Kaniner par

Luna och Ben

Stad: Stockholm (Bro)

Ålder: de är födda hösten 2020

Kön: hona och hane

Kastrerade: Luna är kastrerad, Ben kommer kastreras

Vaccinerade: kommer vaccineras

Luna och Ben räddades av en privatperson då de var vanvårdade. De kom sedan till Smådjurschansen i juli 2021. Då ingen av kaninerna var kastrerade så var Luna dräktig och vid födseln blev det komplikationer och Luna behövde ett akut kejsarsnitt. Ingen av ungarna klarade sig men Luna mår idag bra. De är vana att bo frigående inne men skulle troligtvis trivas även utomhus. De är båda väldigt sociala och nyfikna av sig och blir gärna klappade. De kommer att få sina fram-och kindtänder kontrollerade av veterinär. 

Priset för att adoptera Luna och Ben är 2000kr.

Golden Buzzer och Maja

Stad: Falun

Ålder: Buzz är född 2020 och maja ör född 2020-01

Kön: hane och hona 

Kastrerade: ja

Vaccinerade: ja

Buzz fångades in av en privatperson i april 2020 efter att ha varit hemlös i flera månader. Smådjurschansen hade flertalet gånger försökt fånga in honom men han överlistade oss varje gång. Buzz är snäll i famnen och låter sig hanteras, om än motvilligt då han hellre har fötterna på stadig mark. Han tycker bäst om människor när de håller sig på lagom avstånd och föredrar att umgås med andra kaniner. Buzz  är oerhört smart och spänstig och tar sig lätt ut genom minsta lilla hål eller springa om han får möjlighet. Buzz har fått sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär i samband med kastrering. Han bor just nu utomhus tillsammans med Maja. Maja kom till Smådjurschansen tillsammans med sin syster Snöboll. Maja och Snöboll trivdes dock inte tillsammans så vi valde att sära på dem och Maja fick då bli kompis med Buzz. Buzz och Maja tycker mycket om varandra och är ofta nära varandra. Maja är snäll och nyfiken, modigare än Buzz så hon lär honom att vissa saker faktiskt inte är så farliga. Mer info om Maja och Buzz kommer inom kort. Maja har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär. 

Priset för att adoptera Buzz och Maja är 2000kr.

Lysander och Jix

Stad: Örebro (Odensbacken)

Ålder: Jix är född 2020-07-04 och Lysander är född 2019-10-02

Kön: hane och hona

Kastrerade: ja

Chipmärkta: Lysander är chipmärkt.

Vaccinerade: kommer vaccineras

Lysander och Jix kom till Smådjurschansen i April 2021 då deras ägare gått bort. Lysander är född hos Smådjurschansen adopterades ursprungligen i början på 2020. Jix kommer från Solbackens Kaniner. Lysander och Jix älskar varandra och har en stor trygghet till varandra. Lysander är beskyddande mot Jix och visar detta genom att stampa fram om han känner sig hotad (av tex en katt). Han gillar inte katter men har inga problem med människor. Jix och Lysander kan vara lite blyga till en början i ett nytt hem men när de blivit hemmastadda så välkomnar de alla nya. De tycker väldigt mycket om barn och är väldigt närgångna så länge barnet sitter ner. Jix är den nyfikna av dem och vill gärna undersöka allt hon kan. Hon är völdigt framåt och orädd när hon väl gjort sig hemmastadd. Hon är duktig på att hoppa upp på saker.  Lysander är lite mer tillbakadragen än Jix men kommer fram när han tagit sig modet till. När även han är hemmastadd så är de båda jättesnälla och mysiga. De är väldigt lugna för det mesta men när de är på riktigt bushumör så vill de riva ner allt de kan, då röjer de verkligen gärnet. Jix och Lysander bor just ni inomhus och trivs med det. De är rumsrena. Lysander har haft en sjukdom som gjort att han har huvudet lite på sned. Detta är inget han lider av eller påverkas av. De kommer få sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär innan adoption. 

  
Priset för att adoptera Jix och Lysander är 2000kr

Selma och Krokus

Stad: Ludvika (Saxdalen)

Ålder: födda 2018-12

Kön: honor

Kastrerade: ja

Vaccinerade: ja

Selma (brun) och Krokus (svart) kom till Smådjurschansen i februari 2021 då deras familj inte kunde ha kvar dem på grund av allergi. Systrarna är av rasen minirex och köptes av sin förra ägare från en uppfödare när de var 1 år gamla. De är vana att bo inomhus och har sedan tidigare ingen erfarenhet av små barn eller andra djur. Selma och Krokus är pigga och nyfikna kaniner. De kommer gärna fram och hälsar. Om man sätter sig ner och ropar på dem brukar båda komma skuttandes. Matglada är de båda två. Selma är den mest äventyrslystna medan Krokus är lite mer försiktig. Systrarna kommer väldigt bra överens med varandra och leker och myser gärna tillsammans. De vill helst inte bli burna och gosade med men det kanske kommer med tiden. De har fått sina fram-och kindtänder kontrollerade hos veterinär i samband med kastrering. 
 
Priset för att adoptera Selma och Krokus är 2000 kr. 
 

Snöboll och Almby

Stad: Kumla

Ålder: Snöboll är född 2020-01 och Almbys ålder är ca 1 år

Kön: hona och hane

Kastrerade: Snöboll är kastrerad, Almby kommer kastreras

Vaccinerade: Snöboll är vaccinerad, Almby kommer vaccineras

Snöboll kom till Smådjurschansen tillsammans med sin syster Maja. Vi märkte dock snabbt att de inte trivdes tillsammans och vi valde då att sära på dem. Snöboll är social och orädd, kommer direkt fram och vill kolla läget när man kommer in i deras box. Ibland tycker hon det är okej att bli klappad på men oftast föredrar hon att hänga med Almby. Almby fångades in av Smådjurschansen i april 2021. Han har sedan han blev infångad bott i en box i ett stall och har inte riktigt vant sig vid människor ännu. Han gömmer sig när han hör att man kommer. Han sprattlar när man lyfter upp honom men är stilla i famnen. Han är en otroligt fin liten kille men sin vackra gula päls och sina stora ögon. Almby och Snöboll bor som nämnt i en box i ett stall just nu. Ska de bo utomhus behöver deras hem vara helt rymningssäkert. Almby kommer kastreras och båda kommer få sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär innan adoption. 
 
Priset för att adoptera Snöboll och Almby är 2000 kr. 
 

Valentin och Lilly

Stad: Örebro

Ålder: Valentin är född 2019 och Lilly är född 2021-02-02

Kön: hane

Kastrerade: Valentin är kastrerad, Lilly adopteras okastrerad då hon är för ung för att kastreras

Vaccinerade: Valentin är vaccinerad, Lilly kommer vaccineras

Valentin är en nyfiken grabb som innan han kom till Smådjurschansen levde som en hemlös kanin. Han fångades in februari 2021 i centrala Örebro. När han kom hem till oss var han väldigt skygg men mutor i form av morot gav jourhemmet snabbt dispens att klappa honom litegrann. Han accepterar numera beröring och så länge det är på hans egna villkor så njuter han så det står härliga till av att bli klappad. Numera är han helt rumsren med en och en annan sporadisk plutt som undantag. Han springer iväg och gömmer sig ibland som en reaktion på hastiga rörelser eller plötsliga ljud men han skuttar snabbt fram igen. När godsaker bjuds på så är hans blyghet helt bortblåst och han fullkomligt klättrar på sin jourfamilj. I övrigt har han ett väldigt lugnt temperament och är mycket snäll. Valentin har mycket energi och är väldigt nyfiken, alla ytor ska undersökas. Med det i åtanke skulle han nog trivas bäst i ett hem där han kan vara aktiv på olika sätt och har mycket yta att röra sig på. Eftersom han ogillar att bli överraskad så är ett stillsamt hem, utan t.ex. hund och barn, det som är bäst för honom. Lilly kom till Smådjurschansen i februari 2021 tillsammans med hennes bröder då hennes tidigare ägare annars skulle slå ihjäl henne. Lillys mamma är en blandras lite större än en dvärgkanin. Lilly är en ganska kavat tjej som glatt kommer till dörren, nosar och hälsar på sina jourfamilj vid hemkomst. Hon är rumsren med undantag för ett par pluttar som smiter ut ibland på fel ställe. Hon är okej med att bli buren och tycker om att bli klappad. Hon är mycket akrobatisk och väldigt duktig på att klättra (t.ex. i gardiner) i sin jakt på smaskiga krukväxter. Trots att hon endast är knappt 5 månader gammal så har hon blivit större än sin bästa kompis Valentin. Lilly och Valentin hänger ihop hela dagarna och är väldigt fästa vid varandra. De har fått sina fram-och kindtänder kontrollerade hos veterinär. 

 
Priset för att adoptera Valentin och Lilly är 2000 kr.

Zoe och Belle

Stad: Uppsala

Ålder: Zoe är född 2019-06 och Belle 2019-12

Kön: honor

Kastrerade: kommer kastreras 30/3

Vaccinerade: kommer vaccineras 30/3

Zoe och Belle kom till Smådjurschansen i mars 2021 då de blivit rädda för familjens katter och därav mest satt instängda i en bur. Zoe (vit/svart) köptes ursprungligen från en djuraffär. Belle (grå) är hennes dotter och föddes efter en tjuvparning. Då Belle är långhårig kräver hon pälsvård. Båda kaninerna är snälla men Zoe vaktar sin bur genom att morra och göra utfall. Detta beteende brukar försvinna när man slutar stänga in dem i bur och de slutar känna sig trängda. De är båda snälla i all hantering och lätta att klippa klorna på. De är vana innekaniner men skulle troligen trivas ute också. Zoe och Belle kommer att få sina kind-och framtänder kontrollerade av veterinär i samband med kastrering. 
 
Priset för att adoptera Zoe och Belle är 2000 kr. 

Rambo och Bella - bokade

Stad: Göteborg

Ålder: ca 1 – 2 år gamla

Kön: hane och hona

Kastrerade: Ja

Vaccinerade: ja

Rambo och Bella kom till Smådjurschansen i oktober 2020 efter att en privatperson räddat dem från vanvård. De är två väldigt lugna och trygga kaniner. Bella gillar att utforska huset, bara man lägger ut mattor att skutta på. Rambo följer med när Bella har kollat läget först. Rambo gillar att gos medans Bella är lite mer reserverad och väljer själv när hon vill gosa. De är två härliga individer som kompletterar varandra. De är rumsrena och trivs bra både utomhus och inomhus. De är båda mycket skötsamma och gnager inte på möbler eller sladdar. Vi tror att de trivs bäst i ett hem utan alltför små barn. De har fått sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär.
 
 
Priset för att adoptera Rambo och Bella är 2000 kr. 

Fnuffe och Akila - bokade

Stad: Stockholm (Enskede)

Ålder: Fnuffe är född 2015-10-20 och Akila 2016-08-04

Kön: hane och hona

Kastrerade: Fnuffe är kastrerad, Akila kommer kastreras 6/4

Vaccinerade: kommer vaccineras 6/4

Fnuffe och Akila kom till Smådjurschansen i februari 2021 då deras familj inte kunde behålla dem på grund av allergi. De är vana att bo frigående inomhus och är rumsrena. De är sedan tidigare vana vid barn. Fnuffe är världens snällaste som älskar att gosa och mysa, han gör också väldigt mycket glädeskutt. Fnuffe är en riktig gottegris och högst mutbar och kommer direkt om man prasslar med något. Akila är väldigt snäll och gullig även om hon har lite mer attityd än Fnuffe. När hon väl känner dig så tycker hon om att gosa. Fnuffe och Akila kommer få sina kind-och framtänder kontrollerade av veterinär innan de adopteras.
 
Priset för att adoptera Fnuffe och Akila är 2000 kr. 
 

Obi-Wan och Ninjah - bokade

Stad: Stockholm (Bromma)

Ålder: födda 2017-10-27 och 2018-08-06 

Kön: hane och hona

Kastrerade: ja

Vaccinerade: kommer vaccineras

Obi-wan och Ninjah kom till Smådjurschansen i mars 2021 på grund av allergi. De är vana att bo frigående inomhus och är rumsrena. De är vana vid barn och har träffat både katt och mindre hund, vilka de bemötte med nyfikenhet. De är otroligt sociala, personliga och kontaktsökande kaniner. Obi framförallt, Ninjah håller sig gärna lite mer i bakgrunden men älskar gos och båda mysgnager högt nästan direkt vid gos och kel. Obi är mer krävande och behöver stimulans i form av träning och annan aktivitet, annars kan han gnaga på exempelvis mattor. Båda älskar att gå ut på somrarna och kunde i sitt förra hem vara lösa på tomt och i skog under uppsikt. De kommer att få sina kind-och framtänder kontrollerade av veterinär i samband med att de vaccineras.
 
Priset för att adoptera Obi och Ninjah är 2000 kr.