Kaniner par

Golden Buzzer och Maja

Stad: Falun

Ålder: Buzz är född 2020 och maja ör född 2020-01

Kön: hane och hona 

Kastrerade: ja

Vaccinerade: ja

Buzz fångades in av en privatperson i april 2020 efter att ha varit hemlös i flera månader. Smådjurschansen hade flertalet gånger försökt fånga in honom men han överlistade oss varje gång. Buzz är snäll i famnen och låter sig hanteras, om än motvilligt då han hellre har fötterna på stadig mark. Han tycker bäst om människor när de håller sig på lagom avstånd och föredrar att umgås med andra kaniner. Buzz  är oerhört smart och spänstig och tar sig lätt ut genom minsta lilla hål eller springa om han får möjlighet. Buzz har fått sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär i samband med kastrering. Han bor just nu utomhus tillsammans med Maja. Maja kom till Smådjurschansen tillsammans med sin syster Snöboll. Maja och Snöboll trivdes dock inte tillsammans så vi valde att sära på dem och Maja fick då bli kompis med Buzz. Buzz och Maja tycker mycket om varandra och är ofta nära varandra. Maja är snäll och nyfiken, modigare än Buzz så hon lär honom att vissa saker faktiskt inte är så farliga. Mer info om Maja och Buzz kommer inom kort. Maja har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär. 

Priset för att adoptera Buzz och Maja är 2000kr.

Kanachi och Snö

Stad: Stockholm (Danderyd)

Ålder: Snö är född 2017, Kanachis ålder är okänd

Kön: hane och hona 

Kastrerade: ja

Vaccinerade: ja

Kanachi och Snö kom till Smådjurschansen i augusti 2021 då de inte trivdes när familjen fick tillökning. De är sedan tidigare adopterade från Smådjurschansen, Kanachi hade hittats ute varför vi inte vet hans ålder. Han adopterades från oss 2018. Snö kom till oss urspungligen som en privat omplacering. Både Kanachi och Snö har mycket personlighet. De är väldigt sociala men än så länge lite osäkra och rädda av sig även om man ser att dom gärna vill komma fram och hälsa. Kanachi är inte lika nyfiken som Snö men mer social när det kommer till människor och jag tror att han kan bli en riktig myskanin om man ger honom tiden och förutsättningarna. Snö är däremot först ut att leta upp nya ställen och springer ofta glädjevarv runt hagen. Hon är aktiv men mer tillbakadragen och rädd när det kommer till människor. Kanachi och Snö har en väldigt mysig relation och man ser att de tycker om varandra genom hur dom myser och putsar varandra. Båda är starkt matmotiverade och kommer ofta springande så fort det vankas pellets. Ingen av kaninerna har några tydliga olater och båda är väldigt trevliga att ha och göra med. De har tidigare bott inne och är rumsrena. De trivdes bra med att bo inne men man ser att de trivs bra även som de bor nu, utomhus. De har fått sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär. 

 
Priset för att adoptera Kanachi och Snö är 2000kr.

Cissi och Skuttan

Stad: Stockholm (Spånga)

Ålder: födda 2017-04

Kön: honor

Kastrerade: ja

Vaccinerade: ja

Cissi och Skuttan kom till Smådjurschansen i augusti 2021 då deras familj inte längre kunde ha kvar dem. De är systrar och älskar varandra och hänger ihop i vått och torrt. Cissi och Skuttan är vana utekaniner som älskar att slappa i solen och att gräva. De är vana vid katt och barn. Cissi är modig, nyfiken och sällskaplig medan Skuttan är den mer försiktiga av de två. De har fått sina fram-och kindtänder kontrollerade av veterinär i samband med kastrering. 
 
Priset för att adoptera Cissi och Skuttan är 2000 kr. 

Selma och Krokus

Stad: Ludvika (Saxdalen)

Ålder: födda 2018-12

Kön: honor

Kastrerade: ja

Vaccinerade: ja

Selma (brun) och Krokus (svart) kom till Smådjurschansen i februari 2021 då deras familj inte kunde ha kvar dem på grund av allergi. Systrarna är av rasen minirex och köptes av sin förra ägare från en uppfödare när de var 1 år gamla. De är vana att bo inomhus och har sedan tidigare ingen erfarenhet av små barn eller andra djur. Selma och Krokus är pigga och nyfikna kaniner. De kommer gärna fram och hälsar. Om man sätter sig ner och ropar på dem brukar båda komma skuttandes. Matglada är de båda två. Selma är den mest äventyrslystna medan Krokus är lite mer försiktig. Systrarna kommer väldigt bra överens med varandra och leker och myser gärna tillsammans. De vill helst inte bli burna och gosade med men det kanske kommer med tiden. De har fått sina fram-och kindtänder kontrollerade hos veterinär i samband med kastrering. 
 
Priset för att adoptera Selma och Krokus är 2000 kr. 
 

Snöboll och Almby

Stad: Kumla

Ålder: Snöboll är född 2020-01 och Almbys ålder är ca 1 år

Kön: hona och hane

Kastrerade: Snöboll är kastrerad, Almby kommer kastreras

Vaccinerade: Snöboll är vaccinerad, Almby kommer vaccineras

Snöboll kom till Smådjurschansen tillsammans med sin syster Maja. Vi märkte dock snabbt att de inte trivdes tillsammans och vi valde då att sära på dem. Snöboll är social och orädd, kommer direkt fram och vill kolla läget när man kommer in i deras box. Ibland tycker hon det är okej att bli klappad på men oftast föredrar hon att hänga med Almby. Almby fångades in av Smådjurschansen i april 2021. Han har sedan han blev infångad bott i en box i ett stall och har inte riktigt vant sig vid människor ännu. Han gömmer sig när han hör att man kommer. Han sprattlar när man lyfter upp honom men är stilla i famnen. Han är en otroligt fin liten kille men sin vackra gula päls och sina stora ögon. Almby och Snöboll bor som nämnt i en box i ett stall just nu. Ska de bo utomhus behöver deras hem vara helt rymningssäkert. Almby kommer kastreras och båda kommer få sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär innan adoption. 
 
Priset för att adoptera Snöboll och Almby är 2000 kr. 
 

Valentin och Lilly

Stad: Örebro

Ålder: Valentin är född 2019 och Lilly är född 2021-02-02

Kön: hane

Kastrerade: Valentin är kastrerad, Lilly adopteras okastrerad då hon är för ung för att kastreras

Vaccinerade: Valentin är vaccinerad, Lilly kommer vaccineras

Valentin är en nyfiken grabb som innan han kom till Smådjurschansen levde som en hemlös kanin. Han fångades in februari 2021 i centrala Örebro. När han kom hem till oss var han väldigt skygg men mutor i form av morot gav jourhemmet snabbt dispens att klappa honom litegrann. Han accepterar numera beröring och så länge det är på hans egna villkor så njuter han så det står härliga till av att bli klappad. Numera är han helt rumsren med en och en annan sporadisk plutt som undantag. Han springer iväg och gömmer sig ibland som en reaktion på hastiga rörelser eller plötsliga ljud men han skuttar snabbt fram igen. När godsaker bjuds på så är hans blyghet helt bortblåst och han fullkomligt klättrar på sin jourfamilj. I övrigt har han ett väldigt lugnt temperament och är mycket snäll. Valentin har mycket energi och är väldigt nyfiken, alla ytor ska undersökas. Med det i åtanke skulle han nog trivas bäst i ett hem där han kan vara aktiv på olika sätt och har mycket yta att röra sig på. Eftersom han ogillar att bli överraskad så är ett stillsamt hem, utan t.ex. hund och barn, det som är bäst för honom. Lilly kom till Smådjurschansen i februari 2021 tillsammans med hennes bröder då hennes tidigare ägare annars skulle slå ihjäl henne. Lillys mamma är en blandras lite större än en dvärgkanin. Lilly är en ganska kavat tjej som glatt kommer till dörren, nosar och hälsar på sina jourfamilj vid hemkomst. Hon är rumsren med undantag för ett par pluttar som smiter ut ibland på fel ställe. Hon är okej med att bli buren och tycker om att bli klappad. Hon är mycket akrobatisk och väldigt duktig på att klättra (t.ex. i gardiner) i sin jakt på smaskiga krukväxter. Trots att hon endast är knappt 5 månader gammal så har hon blivit större än sin bästa kompis Valentin. Lilly och Valentin hänger ihop hela dagarna och är väldigt fästa vid varandra. De har fått sina fram-och kindtänder kontrollerade hos veterinär. 

 
Priset för att adoptera Valentin och Lilly är 2000 kr.