Kaniner par

Francis och Silvana

Stad: Örbro (Östernärke)

Ålder: Francis är född 2019-10-02 och Silvanas ålder är okänd

Kön: Hane och hona

Kastrerade: Ja

Chipmärkta: Ja

Francis mamma Hoppsan kom till Smådjurschansen via ett omhändertagande av vanvårdade kaniner som vi utförde tillsammans med Länsstyrelsen. Ungefär en vecka efter att vi omhändertagit Hoppsan födde hon 6 ungar, och Francis är en av dessa. Francis har en medfödd synskada på men det är inget som påverkar honom. Han är mycket social och följer gärna efter en vart man än går. På kvällarna när jourmatte ligger i soffan är Francis med upp i soffan och kollar läget. På morgonen brukar han köra glädjerus i jourmattes säng. Francis tycker om att gosa och bli kliad på huvudet, men endast på hans villkor. Han är lätt att hantera och snäll i famnen men kan sprattla när han tröttnat och vill komma ner. Han bor inomhus just nu. Francis har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär. Silvana kom till Smådjurschansen i Januari 2020 efter att ha räddats från slakt. Hon kommer glatt springandes fram till en när man kommer med mat och hon tycker om att bli kliad på huvudet. För Silvana så är mat det absolut viktigaste i livet och hon gör glädjeskutt när hon ser att jourmatte kommer med godis. 

Priset för att adoptera Francis och Silvana är 1200kr. 

Hoppsan och Colette

Stad: Örbro (Lannafors)

Ålder: Hoppsans ålder är okänd, Colette är född 2019-10-02

Kön: Honor

Kastrerade: Hoppsan är kastrerad, Colette är fortfarande för ung för att kastreras

Chipmärkta: Ja

Hoppsan kom till Smådjurschansen via ett omhändertagande av vanvårdade kaniner som vi utförde tillsammans med Länsstyrelsen. Ungefär en vecka efter att vi omhändertagit Hoppsan födde hon 6 ungar. Hoppsan är en glad kanin som ofta gör glädjeskutt och kommer alltid och möter jourmatte när hon kommer in i stallet. På grund av sin bakgrund är hon fortfarande lite skeptiskt inställd till människor men hon blir modigare och modigare och vänjer sig mer och mer vid att man är i närheten. Hoppsan sprattlar när man lyfter upp henne men är lugn i famnen och det går bra att klippa klorna på henne. Colette är Hoppsans unge. Hon är en liten kanin full av liv, det ryms mycket glädjerus och glädjeskutt i denna lilla kropp. Hon kan vara lite sprattlig vid själva upplyftet med är alltid lugn och snäll i famnen. Colette och Hoppsan har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär.

Colette adopteras med kastreringskrav och papper på detta skrivs på vid adoption.

Priset för att adoptera Hoppsan och Colette är 1200kr.
 

Pontus och Maggan

Stad: Örbro

Ålder: Pontus är född 2019-06 och Maggan är född 2020-01-24

Kön: Honor

Kastrerade: Pontus ska kastreras, Maggan kastreras ej då hon är för ung

Chipmärkta: Ska chipmärkas.

Pontus kom till Smådjurschansen 2020-01-13 efter att ha hittats utomhus. 11 dagar senare födde hon 5 ungar, varav 3 klarade sig. Pontus är en väldigt härlig kanin som är lätt att ha att göra med. Hon tycker om att få komma ut och skutta i sele eller ligga i soffan och vila. Hon lägger sig snabbt ner för att gosa när man börjar klappa på henne. Maggan, som är Pontus unge, är, likt sin mamma, mycket nyfiken, framåt och orädd. De båda har inga problem att ta för sig i hemmet.

Priset för att adoptera Pontus och Maggan är 1200kr.

Elliott & Kyra

Stad: Norberg (Dalarna)

Ålder: Elliott är född 2016-04-02 och Kyra är född 2017-05-29

Kön: Hane och hona

Kastrerade: Elliott är kastrerad, Kyra ska kastreras

Chipmärkta: Ja

Elliott och Kyra kom till Smådjurschansen 2020-01-05 på grund av tidsbrist.  Elliot är en väldigt nyfiken och busig kille. Gillar att utforska ny områden som att hoppa upp i sängen och göra glädjerus. Han är en väldigt avslappnad och cool kanin som kan bäras utan problem och gillar att bli klappad. Kyra är lite mer blyg i jämförelse med Elliott och när hon blir osäker söker hon trygghet i buren eller hos Elliott, som är hennes trygga punkt. Hon är också en väldigt nyfiken kanin som gillar att utforska och är ganska nyfiken på jourhemmets hundar. Hon är snäll att klappa och är lugn att bära. De bodde med hundar i förra familjen där det även fanns barn, nu bor de med fyra hundar. I förra familjen bodde de ibland ute när de var på familjens sommarställe. De bor nu inomhus.
 
Priset för att adoptera Elliott och Kyra är 1200kr.

Mynta & Dill

Stad: Stockholm (Värmdö)

Ålder: Mynta är född 2015 och Dill är född 2014.

Kön: Hona och hane

Kastrerade: Ja

Chipmärkta: Ska chipmärkas

 Mynta och Dill kom till Smådjurschansen 2019-12-29 då deras familj inte längre kunde ha kvar dem på grund av allergi. Mer info kommer snart.
 
Priset för att adoptera Mynta och Dill är 1200kr.

Saga & Tass - bokade

Stad: Stockholm (Danderyd)

Ålder: Saga är född 2016-09 och Tass är född 2017-12

Kön: Honor

Kastrerade: Ja

Chipmärkta: Ja

Saga och Tass kom till Smådjurschansen i januari 2020 då deras familj inte längre kunde ha kvar dem på grund av allergi. Saga är Tass mamma. Saga och Tass är två lugna och trygga tjejer. De är väldigt nyfikna fast försiktiga och gosar gärna om det är på deras villkor. Tjejerna kan vara lite skygga men blir för varje dag mer och mer framåt. Saga är den som är lite mer sällskaplig och kommer fram och nosar och undersöker medans Tass än så länge har varigt mer tillbaka dragen men vi tror att hon kan bli mer framåt när hon så småningom lär känna sitt hem och människorna runt omkring henne. De är inte speciellt aktiva utan de gillar att ta det lugnt. De njuter båda av att ha mycket gömställen där de kan boa och gömma sig. Det märks tydligt att Saga är Tass mamma då hon ofta putsar och pussar på Tass även fast Tass ofta inte värkar lika engagerad. De bor utomhus nu. 
 
Priset för att adoptera Saga och Tass är 1200kr.