Gnagare

Lova

Stad: Falun (Grycksbo)

Ålder: född 2021-11-12

Kön: hona

Lova ä en gerbil som kom till Smådjurschansen i mars 2022 då hennes kompis hade gått bort och familjen kunde inte ha henne kvar. Lova är en livsnjutare, hon är otroligt energisk och framåt. Lova är mycket aktiv av sig, donar och grejar mycket i sitt hem och är därmed väldigt mån om att få ha mycket aktivering i sin bur som hon kan använda sig av. Hon har en stor personlighet och är inte rädd utav sig utan vill gärna vara i centrum och se va som händer runt henne. Lockar jourmatte på Lova och kallar hennes namn kommer hon alltid fram ur sina gömmor och ser efter vad som står på. Lova har inga problem med att bli buren men hon är snabb att vilja utforska händer och armar så hon sitter inte still men är ack så rolig att umgås med i famnen. Lova är rumsren. Hon har ett sandbad hon badar i och ett annat sandbad i vilket hon gör alla sina behov. Lova vill gärna kunna få göra allt hon tycker är kul tillsammans med en artfrände och få dela sitt liv med den.
 
Priset för att adoptera Lova är 300kr.

Mister och Konrad

Stad: Stockholm (Järfälla)

Ålder: född 2021-09-26

Kön: hanar

Mister och Konrad kom till smådjurschansen i maj 2022 då de tidigare ägarna tyvärr inte längre hade tid för dem. Mister är en social kille som gärna kommer fram direkt för att hälsa när man öppnar buren. Han är väldigt nyfiken och orädd. Konrad är lite mer reserverad men när han känner sig trygg är även han väldigt social och mysig. Mister och Konrad är två härliga och snälla killar som aldrig visat tendenser på att vara aggressiva eller bitas. Båda älskar att springa runt fritt utanför buren och utforska men de ser alltid till att ta en paus och lägga sig i knät för lite gos.

Priset för att adoptera Mister och Konrad är 600kr. 

Teqilla och Nikita

Stad: Stockholm 

Ålder: okänd

Kön: honor

Teqilla och Nikita kom till Smådjurschansen efter att en uppfödare lämnat in ett stort antal chinchillor för avlivning på en djurklinik. När de först kom till jourhemmet var de jätterädda och de verkar inte ha blivit socialiserade alls. Teqilla är lite modigare och mer nyfiken än Nikita. Teqilla är nyfiken på TVn, katten och sitter gärna och spanar på jourmatte när hon sitter i soffan. De har med tiden blivit modigare och modigare så nu vågar de vara framme även när det är människor i rummet. Efter en månad i jourhemmet vågade Teqilla ta godis ur handen och numera vågar även Nikita ta emot godis från handen. Så länge man inte klappar på dem eller utsätter dem för annan fysisk kontakt så blir de mer och mer sociala. De är väldigt snälla och har aldrig bitits. 

 Priset för att adoptera Teqilla och Nikita är 600kr.

Råtthanar

Stad: Örebro (Odensbacken)

Ålder: varierande, samtliga under året gamla.

Kön: hanar

Dessa råttor kom till Smådjurschansen i april 2022 efter att länsstyrelsen omhändertagit dem från vanvård. Trots att de inte haft det bra i sitt tidigare hem så är de alla väldigt snälla individer. De är nyfikna och kontaktsökande och det är inga problem att hålla i dem och hantera dem. Samtliga individer är dumboörade. Det är 17st tillgängliga för adoption.
 
Priset för att adoptera en råtta är 300kr.
Observera att råttor inte får bo ensamma utan bör bo med artfränder. 
Observera att det är förbjudet att använda dessa råttor i avel. 

Rejsa och Dream

Stad: Göteborg (Hisingen)

Ålder: Rejsa (beige) är född 2019-09-09 och Dream (vit) är född 2014-03-12

Kön: honor

Rejsa och Dream kom till Smådjurschansen i maj 2022 då deras tidigare ägare inte inte längre kunde ge dem den tid de behöver. Dessa chinchillatjejer är mor och dotter och stormtrivs ihop. De är nyfikna och fulla av energi. I jourhemmet så bor de i bur och får komma ut och springa av sig i rummet flera gånger varje dag. De använder gärna jourmatte som klätterställning och till att utforma sin parkour. Dream är den som är mest framåt, hon kommer gärna fram till handen både för att äta pellets och för att hålla hand. Rejsa är mer tillbakadragen men absolut inte rädd för människor. Rejsa och Dream bor på Hisingen i Göteborg men kommer under vecka 31 och 32 vara i Arboga.

 Priset för att adoptera Rejsa och Dream är 600kr.

Yin och Yang

Stad: Stockholm

Ålder: födda ca 2020-12

Kön: honor

Yin och Yang kom till Smådjurschansen i juni 2022. De gavs som julklapp till ett barn som tyvärr tröttnade på dem och till slut överlämnades de till oss. De är båda väldigt glada och sociala, de älskar när man grejar i deras bur och klättrar gärna upp i handen. De är nyfikna och gillar att utforska nya utrymmen och nya saker, både i och utanför buren. Både Yin och Yang ät enkla att hantera och har inte uppvisat några tendenser att bitas i jourhemmet.

 Priset för att adoptera Yin och Yang är 600kr.