Kaniner par

Hassel & Lisa

Stad: Uppsala

Ålder: födda 2010-01

Kön: Hane och hona

Kastrerade: Hassel är kastrerad, Lisa kommer ej kastreras pga hennes ålder.

Chipmärkta: Ska chipmärkas.

Hassel och Lisa kom till Smådjurschansen 2019-07-14 då deras familj tröttnat på dem. Lisa har i och med hennes ålder fått gråstarr i båda ögonen och är nu helt blind. Även Hassel har börjat få gråstarr men kan fortfarande se lite. Han kommer troligtvis bli helt blind så småningom. Lisa är den av de två som är mest framåt, Hassel är lite mer tillbakadragen. De är båda väldigt lugna och snälla. De har under en lång tid bott ensamma ute utan mänsklig kontakt. De bor nu i en egen inhägnad inomhus och vi vill att de ska fortsätta bo inomhus med tanke på deras handikapp. Vår önskan är att Hassel och Lisa ska få komma till ett lugnt och stabilt hem där de kan leva resten av deras liv och vara älskade för de fina individerna de är.

Priset för att adoptera Hassel och Lisa är 600kr

 

Rocky & Sötnos

Stad: Stockholm

Ålder: Rocky är född 2014 och Sötnos är född 2016

Kön: Hane och hona

Kastrerade: Rocky är kastrerad, Sötnos ska kastreras.

Chipmärkta: Ska chipmärkas.

Rocky och Sötnos kom till Smådjurschansen 2019-02-12 när deras familj inte kunde ha kvar dem på grund av allergi. De är snälla och nyfikna kaniner. Sötnos är den som är mest framåt och hon älskar att utforska medans Rocky hellre spanar in läget på avstånd. De tycker mycket om varandra. De är rumsrena. Mer info kommer. 

Priset för att adoptera Rocky och Sötnos är 1200kr.

 

Petra & Piff

Stad: Uppsala (Faringe)

Ålder: okänd

Kön: Honor

Kastrerade: Ja

Chipmärkta: Ja

Vaccinerade: Ja (nobivac)

Petra kom till Smådjurschansen efter att hon hittats övergiven utomhus. Hon är en mycket snäll och lätthanterad tjej. Piff kom till Smådjurschansen efter att hon hittats vanvårdad utomhus tillsammans med tre andra kaniner. Hon är en liten och lugn kanin. Piff har varit mycket sjuk under en längre tid men är nu frisk, dock har hon ett litet handikapp som ett resultat av hennes sjukdom som gör att hennes ena bakben är lite slöare än det andra. Det påverkar henne inte i vardagslivet mer än att hon inte kan springa lika fort som Petra. Piff och Petra har verkligen funnit varandra i jourhemmet och de tycker mycket om varandra. 

Priset för att adoptera Petra och Piff är 1200kr

Maxi & Mellis

Stad: Frövi

Ålder: födda 2019-07-01

Kön: Honor

Kastrerade: Nej, adopteras okastrerade

Chipmärkta: Ja

Maxi och Mellis föddes hos Smådjurschansen efter att deras föräldrar räddats från vanvård och mamman visade sig vara dräktig. De är riktiga små popcorn, gör ofta glädjeskutt och busryck, som de flesta kaninungar. Vana vid människor och hantering. Maxi och Mellis har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär.
 
Priset för att adoptera Maxi och Mellis är 1200kr.

Lilla Spöket och Plopp

Stad: Frövi

Ålder: Lilla Spöket är född 2019-07-01, Plopps ålder är okänd

Kön: Hona och hane

Kastrerade: Plopp är kastrerad, Lilla Spöket är okastrerad

Chipmärkta: Ja

Plopp kom till Smådjurschansen 2019-06-10 efter att han räddats från vanvård. Lilla Spöket föddes hos Smådjurschansen efter att hennes föräldrar räddats från vanvård och mamman visade sig vara dräktig. Plopp är Lilla Spökets pappa. Hon är en glad och busig liten kanin som är van vid hantering. Plopp är en lugn och snäll kille som trivs i de flesta situationer. Lilla Spöket och Plopp har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär.
 
Priset för att adoptera Lilla Spöket och Plopp är 1200kr.

Penny & Fluff

Stad: Frövi

Ålder: Fluff är född 2019-07-01 och Pennys ålder är okänd

Kön: Hona och hane

Kastrerade: Penny ska kastreras.

Chipmärkta: Ja

 Penny kom till Smådjurschansen i juni 2019 efter att ha hittats vanvårdad utomhus. Hon var då dräktig och födde sedan fem ungar varav fyra klarade sig. Fluff är en av dessa ungar. Penny är en lätthanterad, glad och snäll kanin som tar det mesta med ro. Fluff är en busig och aktiv liten kaninunge som gärna tar för sig. Båda har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär. 
 
Priset för att adoptera Penny och Fluff är 1200kr.