Kaniner hanar

Lafayette

Stad: Örebro (Östernärke)

Ålder: född 2019-10-02

Kön: Hane

Kastrerad: Nej, adopteras okastrerad då han är för ung för att kastreras. 

Chipmärkt: Ja

Lafayettes mamma Hoppsan kom till Smådjurschansen via ett omhändertagande av vanvårdade kaniner som vi utförde tillsammans med Länsstyrelsen. Ungefär en vecka efter att vi omhändertagit Hoppsan födde hon 6 ungar, och Lafayette är en av dessa. Han är en busig och glad liten kaninunge som inte är rädd för att utforska sin omgivning. Han kan vara sprattlig vid upplyft men tycker det är mysigt när han väl är i famnen. Han tycker även om att gosa på golvet, att bli kliad på pannan är en favorit. Han är mycket social och kommer alltid fram och hälsar och kollar om man har något gott att bjuda på. Han bor inomhus just nu. Lafayette har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär.

Lafayette adopteras med kastreringskrav och papper på detta skrivs på vid adoption.

 

Priset för att adoptera Lafayette är 700kr. 

Francis

Stad: Örebro (Östernärke)

Ålder: född 2019-10-02

Kön: Hane

Kastrerad: Nej, adopteras okastrerad då han är för ung för att kastreras. 

Chipmärkt: Ja

Francis mamma Hoppsan kom till Smådjurschansen via ett omhändertagande av vanvårdade kaniner som vi utförde tillsammans med Länsstyrelsen. Ungefär en vecka efter att vi omhändertagit Hoppsan födde hon 6 ungar, och Francis är en av dessa. Lafayette har nedsatt hörsel samt en medfödd synskada på båda sina ögon  och han är nästan helt blind på vänster öga,  varpå han är lite mer försiktig än sina syskon, men fortfarande väldigt framåt och glad. Han är väldigt matmotiverad och kommer gärna fram och hälsar och kollar om man har mat med sig. Vethan att man har något gott i handen så följer han efter en som en svans. Francis tycker om att gosa och bli kliad på huvudet, men endast på hans villkor. Han tycker det är läskigt att bli upplyft men är väldigt snäll i famnen. Han bor inomhus just nu. Francis har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär.

Francis adopteras med kastreringskrav och papper på detta skrivs på vid adoption.

 

Priset för att adoptera Francis är 700kr. 

Fluff

Stad: Frövi

Ålder: född 2019-07-01

Kön: Hane

Kastrerad: ska kastreras 31/3

Chipmärkt: Ja

Fluff föddes hos Smådjurschansen. Hans mamma och Pappa hittades vanvårdade utomhus och Fluffs mamma Penny födde sedan 4 ungar. Fluff är en väldigt liten kaninen med stor och fluffig päls, därav hans namn. Han är nyfiken och utforskar obehindrat sin omgivning, om än lite försiktigt till en början. Han är väldigt lätt att hantera och finner sig i det mesta. Fluff är van vid hundar och katter. 

Priset för att adoptera Fluff är 1200kr.

Elton

Stad: Örebro (Östernärke)

Ålder: okänd

Kön: Hane

Kastrerad: ska kastreras 27/2

Chipmärkt: ska chipmärkas 27/2

Elwood kom till Smådjurschansen i Januari 2020 då hans ägare inte kunde ha kvar honom. Han är en mycket stor kanin. Han är ännu lite tveksam till människor men han är väldigt matmotiverad och kommer snabbt lära sig att människor är bra för de kommer med mat. Han har inga problem att man rör sig i närheten eller att man sitter still nära honom, men han vill ännu inte att man tar på honom. Elton bor utomhus just nu.

Priset för att adoptera Elton är 1200kr.

Båtsman

Stad: Uppsala

Ålder: född 2019-08-24

Kön: Hane

Kastrerad: ska kastreras

Chipmärkt: Ja

Båtsman kom till Smådjurschansen 2019-12-17 efter att ha lämnats in på en djurklinik för avlivning. Båtsman är en mycket social kanin som tycker om uppmärksamhet. Han tar gärna för sig och utforskar varje rum och vrå han får tillgång till. Han är väldigt orädd. Han tycker inte om att bli fasthållen eller upplyft. Han är en stor kille och beräknas väga ca 4-5kg som fullvuxen. Mer info kommer snart.

Priset för att adoptera Båtsman är 1200kr.

Gaston

Stad: Hallsberg

Ålder: okänd

Kön: Hane

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ja

Gaston kom kom till Smådjurschansen 2019-09-23 då länsstyrelsen omhändertagit honom från vanvård. Gaston älskar att hoppa runt och röra på sig. Han trivs inte att sitta instängd. När han får utrymme så kommer han gärna fram och hälsar på en, hoppar upp i knät och luktar lite. Gaston gillar att bli klappad men inte borstad. Det är inga problem alls att klippa klorna på honom. Gaston är busig och nyfiken och han vill gärna vara med överallt och se vad som händer. Han skuttar gärna runt i koppel utomhus. Gaston är rumsren och han har en låda dit han går och är väldigt duktig på detta. Han gillar inte när man ska göra rent hans bur då han tycker att det är hans saker. Jourhemmet brukar bära bort honom till en annan plats när buren ska göras rent. Gaston bor nu tillsammans med barn och tidigare bodde han med andra djur. Han har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär. Han bor inomhus just nu. 

Priset för att adoptera Gaston är 1200kr

Pegasus

Stad: Örebro (Nybble)

Ålder: okänd

Kön: Hane

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ja

Pegasus kom kom till Smådjurschansen 2019-09-23 då länsstyrelsen omhändertagit honom från vanvård. Pegasus är en rätt så ängslig och osäker liten kille som behöver bli mer säker i sig själv. Han är väldigt nyfiken och ofta tar nyfikenheten över. När han känner sig trygg kan han komma fram och äta ur handen. Troligtvis på grund av hur han haft det i sitt tidigare hem så blir han lätt rädd när han känner sig trängd och kan då slå med tassarna. Han bor inomhus och funkar bra med vid hund och katt. Pegasus saknar höftskål och höftkula på vänster sida, detta är dock inget som han påverkas nämnvärt utav förutom att han har minskad rörlighet i vänster bakben. Han bor inomhus just nu. Pegasus har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär. 

Priset för att adoptera Pegasus är 1200kr.

Blomma

Stad: Saxdalen (Ludvika)

Ålder: okänd

Kön: Hane

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ja

Blomma kom kom till Smådjurschansen 2019-09-23 då länsstyrelsen omhändertagit honom från vanvård. Blomma är lite ovan med hantering men inte rädd. Han skuttar gärna runt och vill undersöka allt. Han har noga undersökt jourhemmets hund, katterna har han inte hunnit ifatt ännu. Han verkar inte vara speciellt rädd för något och den som adopterar honom kommer att få en aktiv och rolig kanin. Han bor inomhus just nu. Han har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär.

Priset för att adoptera Blomma är 1200kr

Jack

Stad: Lindesberg

Ålder: okänd

Kön: Hane

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ja

Jack kom till Smådjurschansen 2019-09-23 efter att ha omhändertagits från vanvård via länsstyrelsen. Han är en mycket
charmig kille som gärna vill vara med och han kommer glatt och möter jourmatte när hon kommer in till honom. Att bli klappad
är fortfarande lite läskigt men Jack är så nyfiken och vill gärna våga så det kommer nog släppa snart. Det bästa han vet förutom
mat är att leka med sig boll. Han är snäll och lätt att hantera. Han bor inomhus just nu. Jack är rumsren och har fått sina
fram – och kindtänder kontrollerade hos veterinär.

 
Priset för att adoptera Jack är 1200kr.

Puffen

Stad: Stockholm

Ålder: okänd

Kön: Hane

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ja

Puffen kom kom till Smådjurschansen efter att han hittats utomhus. Han är en väldigt rolig och aktiv kanin. Han är en fantastisk kanin som är nyfiken, undersökande, sällskaplig och ibland lite försiktig av sig. Puffen är matmotiverad och han älskar sitt hö, sina grenar, blåbärsris och annat gottis. Har man pellets så kommer han direkt och sätter sig frivilligt i knät. Hans jourhem har testat att targetträna honom vilket han förstått väldigt snabbt hur man gör.

Puffen är okej med hantering och gillar att bli klappad och kelad med på hand villkor, annars går han lugnt undan. Han är van vid småbarn och bryr sig inte nämnvärt om dem när de rör sig runt honom. Han är rumsren och har inga olater. Han har fått sina fram-och kindtänder kontrollerade hos veterinär. Puffens jourhem hälsar att han är en riktig liten guldklimp som förtjänar sitt alldeles egna för alltid-hem. Han bor inomhus just nu. Han har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär. 

Priset för att adoptera Puffen är 1200kr.

Napoleon

Stad: Frövi

Ålder: född 2015

Kön: Hane

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ja

Napoleon kom kom till Smådjurschansen 2019-09-23 då länsstyrelsen omhändertagit honom från vanvård. Han är väldigt vänlig och tillmötesgående, en väldigt rar liten kanin. Han är lugn och enkel att hantera och accepterar utan svårigheter att lyftas och att få klorna klippta. Det kan ta lite tid att vinna Napoleons förtroende, men när man gör det så kommer man märka att han gillar gos. Napoleon har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade av veterinär. 

Priset för att adoptera Napoleon är 1200kr.

Mowgli

Stad: Örebro (Adolfsberg)

Ålder: okänd

Kön: Hane

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ja

Mowgli kom kom till Smådjurschansen 2019-09-23 då länsstyrelsen omhändertagit honom från vanvård. Han är av rasen Holländsk kanin. Han är en försiktig liten kille som tar sin tid att utforska allt det nya i jourhemmet. Människor tycker han än så länge inte är något att ha, men vi jobbar på att ändra hans åsikt. Mowgli bor utomhus nu. Han har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär.  

Priset för att adoptera Mowgli är 1200kr.

Kronk

Stad: Stockholm

Ålder: okänd

Kön: Hane

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ja

Kronk kom kom till Smådjurschansen 2019-09-23 då länsstyrelsen omhändertagit honom från vanvård. Han är inte så van vid människor än men han är väldigt nyfiken när man är hos honom. Kronk bor inomhus hos sitt jourhem. Han har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär. Mer info kommer snart.

Priset för att adoptera Kronk är 1200kr.

Arthur

Stad: Motala

Ålder: okänd

Kön: Hane

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ja

Arthur kom kom till Smådjurschansen 2019-09-23 då länsstyrelsen omhändertagit honom från vanvård. Han är lugn och älskar sin bur. Han är trygg med människor och har inga problem med att sova eller floppa medmänniskor omkring sig, även om han inte tycker det är så roligt att bli hanterad. Han kommer gärna fram och hälsar på jourmatte och efter att han fått lite kli på huvudet så skuttar han nöjt iväg. Han är inte rädd för jourhemmets hund men tycker att dammsugaren är jätteläskig. Arthur är ett riktigt matvrak och det går att muta honom till att gå med på det mesta. Han bor inomhus just nu. Han har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär. 

Priset för att adoptera Arthur är 1200kr.

Kummin

Stad: Lindesberg

Ålder: okänd men ung

Kön: Hane

Kastrerad: Adopteras okastrerad då veterinärens bedömning är att han fortfarande är för ung för att kastreras

Chipmärkt: Ja

Kummin kom till Smådjurschansen sommaren 2019 efter att han hittats utomhus. Kummin är en försiktig men nyfiken liten kille som älskar att utforska sin omgivning. Han vill gärna vara med där det händer något även om han vill kolla in läget lite på avstånd först. Hans personlighet kommer fram mer och mer för varje dag och han kan vara en riktig liten spillevink och bjuder gärna på glädjeskutt. Han älskar klappar och gos men på hans villkor. Han är snäll i famnen och det är inga problem att klippa hans klor. Han bor inomhus. Kummin är rumsren och han har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär.

Priset för att adoptera Kummin är 700kr.

Ludde

Stad: Stockholm (Handen)

Ålder: född 2017-06-05

Kön: Hane

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ja

Ludde kom till Smådjurschansen 2019-04-27 då han inte trivdes i sitt föregående hem. Ludde har flyttat fyra gånger under sitt liv och har därför lite svårt att anpassa sig till nya miljöer och man måste ge honom tid att bli trygg. Ludde blir lätt osäker och behöver någon som enbart ger honom kärlek och förståelse, oavsett situationen. När han blir osäker eller otålig kan han göra utfall och slå med tassarna eller ge tjuvnyp. På grund av Luddes bakgrund måste han därför komma till ett hem med mycket kaninvana där man inte backar för honom utan hanterar honom och hans beteende lugnt och och avledande.

Ludde är en påhittig och rolig kille med mycket energi. Han behöver mycket stimulans för att må bra och han är väldigt matmotiverad vilket underlättar detta. Han älskar pussar och gos och vill helst vara med ”sin” människa hela tiden. Då kan kan gosa nästan hur länge som helst och trycker sig tätt mot denne samt pussas tillbaka. Vi tror att Ludde skulle må bra av att komma till ett hem med ett större hägn utomhus, kanske hos någon som söker sällskap till en kanin som redan finns i hemmet. Denna kanin kan dock inte vara av den dominanta typen. Ludde skulle även kunna bo frigående inomhus då han är helt rumsren och älskar uppmärksamhet. Ludde ska dock inte bo i ett hem med barn eller där med vistas mycket främmande folk, eftersom detta gör honom otrygg. Ludde har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär.

Priset för att adoptera Ludde är 1200kr.

Herman

Stad: Kil

Ålder: född 2015

Kön: Hane

Kastrerad: Ska kastreras 4/2

Chipmärkt: Ska chipmärkas

Herman kom till Smådjurschansen 2019-06-19 från länsstyrelsen efter att de omhändertagit honom från vanvård. Han är en blandras mellan hermelin och holländsk kanin. Herman är en mycket försiktig liten kille som behöver få tid att vänja sig vid ett liv med människor. Han är nyfiken och snäll men håller sig gärna i eller kring sin bur, även fast den alltid står öppen. Herman blir modigare och modigare varje vecka och vi är hoppfulla att han snart kommer upptäcka allt som ett friare kaninliv har att erbjuda. Herman bor inomhus just nu. Vi tror att en stabil och trygg artfrände skulle göra Herman gott. 

Priset för att adoptera Herman är 1200kr

Frasse

Stad: Ludvika (Saxdalen)

Ålder: född 2016-09-26

Kön: Hane

Kastrerad: Ja

Chipmärkt:  Ja

Frasse kom till Smådjurschansen 2019-08-09 då hans familj skulle flytta utomlands.  Han är en mycket snäll och trevlig kanin. Han bor inomhus just nu. Han har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär. Mer info kommer snart.

Priset för att adoptera Frasse är 1200kr

Bruno

Stad: Stockholm (Tungelsta)

Ålder: ca 2 år

Kön: Hane

Kastrerad: Ja

Chipmärkt:  Ja

Bruno kom till Smådjurschansen 2019-09-09 efter att ha blivit avlivningshotad. Han är en liten kanin som är väldigt nyfiken och social. Han visar tydligt sin glädje i att få uppmärksamhet genom att göra glädjerus och glädjeskutt. Bruno gillar att umgås tillsammans med människor men han har inte riktigt förstått tjusningen med att bli klappad ännu. Bruno bor utomhus i sitt jourhem. Han har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär.

Priset för att adoptera Bruno är 1200kr

Elwood

Stad: Örebro (Östernärke)

Ålder: okänd men ung

Kön: Hane

Kastrerad: Ska kastreras 27/2

Chipmärkt: Ska chipmärkas 27/2

Elwood kom till Smådjurschansen i Januari 2020 då hans ägare inte kunde ha kvar honom. Han är en rädd så blyg kille som tycker människor är rätt läskiga. Detta är någonting vi jobbar med varje dag och Elwood blir duktigare och modigare för var dag som går. Han bor utomhus nu.

Priset för att adoptera Elwood är 1200kr

Kjellebus

Stad: Motala

Ålder: okänd

Kön: Hane

Kastrerad: Ska kastreras 19/2

Chipmärkt: Ska chipmärkas 19/2

Kjellebus kom till Smådjurschansen i Januari 2020 efter att ha räddats från vanvård. Han är en kanin som har allt och hans jourhem beskriver honom som ”nyfiken, busig, gosig och galen”. Han fungerar bra med barn och är van vid hund och katt.

Priset för att adoptera Kjellebus är 1200kr

Åliver

Stad: Falun

Ålder: född 2017-06-29

Kön: Hane

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ska chipmärkas

Åliver kom till Smådjurschansen i december 2019 då hans familj inte längre kunde ha kvar honom på grund av allergi. Han är en kanin som gillar sällskap, han är väldigt framåt och nyfiken. 

Priset för att adoptera Åliver är 1200kr.

Bullen - bokad

Stad: Stockholm

Ålder: född 2019-03-05

Kön: Hane

Kastrerad: Ja

Chipmärkt:  Ja

Bullen kom till Smådjurschansen 2019-08-12 då hans familj inte kunde ha kvar honom på grund av tidsbrist bland annat. Bullen är en stor kanin, troligtvis en blandras mellan Stora Silver, New Zealand Red och Belgisk Jätte. Han är mycket snäll och social och kommer alltid fram och vill hälsa. Han fungerar bra med barn. Han har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär. Mer info kommer snart.

Priset för att adoptera Bullen är 1200kr

Liam - bokad

Stad: Stockholm

Ålder: född 2018-05

Kön: Hane

Kastrerad: Ska kastreras

Chipmärkt: Ska chipmärkas

Liam kom kom till Smådjurschansen i december 2019 efter att ha lämnats hos en veterinärklinik för avlivning. Han är en väldigt snäll och lugn liten kille. Mer info kommer snart.

Priset för att adoptera Liam är 1200kr.

Dodger - bokad

Stad: Örebro (Östernärke)

Ålder: född 2019-10-02

Kön: Hane

Kastrerad: Nej, adopteras okastrerad då han är för ung för att kastreras. 

Chipmärkt: Ja

Dodgers mamma Hoppsan kom till Smådjurschansen via ett omhändertagande av vanvårdade kaniner som vi utförde tillsammans med Länsstyrelsen. Ungefär en vecka efter att vi omhändertagit Hoppsan födde hon 6 ungar, och Dodger är en av dessa. Han är en livlig kille som är full av energi och han utforskar hejdlöst alla vrår och skrymslen i sitt jourhem. Han tycker mycket om att gosa och han är ett riktigt litet matvrak. Han är mycket social och orädd. Han bor inomhus just nu. Dodger har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär.

Dodger adopteras med kastreringskrav och papper på detta skrivs på vid adoption.

Priset för att adoptera Dodger är 700kr. 

Nemo - bokad

Stad: Motala

Ålder: okänd

Kön: Hane

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ja

Nemo kom kom till Smådjurschansen 2019-09-23 då länsstyrelsen omhändertagit honom från vanvård. Han är en väldigt lugn och snäll liten kille. Inledningsvis är han försiktig, men efter hand blir han modigare och nyfiken på sin omgivning. När Nemo vill så får man gosa och klappa honom – att bli kliad på huvudet mellan ögonen är en favorit! Nemo är en livsnjutare till hundra procent, han uppskattar det enkla här i livet. Har Nemo sitt hö att äta och bädda med, sin favorit-sovlåda och lite pinnar är han supernöjd med det. Nemos framtida kompisar bör vara lugna och lite ”laidback” , precis som honom. Nemo är döv. 

Nemo kan vara lita sprattlig när han lyfts upp men njuter av att bli myst med. Han är inte uppe i soffan men han har en fotpall som han sover på istället. Hans favoritställe att sova på är bakom en fåtölj som står bredvid hans bur. Han är döv men om han ser att man kommer in i rummet så möter han en alltid. Om han får en godbit, exempelvis en bit gurka eller lite morot så springer han iväg med den och gömmer sig bakom sin fåtölj. Han utforskar mer och mer och kommer springandes i full fart när han märker att balkongdörren öppnats. Han tycker mycket om att gå ut på promenader i sele. Han är rumsren. Han älskar att äta sitt hö och han visar när han vill att man fyller på med nytt hö. Nemo har aldrig bitit sönder något utan han är helt fantastisk med att inte röra det som ”inte är hans”. Han är van vid hund och katt. Han har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär.

Priset för att adoptera Nemo är 1200kr