Kaniner par

Wednesday & Morticia

Stad: Örbro

Ålder: födda ca 2019-05

Kön: Honor

Kastrerade: Ska kastreras 2020-01-22

Chipmärkta: Ska chipmärkas.

Wednesday och Morticia är födda i det vilda men fångades in av Smådjurschansen när de var små och har vuxit upp som frigående innekaniner. De är väldigt roliga och busiga små tjejer, mycket smarta och uppfinningsrika. De är inga knäkaniner men de är nyfikna och sociala och vana vid människor då de växt upp med människor. 

Priset för att adoptera Wednesday och Morticia är 1200kr.

Kovu & Pikachu

Stad: Stockholm (Gustavsberg)

Ålder: Kovu är född 2016-07-31 och Pikachu är född 2015-09-01

Kön: Hane och hona

Kastrerade: Ja

Chipmärkta: Ska chipmärkas

 Kovu och Pikachu lämnades till Smådjurschansen 2019-10-04 då deras familj inte kunde ha kvar dem på grund av flytt. De är två glada, busiga och sociala små kaniner. Mer info kommer snart.
 
Priset för att adoptera Kovu och Pikachu är 1200kr.

Elliott & Kyra

Stad: Norberg (Dalarna)

Ålder: Elliott är född 2016-04-02 och Kyra är född 2017-05-29

Kön: Hane och hona

Kastrerade: Elliott är kastrerad, Kyra ska kastreras

Chipmärkta: Ja

Elliott och Kyra kom till Smådjurschansen 2020-01-05 på grund av tidsbrist.  Elliot är en väldigt nyfiken och busig kille. Gillar att utforska ny områden som att hoppa upp i sängen och göra glädjerus. Han är en väldigt avslappnad och cool kanin som kan bäras utan problem och gillar att bli klappad. Kyra är lite mer blyg i jämförelse med Elliott och när hon blir osäker söker hon trygghet i buren eller hos Elliott, som är hennes trygga punkt. Hon är också en väldigt nyfiken kanin som gillar att utforska och är ganska nyfiken på jourhemmets hundar. Hon är snäll att klappa och är lugn att bära. De bodde med hundar i förra familjen där det även fanns barn, nu bor de med fyra hundar. I förra familjen bodde de ibland ute när de var på familjens sommarställe. De bor nu inomhus.
 
Priset för att adoptera Elliott och Kyra är 1200kr.

Mynta & Dill

Stad: Stockholm (Värmdö)

Ålder: Mynta är född 2015 och Dill är född 2014.

Kön: Hona och hane

Kastrerade: Ja

Chipmärkta: Ska chipmärkas

 Mynta och Dill kom till Smådjurschansen 2019-12-29 då deras familj inte längre kunde ha kvar dem på grund av allergi. Mer info kommer snart.
 
Priset för att adoptera Mynta och Dill är 1200kr.

Benjamin & Akela

Stad: Kumla

Ålder: Okänd

Kön: Hane och hona

Kastrerade: Ja

Chipmärkta: Ja

Benjamin och Akela kom till Smådjurschansen 2019-09-23 via ett omhändertagande av vanvårdade kaniner som vi utförde tillsammans med Länsstyrelsen. De har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär. Benjamin är en försiktig pojke vilket troligtvis är ett resultat av hur han haft det i sitt tidigare hem. Han behöver komma till ett lugnt och stabilt hem som har tid att jobba med honom för att få honom trygg. Både Benjamin och Akela kommer rusande fram till en när man öppnar dörren till deras box, de är väldigt sociala kaniner och tycker mycket om när man är i boxen hos dem. De tycker inte om att bli fasthållna med är ändå väldigt snälla i all hantering. De bor ute nu. De har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär.
 
Priset för att adoptera Benjamin och Akela är 1200kr.

Mysan och Snö

Stad: Stockholm

Ålder: Mysan är 2016-06-11 och Snö är född 2017-07-10

Kön: Honor

Kastrerade: Ska kastreras

Chipmärkta: Ja

Mysan (vit/brun) och Snö (brun) kom till Smådjurschansen den 2020-01-13 då familjens barn tröttnat på dem. De är som ler och långhalm tillsammans! Mysan lever upp till sitt namn då hon lägger sig platt i princip så fort man gör en antydan till att börja gosa med henne. Snö är inte lika kelig (ännu?) men är inte heller rädd då hon hoppar upp och klättrar på en när det vankas godis. Snö är även nyfiken av sig och utforskar gärna nya utrymmen, men stannar också nära sin syster och ger henne pussar och närhet.
 
Priset för att adoptera Mysan och Snö är 1200kr

Hedvig och Frodo

Stad: Uppsala

Ålder: Hedvig är född 2016-09-20 och Frodo är född 2015-11-15

Kön: Hona och hane

Kastrerade: Ja

Chipmärkta: Ska chipmärkas

Hedvig och Frodo kom till Smådjurschansen 2019-10-24 då deras familj inte längre kunde ha kvar dem på grund av allergi. De är snälla och mysiga kaniner som trivs bra tillsammans som frigående innekaniner. De tycker mycket om att gosa, framför allt Hedvig som gärna kommer fram och tigger klappar.

 

Priset för att adoptera Hedvig och Frodo är 1200kr.
Nedan kan du se en video av Hedvig och Frodo tillsammans med deras jourmatte Therese.

Saga & Tass - bokade

Stad: Stockholm (Danderyd)

Ålder: Saga är född 2016-09 och Tass är född 2017-12

Kön: Honor

Kastrerade: Ska kastreras 2020-01-24

Chipmärkta: Ska chipmärkas 2020-01-24

Saga och Tass kom till Smådjurschansen i januari 2020 då deras familj inte längre kunde ha kvar dem på grund av allergi. Saga är Tass mamma. Saga och Tass är två lugna och trygga tjejer. De är väldigt nyfikna fast försiktiga och gosar gärna om det är på deras villkor. Tjejerna kan vara lite skygga men blir för varje dag mer och mer framåt. Saga är den som är lite mer sällskaplig och kommer fram och nosar och undersöker medans Tass än så länge har varigt mer tillbaka dragen men vi tror att hon kan bli mer framåt när hon så småningom lär känna sitt hem och människorna runt omkring henne. De är inte speciellt aktiva utan de gillar att ta det lugnt. De njuter båda av att ha mycket gömställen där de kan boa och gömma sig. Det märks tydligt att Saga är Tass mamma då hon ofta putsar och pussar på Tass även fast Tass ofta inte värkar lika engagerad. De bor utomhus nu. 
 
Priset för att adoptera Saga och Tass är 1200kr.