Kaniner par

Sotis och Huthut

Stad: Stockholm (Hässelby )

Ålder: födda Juni 2020

Kön: honor

Kastrerade: kommer kastreras den 9/12

Vaccinerade: kommer vaccineras den /12

Sotis och Huthut är systrar och kom till Smådjurschansen i november 2021 eftersom deras tidigare ägare inte kunde behålla dem på grund av ändrade familjeförhållanden. De är två väldigt snälla, pigga och nyfikna tjejer som tycker om att utforska sin omgivning. De kommer gärna fram och hälsar/hoppar upp i knäet självmant en kort stund om man sätter sig på golvet. De är snälla i hantering och kloklippning är inga problem, de tycker dock inte om att bli lyfta. De bor inomhus just nu och är i princip rumsrena när det gäller kiss men de kan lämna bajspluttar efter sig. Vi tror att de även skulle trivas utomhus, dock kan de inte flytta ut förrän till våren. De gillar att vara med varandra men också att utforska omgivningen på egen hand. Särskilt Huthut är väldigt matglad och snor gärna åt sig av jourhemmets mat i obevakade ögonblick. Även om båda är matglada äter de försiktigt när man erbjuder pellets i handen så det är liten risk att de råkar nafsa en i fingret i samband med mat. Sotis och Huthut har bott med barn tidigare men inte med andra djur.
 
Priset för att adoptera Sotis och Huthut är 2000 kr.

Maxi och Mellis

Stad: Stockholm (Nykvarn)

Ålder: födda 19/7-2019

Kön: honor

Kastrerade: kommer kastreras 30/12

Vaccinerade: ja

Maxi och Mellis är två systrar som kom till Smådjurschansen i november 2021 då deras ägare kände att de skulle få det bättre hos någon med mer tid för dem. Det vi vet om deras bakgrund är att deras föräldrar räddades från vanvård. Maxi och Mellis är modiga, nyfikna och kommer gärna fram för att hälsa. Mellis älskar att bli klappad, Maxi är mer äventyrlig av sig. De bor utomhus nu, men har tidigare bott inne. De har även bott med en kastrerad hane, vilket fungerade bra. 
 
Priset för att adoptera Maxi och Mellis är 2000 kr. 

Coco och Stampe

Stad: Borås

Ålder: Coco född 2019-03-25, Stampe född Nov 2020

Kön: hane och hona 

Kastrerade: Kommer kastreras

Vaccinerade: Kommer vaccineras

Coco kom till smådjurschansen i oktober 2021 då hennes familj inte längre kunde ha henne kvar. Hon har bott på en balkong i många år men bor nu i stort hägn hos jourhemmet tillsammans med Stampe. Coco är enligt förra hemmet en dam med mycket energi. Hon är inte särskilt blygsam utan utforskar gärna sin omgivning. Coco visar på mycket integritet men som med många andra kaniner brukar det bli bra bara man lyssnar på hennes kroppsspråk och respekterar hennes signaler. Hon uppskattar inte att bli lyft. Stampe kom till Smådjurschansen i oktober 2021 då hans familj drabbats av allergi. Han har bott i samma familj sen han var liten kaninunge och har under den tiden bott inomhus. Stampe bor nu utomhus i ett stort hägn hos jourhemmet och det går bra. Han är inte van vid andra djur men är mycket vad vid barn. Stampe är en nyfiken kille men lite försiktig, kommer något nytt i hans väg vill han gärna utforska det men i sin egen takt. Han tycker väldigt mycket om att bli kliad i nacken och att bli struken över ryggen. Stampe han tugga på sladdar om han kommer åt dem så dessa behövs säkras. Han är väldigt förtjust i äpple och morötter.
 
Priset för att adoptera Coco och Stampe är 2000 kr. 

Golden Buzzer och Maja

Stad: Falun

Ålder: Buzz är född 2020 och maja ör född 2020-01

Kön: hane och hona 

Kastrerade: ja

Vaccinerade: ja

Buzz fångades in av en privatperson i april 2020 efter att ha varit hemlös i flera månader. Smådjurschansen hade flertalet gånger försökt fånga in honom men han överlistade oss varje gång. Buzz är snäll i famnen och låter sig hanteras, om än motvilligt då han hellre har fötterna på stadig mark. Han tycker bäst om människor när de håller sig på lagom avstånd och föredrar att umgås med andra kaniner. Buzz  är oerhört smart och spänstig och tar sig lätt ut genom minsta lilla hål eller springa om han får möjlighet. Buzz har fått sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär i samband med kastrering. Han bor just nu utomhus tillsammans med Maja. Maja kom till Smådjurschansen tillsammans med sin syster Snöboll. Maja och Snöboll trivdes dock inte tillsammans så vi valde att sära på dem och Maja fick då bli kompis med Buzz. Buzz och Maja tycker mycket om varandra och är ofta nära varandra. Maja är snäll och nyfiken, modigare än Buzz så hon lär honom att vissa saker faktiskt inte är så farliga.

Priset för att adoptera Buzz och Maja är 2000kr.

Kanachi och Snö

Stad: Stockholm (Danderyd)

Ålder: Snö är född 2017, Kanachis ålder är okänd

Kön: hane och hona 

Kastrerade: ja

Vaccinerade: ja

Kanachi och Snö kom till Smådjurschansen i augusti 2021 då de inte trivdes när familjen fick tillökning. De är sedan tidigare adopterade från Smådjurschansen, Kanachi hade hittats ute varför vi inte vet hans ålder. Han adopterades från oss 2018. Snö kom till oss urspungligen som en privat omplacering. Både Kanachi och Snö har mycket personlighet. De är väldigt sociala men än så länge lite osäkra och rädda av sig även om man ser att dom gärna vill komma fram och hälsa. Kanachi är inte lika nyfiken som Snö men är däremot mer social när det kommer till människor och vi  tror att han kan bli en riktig myskanin om man ger honom tiden och förutsättningarna. Snö är däremot först ut att leta upp nya ställen och springer ofta glädjevarv runt hagen. Hon är aktiv men mer tillbakadragen och rädd när det kommer till människor. Kanachi och Snö har en väldigt mysig relation och man ser att de tycker om varandra genom hur dom myser och putsar varandra. Båda är starkt matmotiverade och kommer ofta springande så fort det vankas pellets. Ingen av kaninerna har några tydliga olater och båda är väldigt trevliga att ha och göra med. De har tidigare bott inne och är rumsrena. De trivdes bra med att bo inne men man ser att de trivs bra även som de bor nu, utomhus. 

 
Priset för att adoptera Kanachi och Snö är 2000kr.

Selma och Krokus

Stad: Ludvika (Saxdalen)

Ålder: födda 2018-12

Kön: honor

Kastrerade: ja

Vaccinerade: ja

Selma (brun) och Krokus (svart) kom till Smådjurschansen i februari 2021 då deras familj inte kunde ha kvar dem på grund av allergi. Systrarna är av rasen minirex och köptes av sin förra ägare från en uppfödare när de var 1 år gamla. De är vana att bo inomhus och har sedan tidigare ingen erfarenhet av små barn eller andra djur. Selma och Krokus är pigga och nyfikna kaniner. De kommer gärna fram och hälsar. Om man sätter sig ner och ropar på dem brukar båda komma skuttandes. Matglada är de båda två. Selma är den mest äventyrslystna medan Krokus är lite mer försiktig. Systrarna kommer väldigt bra överens med varandra och leker och myser gärna tillsammans. De vill helst inte bli burna och gosade med men det kanske kommer med tiden. 
 
Priset för att adoptera Selma och Krokus är 2000 kr. 
 

Snöboll och Almby

Stad: Örebro

Ålder: Snöboll är född 2020-01 och Almbys ålder är ca 1 år

Kön: hona och hane

Kastrerade: Snöboll är kastrerad, Almby kommer kastreras

Vaccinerade: Snöboll är vaccinerad, Almby kommer vaccineras

Snöboll kom till Smådjurschansen tillsammans med sin syster Maja. Vi märkte dock snabbt att de inte trivdes tillsammans och vi valde då att sära på dem. Snöboll är social och orädd, kommer nyfiket fram och hälsar när man kommer in i deras hage. Det är inga problem att klappa eller lyfta henne även om hon inte är så förtjust i att gosa. Hon är en superhärlig kanin som springer i åttor runt benen och tigger mer än gärna efter lite godis. Ofta ser man henne också göra glädjeskutt och ruscher i hagen. Almby fångades in av Smådjurschansen i april 2021. Han har sedan han blev infångad i april 2021 fram tills oktober 2021 bott i en box i ett stall och har därför inte riktigt vant sig vid människor ännu. Han bor nu i en rymningssäker hage utomhus tillsammans med Snöboll. Han kan sprattla när man lyfter upp honom men är stilla i famnen. Han är en otroligt fin liten kille med sin vackra gula päls och sina stora snälla ögon. Senaste tiden har Almby visat stor nyfikenhet och utmanar sig själv varje dag att våga mer. Han är väldigt matglad och tillsammans med Snöbolls trygga stöd tror vi att han snabbt kommer göra framsteg! Snabba rörelser blir han dock rädd av fortfarande så vi tror att han skulle trivas bäst i ett hem utan yngre barn eller hund/katt.
 
Priset för att adoptera Snöboll och Almby är 2000 kr. 
 

Valentin och Lilly

Stad: Örebro

Ålder: Valentin är född 2019 och Lilly är född 2021-02-02

Kön: hane

Kastrerade: Valentin är kastrerad, Lilly kommer kastreras

Vaccinerade: Valentin är vaccinerad, Lilly kommer vaccineras

Valentin är en nyfiken grabb som innan han kom till Smådjurschansen levde som en hemlös kanin. Han fångades in februari 2021 i centrala Örebro. När han kom hem till oss var han väldigt skygg men mutor i form av morot gav jourhemmet snabbt dispens att klappa honom litegrann. Han accepterar numera beröring och så länge det är på hans egna villkor så njuter han så det står härliga till av att bli klappad. Numera är han helt rumsren med en och en annan sporadisk plutt som undantag. Han springer iväg och gömmer sig ibland som en reaktion på hastiga rörelser eller plötsliga ljud men han skuttar snabbt fram igen. När godsaker bjuds på så är hans blyghet helt bortblåst och han fullkomligt klättrar på sin jourfamilj. I övrigt har han ett väldigt lugnt temperament och är mycket snäll. Valentin har mycket energi och är väldigt nyfiken, alla ytor ska undersökas. Med det i åtanke skulle han nog trivas bäst i ett hem där han kan vara aktiv på olika sätt och har mycket yta att röra sig på. Eftersom han ogillar att bli överraskad så är ett stillsamt hem, utan t.ex. hund och barn, det som är bäst för honom. Lilly kom till Smådjurschansen i februari 2021 tillsammans med hennes bröder då hennes tidigare ägare annars skulle slå ihjäl henne. Lillys mamma är en blandras lite större än en dvärgkanin. Lilly är en ganska kavat tjej som glatt kommer till dörren, nosar och hälsar på sina jourfamilj vid hemkomst. Hon är rumsren med undantag för ett par pluttar som smiter ut ibland på fel ställe. Hon är okej med att bli buren och tycker om att bli klappad. Hon är mycket akrobatisk och väldigt duktig på att klättra (t.ex. i gardiner) i sin jakt på smaskiga krukväxter. Trots att hon är yngst så har Lilly blivit större än sin bästa kompis Valentin. Lilly och Valentin hänger ihop hela dagarna och är väldigt fästa vid varandra. 

 
Priset för att adoptera Valentin och Lilly är 2000 kr.