Omplacera

Lämna in upphittade djur

Har du hittat en kanin eller en gnagare? Kontakta therese@smadjurschansen.se eller johanna@smadjurschansen.se

Känner du till kaniner eller gnagare som lever i vanvård? Anmäl till länsstyrelsen! Du kan göra detta anonymt, uppge i så fall ej ditt namn när du ringer in till länsstyrelsen. Du kan även uppmana ägaren att lämna in sina djur till oss.

Lämna in ägda djur

Smådjurschansen är en ideell förening och för att kunna fortsätta hjälpa kaniner och gnagare behöver vi ta betalt av privatpersoner som lämnar in djur. Alla djur vi får in försäkras i Agria och alla kaniner kastreras och chipmärks.

Det kostar 1000 kr att lämna in 1-2 kaniner. Vill du lämna in fler än två kaniner så kontakta oss för att få en prisuppgift. Vill du lämna in andra djur än kaniner så kontakta oss för att få en prisuppgift.

När du skickat in ett omplaceringsformulär placeras ditt djur i vår kölista och du blir kontaktad så snart vi har ett jourhem som kan ta emot djuret. Hur lång väntetiden är beror helt enkelt på när ett jourhem blir ledigt. Vi försöker arbeta så effektivt som möjligt men väntetiden varierar och kan ibland vara lång. Vanvårdsfall via länsstyrelsen och upphittade djur prioriteras.

För- och efternamn

E-post

Telefon

Postadress

Postnummer

Ort

Varför behöver du omplacera djuret?

Djurets namn

Djurets födelsedatum

Djurets bakgrund

Är djuret kastrerat?
JaNej

Är djuret vaccinerat?
JaNej

Är djuret id-märkt?
JaNej

Är djuret försäkrat?
JaNej

Beskriv djurets sjukdomshistoria och eventuella nuvarande sjukdomar och skador

Bor djuret ute eller inne?
InneUte

Medföljer bur?
JaNej

Till vilken stad kan du transportera djuret? Vi har jourhem främst i Stockholm och Örebro men har även ett fåtal jourhem i Uppsala samt södra Dalarna.

Är djuret van vid andra djur eller barn?

Berätta så mycket du kan om djurets personlighet och behov

Har ditt djur några olater?

Ladda upp en bild på djuret

 

Godkännande
Genom att skicka detta formulär accepterar du att Smådjurschansen sparar och bearbetar dina uppgifter för att kunna kontakta dig. Läs mer om detta i vår integritetspolicy här.