Gnagare

Nachos

Stad: Stockholm

Ålder: ca 7 år gammal

Kön: hona

Kastrerad: nej

Nachos kom till Smådjurschansen efter att hon omhändertagits från ett hem där hon ej fått den vård, omsorg och kärlek som hon behövde. Hon är en glad och snäll tjej men som ännu är lite tveksam till människor. Sedan hon kom till jourhemmet har hon dock gjort framsteg i sin socialisering och har har låtit sig bli klappad på huvudet. Observera att Nachos behöver komma till ett hem där det antingen redan finns en eller flera chinchillor som hon kan bo tillsammans med eller ett hem där man planerar att skaffa ytterligare en till chinchilla samtidigt som man adopterar Nachos. Chinchillor bör alltid bo tillsammans med artfränder. Nachos vill komma till ett hem där det inte finns katt.
  

Priset för att adoptera Nachos är 600kr

Fio

Stad: Stockholm (Rågsved)

Ålder: ca 1 år

Kön: hane

Kastrerad: nej

Fio kom in till Smådjurschansen i augusti 2021 på grund av allergi hos ägaren. Han är lugn och snäll och bits inte. Gillar inte att bli hållen men tycker det är kul att springa fritt på golvet. Han vill att ha mycket bomaterial som han kan gräva gångar i. Han är van att göra sina behov i sin toalett och där lägger han även mat han inte tycker om. Han gillar också att springa i sitt hamsterhjul. 

  
Priset för att adoptera Fio är 600kr

Günther

Stad: Örebro

Ålder: okänd men väldigt ung

Kön: hane

Günther kom till Smådjurschansen i augusti 2021 då hans familj inte ville ha kvar honom och skulle släppa ut honom i skogen. Gunther är en snäll och lätthanterlig kille som gärna undersöker allt som går. Går att lyfta upp utan problem.

  
Priset för att adoptera Günther är 600kr

Gunvald

Stad: Örebro

Ålder: Född 3 September

Kön: hane

Gunvald är son till Greta som kom till smådjurschansen strax innan hon födde Gunvald i september. Han är en snäll och social kille men väldigt sprallig så som hamsterbebisar är. Han är inte still många sekunder och älskar att gräva runt och leta efter mat. Gunvald är enkel att ta upp i handen.

  
Priset för att adoptera Gunvald är 600kr

Gunbritt

Stad: Örebro

Ålder: Född 3 September

Kön: Hona

Gunbritt är dotter till Greta som kom till smådjurschansen strax innan hon födde Gunbritt i september. Hon är en snäll och social tjej. Gunbritt är sprallig som hamsterbebisar är men hon är mycket lugnare än sin bror. Hon, som sina syskon, älskar att gräva runt och leta efter mat. Gunbritt är enkel att ta upp i handen. Det går bra att adoptera Gunbritt tillsammans med hennes syster eller/och mor Greta men eftersom de är hybrider så måste man kunna sära på dem om de skulle börja bråka. Man måste alltså ha fler uppsättningar hemma redo om det skulle behövas, eller kunna införskaffa en till uppsättning med alla saker snabbt.

  
Priset för att adoptera Gunbritt är 600kr
Adopterar man en till hona tillsammans med Gunbritt är priset fortfarande 600 kr

Gunhild

Stad: Örebro

Ålder: Född 3 September

Kön: Hona

Gunhild är dotter till Greta som kom till smådjurschansen strax innan hon födde Gunhild i september. Hon gillar att vara i handen och är enkel att ta upp. Gunhild är dock som sina syskon, sprallig som hamsterbebisar är och sitter inte stilla många sekunder. Hon, som sina syskon, älskar att gräva runt och leta efter mat. Hon är lite lugnare än vad hennes bror är. Det går bra att adoptera Gunhild tillsammans med hennes syster eller/och mor Greta men eftersom de är hybrider så måste man kunna sära på dem om de skulle börja bråka. Man måste alltså ha fler uppsättningar hemma redo om det skulle behövas, eller kunna införskaffa en till uppsättning med alla saker snabbt.

  
Priset för att adoptera Gunhild är 600kr.
Adopterar man en till hona tillsammans med Gunhild är priset fortfarande 600 kr

Greta

Stad: Örebro

Ålder: Okänd men ung

Kön: Hona

Greta kom till smådjurschansen i slutet på Augusti och födde i september 5 st små bebisar. Hon är en väldigt enkel tjej som tycker om att få vara med. Greta är lätt att lyfta upp i handen och springer gärna runt i soffan och undersöker. Hon är ofta vaken stunder även dagtid.
Greta är van vid barn som hanterar henne och hon är enkel i all hantering.

Det går bra att adoptera Greta tillsammans med hennes döttrar men eftersom de är hybrider så måste man kunna sära på dem om de skulle börja bråka. Man måste alltså ha fler uppsättningar hemma redo om det skulle behövas, eller kunna införskaffa en till uppsättning med alla saker snabbt.

  
Priset för att adoptera Greta är 600kr.
Vill man adoptera Greta tillsammans med någon utav hennes döttrar blir priset fortfarande 600 kr.

Ebbot - bokad

Stad: Göteborg

Ålder: född 2016

Kön: hane

Kastrerad: kommer kastreras

Ebbot kom till Smådjurschansen efter att hans vän gått bort och hans familj inte ville skaffa fler marsvin. Han är hur go och snäll som helst. Ebbot har tidigare gått med två olika hanar och kommit superbra överens med båda. Han är nyfiken och kommer fram till burens kant för att hälsa. Även när han är ute och springer är han nyfiken och är inte rädd för att närma sig eller för att utforska. Han sitter still och låter sig klappas och bli upplockad i buren. Ebbot är alltid lugn och avslappnad och lägger sig utan minsta rädsla och slappnar av vid gos och klappar.

 

Priset för att adoptera Ebbot är 600kr