Kaniner hanar

Chip

Stad: Örebro

Ålder: okänd

Kön: Hane

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ja

Chip kom kom till Smådjurschansen 2019-09-23 då länsstyrelsen omhändertagit honom från vanvård. När Chip först om till oss så var han väldigt försiktig och rädd och han sprang och gömde sig så fort jourmatte kom i närheten . Nu är han en helt annan kanin som vågar komma fram och nosa på jourmattes hand och när han gosar med jourmatte dröjer det inte länge förrän han knastrar med tänderna av välbehag. Chip charmar alla som är på besök hos jourhemmet. Han är verkligen världens snällaste kanin och är mycket lätt att ha att göra med. Han har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär. Chip bor utomhus nu. Mer info kommer snart.

Priset för att adoptera Chip är 1200kr.

Dumbo

Stad: Saxdalen (Ludvika)

Ålder: okänd

Kön: Hane

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ja

Dumbo kom kom till Smådjurschansen 2019-09-23 då länsstyrelsen omhändertagit honom från vanvård. Dumbo är döv och nästan helt blind. Detta är dock inget som hindrar honom från att må bra och trivas. Han är en väldigt lugn och snäll kille som är mycket kontaktsökande. Han tycker om att gosa och slutar man klappa på honom buffar han på en med nosen för att visa att han vill att man ska fortsätta. Han har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär.

Priset för att adoptera Dumbo är 1200kr

Dobby

Stad: Stockholm

Ålder: okänd

Kön: Hane

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ja

Dobby kom till Smådjurschansen efter att ha hittats dumpad utomhus. Han är en nyfiken, orädd, social, matglad och väldigt snäll liten kille. Han gillar att utforska och skutta omkring. När han inte lever loppan eller sitter med huvudet i höet sover han gärna middag och uppskattar att bli klappad eller borstad en stund ibland. Dobby har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär. 

Priset för att adoptera Dobby är 1200kr

Gaston

Stad: Hova

Ålder: okänd

Kön: Hane

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ja

Gaston kom kom till Smådjurschansen 2019-09-23 då länsstyrelsen omhändertagit honom från vanvård. Han är en nyfiken och alert liten kille som gärna kommer fram för att titta vad man gör, men vill inte gärna bli klappad ännu. Han har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär. Mer info kommer snart.

Priset för att adoptera Gaston är 1200kr.

Musse Pigg

Stad: Karlskoga

Ålder: okänd

Kön: Hane

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ja

Musse kom kom till Smådjurschansen 2019-09-23 då länsstyrelsen omhändertagit honom från vanvård. Han är väldigt snäll och funkar bra med barn, även om han inte är så jätteförtjust i att bli klappad ännu. Även om Musse ibland fortfarande kan tycka att människor är lite läskiga så märks det att han tycker om när man äri närheten så han har sällskap. Han tycker om att bygga bo i sitt hö och han gillar att gnaga på goda kvistar. Han bor utomhus i sitt jourhem. Han har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär. Musse är döv

Priset för att adoptera Musse är 1200kr.

Herkules

Stad: Östernärke

Ålder: okänd

Kön: Hane

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ja

Herkules kom kom till Smådjurschansen 2019-09-23 då länsstyrelsen omhändertagit honom från vanvård. Han är en mycket trevlig och glad kille som alltid möter en när man kommer och gör ofta glädjeskutt när man sitter med honom i hagen. Han bor utomhus. Han har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär. Mer info kommer snart.

Priset för att adoptera Herkules är 1200kr.

Pegasus

Stad: Örebro (Nybble)

Ålder: okänd

Kön: Hane

Kastrerad: Ska kastreras 2019-11-28

Chipmärkt: Ska chipmärkas 2019-11-28

Pegasus kom kom till Smådjurschansen 2019-09-23 då länsstyrelsen omhändertagit honom från vanvård. Pegasus är en rätt så ängslig och osäker liten kille som behöver bli mer säker i sig själv. Han är nyfiken och när han känner sig trygg kan han komma fram och äta ur handen. Troligtvis på grund av hur han haft det i sitt tidigare hem så blir han mycket rädd när han känner sig trängd och kan då slå med tassarna. Han bor inomhus. Mer info kommer snart.

Priset för att adoptera Pegasus är 1200kr.

Hades

Stad: Örebro (Nybble)

Ålder: okänd

Kön: Hane

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ja

Hades kom kom till Smådjurschansen 2019-09-23 då länsstyrelsen omhändertagit honom från vanvård. Han är en snäll och mysig dvärgvädur. Han bor ute nu. Han har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär. Mer info kommer snart.

Priset för att adoptera Hades är 1200kr.

Blomma

Stad: Saxdalen (Ludvika)

Ålder: okänd

Kön: Hane

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ja

Blomma kom kom till Smådjurschansen 2019-09-23 då länsstyrelsen omhändertagit honom från vanvård. Blomma är lite ovan med hantering men inte rädd. Han skuttar gärna runt och vill undersöka allt. Han har noga undersökt jourhemmets hund, katterna har han inte hunnit ifatt ännu. Han verkar inte vara speciellt rädd för något och den som adopterar honom kommer att få en aktiv och rolig kanin. Han har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär.

Priset för att adoptera Blomma är 1200kr

Benjamin

Stad: Kumla

Ålder: okänd

Kön: Hane

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ja

Benjamin kom kom till Smådjurschansen 2019-09-23 då länsstyrelsen omhändertagit honom från vanvård. Han är en lättskrämd och försiktig pojke vilket troligtvis är ett resultat av hur han haft det i sitt tidigare hem. Han behöver komma till ett lugnt och stabilt hem som har tid att jobba med honom för att få honom trygg. Han är snäll i hantering, även om han inte gillar att bli hanterad. Han är till en början lite rädd när man är inne hos honom i hans box och sitter där en stund så han får en chans att vänja sig så tar hans snart för sig och börjar nosa runt. Benjamin har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär. Mer info kommer snart.

Priset för att adoptera Benjamin är 1200kr.

Jack

Stad: Lindesberg

Ålder: okänd

Kön: Hane

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ja

Jack kom kom till Smådjurschansen 2019-09-23 då länsstyrelsen omhändertagit honom från vanvård. Jack är en otroligt charmig liten kille som gärna vill vara med. Han kommer glatt och möter dig när du kommer in till honom. Att bli klappad är fortfarande lite läskigt men han är väldigt nyfiken och vill gärna våga så det kommer nog snart släppa. Det bästa han vet förutom mat är att leka med sin boll. Han är lätt att handskas med.

Priset för att adoptera Jack är 1200kr.

Ninisen

Stad: Stockholm

Ålder: född 2018-04

Kön: Hane

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ja

Ninisen kom kom till Smådjurschansen i Oktober 2019 då han räddades från en person som inte ville ha kvar honom och hotade med att släppa ut honom. Ninisen räddades av en privatperson som sedan lämnade in honom till oss. Han är en aktiv, smart och sällskaplig kille som vill vara med där det händer. Eftersom han är så pass aktiv tror vi att han skulle uppskatta en kompis. Trots sin spralliga sida kommer han gärna upp till soffan för att gosa och sova en stund. Han är ett riktigt matvrak som älskar äpple och knäckebröd. Han har bott både ute och inne och behöver gott om plats att skutta runt på. Han är rumsren.

Priset för att adoptera Ninisen är 1200kr.

Ludde

Stad: Stockholm

Ålder: okänd

Kön: Hane

Kastrerad: Ska kastreras

Chipmärkt: Ska chipmärkas

Ludde kom kom till Smådjurschansen i Oktober 2019 då hans familj inte ville ha kvar honom längre. Mer info om Ludde kommer snart.

Priset för att adoptera Ludde är 1200kr.

Gus

Stad: Lindesberg

Ålder: okänd

Kön: Hane

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ja

Gus kom kom till Smådjurschansen 2019-09-23 då länsstyrelsen omhändertagit honom från vanvård. Han är nyfiken och alert på sin omgivning men behöver lite tid att vänja sig vid sitt nya liv. Han är väldigt lugn och snäll i all hantering. Gus är döv. Gus har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär. Mer info kommer snart.

Priset för att adoptera Gus är 1200kr.

Luffy

Stad: Stockholm

Ålder: född 2017-09-16

Kön: Hane

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ja

Luffy kom kom till Smådjurschansen i Oktober 2019 då han inte kunde bo kvar hos sin familj på grund av allergi. Mer info kommer snart.

Priset för att adoptera Luffy är 1200kr.

Puffen

Stad: Stockholm

Ålder: okänd

Kön: Hane

Kastrerad: Ska kastreras

Chipmärkt: Ska chipmärkas

Puffen kom kom till Smådjurschansen efter att han hittats utomhus. Han är en väldigt rolig och aktiv kanin. Mer info kommer snart.

Priset för att adoptera Puffen är 1200kr.

Påskharen

Stad: Örebro

Ålder: okänd

Kön: Hane

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ja

Haren kom kom till Smådjurschansen 2019-09-23 då länsstyrelsen omhändertagit honom från vanvård. Påskharen är kaninen som är mycket av allt; han är otroligt kvicktänkt och alert och älskar att genomsöka lägenheten efter pellets. Han är intelligent och har efter bara någon dag lärt sig att komma fram efter tilltal. Påskharen tycker också om att gosa och är gärna långa stunder i famnen. Ibland kan Påskharen säga ifrån om man fixar i hans bur då han anser att det är hans revir, vilket är ett naturligt kaninbeteende. Påskharen behöver komma till ett hem där han har stora ytor att röra sig på och där han får den träning och stimulans som han älskar. Han har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär.

Priset för att adoptera Påskharen är 1200kr.

Napoleon

Stad: Frövi

Ålder: född 2015

Kön: Hane

Kastrerad: Ska kastreras 2019-11-30

Chipmärkt: Ska chipmärkas 2019-11-30

Napoleon kom kom till Smådjurschansen 2019-09-23 då länsstyrelsen omhändertagit honom från vanvård. Han är väldigt vänlig och tillmötesgående, om än lite blyg fortfarande. Mer info kommer.

Priset för att adoptera Napoleon är 1200kr.

Hattmakaren

Stad: Örebro

Ålder: okänd

Kön: Hane

Kastrerad: Ska kastreras

Chipmärkt: Ska chipmärkas

Hatten kom kom till Smådjurschansen 2019-09-23 då länsstyrelsen omhändertagit honom från vanvård. Han är snäll men lite nervös vid hantering. Mer info kommer snart.

Priset för att adoptera Hattmakaren är 1200kr.

Kung Louie

Stad: Örebro (Adolfsberg)

Ålder: okänd

Kön: Hane

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ja

Kung Louie kom kom till Smådjurschansen 2019-09-23 då länsstyrelsen omhändertagit honom från vanvård. Han är av rasen Sachsengold. Det är mycket nytt för Kung Louie just nu så han är fortfarande väldigt försiktig, men vi är hoppfulla att han kommer bli mer självsäker med tiden. Han är helt okej med klappar men förstår inte riktigt grejen ännu. Han blir lätte nervös kring andra kaniner, troligtvis har han haft dåliga upplevelser med andra kaniner i sitt tidigare hem då han har massor med gamla ärr och skador på kroppen. Ska man därför introducera honom till en annan kanin är det viktigt att man gör det sakta och successivt så att Louie känner sig trygg hela tiden. Han har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär. 

Priset för att adoptera Louie är 1200kr.

Mowgli

Stad: Örebro (Adolfsberg)

Ålder: okänd

Kön: Hane

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ja

Mowgli kom kom till Smådjurschansen 2019-09-23 då länsstyrelsen omhändertagit honom från vanvård. Han är av rasen Holländsk kanin. Han är en försiktig liten kille som tar sin tid att utforska allt det nya i jourhemmet. Människor tycker han än så länge inte är något att ha, men vi jobbar på att ändra hans åsikt. Mowgli bor utomhus nu. Han har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär. Mer info kommer. 

Priset för att adoptera Mowgli är 1200kr.

Kronk

Stad: Stockholm

Ålder: okänd

Kön: Hane

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ja

Kronk kom kom till Smådjurschansen 2019-09-23 då länsstyrelsen omhändertagit honom från vanvård. Han är inte så van vid människor än men han är väldigt nyfiken när man är hos honom. Kronk bor inomhus hos sitt jourhem. Han har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär. Mer info kommer snart.

Priset för att adoptera Kronk är 1200kr.

Arthur

Stad: Motala

Ålder: okänd

Kön: Hane

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ja

Arthur kom kom till Smådjurschansen 2019-09-23 då länsstyrelsen omhändertagit honom från vanvård. Han är lugn och snäll men tycker än så länge människor är lite konstiga och läskiga. Han tycker dock det är skönt att bli kliad på huvudet. Han är inte rädd för jourhemmets hund men tycker att dammsugaren är jätteläskig. Mer info kommer snart.

Priset för att adoptera Arthur är 1200kr.

Hefaistos

Stad: Örebro (Nybble)

Ålder: ca 1 år

Kön: Hane

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ja

Hefaistos kom till Smådjurschansen i augusti 2019 efter att hans familj lämnat honom i en trasig innebur på altanen när de åkte på husvagnssemester. Heffa är en ung och snäll kille med stor livsglädje. Han är nyfiken och lätt att hantera. Väldigt snäll och gillar att bli klappad. Funkar bra med barn, hundar och katter. Han är en väldigt glad och framåt kille. Heffa är rätt så stor i storleken. Han har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär.

Priset för att adoptera Hefaistos är 1200kr.

Kummin

Stad: Lindesberg

Ålder: okänd men ung

Kön: Hane

Kastrerad: Ska kastreras

Chipmärkt: Ja

Kummin kom till Smådjurschansen sommaren 2019 efter att han hittats utomhus. Han är en försiktig men mycket nyfiken och glad liten kille som älskar att utforska sin omgivning. Han vill gärna vara med där det händer något även om han först vill kolla av läget på avstånd. Han är en riktigt glad och busig liten kille som ofta bjuder på glädjerus och glädjeskutt. Han älskar kel och gos, men det bör vara på hans villkor. Han kan tycka att det är lite läskigt att bli hanterad men han accepterar det och är lugn vid till exempel kloklippning.. Han har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär.

Priset för att adoptera Kummin är 1200kr.

Ludde

Stad: Stockholm (Handen)

Ålder: född 2017-06-05

Kön: Hane

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ja

Ludde kom till Smådjurschansen 2019-04-27 då han inte trivdes i sitt föregående hem. Ludde har flyttat fyra gånger under sitt liv och har därför lite svårt att anpassa sig till nya miljöer och man måste ge honom tid att bli trygg. Ludde är en påhittig och rolig kille med mycket energi! När han har tid för det tycker han mycket om att gosa. Han är en dominant kanin som lätt tar över ett helt hem och han måste därför komma till ett hem med mycket kaninvana där man inte backar för honom utan hanterar honom och hans beteende lugnt och och avledande. Ludde behöver mycket stimulans för att må bra och han är väldigt matmotiverad vilket underlättar detta. Man bör dock vara medveten om att han lätt blir otålig så det gäller att ha tålamod med Ludde. När Ludde blir osäker eller otålig kan han göra utfall och slå med tassarna.

Vi tror att Ludde skulle må bra av att komma till ett hem med ett större hägn utomhus, kanske hos någon som söker sällskap till en kanin som redan finns i hemmet. Denna kanin kan dock inte vara av den dominanta typen. Ludde skulle även kunna bo frigående inomhus. Ludde har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär.

Priset för att adoptera Ludde är 1200kr.

Herman

Stad: Kil

Ålder: född 2015

Kön: Hane

Kastrerad: Ska kastreras

Chipmärkt: Ska chipmärkas

Herman kom till Smådjurschansen 2019-06-19 från länsstyrelsen efter att de omhändertagit honom från vanvård. Han är en blandras mellan hermelin och holländsk kanin. Herman är en mycket försiktig liten kille som behöver få tid att vänja sig vid ett liv med människor. Han är nyfiken och snäll men håller sig gärna i eller kring sin bur, även fast den alltid står öppen. Herman blir modigare och modigare varje vecka och vi är hoppfulla att han snart kommer upptäcka allt som ett friare kaninliv har att erbjuda. Vi tror att en stabil och trygg artfrände skulle göra Herman gott. 

Priset för att adoptera Herman är 1200kr

Koffie

Stad: Göteborg

Ålder: född 2015

Kön: Hane

Kastrerad: Ska kastreras

Chipmärkt: Ska chipmärkas

Koffie kom till Smådjurschansen 2019-10-24 efter att han räddats från ett hem där han inte haft det bra. Han är en mycket social kanin som ofta gör glädjerus och glädjeskutt och som tycker om att gosa.

Priset för att adoptera Koffie är 1200kr

Frasse

Stad: Ludvika (Saxdalen)

Ålder: född 2016-09-26

Kön: Hane

Kastrerad: Ja

Chipmärkt:  Ja

Frasse kom till Smådjurschansen 2019-08-09 då hans familj skulle flytta utomlands.  Han är en mycket snäll och trevlig kanin. Han har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär. Mer info kommer snart.

Priset för att adoptera Frasse är 1200kr

Bruno

Stad: Stockholm (Tungelsta)

Ålder: ca 2 år

Kön: Hane

Kastrerad: Ja

Chipmärkt:  Ja

Bruno kom till Smådjurschansen 2019-09-09 efter att ha blivit avlivningshotad. Han är en liten kanin som är väldigt nyfiken och social. Han visar tydligt sin glädje i att få uppmärksamhet genom att göra glädjerus och glädjeskutt. Bruno gillar att umgås tillsammans med människor men han har inte riktigt förstått tjusningen med att bli klappad ännu. Bruno bor utomhus i sitt jourhem. Han har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär.

Priset för att adoptera Bruno är 1200kr

Helge

Stad: Ludvika (Saxdalen)

Ålder: född 2016-09-26

Kön: Hane

Kastrerad: Ja

Chipmärkt:  Ja

Helge kom till Smådjurschansen 2019-08-09 då hans familj skulle flytta utomlands. Helge är en lugn och snäll liten kille. Han har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär. Mer info kommer snart.

Priset för att adoptera Helge är 1200kr

Nemo

Stad: Motala

Ålder: okänd

Kön: Hane

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ja

Nemo kom kom till Smådjurschansen 2019-09-23 då länsstyrelsen omhändertagit honom från vanvård. Han är en väldigt lugn och snäll liten kille. Inledningsvis är han försiktig, men efter hand blir han modigare och nyfiken på sin omgivning. När Nemo vill så får man gosa och klappa honom – att bli kliad på huvudet mellan ögonen är en favorit! Nemo är en livsnjutare till hundra procent, han uppskattar det enkla här i livet. Har Nemo sitt hö att äta och bädda med, sin favorit-sovlåda och lite pinnar är han supernöjd med det. Nemos framtida kompisar bör vara lugna och lite ”laidback” , precis som honom. Nemo är döv. Han har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär.

Priset för att adoptera Nemo är 1200kr

Buzz Lightyear - bokad

Stad: Örebro

Ålder: okänd

Kön: Hane

Kastrerad: Ska kastreras

Chipmärkt: Ska chipmärkas

Buzz kom kom till Smådjurschansen 2019-09-23 då länsstyrelsen omhändertagit honom från vanvård. Han är väldigt snäll och lugn och fungerar bra i de flesta situationer. Buzz är döv. Mer info kommer snart.

Priset för att adoptera Buzz är 1200kr.

Dino - bokad

Stad: Stockholm (Värmdö)

Ålder: okänd

Kön: Hane

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ja

Dino kom till Smådjurschansen sommaren 2019 efter att han lämnats på en djurklinik. Han är en lugn och snäll kille som gärna kommer fram och kokar vad man har för sig. Han har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär. Mer info kommer snart.

Priset för att adoptera Dino är 1200kr.

Bullen - bokad

Stad: Stockholm

Ålder: född 2019-03-05

Kön: Hane

Kastrerad: Ja

Chipmärkt:  Ja

Bullen kom till Smådjurschansen 2019-08-12 då hans familj inte kunde ha kvar honom på grund av tidsbrist bland annat. Bullen är en stor kanin, troligtvis en blandras mellan Stora Silver, New Zealand Red och Belgisk Jätte. Han är mycket snäll och social och kommer alltid fram och vill hälsa. Han fungerar bra med barn. Han har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär. Mer info kommer snart.

Priset för att adoptera Bullen är 1200kr

Figaro - bokad

Stad: Kumla

Ålder: okänd

Kön: Hane

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ja

Figaro kom kom till Smådjurschansen 2019-09-23 då länsstyrelsen omhändertagit honom från vanvård. Han är snäll i hantering även om man märker att han tycker det är obekvämt. Han kommer direkt fram och hälsar och nosar på en när man går in i hans box. Figaro har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär. Mer info kommer snart.

Priset för att adoptera Figaro är 1200kr.

Kapten Krok - bokad

Stad: Örebro

Ålder: ca 3-4 månader

Kön: Hane

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ja

Kapten krok kom kom till Smådjurschansen 2019-09-23 då länsstyrelsen omhändertagit honom från vanvård. Han är sprallig, nyfiken och utforskande. Gillar stora ytor och gillar troligtvis att att gräva då jourmatte sett grävmärken i inhägnaden som har nät även i botten. Är rastlös, som många ungkaniner, men väl i famnen sitter han stilla och tar gärna emot gos. Han bor granne med andra kaniner, både hanar och honor, och han har inte visat några tecken på dominans gentemot dem. En supermysig kille. Han har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär.

Priset för att adoptera Kapten Krok är 1200kr