Kaniner par

Limpan och Majken

Stad: Stockholm

Ålder: Födda 26/8-2016 och 1/7-2018

Kön: Hane och hona

Kastrerade: Limpan är kastrerad, Majken kommer kastreras

Vaccinerade: kommer vaccineras

Limpan och Majken kom till Smådjurschansen i oktober 2020 då deras ägare inte kunde ha dem kvar. De är vana att bo inomhus och är rumsrena. Limpan är en trygg liten vädursherre som tycker mest om att sträcka ut sig på golvet, mysa med Majken och mumsa på broccoli. Han är nyfiken, gillar att utforska nyheter i omgivningen och kommer hoppandes när något händer. När kylskåpet öppnas kommer han och ställer sig på bakbenen för att se om det finns något smarrigt till honom där. Han är flitig med att tigga mat. Med mat som motivation lär han sig också att hoppa upp i knät eller komma när man ropar. Han vill inte bli lyft men uppskattar mys och att bli kliad. Har man tur får man lite pussar då. Majken är en liten söt dam som vill göra saker på sitt eget sätt och kan vara väldigt målmedveten då hon får en klurig uppgift som tex pellets i toapappersrulle. Då ger hon sig inte förrän alla bitar är ute. Hon vill helst vara med Limpan och följer efter honom på hans upptäcktsfärder. Hon kan bli stressad om hon känner konkurrens kring godis och kan bli lite sur på Limpan då. Om hon tycker godiset är väldigt gott kan man behöva passa fingrarna då hon är väldigt glupsk. Majken vill inte heller bli lyft än så länge. Limpan och Majken kommer få sina fram-och kindtänder kontrollerade hos veterinär. 

 
Priset för att adoptera Limpan och Majken är 2000kr. 
 

Rambo och Bella

Stad: Göteborg

Ålder: okänd

Kön: Hane och hona

Kastrerade: Ja

Vaccinerade: ja

Rambo och Bella kom till Smådjurschansen efter att en privatperson räddat dem från vanvård. De är två lugna och försiktiga kaniner. De är varandras trygghet och vill därmed fortsätta bo tillsammans. Rambo tycker om att gosa, både med Bella och människor. Bella tycker om att skutta runt och utforska huset, hon vill dock helst gå där det finns mattor. Rambo följer efter Bella på upptäcktsfärd, efter att han själv kollat så att läget är säkert. De är lätta i all hantering. Troligen trivs de bäst i ett hem utan alltför små barn, hur de reagerar med andra djur vet vi inte. De är rumsrena och trivs både utomhus och inomhus. De har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär. 
 
Priset för att adoptera Rambo och Stella är 2000 kr. 

Ninni och Gandalf

Stad: Stockholm (Täby)

Ålder: Ninni är född 2015 och Gandalf är född 2017

Kön: Hona och hane

Kastrerade: Ja

Vaccinerade: ja

Ninni och Gandalf kom till Smådjurschansen i juli 2020 då deras familj inte kunde ha kvar dem. Ninni och Gandalf är vana och rumsrena innekaniner. De är vana vid barn och katt. Gandalf är en liten och fluffig kille med mysig päls. Då han är en dvärgteddy så kräver han pälsvård. Han tar gärna godsaker ur handen när det erbjuds, han kan dock bli för ivrig och råka nafsa i fingrarna ibland. Gandalf är försiktig men i en trygg miljö blir han mer framåt och nyfiken. Han tycker det kan vara läskigt att bli lyft och klappad men går att muta med pellets. Ninni är en bestämd och nyfiken dam som gärna kommer fram och tittar vad man gör. Hon tycker om att bli klappad och är lätt att hantera vid exempelvis pälsvård. Ninni är en blandning mellan dvärgvädur och lejonhuvad kanin och behöver mest borstas kring huvudet. Ninni har gått en hoppkurs tidigare och tycker det är kul att gå i sele. Gandalf däremot är inte van att vara ute i sele men han skuttar gärna runt i en hage. De tycker tycker om att leta efter pellets som jourmatte gömt och att mysa i sitt kartongshus. De gillar inte hala golv utan föredrar mattor och filtar. De är väldigt fästa vid varandra och myser mycket ihop. De har fått sina kind-och framtänder kontrollerade hos veterinär.
 
Priset för att adoptera Ninni och Gandalf är 2000 kr. 

Olof och Molly

Stad: Stockholm

Ålder: Olof är född 2018-07-28 och Molly är född 2018-07-30

Kön: Hane och hona

Kastrerade: Olof är kastrerad, Molly kommer kastreras

Vaccinerade: kommer vaccineras

Olof och Molly kom till Smådjurschansen i november 2020 på grund av ändrade familjeförhållanden. De föddes hos sin förra familj och är vana vid barn och hundar. Båda två är snälla och de tycker mycket om varandra. Deras päls tovar lätt ihop sig så de behöver pälsvård. De kommer få sina fram-och kindtänder kontrollerade hos veterinär.
 
Priset för att adoptera Olof och Molly är 1800 kr. 
 

Pikachu och Isolda

Stad: Stockholm (Riala)

Ålder: Pikachu är född 2016-06-23 och Isolda är född 2018-03-24

Kön: Hane och hona

Kastrerade: ja

Vaccinerade: ja

Pikachu och Isolda kom till Smådjurschansen i juli 2020 då deras familj skulle flytta . PIkachu köptes av familjen från en djuraffär, Isolda kommer Ursprungligen från Gillbos kaniner. De är vana innekaniner men skulle troligen trivas ute också. De är tama, snälla och tycker om att bli klappade. De gillar inte att bli burna. De är mycket fästa vid varandra och är alltid tillsammans. 

Priset för att adoptera Pikachu och Isolda är 2000kr

Nala och Lo

Stad: Stockholm (Gustavsberg)

Ålder: Nala är född 2018-03-01 och Lo är född 2018-05-01

Kön: Honor

Kastrerade: Ja

Chipmärkta: ja

Nala och Lo kom till Smådjurschansen då deras ägare inte längre hade tid för dem. De kommer ursprungligen från en uppfödare. Nala och Lo är väldigt olika men trivs bra ihop. Lo är lite mer tillbakadragen och skeptiskt mot människor, hon tycker de är rätt onödiga så länge de inte har mat med sig. Hon förstår sig inte på det här med klappar och gos men har absolut inte problem med att man är hos henne eller vid henne. Nala är en nyfiken och kontaktsökande tjej som går med på att bli klappad om hon själv får bestämma när det ska ske. Hon är en bestämd dam och står man i vägen där hon vill skutta så rycker hon en i byxbenet så att man flyttar sig.

Priset för att adoptera Nala och Lo är 1200kr

Mynta & Dill

Stad: Stockholm (Värmdö)

Ålder: Mynta är född 2015 och Dill är född 2014.

Kön: Hona och hane

Kastrerade: Ja

 Mynta och Dill kom till Smådjurschansen 2019-12-29 då deras familj inte längre kunde ha kvar dem på grund av allergi. De tycker mycket om varandra och trivs bra tillsammans. De tycker människor är toppenbra så länge man har mat med sig, dp ör de väldigt lättflörtade. Gos och klappar är inte riktigt deras grej även om Dill kan tycka att det är lite mysigt att bli klappad på ibland. Mynta gillar inte att bli klappad men har inga problem med att man är hos dem. De är båda supersnälla vid hantering, även om de kan sprattla till ibland. Både Mynta och Dill älskar att gräva så en grävlåda måste de ha tillgång till i sitt framtida hem. Mynta tycker golv är läskigt att gå på så hon går bara där det är mattor/filtar och de håller sig båda främst där de känner sig trygga. I jourhemmet är de i stort sett alltid i deras rum, även om dörren ut från rummen i stort sett alltid är öppen. Mellan dom två så är det nog Dill som är den dominanta, samtidigt som han nog är den mest skygga av dom. Mynta är en bestämd liten dam som stampar i protest efter att ha fått klorna klippta eller pälsen borstad, även om hon inte säger emot när man väl utför handlingen. Dill är den som är mest äventyrlig och hoppar gärna upp på saker eller bakom saker, gärna där det är trångt, för att se om man kan få plats där. Mynta som är lite klumpigare och inte lika äventyrlig, hon ligger oftast på sidan och njuter av livet. Dill har trycksår på baktassarna så man måste se till att han har bra underlag att gå på. Just nu är trycksåren underkontroll och med rätt underlag lär de fortsätta vara det. 
 
Priset för att adoptera Mynta och Dill är 1200kr

Lillie och Batman

Stad: Stockholm (Upplands Väsby)

Ålder: födda 2016

Kön: hona och hane

Kastrerade: ja

Vaccinerade: ja

Batman och Lillie kom till Smådjurschansen i juli 2020 då familjen inte ville ha kvar dem längre. De är renrasiga dvärgvädurar från Kolartorpet. De bor utomhus nu och trivs med det. De är mysiga, keliga och vana vid barn. Batman är inte särskilt förtjust i att bli lyft. De tycker om att gå promenader i koppel. De har fått sina kind-och framtänderna kollade hos veterinär. 

 

Priset för att adoptera Batman och Lillie är 2000kr. 

Charlie och Saga

Stad: Stockholm (Tungelsta)

Ålder: Saga är född i september 2016 , Charlie är född 2/7 2018

Kön: Hane och hona

Kastrerade: Ja

Chipmärkta: Ja

Saga kom ursprungligen till oss i januari 2020 och Charlie i april 2020, båda på grund av allergi. De adopterades till samma hem men återkom till Smådjurschansen i juli 2020 då Saga har svårt med rumsrenheten. De bor utomhus nu. Saga och Charlie är snälla och barnvana dvärgvädurar. De är väldigt tama, tycker mycket om att bli klappade och går bra att lyfta. De är väldigt fästa vid varandra. De har fått sina kind-och framtänder kollade av veterinär.
 
Priset för att adoptera Saga och Charlie är 1200 kr. 

Popcorn och Fladershy

Stad: Stockholm (Enskede)

Ålder: de är födda 2018-06-23

Kön: Honor

Kastrerade: kommer kastreras

Vaccinerade: kommer vaccineras

Popcorn och Fladershy är två systrar som kom till Smådjurschansen i november 2020 då deras familj inte längre hade plats för dem. De är vana att bo både inne och utomhus, just nu bor de inomhus. De är vana med barn. Mer info kommer när vi har lärt känna dem. De kommer få sina kind-och framtänder kontrollerade hos veterinär i samband med kastrering.
 
Priset för att adoptera Popcorn och Fladershy är 1800 kr. 
 

Fluff och Clueless - bokade

Stad: Uppsala

Ålder: Clueless är född i april 2020 och Fluff är ca 2 år gammal.

Kön: Hane och hona

Kastrerade: Fluff är kastrerad, Clueless kastrerad 6/10.

Vaccinerade: ja

Chipmärkta: ja

Fluff och Clueless återkom till Smådjurschansen i september 2020 då personen som adopterat dem tyvärr inte kunde ha dem kvar. Fluff räddades tidigare i år från avlivning då hans familj tröttnat på honom och Clueless hittades ute som liten kaninunge. De är vana att bo både ute och inne. Fluff är lite avvaktande men samtidigt nyfiken. Han kommer alltid fram till en när man kommer men vill helst inte bli upplyft. Clueless är nyfiken, modig och upptäcktssökande. Hon hoppar väldigt gärna upp i knät, men såklart ska det ske på hennes villkor. De tycker mycket om varandra och ligger gärna tätt ihop och gosar.  De har fått sina fram-och kindtänder kontrollerade hos veterinär. 
 
Priset för att adoptera Fluff och Clueless är 2000 kr. 

Francis och Silvana - bokade

Stad: Göteborg

Ålder: Francis är född 2019-10-02 och Silvanas ålder är okänd, men hon är en ung kanin.

Kön: Hane och hona

Kastrerade: Ja

Chipmärkta: ja

Francis föddes hos Smådjurschansen efter att hans mamma omhändertagits från vanvård en vecka tidigare. Silvana kom till Smådjurschansen i januari 2020 efter att ha räddats från slakt. De adopterades tillsammans i april 2020 men lämnades tillbaka i maj efter att allergi uppstått hos familjen. Både Francis och Silvana är väldigt sociala kaniner som tar flytt och förändring med lätthet. Silvana är av rasen Belgisk Jätte så hon är en stor kanin. Hon tar allt med ro, har fått smeknamnet ”Chilla Cilla”, har en oändlig aptit och vill ha mycket gos. Om hon tycker att hon får för lite uppmärksamhet buffar hon med nosen på en. Även om hon tycker om att ta det lugnt så säger hon inte nej till aktivering, hon verkar lättlärd när det kommer till trix. Francis är en nyfiken och busig liten blandras som bjuder på en hel del glädjerus. Frans blir lätt skrämd men återhämtar sig snabbt. Han uppvisar en del revirbeteende och tycker inte om när man går för nära när han sover eller vilar. Han umgås dock gärna så länge han får komma till en. Då klättrar han gärna upp på en och försöker flörta till sig lite godis. Jourhemmet har lärt honom att nosa henne vid munnen när hon gör pussljud. Han är inte så förtjust i att bli klappad på så umgänge sker alltid på hans initiativ.
Francis och Silvana sover ofta tätt intill varandra och har en mysig relation, Francis har i stort sett vuxit upp med Silvana. Båda är rumsrena och hittar sällan på hyss. De kommer båda gärna upp i soffan för att kolla läget och det är inte ovanligt att Francis gör glädjerus i soffan eller sängen. Silvana kan vara väldigt intensiv och hårdhänt när man har mat och båda kaninerna verkar gilla att nafsa lite kärleksfullt på en då och då. Detta kombinerat med att Frans är lättskrämd gör att de nog inte passar så bra i ett hem med barn. De bor nu frigående i en tvåa och trivs med stort utrymme så de kan springa runt. Vi tror även de hade trivts som utekaniner. De har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär.
 
Priset för att adoptera Francis och Silvana är 1200 kr.

Zimba och Prinzezzan - bokade

Stad: Stockholm

Ålder: Zimba är född 2017-12-16, Prinzezzan är född 2017-02-28

Kön: Hane och hona

Kastrerade: Zimba är kastrerad, Prinzezzan kommer kastreras

Vaccinerade: kommer vaccineras

Zimba och Prinzezzan kom till Smådjurschansen i oktober 2020 då de fått ungar och alla kaninerna kom inte överens i hemmet. De är vana att bo frigående inne och är rumsrena. Båda två tycker om att bli klappade och kammade. Mer info kommer när vi lärt känna dem. De kommer få sina fram-och kindtänder kontrollerade hos veterinär. 
 
Priset för att adoptera Zimba och Prinz är 2000kr. 
 

Malte och Molly - bokade

Stad: Ludvika (Saxdalen)

Ålder: födda 17 mars 2017

Kön: Hane och hona

Kastrerade: Ja

Chipmärkta: ja

Molly och Malte adopterades från Smådjurschansen 2019 men kom tyvärr tillbaka i september 2020 då deras ägare inte kunde ha kvar dem längre. Både Molly och Malte är sociala, snälla, rumsrena och väldigt nyfikna kaniner som båda vill vara med, helst hela tiden. Malte tycker om att bli klappad på hans egna villkor medans Molly inte förstår vitsen med att klappas. De är ganska okomplicerade i all hantering men de vill gärna slippa undan om de kan. Molly är väldigt rastlös och har dubbelt så mycket energi som Malte som hellre ligger och slappar. De trivs mycket i varandras sällskap och vill ej säras på. Molly och Malte är vana att bo både ute och inne. Just nu bor de ute. De har fått sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär. 
 
Priset för att adoptera Molly och Malte är 1200 kr. 

Luanda och Nairobi - bokade

Stad: Stockholm (Bålsta)

Ålder: de är födda 2019

Kön: Honor

Kastrerade: ja

Vaccinerade: ja

Luanda och Nairobi kom till Smådjurschansen efter att länsstyrelsen omhändertagit dem från vanvård. Systrarna är av rasen lilla tysk vädur. De är väldigt trevliga och sociala. Nyfikna och vill gärna vara med. Nairobi sitter gärna bredvid dig och blir klappad medan Luanda hellre sitter en liten bit ifrån. Luanda har en fin svart fläck över nosen som gör att hon nästan ser ut som en koalabjörn. De bor utomhus nu men skulle troligen trivas inomhus också. De älskar att vara på större ytor med många gömslen, tunnlar och sitthyllor. De använder det hela tiden och springer runt som om det vore en hinderbana. De har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär. 
 
Priset för att adoptera Nairobi och Luanda är 2000kr.