Gnagare

Lucy och Ethel

Stad: Örebro (Odensbacken)

Ålder: okänt men de verkar unga

Kön: honor

Djurslag: gerbiler

Kom till Smådjurschansen: juli 2024

Pris: 600kr

Bakgrund
Lucy (ljus) och Ethel (svart) kom till Smådjurschansen efter att de blivit omhändertagna av Länsstyrelsen.

Om Lucy och Ethel
Lucy och Ethel är, trots deras tragiska bakgrund, två mycket glada, kontaktsökande och relativt orädda små tjejer. De kommer alltid fram så fort de hör att man är i närheten och när man grejar i deras bur är de självklart med och inspekterar hela tiden. Det går bra att hantera och hålla i dem, de säger själva till när de fått nog genom att nafsa försiktigt. Lyssnar man då inte på deras signaler kan de bita hårdare. Precis som alla gerbiler så älskar de att gräva och gnaga.

Albert

Stad: Stockholm

Ålder: född i januari 2024

Kön: hane

Djurslag: guldhamster

Kom till Smådjurschansen: juni 2024

Pris: 300kr

Bakgrund

Om Albert
En nyfiken och snäll kille! Han går lätt att plocka upp, hålla i handen och hantera. Gillar kill på hakan. 

Mer info när jourhemmet lärt känna honom mer.

Ratata

Stad: Stockholm (Trångsund)

Ålder: 2,5 år

Kön: hane

Djurslag: gerbil

Kom till Smådjurschansen: april 2024

Pris: 300kr

Bakgrund
Ratata kom till Smådjurschansen i januari 2024 då hans gerbilkompis gått bort och ägarna lämnat Ratata hos veterinären för avlivning. Han adopterades i mars men kom tillbaka till Smådjurschansen i april. 

Om Ratata
Ratata är en väldigt nyfiken och snäll kille. Han är handtam och väldigt snäll och van vid hantering. När man är vid buren vill han gärna komma upp i handen för att klättra upp och sätta sig på axeln och spana. Han är pigg och glad, sällan stilla en sekund utan har alltid något på gång och utforskar nyfiket allt som kommer i hans väg. 

I jourhemmet finns barn (6 & 9 år) och han tycker det är lika roligt att få komma upp till dom. Ratata älskar att gräva långa gångar och bygga mysiga bon. Han möblerar om hela buren som han vill ha det och lägger mycket energi på att flytta runt saker så det blir som han trivs bäst med. Han tycker också att det är väldigt skönt att bada och mysa i sitt sandbad.

Snöboll & Lakrits - har intresse

Stad: Göteborg (Hisingen)

Ålder: födda augusti 2023

Kön: hanar

Djurslag: gerbiler

Kom till Smådjurschansen: juni 2024

Pris: 600kr

Bakgrund
Gerbilerna kom till oss via Smådjurschansen i juni 2024, från sitt tidigare hem. De kommer från uppfödare och har sedan bott i en barnfamlj. 

Om Snöboll & Lakrits
Båda gerbilerna är mycket nyfikna och pigga. Lakrits är något mer kelig och intresserad av att bli gosad med. Båda gillar att klättra på en när de kommer ut, men har inte bra koll på höjder så behöver hållas under uppsikt. Ingen av dem bits, men kan nafsa lite grann. Båda kissar och även bajsar främst i sandbadet.