Fåglar

Cocos

Stad: Södertälje

Ålder: 5 – 10 år gammal

Kön: hane

Cocos kom till Smådjurschansen i oktober 2022 då hans familj inte längre hade tid för honom. Han har tidigare i sitt liv inte blivit så väl behandlad vilket tyvärr har satt sina spår. Som ett resultat av detta var han till en början väldigt vaksam mot händer samt var inte speciellt intresserad av att interagera med människor men i jourhemmet har han verkligen blommat upp. Han går numera gärna upp på handen och han flyger till en när man ropar på honom. Trots sina framsteg blir han fortfarande skrämd vid plötsliga handrörelser. Cocos är nyfiken och utforskar gärna nya platser och leksaker. Han kan vara högljudd, framförallt på morgonen men han är lätt att avleda genom födosök eller aktiveringsleksaker.
 
Priset för att adoptera Cocos är 3000kr.

Kiwi

Stad: Stockholm

Ålder: okänt

Kön: hane

Kiwi kom till Smådjurschansen hösten 2022 efter att han först upptäckts utomhus varpå han senare flög in på en förskola.
Han är en pigg, livlig och nyfiken kanariefågel med vacker sång. Han älskar att bada, äta färska grönsaker och uppskattar aktivering i form av födosök och en stimulerande miljö. Han är inte handtam men mycket social på så sätt att han alltid flyger och sätter sig i samma rum som jourmatte är i och vill alltid vara med. Vi har som krav att Kiwi adopteras till ett hem där han får bo med artfränder och inte behöver vara instängd i en bur, utan får flyga fritt i en stor voljär eller i lägenheten/huset.
 
Priset för att adoptera Kiwi är 600 kr.

Vivi och Honing

Stad: Uppsala

Ålder: 4 och 7 år

Kön: hona och hane

Vivi och Honing kom till Smådjurschansen i november 2022 efter att barnen i familjen inte längre hade intresse för dem. De är riktiga matvrak och vägen till deras hjärtan är mat. Båda är vana vid att flyga fritt men är inte handtama. Vivi och Honing har dock varit det en gång i tiden och jourhemmet tror inte det ska vara några problem att få dem det igen. Mer info kommer när jourhemmet lärt känna dem bättre.
 
Priset för att adoptera Vivi och Honing är 600 kr.

Juniper - bokad

Stad: Örebro (Odensbacken)

Ålder: född 2016

Kön: hona

Juniper kom till Smådjurschansen i november 2022 då hennes familj inte längre hade tid eller motivation till att ta hand om henne. Hon har tidigare bott tillsammans med undulater. Juniper är väldigt tam och älskar att gosa. Hon sitter gärna på ens axel eller huvud och när hon vill gosa kommer hon och sätter sitt ansikte mot jourmattes kind. Om kvällarna när jourmatte ligger i soffan vill Juniper vara med och hon vill då att man ska gosa med henne genom att klia henne i nacken och på kinderna. Juniper sjunger och visslar vackert när hon är glad. Vi har som krav att Juniper adopteras till ett hem där hon får bo med andra nymfkakaduor och där hon får flyga fritt, så som hon är van vid. Hon blir väldigt ängslig och orolig av att vara instängd i bur.

Priset för att adoptera Juniper är 1000kr.