därför komma till ett lugnt hem utan djur och barn. Lilla Hjärtat skulle må bästa av att få en lugn artfrände i sitt nya hem. I sitt framtida hem vill hon bo frigående inomhus eller stort utomhus tillsammans med minst en artfrände. Hon har fått sina kind-och framtänder kontrollerade av veterinär. 
 
Priset för att adoptera Lilla Hjärtat är 1800 kr

Leifi - har intresse

Stad: Ludvika

Ålder: okänd men ung

Kön: hona

Kastrerad: ja 

Vaccinerad: ja

Leifi fångades in i juni 2021 efter att ha levt hemlös en längre tid. Hon var vid infångandet väldigt tovig och vi fick höra av boende i området att hennes familj inte ville veta av henne längre. Leifi har funnit sig tillrätta och utforskat varje skrymsle och vrå i sitt jourhem. Hon älskar att gräva och skyffla bland tyger och hon tycker mycket om mysstunden hon får vid borstningen av sin fantastiska päls – för det blir förstås en hel del pälsvård. På grund av hennes päls så lämpar sig Leifi bäst som inomhuskanin då pälsen behöver mycket vård eller allra helst hållas nedklippt. Om hon ska bo ute så måste man veta med sig att man klarar av att hantera pälsen. I sitt framtida hem så vill Leifi ha en kaninkompis. Hon kommer att få sina fram-och kindtänder kontrollerade av veterinär i samband med kastrering. 
 
Priset för att adoptera Leifi är 1800 kr. 
 

Zazza

Stad: Örebro

Ålder: född under våren 2021

Kön: hona

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Zazza kom till Smådjurschansen i juni 2021 efter att ha hittats dumpad i en kartong i skogen tillsammans med andra kaniner varav en redan hade avlidit. När Zazza hittades var hon mager, hade tovig och glanslös päls och stampade nervöst första timmarna i jourhemmet. Bor för tillfället tillsammans med syster Zizzi i samma jourhem och var första tiden skeptisk till all människokontakt och höll sig gärna bakom Zizzi till en början. Hon har dock nu utvecklats till en trygg, lugn och kontaktsökande liten tjej som gärna försiktigt kommer och möter jourmatte i inhägnaden och äter pellets ur handen. Hon kan vara lite svår att fånga men verkar inte alls rädd utan mest ohanterad och ovan. Väl i famnen trivs Zazza med att bli klappad på och mysa en stund. Vi bedömer att hon har god potential till att bli superkelig med tiden. Zazza visar inga tendenser till att vilja gräva, verkar mycket nöjd i sin inhägnad och är  inte alls rymningsbenägen. Hon skulle nog trivas både som inne eller utekanin tillsammans med kaninkompis. Hon har fått sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär.

 
Priset för att adoptera Zazza är 1800 kr. 

Charlee

Stad: Falun

Ålder: född 2020

Kön: hona

Kastrerad: kommer kastreras 11/10

Vaccinerad: kommer vaccineras 11/10

Charlee kom till Smådjurschansen i augusti 2021 tillsammans med sin syster Lola. Deras familj kunde inte ha kvar kvar dem på grund av flytt. Då Charlee och Lola inte trivdes ihop så bor de nu inte längre tillsammans. Charlee har tidigare bott ute men bor nu inne och verkar trivas lika bra med det. Charlee är väldigt nyfiken på sin omgivnin. Hon är social och vill gärna vara med. När hon ligger och vilar blir hon mer än gärna kliad bakom öronen, då myser hon verkligen. Charlee gillar att leka, speciellt att kasta med en  liten burk tycker hon är roligt. Att få leta efter gottebitar är inte helt fel det heller. Charlee tycker inte om att bli fasthållen så att klippa klorna är ingen hit men tar man någon klo då och då istället för alla på en och samma gång så går det bra. När Charlee är missnöjd kan hon nafsa lite men inte så att det gör ont eller blir märken utan endast för att markera. Charlee kommer få sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär i samband med att hon kastreras. 
 
Priset för att adoptera Charlee är 1800 kr. 

Kompis - har intresse

Stad: Stockholm (Täby)

Ålder: okänd

Kön: hona

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Kompis kom till Smådjurschansen efter att ha hittats utomhus och fångats in. Enligt hennes upphittare är hon bra med barn, antagligen tack vare att hon är väldigt orädd och snäll. Kompis gillar dock inte att bli upplyft. Hon kommer gärna och hälsar och skuttar efter dig en stund innan hon återgår till sitt. Klappar och gos förstår hon inte riktigt poängen med i nuläget. Sedan hon vant sig vid toalådan är Kompis helt och hållet rumsren. Hon kommer få sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär i samband med att hon kastreras. 
 
Priset för att adoptera Kompis är 1800 kr. 
 

Strumpan

Stad: Stockholm (Sollentuna)

Ålder: född 15-02-2021

Kön: hona

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Strumpan kom till Smådjurschansen i augusti 2021 efter att ha blivit övergiven av sin ägare och räddad av en privatperson som ville ge henne en chans till ett bättre liv. Strumpan är väldigt nyfiken och vill gärna utforska alla ställen hon kommer åt. Hon är en pigg tjej som gärna springer glädjerace. Strumpan behöver fortsatt socialiseras. Hon kommer fram när man bjuder på något gott men vill inte bli rörd ännu. Om hon får en kompis som gillar människor så kommer hon med stor sannolikhet våga ännu mer då hon är så nyfiken. Hon har snabba reaktioner och kan snabbt springa iväg om hon blir skrämd men när hon landat i en ny miljö och blivit mer trygg så återhämtar hon sig snabbt och kommer tillbaka. På grund av detta tror vi inte att ett hem med småbarn är lämpligt för Strumpan. Hon gillar att gräva och gnaga men har hittills inte gnagt på något otillåtet så länge hon har tillgång till gnagleksaker eller grenar. Strumpan vill gärna ha en grävlåda och någon filt/handduk att bädda i. Eftersom Strumpan inte är så van vid människor så vill hon inte bli lyft men är trots detta relativt snäll och lugn vid exempelvis kloklippning. Hon har aldrig visat någon form av aggressivitet. Hon har bott både inne och ute och trivs med båda. Hon är rumsren. I sitt framtida hem vill Strumpan ha sällskap av en annan kanin. Strumpan har fått sina fram- och kindtänder kontrollerade av veterinär i samband med kastrering.
 
Priset för att adoptera Strumpan är 1800 kr. 

Margot - bokad

Stad: Örebro

Ålder: okänd

Kön: hona

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

 Margot fångades in av Smådjurschansen i maj 2021 efter att ha varit hemlös en längre tid. Hon är en snäll men lättskrämd och ängslig kanin då hon ännu inte riktigt vant sig vid ett liv med människor i sin närhet. Vi vill därför att Margot i sitt framtida hem ska få bo tillsammans med minst en lugn, trygg och stabil artfrände som kan få henne att bli mer självsäker. Margot kommer få sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär innan adoption. 
 
Priset för att adoptera Margot är 1800 kr. 

Zizzi - bokad

Stad: Örebro

Ålder: född under våren 2021

Kön: hona

Kastrerad: kommer kastreras 13/9

Vaccinerad: kommer vaccineras 13/9

Zizzi kom till Smådjurschansen i juni 2021 efter att ha hittats dumpad i en kartongi skogen tillsammans med andra kaniner. Hon var vid upphittandet extremt mager, tovig och hade fläckvis avsaknad av päls. Trots detta är Zizzi en pigg, nyfiken och levnadsglad kanin. Hon är en lugn och ödmjuk liten tjej som är kontaktsökande och nyfiket kommer och möter jourmatte i inhägnaden för att se om det bjuds på något gott. Zizzi är troligtvis inte så mycket hanterad varför hon kan vara lite reserverad till att bli infångad och upplyft men väl i famnen slappnar hon snabbt av och verkar trivas med att sitta still en stund för klappar och mys. Hon är snäll i all hantering. Hon bor just nu utomhus men skulle troligtvis trivas även inomhus. Zizzi visar inga tendenser till att vilja gräva och är inte rymningsbenägen. Hennes päls kräver pälsvård. Zizzi vill ha en kaninkompis i sitt framtida hem. Hon kommer att få sina fram-och kindtänder kontrollerade hos veterinär innan adoption.  
 
Priset för att adoptera Zizzi är 1800 kr. 
 

Margit - bokad

Stad: Stockholm (Handen)

Ålder: född november 2020

Kön: hona

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Margit kom till Smådjurschansen i juni 2021 efter att ha omhändertagits ifrån ostabila hemförhållanden. Vi vet inte vad hon utsatts för men det har, enligt uppgift, lett till att hon gjort utfall och börjat bete sig utåtagerande. Detta syns det dock inte mycket av hos jourhemmet utan Margit har uppvisat en väldigt aktiv och nyfiken sida. Hon var dock överviktig när hon kom så hon går nu på en strikt diet. Margit utforskar med lätthet allt och när hon får möjlighet att gå in komma in (hon bor utomhus) så har hon inga problem att skutta på golvet, att hoppa upp på saker eller liknande. Margit tycker än så länge att människor är lite läskiga och kan bli rädd då man rör sig och hon går då och gömmer sig. Detta är något som jourhemmet arbetar på och Margit har gjort stora framsteg under tiden i jourhemmetHon är så gott som rumsren. Margit vill komma till dig som vill ha en kanin med mycket energi samt önskar hon få en kompis som hon kan göra upptåg med. Hon har fått sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär i samband med att hon kastreras. 
 
Priset för att adoptera Margit är 1800 kr. 

Elsa - Bokad

Stad: Borås (Gånghester)

Ålder: född sommaren 2020

Kön: hona

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Elsa kom till Smådjurschansen i februari 2021 då hennes tidigare ägare inte ville ha kvar henne och planerade att slå ihjäl henne och hennes två kullar. Elsa är en väldigt trevlig kanin som är supersnäll i all hantering. Hon är sedan tidigare van vid att bo ute men fann sig snabbt tillrätta inomhus i sitt jourhem. Elsa är en blandraskanin av lite större storlek. Hon är van att bo tillsammans med andra kaniner och vill få minst en kaninkompis i sitt framtida hem. Hon har fått sina fram-och kindtänder kontrollerade av veterinär i samband med kastrering.
 
Priset för att adoptera Elsa är 1800 kr

Kotte - bokad

Stad: Uppsala

Ålder: född under våren 2021

Kön: hona

Kastrerad: kommer kastreras 13/10

Vaccinerad: kommer vaccineras 13/10

Kotte kom till Smådjurschansen i augusti 2021 efter att hon blivit utsläppt av sina ursprungliga ägare då de ej ville ha kvar henne. Hon bodde därefter hos sina upphittare tillsammans med höns i en hönsgård innan hon kom till Smådjurschansen. Kotte är otroligt nyfiken, framåt och vill vara med i allt som sker. Hon tar varje chans hon får till att utforska nya platser och kommer alltid fram till en när hon ser en. Hon har mycket energi och mår därför som bäst när hon får mycket stimulans och utrymme. Hon är samtidigt väldigt mysig och sitter gärna och blir klappad länge. Det går lätt att lyfta upp/ hantera henne och hon är rumsren. Kotte är väldigt rolig och lätt att ha och göra med och söker därför någon som kan erbjuda henne den trygghet och stimulans hon förtjänar. Kotte tycker om att gräva och vill absolut ha en grävlåda om hon bor inomhus, vilket hon gör idag. Vi tror att hon även skulle trivas bra  utomhus. Kotte vill ha en kaninkompis i sitt framtida hem. Hon kommer att få sina fram-och kindtänder kontrollerade av veterinär i samband med kastrering. 
 

 

Priset för att adoptera Kotte är 1800 kr. 

Lissy - bokad

Stad: Uppsala (Bålsta)

Ålder: okänd

Kön: hona

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Lissy kom till smådjurschansen i augusti då hennes ägare lämnat henne på gatan. Hon är en Lejonhuvad dvärgkanin och veterinären tror att Lissy är ung. Hon är en social dam som gärna umgås med både människor och andra kaniner. Lissy är väldigt kelig och kommer fram till en och lägger sig bredvid och tigger gos. Hon är rumsren och lätt att hantera vid kloklippning och borstning. Ingen mer pälsvård än borstning behövs. Lissy bor utomhus i jourhemmet och trivs med att springa runt på större ytor och beta gräs. Under eftervården av kastreringen i jourhemmet bodde Lissy inomhus och det visade sig att det gillade hon minst lika mycket. Hon tyckte om att få vara inne med människor och skutta runt på mattorna. Lissy är tokig i äppel- och maskrosblad. Hon har fått sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär. 

 

Priset för att adoptera Lissy är 1800 kr. 

Lola - bokad

Stad: Falun (Grycksbo)

Ålder: född 2020

Kön: hona

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Lola kom till Smådjurschansen i augusti 2021 då hennes familj inte kunde ha kvar henne på grund av flytt. Lola är väldigt nyfiken men ibland lite blyg då hennes syster som hon tidigare bodde med inte var så snäll mot henne och Lola har därmed inte vågat ta plats. Numera bor Lola själv och gör stora framsteg och utveckling när det kommer till att våga ta för sig. Hon vill vara med och se allt som händer runt henne och klättrar gärna upp och nosar och slickar på ens hand. Hon är genomsnäll och vill aldrig något ont. Lolas jourhem tränar mycket på att få Lola att bli tryggare med att bli lyft och det går oftast bra då hon varje gång inser att det var rätt mysigt. Lola vill komma till ett hem där hon inte känner sig ensam och vill ha en snäll och trygg kaninkompis. Hon kommer få sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär i samband med att hon kastreras. 
 
Priset för att adoptera Lola är 1800 kr

Lady - bokad

Stad: Stockholm (Handen)

Ålder: född under våren 2018

Kön: hona

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Lady kom till Smådjurschansen i augusti 2021 efter att ha blivit övergiven av sin ägare och räddad av en privatperson som ville ge henne en chans till ett bättre liv. Lady är en snäll kanin som är en riktig livsnjutare. Hon bjuder gladeligen på både glädjerace och floppar. Hon behöver fortsatt socialisering då hon är ovan vid kontakt med människor. Hon är mycket matmotiverad vilket gör detta enkelt, hon lärde sig till exempel mycket snabbt att komma när man ropar. På grund av sin ovana vid människor vill hon inte bli rörd ännu. Lady gillar att gnaga men har hittills inte gnagt på något otillåtet så länge hon har tillgång till gnagleksaker. Då Lady ännu inte är så van vid människor så vill hon inte bli lyft men är relativt snäll och lugn vid exempelvis kloklippning. Hon har aldrig visat någon form av aggressivitet. Hon har bott både inne och ute och trivs med båda delarna. Hon bor just nu utomhus. Lady vill ha en kaninkompis i sitt framtida hem. Hon har fått sina fram-och kindtänder kontrollerade av veterinär i samband med kastreringen. 

 

Priset för att adoptera Lady är 1800 kr.