Kaniner hanar

Stitch

Stad: Uppsala

Ålder: född våren 2021

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja, 25/1-23

Stitch kom till Smådjurschansen som kaninunge i juni 2021 efter att han hittats utomhus av en privatperson. Stitch är lite försiktig i nya miljöer, men han är nyfiken och undersöker allt. Om det plockas fram något gott så kommer han springandes med upphetsade små ”um”-ljud och glädjeskutt. Stitch är social, håller sig nära sina favoritpersoner och kommer när man ropar på honom. Han gillar också att bli klappad på huvudet, speciellt samtidigt som det tuggas på något gott. Han gillar att springa fort genom tunnlar och hus med flera ingångar, samt väljer ofta att vila på de platserna när han sprungit klart. Han är rumsren och gnager inte på möbler eller sladdar, men älskar äppelgrenar att gnaga på samt att gräva i sin grävlåda. Stitch kan bo både inomhus och utomhus, med minst en trygg kaninkompis. Han är bekväm med, och nyfiken på, den kaninvana hunden som bor i jourhemmet.
 
Priset för att adoptera Stitch är 1000 kr.

Cupid

Stad: Edsbyn

Ålder: född sommaren 2021 

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja, 13/4-23

Cupid kom till Smådjurschansen i december 2021 efter att tillsammans med ett stort antal andra kaniner omhändertagits från en ohållbar situation där han inte fick den omvårdad han behöver. Cupid är en nyfiken kille som kommer skuttandes om något gott är på gång. Han gillar inte riktigt att bli klappad på än men det går bra att klappa honom under tiden man lockar med pellets.

Borstning och kloklippning är inga problem. Han är en pigg liten kanin som gärna vill hänga med på aktiviteter. I jourhemmet har han varit ute och gått i sele och även testat på lite trickträning. Han bor idag inomhus men han skulle trivas jättebra ute också. Han är ute i hage på dagarna och det tycker han är väldigt härligt. Cupid älskar att vara i grävlådan och leker i den flera gånger per dag, han gräver, rullar sig och bara har det härligt. Cupid är rumsren.
 
Priset för att adoptera Cupid är 1000 kr.

Markoolio

Stad: Stockholm (Haninge)

Ålder: okänd men uppskattningsvis född 2022

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja, 26/4-2023

Markoolio hittades i en trappuppgång i april och kom till Smådjurschansen strax därefter. Han är en energisk, nyfiken och väldigt aktiv kanin som behöver stora ytor och stimulans för att må bra. Vi tror att en aktiv kaninkompis skulle passa Markoolio perfekt. Han har troligtvis varit utan mat en längre period vilket har lett till att han just nu är väldigt matfixerad. Detta leder till att han kan bli utåtagerande i vissa situationer när det handlar om mat. Jourhemmet jobbar mycket på att umgås med Markoolio utan att blanda in mat för att avdramatisera matsituationerna. 
 
Markoolio passar dig med tidigare kaninvana och som vill ge honom tid och forma honom till den underbara individ vi ser större delen av tiden. Han är rumsren, tuggar inte på omlämpliga saker och bor idag utomhus på jourhemmets balkong. Markoolio har fått sina tänder kontrollerade av veterinär och allt såg bra ut.

Priset för att adoptera Markoolio är 1800kr.

Casanova

Stad: Borås

Ålder: okänd men uppskattningsvis ca 2 år gammal

Kön: hane

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Casanova kom till Smådjurschansen i maj 2023 då han helt plötsligt dök upp på ett av våra jourhems tomter och de lyckades fånga in honom. Av boende i området uppdagades det att Casanova varit hemlös under flera månaders tid, en person i grannskapet hade sett till att Casanova hade mat och vatten under vintern. 
 
Casanova är inte helt bekväm med människor efter att ha varit hemlös en längre tid men han är trots detta relativt lugn och ej stressad vid hantering. Han är nyfiken och vågar vara framme och kolla läget medan man grejar inne hos honom, han bryr sig inte nämn värt. Det går även att röra honom utan att han blir speciellt rädd men han gillar det inte. Casanova är en utbrytarkung så hans framtida boende behöver vara 100% rymningssäkert. Han bor utomhus i jourhemmet. 
 
Priset för att adoptera Casanova är 1800 kr.

Orio

Stad: Uppsala (Bålsta)

Ålder: okänd

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja, 17/2-23

Orio kom till Smådjurschansen i januari 2023. Han blev inlämnad till oss utav en privat person som fångat in honom efter att ha hittat honom utomhus. Orio är en väldigt trevlig och nyfiken kille. Han tycker om att möta upp jourhemmet vid dörröppningen och tar tacksamt emot klappar och gos. Vi tränar på att lyfta honom fortfarande. Eftersom han levt vilt ett tag så springer han gärna iväg när han förstår att man vill lyfta honom. Orio är lätt att klippa klor på och borsta. Han är riktigt förtjust i bladsallad och äppelgrenar. Jourhemmets andra jourkaniner hoppar ibland utanför Orio`s hägn och han tycker om att socialisera med dem på andra sidan nätet. Han visar inga tecken på att vara aggressiv mot kaninerna. Orio är i stort sett rumsren.

 
Priset för att adoptera Orio är 1800 kr.

Icecream

Stad: Örebro (Hampetorp)

Ålder: uppskattningsvis 1-3 år

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja, 12/7-22

Icecream kom till Smådjurschansen i juni 2022 i ett större vanvårdsärende via Länsstyrelsen. När han kom till oss var han i rätt så dåligt skick men har snabbt repat sig. Icecream är helt döv men är trots detta en framåt och nyfiken kille som blir allt modigare för varje dag som går. Han är en mycket glad kille som efter första natten i jourhemmet när han släpptes ut i resten av hemmet blev helt överlycklig över att ha så stor yta att springa på. Han gjorde glädjerus fram och tillbaka i hela hemmet, varvat med akrobatiska glädjeskutt. I dagsläget bor Icecream utomhus men jourhemmet tror att han gärna skulle bo inomhus också. Under tiden han bodde inne gnagde han inte på någon inredning. Han kommer alltid fram och hälsar när man går förbi men är inte jätteglad över att bli klappad eller buren men med lite mutor så går det helt ok. Icecream är duktig på att rymma så det behövs en ordentlig utehägnad (funkar inte med simpla kompostgaller…). Som tur är, är han rätt enkel att fånga in. Han kissar och bajsar på samma plats i utehägnaden så skulle nog vara lätt att få rumsren även inomhus. 

 
Priset för att adoptera Icecream är 1800 kr

Persiljio

Stad: Stockholm

Ålder: född 2020

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja, i januari 2023

Persiljio kom till Smådjurschansen i mars 2023. Han lämnades in på en djurklinik för avlivning och var då svårt vanvårdad. Han hade en igentäppt tårkanal som orsakat ögoninfektion och på grund av det konstanta flödet av sekret från ögat var hela vänstra sidan av hans ansikte skinnflådd och han hade även en luftvägsinfektion. Dessa åkommor hade han gått med i minst två månader. En av veterinärerna på kliniken ville ge Persiljio en andra chans och tur var väl det då han idag är en frisk och lycklig liten kille. Det enda kvarstående menet han har från sitt tidigare liv är en icke fungerande tårkanal på ena sidan vilket gör att man måste hålla koll på hans öga, om det rinner från tårkanalen behöver man torka rent. 
 
Persiljio är en snäll, kontaktsökande och social liten kille som funkar bra med hund och katt. Redan från dag 1 så var han nyfiken och ville springa runt och undersöka sitt nya jourhem. Han älskar att utforska och att sitta i soffan och mysa. Trotts sin tidigare ögoninfektion så mår han jättebra. Han visar inga tendenser på att ögat är itererat eller gör ont. När han är frigående i lägenheten så varken kissar eller bajsar han, men i sin inhägnad så är han ej helt rumsren än. Persiljio gillar inte att vi uppburen men han har aldrig visat några aggressiva sidor eller försökt bita när vi lyft upp honom. Han sprattlar lite och visar att han hellre vill komma fram själv för gos. I jourhemmet bor Persiljio inomhus. Han trivs bra med det och gillar att sova på mattan eller i soffan.
 
Priset för att adoptera Persiljio är 1800 kr.

Fluffis

Stad: Stockholm (Södermalm)

Ålder: född 2020

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja, 13/9-22

Fluffis kom till Smådjurschansen i augusti 2022, då han räddades från att slås ihjäl av sin dåvarande familj. Han var i allmänt dåligt skick då han och hans okastrerade bror bott i samma trånga bur tillsammans under en lång tid. Sedan första stund i jourhemmet kunde man se att Fluffis verkligen är en stark, modig och mycket vänligt inställd liten kille. Han har blivit av med alla sina tovor och fått sina sår och bitmärken behandlade. Det tog ett tag för Fluffis att landa i jourhemmet men när han väl hade gjort det så visade han sig vara den världens roligaste och sociala kanin som älskar sällskap.

Fluffis är en väldigt nyfiken och social kanin som gärna är med där det händer saker, och speciellt i sängen som är hans favoritplats för människohäng. Fluffis vill gärna sitta med och titta på tv. Han tycker också om att pussas och kan slicka på sina jourföräldrar i evigheter när han är på myshumör. Han är en pigg liten kanin som vill ha mycket aktivering, främst i form av sin boll som han så stolt visar upp i en av sina bilder ovan. Fluffis är en smart kille som har lärt sig både inkallning och att gå på bakbenen på kort tid. I hanteringen är han jätteduktig och sitter helt still, så kloklippning och frisering i ansiktet är en lätt aktivitet. Fluffis älskar att utforska och att gå på golv är inget som är läskigt tycker han, även fast mattor är skönast. Fluffis är helt rumsren. Han är van med andra kaniner men har ingen erfarenhet av andra djur, men det kommer inte vara några problem för honom att vänja sig vid. Fluffis trivs med att bo både inne och ute. I och med att han har teddypäls så behöver han  regelbunden pälsvård. 
 
 
Priset för att adoptera Fluffis är 1800 kr.

Magnum

Stad: Stockholm

Ålder: uppskattningsvis 1-3 år

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja, 18/8-22

Magnum kom till Smådjurschansen i juni 2022 i ett vanvårdsärende. Magnum är döv och därför lite känslig för hastiga rörelser men är trots det mycket nyfiken, social och vill alltid vara kring jourmattes fötter och kommer alltid springande när man knackar i golvet. Om jourmatte jobbar i soffan vill Magnum helst sitta på tangentbordet för att få tillräckligt med uppmärksamhet.

Magnum tycker numera att det är mysigt att gosa och även att bli buren korta stunder. Allt gos sker dock alltid på Magnums villkor och vissa dagar är han gosigare än andra, även om han fortfarande blir mer och mer gosig för varje vecka. I samband med gos gillar Magnum att pussas med jourhemmets vita och fluffiga kuddar (som liknar honom själv) men är inte så bjussig med pussar gentemot jourmatte. Jourhemmet tror att han verkligen saknar en kaninkompis! Magnum är frigående i ett kaninsäkrat jourhem då han inte tycker om att vara instängd. Magnum är en mycket bestämd kille och vill ha mycket aktivering i form av pinnar, bollar, kartonger och andra leksaker. Magnum är rumsren.

 
Priset för att adoptera Magnum är 1800 kr.

Boris

Stad: Fagersta

Ålder: okänd

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja, 18/4-23

Boris kom till Smådjurschansen i mars 2023 efter att ha fångats in av en familj i ett bostadsområde i Fagersta. Boris hade setts till i området under några dagar och han var kontaktsökande och lätt att fånga in.
 
Boris är en trygg, lugn och social kanin. Han är väldigt pigg och nyfiken och vill väldigt gärna umgås med jourmatte. Boris är en väldigt gosig kanin och kan gosa hur länge som helst. När jourmatte slutar att klappa honom så buffar han på handen så man fortsätter. Han älskar också att ge jourmatte en massa pussar. Han är också väldigt matglad, han ”skakar alltid rumpa” när han får äta färskt gräs och lönn. Till skillnad till många andra kaniner värderar Boris nästan gos högre än mat. Det går inte att motivera honom att klippa klorna med hjälp av mat, men om man gosar samtidigt så är han helt still och låter en klippa dem utan problem. Han är i princip rumsren, men han bestämmer själv var han vill gå på toaletten så man får anpassa platsen man har han låda på. Han bor just nu utomhus och trivs med det, men han hade också trivts inomhus. Boris är väldigt bra på att klättra, så han behöver bo i en helt rymmningssäker hage om han bor utomhus i sitt framtida hem. Boris är rädd för katterna i jourhemmet, men med tid och tålamod hade han troligen kunnat bli kompis med katter.
 
Priset för att adoptera Boris är 1800 kr.

Vide

Stad: Göteborg

Ålder: uppskattningsvis under året

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja, 2/6-23

Vide kom till Smådjurschansen i maj efter att en privatperson hittat honom övergiven på en parkering i Göteborgsområdet. Det är svårt att avgöra hur länge Vide har varit ute, men vid upphittandet så var han fylld med fästingar. Trots omständigheterna så visar Vide tydligt att han är en tam kanin som är lugn och snäll. I jourhemmet blir han inte skrämd av ljud och skrammel från köket, och går att lyfta utan problem bara han känner ett tryggt grepp. Människor är än så länge lite läskigt men han söker mer och mer kontakt för varje dag som går. Om han själv är den som initierar kontakt så vill han väldigt gärna få klappar – då kommer han självmant fram och puffar. Han rör sig bekvämt i hemmet och hoppar genast ut och hälsar en på morgonen eller när man kommer in genom ytterdörren. Håller sig helst på golvet då han fortfarande är lite osäker på att hoppa upp/ner på avsatser/möbler etc. varför man kan misstänka att han suttit still mycket i sin bur tidigare, men han övar! Som de flesta kaniner har Vide en förkärlek för sladdar men är annars väluppfostrad och tuggar ej på annan inredning, lister, mattor, skor osv. I och med hans historia så vet vi inte hans erfarenhet med barn och andra djur. Han är rumsren och bor inomhus, men skulle säkert trivas att bo ute likaväl. 
 
Priset för att adoptera Vide är 1800 kr.

Maskot

Stad: Västerås

Ålder: född i början av augusti 2022

Kön: hane

Kastrerad: kommer kastreras 8/6

Vaccinerad: ja, 28/10-22

Maskot fångades in av Smådjurschansen i Örebro den 25/8 efter att flertal boende på gården larmat om ungarnas utsatta situation. Innergården de bodde på var under total renovering och uppbyggnad, var en byggarbetsplats med maskiner, jord, grushögar och byggmaterial. Maskot fångades in tillsammans med sina 5 syskon och han var den minsta av dom. Ingen på gården hade sett någon vuxen kanin de senaste dagarna vilket de tidigare gjort dagligen varför ungarna befann sig i en mycket utsatt situation. De är födda i början av augusti, troligtvis utomhus. 
 
Maskot är en väldigt charmig och nyfiken kille som alltid vill vara med. Han är modig men lite försiktig. Maskot kommer alltid fram och hälsar och springer runt fötterna och nosar efter något gott. Han är matglad och äter med god aptit. Han kommer även fram till jourkatten för att hälsa och är inte rädd. Maskot tycker de är spännande att hjälpa till med städning och springer då runt jourmattes fötter för att kolla så hon inte missar något. Han tycker det är lite läskigt att bli klappad och buren men gör stora framsteg varje dag! Det går bra att klippa Maskots klor. Han kan även lite tricks, som att stå på bakbenen. Vidare gillar Maskot att sitta högt uppe på lådor och älskar att sitta i fönstret där han kan sitta i flera timmar och spana. Han kommer gärna upp i knät för att se om det finns något gott och ger gärna en nospuss. Maskot bor inne och är rumsren.
 
Priset för att adoptera Maskot är 1000 kr.
 
 

Fizze

Stad: Stockholm (Frescati/Lappkärrsberget)

Ålder: okänd men ung

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja, 26/4-23

Fizze kom till Smådjurschansen i mars 2023. Några boende i ett område hade under ett par dagar sett honom bland hyreshusen. Han var enkel att fånga in och det visade sig vara en liten okastrerad kille med långa klor och en hel del tovor.
 
Fizze är rumsren, sällskaplig, nyfiken, energisk och matmotiverad kille. Han vill inte bli klappad eller upplyft, men han hoppar gärna upp och sitter i knät, sitter med i soffan/sängen och följer gärna efter en i hemmet. Han är ganska busig och energisk. Han kryper gärna in i små utrymmen och han kan hoppa väldigt högt (han hoppar ibland upp på köksbänken om han upptäcker att godsaker hackas upp) och kan klättra upp för kompostgaller. För att minimera risken att ninjan Fizze skadar sig själv ser jourhemmet gärna att Fizze kommer att få bo i ett hem där det går att avgränsa hans område utan kompostgaller, om det måste avgränsas. Hans favoritsysslor är att hoppa upp på diverse möbler, fönsterbrädor med mera och race:a. Eftersom han är en väldigt sällskaplig kanin så vill han självklart gärna bo med minst en kaninkompis. Att adoptera Fizze kommer att innebär pälsvård ett par gånger i månaden, då pälsen på undersidan av kroppen är benägen att tova sig. Han är inte helt lätt att klippa klor eller tovor på. Men han är snäll och blir inte aggressiv, dock svår att hålla i, att vara två som hjälps åt är att rekommendera. Han har hittills inte visat något intresse av att tugga på gummi/plast/lister med mera. Han har inga problem med att gå på parkett, klinker eller linoleumgolv, men han föredrar när det finns mycket mattor. Vi vet inte om han är van vid andra djur eller mindre barn. Fizze har fått sina tänder kollade hos veterinär och allt såg bra ut.
 
Priset för att adoptera Fizze är 1800 kr.
 
 

Tussilago

Stad: Göteborg (Kållered)

Ålder: okänd

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja, 7/2-23

Tussilago (Tuss) kom till Smådjurschansen i november 2022 efter hot om avlivning. I jourhemmet bor han inomhus. Tuss är en social kille som kommer fram och äter godis ifrån din hand när du kallar på honom, lite gos kan man få om man är generös med godsaker. Att hoppa upp i knät är inga problem om han får lite godis. Tuss reagerar på höga ljud samt snabba rörelser, som nya objekt som kommer för nära men blir för varje dag som går mer nyfiken och tryggare. Jourhemmet ser en stor möjlighet till att Tuss kommer bli en supermodig och trygg kanin. Tuss är helt rumsren och springer fritt i hela jourhemmets lägenhet. Tuss gnager inte på möbler, kablar eller liknande. Han är väldigt aktiv och man får ofta se glädjeskutt men han är där emellan väldigt mysig och kan lägga sig och mysa vart som men helst under soffan! Han kan gå på golv, utforskar golvytor mer och mer för varje dag och att bli buren är inga problem men skall helst undvikas ändå. Kloklippning är inte helt enkelt i dagsläget men ger man honom tid så går det bra. Tuss älskar att gnaga på sina äppelgrenar och kommer springandes så fort har hör påsen prassla eller att dörren öppnas. Bland det bästa Tuss vet är att smaka på jourmattes frukost samt att sitta på mattan och kolla på TV. Tuss har ingen tidigare vana av barn eller andra djur men har hos jourhemmet blivit introducerad för barn vilket inte har varit något problem. Han väger 3,1 kg, vilket innebär att han är en lite större kanin. Han skulle troligtvis trivas utomhus. Tuss älskar att vara utomhus i sele och lång lina så att han kan hoppa långt och snabbt och då får man se många glädjeskutt. 

Priset för att adoptera Tussilago (Tuss) är 1800 kr.

Einar

Stad: Eskilstuna

Ålder: född i mitten på 2022

Kön: hane

Kastrerad: ska kastreras

Vaccinerad: ska vaccineras

Einar lämnades in till Smådjurschansen i mars 2023 då han riskerade avlivning på grund av allergi och flytt. Han har kommit tillrätta fint i jourhemmet och är väldigt glad och social. Einar bor inomhus i jourhemmet och är rumsren. Han sitter gärna med i soffan och umgås, låter blir att tugga på olämpliga saker och är snäll i famnen. I och med att Einar är en långhårig kanin så kommer han behöva få hjälp med sin pälsvård ca en gång i veckan. Han är van vid hund, katt och barn. 
 
Priset för att adoptera Einar är 1800 kr.
 
 

Blåbär

Stad: Uppsala

Ålder: född 25/6-2022

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Blåbär kom till Smådjurschansen i januari 2023 då hans tidigare familj inte kunde ha kvar honom. Som kaninunge adopterades Blåbär från Smådjurschansen, då hans mamma kommit till oss i ett stort vanvårdsärande. Blåbär är en väldigt social och mysig kanin med mycket energi! Han bor för tillfället inomhus där han springer runt fritt. Blåbär är i princip rumsren (med undantag för vissa olyckor) och har inte visat tendens att tugga på varken sladdar eller möbler. Det går bra att bära honom men vill ibland inte sitta i knät allt för länge. Blåbär är en dvärgvädur med teddypäls, som kräver att man borstar varje dag samt klipper den. På grund av Blåbärs pälskvalité ska han inte bo utomhus under vinterhalvåret. Blåbär har även visat tendens på nedsatt hörsel och därför bör man vara försiktig när man ska klappa då han kan bli rädd.
 
Priset för att adoptera Blåbär är 1800 kr.

Mingla

Stad: Örebro

Ålder: född i början av augusti 2022

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja, 28/10-2022

Mingla fångades in av Smådjurschansen i Örebro den 25/8 efter att flertal boende på gården larmat om ungarnas utsatta situation. Innergården de bodde på var under total renovering och uppbyggnad, var en byggarbetsplats med maskiner, jord, grushögar och byggmaterial. Mingla fångades in tillsammans med sina 5 syskon. Ingen på gården hade sett någon vuxen kanin de senaste dagarna vilket de tidigare gjort dagligen varför ungarna befann sig i en mycket utsatt situation. De är födda i början av augusti, troligtvis utomhus. Mingla är en nyfiken och social liten kille men han är fortfarande lite försiktig av sig och kan bli skrämd av snabba rörelser och sticker då iväg och gömmer sig. Han är gärna med och tycker det är superspännande när saker händer, han springer även runt fötterna då och då i hopp om att jourmatte ska ha något gott på sig. Han tycker mycket om att sitta högt, gärna i ett fönster så han kan titta ut. Mingla och hans bror bor inne och går fritt i lägenheten. Mingla är rumsren.
 
Priset för att adoptera Mingla är 1000 kr

Samba

Stad: Örebro

Ålder: född i början av augusti 2022

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja, 28/10-2022

Samba fångades in av Smådjurschansen i Örebro den 25/8 efter att flertal boende på gården larmat om ungarnas utsatta situation. Innergården de bodde på var under total renovering och uppbyggnad, var en byggarbetsplats med maskiner, jord, grushögar och byggmaterial. Samba fångades in tillsammans med sina 5 syskon. Ingen på gården hade sett någon vuxen kanin de senaste dagarna vilket de tidigare gjort dagligen varför ungarna befann sig i en mycket utsatt situation. De är födda i början av augusti, troligtvis utomhus. Samba är en smart, nyfiken och social liten kille som älskar att utforska men som kan bli skrämd vid snabba rörelser och sticker då snabbt iväg och gömmer sig i ett krypin där han känner sig trygg. När nyfikenheten tar över kommer han fram igen. Han var snabb med att lista ut hur man klättrar över gallret till deras inhägnad och tycker att det är superspännande när nåt händer. Samba och hans bror kan komma och springa runt fötterna i förhoppning om att jourmatte har något gott på sig. Han bor inne och går fritt i lägenheten. Han är rumsren.
 
Priset för att adoptera Samba är 1000 kr.

Figaro

Stad: Stockholm (Hägersten)

Ålder: troligtvis född sommaren 2019

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja, 7/2-23

 
Figaro kom till Smådjurschansen i december 2022 då han lämnats in för avlivning på en djurklinik. Han har behövt en del omvårdnad sen han kom till Smådjurschansen då han varit ganska mager, har haft kala fläckar av päls, torr hud och sår på baktassar. Figaro har genomgått flera medicinska behandlingar och allt har gått åt helt rätt håll och han är nu redo att flytta vidare. I sitt tidigare hem bodde han som ensam kanin men hade en kattkompis utan problem. Enligt förra ägaren tyckte han inte om hö och hade konstant problem med magen men efter att jourhemmet testat olika varianter på hö och blandat dem så är detta inget problem utan Figaro mumsar glatt i sig.
 
Figaro är en härlig liten kanin som är lugn, otroligt snäll och kärleksfull med mycket energi, glädje och otroligt kelsjuk som möter dig när du kommer in i rummet och säger aldrig nej till mat och godsaker när det erbjuds. Figaro älskar att få lite massage och kan somna när man klappar honom och kommer gärna med nosen mot handen när han vill bli klappad. Figaro upplevs ibland av jourhemmet som en hund som följer efter vart man än går. Han kommer gärna upp i sägen för mys om kvällarna men hoppar ner när han är nöjd. På morgonen kan jourhemmet vakna (ibland mycket tidigt) av att Figaro hoppar upp och meddelar att nu är det dags att vakna för ”jag vill ha frukost”. När detta väl serverats och väl smaskats en stund så kan Figaro dra sig tillbaka och vila på maten. Han älskar torkade örter/växtblandning – gärna maskrosblandning, färsk basilika och bladpersilja, pinnar/grenar är en favorit att gnaga på. Att aktiveras med att leta godsaker i bollar, puzzel, hö i toalettrulle etc tycker Figaro mycket om. Han söker gärna kroppskontakt om man är närvarande på golvet men kan också vilja ha lite egentid ibland.
 
Figaro är rumsren sånär som på endast några små pluttar som kan komma utanför. Han nafsar eller biter varken i gardiner/textilier eller möbler mer än de som är till för honom. Vid hantering så är det inte alltid så trevligt, Figaro har aldrig nafsat eller bitits men kan sprattla. När man väl släppt ner honom på golvet kommer han ändå fram igen för att ”buffa” på benen och vill vara nära.
Hans päls är otroligt fin och har lätt att tova sig därav är det viktigt med pälsvård. Idag i jourhemmet kammas och borstas Figaro ungefär 3-4ggr/v och kan behövas klippas/trimmas någon gång i månaden.
 
Figaro behöver vara aktiv för hans mages skull och han behöver stora ytor att skutta omkring på, gärna med mjuka underlag då han tidigare haft svåra trycksår. Han är mycket nyfiken och hittar gärna på bus men trivs också på sin mjuka tjocka dyna där han kan vila sina baktassar emellanåt. Figaro är som sagt ett otroligt kärleksfullt charmtroll som få kan motstå. Han bor idag inomhus i sitt jourhem och skulle klara att bo utomhus i perioder eller ibland ha tillgång till utomhusmiljö men behöver mycket pälsvård för att han ska kunna sköta sin hygien. 
 
Priset för att adoptera Figaro är 1800 kr.

Edvard

Stad: Uppsala (Knivsta)

Ålder: okänd

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja, 11/4-23

Edvard kom till Smådjurschansen i mars 2023 efter att ha hittats utomhus av en privatperson. Edvard är en lugn och mysig kanin som kommer fram och hälsar. Man får gärna klappa och det går bra att plocka upp honom. Han tycker det är väldigt gott med äppelkvistar. Han har en Rex-aktig päls och blåa ögon. Det är vanligt att vita kaniner med blåa ögon är döva. Men så verkar det inte vara i Edvards fall då han reagerar på ljud. Edvard väger 2,6 kg. Just nu bor han utomhus men skulle trivas inne också. Mer information kommer när jourhemmet lärt känna honom mer.

 
Priset för att adoptera Edvard är 1800 kr.

Posty

Stad: Västerås

Ålder: född ca 2022-09

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja, 12/5-23

Posty kom till Smådjurschansen i mars 2023 efter att Länsstyrelsen omhändertagit honom och ett antal andra kaniner från vanvård. Innan Posty och han vänner räddades bodde de många kaniner tillsammans på en alldeles för liten yta. De bodde i sitt eget och varandras avföring och eftersom de bodde så trångt har de bråkat mycket och skadat varandra. Postys skador är nu läkta. Posty är trots sin bakgrund väldigt social och accepterar klappar även om han inte riktigt förstår vitsen med dem ännu, han vill hellre springa runt och nosa på saker och utforska sin omgivning. Han är mycket nyfiken och ska hela tiden vara med när man grejar i hans rum och han blir alltid lika glad när man kommer in till honom. Har man något gott i handen så kommer Posty nyfiket fram. Favoriten är persilja! Posty är en belgisk jätte men en relativt liten sådan. Posty bor inomhus i sitt jourhem. 

 
Priset för att adoptera Posty är 1800 kr.

Folke

Stad: Stockholm (Hässelby)

Ålder: född 2020/2021

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja, 18/4-23

Folke kom till Smådjurschansen i april 2023 efter att ha hittats övergiven i liten bur i ett skogsparti. Han är tam och vänlig i sättet och det är inga problem att lyfta eller hantera honom. Han kommer alltid när man ropar på honom. En mer nyfiken kanin får man verkligen leta efter – han tvekar inte att upptäcka nya utrymmen, nya saker att äta eller busa med, nya människor eller djur. Folke är en riktig goskanin som tycker om att bli klappad och pressar sig mot en när han tycker att det är skönt. Han vill mysa hela tiden och visar det genom att komma fram och lägga sig bredvid en eller putta lite på en. Speciellt tycker han om att bli kliad bakom öronen. Han älskar pellets! Äppelgrenar och kartong är dessutom toppen för att gnaga på enligt Folke. Han gnager inte på saker han inte får eller borde. Han tycker att det är kul med aktivitet och skulle säkert uppskatta diverse påhitt och aktiveringslekar i sitt framtida hem. Folke skulle säkerligen passa i en barnfamilj men möjligtvis med något äldre barn då han lätt blir skrämd av plötsliga och höga ljud. Han bor inomhus i jourhemmet och är rumsren. Han kan gå på både mattor och golv och rör sig fritt runt i jourhemmets bostad. Han hoppar gärna upp i jourhemmets säng för att mysa. Han skulle säkert trivas även utomhus. Folke väger 2,4 kg. 

 

Priset för att adoptera Folke är 1800 kr.

Klumpen

Stad: Örebro (Odensbacken)

Ålder: okänd

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Klumpen kom till Smådjurschansen i november 2021. Han har tidigare varit hemlös. Klumpen är en Fransk Vädur-blandras och han väger lite över 4 kg. Han är en glad och charmig kille som älskar att upptäcka nya saker, områden och mat. Helst bor han så han har tillgång till att komma ut på stora områden där han får skutta runt och upptäcka. Klumpen är väldigt sällskapssjuk och vill gärna ha någon kring sig. Han älskar att gosa och är oblyg kring nya människor samt finner sig lätt i nya situationer och områden. Småbarn får gärna klappa eller föra liv runt honom utan att han störs. Han följer mer än gärna efter en och är lite som en hund. Klumpen lider av inkontinens, detta betyder att han ibland inte kan hålla tätt. Ibland kissar han på sig och ibland droppar det kiss. Klumpen han genomgått en lång och intensiv utredning angående detta vid vilken det konstaterats att detta är något han kommer få leva med. Klumpen är förutom detta fullt frisk. 

 
Priset för att adoptera Klumpen är 1000 kr.

Chokladboll

Stad: Stockholm ( Nacka )

Ålder: född Juni 2020

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Chokladboll kom till Smådjurschansen i oktober 2022 då hot om avlivning hängde över honom. Chokladboll är en blandras med hermelin i sig och han är därför väldigt liten (~930g). Dock har han en väldigt stor personlighet och kan vara lite kaxig. Chokladboll var väldigt osäker när han kom till jourhemmet men har blivit lite mer trygg nu. Han älskar att gosa och att bli klappad, speciellt i pannan, och han är väldigt duktig på att kommunicera detta. Ibland innebär det att han gräver och nafsar för att få uppmärksamhet. Det är inget han gör för att han är arg eller aggressiv, som det kanske kan upplevas som om man inte är van, utan oftast för att han vill bli klappad och mysa. Han kan dock bitas när det är något han inte gillar, till exempel om man sträcker fram handen snabbt mot honom och han inte är beredd så kan han bli skrämd. Vi ser därför gärna att han kommer till ett tryggt och lugnt hem (ej småbarnsfamiljer), där alla respekterar Chokladboll.
 
Chokladboll kommer till en direkt när man närmar sig honom. Han är riktigt nyfiken och vill gärna hänga efter och kolla vad man gör. Han tycker om att springa och racea i tunnlar och under soffan, att utforska nya ställen i jourhemmet är också en favorit. Han vill gärna vara nära och tycker om att bli klappad och sitter ofta med i soffan och myser. Han vill umgås på sina egna villkor. Man vinner hans tillit genom att vänta in honom och låta honom ta kontakt. Då är han världens mysigaste. Han är en riktig liten pussgurka som gärna putsar dina kläder och händer. Chokladboll är nästan rumsren men det kan ske olyckor utanför lådan ibland. Persilja och färskt gräs är favoriter men också äppelträdsblad och äppelgrenar. Chokladboll bor inomhus i jourhemmet.
 
Priset för att adoptera Chokladboll är 1800 kr 

Nicke

Stad: Stockholm (Kungsholmen)

Ålder: född troligtvis 2022 eller 2021

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja, 13/4-23

Nicke kom till Smådjurschansen i april 2023 efter att ha hittats utomhus, han kom via polisen.

Nicke är väldigt social och helt tam. Han springer efter en som en hund och vill alltid vara med i hopp om att kanske få en godsak. Han är väldigt nyfiken och klättrar upp på allt han kommer åt så som soffryggen, stolar m.m. Han älskar vara ute i solen på balkongen och har även gått i sele utomhus. Han är väldigt snäll att hantera, går att bära utan svårigheter. Han är riktigt gosig så länge han finner ro att sätta sig och vila, då sitter han gärna med i soffan eller låter sig klappas länge. Han har inget problem emot att gå på golv. Biter inte på sladdar eller möbler. Han bor för närvarande inomhus. Han har tidigare bort med katt och hund hos upphittaren under en kort period. Nicke är rumsren. 

Priset för att adoptera Nicke är 1800 kr.

Harvey

Stad: Stockholm (Solna)

Ålder: april/maj 2022

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja, 24/4-23

Harvey kom till Smådjurschansen i april 2023 då hans familj inte kunde ha honom på grund av tidsbrist och flytt. I sitt tidigare hem bodde han som ensam utekanin så han har ingen större vana av kaniner eller annat umgänge. Trots att han levt ett ganska ensamt liv så är att han mycket social och det märks att han uppskattar sällskap. Om man sätter sig hos honom gör han allt för att skapa trivsel, han gör glädjeskutt, buffar vänligt, klättrar runt i knät på en, han putsar och floppar. Harvey är nyfiken, vill undersöka allt och är gärna med där det händer saker, till exempel är han på ett bedårande sätt engagerad när toalådan städas. Han kan emellertid bli rädd för hastiga rörelser och vill då ha möjlighet att gå undan och gömma sig. För tillfället bor Harvey inomhus, vilket funkar bra då han är rumsren. Han räds inte att gå på hala golv men föredrar mjuka mattor för bra grepp när han vill rusa runt samt för att förebygga trycksår. Han gillar att hoppa upp på saker för att blicka ut över omgivningen eller för att lägga sig och vila. Han har energi och vill bli erbjuden olika typer av sysselsättning. Han tycker det är roligt att gräva och att leta pellets i aktiveringsleksaker. Han har en tendens att tycka det är spännande att bita på trästommen under soffan i sitt jourhem. Harvey är snäll vid hantering, han gillar inte att bli upplyft men väl uppe på bordet är han enkel att klippa klor på. Han väger runt 1,6 kg. Harvey är av rasen Liten Rex men är vitscheck och verkar ha en lindrig form av megacolon. Han har inte haft ont i magen under sin tid i jourhemmet. Till följd av åkomman behöver han äta en extra näringsrik kost. Han mumsar gärna på maskrosor och äppelkvistar. Harvey är en pigg, nyfiken och sällskaplig liten kille som söker sitt föralltidhem.
 
Priset för att adoptera Harvey är 1800 kr.

Sune

Stad: Stockholm (Saltsjöbaden)

Ålder: född vintern 2022

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja, 8/5-23

Sune kom till Smådjurschansen i april 2023 efter att hittats övergiven i ett garage. Sune är väldigt nyfiken, men samtidigt lite avvaktande. Han gillar sällskap och vill vara med och se vad som händer, men tittar gärna på avstånd. Sune är även ganska bestämd och visar tydligt när han vill vara ifred, när han uppskattar sällskapet visar han även det tydligt genom glädjeskutt och hopp. Sune har inga problem med hundar utan springer gärna fram och nosar. Kartong och äppelgrenar är Sunes favorit saker att gnaga på. Han bor just nu utomhus hos sitt jourhem, men kan även bo inne. Sune är inte helt rumsren, detta är något som Sune tränar på i jourhemmet och blir bättre på för varje dag. Sune har heller inget problem med att gå på golv.

Priset för att adoptera Sune är 1800 kr.

Lillebror

Stad: Örebro (Odensbacken)

Ålder: troligtvis född v. 14 2023

Kön: hane

Kastrerad: nej, adopteras okastrerad samt med kastreringskrav då han är för ung att kastreras.

Vaccinerad: kommer vaccineras

Lillebror kom till Smådjurschansen i maj 2023 efter att han hittats ensam utomhus på en förskola. Han är uppfödd på flaska. Lillebror är van vid hantering och det är inga problem att hålla i och hantera honom, även om han inte är en knäkanin. Han tycker om att gosa (när han har tid) om han får sitta på golvet. Ibland går han med på att gosa i famnen men det är inte så ofta eller så långa stunder. Han gör ofta glädjeskutt och glädjerus och tycker om när man sitter på golvet med honom och busar.

Lillebror är självsäker och tuff, han är inte rädd för att utforska nya miljöer och han är en mästare på att ta sig in i små kryphål. Han gillar inte barn och vill bo i ett hem utan barn eller med äldre barn ( ca 15+). Han har träffat andra kaniner och det har gått bra. Han är även van vid råttor. Har har inte träffat hund eller katt men skulle nog vara rädd för dem, även om de är snälla.

Priset för att adoptera Lillebror är 1000kr.

Bamse

Stad: Norrtälje (Riala)

Ålder: okänd men ung

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja, 14/4-23

Bamse kom till Smådjurschansen i mars 2023 efter att ha hittats på en parkering mitt i ett lagerområde. Han är nyfiken på sin omgivning och i början av jourhemstiden var han mycket försiktig kring människor, men kommer nu framskuttandes så fort man kommer nära. Han är ung och mycket pigg och utforskar gärna sin omgivning, och då varje yta han kommer åt. Ofta ser jourhemmet honom ståendes på bakbenen på väg upp mot en högre yta så han kan ha ordentlig uppsikt. Så se upp med blommorna! Men favoritplatsen är en stor blomkruka där han tryggt kan vila.

Bamse är rumsren och väldigt snäll. När han först kom till jourhemmet var han väldigt rädd, men för var dag som gått har han landat mer och mer i hemmet och med jourfamiljen och känns nu mycket tryggare. Han trivs inte med att bli uppburen men går man ner på hans nivå istället så låter han sig bli klappad och gosad med utan problem. Han kommer även ofta fram och nosar på en om man är i närheten, särskilt om man kommer från köket och luktar lite mat om händerna. Då är Bamse där och slickar en ren!

Han hade en del mindre tovor i pälsen när han hittades som jourhemmet fått bort. Han bor inomhus i jourhemmet men skulle definitivt även trivas ute. Bamse är van vid barn i yngre ålder samt hundar.

Priset för att adoptera Bamse är 1000 kr.

Freddie

Stad: Karlstad

Ålder: född 17/2-2023

Kön: hane

Kastrerad: adopteras okastrerad samt med kastreringskrav då han är för ung för att kastreras

Vaccinerad: ja, 27/4-23

Freddie kom till Smådjurschansen i april 2023 då hans familj inte kunde ha kvar honom. Han är en glad och social kille som snabbt fann sig till rätta i jourhemmet bland människor och jourhemmets katter. Han är nyfiken och full i energi och utforskar både högt och lågt. När han har en stund över efter bus och lek kommer han gärna för lite gos och att bli kliad bakom öronen är favoriten. Han är inte helt rumsren men det är något han jobbar på. Freddie älskar mat och försöker sno till sig allt även om det inte är till honom. Han har inga problem med att bli lyft och att vara i knät men han tycker det räcker med korta stunder då det finns så mycket annat att hitta på. Freddie har även provat vara ute i sele och tyckte det var spännande och inte alls läskigt. Freddies pappa väger 4,2 kg och hans mamma är mindre.

 
Priset för att adoptera Freddie är 1000 kr.

Louie

Stad: Eskilstuna

Ålder: född juli 2019

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja, 16/2-23

Louie kom till Smådjurschansen i februari 2023 för att hans ägare inte kunde ha kvar honom på grund av flytt. Ägaren hade tidigare tagit över honom från vanvård. Louie är en kanin som är ganska orädd och nyfiken av sig. Han kommer alltid fram när man kommer till hans inhägnad, men hans nyfikenhet resulterar dock i att han ibland springer ut ur sin hage, så man får hålla koll på honom när man kommer in dit. Han har däremot inte visat några tendenser på att försöka gräva eller gnaga sig ut. Louie är än så länge inte bekväm med att bli klappad, däremot har han under sin tid i jourhemmet blivit allt mer social och håller sig gärna nära sin jourmatte. Han är även lätt att hantera. Louie tycker om att ta mat från handen, men har man inte med sig något gott när man kommer till honom visar han sitt missnöje genom att skvätta med bakbenen. Louie är van vid jourhemmets katter och bryr sig inte särskilt mycket om dem. Han har även viss vana med barn. Han är kräsen gällande mat men äter hö och pellets utan problem. Louie är rumsren och bor utomhus i sitt jourhem.

Priset för att adoptera Louie är 1800 kr.

Laban

Stad: Göteborg

Ålder: född 15 maj 2015

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja, 15/5-23

Laban kom till Smådjurschansen i maj 2023 då hans kompis gick bort och hans familj inte ville skaffa en ny kompis till Laban. Laban är adopterad från Smådjurschansen för ca 5 år sen, då under namnet Piff. Laban är en väldigt social kille som glatt skuttar fram varje gång man kommer hem eller rör sig i hans närhet. Mat är det bästa han vet och efter det gos. Han lägger sig gärna raklång på golvet bredvid en för att bli klappad. Varje morgon får han färska örter och sätter sig sedan och blundar medans han äter, en riktig livsnjutare. Laban tycker inte om att bli buren så vid kloklippning är det bäst att linda in honom eller vara två och hjälpas åt. Han har inget emot att bli borstad eller att man går igenom pälsen. I buren har han ett mindre dammigt alternativ då han lätt får rinnande ögon. Han gör sina behov på lådan. Laban har bott med yngre barn men skulle nog trivas bäst med lite äldre barn som klappar men inte lyfter upp honom. Laban bor just ni inomhus. 

Priset för att adoptera Laban är 1000 kr.

Elvis

Stad: Stockholm

Ålder: född 17/2-2023

Kön: hane

Kastrerad: adopteras okastrerad samt med kastreringskrav då han är för ung för att kastreras

Vaccinerad: ja, 5/2

Elvis kom till Smådjurschansen i april 2023 då hans tidigare familj inte kunde ha kvar honom. Han är en nyfiken, snäll och glad kille, precis som en kaninunge ska vara. Han är lite blyg i början och vill gärna bestämma själv när han vill umgås. Låter man honom ta den tid han behöver blir han snabbt modigare och vågar utforska mer. Han kommer direkt fram och hälsar n’är man näårmar sig och efter en tid i jourhemmet har han blivit mer bekväm med klappar och gos. Ju mer trygg han känner sig desto mer social blir han. Elvis är aktiv, frisk och pigg och gör ofta ordentliga glädjerus kombinerat med glädjeskutt i jourhemmet. Han har inga problem med att ligga mitt på golvet och ta en tupplur. I jourhemmet har han varit helt rumsren hittills. 

Elvis pappa väger 4,2 kg och mamman är mindre. För tillfället bor han frigående i jourhemmet men han skulle förmodligen även trivas med att bo utomhus. Han har inga problem med att gå på golv.

Han har visat visst intresse till att vilja smaka på möbler men slutar direkt om man drar uppmärksamheten till något annat. Däremot håller han sig borta från att bita på sladdar.

 

Priset för att adoptera Elvis är 1000 kr.

Hoppsan - under utredning

Stad: Stockholm

Ålder: född 2019-01-01

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Hoppsan kom till Smådjurschansen i april 2022 på grund av ändrade familjeförhållanden. Familjen han bodde hos var hans andra familj, den föregående familjen sålde honom på grund av allergi. Hoppsan är väldigt social och vill vara med där det händer saker. Han älskar att kela och gosa men uppskattar inte att bli upplyft. Han är nyfiken och inte rädd för höga ljud, ex. dammsugare. Hoppsan är van vid barn och att det är ljud och rörelse omkring honom. Då han är orädd av sig skulle han troligen fungera bra med andra djur. Hoppsan är en lejonhuvad dvärgkanin.

 
Priset för att adoptera Hoppsan är 1800 kr.

Silver - under utredning

Stad: Göteborg

Ålder: född 21/2-23

Kön: hane

Kastrerad: adopteras okastrerad samt med kastreringskrav då han är för ung för att kastreras

Vaccinerad: ja, 25/4-23

Silver föddes i ett jourhem dagen efter att hans mamma Ebba (dvärgteddy) kom till Smådjurschansen. Även pappa Didrik (dvärgvädur) har omplacerats via Smådjurschansen. Silvers föräldrar är underbart sociala och tillgivna individer båda två.
Silver är en pigg och nyfiken kaninunge. Han älskar att busa, leka och mysa med jourmatte. I jourhemmet bor Silver frigående inomhus. Han är van vid barn. Silver har fått sina tänder kollade hos veterinär och allt såg bra ut.

Silver springer alltid fram och möter den som hälsar på, oavsett om han känner den eller inte. Han hoppar gärna upp i knät och väntar på att bli klappad. Han är väldigt smart och lär sig snabbt. Han har precis lärt sig att hoppa upp och ned från stolarna.
 
Priset för att adoptera Silver är 1000 kr.

Olof - under utredning

Stad: Västerås

Ålder: född 14/7-2022

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja, 18/4-23

Olof kom till Smådjurschansen I april 2023 efter att deras familj inte kunde ha kvar honom då Olof och hans bror börjat slåss. Olof är en avvaktande kanin som håller sig lite på avstånd men ger men honom bara lite tid lägger han sig raklång framför en och låter sig bli klappad. Olof behöver tid och trygghet innan han tar för sig. Han är rumsren när det kommer till kiss men små bajspluttar kan hamna utanför lådan, det här jobbar jourhemmet med. Olof går att hålla och klippa klor på utan problem.

Mer information om Olof kommer när jourhemmet lärt känna honom mer

 
Priset för att adoptera Olof är 1800 kr.

Pärla - under utredning

Stad: Göteborg

Ålder: född 21/2-23

Kön: hane

Kastrerad: adopteras okastrerad samt med kastreringskrav då han är för ung för att kastreras

Vaccinerad: ja, 25/4-23

Pärla föddes i ett jourhem dagen efter att hans mamma Ebba (dvärgteddy) kom till Smådjurschansen. Även pappa Didrik (dvärgvädur) har omplacerats via Smådjurschansen. Pärlas föräldrar är underbart sociala och tillgivna individer båda två.
Själv är Pärla framåt, nyfiken och modig. Han är alltid steget före sina kullsyskon när det gäller att prova nya saker. Han kommer direkt fram och hälsar och sitter gärna länge i famnen och myser. I jourhemmet bor Pärla frigående inomhus. Han är van vid barn. Pärla har fått sina tänder kollade hos veterinär och allt såg bra ut.

 
Priset för att adoptera Pärla är 1000 kr.

Klöver - bokad

Stad: Lindesberg

Ålder: okänd

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja, 29/6-22

Klöver kom till Smådjurschansen i juni 2022 i samband med ett vanvårdsärende via Länsstyrelsen. När han kom till jourhemmet var han nedkissad och tovig samt hade även flera sår över hela kroppen men framförallt på öronen där han även har flera jack. Detta efter att ha bott trångt med okastrerade hanar. Klöver fann sig snabbt tillrätta i jourhemmet och utforskade sin omgivning med stor nyfikenhet. Han är trevlig i all hantering men trivs inte i famnen där han lätt blir sprattlig. Klöver är döv men det är inget som han lider av. Sedan september bor Klöver i jourhem utomhus tillsammans med kaninen Jonna (som han kan adopteras tillsammans med). Klöver är en liten kille på 1,2kg som blivit mer social och positivt nyfiken genom att bo tillsammans med en artfrände. Inhägnaden de bor i angränsar till flera kastrerade hanar vilket Klöver först upplevde rätt frustrerande då han ofta skuttade runt och märkte revir. Men nu under hösten har Klöver så gott som helt slutat med det och han bryr sig knappt alls om de andra kaninerna i angränsande inhägnader längre och det är så underbart att se hur trygg och lugn han blivit i samspel med andra kaniner. Klöver älskar att gräva i sandlådan, floppar gärna i sanden och han kan jobba långa stunder med att bädda och flytta runt på halmen i bodelen tills det blir precis som han vill ha det. I sitt framtida hem tror jourhemmet att Klöver skulle trivas bäst som innekanin tillsammans med en inte alltför dominant hona. Klöver är rumsren.
 
Priset för att adoptera Klöver är 1800 kr. Adopteras Klöver tillsammans med Jonna är priset för de båda 2000 kr.

Oskar - bokad

Stad: Göteborg

Ålder: född december 2020

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja, 13/4-23

Oskar kom till Smådjurschansen första gången i mars 2023 efter att han och hans bröder lämnades in till en djurklinik för avlivning, eftersom deras ägare inte hittade hem till dem. Han adopterades, och kom sedan tillbaka till Smådjurschansen i maj 2023 då hemmets katter inte mådde bra.

Oskar är en underbart söt och snäll kanin som inte haft så mycket erfarenhet med människor innan han kom till Smådjurschansen. Han är väldigt nyfiken och kommer gärna fram och hälsar, dock är det ännu lite läskigt att bli klappad. Detta är något som jourhemmet jobbar på, och förmodligen är det bara en tidsfråga tills Oskar blommar ut. Oskar är rumsren, har fint temperament och gnager inte på lister/sladdar/tapet eller dylikt. Han är en väldigt matmotiverad och smart liten kille som säkert går att lära ticks. Mer information kommer när jourhemmet har lärt känna honom bättre.
 
Priset för att adoptera Oskar är 1800 kr.

Cabriolet - bokad

Stad: Örebro

Ålder: uppskattningsvis 1-3 år

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja, 7/9-2022

Cabriolet kom till Smådjurschansen i juni 2022 efter att Länsstyrelsen omhändertagit ett större antal kaniner från vanvård. Cab, eller kebab-Cab som han kallas av jourhemmets söner, är van vid hund dock inte vid katt ännu. Vi tror dock inte att katt skulle vara något problem då han tar det mesta med ro och tycker han inte om något så förmedlar han det med ett bra sätt, när jourhemmets hund är för jobbig eller närgången så slår Cab med tassarna på hundens nos. Cab är okej med det mesta som händer hemma förutom sopkvasten, den hatar han med själ och hela sitt kaninhjärta. Cab är rumsren och väldigt noga med allting i sin omgivning, han flyttar och möblerar om tills allting står där han vill ha det. Cab är en tuff liten kille som inte tar skit från någon. Han är lugn och självsäker i sin tillvaro och tar gärna emot klappar och gos, endast på hans egna villkor då förstås. Cab bor just nu inomhus. Han är döv.
 
Priset för att adoptera Cabriolet är 1800 kr.