Kaniner par

Hassel & Lisa

Stad: Uppsala

Ålder: födda 2010-01

Kön: Hane och hona

Kastrerade: Hassel är kastrerad, Lisa kommer ej kastreras pga hennes ålder.

Chipmärkta: Ska chipmärkas.

Hassel och Lisa kom till Smådjurschansen 2019-07-14 då deras familj tröttnat på dem. Lisa har i och med hennes ålder fått gråstarr i båda ögonen och är nu helt blind. Även Hassel har börjat få gråstarr men kan fortfarande se lite. Han kommer troligtvis bli helt blind så småningom. Lisa är den av de två som är mest framåt, Hassel är lite mer tillbakadragen. De är båda väldigt lugna och snälla. De har under en lång tid bott ensamma ute utan mänsklig kontakt. De bor nu i en egen inhägnad inomhus och vi vill att de ska fortsätta bo inomhus med tanke på deras handikapp. Vår önskan är att Hassel och Lisa ska få komma till ett lugnt och stabilt hem där de kan leva resten av deras liv och vara älskade för de fina individerna de är.

Priset för att adoptera Hassel och Lisa är 600kr

 

Kovu & Pikachu

Stad: Stockholm (Gustavsberg)

Ålder: Kovu är född 2016-07-31 och Pikachu är född 2015-09-01

Kön: Hane och hona

Kastrerade: Ja

Chipmärkta: Ska chipmärkas

 Kovu och Pikachu lämnades till Smådjurschansen 2019-10-04 då deras familj inte kunde ha kvar dem på grund av flytt. De är två glada, busiga och sociala små kaniner. Mer info kommer snart.
 
Priset för att adoptera Kovu och Pikachu är 1200kr.

Penny & Fluff

Stad: Frövi

Ålder: Fluff är född 2019-07-01 och Pennys ålder är okänd

Kön: Hona och hane

Kastrerade: Penny är kastrerad.

Chipmärkta: Ja

 Penny kom till Smådjurschansen i juni 2019 efter att ha hittats vanvårdad utomhus. Hon var då dräktig och födde sedan fem ungar varav fyra klarade sig. Fluff är en av dessa ungar. Penny är en lätthanterad, glad och snäll kanin som tar det mesta med ro. Fluff är en busig och aktiv liten kaninunge som gärna tar för sig. Båda har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär. 
 
Priset för att adoptera Penny och Fluff är 1200kr.

Petra & Piff - bokade

Stad: Uppsala (Faringe)

Ålder: okänd

Kön: Honor

Kastrerade: Ja

Chipmärkta: Ja

Vaccinerade: Ja (nobivac)

Petra kom till Smådjurschansen efter att hon hittats övergiven utomhus. Hon är en mycket snäll och lätthanterad tjej. Piff kom till Smådjurschansen efter att hon hittats vanvårdad utomhus tillsammans med tre andra kaniner. Hon är en liten och lugn kanin. Piff har varit mycket sjuk under en längre tid men är nu frisk, dock har hon ett litet handikapp som ett resultat av hennes sjukdom som gör att hennes ena bakben är lite slöare än det andra. Det påverkar henne inte i vardagslivet mer än att hon inte kan springa lika fort som Petra. Piff och Petra har verkligen funnit varandra i jourhemmet och de tycker mycket om varandra. 

Priset för att adoptera Petra och Piff är 1200kr

Maxi & Mellis - bokade

Stad: Frövi

Ålder: födda 2019-07-01

Kön: Honor

Kastrerade: Nej, adopteras okastrerade

Chipmärkta: Ja

Maxi och Mellis föddes hos Smådjurschansen efter att deras föräldrar räddats från vanvård och mamman visade sig vara dräktig. De är riktiga små popcorn, gör ofta glädjeskutt och busryck, som de flesta kaninungar. Vana vid människor och hantering. Maxi och Mellis har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär.
 
Priset för att adoptera Maxi och Mellis är 1200kr.