Kaniner par

Pheebs och Buster

Stad: Göteborg

Ålder: Pheebs ålder är okänd, hon är dock ung. Buster är född 2020-10-10

Kön: Hona och hane

Kastrerade: Pheebs är kastrerad, Buster är ännu för ung för att kastreras

Vaccinerade: ja

Pheebs kom till Smådjurschansen tillsammans med sin bror efter att ha bott i ett hem där de bodde på en balkong utan hus eller inredning. Buster kom till smådjurschansen 20 december tillsammans med sina två bröder. Efter att Busters mamma bott utomhus utan hem i över ett år fick hon ungar i ett hönshus, varefter mamman och ungarna omhändertogs av en privatperson. Pheebs har en stor personlighet och ännu större attityd. Om man enligt henne sitter i vägen drar hon sig inte för att visa det genom att kraftfullt putta på en med nosen och kanske krafsa lite med tassarna. Pheebs älskar att vara i soffan och sover gärna där under både natten och dagen. När jourmatte deltar i distansundervisning gör hon henne gärna sällskap i soffan. Pheebs vägrar gå på golve så man behöver ha mattor där hon ska vara så att hon kan ta sig runt. Vi övar på att få henne att våga gå utanför mattorna. Pheebs är 100% rumsren och hon har fått sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär i samband med kastrering. Buster är en nyfiken men skygg liten kille. Han gör framsteg varje dag och om man är lugn så kommer kommer han fram och kollar läget, särskilt om man har något gott med sig. Då Buster är skygg behöver han komma till ett lugnt hem. Buster behöver en kaninkompis för att känna sig trygg och det har han nu funnit i Pheebs, de älskar verkligen varandra. Buster har fått sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär. 

 

Priset för att adoptera Pheebs och Buster är 2000 kr. 

Fnuffe och Akila

Stad: Stockholm (Enskede)

Ålder: Fnuffe är född 2015-10-20 och Akila 2016-08-04

Kön: Hane och hona

Kastrerade: Fnuffe är kastrerad, Akila kommer kastreras

Vaccinerade: kommer vaccineras

Fnuffe och Akila kom till Smådjurschansen i februari 2021 då deras familj inte kunde behålla dem på grund av allergi. De är vana att bo frigående inomhus och är rumsrena. De är sedan tidigare vana vid barn. Fnuffe är världens snällaste som älskar att gosa och mysa, han gör också väldigt mycket glädeskutt. Fnuffe är en riktig gottegris och högst mutbar och kommer direkt om man prasslar med något. Akila är väldigt snäll och gullig även om hon har lite mer attityd än Fnuffe. När hon väl känner dig så tycker hon om att gosa. Fnuffe och Akila ska få sina kind-och framtänder kontrollerade av veterinär. 
 
Priset för att adoptera Fnuffe och Akila är 2000 kr. 

Limpan och Majken

Stad: Stockholm

Ålder: Födda 26/8-2016 och 1/7-2018

Kön: Hane och hona

Kastrerade: ja

Vaccinerade: ja

Limpan och Majken kom till Smådjurschansen i oktober 2020 då deras ägare inte kunde ha dem kvar. De är vana att bo inomhus och är rumsrena. Limpan är en trygg liten vädursherre som tycker mest om att sträcka ut sig på golvet, mysa med Majken och mumsa på broccoli. Han är nyfiken, gillar att utforska nyheter i omgivningen och kommer hoppandes när något händer. När kylskåpet öppnas kommer han och ställer sig på bakbenen för att se om det finns något smarrigt till honom där. Han är flitig med att tigga mat. Med mat som motivation lär han sig också att hoppa upp i knät eller komma när man ropar. Han vill inte bli lyft men uppskattar mys och att bli kliad. Har man tur får man lite pussar då. Majken är en liten söt dam som vill göra saker på sitt eget sätt och kan vara väldigt målmedveten då hon får en klurig uppgift som tex pellets i toapappersrulle. Då ger hon sig inte förrän alla bitar är ute. Hon vill helst vara med Limpan och följer efter honom på hans upptäcktsfärder. Hon kan bli stressad om hon känner konkurrens kring godis och kan bli lite sur på Limpan då. Om hon tycker godiset är väldigt gott kan man behöva passa fingrarna då hon är väldigt glupsk. Majken vill inte heller bli lyft än så länge. Limpan och Majken har fått sina fram-och kindtänder kontrollerade hos veterinär. 

 
Priset för att adoptera Limpan och Majken är 2000kr. 
 

Chocolate och Palviz

Stad: Stockholm (Täby)

Ålder: Palviz är född 2015-07-04, Chocolate är född 2014-04-25

Kön: Hane och hona

Kastrerade: ja

Vaccinerade: ja

Palviz och Chocolate kom till Smådjurschansen i december 2020 då deras ägare fick astma. Palviz är en dvärgvädur och ursprungligen köpt från en djurbutik. Chocolate köptes av sin förra ägare på blocket och är en hermelin med härstamningsbevis.  De är vana att bo frigående inomhus. Palviz är dvärgvädur och Chocolate är en hermelinkanin med härstamningsbevis. De har inte träffat andra djur men de är vana vid barn. Palviz är en bestämd herre som kändes trygg i jourhemmet nästan på en gång. Han är social och blir gärna klappad men tycker inte alltid om att bli upplyft. Han gillar att hoppa upp på kartonger och utforska nya miljöer. Chocolate är lite mer försiktig jämfört med Palviz, men väldigt snäll. När hon är på humör får man klappa henne. Hon tycker det är väldigt roligt att springa i tunnlar och skuttar direkt fram när jourmatte öppnar kylskåpet eller skramlar med någon burk.. Palviz och Chocolate är rumsrena. De har fått sina kind-och framtänder kontrollerade hos veterinär. 
 
Priset för att adoptera Palviz och Chocolate är 2000 kr. 

Rambo och Bella

Stad: Göteborg

Ålder: okänd

Kön: Hane och hona

Kastrerade: Ja

Vaccinerade: ja

Rambo och Bella kom till Smådjurschansen efter att en privatperson räddat dem från vanvård. De är två lugna och försiktiga kaniner och har under tiden vi har haft dem utvecklats till två modiga och trygga kaniner. Bella gillar att utforska huset, bara man lägger ut mattor att skutta på. Rambo följer med när Bella har kollat läget först. Rambo gillar att gos medans Bella är lite mer reserverad och väljer själv när hon vill gosa. De har varit utomhus och tyckte det var roligt, de skulle säkert trivas att bo ute. De är rumsrena och trivs även inomhus. De är två härliga individer som kompletterar varandra. Både Rambo och Bella är otroligt snälla lugna. De är rumsrena och trivs både utomhus och inomhus. De är båda mycket skötsamma och gnager inte på möbler eller sladdar. De har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär. 
 
Priset för att adoptera Rambo och Stella är 2000 kr. 

Pikachu och Isolda

Stad: Stockholm (Riala)

Ålder: Pikachu är född 2016-06-23 och Isolda är född 2018-03-24

Kön: Hane och hona

Kastrerade: ja

Vaccinerade: ja

Pikachu och Isolda kom till Smådjurschansen i juli 2020 då deras familj skulle flytta . PIkachu köptes av familjen från en djuraffär, Isolda kommer Ursprungligen från Gillbos kaniner. De är vana innekaniner men skulle troligen trivas ute också. De är tama, snälla och tycker om att bli klappade. De gillar inte att bli burna. De är mycket fästa vid varandra och är alltid tillsammans. De har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär. 

Priset för att adoptera Pikachu och Isolda är 2000kr

Nala och Lo

Stad: Stockholm (Gustavsberg)

Ålder: Nala är född 2018-03-01 och Lo är född 2018-05-01

Kön: Honor

Kastrerade: Ja

Chipmärkta: ja

Nala och Lo kom till Smådjurschansen då deras ägare inte längre hade tid för dem. De kommer ursprungligen från en uppfödare. Nala och Lo är väldigt olika men trivs bra ihop. Lo är lite mer tillbakadragen och skeptiskt mot människor, hon tycker de är rätt onödiga så länge de inte har mat med sig. Hon förstår sig inte på det här med klappar och gos men har absolut inte problem med att man är hos henne eller vid henne. Nala är en nyfiken och kontaktsökande tjej som går med på att bli klappad om hon själv får bestämma när det ska ske. Hon är en bestämd dam och står man i vägen där hon vill skutta så rycker hon en i byxbenet så att man flyttar sig. Nala och lo har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär. 

Priset för att adoptera Nala och Lo är 1200kr

Mynta & Dill

Stad: Stockholm (Värmdö)

Ålder: Mynta är född 2015 och Dill är född 2014.

Kön: Hona och hane

Kastrerade: Ja

 Mynta och Dill kom till Smådjurschansen 2019-12-29 då deras familj inte längre kunde ha kvar dem på grund av allergi. De tycker mycket om varandra och trivs bra tillsammans. De tycker människor är toppenbra så länge man har mat med sig, dp ör de väldigt lättflörtade. Gos och klappar är inte riktigt deras grej även om Dill kan tycka att det är lite mysigt att bli klappad på ibland. Mynta gillar inte att bli klappad men har inga problem med att man är hos dem. De är båda supersnälla vid hantering, även om de kan sprattla till ibland. Både Mynta och Dill älskar att gräva så en grävlåda måste de ha tillgång till i sitt framtida hem. Mynta tycker golv är läskigt att gå på så hon går bara där det är mattor/filtar och de håller sig båda främst där de känner sig trygga. I jourhemmet är de i stort sett alltid i deras rum, även om dörren ut från rummen i stort sett alltid är öppen. Mellan dom två så är det nog Dill som är den dominanta, samtidigt som han nog är den mest skygga av dom. Mynta är en bestämd liten dam som stampar i protest efter att ha fått klorna klippta eller pälsen borstad, även om hon inte säger emot när man väl utför handlingen. Dill är den som är mest äventyrlig och hoppar gärna upp på saker eller bakom saker, gärna där det är trångt, för att se om man kan få plats där. Mynta som är lite klumpigare och inte lika äventyrlig, hon ligger oftast på sidan och njuter av livet. Dill har haft trycksår på baktassarna så man måste se till att han har bra underlag att gå på. Trycksåren är nu under kontroll och med rätt underlag lär de fortsätta vara det. De har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär. 
 
Priset för att adoptera Mynta och Dill är 1200kr

Popcorn och Fladershy - bokade

Stad: Stockholm (Enskede)

Ålder: de är födda 2018-06-23

Kön: Honor

Kastrerade: ja

Vaccinerade: ja

Popcorn och Fladershy är två systrar som kom till Smådjurschansen i november 2020 då deras familj inte längre hade plats för dem. De är sociala och skuttar gärna fram och nosar på en och tycker om att bli klappade. Popcorn har väldigt mycket energi och är mer utåtriktad än Fladershy som är lugnare och mer social av sig. Ingen av dem vill dock bli lyft. Popcorn är lättare att bära och hantera än Fladershy. De älskar varandra och skuttar efter varandra överallt. De skuttar och möter jourmatte i dörren när hon kommer hem. De är vana att bo både inne och utomhus, just nu bor de inomhus. De är rumsrena och inte gnagiga av sig. De är vana med barn. Popcorn och Fladershy har fått sina kind-och framtänder kontrollerade hos veterinär i samband med kastrering.
 
Priset för att adoptera Popcorn och Fladershy är 2000kr.
 

Kardemumma och Nejlika - bokade

Stad: Uppsala

Ålder: Födda juli 2017

Kön: Hane och hona

Kastrerade: ja

Vaccinerade: kommer vaccineras

Kardemumma och Nejlika kom till Smådjurschansen i mitten av december 2020. Nejlika var mer försiktig i början men nu är det hon som är mer framåt. Hon är väldigt nyfiken och matglad, dock väldigt kräsen. Kardemumma är lite mer försiktig men även han är väldigt matglad. Båda två är väldigt snälla även om de är försiktiga av sig. De har aldrig bitits eller nafsat. Att klippa klorna var otäckt tyckte de men de var båda helt stilla så det var inga problem alls. De behöver komma till ett hem som är beredda på att bygga upp ett förtroende med dem. Det kommer kanske ta lite tid men de har definitivt potential att bli riktigt bekväma och säkra kaniner. bara de får utrymme och tid att blomma ut. De vill komma till ett lugnt hem utan barn eller andra djur. De kommer få sina kind-och framtänder kontrollerade hos veterinär.

 
Priset för att adoptera Nejlika och Kardemumma är 2000 kr
  

Flora och Lilja - bokade

Stad: Stockholm (Danderyd)

Ålder: Födda 2018-04

Kön: Honor

Kastrerade: ja

Vaccinerade: kommer vaccineras

Flora och Lilja kom till Smådjurschansen i januari 2021 på grund av allergi. De köptes av sin förra familj i en djurbutik när de var kaninungar. De är av rasen dvärgvädur, Flora har även lite rex i sig. De bor utomhus men skulle troligen även trivas med att bo inne. Flora är en busig, rolig kanin som älskar att bli klappad och kliad samt att få mat. Lilja är lite lugnare och uppskattar att bli klappad och kliad. Mer info kommer när vi har lärt känna dem bättre. Flora och Lilja kommer att få sina fram-och kindtänder kontrollerade hos veterinär. 
 
Priset för att adoptera Flora och Lilja är 2000 kr.