Om adoption

Innan adoption

Att adoptera en kanin är ett stort beslut och det är viktigt att alla i hemmet är eniga gällande adoptionen. Det är viktigt att man är medveten om att en kanin kan leva i upp till 10 år och man bör vara beredd på att ge kaninen allt den behöver under dess livstid.

Innan adoption så bör man vara säker på att man har råd med veterinärvård, försäkring, strömedel, foder och leksaker samt att man har tiden och intresset som krävs för att ta hand om kaninen under dess resterande livstid. Man bör dessutom ha en plan på vad man ska göra med kaninen om man behöver resa bort samt bör man ha tagit reda på om det finns pälsallergi i familjen eller släkten.

Våra krav

Det är inget gott kaninliv att sitta i bur, därför ställer vi kravet att kaninens boyta bör vara minst 5 kvadratmeter. Innekaniner ska vara till så stor del som möjligt frigående. Utekaniner ska ha fri tillgång till en stor hage eller ett hägn och de får aldrig bo ensamma utan ska ha minst en artfrände.

Så går en adoption till

Efter att du skickat in en intresseanmälan kommer du bli kontaktad av oss via mail. Vi kommer be om bilder på hur kaninen kommer att få bo och eventuellt ställa fler frågor. Verkar allt bra så kommer jourhemmet till den kanin du är intresserad av kontakta dig för att boka in en tid då du får hälsa på kaninen, finns det barn i familjen så ska de följa med. Känns allt bra vid besöket är du godkänd som adoptör. Adoptionsavgiften ska betalas så snart du bestämt dig för om du vill adoptera kaninen samt blivit godkänd som adoptör av jourhemmet och av Therese eller Johanna. När du hämtar kaninen skriver du på ett adoptionsavtal som du fått av Smådjurschansen via mail. Avtalet signeras enkelt med bank-id.