Kaniner honor

Pysan

Stad: Borås

Ålder: född 17/7-23

Kön: hona

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja, 20/2-24

Rumsren: ja

Vill bo: inne eller ute – hon bor ute hos jourhemmet så hon kan flytta in omgående

Ras: blandras

Kom till Smådjurschansen: januari 2024

Pris: 2200kr

Bakgrund
Pysan och sina syskon kom som en överraskning efter att en vildkanin besökte hennes tidigare familjs Rexhona. Familjen hade inte plats för alla resulterande kaniner.

Om Pysan
Pysan är en framåt och modig tjej! Hon är otroligt nyfiken och kan hoppa högt för att hitta bra utsikter. Pysan skulle nog inte välja att bli lyft, som de flesta kaniner, men när hon väl är i famnen uppskattar hon både klappar och gos. Klappar på marken går jättebra, speciellt i samband med godsaker. Hon är matglad och äter allt med god aptit, speciellt persilja! Att leta godsaker som sprids runt hagen är en favorit, samt att rusa genom tunnlar. 

Pysan är van vid barn. Hon fattade toalådan snabbt och är rumsren. Pysan är aktiv och gillar att utforska sin hage men verkar inte ha ett stort behov av att gräva.

 

Loka

Stad: Örebro

Ålder: okänd, uppskattningvis född juni 2023

Kön: hona

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja, 22/12-23

Rumsren: ja

Vill bo: inne eller ute – hon bor inne hos jourhemmet så hon kan inte flytta ut förrän i vår

Ras: okänd (väger 1,2kg) 

Kom till Smådjurschansen: december 2023

Pris: 2200kr

Bakgrund
Smådjurschansen fick mail om att en mycket liten tamkanin satt och kurade i en buske alldeles intill rälsen vid en tågstation. Temperaturen ute var då -15 grader. I området finns också förvildade kaniner, denna lilla tamkanin har troligtvis dumpats där lämnad åt sitt öde och skulle troligtvis inte klarat sig länge till på egen hand. Med hjälp av nät och håv fångades kaninen in, det visade sig vara en liten, ung hona som fått namnet Loka.


Om Loka
Loka är en charmig liten kanin. Hon är snabb som en vessla, smidig, smart och sällskapssjuk. Hon hittar alltid ett sätt att ta sig in eller ut dit hon vill och kan överraska med sina hyss. I jourhemmet har Loka på kort tid blommat ut och blivit en väldigt glad och kelig kanin. Hon bjuder på många glädjeskutt och glädjesprång. Hon tycker fortfarande att det är läskigt när jourmatte närmar sig för fort, går runt för mycket i lägenheten, städar eller lagar mat. Då skuttar hon kvickt undan och gömmer sig men kommer snabbt fram igen när hon insett att det inte var nån fara. Hon vill gärna vara i samma rum som jourmatte, hon tycker om att äta persilja, tigga pellets, gräva i grävlådan och sitta på fönsterbrädan och titta ut. När hon känner sig trygg gillar hon att gosa och är okej med att bli lyft av stadiga händer. Sällskap är viktigt för Loka och hon längtar efter att få en kaninkompis att dela livet med.

Loka kan naturligtvis flytta ut till våren, viktigt då i rymningssäker inhägnad då hon kan vara rymningsbenägen. Loka har en dålig vana av att kissa i jourmattes säng när hon får chansen, detta kan komma att ändras efter kastrering. Annars har hon alltid varit rumsren, soffan, mattor och filtar eller liknande klarar sig fint. Hon har hittills inte visat något intresse för att gnaga på möbler.

Sotis

Stad: Örebro

Ålder: okänt, uppskattningsvis född september 2023

Kön: hona

Kastrerad: adopteras okastrerad samt med kastreringskrav då hon är för ung för att kastreras

Vaccinerad: ja, 22/11-23

Rumsren: ja

Vill bo: inne eller ute – hon bor inne hos jourhemmet så hon kan inte flytta ut förrän i vår

Ras: okänd

Kom till Smådjurschansen: oktober 2023

Pris: 1000kr

Bakgrund
Sotis kom till Smådjurschansen i oktober 2023 efter att hon hittats i ett värmeverk sittandes i vatten i en grop som var 1,5 meter djup. Hon var mycket medtagen, blöt och kall när hon hämtades av smådjurschansen. Sotis är troligtvis född utomhus.

Om Sotis
Sotis är en kanin som uppskattar sällskap och hon vill gärna vara med. Känner sig Sotis ensam och hör att någon är rummet bredvid krafsar hon på dörren i väntan på att bli insläppt. När jourhemmet lagar mat så vill hon vara i närheten och se ifall det skulle ramla ned något gott och sitter jourhemmet i soffan och kollar på TV så sitter hon med på golvet. Ibland kan hon även vilja hoppa upp till jourhemmet i soffan och vara med en liten stund. Sotis vill inte alltid vara jättenära människor och exempelvis sitta i knäet och hon uppskattar inte att bli buren. Däremot är hon väldigt nyfiken och vill gärna sitta med på lite avstånd för att se vad som händer. Sotis kan vara något försiktig mot nya människor och det kan ta en liten stund innan hon kommer fram och hälsar. Sätter sig jourhemmet på golvet kommer hon däremot fram direkt för att få lite klappar eller se om jourhemmet har något gott att bjuda på. Hon tycker mycket att bli klappad. Sotis kan ibland bli rädd för snabba rörelser eller höga ljud och därav uppskattar hon att ha lite trånga gömställen att springa till.

Sotis tycker mycket om pellets, vilket gör att hon uppskattar aktiveringsleksaker. Sotis har ett stort grävbehov och tycker därför mycket om sin grävlåda. Särskilt rolig är den om jourhemmet har gömt lite torkade blad eller pellets i den. Det händer även att hon gräver på mattorna i hemmet. Sotis är en mycket nyfiken kanin som älskar att upptäcka nya miljöer, och därför smiter Sotis gärna in genom dörrar så fort hon får chansen.

I jourhemmet bor hon inomhus, vilket fungerar väldigt bra. Sotis gnager inte på möbler eller annat i hemmet, men vill gärna provsmaka krukväxter så dessa behöver placeras utom räckhåll. Sotis skulle troligtvis även trivas bra ute.

Bra att veta
Sotis har svårt att acceptera att bli instängd och gör allt för att ta sig ut. Om Sotis skulle bo utomhus behöver hon därför en rymningssäker bur/inhägnad.

Estrid

Stad: Stockholm (Rimbo)

Ålder: född 16/6-23

Kön: hona

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja, 24/8-23

Rumsren: jobbas på

Vill bo: inne eller ute – hon bor ute hos jourhemmet men kan flytta in omgående

Ras: dvärgvädursblandras (väger 2kg) 

Kom till Smådjurschansen: juni 2023

Pris: 2200kr

Bakgrund
Estrid föddes dagen innan hennes mamma, som var en hittekanin, kom till Smådjurschansen och är uppväxt i jourhem.


Om Estrid
Estrid är en glad och pigg tjej. Hon är lite försiktig men ändå så nyfiken och går gärna på upptäcktsfärder.

Estrid bor utomhus och är van att bo med andra kaniner. Hon kan även bo inomhus.

Iris

Stad: Göteborg

Ålder: född 1/5-21

Kön: hona

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja, 22/8-23

Rumsren: ja

Vill bo: inne eller ute – hon bor inne hos jourhemmet så hon kan inte flytta ut förrän i vår

Ras: Rex (väger 3,4kg)

Kom till Smådjurschansen: augusti 2023

Pris: 2200kr

Bakgrund
Iris kom till Smådjurschansen i augusti 2023 efter att hennes tidigare familj inte hade tiden för dem länge och skulle avliva dem hos veterinär. Istället fick hon en ny chans hos oss. I hennes förra hem så bodde hon utomhus vilket hon uppskattade. 
 
Om Iris
Iris är en snäll och nyfiken kanin som emellanåt kan vara lite blyg och försiktig. Iris är av rasen Rex. Hon är en lite mer egen kanin och var i början i jourhemmet lite svårflörtad. Med tiden har Iris fått mycket mer förtroende för oss människor. Iris går att lyfta upp och klippa klorna på utan problem. Hon tycker om att vara ute i selen och utforska. Iris kommer alltid fram när man kommer och finns det godis i närheten hoppar hon gärna upp i knäet. Hon tycker även att det kan vara mysigt att ligga i knäet en stund och bli klappad. Iris är van med hund och katt. Hon hade passat i de flesta familjer. Iris är inte helt rumsren, men gör sina behov på endast två ställen i inhägnaden.

Iris har blommat ut i jourhemmet och är extremt social. Hon tycker även om att sova i sängen ibland.

Bra att veta

Om hon ska bo utomhus bör hon under vinterhalvåret ha tillgång till en värmelampa på grund av hennes pälstyp. 

Eris

Stad: Stockholm (Rönninge)

Ålder: född 2021

Kön: hona

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja, 9/8-23

Rumsren: ja

Vill bo: inne eller ute – hon bor inne hos jourhemmet så hon kan inte flytta ut förrän i vår

Ras: vädursblandning (väger ca 3kg)

Kom till Smådjurschansen: juli 2023

Pris: 2200kr

Bakgrund
Eris kom till smådjurschansen 30 juli 2023. Hon kom in för avlivning för att henne tidigare familj skulle flytta och inte längre hade plats för henne.

Om Eris
Eris är en fin och social tjej. Hon kan behöva lite tid för att blomma ut fullt, men när hon väl är trygg kommer hon i full fart så snabbt man kommer hem för att heja på en. Hon följer en gärna runt en i hemmet för att se vad man har för sig. Hon biter inte på saker i hemmet, men uppskattar att ha lite pinnar eller liknande.
 
Hon kom till smådjurschansen 30 juli 2023 efter att ha lämnats in för avlivning då hennes tidigare familj skulle flytta och inte längre hade plats för henne. Eris ligger gärna och slappar, men är också väldigt nyfiken av sig och hänger gärna med en i soffan för att se om man har något gott att bjuda på. Hon är lugn att hantera och gosar gärna om man har något gott till henne. 
 
Eris skulle må som bäst med en kaninkompis i sitt liv, vilket skulle ge henne det bästa av både kanin- och människovärlden. Hon bor just nu inne men skulle förmodligen trivas bra ute också då hon gärna håller sig på mattor som underlag i hemmet. Fungerar toppen ihop med både barn och vuxna.

Hilda

Stad: Stockholm (Rimbo)

Ålder: född 16/6-23

Kön: hona

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja, 24/8-23

Rumsren: jobbas på

Vill bo: inne eller ute – hon bor ute hos jourhemmet men kan flytta in omgående

Ras: dvärgvädursblandras (väger 1,8kg)

Kom till Smådjurschansen: juni 2023

Pris: 2200kr

Bakgrund
Hilda föddes dagen innan hennes mamma, som var en hittekanin, kom till Smådjurschansen och är uppväxt i jourhem.

Om Hilda
Hilda är en nyfiken, glad och pigg liten tjej. Hon kommer fram och nosar på en när man öppnar dörren, men vill gärna inte bli buren. Hon bor utomhus i jourhemmet och är van att bo med andra kaniner. Hilda kan även bo inomhus.

Bra att veta
När Hilda var liten så hade hon en vit hinna på ena ögat. Den vita hinnan syns inte längre men jourhemmet upplever att hon ser sämre på det ögat, men det är verkligen inte som man märker på henne.

Skrållan

Stad: Edsbyn (Hälsingland)

Ålder: okänd, uppskattningsvis född oktober 2023

Kön: hona

Kastrerad: adopteras okastrerad samt med kastreringskrav då hon är för ung för att kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras 4/3

Rumsren: jobbas på

Vill bo: inne eller ute – hon bor ute hos jourhemmet så hon kan flytta in omgående

Ras: okänd (uppskattas bli 3-5kg som vuxen)

Kom till Smådjurschansen: februari 2024

Pris: 1000kr

Bakgrund
Skrållan kom till Smådjurschansen i februari 2024 efter att 85 kaniner omhändertagits av Länsstyrelsen pga vanvård. Kaninerna hade fötts upp för självhushåll (dvs mat) och är blandraser av större typ.

Om Skrållan
Skrållan bor tillsammans med flera andra unga honor. Hon är en nyfiken tjej som kommer fram och hälsar, om du sätter dig ner.

Ada

Stad: Edsbyn (Hälsingland)

Ålder: okänd, uppskattningsvis född oktober 2023

Kön: hona

Kastrerad: adopteras okastrerad samt med kastreringskrav då hon är för ung för att kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras 4/3

Rumsren: jobbas på

Vill bo: inne eller ute – hon bor ute hos jourhemmet så hon kan flytta in omgående

Ras: okänd (uppskattas bli 3-5kg som vuxen)

Kom till Smådjurschansen: februari 2024

Pris: 1000kr

Bakgrund
Ada kom till Smådjurschansen i februari 2024 efter att 85 kaniner omhändertagits av Länsstyrelsen pga vanvård. Kaninerna hade fötts upp för självhushåll (dvs mat) och är blandraser av större typ.

Om Ada
Ada bor tillsammans med flera andra unga honor.

Hon är social och nyfiken. Hon kan gärna smyga sig upp i famnen för att se om det finns något gott att smaka på.

Det går bra att lyfta Ada.

Hon är en modig kanin, när du går in i hägnet är hon snabbt fram och säger hej. Hon hjälper gärna till att städa och brukar leka med sopen.

Sigrid

Stad: Edsbyn (Hälsingland)

Ålder: okänd, uppskattningsvis född oktober 2023

Kön: hona

Kastrerad: adopteras okastrerad samt med kastreringskrav då hon är för ung för att kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras 4/3

Rumsren: jobbas på

Vill bo: inne eller ute – hon bor ute hos jourhemmet så hon kan flytta in omgående

Ras: okänd (uppskattas bli 3-5kg som vuxen)

Kom till Smådjurschansen: februari 2024

Pris: 1000kr

Bakgrund
Sigrid kom till Smådjurschansen i februari 2024 efter att 85 kaniner omhändertagits av Länsstyrelsen pga vanvård. Kaninerna hade fötts upp för självhushåll (dvs mat) och är blandraser av större typ.

Om Sigrid
Sigrid bor tillsammans med flera andra unga honor.

Hon är nyfiken och social. Sätter du dig ner så hoppar hon gärna upp i famnen och letar efter något att mumsa på.

Det är inga problem att lyfta henne.

Millimani

Stad: Edsbyn (Hälsingland)

Ålder: okänd, uppskattningsvis född oktober 2023

Kön: hona

Kastrerad: adopteras okastrerad samt med kastreringskrav då hon är för ung för att kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras 4/3

Rumsren: jobbas på

Vill bo: inne eller ute – hon bor ute hos jourhemmet så hon kan flytta in omgående

Ras: okänd (uppskattas bli 3-5kg som vuxen)

Kom till Smådjurschansen: februari 2024

Pris: 1000kr

Bakgrund
Millimani kom till Smådjurschansen i februari 2024 efter att 85 kaniner omhändertagits av Länsstyrelsen pga vanvård. Kaninerna hade fötts upp för självhushåll (dvs mat) och är blandraser av större typ.

Om Millimani
Millimani bor tillsammans med flera andra unga honor. Hon är en pigg och aktiv kanin som skuttar runt och undersöker.

Hon är nyfiken och kommer gärna fram och nosar på sin jourmatte.

Blir lite skrämd av snabba rörelser, men sitter man bara och väntar in henne så är hon snabbt framme hos dig. Det är inga problem att lyfta upp henne, hon sitter lugnt i famnen.

Minnona

Stad: Edsbyn (Hälsingland)

Ålder: okänd, uppskattningsvis född oktober 2023

Kön: hona

Kastrerad: adopteras okastrerad samt med kastreringskrav då hon är för ung för att kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras 4/3

Rumsren: jobbas på

Vill bo: inne eller ute – hon bor ute hos jourhemmet så hon kan flytta in omgående

Ras: okänd (uppskattas bli 3-5kg som vuxen)

Kom till Smådjurschansen: februari 2024

Pris: 1000kr

Bakgrund
Minnona kom till Smådjurschansen i februari 2024 efter att 85 kaniner omhändertagits av Länsstyrelsen pga vanvård. Kaninerna hade fötts upp för självhushåll (dvs mat) och är blandraser av större typ.

Om Minnona
Minnona bor tillsammans med flera andra unga honor. Hon är nyfiken och är man bara lugn så kommer hon gärna fram och nosar på dig. Hon har urgulliga öron!

Det går bra att lyfta upp henne, hon sitter lugnt i famnen och uppskattar klappar.

Hilma

Stad: Edsbyn (Hälsingland)

Ålder: okänd, uppskattningsvis född oktober 2023

Kön: hona

Kastrerad: adopteras okastrerad samt med kastreringskrav då hon är för ung för att kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras 4/3

Rumsren: jobbas på

Vill bo: inne eller ute – hon bor ute hos jourhemmet så hon kan flytta in omgående

Ras: okänd (uppskattas bli 3-5kg som vuxen)

Kom till Smådjurschansen: februari 2024

Pris: 1000kr

Bakgrund
Hilma kom till Smådjurschansen i februari 2024 efter att 85 kaniner omhändertagits av Länsstyrelsen pga vanvård. Kaninerna hade fötts upp för självhushåll (dvs mat) och är blandraser av större typ.

Om Hilma
När Hilma kom till jourhemmet var hon lite blyg och försiktig men nu har hon blommat ut ordentligt!

Nu är hon en gosig kanin som uppskattar närhet.

Hon sitter alldeles lugnt och stilla när man klappar henne och hon äter gärna godsaker ur din hand.

Ida

Stad: Göteborg

Ålder: okänd, uppskattningsvis född oktober 2023

Kön: hona

Kastrerad: adopteras okastrerad samt med kastreringskrav då hon är för ung för att kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras 5/3

Rumsren: jobbas på

Vill bo: inne eller ute – hon bor inne hos jourhemmet så hon kan inte flytta ut förrän i vår

Ras: okänd (uppskattas bli 3-5kg som vuxen)

Kom till Smådjurschansen: februari 2024

Pris: 1000kr

Bakgrund
Ida kom till Smådjurschansen i februari 2024 efter att 85 kaniner omhändertagits av Länsstyrelsen pga vanvård. Kaninerna hade fötts upp för självhushåll (dvs mat) och är blandraser av större typ.

Om Ida
Ida är en kaninhona uppskattingsvis född i oktober 2023 med en underbar svart päls med några vita hårstrån i. När hon växer upp förväntas hon nå en vikt mellan 3-5 kg. Hennes päls är mjuk och blank, vilket ger henne en vacker karaktär.

Ida är försiktig av sig och kräver en atmosfär av lugn och ro för att känna sig trygg. Hon är en nyfiken själ, men det tar lite tid för henne att öppna upp och utforska sin omgivning fullt ut. Det är här tålamod och empati spelar en viktig roll för att bygga en stark relation med henne.

Ida är en matglad kanin och har en speciell förkärlek för bladpersilja, vilket gör det till en fantastisk metod att stärka banden mellan er. Genom att erbjuda henne denna favoritlekkost kan du skapa positiva associationer och öka hennes förtroende för dig.

När hon har byggt upp trygghet så gillar hon att bli klappad och söker gärna efter närhet. Hon älskar att göra glädjehopp, vilket är hennes sätt att uttrycka sin lycka och entusiasm. Var beredd på att bli imponerad av de eleganta hopp som Ida utför, särskilt när hon känner sig extra lycklig.

Hoppetossa

Stad: Göteborg

Ålder: okänd, uppskattningsvis född oktober 2023

Kön: hona

Kastrerad: adopteras okastrerad samt med kastreringskrav då hon är för ung för att kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras 5/3

Rumsren: jobbas på

Vill bo: inne eller ute – hon bor inne hos jourhemmet så hon kan inte flytta ut förrän i vår

Ras: okänd (uppskattas bli 3-5kg som vuxen)

Kom till Smådjurschansen: februari 2024

Pris: 1000kr

Bakgrund
Hoppetossa kom till Smådjurschansen i februari 2024 efter att 85 kaniner omhändertagits av Länsstyrelsen pga vanvård. Kaninerna hade fötts upp för självhushåll (dvs mat) och är blandraser av större typ.

Om Hoppetossa
Hoppetossa är en fantastiskt charmig kaninhona med en lekfull personlighet. Född uppskattningsvis i oktober 2023, vilket innebär att Hoppetossa fortfarande är en ung kanin och kommer därför att fortsätta att växa och utvecklas till en större kanin på cirka 3-5 kg. Det är en spännande resa att få vara en del av hennes liv och se henne blomstra och trivas i den nya miljön hon har hos jourhemmet.

Hon älskar att göra glädjehopp, vilket är hennes sätt att uttrycka sin lycka och entusiasm. Var beredd på att bli imponerad av de eleganta hopp som Hoppetossa utför, särskilt när hon känner sig extra lycklig!

Mat är definitivt en väg till Hoppetossas hjärta. Oavsett om det är färska grönsaker, hö eller något annat smaskigt, kommer du snabbt att upptäcka att matstunden blir ett av de mest älskade ögonblicken för er båda. Hoppetossa älskar att njuta av sina favoriträtter och kommer säkerligen att dela den glädjen med dig.

En annan av Hoppetossas små förälskelser är tunneln. Det verkar som om hon har förstått tjusningen med att krypa igenom och leka i tunnlar. Det är hennes eget lilla paradis och ett ställe där hon kan känna sig trygg och roa sig på samma gång. Att ge Hoppetossa tillgång till en tunnel kommer säkert att bli ett av de bästa sätten att se henne njuta av sitt eget lilla utrymme.

Hon har aldrig visat några tendenser att bita på olämpliga saker och har aldrig uppvisat någon form av aggressivitet. Vi vet inte exakt hur Hoppetossa är med andra djur, men med tanke på hennes milda natur och sociala beteende, finns det en god chans att hon skulle trivas i en mångsidig familjemiljö.

Tjorven

Stad: Edsbyn (Hälsingland)

Ålder: okänd, uppskattningsvis född oktober 2023

Kön: hona

Kastrerad: adopteras okastrerad samt med kastreringskrav då hon är för ung för att kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras 4/3

Rumsren: jobbas på

Vill bo: inne eller ute – hon bor ute hos jourhemmet så hon kan flytta in omgående

Ras: okänd (uppskattas bli 3-5kg som vuxen)

Kom till Smådjurschansen: februari 2024

Pris: 1000kr

Bakgrund
Tjorven kom till Smådjurschansen i februari 2024 efter att 85 kaniner omhändertagits av Länsstyrelsen pga vanvård. Kaninerna hade fötts upp för självhushåll (dvs mat) och är blandraser av större typ.

Om Tjorven
Tjorven bor tillsammans med flera andra unga honor.

Hon är nyfiken och framåt. När man ställer in något nytt i hägnet är hon den första som är fram och undersöker.

Tjorven kommer gärna fram och hälsar på dig. Hon gillar att bli klappad och sitter lugnt i famnen.

Hon är en tuff och modig tjej. Hon har lyckats ta sig ur hägnet två gånger men kommer självmant tillbaka och man kan lyfta in henne igen.

Hon verkar inte ha några problem med att lämna sina 10 kompisar och dra på ett litet eget äventyr!

Athena

Stad: Stockholm (Nynäshamn)

Ålder: född 20/7-23

Kön: hona

Kastrerad: kommer kastreras 6/3

Vaccinerad: ja, 9/10-23

Rumsren: ja

Vill bo: inne eller ute – hon bor ute hos jourhemmet och kan flytta in omgående

Ras: okänd (förväntas bli 3-4kg)

Kom till Smådjurschansen: september 2023

Pris: 2200kr

Bakgrund
Athena kom till Smådjurschansen tillsammans med sina syskon i september 2023. Deras mamma dumpades utomhus och togs omhand av en privatperson. Efter några veckor föddes sju stycken ungar, varav fem av dem kom till Smådjurschansen.

Om Athena
Athena är en social, snäll, lugn och trygg tjej som tycker om att gosa med sina systrar samt att bli klappad och borstad. Hon har inga problem med att bli buren och finner sig snabbt till ro i famnen. Athena är en lugn tjej som inte stressar upp sig lätt utan är lugn och trygg i sig själv. Hon bor just nu ute men kan även bo inne.

Bra att veta
Athena är en kaninunge och växer därför fortfarande, men förväntas bli ca 3-4 kg som vuxen.

Brunis

Stad: Stockholm

Ålder: född 5/6-21

Kön: hona

Kastrerad: kommer kastreras 1/2

Vaccinerad: kommer vaccineras 1/2

Rumsren: ja

Vill bo: inne eller ute – hon bor inne hos jourhemmet så hon kan inte flytta ut förrän i vår

Ras: liten rex (väger uppskattat 1,5 – 2kg) 

Kom till Smådjurschansen: december 2023

Pris: 2200kr

Bakgrund
Brunis kom till Smådjurschansen i december 2023 som en privat omplacering. Hon har troligen bott större delen av sitt liv i bur och är därmed ännu lite osäkra på den stora världen (jourhemmets lägenhet). Trots det gör Brunis framsteg varje dag. 

Om Brunis
Brunis är en nyfiken men ganska försiktig liten tjej. Hon älskar att hoppa runt i lägenheten, men vill gärna ha ett tryggt gömställe där hon kan återhämta sig mellan äventyren. Hon har börjat söka kontakt med jourmatte och utvecklas för varje dag. Brunis är en matglad tjej och pellets och vitkål är stora favoriter.

Brunis har inte visat några tendenser att bita på möbler eller liknande i jourhemmet. Hon är rumsren.

Bra att veta
Brunis är en kanin med rexpäls. Det innebär att hon har lättare att få trycksår, vilket gör att det är extra viktigt att hon bor på mjukt underlag. Pälsen gör också att hon är känsligare för kyla men kan bo utomhus året runt om hon får en värmelampa under vintern.

Molly

Stad: Stockholm (Johanneshov)

Ålder: född 8/3-22

Kön: hona

Kastrerad: kommer kastreras 6/3

Vaccinerad: kommer vaccineras 6/3

Rumsren: jobbas på

Vill bo: inne eller ute – hon bor inne hos jourhemmet så hon kan inte flytta ut förrän i vår

Ras: dvärgvädur/hermelin

Kom till Smådjurschansen: januari 2024

Pris: 2200kr

Bakgrund
Molly kom till Smådjurschansen i januari 2024 då hennes tidigare ägare inte hade tillräckligt med tid. Molly har bott utomhus tidigare men bor inomhus hos jourhemmet.

Om Molly
Molly är väldigt rädd och skygg, jourhemmet väntar på att hon ska våga skutta på hela den yta som erbjuds henne och tror att hon inte är van med människor. Molly är inte så förtjust i godis och är svår att locka fram, men är glad i hö och pellets om det placeras i buren. Att äta från handen funkar enstaka gånger.

Lime

Stad: Stockholm (Handen)

Ålder: född 4/5-23

Kön: hona

Kastrerad: kommer kastreras 6/3

Vaccinerad: kommer vaccineras 6/3

Rumsren: jobbas på

Vill bo: inne eller ute – hon bor ute hos jourhemmet och kan kan flytta in omgående

Ras: gotlandskanin

Kom till Smådjurschansen: januari 2024

Pris: 2200kr

Bakgrund
Lime kom till Smådjurschansen i januari 2024 då hennes kaninkompis gått bort och hennes ägare inte ville skaffa fler kaniner. Hon är ursprungligen köpt från uppfödare.

Om Lime
Lime är en snäll, pigg och glad kanin. Som ny i jourhemmet lite avvaktande men värmer upp när hon får lite gottis.

Snäll att klippa klorna på.

Van vid barn. Hon bor utomhus just nu men skulle troligen även trivas inomhus. Hon är van att bo med annan kanin och saknar att ha en kompis.

Belle

Stad: Stockholm (Upplands Väsby)/Leksand

Ålder: född 8/3-22

Kön: hona

Kastrerad: kommer kastreras 6/3

Vaccinerad: kommer vaccineras 6/3

Rumsren: ja

Vill bo: inne eller ute – hon bor inne hos jourhemmet så hon kan inte flytta ut förrän i vår

Ras: dvärgvädur/hermelin

Kom till Smådjurschansen: januari 2024

Pris: 2200kr

Bakgrund
Belle kom till Smådjurschansen i januari 2024 då hennes tidigare ägare inte hade tillräckligt med tid. Belle har bott utomhus tidigare men bor inomhus hos jourhemmet.

Om Belle
Liten, nyfiken och matglad tjej som hela sitt liv suttit i bur. Idag är hon en fri kanin som älskar att skutta omkring och utforska nya ställen. Hon är aktiv och behöver en lite utmanande terräng för att vara som lyckligast! Hon gillar att skutta över saker och älskar att krypa under saker! Hon äter allt hö men är inte särskilt intresserad av snacks som tex sallad. Det går bra att bära henne men det är inte hennes favorit. Klappa får man gärna göra, för det mesta lägger hon sig ned och tar emot goset!

Svipp

Stad: Lerum

Ålder: okänd, uppskattningsvis född oktober 2023

Kön: hona

Kastrerad: adopteras okastrerad samt med kastreringskrav då hon är för ung för att kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras 1/3

Rumsren: jobbas på

Vill bo: inne eller ute – hon bor inne hos jourhemmet så hon kan inte flytta ut förrän i vår

Ras: okänd (uppskattas bli 3-5kg som vuxen)

Kom till Smådjurschansen: februari 2024

Pris: 1000kr

Bakgrund
Svipp kom till Smådjurschansen i februari 2024 efter att 85 kaniner omhändertagits av Länsstyrelsen pga vanvård. Kaninerna hade fötts upp för självhushåll (dvs mat) och är blandraser av större typ.

Om Svipp
Svipp är nyfiken och kontaktsökande.

Hon håller fortfarande på att lära känna sin nya miljö och hur människor fungerar. Hon blir tryggare och tryggare för varje dag. Kommer att bli en nyfiken och sprallig tjej.

Astrid

Stad: Göteborg

Ålder: okänd, uppskattningsvis 1 år gammal

Kön: hona

Kastrerad: kommer kastreras 12/3

Vaccinerad: kommer vaccineras 27/2

Rumsren: jobbas på

Vill bo: inne eller ute – hon bor inne hos jourhemmet så hon kan inte flytta ut förrän i vår

Ras: okänd (väger ca 4-5kg)

Kom till Smådjurschansen: februari 2024

Pris: 2200kr

Bakgrund
Astrid kom till Smådjurschansen i februari 2024 efter att 85 kaniner omhändertagits av Länsstyrelsen pga vanvård. Kaninerna hade fötts upp för självhushåll (dvs mat) och är blandraser av större typ.

Om Astrid
Astrid är mamma till 9 ungar, som hon just nu bor med i jourhemmet. Hon är en snäll jätte som gärna utforskar sin nya miljö och som tycker om att gosa med sina bebisar. Lite försynt ännu, men hon gör framsteg i den sociala kontakten och tryggheten varje dag i jourhemmet.

Bra att veta
Astrid är en stor kanin med trycksår sedan tidigare, så hon kommer behöva bo på extra mjukt underlag.

Stina

Stad: Göteborg

Ålder: okänd, uppskattningsvis född oktober 2023

Kön: hona

Kastrerad: adopteras okastrerad samt med kastreringskrav då hon är för ung för att kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras 1/3

Rumsren: jobbas på

Vill bo: inne eller ute – hon bor inne hos jourhemmet så hon kan inte flytta ut förrän i vår

Ras: okänd (uppskattas bli 3-5kg som vuxen)

Kom till Smådjurschansen: februari 2024

Pris: 1000kr

Bakgrund
Svipp kom till Smådjurschansen i februari 2024 efter att 85 kaniner omhändertagits av Länsstyrelsen pga vanvård. Kaninerna hade fötts upp för självhushåll (dvs mat) och är blandraser av större typ.

Om Stina
Stina bor tillsammans med kaninhonan Miramis. Hon är nyfiken och framåt. Stina söker gärna kontakt och gillar att bli klappad. Hon är väldigt snäll vid kloklippning och gör inget motstånd. Hon är modig och gillar att utforska sin omgivning.

Det är inga problem att lyfta henne.

Miramis

Stad: Göteborg

Ålder: okänd, uppskattningsvis född oktober 2023

Kön: hona

Kastrerad: adopteras okastrerad samt med kastreringskrav då hon är för ung för att kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras 1/3

Rumsren: jobbas på

Vill bo: inne eller ute – hon bor inne hos jourhemmet så hon kan inte flytta ut förrän i vår

Ras: okänd (uppskattas bli 3-5kg som vuxen)

Kom till Smådjurschansen: februari 2024

Pris: 1000kr

Bakgrund
Miramis kom till Smådjurschansen i februari 2024 efter att 85 kaniner omhändertagits av Länsstyrelsen pga vanvård. Kaninerna hade fötts upp för självhushåll (dvs mat) och är blandraser av större typ.

Om Miramis
Miramis bor tillsammans med honan Stina. Hon är nyfiken men samtidigt lite försiktig. Hon floppar flera gånger om dagen och blir mer och mer trygg. Hon reagerar på snabba rörelser och plötsliga ljud, men är inte lika rädd som för bara några dagar sedan. Hon sitter still när man klappar henne och är lugn när man lyfter henne.

 

Majken

Stad: Edsbyn (Hälsingland)

Ålder: okänd, uppskattningsvis född oktober 2023

Kön: hona

Kastrerad: adopteras okastrerad samt med kastreringskrav då hon är för ung för att kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras 4/3

Rumsren: jobbas på

Vill bo: inne eller ute – hon bor ute hos jourhemmet så hon kan flytta in omgående

Ras: okänd (uppskattas bli 3-5kg som vuxen)

Kom till Smådjurschansen: februari 2024

Pris: 1000kr

Bakgrund
Majken kom till Smådjurschansen i februari 2024 efter att 85 kaniner omhändertagits av Länsstyrelsen pga vanvård. Kaninerna hade fötts upp för självhushåll (dvs mat) och är blandraser av större typ.

Om Majken
Majken bor tillsammans med flera andra unga honor.

Hon är en nyfiken kanin som gärna kommer fram och hälsar. Hon gillar att undersöka och provar att bita lite i jourmattes jacka ibland, men bara för att få uppmärksamhet.

Det är inga problem att lyfta Majken. Hon uppskattar att bli klappad.

Mirabell

Stad: Edsbyn (Hälsingland)

Ålder: okänd, uppskattningsvis född oktober 2023

Kön: hona

Kastrerad: adopteras okastrerad samt med kastreringskrav då hon är för ung för att kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras 4/3

Rumsren: jobbas på

Vill bo: inne eller ute – hon bor ute hos jourhemmet så hon kan flytta in omgående

Ras: okänd (uppskattas bli 3-5kg som vuxen)

Kom till Smådjurschansen: februari 2024

Pris: 1000kr

Bakgrund
Mirabell kom till Smådjurschansen i februari 2024 efter att 85 kaniner omhändertagits av Länsstyrelsen pga vanvård. Kaninerna hade fötts upp för självhushåll (dvs mat) och är blandraser av större typ.

Om Mirabell
Mirabell bor tillsammans med flera andra unga honor.

Hon är nyfiken och kommer gärna fram, bara hon får göra det i sin egna takt.

Hon tycker det är lite läskigt att bli lyft.

Märta

Stad: Edsbyn (Hälsingland)

Ålder: okänd, uppskattningsvis född oktober 2023

Kön: hona

Kastrerad: adopteras okastrerad samt med kastreringskrav då hon är för ung för att kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras 4/3

Rumsren: jobbas på

Vill bo: inne eller ute – hon bor ute hos jourhemmet så hon kan flytta in omgående

Ras: okänd (uppskattas bli 3-5kg som vuxen)

Kom till Smådjurschansen: februari 2024

Pris: 1000kr

Bakgrund
Märta kom till Smådjurschansen i februari 2024 efter att 85 kaniner omhändertagits av Länsstyrelsen pga vanvård. Kaninerna hade fötts upp för självhushåll (dvs mat) och är blandraser av större typ.

Om Märta
Märta bor tillsammans med flera andra unga honor.

Hon är en pigg och aktiv tjej, alltid med spring i tassarna.

Hon är nyfiken och kommer gärna fram och hälsar.

Ronja

Stad: Örebro

Ålder: okänd, ung vuxen

Kön: hona

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Rumsren: vet ej

Vill bo: inne eller ute – hon bor ute hos jourhemmet så hon kan flytta in omgående

Ras: okänd (väger 3-4kg, kommer ev växa lite mer)

Kom till Smådjurschansen: februari 2024

Pris: 2200kr

Bakgrund
Ronja kom till Smådjurschansen i februari 2024 efter att 85 kaniner omhändertagits av Länsstyrelsen pga vanvård. Kaninerna hade fötts upp för självhushåll (dvs mat) och är blandraser av större typ.

Om Ronja
Ronja är en nyfiken, positiv tjej som troligtvis inte blivit socialiserad eller hanterad tidigare. Hon bor i jourhemmet utomhus med tillgång till värmelampa och flera bodelar, inhägnaden delar Ronja tillsammans med Lovis och Undis. Ronja uppskattar ännu inte att bli klappad på, sitter jourmatte på golvet så blir Ronja nyfiken och kommer gärna fram och nosar på byxorna. Ronja upplevs ha en lugn personlighet så kommer säkert bli tryggare med tiden. 

Bra att veta
När Ronja omhändertogs satt hon tillsammans med okastrerad vuxen hane så hon kan vara dräktig. Om hon skulle visa sig vara dräktig är hon redo att flytta om april/maj, men det går bra att boka henne redan nu.

Lovis

Stad: Örebro

Ålder: okänd, ung vuxen

Kön: hona

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Rumsren: vet ej

Vill bo: inne eller ute – hon bor ute hos jourhemmet så hon kan flytta in omgående

Ras: okänd (väger 3-4kg, kommer ev växa lite mer)

Kom till Smådjurschansen: februari 2024

Pris: 2200kr

Bakgrund
Lovis kom till Smådjurschansen i februari 2024 efter att 85 kaniner omhändertagits av Länsstyrelsen pga vanvård. Kaninerna hade fötts upp för självhushåll (dvs mat) och är blandraser av större typ.

Om Lovis
Lovis är en nyfiken, positiv tjej som troligtvis inte blivit socialiserad eller hanterad tidigare. Hon bor i jourhemmet utomhus med tillgång till värmelampa och flera bodelar, inhägnaden delar Lovis tillsammans med Ronja och Undis. Lovis uppskattar ännu inte att bli klappad på men kommer nyfiket fram efter en kort stund när jourmatte är i inhägnaden. Lovis upplevs ha en lugn personlighet så kommer säkert bli tryggare med tiden. 

Bra att veta
När Lovis omhändertogs så bodde hon tillsammans med en kull med ungar på 2-3 månader, trots det finns risk för att Lovis åter igen är dräktig. Om hon skulle visa sig vara dräktig är hon redo att flytta om april/maj, men det går bra att boka henne redan nu.

Undis

Stad: Örebro

Ålder: okänd, ung vuxen

Kön: hona

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Rumsren: vet ej

Vill bo: inne eller ute – hon bor ute hos jourhemmet så hon kan flytta in omgående

Ras: okänd (väger 3-4kg, kommer ev växa lite mer)

Kom till Smådjurschansen: februari 2024

Pris: 2200kr

Bakgrund
Undis kom till Smådjurschansen i februari 2024 efter att 85 kaniner omhändertagits av Länsstyrelsen pga vanvård. Kaninerna hade fötts upp för självhushåll (dvs mat) och är blandraser av större typ.

Om Undis
Undis är en nyfiken, positiv tjej som troligtvis inte blivit socialiserad eller hanterad tidigare. Hon bor i jourhemmet utomhus med tillgång till värmelampa och flera bodelar, inhägnaden delar Undis tillsammans med Ronja och Lovis. Undis uppskattar ännu inte att bli klappad på men kommer nyfiket fram efter en kort stund när jourmatte är i inhägnaden. Undis upplevs ha en lugn personlighet så kommer säkert bli tryggare med tiden. När något känns läskigt i den stora och nya omgivningen så varnar Undis de andra honorna genom att stampa hårt så hela marken vibrerar.

Bra att veta
Undis är eventuellt dräktig. Om hon skulle visa sig vara dräktig är hon redo att flytta om april/maj, men det går bra att boka henne redan nu.

Märit

Stad: Göteborg

Ålder: okänd, uppskattningsvis född oktober 2023

Kön: hona

Kastrerad: adopteras okastrerad samt med kastreringskrav då hon är för ung för att kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Rumsren: jobbas på

Vill bo: inne eller ute – hon bor ute hos jourhemmet så hon kan flytta in omgående

Ras: okänd (uppskattas bli 3-4kg som vuxen)

Kom till Smådjurschansen: februari 2024

Pris: 1000kr

Bakgrund
Märit kom till Smådjurschansen i februari 2024 efter att 85 kaniner omhändertagits av Länsstyrelsen pga vanvård. Kaninerna hade fötts upp för självhushåll (dvs mat) och är blandraser av större typ.

Om Märit
Märit är pigg, nyfiken och mycket kontaktsökande. Mer information kommer när jourhemmet lärt känna henne bättre.

Maja

Stad: Göteborg

Ålder: okänd, uppskattningsvis född oktober 2023

Kön: hona

Kastrerad: adopteras okastrerad samt med kastreringskrav då hon är för ung för att kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Rumsren: jobbas på

Vill bo: inne eller ute – hon bor ute hos jourhemmet så hon kan flytta in omgående

Ras: okänd (uppskattas bli 3-5kg som vuxen)

Kom till Smådjurschansen: februari 2024

Pris: 1000kr

Bakgrund
Maja kom till Smådjurschansen i februari 2024 efter att 85 kaniner omhändertagits av Länsstyrelsen pga vanvård. Kaninerna hade fötts upp för självhushåll (dvs mat) och är blandraser av större typ.

Om Maja
Maja är pigg och nyfiken. Hon kommer direkt fram och hälsar på jourmatte och gör härliga glädjeskutt. Mer information kommer när jourhemmet lärt känna henne bättre.

Josefina

Stad: Köping

Ålder: okänd, uppskattningsvis 1 år

Kön: hona

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Rumsren: jobbas på

Vill bo: inne eller ute – hon bor inne hos jourhemmet så hon kan inte flytta ut förrän i vår

Ras: okänd (uppskattas bli 3-5kg som vuxen)

Kom till Smådjurschansen: februari 2024

Pris: 2200kr

Bakgrund
Josefina kom till Smådjurschansen i februari 2024 efter att 85 kaniner omhändertagits av Länsstyrelsen pga vanvård. Kaninerna hade fötts upp för självhushåll (dvs mat) och är blandraser av större typ.

Om Josefina
Josefina bor tillsammans med sina ungar Pippi och Lotta. Hon är nyfiken men är fortfarande lite reserverad så det är lite läskigt med snabba rörelser och att bli klappad. Mer info kommer när jourhemmet lärt känna henne bättre.

Kali

Stad: Örebro (Odensbacken)

Ålder: född maj 2024

Kön: hona

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Rumsren: jobbas på

Vill bo: inne eller ute – hon bor inne hos jourhemmet så hon kan inte flytta ut förrän i vår

Ras: dvärgvädur

Kom till Smådjurschansen: februari 2024

Pris: 2200kr

Bakgrund
Kali kom till Smådjurschansen i februari 2023 efter att Länsstyrelsen omhändertagit henne.

Om Kali
Det märks att Kali inte är van vid att bli klappad då hon ryggar undan lite för handen, men hon är absolut inte rädd utan kommer snabbt fram igen för att kolla läget. Hon är snäll och lätt att hantera. Mer info om Kali kommer snart.

Artemis - har intresse

Stad: Stockholm (Nynäshamn)

Ålder: född 20/7-23

Kön: hona

Kastrerad: kommer kastreras 6/3

Vaccinerad: ja, 9/10-23

Rumsren: ja

Vill bo: inne eller ute – hon bor ute hos jourhemmet och kan inte flytta in omgående

Ras: okänd (förväntas bli 3-4kg)

Kom till Smådjurschansen: september 2023

Pris: 2200kr

Bakgrund
Artemis kom till Smådjurschansen i september 2023 tillsammans med sina syskon. Deras mamma dumpades utomhus och togs omhand av en privatperson. Efter några veckor föddes sju stycken ungar, varav fem av dem kom till Smådjurschansen.

Om Artemis
Artemis är en social, nyfiken, lugn och glad tjej som tycker om att bli klappad och mysa med sina systrar. Att bli borstad och buren är inga problem, i famnen kommer hon snabbt till ro. Hon är rumsren och bor just nu ute men kan även bo inne.

Bra att veta
Artemis är en kaninunge och växer därför fortfarande, men förväntas bli ca 3-4 kg som vuxen.

Vitis - har intresse

Stad: Stockholm

Ålder: född 5/6-21

Kön: hona

Kastrerad: kommer kastreras 1/2

Vaccinerad: kommer vaccineras 1/2

Rumsren: ja

Vill bo: inne eller ute – hon bor inne hos jourhemmet så hon kan inte flytta ut förrän i vår

Ras: liten rex (väger uppskattat 1,5 – 2kg) 

Kom till Smådjurschansen: december 2023

Pris: 2200kr

Bakgrund
Vitis kom till Smådjurschansen i december 2023 som en privat omplacering. Hon har troligen bott större delen av sitt liv i bur och är därmed ännu lite osäkra på den stora världen (jourhemmets lägenhet). Trots det gör Vitis framsteg varje dag. 

Om Vitis
Vitis är en nyfiken och ganska orädd liten tjej. Hon älskar numera att skutta fritt utanför buren och hoppar gärna upp i soffan när man sitter där. Hon uppskattar gos kortare stunder. Vitis är en matglad tjej och pellets och vitkål är stora favoriter.

Vitis har inte visat några tendenser att bita på möbler i jourhemmet, men smakar gärna lite på mattan. Hon är rumren. 

Bra att veta
Vitis är en kanin med rexpäls. Det innebär att hon har lättare att få trycksår, vilket gör att det är extra viktigt att hon bor på mjukt underlag. Pälsen gör också att hon är känsligare för kyla men kan bo utomhus året runt om hon får en värmelampa under vintern.

Lillan - bokad

Stad: Borås

Ålder: född 17/7-23

Kön: hona

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja, 20/2-24

Rumsren: ja

Vill bo: inne eller ute – hon bor ute hos jourhemmet så hon kan flytta in omgående

Ras: blandras

Kom till Smådjurschansen: januari 2024

Pris: 2200kr

Bakgrund
Pysan och sina syskon kom som en överraskning efter att en vildkanin besökte hennes tidigare familjs Rexhona. Familjen hade inte plats för alla resulterande kaniner.

Om Lillan
Lillan är en snäll och äventyrlig tjej! Hon är otroligt nyfiken och kan hoppa (och klättra!) högt för att hitta bra utsikter. Lillan föredrar inte att bli lyft, som de flesta kaniner, men när hon väl är i famnen uppskattar hon både klappar och gos en stund. Klappar på marken går bra när hon byggt up tillit, eftersom hon kan vara blyg i början, och speciellt i samband med godsaker. Hon är matglad och äter allt! Att leta godsaker som sprids runt hagen är en favorit, samt att rusa genom tunnlar. 

Lillan är van vid barn men desto lugnare, desto bättre, tycker Lillan. Hon fattade toalådan snabbt och är rumsren. Lillan är aktiv och gillar att utforska sin hage men verkar inte ha ett stort behov av att gräva.

Bra att veta
Lillan är duktig på att klättra så tänk gärna på detta när du inreder/konstruerar hennes boende.

 

Isabella - bokad

Stad: Borås

Ålder: okänd

Kön: hona

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja, 20/2-24

Rumsren: ja

Vill bo: inne eller ute – hon bor ute hos jourhemmet så hon kan flytta in omgående

Ras: lejonhuvad kanin

Kom till Smådjurschansen: januari 2024

Pris: 2200kr

Bakgrund
Isabella hade setts springa lös i trädgårdar under årets kallaste månaderna och blev till slut infångad av vänner till Smådjurschansen utan större problem då hon är tam. Hon kom till oss i januari 2024.

Om Isabella
Fina Isabella är en social och mysig liten tjej! Hon kom till jourhemmet med mycket tovor och smuts i sin päls och tog tacksamt emot pälsvård. Efter bara några dagar i jourhemmet rusar hon nu fram när hon får besök och uppskattar klappar och gos. Hon är väldigt nyfiken över allt som händer och hänger gärna nära jourfamiljen eller hoppar till och med i famnen. Hon verka ha en glad inställning till livet och man blir glad när man ser henne!

Isabella är lätt att lyfta och hantera. Hon är dessutom matglad och äter allt med god aptit, speciellt persilja! Isabella är van vid barn och tar det mesta med ro. Hon fattade toalådan snabbt och är rumsren. Isabella är aktiv och gillar att utforska sin hage (tunnlar, hyllor) men verkar inte ha ett stort behov av att gräva.


I hagen bredvid Isabella bor ett par kaninsystrar som hon gärna umgås med genom gallret så vi ser att hon skulle säkert uppskatta en egen kaninkompis.

Isabella är en lejonhuvad kanin så hon behöver borstas då och då men det njuter hon av så det är inga problem!

Midnight - bokad

Stad: Stockholm (Hägersten)

Ålder: född v.29 2021

Kön: hona

Kastrerad: kommer kastreras 5/3

Vaccinerad: kommer vaccineras 5/3

Rumsren: jobbas på

Vill bo: inne eller ute – hon bor inne hos jourhemmet så hon kan inte flytta ut förrän i vår

Ras: blandras med hermelin

Kom till Smådjurschansen: februari 2024

Pris: 2200kr

Bakgrund
Midnight köptes som kaninunge från en djuraffär. Kom till Smådjurschansen i februari 2024 då familjen inte kunde ha henne kvar.

Om Midnight
Midnight är en väldigt nyfiken, snäll och försiktig kanin. Hon vill ha alla fötter på golvet och blir i nuläget stressad av att bli buren och att få klorna klippta. Jourhemmet hoppas detta kommer bli mindre läskigt för henne när de har fått lära känna varandra ordentligt. Midnight har ännu inte vågat utforska hela det utrymme hon har tillgång till men hoppar gärna upp på soffan och söker sig alltid till högre höjder. Hon är till större del rumsren och har så har långt endast kissat i toalådan. I sitt tidigare hem bodde hon med katt och barn vilket fungerade bra. Hon aktiveras av sällskap och kommer gärna fram och nosar och låter sig även klappas när det sker i hennes takt och på hennes villkor.

Puck - bokad

Stad: Örebro

Ålder: född 12/8-23

Kön: hona

Kastrerad: ja

Vaccinerad: kommer vaccineras 31/1

Rumsren: ja

Vill bo: inne eller ute – hon bor inne hos jourhemmet så hon kan inte flytta ut förrän i vår

Ras: dvärgvädursblandras (väger 1,6kg)

Kom till Smådjurschansen: januari 2024

Pris: 2200kr

Bakgrund
Puck är en ung kanintjej som bott i dåliga förhållande innan hon kom till Smådjurschansen i slutet av januari 2024. 

Om Puck
Pucks päls är helvit med två bruna fläckar ovanför ögonen samt lite bruna strån på bakdelen ner mot svansen. Hon har också vackra blå ögon.

Redan från första dagen i jourhemmet visade Puck vilken lugn, trygg och nyfiken personlighet hon har. Efter bara några få dagar började hon blomma ut från att ha varit nedstämd och tillbakadragen till att bli social och kelig.

Puck uppskattar att bli klappad på, hon skuttar gärna fram till jourmatte och hälsar, sitter man på golvet klättrar hon upp i knät för lite kel. När hon söker uppmärksamhet krafsar hon på fötterna och nafsar lätt i jourmattes byxben. Det går också bra att lyfta upp Puck, hon sitter då oftast i famnen och myser av närheten och mjuka strykningar, sen visar hon med ett litet ryck när det är dags att komma ner på golvet igen. Hon har inga som helst problem med att skutta på golv. Att klippa klor fungerar också bra och hon är rumsren sånär som på några enstaka pluttar. Puck hanteras dagligen av jourhemmets tonårsbarn och det fungerar hur bra som helst.

Puck tycker mycket om mat, har i jourhemmet fått smaka på persilja, broccoli, spenat, dill och blåbär, äppelkvistar har hon ännu inte förstått att man kan knapra på. Jourhemmet tror att Puck skulle uppskatta trickträning då hon är så social och älskar att vara nära människor.

I jourhemmet bor Puck inomhus och vistas dagligen korta stunder ute i en inhägnad del på verandan med tillgång till värmelampa. Lilla Puck upplevs som en mycket vänligt sinnad liten kanintjej som har fått en andra chans i livet och längtar efter ett alldeles eget hem tillsammans med trevlig kaninkompis.

Zara - bokad

Stad: Eskilstuna (Stora Sundby)

Ålder: född 15/2-22

Kön: hona

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja, 7/9-23

Rumsren: ja

Vill bo: inne eller ute – hon bor inne hos jourhemmet så hon kan inte flytta ut förrän i vår

Ras: lilla tysk vädur

Kom till Smådjurschansen: februari 2024

Pris: 2200kr

Bakgrund
Zara kom till Smådjurschansen i februari 2024 då hennes familj inte kunde ha kvar henne. Hon är ursprungligen köpt från uppfödare.

Om Zara
Zara är van att bo frigående inomhus. Hon är en trevlig och nyfiken kanin som tycker om att gosa och att bli kliad i pannan. Hon tycker ej om att bli lyft. Barnvan.

Zara behöver bo sladdsäkert då hon annars tuggar på dem.