Kaniner honor

Babsan - har intresse

Stad: Göteborg

Ålder: född juni 2020

Kön: hona

Kastrerade: kommer kastreras

Vaccinerade: kommer vaccineras

Babsan kom till Smådjurschansen i april 2020 på grund av att hon inte gick ihop med familjens andra kaniner. I Babsans tidigare hem fanns det hund och barn så detta är Babsan van vid. Enligt förra ägaren gillar Babsan att vara ute och är duktig på att hoppa över hinder. Babsan är rumsren och hon börjar försiktigt lära känna sin nya miljö i jourhemmet. Mer info om Babsan kommer snart. Babsan kommer få sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär i samband med att hon kastreras. 
 
Priset för att adoptera Babsan är 1800 kr

Lilla Hjärtat

Stad: Örebro (Lindesberg)

Ålder: Lilla Hjärtats ålder är okänd men troligtvis är hon ung.

Kön: hona

Kastrerade: kommer kastreras

Vaccinerade: kommer vaccineras

Lilla Hjärtat var hemlös och fångades in av Smådjurschansen i februari 2021. När hon kom till jourhemmet var hon väldigt rädd men har sakta men säkert börjat känna sig mer trygg och utforskar sin omgivning med försiktighet. Lilla Hjärtat är dock fortfarande lättskrämd och de behöver därför komma till ett lugnt hem utan andra djur och barn. Hon är trots detta en mycket snäll och nyfiken liten tjej. I sitt framtida hem vill hon bo frigående inomhus eller stort utomhus tillsammans med minst en artfrände. Hon kommer att få sina kind-och framtänder kontrollerade av veterinär. 
 
Priset för att adoptera Lilla Hjärtat är 1800 kr

Nori - bokad

Stad: Stockholm (Danderyd)

Ålder: ca 1 år gammal

Kön: hona

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Nori kom till Smådjurschansen i februari 2021 efter att ha hittats dumpad i ett soprum. Vi vet därför inte vad hon är för ras eller exakt ålder. Vi uppskattar dock att hon är en ung kanin. Nori är en supersnäll och social tjej som alltid vill vara nära. Hon är nyfiken och älskar att upptäcka nya saker, hon är överallt hela tiden. Hon är väldigt energisk och kräver därför en del plats och aktivering. Nori är rumsren och går på låda. Hon bor utomhus just nu och trivs jättebra med det. Nori har ett stort gnagbehov och älskar att gnaga på trä och grenar men även saker hon inte får gnaga på som tex möbler och tyg. Hon är än så länge lite skygg men blir mer modig för varje dag. Hon gillar att bli klappad och är social, hon reagerar dock på snabba rörelser. Nori blir dock lugnare för varje dag. Hon vill ha en kaninkompis i sitt nya hem. Nori har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär i samband med kastrering. 
 
Priset för att adoptera Nori är 1800 kr. 

Lucy - bokad

Stad: Stockholm

Ålder: född 2019-06

Kön: hona

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Lucy kom till Smådjurschansen i januari 2021 då hennes familj inte kunde ha kvar henne på grund av flytt. Lucy är en dvärgvädursblandras. Hon är en pigg och glad tjej som gärna kommer fram och nosar på en. Hon är dock försiktig och vågar inte riktigt bli klappad än. Lucy är inte helt bekväm med att bli lyft och kan sprattla lite men lugnar sig i famnen. Hon bor inomhus och är rumsren. Lucy vill ha en kaninkompis i sitt framtida hem. Lucy har fått sina kind-och framtänder kontrollerade av veterinär i samband med kastrering. 
 

Priset för att adoptera Lucy är 1800kr

Hedda - bokad

Stad: Eskilstuna (Stora Sundby)

Ålder: okänd

Kön: hona

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Hedda kom till Smådjurschansen efter att ha varit hemlös en tid. Hon är mycket snäll men fortfarande lite blyg. Hon bor utomhus (i stall) ni men skulle säkert trivas minst lika bra inomhus. Hon är en tysk jättescheck. Hedda kommer få sina fram -och kindtänder kontrollerade  hos veterinär i samband med kastrering. 

 

Priset för att adoptera Hedda är 1800 kr.

Dottie - bokad

Stad: Stockholm (Åkersberga)

Ålder: född 2019-06

Kön: hona

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Dotty kom till Smådjurschansen i januari 2021 då hennes familj inte kunde ha kvar henne på grund av flytt. Dotty är en glad och framåt kanin som gärna tar emot klappar och gos. Hon bor inomhus. Dotty vill ha en kaninkompis i sitt framtida hem. Dotty kommer att få sina kind-och framtänder kontrollerade hos veterinär i samband med kastrering. 
 
Priset för att adoptera Dotty är 1800 kr. 

Doris - bokad

Stad: Örebro

Ålder: född 2020-07-05

Kön: hona

Kastrerad: kommer kastreras 4 mars

Vaccinerad: ja

Doris kom till Smådjurschansen 6/9–2020 tillsammans med sina syskon Rut, Hedvig och Gottfrid. Kullen är född 5/7–2020 och blev omhändertagna vid födsel på grund av bristande intresse hos ägaren. Doris är en riktig sötnos som gärna hänger i närheten av jourmatte. Hon är lite blyg med nya människor men efter lite tid är hon världens mysigaste och blir gärna klappad en stund. När hon vilar drar hon sig oftast undan och lägger sig i sitt hus eller under andra möbler. Annars är hon en aktiv och nyfiken kanin som är lätt att lära tricks. Doris har nyligen lärt sig bland annat high five och tass. Hon gnager ej på möbler eller mattor och är helt rumsren, förutsatt att toalådan hålls ren. Hon tycker inte om att bli buren men kloklippning går fint med lite tålamod och något gott som belöning. Doris skulle må bra i ett lugnt hem, ute eller inne skulle funka båda två, så länge hon har en trygg bas där hon i lugn och ro kan utforska sin omgivning. Hon har fått sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär. 

 
Priset för att adoptera Doris är 1800 kr. 
 

Mini - bokad

Stad: Göteborg

Ålder: född augusti 2014

Kön: hona

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Mini kom till Smådjurschansen i juli 2020 då hon inte trivdes med sin familjs nya bebis. Mini är en väldigt gosig och social kanin. Hon vill alltid vara med och hon fullkomligt älskar att bli klappad. Hon är väldigt pigg, sover på nätterna och vaken under dagtid. Mini behöver en del pälsvård samt få pälsen runtom ögonen klippt emellanåt då hon har så långt hår att det kommer in ögonen annars. Om Mini känner sig trängd kan hon visa det genom att slå med tassarna. Mini är renlig av sig och använder toalåda. Mini ska med sin historik inte bo i hem med små barn. Hon är van vid både andra kaniner och katter och vill gärna ha en kaninkompis i sitt nya hem. Mini har fått sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär.
 
Priset för att adoptera Mini är 1000kr. 

Mercedes - bokad

Stad: Örebro

Ålder: ca 2 år troligtvis

Kön: hona

Kastrerad: kommer kastreras 25/2

Vaccinerad: kommer vaccineras 25/2

Mercedes kom till Smådjurschansen efter att ha hittats övergiven intill en 90-väg. Hon är en glad och lätthanterad tjej som tycker om att gosa. Hon söker gärna upp en för att tigga uppmärksamhet. Hon är van vid hundar och katter. Mercedes kommer få sina kind-och framtänder kontrollerade hos veterinär i samband med kastrering. 

Priset för att adoptera Mercedes är 1800kr

 

Feminina - bokad

Stad: Örebro

Ålder: okänd

Kön: hona

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Feminina kom till Smådjurschansen tillsammans med sin bror efter att de hittats utomhus. Feminina springer alltid fram till en och möter en och skuttar gärna efter en i hemmet. Hon älskar att bli gosad med och vilar gärna i knät medans hon får gos. Förutom gos älskar Feminina även persilja. Hon bor just nu inomhus. Hon kommer få sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär i samband med kastrering. 

 

Priset för att adoptera Feminina är 1800 kr. 

Theodora - bokad

Stad: Falun

Ålder: ca 1 år gammal

Kön: hona

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Theodora kom till Smådjurschansen i november 2020 efter att ha hittats övergiven i en liten, smutsig transportbur i en trappuppgång. Hon är en väldigt försiktig liten tjej som är nyfiken på sin miljö. Hon smyger långsamt runt och utforskar hemmet  innan hon blir bekväm. Theo, som hon kallas i jourhemmet, behöver en familj som har tålamodet att låta henne ta sin tid för att slappna av, hon gillar inte när man tränger sig på. När hon väl kommit ut ur sitt skal så följer hon gärna med till köket när du hämtar mat, lägger sig gärna och brer ut sig nedanför soffan och bjuder gärna både på glädjeskutt och glädjerus.Theodora låter sig bli klappad ibland men det verkar som att hon har blivit lite rädd för händer på grund av tidigare hantering. Hon vill gärna ha en kaninkompis som hon kan vara med. Efter lite träning är hon även rumsren. Hon bor just nu inomhus. Theo kommer få sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär i samband med kastrering.

 

Priset för att adoptera Theodora är 1800 kr. 

Joy - bokad

Stad: Stockholm (Tyresö)

Ålder: född 2016-12

Kön: hona

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Joy kom till Smådjurschansen i december 2020 då att hennes ägare utvecklat astma. Joy är en dvärgvädur och ursprungligen köpt från en djurbutik. Joy är van vid att bo frigående inomhus samt att bo med andra kaniner. Hon vill ha minst en kaninkompis i sitt nya hem. Joy är väldigt glad och social, hon pussar gärna benen på den som är nära för att få uppmärksamhet. Hon avskyr att bli upplyft men hon blir gärna klappad. När det vankas mat kommer hon springandes. Joy är rumsren. Hon har fått sina kind-och framtänder kontrollerade hos veterinär. 
 
Priset för att adoptera Joy är 1800 kr. 

Femman - bokad

Stad: Göteborg

Ålder: okänd

Kön: hona

Kastrerad: kommer kastreras 9/3

Vaccinerad: kommer vaccineras 9/3

Femman kom till Smådjurschansen i november 2020 efter att ha räddats från ett hem där hon vanvårdats. Hon är lugn och snäll, trivs bra med människor. Hon bor utomhus i jourhemmet och trivs med det men skulle säkerligen trivas lika bra som innekanin.

Femman är lite blyg men ger man henne tid och inte rör sig hastigt så brukar hon våga skutta runt dig och till dig. Hon är inte sprattlig och tillåter att man hanterar henne. Hon behöver komma till ett lugnt hem som kan ge henne den tid hon behöver för att blomma ut. Hon är rumsren. Femman kommer få sina fram -och kindtänder kontrollerade  hos veterinär i samband med kastrering. 

 

Priset för att adoptera Femman är 1800 kr. 

Mimmi - bokad

Stad: Stockholm (Salem)

Ålder: född 2020-07-20

Kön: hona

Kastrerad: ja

Vaccinerad: kommer vaccineras

Mimmi kom till Smådjurschansen i februari 2021 på grund av allergi i tidigare hem. Hon kom till jourhemmet tillsammans med sin kompis Musse. De särades på då han blev väldigt dominant mot henne, troligen på grund av lukten av andra hankaniner. Mimmi vill ha en kaninkompis i sitt nya hem. Hon är även van vid hund. Mimmi är en snäll dvärgvädur. Hon är en pigg kanin som älskar att skutta fritt. Hon är väldigt försiktig av sig och det gäller att man närmar sig försiktigt för att hon ska komma fram och nosa. Hon är inte så mycket för att bli buren och gillar mer att utforska saker själv i sin egen takt. Mimmi är en otroligt snäll kanin som varken bits eller har andra olater för sig men man behöver ge henne tid att landa då hon är lite osäker och blyg. Hon tycker det är lite läskigt att bli klappad men det funkar om det är hon som kommer fram först. Mimmi är sedan tidigare en van innekanin men bor just nu i en hästbox i ett stall och kan i sitt nästa hem bo både ute eller inne. Mimmi kommer att få sina kind-och framtänder kontrollerade av veterinär i samband med kastrering. 
 
Priset för att adoptera Mimmi är 1800kr.

Elsa - bokad

Stad: Örebro (Kumla)

Ålder: född sommaren 2020

Kön: Hona

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Elsa kom till Smådjurschansen i februari 2021 då hennes tidigare ägare inte ville ha kvar henne och planerade att slå ihjäl henne. Elsa är en väldigt trevlig kanin som är supersnäll i all hantering. Hon är van sedan tidigare vid att bo ute men fann sig snabbt tillrätta inomhus i sitt jourhem. Elsa är en blandraskanin av lite större storlek. Hon är van att bo tillsammans med andra kaniner och vill få mins en  kaninkompis i sitt framtida hem. Elsa har just nu kaninungar och är eventuellt dräktig igen, därför kommer Elsa inte vara redo att flytta till ett nytt hem förrän om några månader, det går dock bra att boka henne. Mer info kommer när vi lärt känna Elsa bättre. Hon kommer att få sina fram-och kindtänder kontrollerade av veterinär i samband med kastrering. 

Priset för att adoptera Elsa är 1800kr

Joy - bokad

Stad: Örebro (Hampetorp)

Ålder: född sommaren 2020

Kön: Hona

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Joy kom till Smådjurschansen i februari 2021 då hennes tidigare ägare inte ville ha kvar henne och skulle slå ihjäl henne. Joy är en trevlig kanin som är jättesnäll i all hantering. Hon är en blandraskanin av större storlek. Hon är mycket snäll och nyfiken. Även om hon inte är van vid att ha människor runt sig så vänjer hon sig snabbt och har redan börjat komma fram och nosa på jourmatte. Joy är van vid att bo med andra kaniner och vill få minst en kaninkompis i sitt nya hem. Just nu bor hon utomhus. Joy är eventuellt dräktig varför hon inte kommer vara redo att flytta till ett nytt hem på ett par månader. Det går dock bra att boka henne. Mer info kommer när vi lärt känna Joy. Hon kommer få sina fram-och kindtänder kontrollerade av veterinär i samband med kastrering.

Priset för att adoptera Joy är 1800kr

Cinnabun - bokad

Stad: Uppsala (Bälinge)

Ålder: ca 3 år

Kön: Hona

Kastrerad: ja

Vaccinerad: kommer vaccineras

Cinnabun kom till Smådjurschansen i mars 2021 då hennes familj behövde flytta utomlands och det fanns inga flyg under corona som tillät kaniner på planen. Cinnabun kom till hennes förra familj 2019 från ett hem där hon tidigare endast bott i en liten bur och var sjuk och höll på att dö. Idag är Cinnabun en glad och frisk dvärgvädur som är van att bo frigående inne. Hon är rumsren och gnager inte på saker. Hon har tidigare bott med en kaninkompis och vill göra det igen i sitt framtida hem. Cinnabun behöver ett lugnt hem utan barn, då känner hon sig trygg och visar vilken mysig kanin hon är. När barn kommer på besök så gömmer sig Cinnabun. Hon följer efter var man än går och älskar att mysa. Hon ligger gärna bredvid i sängen eller soffan. Cinnabun kommer att få sina kind-och framtänder kontrollerade av veterinär i samband med vaccination.
 
Priset för att adoptera Cinnabun är 1800 kr. 
 

Mimi - bokad

Stad: Stockholm (Rågsved)

Ålder: född 2020-10-18

Kön: Hona

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Mimi kom till Smådjurschansen i mars 2021 då hennes ägare inte kunde ha kvar henne på grund av allergi. Mimi köptes i en djuraffär när hon var liten. Hon är en kärleksfull kanin som har en lugn personlighet samtidigt som hon är livlig och aktiv. Hon är van vid småbarn. Hon är van att bo inomhus men skulle troligen trivas även som utekanin. Mimi vill ha minst en kaninkompis i sitt framtida hem. Hon kommer att få sina fram-och kindtänder kontrollerade av veterinär i samband med kastreringen. 
 
Prist för att adoptera Mimi är 1800 kr. 

Reebok - bokad

Stad: Örebro

Ålder: född 2020-07

Kön: hona

Kastrerad: kommer kastreras 30/3

Vaccinerad: ja

Reebok var hemlös som kaninunge och tillsammans med sina syskon fångades hon i september in av Smådjurschansen. De var då ca 3-4v gamla, helt hjälplösa och försvarslösa ute i den park där de hittades. Några av ungarna som fångades in var undernärda och magra och överlevde tyvärr inte. Lilla Reebok var dock en av de ungar som var mest välmående. Reebok bor idag utomhus i ett kaninhus i flera våningar med tillhörande inhägnad. Reebok är social, nyfiken och gillar att bli klappad på. Hon kommer fram och undersöker när jourmatte städar kaninhuset och vill gärna vara med. Hon går även bra att hålla i famnen men blir lätt rastlös då hon fortfarande är så ung. Reebok har en liten defekt/tidigare skada på nosen vilken är undersökt av veterinär och det är inget som påverkar henneReebok skulle trivas bäst som innekanin då hon är en social tjej som gillar att vara med. Hon behöver en trygg kaninkompis i sitt nya hem. Hon har fått sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär. 
 
Priset för att adoptera Reebok är 1800kr.

Zelda - bokad

Stad: Stockholm

Ålder: född juni 2020

Kön: hona

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Zelda kom först till smådjurschansen i november 2020 på grund av allergi. Hon adopterades i början på 2021 men kom tillbaka till Smådjurschansen då hon och familjens tidigare kanin inte kom överens. Zelda är ursprungligen köpt på en djuraffär när hon va 6 veckor gammal. Zelda är till sättet en lugn och orädd kanin som tycker om att kela och mysa. Hon älskar mat i alla former och är duktig på att äta mycket hö varje dag. Man bör kaninsäkra de rum som Zelda har tillgång till då hon har en tendens att i smyg smaka på saker hon inte får. Zelda bor idag inomhus men trivs även som utekanin. Hon har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär.
 
Priset för att adoptera Zelda är 1800 kr.

Kenza - bokad

Stad: Uppsala

Ålder: 2016-06-15

Kön: hona

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Kenza kom till Smådjurschansen i mars 2021 då hennes ägare inte hade tiden för henne längre. Kenza köptes när hon var 7 månader, hennes familj hade då sett henne på annons där hon satt i en liten bur med 4-5 andra ungkaniner och hade ingenting i buren förutom en matskål och två vattenflaskor. Kenza var då väldigt underviktig, skygg och aggressiv samt rädd för män. Innan Kenza kom till oss på Smådjurschansen så bodde hon ensam i en bur vilket hade resulterat i en lite försiktig tjej. Till en början höll hon sig mest på ett och samma ställe men inom en vecka började hennes självförtroende växa. Hon hoppar nu fram till oss så fort vi kommer in i rummet. Hon älskar godis och klappar. Efter en mysstund betalar hon tillbaka med pussar på dina händer. Plötsliga ljud och rörelser kan vara lite läskigt men hon lugnar snabbt ner sig när hon märker att inget farligt händer. Hon har inte visat några aggressiva tendenser, inte ens när hon har blivit skrämd. Kenza vill komma till någon som kan fortsätta ge henne en lugn miljö där hon kan känna sig säker. Hon älskar sällskap och vill gärna ha en kaninkompis i sitt nya hem. Kenza är van att bo inomhus men skulle troligen trivas ute också. Kenza kommer få sina kind-och framtänder kontrollerade av veterinär i samband med kastrering. 
 
Priset för att adoptera Kenza är 1800 kr. 

Sitka - bokad

Stad: Köping

Ålder: okänd

Kön: hona

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Sitka kom till Smådjurschansen sommaren 2020 efter att länsstyrelsen omhändertagit henne från vanvård. På grund av vanvården är Sitka en väldigt försiktig tjej som helst inte vill bli buren i dagsläget. Ibland får man klappa henne, ibland inte, oavsett sker allt umgänge på hennes villkor. Det går bra att klappa samtidigt som man mutar med godis. Hon är snäll i all hantering även om hon inte tycker om det. Sitka är en pigg och busig kanin som vill ha en kaninkompis i sitt nya hem. Hon bor inomhus och är rumsren. Sitka har fått sina kind-och framtänder kontrollerade hos veterinär i samband med kastreringen. 

 

Priset för att adoptera Sitka är 1800kr

 

Gossan - bokad

Stad: Falun

Ålder: född 2015-12-30

Kön: hona

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Gossan kom till Smådjurschansen i mars 2021 då hennes familj inte kunde ha kvar henne på grund av allergi. Gossan är en hermelin och köptes ursprungligen från en uppfödare när hon var 3 månader gammal. Hos uppfödaren har hon växt upp i en bur liten som en hamsterbur. Gossan är en snäll kanin men hon är fortfarande rädd och osocial. Hon behöver ett lugnt och tryggt hem med en snäll kaninkompis. Gossan är van vid hund. Gossan har fått sina kind- och framtider kontrollerade i samband med kastrering. 
 
Priset för att adoptera Gossan är 1800 kr. 

Freja - bokad

Stad: Stockholm (Åkersberga)

Ålder: okänd men ca 1 år

Kön: hona

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Freja kom till Smådjurschansen efter att ha hittats utomhus och blivit inlämnad till en veterinärklinik för avlivning. Hon är en snäll liten hona och väger inte mer än 1,2 kg. Mer info kommer när vi lärt känna Freja. Hon kommer att få sina kind-och framtänder kontrollerade av veterinär i samband med kastrering. 
 
Priset för att adoptera Freja är 1800 kr. 

Nike - bokad

Stad: Örebro

Ålder: född 2020-07

Kön: hona

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: ja

Nike är född hemlös och fångades in av Smådjurschansen i september 2020 då hon var cirka 5-6 veckor gammal. Hon bodde under ett skjul och hela området skulle rivas och bli en byggarbetsplats. Nike bodde sedan i jourhem inomhus under hösten och utvecklades från en rädd, förvildad kanin till att bli mer trygg och nyfiken. Efter att hon vuxit till sig lite så flyttade hon ut för att bo tillsammans med annan kanin i stor inhägnad under vintern och blev då lite mer skygg. Nu har Nike åter flyttat in och gör snabbt framsteg och har börjat utforska omgivningen. Hon är en aktiv, mycket spänstig och smidig tjej som älskar att skutta runt och gärna hoppa upp på saker så som soffan, ovanpå buren och liknande. Nike utvecklas från dag till dag, än så länge är hon lite rädd och skuttar in i buren om man gör snabba rörelser. Dock tar Nikes nyfikenhet snabbt över och hon kan inte låta bli att komma fram och nosa. Hon bör inte bo med mindre barn. Nike blir lite rastlös av att sitta i famnen men accepterar det under kortare stunder. I sitt framtida hem måste Nike ha minst en trygg och stabil artfrände att ty sig till. Nike tyr sig mycket till andra kaniner i jourhemmet och de gör henne lugnare. Bor hon inomhus är chanserna stora att hon blir riktigt social. Nike är helt enkelt en supersöt, lite ängslig kanintjej som väntar på sitt alldeles egna hem där hon får chansen att blomma ut. Nike har fått sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär.
 
Priset för att adoptera Nike är 1800kr.

Beata - bokad

Stad: Stockholm (Huddinge)

Ålder: uppskattas vara född våren 2019

Kön: hona

Kastrerad: kommer kastreras 5/5

Vaccinerad: kommer vaccineras 5/5

Chipmärkt: ja

Beata kom till Smådjurschansen i mars 2021 via en av polisens uppstallningsplatser där hon varit i cirka två månader efter att ha hittats hemlös. Beata upplevs redan nu vara en modig tjej som direkt tog sig nyfiket ur transportburen och började reka av omgivningen. Hon är inte främmande eller rädd för närhet om man rör sig lugnt och sansat kring henne. Hon tar sig nyfiket fram och nosar på en om man sträcker ut handen. Hon har ännu inte visat intresse till att ta egen kontakt. Beata bor just nu utomhus men skulle troligen trivas inne också. Hon vill ha en kaninkompis i sitt framtida hem. Hon kommer få fram-och kindtänder kontrollerade av veterinär i samband med kastrering.
 
Priset för att adoptera Beata är 1800 kr.
 

Sol - bokad

Stad: Uppsala

Ålder: född 2019-05-14

Kön: hona

Kastrerad: ja

Vaccinerad: kommer vaccineras

Sol kom till Smådjurschansen i mars 2021 på grund av allergi i sitt tidigare hem. Hon kommer från en uppfödare och är en brokad dvärgvädur. Sol är en väldigt cool tjej, hon är inte rädd av sig och trivs bäst med att chilla i sin toalett och knapra hö. När det serveras pellets hoppar hon dock gärna fram för att ivrigt få smaka. Hon har inga problem med jourhemmets hundar utan brukar nosa på dem genom galler. Sol är rumsren och gör sina behov i sin toalett. Vi tror att hon skulle trivas bra både som ute -och innekanin så länge hon får yta nog att röra sig på då hon är van vid ett fritt kaninliv. Hon skulle också tycka om kaninkompisar. Just nu fäller Sol sin vinterpäls och ser därför lite rolig ut med sina tussar och kala fläckar. Hon gillar klappar och mys men inte att bli buren. Klippa klorna går dock bra att klippa så länge man har tålamod. Sol kommer få sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär i samband med vaccinering. 
 
Priset för att adoptera Sol är 1800 kr.

Hedvig - bokad

Stad: Lindesberg

Ålder: född 2019

Kön: hona

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Chipmärkt: ja

Hedvig kom till Smådjurschansen i mars 2021 då hennes ägare inte kunde ha kvar henne på grund av sjukdom. Hedvig är en glad tjej med mycket spring i benen som gillar att vara med där allt händer. Hon bjuder gärna på massa glädje skutt och glädjerace varje dag. Hedvig gosar bara på sina egna villkor vilket inte är ofta men hon delar gärna ut pussar. Hon är van att bo frigående inomhus men skulle säkert trivas lika bra utomhus. Hedvig är rumsren. Hon kommer få sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär i samband med kastrering. 
 
Priset för att adoptera Hedvig är 1800 kr.

Vera - bokad

Stad: Stockholm (Handen)

Ålder: född 2019-10

Kön: hona

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Vera kom till Smådjurschansen i april 2021 då hon inte längre fungerade med kaninerna hon bodde med och familjen hon bodde hos. Hon bodde först med en kastrerad hane och det gick bra men har enligt tidigare uppgifter alltid varit skygg och nervös. När familjen skaffade en till kanin (en hona) så ändrades Veras beteende och hon gjorde mer och mer utfall och trots kastrering blev det inte bättre. Vera har under sin korta tid i jourhemmet fungerat bra, även om hon är försiktig och otrygg. Hon bor frigående på jourhemmets balkong och är rumsren. Vera har tidigare bott inomhus. Hon är korsning mellan hermelin och rex och är med sina ca 1,3kg mycket liten. Vera behöver komma till ett hem där hon får mycket tid på sig att känna sig trygg. Då hon tidigare mått bra med en trygg och snäll kompis är detta något vi önskar Vera i hennes framtida hem. Någon som kanske främst vill ha en kompis till sin nuvarande kanin mer än en kompis till sig själv. Jourhemmet tror dock att Vera med arbete absolut kan gå att få mer sällskaplig, men man då bör besitta kunskap och tålamod. Efter bara några dagar i jourhemmet så sitter Vera kvar när godsaker erbjuds och kommer även fram ibland. Hon har även börjat göra glädjerus. Vera är svår att fånga men snäll att lyfta och enligt uppgift snäll att klippa klorna på. Hon har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär. 
 
 
 
Priset för att adoptera Vera är 1800 kr. 

Angie - bokad

Stad: Örebro (Brickebacken)

Ålder: okänd

Kön: hona

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Angie kom till Smådjurschansen i april 2021 efter att ha omhändertagits från vanvård. Angie är av rasen angora så hon kräver en hel del pälsvård, enklast är att helt enkelt hålla henne kortklippt. När Angie omhändertogs hade hon ett pansar av tovor över sin lilla kropp och det gick knappt att se vad som var bak och fram på henne. Angie kunde i stort sett inte se någonting alls och hon var full i smuts och avföring då hon inte kunde tvätta sig på grund av alla tovor. Angie är underviktig och behöver gå upp en hel del i vikt. Hennes tovor är i dag borta och hon är en mycket gladare kanin. Hon låter sig hanteras utan protester och är otroligt snäll. Angie är fortfarande lite försiktig men blir modigare och mer kontaktsökande för var dag som går. Hon bor just nu inomhus och är van vid barn. Angie kommer kastreras innan hon kan adopteras men hon behöver först gå upp till en mer hälsosam vikt. Hon kommer även få sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär i samband med kastrering. 
 
Priset för att adoptera Angie är 1800 kr. 

Länna - under utredning

Stad: Stockholm

Ålder: okänd

Kön: hona

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Länna kom till Smådjurschansen i juni 2020 efter att länsstyrelsen omhändertagit henne från vanvård. Länna är en liten försiktig fröken, vilket inte är undra på med tanke på hennes bakgrund. Hela hennes liv så har hon bara suttit i en liten bur. Hennes nyfikenhet tar dock över och hon utforskar gärna. Hon trivs med att bo både ute och inne samt är rumsren. Hon skuttar med lätthet runt även på hala golv. Det går bra att klappa Länna, speciellt om man mutar med något gott. Hon är en väldigt matglad kanin. Länna söker inte gos än men är sällskaplig och befinner sig gärna där du är. Hon vill ha en kaninkompis i sitt framtida hem. Hon upplevs som ranglåg och visade snabbt att hon var underlägsen när hon bodde i en kaningrupp. Länna har fått sina kind-och framtänder kontrollerade av veterinär i samband med kastrering. 
 
Priset för att adoptera Länna är 1800 kr. 

Tess - bokad

Stad: Stockholm (Sköndal)

Ålder: född 2018-06-04

Kön: hona

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Tess kom till Smådjurschansen i mars 2020 då hennes ägare inte längre kunde ha kvar henne. Tess har de senaste två åren bott hos en fodervärd till ägaren där hon utvecklat revirmarkerande beteende som yttrar sig i att hon springer mot dig när du öppnar buren, detta bör dock försvinna nu när hon inte längre stängs in i bur i kombination med att hon kommer bli kastrerad. Tess är för övrigt en mysig och snäll kanin som tycker om att gosa. Hon behöver dock bygga upp sin tillit till människor igen. Tess är van vid hundar och hon vill ha en kaninkompis i sitt framtida hem. Hon tycker det är kul att hoppa samt gå på promenader i sele. Mer info om Tess kommer när vi har lärt känna henne. Hon trivs både som ute och innekanin. Tess kommer att få sina kind-och framtänder kontrollerade av veterinär i samband med kastrering. 
 
Priset för att adoptera Tess är 1800 kr.