Kaniner par

Dill och Mynta

Stad: Stockholm (Värmdö)

Ålder: Mynta är född 2015 och Dill är född 2014.

Kön: hona och hane

Kastrerade: Ja

Chipmärkta: ja

Mynta och Dill kom till Smådjurschansen 2019-12-29 då deras familj inte längre kunde ha kvar dem på grund av allergi. De älskar varandra och trivs mycket bra tillsammans. De är inte rädda för människor men har heller inget större intresse av att gosa eller att umgås med människor. De tycker dock att människor är toppen om man har med sig godis. De är båda snälla i all hantering. De tycker mycket om att gräva och behöver ha en grävlåda om de bor inomhus. I jourhemmet håller de sig mest i sitt rum. Mynta är den av de två som är mest äventyrlig och gillar att göra glädjerus i sin tunnel. Dill är lite lugnare och gärna ligger och chillar och håller koll på Mynta. I sitt framtida hem vill Dill och Mynta inte att det ska finnas andra djur eller barn. De bor inomhus nu men skulle trivas även utomhus. Dill har haft trycksår på baktassarna så man bör kontinuerligt hålla koll på hans tassar och se till att de ser bra ut. Trycksåren är sedan en längre tid under kontroll och är numera inget som Dill påverkas av. De har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär. 
 
Priset för att adoptera Mynta och Dill är 1200kr

Valentin och Lilly

Stad: Örebro

Ålder: Valentin är född 2019 och Lilly är född 2021-02-02

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Valentin är en nyfiken grabb som innan han kom till Smådjurschansen levde som en hemlös kanin. Han fångades in i februari i centrala Örebro. När han först kom till jourhemmet var han väldigt skygg men mutor i form av morot gav dem snabbt dispens att klappa honom litegrann. Numera accepterar han mer beröring så länge det är på hans egna villkor. Han är fortfarande lättskrämd vid hastiga rörelser och ljud. Jourhemmet märkte tidigt att Valentin har mycket energi och är väldigt nyfiken, allt ska undersökas och vändas upp och ner på. Med det i åtanke skulle han nog trivas bäst i ett hem där han kan vara aktiv på olika sätt och har mycket yta att röra sig på. Han tar för sig mer och mer för varje dag men i nuläget är nog ett stillsamt hem, utan t.ex. hund och barn, det bästa för Valentin. Lilly kom till Smådjurschansen i februari 2021 tillsammans med hennes bröder då hennes tidigare ägare annars skulle slå ihjäl henne. Lillys mamma är en blandras lite större än en dvärgkanin. Lilly är glad, pigg och nyfiken som kaninungar brukar vara. Lilly och Valentin bor just nu inomhus. De har fått sina fram-och kindtänder kontrollerade hos veterinär. 

 
Priset för att adoptera Valentin och Lilly är 2000 kr.

Obi-Wan och Ninjah

Stad: Stockholm (Bromma)

Ålder: födda 2017-10-27 och 2018-08-06 

Kön: hane och hona

Kastrerade: ja

Vaccinerade: kommer vaccineras

Obi-wan och Ninjah kom till Smådjurschansen i mars 2021 på grund av allergi. De är vana att bo frigående inomhus och är rumsrena. De är vana vid barn och har träffat både katt och mindre hund, vilka de bemötte med nyfikenhet. De är otroligt sociala, personliga och kontaktsökande kaniner. Obi framförallt, Ninjah håller sig gärna lite mer i bakgrunden men älskar gos och båda mysgnager högt nästan direkt vid gos och kel. Obi är mer krävande och behöver stimulans i form av träning och annan aktivitet, annars kan han gnaga på exempelvis mattor. Båda älskar att gå ut på somrarna och kunde i sitt förra hem vara lösa på tomt och i skog under uppsikt. De kommer att få sina kind-och framtänder kontrollerade av veterinär i samband med att de vaccineras.
 
Priset för att adoptera Obi och Ninjah är 2000 kr. 
 

Vanilj och Mango

Stad: Karlskoga

Ålder: Vanilj är född 2020-02-01 och Mango är född 2020-09-03 

Kön: hona och hane

Kastrerade: ja

Vaccinerade: ja

Vanilj och Mango kom till Smådjurschansen i april 2021 då deras tidigare familj utvecklade allergi. Båda är väldigt tama, lätthanterade och det är inga problem att lyfta eller bära dem. De är vana vid både barn och hund. Vanilj och Mango gillar att mysa och att sitta med i soffan. De båda är frigående inomhus, dock tränar vi fortfarande på att de ska bli helt rumsrena. De är väldigt skötsamma och gnager inte på något de inte får gnaga på. De är väldigt olika varandra personlighetsmässigt men de trivs med varandra och är varandras trygghet. De är bästa kompisar och är lite som Helan och Halvan ihop. Vanilj är korsning mellan Rex och Gotlandskanin och är väldigt nyfiken och framåt. Hon är väldigt äventyrlig och så fort man kommer in i rummet springer hon fram och möter en. Hon är en väldigt busig kanin som gillar att hoppa upp på saker både högt och lågt. Häromdagen hade hon hoppat upp på jourmattes köksbord. Mango däremot är mer lugn och försiktig av sig men absolut inte rädd. Han är en korsning mellan Hermelin och Dvärgvädur. Mango är som en lillebror till Vanilj och hänger gärna på när Vanilj hittar på bus. Mango gillar att gräva så han önskar att det finns en grävlåda i hans framtida hem. De älskar att få leka och att träna hjärngympa är något som de är väldigt bra på. Vanilj och Mango kommer att få sina fram- och kindtänder kontrollerade av veterinär innan de adopteras.
 
Priset för att adoptera Vanilj och Mango är 2000 kr.

Ash och Mini - har intresse

Stad: Stockholm (Bromma)

Ålder: Ash är född 2019-06-29 och Mini är född 2019-08-31.

Kön: hane och hona

Kastrerade: Ask är kastrerad, Mini kommer kastreras

Vaccinerade: kommer vaccineras

Ash och Mini kom till Smådjurschansen i mars 2021 efter att deras ägare lämnat kvar dem vid flytt. De är rumsrena och trivs bra både som inne och utekaniner. De är vana vid hundar, katter och barn. Ash är en kelgris som älskar att mysa, gärna i famnen. Mini är inte lika tam men vi jobbar på det, förhoppningsvis kommer kastrering att hjälpa då hon mår psykiskt dåligt vid brunst. Ash har ett stort tuggbehov så det är viktigt att han får mycket grenar som han kan gnaga på. Ash är den svarta och Mini den viltfärgade. Mini är en renrasig dvärgvädur med stamtavla. De kommer båda att få sina kind-och framtänder kontrollerade av veterinär innan de adopteras. 
 
Priset för att adoptera Ash och Mini är 2000 kr. 

Selma och Krokus - har intresse

Stad: Uppsala

Ålder: födda 2018-12

Kön: honor

Kastrerade: ja

Vaccinerade: ja

Selma (brun) och Krokus (svart) kom till Smådjurschansen i februari 2021 då deras familj inte kunde ha kvar dem på grund av allergi. Systrarna är av rasen minirex och köptes av sin förra ägare från en uppfödare när de var 1 år gamla. De är vana att bo inomhus och har sedan tidigare ingen erfarenhet av små barn eller andra djur. Selma och Krokus är pigga och nyfikna kaniner. De kommer gärna fram och hälsar. Om man sätter sig ner och ropar på dem brukar båda komma skuttandes. Matglada är de båda två. Selma är den mest äventyrslystna medan Krokus är lite mer försiktig. Systrarna kommer väldigt bra överens med varandra och leker och myser gärna tillsammans. De vill helst inte bli burna och gosade med men det kanske kommer med tiden. De har fått sina fram-och kindtänder kontrollerade hos veterinär i samband med kastrering. 
 
Priset för att adoptera Selma och Krokus är 2000 kr. 

Zoe och Belle

Stad: Uppsala

Ålder: Zoe är född 2019-06 och Belle 2019-12

Kön: honor

Kastrerade: kommer kastreras 30/3

Vaccinerade: kommer vaccineras 30/3

Zoe och Belle kom till Smådjurschansen i mars 2021 då de blivit rädda för familjens katter och därav mest satt instängda i en bur. Zoe (vit/svart) köptes ursprungligen från en djuraffär. Belle (grå) är hennes dotter och föddes efter en tjuvparning. Då Belle är långhårig kräver hon pälsvård. Båda kaninerna är snälla men Zoe vaktar sin bur genom att morra och göra utfall. Detta beteende brukar försvinna när man slutar stänga in dem i bur och de slutar känna sig trängda. De är båda snälla i all hantering och lätta att klippa klorna på. De är vana innekaniner men skulle troligen trivas ute också. Zoe och Belle kommer att få sina kind-och framtänder kontrollerade av veterinär i samband med kastrering. 
 
Priset för att adoptera Zoe och Belle är 2000 kr. 

Fnuffe och Akila - har intresse

Stad: Stockholm (Enskede)

Ålder: Fnuffe är född 2015-10-20 och Akila 2016-08-04

Kön: hane och hona

Kastrerade: Fnuffe är kastrerad, Akila kommer kastreras 6/4

Vaccinerade: kommer vaccineras 6/4

Fnuffe och Akila kom till Smådjurschansen i februari 2021 då deras familj inte kunde behålla dem på grund av allergi. De är vana att bo frigående inomhus och är rumsrena. De är sedan tidigare vana vid barn. Fnuffe är världens snällaste som älskar att gosa och mysa, han gör också väldigt mycket glädeskutt. Fnuffe är en riktig gottegris och högst mutbar och kommer direkt om man prasslar med något. Akila är väldigt snäll och gullig även om hon har lite mer attityd än Fnuffe. När hon väl känner dig så tycker hon om att gosa. Fnuffe och Akila kommer få sina kind-och framtänder kontrollerade av veterinär innan de adopteras.
 
Priset för att adoptera Fnuffe och Akila är 2000 kr. 
 

Rambo och Bella

Stad: Göteborg

Ålder: ca 1 – 2 år gamla

Kön: hane och hona

Kastrerade: Ja

Vaccinerade: ja

Rambo och Bella kom till Smådjurschansen efter att en privatperson räddat dem från vanvård. De är två lugna och försiktiga kaniner och har under tiden vi har haft dem utvecklats till två modiga och trygga kaniner. Bella gillar att utforska huset, bara man lägger ut mattor att skutta på. Rambo följer med när Bella har kollat läget först. Rambo gillar att gos medans Bella är lite mer reserverad och väljer själv när hon vill gosa. De har varit utomhus och tyckte det var roligt, de skulle säkert trivas att bo ute. De är rumsrena och trivs även inomhus. De är två härliga individer som kompletterar varandra. Både Rambo och Bella är otroligt snälla lugna. De är rumsrena och trivs både utomhus och inomhus. De är båda mycket skötsamma och gnager inte på möbler eller sladdar. De har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär. 
 
Priset för att adoptera Rambo och Stella är 2000 kr. 

Pikachu och Isolda - bokade

Stad: Stockholm (Riala)

Ålder: Pikachu är född 2016-06-23 och Isolda är född 2018-03-24

Kön: hane och hona

Kastrerade: ja

Vaccinerade: ja

Chocolate och Palviz - bokade

Stad: Stockholm (Täby)

Ålder: Palviz är född 2015-07-04, Chocolate är född 2014-04-25

Kön: hane och hona

Kastrerade: ja

Vaccinerade: ja

Palviz och Chocolate kom till Smådjurschansen i december 2020 då deras ägare fick astma. Palviz är en dvärgvädur och ursprungligen köpt från en djurbutik. Chocolate köptes av sin förra ägare på blocket och är en hermelin med härstamningsbevis.  De är vana att bo frigående inomhus men skulle troligtvis trivas även utomhus. De har inte träffat andra djur men de är vana vid barn. Palviz är en bestämd herre som fann trygghet i jourhemmet i stort sett på en gång. Han är social och blir gärna klappad men tycker inte alltid om att bli upplyft. Palviz söker mycket kontakt med människor och buffar med nosen för att få uppmärksamhet. Han gillar att hoppa upp på kartonger och utforska nya miljöer och bjuder gärna på glädjeskutt. Chocolate är jämfört med Palviz lite mer försiktig men väldigt snäll, pigg och nyfiken. Om hon känner sig trängd kan hon morra. När hon är på humör får man klappa henne. Hon tycker det är väldigt roligt att springa i tunnlar och skuttar direkt fram när jourmatte öppnar kylskåpet eller skramlar med någon burk. Chocolate kommer direkt när man ropar hennes namn. Palviz och Chocolate är rumsrena. De har fått sina kind-och framtänder kontrollerade hos veterinär. 
 
Priset för att adoptera Palviz och Chocolate är 2000 kr. 

Nala och Lo - bokade

Stad: Stockholm (Gustavsberg)

Ålder: Nala är född 2018-03-01 och Lo är född 2018-05-01

Kön: honor

Kastrerade: Ja

Chipmärkta: ja

Nala och Lo kom till Smådjurschansen i maj 2020 då deras ägare inte längre hade tid för dem. De kommer ursprungligen från en uppfödare. De är två helmysiga dvärgvädurar. Båda två är sällskapliga och kollar alltid vad jourmatte har för sig. Personlighetsmässigt är Nala och Lo väldigt olika men de trivs bra ihop. Nala är nyfiken och kontaktsökande och blir gärna klappad. Lo kan acceptera att bli klappad men hon tycker det är rätt så onödigt, hon har bättre saker att göra tycker hon. Nala verkar ha nedsatt hörsel, men hon är helt obekymrad av det. De dyrkar pellets båda två. De har fått sina kind-och framtänder kontrollerade av veterinär. 
 
Priset för att adoptera Nala och Lo är 1200 kr. 
 

 

Popcorn och Fladershy - bokade

Stad: Stockholm (Enskede)

Ålder: de är födda 2018-06-23

Kön: honor

Kastrerade: ja

Vaccinerade: ja

Popcorn och Fladershy är två systrar som kom till Smådjurschansen i november 2020 då deras familj inte längre hade plats för dem. De är sociala och skuttar gärna fram och nosar på en och tycker om att bli klappade. Popcorn har väldigt mycket energi och är mer utåtriktad än Fladershy som är lugnare och mer social av sig. Ingen av dem vill dock bli lyft. Popcorn är lättare att bära och hantera än Fladershy. De älskar varandra och skuttar efter varandra överallt. De skuttar och möter jourmatte i dörren när hon kommer hem. De är vana att bo både inne och utomhus, just nu bor de inomhus. De är rumsrena och inte gnagiga av sig. De är vana med barn. Popcorn och Fladershy har fått sina kind-och framtänder kontrollerade hos veterinär i samband med kastrering.
 
Priset för att adoptera Popcorn och Fladershy är 2000kr.
 

Flora och Lilja - bokade

Stad: Stockholm (Danderyd)

Ålder: födda 2018-04

Kön: honor

Kastrerade: ja

Vaccinerade: kommer vaccineras

Flora och Lilja kom till Smådjurschansen i januari 2021 på grund av allergi. De köptes av sin förra familj i en djurbutik när de var kaninungar. De är av rasen dvärgvädur, Flora har även lite rex i sig. De bor utomhus men skulle troligen även trivas med att bo inne. Flora är en busig, rolig kanin som älskar att bli klappad och kliad samt att få mat. Lilja är lite lugnare och uppskattar att bli klappad och kliad. Mer info kommer när vi har lärt känna dem bättre. Flora och Lilja kommer att få sina fram-och kindtänder kontrollerade hos veterinär. 
 
Priset för att adoptera Flora och Lilja är 2000 kr. 

Limpan och Majken - bokade

Stad: Stockholm

Ålder: födda 26/8-2016 och 1/7-2018

Kön: hane och hona

Kastrerade: ja

Vaccinerade: ja

Limpan och Majken kom till Smådjurschansen i oktober 2020 då deras ägare inte kunde ha dem kvar. De är vana att bo inomhus och är rumsrena. Limpan är en trygg liten vädursherre som tycker mest om att sträcka ut sig på golvet, mysa med Majken och mumsa på broccoli. Han är nyfiken, gillar att utforska nyheter i omgivningen och kommer hoppandes när något händer. När kylskåpet öppnas kommer han och ställer sig på bakbenen för att se om det finns något smarrigt till honom där. Han är flitig med att tigga mat. Med mat som motivation lär han sig också att hoppa upp i knät eller komma när man ropar. Han vill inte bli lyft men uppskattar mys och att bli kliad. Har man tur får man lite pussar då. Majken är en liten söt dam som vill göra saker på sitt eget sätt och kan vara väldigt målmedveten då hon får en klurig uppgift som tex pellets i toapappersrulle. Då ger hon sig inte förrän alla bitar är ute. Hon vill helst vara med Limpan och följer efter honom på hans upptäcktsfärder. Hon kan bli stressad om hon känner konkurrens kring godis och kan bli lite sur på Limpan då. Om hon tycker godiset är väldigt gott kan man behöva passa fingrarna då hon är väldigt glupsk. Majken vill inte heller bli lyft än så länge. Limpan och Majken har fått sina fram-och kindtänder kontrollerade hos veterinär. 

 
Priset för att adoptera Limpan och Majken är 2000kr. 
 

Pheebs och Buster - bokade

Stad: Göteborg

Ålder: Pheebs ålder är okänd, hon är dock ung. Buster är född 2020-10-10

Kön: hona och hane

Kastrerade: ja

Vaccinerade: ja

Pheebs kom till Smådjurschansen tillsammans med sin bror efter att ha bott i ett hem där de bodde på en balkong utan hus eller inredning. Buster kom till smådjurschansen 20 december tillsammans med sina två bröder. Efter att Busters mamma bott utomhus utan hem i över ett år fick hon ungar i ett hönshus, varefter mamman och ungarna omhändertogs av en privatperson. Pheebs har en stor personlighet och ännu större attityd. Om man enligt henne sitter i vägen drar hon sig inte för att visa det genom att kraftfullt putta på en med nosen och kanske krafsa lite med tassarna. Pheebs älskar att vara i soffan och sover gärna där under både natten och dagen. När jourmatte deltar i distansundervisning gör hon henne gärna sällskap i soffan. Pheebs vägrar gå på golve så man behöver ha mattor där hon ska vara så att hon kan ta sig runt. Vi övar på att få henne att våga gå utanför mattorna. Pheebs är 100% rumsren och hon har fått sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär i samband med kastrering. Buster är en nyfiken men skygg liten kille. Han gör framsteg varje dag och om man är lugn så kommer kommer han fram och kollar läget, särskilt om man har något gott med sig. Då Buster är skygg behöver han komma till ett lugnt hem. Buster behöver en kaninkompis för att känna sig trygg och det har han nu funnit i Pheebs, de älskar verkligen varandra. Buster har fått sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär. 

 

Priset för att adoptera Pheebs och Buster är 2000 kr. 
 

Melvina och Lennart - bokade

Stad: Göteborg (Askim)

Ålder: Melvina är född 2019-08, Lennart är född 2020-05

Kön: hona och hane

Kastrerade: ja

Vaccinerade: kommer vaccineras

Melvina och Lennart kom till Smådjurschansen i mars 2021 då deras ägare inte längre hade tiden för dem. De båda gillar att gosa och är väldigt sociala och glada, springer runt benen och hoppar upp i soffan för att bli klappade på. De är nyfikna och utforskar gärna sin omgivning. Melvina älskar att bli klappad på huvudet, hon kan dock streta emot lite när man lyfter henne men när hon väl är i famnen så är hon väldigt lugn och fin. Lennart älskar både att bli klappad och har inget emot att bli buren. De är vana innekaniner. Melvina är av rasen liten rex och Lennart är en teddypälsad vädur. Eftersom Lennart är teddypälsad så kräver han en del pälsvård. De kommer att få sina fram-och kindtänder kontrollerade av veterinär. 
 
Priset för att adoptera Melvina och Lennart är 2000 kr. 

Delsin och Lilla Hjärtat - under utredning

Stad: Örebro (Lindesberg)

Ålder: Delsin är född 2020-03-14, Lilla Hjärtats ålder är okänd men troligtvis är hon ung.

Kön: hane och hona

Kastrerade: Delsin är kastrerad, Lilla Hjärtat kommer kastreras

Vaccinerade: kommer vaccineras

Lilla Hjärtat var hemlös och fångades in av Smådjurschansen i februari 2021. Delsin kom till oss kort därpå för att sättas ihop med Lilla Hjärtat och bli hennes trygga kompis då hon är rädd för människor. Delsin köptes av sin förra familj från blocket när han var kaninunge. Han lämnades in till oss då hans familj inte längre kunde ta hand om honom. Delsin är en mycket kelsjuk och social kanin som gillar uppmärksamhet och att bli kliad på kinderna. Han är van att bo som frigående innekanin och han är rumsren. Han gillar att leka – framför allt med saker han inte borde leka med som dammvippor och sopborstar – och han är mycket lättlärd. Han tuggar på allt han kommer åt, kan skaka galler för uppmärksamhet och tycker inte om att få sina klor klippta. Lilla Hjärtat är fortfarande lättskrämd och de behöver därför komma till ett lugnt hem utan andra djur och barn. Delsin och Lilla Hjärtat kommer att få sina kind-och framtänder kontrollerade av veterinär. 
 
Priset för att adoptera Delsin och Lilla Hjärtat är 2000 kr