Kaniner par

Hope & Lucky

Stad: Örebro

Ålder: födda ungefär i början på maj/slutet på april

Kön: Honor

Kastrerade: Nej

Chipmärkta: Ja

Hope kom till Smådjurschansen 2019-07-02 efter att ha lämnats in på en veterinärklinik för avlivning. 2019-07-08 lämnades även Lucky in till samma klinik då deras ägare ångrat sig gällande att ha kanin. Hope och Lucky kommer inte från samma ägare men kommer ursprungligen från samma kull.

Hope är blind och döv, Lucky är döv. Detta är dock ingenting som hindrar dem i deras vardagliga liv utan de lever i det stora hela som vilka kaniner som helst. Hope är otroligt orädd, framåt och social. Hon har mycket bra luktsinne och känner på lukten när man kommer in i deras rum och kan då komma fram och vilja hälsa. Även när man går ut ur rummet kan Hope följa efter en via sitt luktsinne. Hon lär sig snabbt att navigera i nya miljöer. Även Lucky är en väldigt lugn och tillfreds kanin som inte blir stressad så lätt. De älskar hö och äter med god aptit. Både Hope och Lucky tycker mycket om att gosa och kommer gärna fram och lägger sig intill en för att få lite gos. Eftersom de är så pass handikappade vill vi att de ska bo inomhus i sitt framtida hem, samt att det inte ska finnas några andra djur i hemmet. Båda kaninerna har varit hos veterinären och fått sin ögon, öron samt fram -och kindtänder kontrollerade. 

Priset för att adoptera Hope och Lucky är 900kr.

Hassel & Lisa

Stad: Uppsala

Ålder: födda 2010-01

Kön: Hane och hona

Kastrerade: Hassel är kastrerad, Lisa kommer ej kastreras pga ålder.

Chipmärkta: Ska chipmärkas.

Hassel och Lisa kom till Smådjurschansen 2019-07-14 då deras familj tröttnat på dem. Lisa har i och med hennes ålder fått gråstarr i båda ögonen och är nu helt blind. Även Hassel har börjat få gråstarr men kan fortfarande se lite. Han kommer bli helt blind så småningom. Lisa är den av de två som är mest framåt, Hassel är lite mer tillbakadragen. De är båda väldigt lugna och snälla. De har under en lång tid bott ensamma ute utan mänsklig kontakt. De bor nu i en egen inhägnad inomhus och vi vill att de ska fortsätta bo inomhus med tanke på deras handikapp. Vår önskan är att Hassel och Lisa ska få komma till ett lugnt och stabilt hem där de kan leva resten av deras liv och vara älskade för de fina individerna de är.

Priset för att adoptera Hassel och Lisa är 600kr

 

Rocky & Sötnos

Stad: Stockholm

Ålder: Rocky är född 2014 och Sötnos är född 2016

Kön: Hane och hona

Kastrerade: Rocky är kastrerad, Sötnos ska kastreras.

Chipmärkta: Ska chipmärkas.

Rocky och Sötnos kom till Smådjurschansen 2019-02-12 när deras familj inte kunde ha kvar dem på grund av allergi. De är snälla och nyfikna kaniner. Sötnos är den som är mest framåt och hon älskar att utforska medans Rocky hellre spanar in läget på avstånd. De tycker mycket om varandra. De är rumsrena. Mer info kommer. 

Priset för att adoptera Rocky och Sötnos är 1200kr.

 

Pöffli & Tussen

Stad: Falun

Ålder: Pöfflis ålder är okänd, Tussen är född 2015-10-30

Kön: Honor

Kastrerade: Ja

Chipmärkta: Ja

Pöffli och Tussen kom till Smådjurschansen 2019-04-26 på grund av tidsbrist och allergi hos sin föregående familj. Pöffli och Tussen tros vara systrar, detta är dock inget som vi kan säkerställa. De är två mycket snälla och nyfikna tjejer. Pöffli är lugn och snäll men inte speciellt förtjust i att bli gosad med. Det är dock inga problem att hantera henne och hon sitter stilla i famnen. Hon är väldigt nyfiken och kommer gärna fram och kollar läget. Tussen är en väldigt social tjej som älskar uppmärksamhet och tigger mer än gärna lite gos om hon får möjlighet. De har fått sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär. 

Priset för att adoptera Pöffli och Tussen är 1200kr.

Charlie & Lovis - bokade

Stad: Stockholm

Ålder: födda 2017-06-20

Kön: Honor

Kastrerade: Ja

Chipmärkta: Ja

Charlie och Lovis (honor) kom till Smådjurschansen 2019-02-12 när deras familj hade tröttnat på dem. De är väldigt tillgivna och snälla kaniner. De har fått sina framtänder och kindtänder kontrollerade hos veterinär. De är rumsrena. Mer info kommer. 

Priset för att adoptera Charlie och Lovis är 1200kr.

 

Malte & Molly - bokade

Stad: Grängesberg

Ålder: födda 2017-03-17

Kön: Hane och hona

Kastrerade: Ja

Chipmärkta: Ja

Malte och Molly kom till Smådjurschansen 2019-04-15 då deras familj inte längre kunde ha kvar dem på grund av allergi. De är väldigt trevliga och sociala kaniner. De tycker det är läskigt att bli lyfta men har inget emot lite så länge de får sitta kvar på marken. De fungerar bra med barn. De har fått sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär. Mer info kommer snart.

Priset för att adoptera Malte och Molly är 1200kr.