Kaniner honor

Bilbo

Stad: Nykvarn

Ålder: född 29/4-23

Kön: troligtvis hona

Kastrerad: adopteras okastrerad samt med kastreringskrav då hon är för ung för att kastreras

Vaccinerade: ja, 6/7-23

Rumsren: jobbas på

Vill bo: inne eller ute

Kom till Smådjurschansen: april 2023

Pris: 1000kr

Bakgrund
Bilbo föddes i ett jourhem 29/4-23. Hennes mamma kom en kort tid tidigare till Smådjurschansen efter att ha blivit dumpad i ett skogsområde. 

Om Bilbo
Bilbo
 är en väldigt trevlig och social unge precis som sin mamma och syskon. Hon är en väldigt trevlig och social unge precis som sin mamma och syskon. Hon har inga problem med att bli lyft och hanterad. Bilbo gillar lite extra att att bli klappad på huvudet.

Mona

Stad: Örebro

Ålder: okänd, uppskattningsvis 1-2 år

Kön: hona

Kastrerad: kommer kastreras 29/9

Vaccinerade: kommer vaccineras 29/9

Rumsren: ja

Vill bo: inne eller ute

Storlek: liten

Kom till Smådjurschansen: september 2023

Pris: 2200kr

Bakgrund
Mona kom till Smådjurschansen i september 2023 efter att ha blivit dumpad.

Om Mona
Mona är en nyfiken och orädd liten tjej, som gärna springer efter oss och håller koll på vad vi gör. Hon sitter med oss i soffan om kvällarna och om dagarna gillar hon att vila i något av sina gömställen, springa runt och göra stora skutt eller gnaga på kvistar.

Hon tycker mycket om att bli klappad och ger gärna pussar tillbaka, men att bli lyft och sitta i knät är obehagligt och något vi jobbar på med hjälp av uppmuntran i jourhemmet.

Mona är väldigt enkel att ha inne i lägenheten eftersom hon är rumsren överallt (förutom om hon kommer upp i sängen) samt inte busar så mycket med inredningen. Hon skulle förmodligen trivas som utekanin också.

Ninen

Stad: Stockholm (Upplands Väsby) / Leksand

Ålder: okänd, uppskattningsvis 2 år

Kön: hona

Kastrerad: kommer kastreras 28/9

Vaccinerade: kommer vaccineras 28/9

Rumsren: ja

Vill bo: inne eller ute

Storlek:

Kom till Smådjurschansen: augusti 2023

Pris: 2200kr

Bakgrund
Ninen hittades dumpad utomhus i Juli 2023 och kom till smårdjurschansen i början av augusti 2023.

Om Ninen
Hon är en mycket nyfiken och aktiv kanin som gärna är nära jourmatte och jourhusse. När man vunnit hennes förtroende får man klappa på henne men det tar tid innan hon accepterar att bli klappad av nya personer. Ninen tycker däremot att det är väldigt spännande att klättra på alla människor så hon hoppar gärna upp i soffan och skuttar fram och tillbaka med lite uppehåll för att sniffa och klättra på det mänskliga sällskapet! Hon håller sig nära jourmatte hela tiden och skuttar efter nästintill vartenda steg som tas. Ninen är rumsren och matglad, hon är inte kräsen utan äter all typ av hö. Hon tycker jättemycket om att mumsa på äppelgrenar, och blasten från morotsskörden är också en storfavorit. 

Ninen trivs lika bra inomhus som utomhus så länge det finns tillgång till mattor på golvet då det glatta golvet skrämmer henne lite. I och med att hon är Teddypälsad behöver hon borstas fler gånger i vecka för att inte få tovor, hon är inte så förtjust i att bli borstad men om man är två som hjälps åt så går det fint och hon håller sig lugn! Ninen har aldrig i jourhemmet bitit på varken lister, kablar eller andra interiörer. Då och då floppar hon, får glädjeskutt och skuttar omkring så snabbt hon kan! Hon söker nu en kaninkompis att skutta omkring med!

Bra att veta
I och med att hon är Teddypälsad behöver hon borstas fler gånger i vecka för att inte få tovor eller bli nerrakad. Hon är inte så förtjust i att bli borstad men om man är två som hjälps åt så går det fint och hon håller sig lugn! 

Kan hämtas både i Leksand (Dalarna) och Upplands Väsby (Stockholm).

Bonnie

Stad: Örebro

Ålder: okänd, uppskattningsvis 2-3 år

Kön: hona

Kastrerad: kommer kastreras 18/9

Vaccinerade: ja, 31/7-23

Rumsren: ja

Vill bo:

Storlek:

Kom till Smådjurschansen: juni 2023

Pris: 2200kr

Bakgrund
Bonnie kom till Smådjurschansen i juni 2023 då hon lämnats in på en klinik för avlivning då hennes familj ansåg att hon var ”för vild”.

Om Bonnie
Bonnie är inte vild men tycker inte om att bli klappad eller hanterad, kanske lär hon sig det om hon får tid, det återstår att se. Hon är okej med att man vistas i samma rum som henne eller i närheten så länge man inte fokuserar för mycket på henne, då tycker hon det är läskigt. 

Bonnie är till en början blyg men hennes nyfikenhet övervinner det då hon älskar att upptäcka och utforska. Hon är en snäll, lugn och försiktig kanin som gärna vill vara med och se vad som händer även om hon tycker att det kan vara lite läskigt ibland. Bonnie är rumsren, tuggar inte på möbler och blir gärna klappad.

Bra att veta
Bonnie vill komma till en familj som förstår att hon bara är lite försiktig, en familj som ger henne en chans att vara den hon är, utan några krav. Bonnie vill bo i ett hem där det inte finns hund, katt eller barn.

Tora

Stad: Göteborg

Ålder: född maj 2020

Kön: hona

Kastrerad: kommer kastreras 26/9

Vaccinerade: kommer vaccineras 26/9

Rumsren: ja

Vill bo: inne eller ute

Storlek: mellan (ca 2kg)

Kom till Smådjurschansen: september 2023

Pris: 2200kr

Bakgrund
Tora kom till Smådjurschansen i september 2023.  Hon är av rasen dvärgvädur i färgen svartvit. Hon omplacerades på grund av allergi hos den tidigare familjen. Hon har innan bott tillsammans med sin system men då de bråkar är de sen en tid tillbaka särade. Tora har både bott inne och i utevistelse. Hon är van vid barn och hundar.

Om Tora
Hon är en kanin som passar dom flesta. Hon är väldigt lugn av sig men hon älskar att få vara ute och utforska sin omgivning. Hon brukar hitta mysiga ställen att kura in sig på. Dock är hon väldigt blyg av sig så hon är ganska försiktig och brukar inte vara ute så länge innan hon myser ner mig i sin bur igen. Hon är inte så rädd för ljud och sover igenom det mesta så länge ingen rör henne. Hon tycker inte om att bli lyft. Samt hon är lite reserverad mot nya människor.

Ibland är hon så avslappnad så att det kan se ut som hon inte lever. Hon gillar att sitta på sitt hus och spana ut över rummet. Samt om det vankas något gott är hon inte sen att komma fram. Tora är rumsren och bor just nu inne.

Lilly

Stad: Göteborg

Ålder: född 2020

Kön: hona

Kastrerad: kommer kastreras 26/9

Vaccinerade: kommer vaccineras 26/9

Rumsren: 

Vill bo: 

Storlek: mellan (2kg)

Kom till Smådjurschansen: september 2023

Pris: 2200kr

Bakgrund
Lilly kom till Smådjurschansen i september då hennes familj inte kunde ha kvar henne pga flytt.
 
Om Lilly
Lilly är en mycket bestämd och nyfiken liten dam som snabbt började utforska sin nya omgivning och gärna vill vara med och se vad som händer. Verkar någorlunda accepterande av barn och är inte särskilt skygg för stök och stoj. Lilly tycker om att bli klappad men är annars ganska svårmutad då hon är kräsen med maten, tar dock emot pellets som godis/belöning ibland. Hon visar tydligt när hon har fått nog.

Bra att veta
Lilly behöver mycket pälsvård.

Smilla - (har intresse)

Stad: Stockholm (Åkersberga)

Ålder: okänd

Kön: hona

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerade: kommer vaccineras

Rumsren: ja

Vill bo: inne eller ute

Storlek:

Kom till Smådjurschansen: september 2023

Pris: 2200kr

Bakgrund
Smilla kom till Smådjurschansen i början på september då hon hittades dumpad ute i skogen i en transportbur. Hon var vid upphittandet superblöt eftersom det hade regnat mycket den kvällen. När hon väl torkat så upptäcktes att hon var väldigt skitig. Pälsen luktade gammalt kiss och håret på benen hade fräts bort av kiss. Hon var också mager och hade väldigt fula bruna tänder.
 
Om Smilla
Trots den korta tiden hos sitt jourhem så har Smilla blivit en vacker och ren tjej. Pälsen på benen håller på att återhämtat sig, tänderna ser bra ut och hon går upp i vikt.
 
Hon är en glad, pigg och nyfiken tjej som gärna går på upptäcktsfärd, men snabba rörelser eller höga ljud kan skrämma henne när hon är utanför sitt ’hägn’. Hon är 100% rumsren. Bor just nu inomhus i sitt jourhem, men skulle säkert fungera lika bra utomhus. Hon är lätt att hantera, man får borsta, klippa naglar, ta på koppel utan större problem. Ibland kan hon naffsa till om hon tex blivit borstad länge och sedan inte vill mer. Fungerar lika bra med vuxna som barn.

Bra att veta
Smilla behöver mycket pälsvård.

Dumle - har intresse

Stad: Leksand (Dalarna)

Ålder: född 30/10-20

Kön: hona

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Dumle är en lejonhuvad liten tjej som kom till Smådjurschansen juni 2023 då de tidigare ägarna inte kunde ha kvar henne av privata själ och skulle därför avlivas om inget hem hittades. Dumle har hittat sin plats hos sitt jourhem på kort tid och känns väldigt trygg. Kommer fram direkt när man kommer och vill gärna bli klappad. Är väldigt lugn och snäll.

Att få hantera henne i form av kloklippning och pälsvård går super och hon tillåter en att hålla på. Dumle är väldigt långhårig på enstaka ställen på kroppen så pälsvård och klippning kommer därför förekomma.

Dumle är van att bo inomhus, men har haft en tendens att bita på grejer vilket har gjort att hon mesta tiden fått setat i bur då de tidigare ägarna inte varit hemma. I jourhemmet bor hon utomhus i ett hus med tillhörande hage, vilket hon tycker mycket om. Att hoppa upp och sitta på stubbarna så hon ser allt är något hon gärna gör. 

 
Priset för att adoptera Dumle är 2200kr.

Ronja - bokad

Stad: Stockholm (Nynäshamn)

Ålder: född 2021

Kön: hona

Kastrerad: ja

Vaccinerade: ja, 14/9-23

Rumsren: jobbas på

Vill bo: inne eller ute

Storlek:

Kom till Smådjurschansen: september 2023

Pris: 2200kr

Bakgrund
Ronja kom till Smådjurschansen i september 2023 tillsammans med sin syster Ida då dem lämnats in för avlivning.

Om Ronja
Ronja är en glad och mysig tjej som tycker mycket om att bli klappad och kommer gärna fram för att hälsa. Hon har inga problem med att bli buren eller att bli borstad. Ronja tycker mycket om att hoppa runt och utforska nya ställen i jourhemmet och är en nyfiken tjej. Hon är i dagsläget inte helt rumsren men de är något jourhemmet jobbar på. Hon bor just nu ute men kan även bo inne.

Duffy - bokad

Stad: Göteborg

Ålder: okänd, uppskattningsvis 1 år

Kön: hona

Kastrerad: kommer kastreras 10/10

Vaccinerad: kommer vaccineras 10/10

Duffy kom till Smådjurschansen i juli 2023 efter att ha blivit upphittat i ett dike av en familj som var på semester. Vid upphittandet så var Duffy tovig, smal och dräktig. Hon födde sin kull hos dem som hittade henne, men ungarna överlevde tyvärr inte.

När Duffy kom till jourhemmet så var hon försiktig och utåtagerande. Men bara några dagar senare så blommade Duffy ut till den fina kanin hon är. Jourhemmet har rakat ner Duffy’s päls på grund av alla tovor och när detta skedde så blev det full fart på henne! Utan några tovor som drar i huden så springer hon nu i full fart på golvet, upp i soffan och gör glädjeskutt. Hon har mycket energi men kan också uppskatta en mysig stund tillsammans med jourfamiljen. Hon visar detta tydligt genom att hoppa upp i soffan och sätter sig bredvid dem, eller i knät. I soffan kan hon sitta och mysa länge och ge pussar till jourmatte.

Duffy är idag underviktig. Hon älskar mat, men i och med att hon troligtvis har varit utan mat en period så är hon väldigt beskyddande av just maten. Detta är ett beteende som högst troligen kommer försvinna när hon inser att maten aldrig tar slut. Förutom när det kommer till maten så är Duffy en väldigt snäll och rar tjej. Det är inga problem att lyfta henne eller att hantera henne. Hon är en nyfiken och framåt tjej som vill upptäcka alla delar av sitt jourhem. Det enda som skrämmer Duffy är dammsugaren. Hon är inte van med andra djur eller barn, men det blir nog inget problem för Duffy sålänge hon får sitt egna ställe att vara på tillsammans med en kaninkompis. I jourhemmet bor hon inomhus men skulle nog trivas lika bra utomhus. Duffy kommer kräva mycket pälsvård när hennes päls har växt ut igen då hon har teddypäls.

Duffy födde efter tre veckor hos jourhemmet sju ungar. Därför kommer hon att kastreras senare och är redo att flytta när ungarna har slutat dia. Duffy är redo att flytta till sitt föralltid-hem i slutet av oktober, men det går bra att boka henne redan nu.

Priset för att adoptera Duffy är 2200kr.

 

Ronya - bokad

Stad: Örebro

Ålder: född 29/5-22

Kön: hona

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja, 14/3-23

Ronya kom till Smådjurschansen i februari 2023 då hennes familj inte längre ville ha kvar henne och skulle avsluta hennes liv. Ronya är en pigg och glad brud som gärna springer runt och upptäcker alla ytor som finns. Hon är något skygg mot människor vilket är något som jourhemmet jobbar på. När ingen är hemma känner hon sig trygg, springer runt och äter massa hö men när jourmatte kommer hem så springer hon och gömmer sig. Jourmatte gör dock hela tiden framsteg med Ronya, till exempel vågar hon numera ta mat ur handen och vågar komma fram från sitt gömställe efter att man varit i rummet ett tag. Ronya behöver komma till ett lugnt hem med en eller flera trygga artfränder. Hon bor inomhus i sitt jourhem och är rumsren.
 
Priset för att adoptera Ronya är 2200kr.

Bella - bokad

Stad: Grängesberg

Ålder: okänd, uppskattningsvis 5 år

Kön: hona

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: ja, 20/6-23

Bella kom till Smådjurschansen efter att ha hittats dumpad i en skog. Hon är väldigt snäll, nyfiken och social. Hon blir extra glad när man sitter inne i inhägnaden med henne, då skuttar hon både över och runt en. Hon trivs i sällskap av både människor, katter samt hundar. Bella är otroligt lätt att hantera men blir väldigt nervös när man klipper klor. Hon älskar att bädda I massor av halm och när man klappar henne på kinderna så bara blundar hon och njuter. Hon är extra förtjust I pellets, kruksallad och torkade örter.
 
Priset för att adoptera Bella är 2200kr.