Kaniner honor

Lovis

Stad: Uppsala ( Bålsta )

Ålder: född ca 2021-08

Kön: hona

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Lovis kom till Smådjurschansen i april 2022 då hennes familj kände att de inte hade tillräckligt mycket tid för henne. Lovis är en nyfiken tjej som gärna kommer fram och nosar och kollar läget. Hon är en riktigt social dam som vill utforska både människor och miljö. En riktig knä kanin och en riktig liten gottegris. Lovis är lite observant för människan i början men hon hoppar gärna efter en och vill umgås när hon spanat in dig ett tag. Hon bits dock lite grann när jourhemmet klipper klor och sköter pälsvård men vi tror att detta försvinner efter kastrering och med tiden när hon börjar känna sig mer trygg plus att Lovis har vart brunstig under tiden nu i jourhemmet. Hon har haft en tuff första tid på sitt liv. Vi tror att Lovis har angora ras i sig så man måste kunna lägga ned ordentligt med tid på pälsvård om man adopterar henne. Lovis är rumsren. 
 
Priset för att adoptera Lovis är 1800 kr.

Cikoria

Stad: Örebro (Odensbacken)

Ålder: okänd men ung

Kön: hona

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Cikoria kom till Smådjurschansen i juni 2022 efter att Länsstyrelsen omhändertagit henne och ett stort antal andra kaniner från vanvård. Cikoria är en försiktig tjej som till en början var mycket nervös kring de andra kaninerna i jourhemmet. Nu när hon landat lite är hon mer självsäker och tar för sig. Cikoria visar tydligt när hon inte gillar något genom att morra högt. Det går bra att hålla i henne och hantera henne men hon säger ifrån när hon tycker att det är nog. Cikoria har en skada på ena ögat som är under behandling men troligtvis kommer hon vara blind på det ögat under resten av hennes liv. Cikoria är döv. Hon är van vid att ha barn omkring sig. 
 
Priset för att adoptera Cikoria är 1800 kr.

Linnéa

Stad: Örebro (Odensbacken)

Ålder: okänd men ung

Kön: hona

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Linnéa kom till Smådjurschansen i juni 2022 efter att Länsstyrelsen omhändertagit henne och ett stort antal andra kaniner från vanvård. Hon är inte speciellt rädd för människor men vill inte bli klappad ännu. Det går dock bra att klappa på henne när hon äter. Linnéa är döv. Hon är van vid barn. 
 
Priset för att adoptera Linnéa är 1800 kr.

Akleja

Stad: Örebro (Odensbacken)

Ålder: okänd men ung

Kön: hona

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Akleja kom till Smådjurschansen i juni 2022 efter att Länsstyrelsen omhändertagit henne och ett stort antal andra kaniner från vanvård. Vägen till Aklejas hjärta är genom magen. Mutar du henne med lite godis kommer du snabbt vinna hennes hjärta och förtroende. Hon är van vid barn. Mer info om Akleja kommer inom kort. 
 
Priset för att adoptera Akleja är 1800 kr.

Lilja

Stad: Örebro (Odensbacken)

Ålder: okänd men ung

Kön: hona

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Lilja kom till Smådjurschansen i juni 2022 efter att Länsstyrelsen omhändertagit henne och ett stort antal andra kaniner från vanvård. Lilja är en självsäker och lugn tjej. Hon stressar inte upp sig i onödan och kan ofta ses ligga utsträckt och vila i hagen. Lilja är döv. Hon är van vid barn. 
 
Priset för att adoptera Lilja är 1800 kr.

Gullviva

Stad: Örebro (Odensbacken)

Ålder: okänd men ung

Kön: hona

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Gullviva kom till Smådjurschansen i juni 2022 efter att Länsstyrelsen omhändertagit henne och ett stort antal andra kaniner från vanvård. Gullviva är en liten tjej men sammetslen och mjuk päls, även om den fortfarande är tussig och lite sliten från misären hon tidigare bott i. Gullviva vågar komma fram och äta ur handen och man kan klappa henne när hon inte ser. När hon märker att man klappar henne skuttar hon iväg. Detta är dock bara en vanesak och vi är säkra på att Gullviva kommer lära sig uppskatta gos i sitt framtida hem. Gullviva är döv. Hon är van vid barn. 
 
Priset för att adoptera Gullviva är 1800 kr.

Azalea

Stad: Örebro (Odensbacken)

Ålder: okänd men ung

Kön: hona

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Azalea kom till Smådjurschansen i juni 2022 efter att Länsstyrelsen omhändertagit henne och ett stort antal andra kaniner från vanvård. Azalea är döv men det är inget som bekommer henne. Hon är lugn och glad och hennes favoritställe att vara på är under lekstugan där det är svalt och skönt. Det går bra att hantera och bära Azalea så länge man har en säker och stadig hand. Azalea är van vid barn. 
 
Priset för att adoptera Azalea är 1800 kr.

Blueberry

Stad: Örebro

Ålder: okänd men troligtvis ung

Kön: hona

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer kastreras

Blueberry kom till Smådjurschansen  i maj 2022 efter att Länsstyrelsen omhändertagit henne från vanvård. Hon kom tillsammans med sina små ungar Cocos, Vanilj och Cream som är födda i slutet av maj. Blueberry var mager och hade matt livlös och tovig päls samt hade långa klor men upplevdes trots det från första stund som en trygg, vänlig och nyfiken. Efter att ha sovit, vilat, ätit och återhämtat sig några dagar i lugn och ro så blommade Blueberry ut. Hon kommer numera nyfiket fram till jourmatte och letar godsaker, uppskattar oftast att bli klappad på, är lätt att hålla i famnen och lätt att klippa klor på. Blueberry är troligtvis döv.
Hon kommer vara redo för adoption när ungarna är tillräckligt stora samt efter kastrering och vaccinering. 
 
 
Priset för att adoptera Blueberry är 1800 kr.

Grace

Stad: Göteborg

Ålder: född 2021-06

Kön: hona

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer kastreras

Grace kom till Smådjurschansen i maj 2022. Hon lämnades in av en uppfödare som önskade henne ett hem med mer tid och kärlek. Grace har en underbar personlighet, när hon inte ligger och vilar på sin favoritplats kommer hon gärna och undersöker vad hennes människor sysslar med. Hon är nyfiken och social och tycker om gos och kel. Grace kommer alltid skuttandes och möter sin jourfamilj i hallen när de kommer hem. I jourhemmet finns en livlig femåring som Grace tycker förvånansvärt mycket om. Hon kommer och tittar till honom titt som tätt och njuter av hans uppmärksamhet. Hon är en riktigt smart kanin som kommer när man ropar på henne och vi tror att hon skulle älska att lära sig tricks. Grace brukar stjäla bestick ur diskmaskinen och springa iväg med dem när jourmatte plockar undan efter middagen. Det bästa Grace vet är när hon får använda sin hjärta och leta efter gömt godis eller leka med kluriga leksaker, ci tror därför hon skulle passa bäst i ett hem med mycket aktivering och stimulans. Grace är rumsren och använder toalåda utan problem. Hon älskar sina färska grenar och tuggleksaker och har än så länge inte visat något intresse av att gnaga på något omlämpligt i jourhemmet. Grace trivs både utomhus och inomhus. Hon är en väldigt trevlig kanin som kommer att skänka mycket glädje och kärlek till den som adopterar henne. Grace väger ca 4,5-5 kg. Hon bor inomhus i sitt jourhem. 
  
Priset för att adoptera Grace är 1800 kr.

Mango-Grey

Stad: Uppsala

Ålder: född 2020-06-08

Kön: hona

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Mango-Grey, eller Mango som hon kallas, kom tillbaka till Smådjurschansen i december 2021 eftersom det inte funkade i hennes nya hem. Mango är en bestämd dam som älskar mat. Hon gör vad som helst för en bit banan eller äpple och gör ofta grymtljud när hon njuter av det goda. Mango har lång päls som tovar sig väldigt enkelt och hon behöver borstas och trimmas regelbundet. Nu när det är varmare passar det bäst för Mango att ha en kortklippt frisyr, även om hon kan se lite rolig ut. Mango har under det senaste året fått flytta en del på grund av bråk med andra kaniner. Vi tror därför att Mango passar bäst som ensamkanin, åtminstone kräver vi att Mango till en början i det nya hemmet inte ska bo med andra kaniner. Vill man sedan försöka sig på att skaffa en kompis till Mango är det okej. Mango vill bo inomhus med vuxna människor och helst inga barn. På grund av mycket flytt har hon blivit stressad vilket gör att hon är är lite skeptisk mot människor. Rör man sig för fort mot henne kan hon bli rädd, göra utfall och försöka bitas. Mango behöver tid och tålamod för att kunna bli trygg igen. I jourhemmet har Mango hälsat på hundar utan problem och är inte rädd för höga ljud. Mango älskar äppelgrenar, att tugga och möblera om med kartong och att gräva ner sig i sitt hö.
 
Priset för att adoptera Mango är 1800 kr.

Humla

Stad: Stockholm

Ålder: okänd men ung

Kön: hona

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Humla, tillsammans med sina fem ungar, kom till Smådjurschansen i ett vanvårdsärende i juni 2022. Hon var ändå i förhållandevis bra skick, om än smutsig och med långa klor. Humla är väldigt nyfiken och framåt men gillar inte att bli lyft eller buren. Hon är lite rädd för händer men börjar lära sig att de inte är farliga. Hon har även börjat uppskatta att bli klappad på i korta stunder.
 
Priset för att adoptera Humla är 1800 kr.

Ingrid - har intresse

Stad: Strängnäs

Ålder: 2 – 3 år

Kön: hona

Kastrerad: kommer kastreras 27/6

Vaccinerad: kommer vaccineras 27/6

Ingrid kom till Smådjurschansen i januari 2022 då hennes familj inte hade möjlighet att ha kvar henne. Dessförinnan bodde hon i en barnfamilj som inte hade intresset. Ingrid är en snäll dvärgvädur. Hon är nyfiken och kommer gärna fram och nosar när man närmar sig. Det går bra att lyfta henne även om hon är lite sprattlig. Ingrid bor just nu inomhus och trivs bra med det men hon är utomhus i hage ofta och det gillar hon. Hon är väldigt gosig och älskar numera att bli klappad mest hela tiden. En lugn tjej som gärna hänger i sängen eller soffan. Lättskrämdheten som hon kämpade med när hon först kom till Smådjurschansen är som bortblåst. Hon är snäll att klippa klor på, även snäll att kolla mun, öron osv på och sitter snällt och väntar tills man är färdig. Ingrid är hundvan. Hon bodde tidigare tillsammans med en hane som tyvärr avled.
 
Priset för att adoptera Ingrid är 1800 kr.