Gnagare

Råttor, hanar, 3st

Antal: 3st

Stad: Örebro

Ålder: ca 7 månader gamla

Kön: hanar

Dessa råttpojkar kom till Smådjurschansen i oktober 2022 efter att ha omhändertagits från en situation som gått överstyr och resulterat i att de inte fick den uppmärksamhet och omvårdad de behövde. De är ovana vid hantering med väldigt snälla, försöker aldrig bitas när man lyfter upp dem. De är nyfikna och matmotiverade och kommer bli riktigt mysiga individer bara de får en chans.
 
Priset för att adoptera råttorna är 1800kr.  

Degus, hanar 3st

Stad: Asker (Örebro)

Ålder: födda mellan 2020 – 2017

Kön: hanar

Dessa degus kom till Smådjurschansen i oktober 2022 då deras familj inte längre kunde ha kvar dem på grund av tidsbrist. De är alla oerhört nyfikna och sociala, vissa mer än andra. De kommer gärna fram och hälsar och nosar på en. De är inte speciellt vana vid hantering men accepterar det utan problem. De är väldigt snälla och bits inte. 
 
Priset för att adoptera dagusarna är 1800kr

Råttor, honor

Antal: 15st, kan adopteras separat

Stad: Örebro

Ålder: mellan 3-8 månader gamla

Kön: honor

Dessa fina tjejer kom till Smådjurschansen i oktober 2022 efter att ha omhändertagits från en situation som gått överstyr och resulterat i att de inte fick den uppmärksamhet och omvårdad de behövde. De är ovana vid hantering men väldigt snälla, kan pipa eller sprattla vid hantering men bits inte. De är väldigt nyfikna och kommer fram och kikar på en och nosar på händerna när man grejar i buren. Vissa av dem kommer gärna fram och klättrar på en när man sitter med dem på golvet i deras rum. Vi är säkra på att dessa fina tjejer kommer bli fantastiska familjemedlemmar bara de får den tid och omvårdad de förtjänar. 
 
 
Priset för att adoptera en råtta är 600kr. 

Enzo, Diego och Santos

Stad: Eskilstuna

Ålder: cirka 1 år gamla

Kön: hanar

Enzo, Diego och Santos kom till Smådjurschansen i oktober 2022 då deras ägare inte kunde ha kvar dem på grund av psykiska ohälsa. De är positivt och vänligt inställda mot människor och vill gärna umgås, de är bara inte riktigt säkra på hur ännu. troligtvis har de inte fått komma ut ur buren i sitt tidigare hem då de inte riktigt verkar förstå att de kan gå ut ur buren trots att luckan står öppen. De har tidigare bott i en för liten bur vilket även medfört att de är överviktiga. I övrigt mår de bra och de blir piggare och modigare för varje dag som går. 
 
Priset för att adoptera Diego, Santos och Enzo är 1500kr.

Ben

Stad: Uppsala

Ålder: född ca försommar 2021

Kön: hane

Ben kom till Smådjurschansen i november 2022 efter att hans bror gått bort. Trots att Ben blivit ensam är han levnadsglad och nyfiken. Han älskar mat och springer alltid fram när man kommer nära i hopp om att få en liten godbit. Ben är ett litet charmtroll som inte trivs med att vara ensam och som verkligen behöver råttkompisar i ett nytt hem för att känna sig helt trygg igen.
 
Priset för att adoptera Ben är 600 kr.

Salt

Stad: Stockholm (Södermalm)

Ålder: okänd men ung

Kön: hona

Gerbilen Salt kom till Smådjurschansen i november 2022 efter att hennes gerbilkompis hastigt gick bort. Salt är en nyfiken liten tjej som tycker om att komma upp från sitt favorithål och kolla läget om jourhemmet är och fixar i hennes bur. Salt blir modigare och modigare för varje dag som går och klättrar gärna upp på armarna om man bjuder in till det. Hon är en ung tjej som håller på och upptäcka världen och hon är sprallig och älskar att springa runt i buren och klättrar gärna så högt upp hon kan och spanar.
 
Priset för att adoptera Salt är 600 kr
 

Yllet

Stad: Älvsjö (Stockholm)

Ålder: Okänd, + 2 år

Kastrerad: Nej

Kön: hane

Yllet kom till Smådjurschansen i juli 2022 efter att ha blivit dumpad utav sin ägare. Han är en trevlig hane som helst vill chilla i buren och äta gott. Yllet är lättsam att ha att göra med, både vid kloklippning och hantering. Han skulle helst vilja ha en bebishane till kompis eller en annan vuxen matintresserad ”soffpotatis” hane. Yllet är ett tvåfärgat petmarsvin, Golden/White.
 
Priset för att adoptera Yllet är 600 kr
 

Kotten

Stad: Örebro

Ålder: född 2020-03-22

Kastrerad: ja

Kön: hane

Kotten kom till Smådjurschansen i december 2022 på grund av att hans tidigare familj inte längre kunde ha kvar honom. Kotten trivs inte med andra hanar och skulle därför passa perfekt som sällskap till en eller flera honor. Han är en kille med mycket spring i benen och han älskar att få springa runt på golvet. Han sitter ogärna långa stunder i knät då han hellre undersöker sin omgivning. Kotten är van vid barn.
 
Priset för att adoptera Kotten är 600 kr
 

Cola

Stad: Örebro

Ålder: född 2018-06-15

Kastrerad: nej

Kön: hane

Cola kom till Smådjurschansen i december 2022 då den tidigare familjen inte längre hade tillräckligt med tid för honom. Han är en lugn herre som älskar att gosa i famnen men att springa runt på golvet är också mycket uppskattat. Cola är van att hanteras av barn.
 
Priset för att adoptera Cola är 600 kr
 

Bonnie och Charlie - har intresse

Stad: Borås

Ålder: okänd, + 4 år

Kastrerad: nej

Kön: honor

Bonnie och Charlie kom till Smådjurschansen i september 2022. Deras tidigare ägare var tvungen att lämna bort Bonnie (brunvit) och Charlie (svartvit) på grund av allergi. Bonnie är väldigt tystlåten och lite mindre social än vad Charlie är som älskar att utforska. Båda tjejerna är försiktiga till en början men kommer fram när de känner sig bekväma. Bonnie är något mindre än sin syster och har även två ”fingrar” som är lite skadade. I jourhemmet bor Bonnie och Charlie inomhus tillsammans med tre kaniner på en avdelad yta så kaninerna inte kan störa dem. Däremot har de träffats genom galler och de verkar ok med detta. Bonnie och Charlie är rumsrena och hoppar in i buren när de behöver göra sina behov. Ingen av tjejerna är aggressiva däremot lite oroliga när de ska lyftas så det är bra att vara lite varsam. I famnen trivs de båda och de älskar kel och gos. De båda tycker även om att bli klappade när man närmar sig dem försiktigt. Bonnies och Charlies päls behöver mycket vård och borstning. Bonnies päls är lite sträv medan Charlies är lenare.
 
Priset för att adoptera Bonnie och Charlie är 1200 kr