Kaniner par

Vitis och Brunis

Stad: Stockholm 

Ålder: födda 5/6-21

Kön: honor

Kastrerade: ja

Vaccinerade: ja, 1/2-24

Rumsrena: ja

Vill bo: inne eller ute

Ras: liten rex (Vitis väger 2,3 kg och Brunis 2,5 kg.)

Kom till Smådjurschansen: december 2023

Pris: 2000kr

Bakgrund
Vitis och Brunis kom till Smådjurschansen i december 2023.

Om Vitis och Brunis
Brunis och Vitis är två systrar som trivs väldigt bra i varandras sällskap. De har levt större delen av sitt tvååriga liv i sin bur. Till en början var de rädda för att hoppa ur sin bur, men efter cirka en vecka i jourhemmet skuttar de glatt utanför buren. De utforskar hemmet nyfiket och kommer fram till dig som har något gott att bjuda på.

De var till en början väldigt försiktiga och nervösa och är fortfarande lite nervösa, men blir mer och mer säkra. De hoppar på mattor och filtar på golvet då parkettgolvet är halt. Vitis, den något mindre av de båda, är den kanin som är lite mer framåt. Brunis är något mer försiktig.

Än så länge är det lite läskigt för dom att bli klappade, men de skuttar fram och vill gärna klättra upp på en och nosa. Äter gärna vitkål direkt från handen.

 

Barbie och Ken

Stad: Örebro (Odensbacken)

Ålder: okänt, uppskattningsvis 2-4 år gamla

Kön: hane och hona

Kastrerade: Ken är kastrerad, Barbie kommer kastreras

Vaccinerade: Ken vaccinerades 24/10-23, Barbie kommer vaccineras

Rumsrena: vet ej

Vill bo: inne eller ute

Ras: okänd (väger ca 2-3kg)

Kom till Smådjurschansen: oktober 2023

Pris: 1000kr

Bakgrund
Ken (ljus) och Barbie kom till Smådjurschansen i oktober 2023 efter att ha hittats dumpade utomhus.

Om Barbie och Ken
De är båda väldigt snälla och går med på att hanteras utan några större problem. De tycker om människor och blir väldigt glada när man är i hagen med dem så mänsklig kontakt och uppmärksamhet är något de gillar. Speciellt Ken blir jätteglad och gör massor med glädjeskutt och glädjerus när man är inne hos dem. Båda kaninerna tycker mycket om att gosa och att bli klappade på. De är otroligt snälla och trevliga kaniner.

Bra att veta: Barbie har ett fel på sina framtänder som gör att de inte ligger riktigt som de ska. Hon har haft detta sedan hon kom till oss och det är inget som påverkar henne utan hon kan äta som hon ska och hennes tänder slipas som de ska. Det är dock viktigt att man håller ett extra öga på hennes tänder så att de fortsatt slipas som de ska. 

 

Ludvig & Wilma - har intresse

Stad: Stockholm (Tyresö)

Ålder: Ludvig är född 3/5-22 och Wilma 17/2-23

Kön: hane och hona

Kastrerade: ja

Vaccinerade: ja, 31/1-24

Rumsrena: ja

Vill bo: inne eller ute

Ras: dvärgvädur (väger strax över 2kg)

Kom till Smådjurschansen: januari 2024

Pris: 2000kr

Bakgrund
Ludvig och Wilma kom till Smådjurschansen i januari 2024 då deras familj inte kunde ha kvar dem längre.

Om Ludvig och Wilma
Ludvig (vit) är för sig själv väldigt lugn men med Wilma (svart) mer aktiv av sig. Han är lätthanterlig och går mycket bra att gosa med. Wilma, som är yngre än Ludvig, har inte samma tålamod för gos och föredrar tassarna på marken. Däremot kommer hon gärna fram och buffar gulligt på en om man sätter sig i närheten. De gillar grönt båda två men äter främst hö och får pellets i en grävlåda för aktivering. Äppelgrenar är en stor favorit hos Wilma! De är otroligt nyfikna och sociala och vill vara med och se vad som händer. De är vana vid barn från sitt tidigare hem och är en otroligt charmig och lättflörtad duo!

De är vana innekaniner men har varit ute under sommarhalvåret och trivs med det också.

 

Chewey och Dobbis - har intresse

Stad: Göteborg

Ålder: Chewey född 21/4-20, Dobbis född 27/7-20

Kön: hane och hona

Kastrerade: ja

Vaccinerade: ja, 7/12-23

Rumsrena: ja

Vill bo: inne

Ras: Chewey: lejonhuvad kanin (väger 1,8kg), Dobbis: dvärgvädur (väger 2,1kg)

Kom till Smådjurschansen: november 2023

Pris: 2000kr

Bakgrund
Chewey och Dobbis kom till Smådjurschansen i november 2023 som en omplacering. Chewey och Dobbis har bott tillsammans sedan 2020 och trivs väldigt bra ihop. I sitt tidigare hem så bodde de inomhus där de var vana med både barn och små hundar.

Om Chewey och Dobbis
Chewey och Dobbis trivs tillsammans och har varit ihopsatta i fyra år. Båda är nyfikna och hämtar oftast varandra om det händer något spännande. De är vana vid att få klorna klippta. De floppar mest hela tiden just nu vilket är väldigt gulligt. De sitter ofta och tvättar varandra och myser tillsammans.

Chewey är smart och har haft lätt för aktiveringsleksaker och trix, han är totalt orädd och hälsar på nya människor. Chewey hoppar lätt upp i knät på den som håller i något gott. Chewey är van vid att blir buren och verkar tycka att det är mysigt.

Dobbis är lugn och reserverad men uppskattar också aktivering och uppmärksamhet. Dobbis kan bli buren men vill helst inte bli upplockad.

Bra att veta
Chewey är en lejonhuvad kanin med teddy päls. Det innebär att han behöver pälsvård en gång i veckan, alternativt rakas ner med jämna mellanrum.