Kaniner par

Smulan och Zelda

Stad: Uppsala

Ålder: födda 2019-05-15

Kön: Hane och hona

Kastrerade: Smulan är kastrerad

Chipmärkta: ska chipmärkas

Syskonen Smulan (hane) och Zelda (hona) kom till Smådjurschansen i maj 2020 pga allergi. De är blandras mellan angora och gotlandskanin. Båda två är snälla, sociala, keliga och rumsrena. Det är inga problem att hantera dem, de kan sitta i knät och sitter gärna med i soffan, speciellt Smulan gillar att mysa och ligger kvar så länge man fortsätter klappa honom. De tycker mycket om barn, även mindre barn som de gärna är uppe och nosar i ansiktet på. De är även vana vid katter. De är nyfikna och väldigt aktiva, de är gärna på upptäcktsfärd och kommer gärna fram till människor, särskilt om det vankas mat, då är främst Zelda vid dina fötter direkt. Zelda knycker även mat om tillfälle ges. När de väl känner dig kommer de när du ropar. De gosar väldigt mycket med varandra. Zelda är den som leder så att säga, hon är orädd medan Smulan som är mer osäker gärna söker skydd hos henne. 

Priset för att adoptera Smulan och Zelda är 1200 kr.

Francis och Silvana

Stad: Göteborg

Ålder: Francis är född 2019-10-02 och Silvanas ålder är okänd, men hon är en ung kanin.

Kön: Hane och hona

Kastrerade: Ja

Chipmärkta: ja

Francis föddes hos Smådjurschansen den 2 oktober 2019 efter att hans mamma omhändertagits från vanvård en vecka tidigare. Silvana kom till Smådjurschansen i januari 2020 efter att ha räddats från slakt. De adopterades i april 2020 men lämnades tillbaka i maj efter att allergi uppstått hos familjen. Både Francis och Silvana är väldigt sociala kaniner som tar flytt och förändring med lätthet. De är två väldigt glada kaniner som ofta gör glädjerus och kan ofta ses ligga utsträckta och vila. De tycker mycket om varandra och Francis har i stort sett vuxit upp tillsammans med Silvana. Silvana är av rasen Belgisk Jätte så hon är en stor kanin. Francis är en blandras och han är väldigt liten. Silvana gillar att bli kliad på huvudet när hon sitter på något av sina favoritställen och Francis tycker om att gosa ibland, ingen av dem är dock någon kanin som uppskattar att sitta i knät. De kommer båda gärna upp i soffan för att kolla läget och det är inte ovanligt att Francis gör glädjerus i soffan eller sängen. De är vana frigående innekaniner. De har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär.

Priset för att adoptera Francis och Silvana är 1200kr

Belle och Joey

Stad: Stockholm

Ålder: Belle är född 2017-05-01 och Joey är född 2018-06-13

Kön: Hona och hane

Kastrerade: Ja

Chipmärkta: ja

Belle och Joey kom till Smådjurschansen 2020-04. Belle och Joey är två väldigt snälla kaniner som gärna skuttar fram och hälsar. Att bli klappad på är något dem gillar men att bli buren är inte så roligt alls. Belle är den tuffa av dem som gärna utforskar allt och Joey vågar för det mesta följa efter. Både två är väldigt duktiga på att gå på toaletten. Belle sover gärna i sängen. Båda två är sociala och skuttar med glädje fram när mat ska serveras samt är de båda väldigt nyfikna av sig. De fungerar bra med katt.

Priset för att adoptera Belle och Joey är 1200kr

Hera och Pegasus

Stad: Örebro

Ålder: okänd. Hera är troligtvis född i början på 2020.

Kön: Hona och hane

Kastrerade: Pegasus är kastrerad

Chipmärkta: Pegasus är chipmärkt, Hera ska chipmärkas

Pegasus kom kom till Smådjurschansen 2019-09-23 då länsstyrelsen omhändertagit honom från vanvård. Pegasus är en rätt så ängslig och osäker liten kille som behöver bli mer säker i sig själv. Han är väldigt nyfiken och ofta tar nyfikenheten över. När han känner sig trygg kan han komma fram och äta ur handen. Troligtvis på grund av hur han haft det i sitt tidigare hem så blir han lätt rädd när han känner sig trängd och kan då slå med tassarna. Han bor inomhus och funkar bra med hund och katt. Pegasus saknar höftskål och höftkula på vänster sida, detta är dock inget som han påverkas nämnvärt utav förutom att han har minskad rörlighet i vänster bakben. Han bor inomhus just nu. Pegasus bor tillsammans med Hera. Hera hittades utomhus. Hera är en mycket orädd liten tjej, hon är inte rädd för varken människor, nya platser eller andra djur. Pegasus och Hera tycker mycket om varandra och kompletterar varandra bra. Pegasus har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär. 

Priset för att adoptera Hera och Pegasus är 1200kr.

Mynta & Dill

Stad: Stockholm (Värmdö)

Ålder: Mynta är född 2015 och Dill är född 2014.

Kön: Hona och hane

Kastrerade: Ja

Chipmärkta: Ska chipmärkas

 Mynta och Dill kom till Smådjurschansen 2019-12-29 då deras familj inte längre kunde ha kvar dem på grund av allergi. Mer info kommer snart.
 
Priset för att adoptera Mynta och Dill är 1200kr.

Saga och Charlie- bokade

Stad: Stockholm (Danderyd)

Ålder: Saga är född 2016-09 och Tass är född 2017-12

Kön: Honor

Kastrerade: Ja

Chipmärkta: Ja

Saga kom till Smådjurschansen i januari 2020 då hennes familj inte längre kunde ha kvar henne på grund av allergi. Saga är väldigt nyfiken fast försiktig och gosar gärna om det är på hennes villkor. Hon kan vara lite skygg men blir för varje dag mer och mer framåt. Saga är inte speciellt aktiva utan gillar att ta det lugnt. Hon njuter av att ha mycket gömställen där hon kan boa och gömma sig. Saga bor tillsammans med Charlie.
 
Priset för att adoptera Saga och Charlie är 1200kr.

Lea och Klara - bokade

Stad: Karlsholmsburk

Ålder: okänd

Kön: Honor

Kastrerade: ja

Chipmärkta: ja

Lea och Klara kom till Smådjurschansen i mars 2020 på grund av förändrade familjeförhållanden. De är båda dvärgvädurar. De är snälla och tama och är vana vid barn. Mer info kommer snart.  

Priset för att adoptera Lea och Klara är 1200kr. 

Elliott & Kyra - bokade

Stad: Norberg (Dalarna)

Ålder: Elliott är född 2016-04-02 och Kyra är född 2017-05-29

Kön: Hane och hona

Kastrerade: Ja

Chipmärkta: Ja

Elliott och Kyra kom till Smådjurschansen 2020-01-05 på grund av tidsbrist.  Elliot är en väldigt nyfiken och busig kille. Gillar att utforska ny områden som att hoppa upp i sängen och göra glädjerus. Han är en väldigt avslappnad och cool kanin som kan bäras utan problem och gillar att bli klappad. Kyra är lite mer blyg i jämförelse med Elliott och när hon blir osäker söker hon trygghet i buren eller hos Elliott, som är hennes trygga punkt. Hon är också en väldigt nyfiken kanin som gillar att utforska och är ganska nyfiken på jourhemmets hundar. Hon är snäll att klappa och är lugn att bära. De bodde med hundar i förra familjen där det även fanns barn, nu bor de med fyra hundar. I förra familjen bodde de ibland ute när de var på familjens sommarställe. De bor nu inomhus.
 
Priset för att adoptera Elliott och Kyra är 1200kr.

Ersa och Maya - bokade

Stad: Aplared

Ålder: de är födda 2018-07

Kön: Honor

Kastrerade: ja

Chipmärkta: ja

Ersa och Maya är systrar och kom till Smådjurschansen 2020-04 då de hotades med avlivning. Maya är en försiktig tjej som först vill stämma av läget på avstånd innan hon närmar sig. När man suttit inne hos dem ett tag vågar hon sig fram och kan öta ut handen. Ersa är en lugn och stabil tjej som nyfiket kommer fram och nosar på en när man kommer in till dem. Hon äter ur handen men förstår sig inte riktigt på klappar ännu. Ersa och Maya är av rasen Belgisk Jätte.

Priset för att adoptera Ersa och Maya är 1200kr