Omplacera

Lämna in upphittade djur

Har du hittat ett djur? Kontakta therese@smadjurschansen.se eller johanna@smadjurschansen.se

Känner du till djur som lever i vanvård? Anmäl till länsstyrelsen! Du kan göra detta anonymt, uppge i så fall ej ditt namn när du ringer in till länsstyrelsen. Du kan även uppmana ägaren att lämna in sina djur till oss.

Lämna in ägda djur

Smådjurschansen är en ideell förening och för att kunna fortsätta hjälpa kaniner och smådjur behöver vi ta betalt av privatpersoner som lämnar in sina djur till oss. Alla djur vi får in försäkras i Agria Smådjursförsäkring och alla kaniner kastreras, vaccineras och får kind-och framtänder kontrollerade hos veterinär. 

Det kostar 1000 kr att lämna in 1-2 kaniner. Vill du lämna in fler än två kaniner eller andra djur än kaniner så kontakta oss för att få en prisuppgift.

När du skickat in ett omplaceringsformulär placeras ditt djur automatiskt i vår kölista och du blir kontaktad så snart vi har ett jourhem som kan ta emot djuret. Hur lång väntetiden är beror helt enkelt på när ett jourhem blir ledigt. Vi försöker arbeta så effektivt som möjligt men väntetiden varierar och kan ibland vara lång. Vanvårdsfall via länsstyrelsen och upphittade djur prioriteras.

När du lämnar djuret hos jourhemmet betalar du inlämningsavgiften till Smådjurschansen via swish 123 470 52 65 eller bankgiro 5291-0676. Betalningen märker du med ”inlämning [djurets namn]”. Vid inlämning av djuret ska du även signera ett inlämningsavtal som du bör ha fått via mail innan överlämningen. Avtalet signeras enkelt med bank-id.
När du lämnar in ett djur till Smådjurschansen avsäger du dig äganderätten och därmed också bestämmanderätten över djuret. Inga djur placeras i permanenta hem direkt från sina ägare utan tas alltid in i jourhem för utvärdering. Du kommer inte få kontaktuppgifter till djurets nya ägare, detta av respekt till personen som valt att adoptera av en förening och inte köpa av en privatperson. 

För- och efternamn

E-post

Telefon

Postadress

Postnummer

Ort

Varför behöver du omplacera djuret?

Djurets namn

Djurets födelsedatum

Djurets bakgrund

Är djuret kastrerat?

Är djuret vaccinerat?

Är djuret id-märkt?

Är djuret försäkrat?

Beskriv djurets sjukdomshistoria och eventuella nuvarande sjukdomar och skador

Bor djuret ute eller inne?

Medföljer bur?

Till vilken stad kan du transportera djuret? Vi har jourhem främst i Stockholm och Örebro men har även ett fåtal jourhem i Uppsala, Göteborg, Borås samt södra Dalarna.

Är djuret van vid andra djur eller barn?

Berätta så mycket du kan om djurets personlighet och behov

Har ditt djur några olater?

Ladda upp en bild på djuret

Godkännande
Genom att skicka detta formulär godkänner du att du läst igenom informationen om vad det innebär att omplacera ett djur och att du är medveten om kostnaden. Vidare accepterar du också att Smådjurschansen sparar och bearbetar dina uppgifter för att kunna kontakta dig. Läs mer om detta i vår integritetspolicy här.