Kaniner par

Fluff och Clueless

Stad: Uppsala

Ålder: Clueless är född i april 2020 och Fluff är ca 2 år gammal.

Kön: Hane och hona

Kastrerade: Fluff är kastrerad, Clueless är fortfarande för ung för att kastreras men adopteras ut med kastreringskrav.

Vaccinerade: ja

Chipmärkta: ja

Fluff och Clueless återkom till Smådjurschansen i september 2020 då personen som adopterat dem tyvärr inte kunde ha dem kvar. Fluff räddades tidigare i år från avlivning då hans familj tröttnat på honom och Clueless hittades ute som liten kaninunge. De är vana att bo både ute och inne. Fluff är lite avvaktande men samtidigt nyfiken. Han kommer alltid fram till en när man kommer men vill helst inte bli upplyft. Clueless är nyfiken, modig och upptäcktssökande. Hon hoppar väldigt gärna upp i knät, men såklart ska det ske på hennes villkor. De tycker mycket om varandra och ligger gärna tätt ihop och gosar.  De har fått sina fram-och kindtänder kontrollerade hos veterinär. 
 
Priset för att adoptera Fluff och Clueless är 2000 kr. 

Zoe, Cloe och Lilly

Stad: Örebro

Ålder: födda v.12 2019

Kön: Honor

Kastrerade: kommer kastreras

Vaccinerade: kommer vaccineras

Zoe, Cloe och Lilly är systrar kom till Smådjurschansen i augusti 2020 pga allergi. De köptes från en djuraffär och har bott i samma familj sedan de var bebisar. De är vana att bo både ute och inne samt vana vid att ha barn runtomkring sig. De är dock  inte mycket hanterade. Zoe är den av dem som är mest social och accepterar att bli upplockad. Lilly är lite mittemellan medan Cloe är mer reserverad. Att Cloe, Zoe och Lilly är systrar märks tydligt. De är inte bara lika varandra till utseendet utan även till personligheten. De är alla mycket nyfikna, snälla och aktiva men även litet blyga. De är väldigt busiga då de älskar att vända upp och ner på all inredning i deras hägn. I tidigare hem har de inte blivit jättemycket hanterade men tack vare deras nyfikenhet tror vi att de har stor potential att bli fina vänner till oss människor. De vill helst inte bli upplyfta men väl i famnen sitter de ganska stilla. Systrarna trivs bra ihop och kan säkerligen tänka sig att fortsätta bo tillsammans. I dagsläget bor de utomhus men de har tidigare bott inomhus. De kommer få sina kind-och framtänder kontrollerade av veterinär i samband med kastrering. 

Priset för att adoptera Zoe, Cloe och Lilly och 2000kr

Kakan och Ronja

Stad: Öjersjö (Västra Götaland)

Ålder: födda 2019

Kön: Honor

Kastrerade: Ja

Vaccinerade: ja

Kakan och Ronja kom till Smådjurschansen i augusti 2020 på grund av allergi. De är lejonhuvade blandraskaniner som bott i samma familj sedan de var 8 veckor. De är vana utekaniner men skulle nog trivas inne likaväl. Kakan och Ronja är vana vid barn. Kakan är kelig och sitter gärna i knät en stund på dem hon känner. Hon är en väldigt lugn kanin som är nyfiken på vad som sker runtomkring, kommer alltid och hälsar. Hon har inga problem med att bli buren och är lugn när man hanterar henne. Kakan gillar att sitta under sin sittpall och gnaga på pinnar. Ronja är det mycket mer fart i, hon är busig och hoppar omkring på stenar, klättrar i tunnlar och gillar att gräva i sandlådan. Hon är rätt så skygg och låter sig sällan hållas. Även Ronja kommer fram när man närmar sig deras hägn men springer iväg när man öppnar. Ronja är en relativt dominant kanin som markerar revir och med jämna mellanrum visar sin syster vem som bestämmer. De trivs bra tillsammans och ligger ofta och gosar med varandra. Ronja är den svarta och Kakan den beiga. Kakan och Ronja har fått sina kind-och framtänder kontrollerade hos veterinär. 
 
Priset för att adoptera Kakan och Ronja är 2000 kr. 

Malte och Molly

Stad: Ludvika (Saxdalen)

Ålder: födda 17 mars 2017

Kön: Hane och hona

Kastrerade: Ja

Chipmärkta: ja

Molly och Malte adopterades från Smådjurschansen 2019 men kom tyvärr tillbaka i september 2020 då deras ägare inte kunde ha kvar dem längre. Både Molly och Malte är sociala, snälla, rumsrena och väldigt nyfikna kaniner som båda vill vara med, helst hela tiden. Malte tycker om att bli klappad på hans egna villkor medans Molly inte förstår vitsen med att klappas. De är ganska okomplicerade i all hantering men de vill gärna slippa undan om de kan. Molly är väldigt rastlös och har dubbelt så mycket energi som Malte som hellre ligger och slappar. De trivs mycket i varandras sällskap och vill ej säras på. Molly och Malte är vana att bo både ute och inne. Just nu bor de ute. De har fått sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär. 
 
Priset för att adoptera Molly och Malte är 1200 kr. 

Ninni och Gandalf

Stad: Stockholm (Täby)

Ålder: Ninni är född 2015 och Gandalf är född 2017

Kön: Hona och hane

Kastrerade: Ja

Vaccinerade: ja

Ninni och Gandalf kom till Smådjurschansen i juli 2020 då deras familj inte kunde ha kvar dem. De är vana innekaniner men skulle nog trivas ute också. De är vana vid barn och katt. Gandalf är en mycket liten men fluffig kille med mysig päls. Då han är en dvärgteddy så kräver han pälsvård. Han tycker dock att det är lite läskigt både att bli borstad och klappad men det kan säkert ändras när han blivit mer trygg. Han tar gärna godsaker ur handen när det erbjuds. Gandalf är en försiktig kanin som nästan alltid följer i Ninnis tass-spår. Ninni är en bestämd och nyfiken dam som gärna kommer fram och tittar vad man gör. Hon tycker om att bli klappad och är lätt att hantera vid tex pälsvård, särskilt om hon mutas med något gott. Ninni är en blandning mellan dvärgvädur och lejonhuvad och behöver mest borstas kring huvudet. Ninni har gått en hoppkurs tidigare och tycker det är kul att gå i sele. Gandalf är däremot inte van att vara ute i sele men han skuttar gärna runt i en hage. Ninni och Gandalf är vana innekaniner och vill fortsätta bo så på grund av Gandalfs päls. De är rumsrena. De tycker det är jättekul att leta efter pellets som jourmatte gömt eller att mysa i sitt kartongshus. De gillar inte hala golv utan föredrar mattor och filtar. De är väldigt fästa vid varandra och myser mycket ihop. De har fått sina kind-och framtänder kollade hos veterinär.
 
Priset för att adoptera Ninni och Gandalf är 2000 kr. 

Pikachu och Isolda

Stad: Stockholm (Riala)

Ålder: Pikachu är född 2016-06-23 och Isolda är född 2018-03-24

Kön: Hane och hona

Kastrerade: ja

Vaccinerade: ja

Pikachu och Isolda kom till Smådjurschansen i juli 2020 då deras familj skulle flytta . PIkachu köptes av familjen från en djuraffär, Isolda kommer Ursprungligen från Gillbos kaniner. De är vana innekaniner men skulle troligen trivas ute också. De är tama, snälla och tycker om att bli klappade. De gillar inte att bli burna. De är mycket fästa vid varandra och är alltid tillsammans. 

Priset för att adoptera Pikachu och Isolda är 2000kr

Nala och Lo

Stad: Stockholm (Gustavsberg)

Ålder: Nala är född 2018-03-01 och Lo är född 2018-05-01

Kön: Honor

Kastrerade: Ja

Chipmärkta: ja

Nala och Lo kom till Smådjurschansen då deras ägare inte längre hade tid för dem. De kommer ursprungligen från en uppfödare. Nala och Lo är väldigt olika men trivs bra ihop. Lo är lite mer tillbakadragen och skeptiskt mot människor, hon tycker de är rätt onödiga så länge de inte har mat med sig. Hon förstår sig inte på det här med klappar och gos men har absolut inte problem med att man är hos henne eller vid henne. Nala är en nyfiken och kontaktsökande tjej som går med på att bli klappad om hon själv får bestämma när det ska ske. Hon är en bestämd dam och står man i vägen där hon vill skutta så rycker hon en i byxbenet så att man flyttar sig.

Priset för att adoptera Nala och Lo är 1200kr

Bruce och Vanilla

Stad: Örebro

Ålder: Bruce är född 2014-07-27 och Vanilla är född 2015-05-03

Kön: Hane och hona

Kastrerade: Ja

Chipmärkta: ja

Bruce och Vanilla kom till Smådjurschansen i april 2020 då deras ägare inte kunde ha kvar dem. De är lejonhuvade dvärgvädurar som bott i samma familj sedan de var små, de kommer dock ursprungligen från olika djuraffärer. Bruce är långhårig och behöver kammas igenom ofta vilket han tycker är lite jobbigt så det är viktigt att han inte blir tovig. Han delar ut pussar medan han blir kammad. Bruce älskar att gosa och kommer mer än gärna och lägger sig nära intill ens ben för att bli klappad, klappar man inte honom puttar han på en med sin nos tills man börjar klappa. Vanilla som är korthårig behöver inte samma typ av pälsvård som Bruce, det är endast hennes lejonman som behöver kammas ibland. Vanilla är en kanin med fart under tassarna och hon gillar att springa runt eller klättra på saker. Vanilla är, precis som Bruce, mycket social men gillar inte att bli buren, däremot så gillar hon att vara med när det händer saker, exempelvis när man städar deras bur så hoppar hon upp i ens knä från och till för att inspektera arbetet. Hon gillar också att bli klappad men självklart på hennes villkor. De är vana frigående innekaniner. De har fått sina kind-och framtänder kontrollerade hos veterinär.

Bruce har en parasit som heter e.Cuniculi. Han har antikroppar mot den men har vid ett tillfälle innan han kom till oss haft ett ep-anfall som veterinären trodde kan har berott på detta. Han har lite nedsatt balans, huruvida detta är ett resultat av hans sjukdom eller av ålderdom kan vi inte svara på. Han är ju en äldre kanin och man bör vara beredd på att han behöver stabilitet i sitt nya hem och att allting tar lite längre tid för honom. Han har varit hos veterinären och behandlats för detta. Vår och veterinärens bedömning är att han är en pigg och glad kanin som kommer kunna leva ett fullgott kaninliv trots att han haft e. Cuniculi. 

Priset för att adoptera Bruce och Vanilla är 300kr. 

Francis och Silvana

Stad: Göteborg

Ålder: Francis är född 2019-10-02 och Silvanas ålder är okänd, men hon är en ung kanin.

Kön: Hane och hona

Kastrerade: Ja

Chipmärkta: ja

Francis föddes hos Smådjurschansen den 2 oktober 2019 efter att hans mamma omhändertagits från vanvård en vecka tidigare. Silvana kom till Smådjurschansen i januari 2020 efter att ha räddats från slakt. De adopterades i april 2020 men lämnades tillbaka i maj efter att allergi uppstått hos familjen. Både Francis och Silvana är väldigt sociala kaniner som tar flytt och förändring med lätthet. De är två väldigt glada kaniner som ofta gör glädjerus och kan ofta ses ligga utsträckta och vila. De tycker mycket om varandra och Francis har i stort sett vuxit upp tillsammans med Silvana. Silvana är av rasen Belgisk Jätte så hon är en stor kanin. Francis är en blandras och han är väldigt liten. Silvana gillar att bli kliad på huvudet när hon sitter på något av sina favoritställen och Francis tycker om att gosa ibland, ingen av dem är dock någon kanin som uppskattar att sitta i knät. De kommer båda gärna upp i soffan för att kolla läget och det är inte ovanligt att Francis gör glädjerus i soffan eller sängen. De är vana frigående innekaniner. De har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär.

Priset för att adoptera Francis och Silvana är 2000kr

Mynta & Dill

Stad: Stockholm (Värmdö)

Ålder: Mynta är född 2015 och Dill är född 2014.

Kön: Hona och hane

Kastrerade: Ja

 Mynta och Dill kom till Smådjurschansen 2019-12-29 då deras familj inte längre kunde ha kvar dem på grund av allergi. De tycker mycket om varandra och trivs bra tillsammans. De tycker människor är toppenbra så länge man har mat med sig, dp ör de väldigt lättflörtade. Gos och klappar är inte riktigt deras grej även om Dill kan tycka att det är lite mysigt att bli klappad på ibland. Mynta gillar inte att bli klappad men har inga problem med att man är hos dem. De är båda supersnälla vid hantering, även om de kan sprattla till ibland. Både Mynta och Dill älskar att gräva så en grävlåda måste de ha tillgång till i sitt framtida hem. Mynta tycker golv är läskigt att gå på så hon går bara där det är mattor/filtar och de håller sig båda främst där de känner sig trygga. I jourhemmet är de i stort sett alltid i deras rum, även om dörren ut från rummen i stort sett alltid är öppen. Mellan dom två så är det nog Dill som är den dominanta, samtidigt som han nog är den mest skygga av dom. Mynta är en bestämd liten dam som stampar i protest efter att ha fått klorna klippta eller pälsen borstad, även om hon inte säger emot när man väl utför handlingen. Dill är den som är mest äventyrlig och hoppar gärna upp på saker eller bakom saker, gärna där det är trångt, för att se om man kan få plats där. Mynta som är lite klumpigare och inte lika äventyrlig, hon ligger oftast på sidan och njuter av livet. Dill har trycksår på baktassarna så man måste se till att han har bra underlag att gå på. Just nu är trycksåren underkontroll och med rätt underlag lär de fortsätta vara det. 
 
Priset för att adoptera Mynta och Dill är 1200kr

Lillie och Batman

Stad: Stockholm (Upplands Väsby)

Ålder: födda 2016

Kön: hona och hane

Kastrerade: ja

Vaccinerade: ja

Batman och Lillie kom till Smådjurschansen i juli 2020 då familjen inte ville ha kvar dem längre. De är renrasiga dvärgvädurar från Kolartorpet. De bor utomhus nu och trivs med det. De är mysiga, keliga och vana vid barn. Batman är inte särskilt förtjust i att bli lyft. De tycker om att gå promenader i koppel. De har fått sina kind-och framtänderna kollade hos veterinär. 

 

Priset för att adoptera Batman och Lillie är 2000kr. 

Charlie och Saga

Stad: Stockholm (Tungelsta)

Ålder: Saga är född i september 2016 , Charlie är född 2/7 2018

Kön: Hane och hona

Kastrerade: Ja

Chipmärkta: Ja

Saga kom ursprungligen till oss i januari 2020 och Charlie i april 2020, båda på grund av allergi. De adopterades till samma hem men återkom till Smådjurschansen i juli 2020 då Saga har svårt med rumsrenheten. De bor utomhus nu. Saga och Charlie är snälla och barnvana dvärgvädurar. De är väldigt tama, tycker mycket om att bli klappade och går bra att lyfta. De är väldigt fästa vid varandra. De har fått sina kind-och framtänder kollade av veterinär.
 
Priset för att adoptera Saga och Charlie är 2000 kr. 

Luanda och Nairobi

Stad: Stockholm (Bålsta)

Ålder: de är födda 2019

Kön: Honor

Kastrerade: ja

Vaccinerade: ja

Luanda och Nairobi kom till Smådjurschansen efter att länsstyrelsen omhändertagit dem från vanvård. Systrarna är av rasen lilla tysk vädur. De är väldigt trevliga och sociala. Nyfikna och vill gärna vara med. Nairobi sitter gärna bredvid dig och blir klappad medan Luanda hellre sitter en liten bit ifrån. Luanda har en fin svart fläck över nosen som gör att hon nästan ser ut som en koalabjörn. De bor utomhus nu men skulle troligen trivas inomhus också. De älskar att vara på större ytor med många gömslen, tunnlar och sitthyllor. De använder det hela tiden och springer runt som om det vore en hinderbana. De har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär. 
 
Priset för att adoptera Nairobi och Luanda är 2000kr.