Kaniner par

Dill och Mynta

Stad: Stockholm (Bålsta)

Ålder: Mynta är född 2015 och Dill är född 2014.

Kön: hona och hane

Kastrerade: Ja

Chipmärkta: ja

Mynta och Dill kom till Smådjurschansen 2019-12-29 då deras familj inte längre kunde ha kvar dem på grund av allergi. De älskar varandra och trivs mycket bra tillsammans. De är inte rädda för människor men har heller inget större intresse av att gosa eller att umgås med människor. De tycker dock att människor är toppen om man har med sig godis. De är båda snälla i all hantering. De tycker mycket om att gräva och behöver ha en grävlåda om de bor inomhus. I jourhemmet håller de sig mest i sitt rum. Mynta är den av de två som är mest äventyrlig och gillar att göra glädjerus i sin tunnel. Dill är lite lugnare och gärna ligger och chillar och håller koll på Mynta. I sitt framtida hem vill Dill och Mynta inte att det ska finnas andra djur eller barn. De bor inomhus nu men skulle trivas även utomhus. Dill har haft trycksår på baktassarna så man bör kontinuerligt hålla koll på hans tassar och se till att de ser bra ut. Trycksåren är sedan en längre tid under kontroll och är numera inget som Dill påverkas av. De har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär. 
 
Priset för att adoptera Mynta och Dill är 1200kr

Lysander och Jix

Stad: Örebro (Odensbacken)

Ålder: Jix är född 2020-07-04 och Lysander är född 2019-10-02

Kön: hane och hona

Kastrerade: ja

Chipmärkta: Lysander är chipmärkt.

Vaccinerade: kommer vaccineras

Lysander och Jix kom till Smådjurschansen i April 2021 då deras ägare gått bort. Lysander är född hos Smådjurschansen adopterades ursprungligen i början på 2020. Jix kommer från Solbackens Kaniner. Lysander och Jix älskar varandra och har en stor trygghet till varandra. Lysander är beskyddande mot Jix och visar detta genom att stampa fram om han känner sig hotad (av tex en katt). Han gillar inte katter men har inga problem med människor. Jix och Lysander kan vara lite blyga till en början i ett nytt hem men när de blivit hemmastadda så välkomnar de alla nya. De tycker väldigt mycket om barn och är väldigt närgångna så länge barnet sitter ner. Jix är den nyfikna av dem och vill gärna undersöka allt hon kan. Hon är völdigt framåt och orädd när hon väl gjort sig hemmastadd. Hon är duktig på att hoppa upp på saker.  Lysander är lite mer tillbakadragen än Jix men kommer fram när han tagit sig modet till. När även han är hemmastadd så är de båda jättesnälla och mysiga. De är väldigt lugna för det mesta men när de är på riktigt bushumör så vill de riva ner allt de kan, då röjer de verkligen gärnet. Jix och Lysander bor just ni inomhus och trivs med det. De är rumsrena. Lysander har haft en sjukdom som gjort att han har huvudet lite på sned. Detta är inget han lider av eller påverkas av. De kommer få sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär innan adoption. 

  
Priset för att adoptera Jix och Lysander är 2000kr

Bobbo och Bibbi - har intresse

Stad: Falun

Ålder: Bobbo är född 2017-04-21 och Bibbi är född 2016.

Kön: hane och hona

Kastrerade: Ja

Vaccinerade: kommer vaccineras

Bibbi och Bobbo kom till Smådjurschansen i april 2021 på grund av ändrade hemförhållanden. De bor inomhus och är vana att springa fritt i hemmet. Båda är rumsrena och går på låda. De är vana vid barn. Bibbi och Bobbo vill få ett hem där de alltid kan få springa fritt och kunna hålla ihop eftersom de är varandras trygghet. De gnager inte på möbler eller sladdar men båda gillar att ”gräva” på mattor och filtar. De håller sig gärna på golvet och har inte hoppat upp i sängen. Bobbo har kollat in soffan och sovit på ryggstödet nån enstaka gång men bästa platsen är enligt honom under soffan. Bibbi har en gullig kalufs och är väldigt sprallig av sig, hon är trygg och äventyrlig. Om något står i hennes väg, exempelvis kompostgaller, så biter hon på det. Hon har inte tålamod att sitta stilla länge nog för en mysstund men kan ha tid med några klappar. Hon gillar inte att lyftas eller bli fasthållen. Förutom huvudet har hon också lång päls på baktassarna som kan behöva trimmas ibland eftersom det lätt blir tovor annars. Bibbi är nyfiken på allt och kommer gärna fram och kollar vad man gör men vill gärna bli lämnad ifred om hon inte själv ber om uppmärksamhet och klappar. Bobbo är en lite mer försiktig herre som gillar att ta det lugnt. Om man kliar honom bakom öronen lägger han sig som en liten limpa och mysgnager med tänderna. Precis som Bibbi gillar han inte heller att lyftas. Ibland hänger han med på Bibbis upptäcktsfärder men helst hittar han en mysig plats att ligga och vila på. Bobbo är också väldigt nyfiken och vill vara med och ”hjälpa till” när man till exempel städar deras toalett. De kommer få sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär innan adoption. 
 
Priset för att adoptera Bobbo och Bibbi är 2000kr

Valentin och Lilly

Stad: Örebro

Ålder: Valentin är född 2019 och Lilly är född 2021-02-02

Kön: hane

Kastrerade: Valentin är kastrerad, Lilly adopteras okastrerad då hon är för ung för att kastreras

Vaccinerade: Valentin är vaccineras, Lilly kommer vaccineras

Valentin är en nyfiken grabb som innan han kom till Smådjurschansen levde som en hemlös kanin. Han fångades in i februari i centrala Örebro. När han först kom till jourhemmet var han väldigt skygg men mutor i form av morot gav dem snabbt dispens att klappa honom litegrann. Numera accepterar han mer beröring så länge det är på hans egna villkor. Han är fortfarande lättskrämd vid hastiga rörelser och ljud. Jourhemmet märkte tidigt att Valentin har mycket energi och är väldigt nyfiken, allt ska undersökas och vändas upp och ner på. Med det i åtanke skulle han nog trivas bäst i ett hem där han kan vara aktiv på olika sätt och har mycket yta att röra sig på. Han tar för sig mer och mer för varje dag men i nuläget är nog ett stillsamt hem, utan t.ex. hund och barn, det bästa för Valentin. Lilly kom till Smådjurschansen i februari 2021 tillsammans med hennes bröder då hennes tidigare ägare annars skulle slå ihjäl henne. Lillys mamma är en blandras lite större än en dvärgkanin. Lilly är glad, pigg och nyfiken som kaninungar brukar vara. Lilly och Valentin bor just nu inomhus. De har fått sina fram-och kindtänder kontrollerade hos veterinär. 

 
Priset för att adoptera Valentin och Lilly är 2000 kr.

Vanilj och Mango

Stad: Karlskoga

Ålder: Vanilj är född 2020-02-01 och Mango är född 2020-09-03 

Kön: hona och hane

Kastrerade: ja

Vaccinerade: ja

Vanilj och Mango kom till Smådjurschansen i april 2021 då deras tidigare familj utvecklade allergi. Båda är väldigt tama, lätthanterade och det är inga problem att lyfta eller bära dem. De är vana vid både barn och hund. Vanilj och Mango gillar att mysa och att sitta med i soffan. De båda är frigående inomhus, dock tränar vi fortfarande på att de ska bli helt rumsrena. De är väldigt skötsamma och gnager inte på något de inte får gnaga på. De är väldigt olika varandra personlighetsmässigt men de trivs med varandra och är varandras trygghet. De är bästa kompisar och är lite som Helan och Halvan ihop. Vanilj är korsning mellan Rex och Gotlandskanin och är väldigt nyfiken och framåt. Hon är väldigt äventyrlig och så fort man kommer in i rummet springer hon fram och möter en. Hon är en väldigt busig kanin som gillar att hoppa upp på saker både högt och lågt. Häromdagen hade hon hoppat upp på jourmattes köksbord. Mango däremot är mer lugn och försiktig av sig men absolut inte rädd. Han är en korsning mellan Hermelin och Dvärgvädur. Mango är som en lillebror till Vanilj och hänger gärna på när Vanilj hittar på bus. Mango gillar att gräva så han önskar att det finns en grävlåda i hans framtida hem. De älskar att få leka och att träna hjärngympa är något som de är väldigt bra på. Vanilj och Mango kommer att få sina fram- och kindtänder kontrollerade av veterinär innan de adopteras.
 
Priset för att adoptera Vanilj och Mango är 2000 kr.

Zoe och Belle

Stad: Uppsala

Ålder: Zoe är född 2019-06 och Belle 2019-12

Kön: honor

Kastrerade: kommer kastreras 30/3

Vaccinerade: kommer vaccineras 30/3

Zoe och Belle kom till Smådjurschansen i mars 2021 då de blivit rädda för familjens katter och därav mest satt instängda i en bur. Zoe (vit/svart) köptes ursprungligen från en djuraffär. Belle (grå) är hennes dotter och föddes efter en tjuvparning. Då Belle är långhårig kräver hon pälsvård. Båda kaninerna är snälla men Zoe vaktar sin bur genom att morra och göra utfall. Detta beteende brukar försvinna när man slutar stänga in dem i bur och de slutar känna sig trängda. De är båda snälla i all hantering och lätta att klippa klorna på. De är vana innekaniner men skulle troligen trivas ute också. Zoe och Belle kommer att få sina kind-och framtänder kontrollerade av veterinär i samband med kastrering. 
 
Priset för att adoptera Zoe och Belle är 2000 kr. 

Fnuffe och Akila - har intresse

Stad: Stockholm (Enskede)

Ålder: Fnuffe är född 2015-10-20 och Akila 2016-08-04

Kön: hane och hona

Kastrerade: Fnuffe är kastrerad, Akila kommer kastreras 6/4

Vaccinerade: kommer vaccineras 6/4

Fnuffe och Akila kom till Smådjurschansen i februari 2021 då deras familj inte kunde behålla dem på grund av allergi. De är vana att bo frigående inomhus och är rumsrena. De är sedan tidigare vana vid barn. Fnuffe är världens snällaste som älskar att gosa och mysa, han gör också väldigt mycket glädeskutt. Fnuffe är en riktig gottegris och högst mutbar och kommer direkt om man prasslar med något. Akila är väldigt snäll och gullig även om hon har lite mer attityd än Fnuffe. När hon väl känner dig så tycker hon om att gosa. Fnuffe och Akila kommer få sina kind-och framtänder kontrollerade av veterinär innan de adopteras.
 
Priset för att adoptera Fnuffe och Akila är 2000 kr. 
 

Rambo och Bella

Stad: Göteborg

Ålder: ca 1 – 2 år gamla

Kön: hane och hona

Kastrerade: Ja

Vaccinerade: ja

Rambo och Bella kom till Smådjurschansen i oktober 2020 efter att en privatperson räddat dem från vanvård. De är två väldigt lugna och trygga kaniner. Bella gillar att utforska huset, bara man lägger ut mattor att skutta på. Rambo följer med när Bella har kollat läget först. Rambo gillar att gos medans Bella är lite mer reserverad och väljer själv när hon vill gosa. De är två härliga individer som kompletterar varandra. De är rumsrena och trivs bra både utomhus och inomhus. De är båda mycket skötsamma och gnager inte på möbler eller sladdar. Vi tror att de trivs bäst i ett hem utan alltför små barn. De har fått sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär.
 
 
Priset för att adoptera Rambo och Stella är 2000 kr. 

Pikachu och Isolda - bokade

Stad: Stockholm (Riala)

Ålder: Pikachu är född 2016-06-23 och Isolda är född 2018-03-24

Kön: hane och hona

Kastrerade: ja

Vaccinerade: ja

Chocolate och Palviz - bokade

Stad: Stockholm (Täby)

Ålder: Palviz är född 2015-07-04, Chocolate är född 2014-04-25

Kön: hane och hona

Kastrerade: ja

Vaccinerade: ja

Palviz och Chocolate kom till Smådjurschansen i december 2020 då deras ägare fick astma. Palviz är en dvärgvädur och ursprungligen köpt från en djurbutik. Chocolate köptes av sin förra ägare på blocket och är en hermelin med härstamningsbevis.  De är vana att bo frigående inomhus men skulle troligtvis trivas även utomhus. De har inte träffat andra djur men de är vana vid barn. Palviz är en bestämd herre som fann trygghet i jourhemmet i stort sett på en gång. Han är social och blir gärna klappad men tycker inte alltid om att bli upplyft. Palviz söker mycket kontakt med människor och buffar med nosen för att få uppmärksamhet. Han gillar att hoppa upp på kartonger och utforska nya miljöer och bjuder gärna på glädjeskutt. Chocolate är jämfört med Palviz lite mer försiktig men väldigt snäll, pigg och nyfiken. Om hon känner sig trängd kan hon morra. När hon är på humör får man klappa henne. Hon tycker det är väldigt roligt att springa i tunnlar och skuttar direkt fram när jourmatte öppnar kylskåpet eller skramlar med någon burk. Chocolate kommer direkt när man ropar hennes namn. Palviz och Chocolate är rumsrena. De har fått sina kind-och framtänder kontrollerade hos veterinär. 
 
Priset för att adoptera Palviz och Chocolate är 2000 kr. 

Nala och Lo - bokade

Stad: Stockholm (Gustavsberg)

Ålder: Nala är född 2018-03-01 och Lo är född 2018-05-01

Kön: honor

Kastrerade: Ja

Chipmärkta: ja

Nala och Lo kom till Smådjurschansen i maj 2020 då deras ägare inte längre hade tid för dem. De kommer ursprungligen från en uppfödare. De är två helmysiga dvärgvädurar. Båda två är sällskapliga och kollar alltid vad jourmatte har för sig. Personlighetsmässigt är Nala och Lo väldigt olika men de trivs bra ihop. Nala är nyfiken och kontaktsökande och blir gärna klappad. Lo kan acceptera att bli klappad men hon tycker det är rätt så onödigt, hon har bättre saker att göra tycker hon. Nala verkar ha nedsatt hörsel, men hon är helt obekymrad av det. De dyrkar pellets båda två. De har fått sina kind-och framtänder kontrollerade av veterinär. 
 
Priset för att adoptera Nala och Lo är 1200 kr. 
 

 

Pheebs och Buster - bokade

Stad: Göteborg

Ålder: Pheebs ålder är okänd, hon är dock ung. Buster är född 2020-10-10

Kön: hona och hane

Kastrerade: ja

Vaccinerade: ja

Pheebs kom till Smådjurschansen tillsammans med sin bror efter att ha bott i ett hem där de bodde på en balkong utan hus eller inredning. Buster kom till smådjurschansen 20 december tillsammans med sina två bröder. Efter att Busters mamma bott utomhus utan hem i över ett år fick hon ungar i ett hönshus, varefter mamman och ungarna omhändertogs av en privatperson. Pheebs har en stor personlighet och ännu större attityd. Om man enligt henne sitter i vägen drar hon sig inte för att visa det genom att kraftfullt putta på en med nosen och kanske krafsa lite med tassarna. Pheebs älskar att vara i soffan och sover gärna där under både natten och dagen. När jourmatte deltar i distansundervisning gör hon henne gärna sällskap i soffan. Pheebs vägrar gå på golve så man behöver ha mattor där hon ska vara så att hon kan ta sig runt. Vi övar på att få henne att våga gå utanför mattorna. Pheebs är 100% rumsren och hon har fått sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär i samband med kastrering. Buster är en nyfiken men skygg liten kille. Han gör framsteg varje dag och om man är lugn så kommer kommer han fram och kollar läget, särskilt om man har något gott med sig. Då Buster är skygg behöver han komma till ett lugnt hem. Buster behöver en kaninkompis för att känna sig trygg och det har han nu funnit i Pheebs, de älskar verkligen varandra. Buster har fått sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär. 

 

Priset för att adoptera Pheebs och Buster är 2000 kr. 
 

Ash och Mini - bokade

Stad: Stockholm (Bromma)

Ålder: Ash är född 2019-06-29 och Mini är född 2019-08-31.

Kön: hane och hona

Kastrerade: Ask är kastrerad, Mini kommer kastreras

Vaccinerade: kommer vaccineras

Ash och Mini kom till Smådjurschansen i mars 2021 efter att deras ägare lämnat kvar dem vid flytt. De är rumsrena och trivs bra både som inne och utekaniner. De är vana vid hundar, katter och barn. Ash är en kelgris som älskar att mysa, gärna i famnen. Mini är inte lika tam men vi jobbar på det, förhoppningsvis kommer kastrering att hjälpa då hon mår psykiskt dåligt vid brunst. Ash har ett stort tuggbehov så det är viktigt att han får mycket grenar som han kan gnaga på. Ash är den svarta och Mini den viltfärgade. Mini är en renrasig dvärgvädur med stamtavla. De kommer båda att få sina kind-och framtänder kontrollerade av veterinär innan de adopteras. 
 
Priset för att adoptera Ash och Mini är 2000 kr. 

Selma och Krokus - bokade

Stad: Uppsala

Ålder: födda 2018-12

Kön: honor

Kastrerade: ja

Vaccinerade: ja

Selma (brun) och Krokus (svart) kom till Smådjurschansen i februari 2021 då deras familj inte kunde ha kvar dem på grund av allergi. Systrarna är av rasen minirex och köptes av sin förra ägare från en uppfödare när de var 1 år gamla. De är vana att bo inomhus och har sedan tidigare ingen erfarenhet av små barn eller andra djur. Selma och Krokus är pigga och nyfikna kaniner. De kommer gärna fram och hälsar. Om man sätter sig ner och ropar på dem brukar båda komma skuttandes. Matglada är de båda två. Selma är den mest äventyrslystna medan Krokus är lite mer försiktig. Systrarna kommer väldigt bra överens med varandra och leker och myser gärna tillsammans. De vill helst inte bli burna och gosade med men det kanske kommer med tiden. De har fått sina fram-och kindtänder kontrollerade hos veterinär i samband med kastrering. 
 
Priset för att adoptera Selma och Krokus är 2000 kr. 

Obi-Wan och Ninjah - bokade

Stad: Stockholm (Bromma)

Ålder: födda 2017-10-27 och 2018-08-06 

Kön: hane och hona

Kastrerade: ja

Vaccinerade: kommer vaccineras

Obi-wan och Ninjah kom till Smådjurschansen i mars 2021 på grund av allergi. De är vana att bo frigående inomhus och är rumsrena. De är vana vid barn och har träffat både katt och mindre hund, vilka de bemötte med nyfikenhet. De är otroligt sociala, personliga och kontaktsökande kaniner. Obi framförallt, Ninjah håller sig gärna lite mer i bakgrunden men älskar gos och båda mysgnager högt nästan direkt vid gos och kel. Obi är mer krävande och behöver stimulans i form av träning och annan aktivitet, annars kan han gnaga på exempelvis mattor. Båda älskar att gå ut på somrarna och kunde i sitt förra hem vara lösa på tomt och i skog under uppsikt. De kommer att få sina kind-och framtänder kontrollerade av veterinär i samband med att de vaccineras.
 
Priset för att adoptera Obi och Ninjah är 2000 kr.