Kaniner hanar

Rio

Stad: Göteborg (Öjersjö)

Ålder: född 22/11-22 (1 år)

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerade: ja, 15/9-23

Rumsren: jobbas på

Vill bo: inne eller ute

Storlek: liten (1,6kg)

Kom till Smådjurschansen: augusti 2023

Pris: 1800kr

Bakgrund
Rio kom till Smådjursschansen i augusti 2023 då han inte längre kunde stanna i sitt hem.

Om Rio

Rio är en väldigt go, glad, nyfiken, snäll och gosig kanin och kommer snabbt hoppandes när man kommer till han. Samtidigt som han är en väldigt lugn kanin i famnen så har han också mycket energi och gillar att skutta runt. Han kan sprattla lite när man tar upp han men väl i famnen är han trygg och lugn och gillar att mysa och ligger gärna vid halsen på en. I dagsläget är Rio inte rumsren men jourhemmet jobbar på det.
 
Rio bor utomhus i sitt jourhem och han är från sitt tidigare hem van vid hund, katt och barn

Totte

Stad: Karlstad

Ålder: född 2018 (5 år)

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerade: ja, 4/8-23

Rumsren: ja

Vill bo: inne eller ute

Storlek: stor (ca 3kg)

Kom till Smådjurschansen: juni 2023

Pris: 1800kr

Bakgrund
Totte kom till Smådjurschansen i Juni 2023 då han skulle avlivas efter att hans familj tröttnat på honom.

Om Totte
Totte förgyller sitt jourhem med massor av kärlek! Han är snäll, lätt hanterlig lugn och skötsam. Han har varit rumsren sedan dag ett. Totte möter dig alltid vid dörren och ser extra fram emot att bli klappad länge. Det bästa han vet är att få en stor skål med massor av gräs och maskrosblad.

I jourhemmet bor Totte inomhus men han skulle älska att bo utomhus då han kräver en stor yta samt många olika nivåer att klättra/hoppa på. Totte har inte visat något intresse i att bita i sladdar och möbler, han tycker dock att det är lite läskigt med halkiga golv. Totte har testat att gå i sele vilket har gått väldigt bra, han är lugn och trygg utomhus. Tottes favoritplats i hemmet är att ligga på fönsterbrädan och spana ut genom fönstret. Vi är säkra på att Totte kommer bli en älskad familjemedlem i sitt framtida hem!

Remus

Stad: Borås

Ålder: född 1/5-21 (2 år)

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerade: ja, 1/9-23

Rumsren: ja

Vill bo: inne eller ute

Storlek: stor (ca 3kg)

Kom till Smådjurschansen: september 2023

Pris: 1800kr

Bakgrund
Remus kom till Smådjurschansen i september 2023 efter att en veterinär räddat han från avlivning. 

Om Remus
När Remus kom till jourhemmet så var han överviktig (över 3 kg) samt hade trycksår och några andra besvär. Nu har han inga trycksår längre och mår bra i övrigt. Remus viktresa går också jättebra, han kämpar på! Remus hade i sitt tidigare hem inte ätit så mycket hö vilket hade bidragit till, förutom övervikten, att hans tänder inte slipats som dem bör göra. Nu när han så duktigt äter hö kommer det säkert att rätta till sig helt.

Trots att Remus kom till Smådjurschansen med olika problem så är han en väldigt snäll kanin med en underbar personlighet. Han är aktiv och rolig att hänga med då han är nyfiken och utforskande men också kontaktsökande och social. Remus uppskattar en bra uppsikt och hittas ofta uppe på en hylla. Han bor utomhus i jourhemmet men trivs också inne och har inget problem med trappor eller hala golv. Han är van med barn i alla åldrar och tar allt med ro. Remus är mysig, jättegosig och fluffig som en teddybjörn. Han älskar att sitta länge i famnen och bli klappad! Det är inget problem att lyfta honom (förutom att han är en större kille!) eller att klippa hans klor. Remus är helt rumsren. Det är nog ingen överraskning att Remus är också väldigt matglad och uppskattar allt som han blir serverad, speciellt maskrosblad och romansallad.

Bra att veta
Remus har kommit ner i vikt en hel del sedan han började få rätt kost och har fått möjligheten att aktivera sig. Hans ideala vikt ligger på 2,2 kg.

Lillebror

Stad: Karlstad

Ålder: okänd, uppskattningsvis född v. 14 2023

Kön: hane

Kastrerad: adopteras okastrerad samt med kastreringskrav då han är för ung att kastreras.

Vaccinerade: ja, 11/6-23

Rumsren: ja

Vill bo: inne eller ute

Storlek: liten (1,1kg)

Kom till Smådjurschansen: maj 2023

Pris: 1000kr

Bakgrund
Lillebror kom till Smådjurschansen i maj 2023 efter att han hittats ensam utomhus på en förskola. Han är uppfödd på flaska.

Om Lillebror
Lillebror är en liten kille med mycket energi. Han är självsäker och tuff och är inte rädd för att utforska nya miljöer. Han klättrar både högt och lågt i jourhemmet och är en mästare på att hitta små krypin. I början hade lillebror svårt att acceptera nya människor men har gjort stora framsteg och kommer nu fram och hälsar på nya människor ibland. Lillebror har börjat uppskatta mys och gos i korta stunder och kryper upp vid halsen på en och ligger och gostuggar. Han gillar att leka och busa och springer runt på jourmatte tills han får som han vill. Han älskar att leka i sängen och gör en massa glädjeskutt där. Lillebror tycker det är läskigt med höga ljud och plötsliga rörelser och springer då och gömmer sig. Tidigare har lillebror träffat andra kaniner och råttor utan problem. I jourhemmet bor han med katter som han mer än gärna leker och pussar på. Lillebror är van vid hantering och är inga problem att hantera eller att bära han.

Bra att veta
Han gillar inte barn och vill bo i ett hem utan barn eller med äldre barn ( ca 15+). Han har inte träffat hund eller katt men skulle nog vara rädd för dem, även om de är snälla.

Lillebror kan bo både ute och inne men behöver bo rymningssäkert.

Harvey

Stad: Stockholm (Solna)

Ålder: född i april/maj 2022 (1 år)

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerade: ja, 24/4-23

Rumsren: ja

Vill bo: inne

Storlek: liten (strax under 2kg)

Kom till Smådjurschansen: april 2023

Pris: 1000kr

Bakgrund
Harvey kom till Smådjurschansen i april 2023 då hans familj inte kunde ha kvar honom på grund av flytt utomlands. I sitt tidigare hem bodde han som ensam utekanin.

Om Harvey
I jourhemmet bor han inne och där sprider han mycket glädje genom sitt glada och sociala sätt. Från första stund har han varit nyfiken och han vill gärna ha sällskap hela tiden. Han vill alltid vara med där det händer saker och följer efter jourmatte överallt. Han kommer när man ropar på honom, är pigg och glad i sitt sätt att möta en och han spritter av glädje när han får sällskap eller att det vankas mat.

Till en början märktes det att han inte var så van vid beröring, men genom att ta det i Harveys takt och på hans villkor har han insett att klappar är mysigt och numera vill han bli klappad långa stunder. När man klappar honom mysknastrar han med tänderna och slumrar till; slutar man klappa ber han vänligt och försynt att man ska fortsätta. Han är en lugn och mysig kanin som gärna sällskapar och sträcker ut sig bredvid en i soffan. Han är en mästare på att floppa och det märks verkligen att han njuter.

Harvey har också en sprallig sida och varje dag bjuder han på lekfullt glädjespring och bus. Han vill ha saker att aktivera sig med och i jourhemmet är favoritsysslorna att skutta runt och undersöka allt och att leta efter gömda pellets. Favoritleksaken är den pelletsfyllda aktiveringsbollen som han hanterar som ett proffs. Han vill alltid ha saker att gnaga på tillhands som grenar och kartonger.

Harvey är rumsren, endast ett ytterst fåtal pluttar hamnar på fel ställe. Som de flesta kaniner tycker han det är obehagligt att bli upplyft eller att sitta i famnen, och kan sprattla om man inte har ett tryggt grepp. Han är alltid mycket snäll vid hantering och är enkel att klippa klorna på. Vid kloklippning visar han stort tålamod med att jourmatte kan vara långsam och han sitter snällt och stilla och låter klorna bli klippta. Han är inte van vid andra djur eller barn men det skulle säkert funka bra med tanke på hur social han är. När jourhemmet reste bort hade han kaninvakt vilket gick utmärkt och han var snabb med att bli sällskaplig och kelig med vakten.

Han är av rasen Liten Rex och väger strax under 2 kg. Han äter hö med bra aptit och vill man göra honom extra glad kan man bjuda på rönnblad.

 
Bra att veta
Harvey behöver bo inne då han behöver äta begränsat med gräs. Han behöver vistas på mjukt underlag för att inte få trycksår men han skuttar gladeligen runt överallt, även på hårda parkettgolv. Han kan bli rädd för hastiga rörelser och skulle därför nog trivas bäst i ett hem som inte är alltför livligt.

Han är troligtvis vitscheck vilket betyder att han kan ha den kroniska sjukdomen megacolon som påverkar funktionen i tarmen. Enligt veterinär är hans hälsa god och om han har megacolon är det en mycket lindrig variant då han aldrig haft magproblem under sin tid i jourhemmet.

Posty

Stad: Västerås

Ålder: född september 2022 (1 år)

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerade: ja, 12/5-23

Rumsren: ja

Vill bo: inne eller ute

Storlek: stor (3kg)

Kom till Smådjurschansen: mars 2023

Pris: 1800kr

Bakgrund
Posty kom till Smådjurschansen i mars 2023 efter att Länsstyrelsen omhändertagit honom och ett antal andra kaniner från vanvård. Innan Posty och han vänner räddades bodde de många kaniner tillsammans på en alldeles för liten yta. De bodde i sitt eget och varandras avföring och eftersom de bodde så trångt har de bråkat mycket och skadat varandra. Postys skador är nu läkta.

Om Posty
Posty är trots sin bakgrund väldigt social och accepterar klappar även om han inte riktigt förstår vitsen med dem ännu, han vill hellre springa runt och nosa på saker och utforska sin omgivning. Han är mycket nyfiken och ska hela tiden vara med när man grejar i hans rum och han blir alltid lika glad när man kommer in till honom. Har man något gott i handen så kommer Posty nyfiket fram. Favoriten är persilja! Posty är en belgisk jätte men en relativt liten sådan. Posty bor inomhus i sitt jourhem.

Han är väldigt social, så han behöver ett hem med sällskap och där kan får vara med. Han gillar inte när man klipper klor, så då behövs en del mutor. Gillar inte att bli buren. 

Magnum

Stad: Stockholm

Ålder: okänd, uppskattningsvis 1-3 år

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerade: ja, 18/8-22

Rumsren: ja

Vill bo: inne eller ute

Storlek: liten (ca 1,5-2kg)

Kom till Smådjurschansen: juni 2022

Pris: 1800kr

Bakgrund
Magnum kom till Smådjurschansen i juni 2022 i ett vanvårdsärende. 

Om Magnum
Magnum tycker efter nästan 1,5 år i jourhemmet att det är mysigt att gosa och även att bli buren korta stunder. Magnum har dock väldigt stark karaktär och allt gos sker alltid på Magnums villkor och vissa dagar är han gosigare än andra. Jourhemmet tror att han saknar en kaninkompis och kan med fördel bo med en mer tillgiven kanintjej.

Magnum är lös i ett kaninsäkrat jourhem då han inte tycker om att vara instängd. Han kan dessutom äta på sladdar som lämnas framme, och knapparna på fjärrkontroller är extra goda.

Magnum är en mycket bestämd kille och vill ha mycket aktivering i form av pinnar, bollar, kartonger (att äta på) och andra leksaker. Magnum är rumsren.

Bra att veta
Magnum är döv och därför lite känslig för hastiga rörelser men är trots det mycket nyfiken, social och vill alltid vara kring jourmattes fötter.

Marshmallow

Stad: Uppsala (Knivsta)

Ålder: född 14/7-22 (1 år)

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerade: ja, 2/6-23

Rumsren: ja

Vill bo: inne

Storlek: liten (1,8kg)

Kom till Smådjurschansen: april 2023

Pris: 1800kr

Bakgrund
Marshmallow kom som en omplacering då han och hans bror inte kom överens länge. Han bodde i en barnfamilj så han är van med barn.

Om Marshmallow
Marshmallow är en mycket aktiv, matglad, super trevlig och social kanin. Han är rumsren och lätt att hantera och klippa klor på. Han älskar att krypa in i och bakom saker men är försiktig när det gäller att hoppa upp på saker. Har börjat hoppa upp i soffan och fönster där han smaskat på en aloe vera.

Han är nyfiken och vill gärna vara med där det händer saker och söker hela tiden kontakt med människor. Han kommunicerar tydligt och visar när han vill ner eller inte gillar något, genom att krafsa och buffa på en. Med bestämda stamp talar han om att han inte gillar något. Det har tagit tid för honom att komma över sin rädsla för jourhemmets katter. I början blev han vettskrämd av att bara nosa på kattborsten.

Eftersom han är en aktiv kanin behöver och vill han ha utrymme att springa runt på. Han behöver en trygg och snäll kaninkompis att mysa med skulle vara bra då han vill ha/söker sällskap hela tiden.

Bra att veta
Marshmallow är döv. Detta gör att han kan bli mycket rädd, stampa och springa undan när man kommer. Han är helt orädd eller obrydd för höga ljud (som larm) som kaniner vanligen reagerar på.

Han sover ofta väldigt tungt och kan vara mycket svårväckt även när man berör honom. Vilket kan upplevas obehagligt då han ser död ut.

Eftersom han kommunicerar genom att stampa hårt när han vill något (ha hö, vatten, sällskap eller är orolig) kan det upplevas störande om han bor ovanför eller i någons sovrum.

Han har två äldre och läkta skador som inte besvärat honom, en kloskada och nosskada som ger honom karaktär och en näpen uppsyn.

Linus

Stad: Stockholm (Hägersten)

Ålder: född 1/8-19 (4 år)

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerade: ja

Rumsren: ja

Vill bo: inne eller ute

Storlek: mellan (2kg)

Kom till Smådjurschansen: november 2022

Pris: 1800kr

Bakgrund
Linus adopterades från Smådjurschansen i januari 2023, som sällskap till familjens kaninhona. Tyvärr gick de inte ihop, och Linus har nu fått komma tillbaka till organisationen.
 
Om Linus
Linus är en glad och nyfiken kille som gärna vill vara med på allt som händer. Han är kvick och vaken i sitt sätt, och är därför väldigt uppmärksam på ljud och rörelser. Han är inte skygg, utan vill gärna utforska nya platser och människor men i sin egen takt. Linus har mycket åsikter om hur han vill ha saker och ting och visar detta tydligt. Med människor han litar på vill han gärna gosa och visar detta genom att krypa fram till jourmatte med nedsänkt huvud eller gosa in sig på “sin” plats i soffan. Finns det ingen människa att gosa med när Linus är på det humöret löser han helt enkelt problemet själv, genom att gosa in sig i sin älskade filt. 
 
Linus stora snuttefilt kommer från hans första jourhem, och den tar han så klart med sig när han flyttar. Filten är Linus mycket kär och han är noga med att såväl människor som kaniner är försiktiga med den. Han är expert på att själv bädda ner sig i filten och använder tänderna för att försiktigt dra den över sig som ett täcke. Linus är också mycket matglad och har i jourhemmet snabbt snappat upp de tricks jourhemmet försökt lära honom.
 
Linus bor idag inomhus och trivs bra med det, men har uppskattat att vistas ute och jourhemmet tror att han skulle trivas med det också. Han biter inte på möbler eller liknande, men har en stor förkärlek för saker av gummi och plast så kablar etc. behöver säkras.  Linus är helt rumsren.
 
Bra att veta
När Linus blir irriterad, antingen för att någon bråkar med hans filt eller klappar på honom när han vill vara ifred, visar han detta genom att putta bort händer och fötter. Han försöker inte bitas, men kan vara lite hårdhänt. Detta i kombination med att han är så matglad gör att han inte bör bo i en familj med små barn. Risken är stor att han upplever det som stressande och att små barnfingrar kan skadas när han hoppar efter pelletsen eller “städar bort” icke uppskattat sällskap. Linus adopterades av en familj med ett äldre barn och bodde i hennes rum utan problem.
 
Linus vill ha en kaninkompis i sitt framtida hem. Det är dock viktigt att ha i åtanke att han precis gått igenom en misslyckad ihopsättning som tyvärr slutade med vissa skador, och att en ny ihopsättning därmed bör göras med stort tålamod och försiktighet. Vi rekommenderar att adoptören tar hjälp av Kaninkonsulten med detta.

Oskar

Stad: Uppsala (Knivsta)

Ålder: född december 2022 (1 år)

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerade: ja, 13/4-23

Rumsren: ja

Vill bo: inne eller ute

Storlek: liten (ca 1,5kg)

Kom till Smådjurschansen: mars 2023

Pris: 1800kr

Bakgrund
Oskar kom till Smådjurschansen första gången i mars 2023 efter att han och hans bröder lämnades in till en djurklinik för avlivning, eftersom deras ägare inte hittade hem till dem. Han adopterades, och kom sedan tillbaka till Smådjurschansen i maj 2023. Han adopterades ytterligare en gång men kom åter till Smådjurchansen i augusti 2023.

Om Oskar
Oskar är en fantastiskt fin liten kille. Redan från början visade han framtassarna och tog för sig i jourhemmet. Där bor han tillsammans med katter och småhundar vilket går hur bra som helst. Han har inte visat varken rädsla eller aggressivitet inför de andra djuren, tvärtom är han mycket nyfiken. Han tycker däremot att det är lite jobbigt med mänsklig hantering men det är något jourhemmet jobbar på att förbättra. Han kommer dock på inkallning och blir han bjuden på något gott sitter han gärna kvar och låter sig klappas. Favoriterna är maskrosrötter och citronmeliss, för dessa kommer han springandes i full fart.

 

Han går gärna på upptäcksfärd och har inte visat några tendenser till att gnaga på lister/sladdar och liknande. Han har inga problem med att skutta på golv, både parkett och plastmatta går bra.

Timotej (Timmy)

Stad: Örebro (Odensbacken)

Ålder: okänd, uppskattningsvis 2-4 år

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerade: ja

Rumsren: ja

Vill bo: inne eller ute

Storlek: stor (3,2kg)

Kom till Smådjurschansen: juni 2023

Pris: 1800kr

Bakgrund
Timotej kom till Smådjurschansen i juni 2023 efter att han hittats utomhus.

Om Timotej

Timmy är social och hälsar när man kommer. Han är obrydd av sig och man får klappa och bära honom utan problem. Timmy är väldigt framåt o nyfiken på allt och är gärna med när man fixar o städar. Han kan nafsa på ens ben om man är ivägen.

Han bor utomhus o trivs väldigt bra med det. Äter gräs dagligen. Timmy har umgåtts med barn mellan 2 till 8 år gamla.

Casanova

Stad: Borås

Ålder: okänd, uppskattningsvis 2 år

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerade: ja, 19/6-23

Rumsren: ja

Vill bo: inne eller ute

Storlek: liten (1,6kg)

Kom till Smådjurschansen: maj 2023

Pris: 1000kr

Bakgrund
Smådjurschansen i maj 2023 efter att han helt plötsligt dök upp på en av våra jourhems tomter. Casanova hängde hängivet i närheten av jourhemmets fina honor, därav namnet Casanova. Han var så förtrollad att jourhemmet lyckades fånga in honom. Av boende i området uppdagades det att Casanova varit hemlös under flera månaders tid. En person i grannskapet hade sett till att Casanova hade mat och vatten under vintern så att han överlevde.

Om Casanova

Casanova har utvecklat mycket under den tiden som han har bott i sitt jourhem, från att vara rädd och mager till att vara en riktigt mysig kille — framför allt med dem som han känner sig tryggast med, men även människor han känner mindre väl om de är lugna. Han sitter gärna i famnen och gosar så länge som helst! När hans människor kommer, skuttar han direkt fram vid besök och äter ur handen eller njuter av klappar och uppmärksamhet. Han säger till med kroppsspråket när han vill upp i famnen. Kanske får man också pussar!

Han är lätt att hantera på alla sätt och väldigt duktig med toalådan. Casanova uppskattar en bra utsikt men också tunnlar och gömställen. Han gillar att gräva ibland men det går i perioder. Casanova är alltid jättesnäll och han är även social och nyfiken när han känner sig trygg. Casanova söker en trygg hona (eller flera!) som önskar sig en stilig och lojal partner som kommer att avguda henne kravlöst.

Bra att veta
Casanova gillar lugna människor och miljöer samt rutiner och förutsägbarhet. Han behöver tid vid förändringar. Därför är han avvaktande med nya personer och kan bli bekymrad över plötsliga ljud. (Man vet inte vad han var med om när han kämpade att överleva själv utomhus.) Casanova skulle trivas bäst i ett lugnt hem utan hundar och med lite äldre barn eller bara vuxna människor. Casanova gillar verkligen att vara i närheten av andra kaniner (han hänger oftast nära kaninerna i hagen bredvid) speciellt tjejer, så han behöver ett hem som kan ge honom en hona (eller flera!) att dyrka.

Stitch

Stad: Uppsala

Ålder: född våren 2021 (2 år)

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerade: ja, 25/1-23

Rumsren: ja

Vill bo: inne eller ute

Storlek: liten (1,5kg)

Kom till Smådjurschansen: juni 2021

Pris: 1000kr

Bakgrund
Stitch kom till Smådjurschansen som kaninunge i juni 2021 efter att han hittats utomhus av en privatperson.

Om Stitch
Stitch är lite försiktig i nya miljöer, men han är nyfiken och undersöker allt. Om det plockas fram något gott så kommer han springandes med upphetsade små ”um”-ljud och glädjeskutt. Stitch är social, håller sig nära sina favoritpersoner och kommer när man ropar på honom. Han gillar också att bli klappad på huvudet, speciellt samtidigt som det tuggas på något gott. Han gillar att springa fort genom tunnlar och hus med flera ingångar, samt väljer ofta att vila på de platserna när han sprungit klart. 

 
Han är rumsren och gnager inte på möbler eller sladdar, men älskar äppelgrenar att gnaga på samt att gräva i sin grävlåda. Stitch kan bo både inomhus och utomhus, med minst en trygg kaninkompis. Han är bekväm med, och nyfiken på, den kaninvana hunden som bor i jourhemmet.
 
Bra att veta
Stitch behöver bo i ett rymningssäkert hägn, speciellt om han ska bo utomhus.

Maskot

Stad: Västerås

Ålder: född i början av augusti 2022 (1 år)

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerade: ja, 28/10-22

Rumsren: ja

Vill bo: inne eller ute

Storlek: liten (ca 1kg)

Kom till Smådjurschansen: augusti 2022

Pris: 1000kr

Bakgrund
Maskot kom till Smådjurschansen i augusti 2022 efter att han och hans 5 syskon hittats utomhus på en byggarbetsplats utan någon vuxen kanin i närheten. Maskot var den minsta i syskonskaran och är troligen född i början av augusti 2022. 

Om Maskot
Maskot är charmig och nyfiken men lite försiktig kille. Han kommer alltid fram och hälsar och springer ofta runt fötterna på jourmatte. Maskot är ganska liten (väger ca 1kg) men är väldigt matglad och aktiv. Han älskar all form av aktivering så som fodersök eller olika aktiveringsleksaker.
 
Maskot tycker de är lite läskigt att bli klappad och buren men när han kommer upp i jourmattes famn tycker han det är mysigt. Får han kli under hakan och runt ansiktet njuter han ordentligt. På dagarna gillar Maskot att ligga på höga höjder, speciellt ett fönster, för att spana. Om man sitter med honom kommer han direkt upp i knät för att leta efter något gott. 
 
I jourhemmet finns det en katt som Maskot hälsar på utan problem men de umgås inte. När han känner sig trygg är han väldigt social och framåt. Det går bra att klippa hans klor. Han bor inomhus och är rumsren.
 
Bra att veta
Han blir lätt skrämd vid plötsliga rörelser eller ljud och springer då och gömma sig. Men nästan direkt tar hans nyfikenhet över och han vill undersöka. Om man har tålamod och låter Maskot ta det i sin takt så blir han snabbt väldigt social. Maskot vill komma till ett lugnt hem där man har tålamod och ger honom den tid han behöver. 
 
Maskot kan bo både ute och inne, men behöver bo rymningssäkert.

Olof

Stad: Västerås

Ålder: född 14/7-22 (1 år)

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerade: ja, 18/4-23

Rumsren: ja

Vill bo: inne eller ute

Storlek: liten (ca 1,5kg)

Kom till Smådjurschansen: april 2023

Pris: 1800kr

Bakgrund
Olof kom till Smådjurschansen i april 2023 efter att deras familj inte kunde ha kvar honom då Olof och hans bror börjat slåss.

Om Olof
Olof är en glad kille som är väldigt nyfiken. Han gillar att vara med där det händer. Han sitter gärna under bordet eller i soffan om jourmatte är där eller om jourmatte har vänner eller familj över. Olof gillar att mysa i korta stunder men inte för länge, då blir det tråkigt. Då går han heller iväg och äter hö. Han är rumsren. 

Olof biter inte på saker i hemmet och trygg. Han är tillexempel inte rädd för dammsugaren. Han hoppar just nu runt fritt i lägenheten och sover i sängen på nätterna (där han gärna gillar att bädda till perfektion). Man kan även klippa klorna på honom utan problem. Olof är en riktigt charmig kille och kan charma allas hjärtan. Finns ingen som inte älskar Olof.

Einar

Stad: Eskilstuna

Ålder: född i mitten av 2022 (1 år)

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerade: ja, 19/6-23

Rumsren: jobbas på

Vill bo: inne eller ute

Storlek: liten (1,8kg)

Kom till Smådjurschansen: mars 2023

Pris: 1800kr

Bakgrund
Einar lämnades in till Smådjurschansen i mars 2023 då han riskerade avlivning på grund av allergi och flytt.

Om Einar
Han har kommit tillrätta fint i jourhemmet och är väldigt glad och social. Einar bor inomhus i jourhemmet och är rumsren. Han sitter gärna med i soffan och umgås, låter blir att tugga på olämpliga saker och är snäll i famnen. Han är van vid hund, katt och barn. 
 
Bra att veta
I och med att Einar är en långhårig kanin så kommer han behöva få hjälp med sin pälsvård ca en gång i veckan. 

Sasha

Stad: Stockholm

Ålder: okänd, uppskattningsvis 2-4 år

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerade: ja, 4/8-23

Rumsren: ja

Vill bo: inne eller ute

Storlek: mellan (2kg)

Kom till Smådjurschansen: juli 2023

Pris: 1800kr

Bakgrund
Sasha kom till Smådjurschansen i juli 2023 efter att ha hittats av en privatperson i ett villaområde.

Om Sasha
Sasha är en pigg kille som älskar att vara med överallt och följer helst efter en. Han tycker mycket om att gosa och gillar att bli klappad på huvudet och öronen, ibland kan det hända att han vill ligga i knät och mysa. Vi tror att han skulle fungera i en familj med barn/andra djur då han är hur cool som helst. 

Han bor just nu inomhus och är rumsren. Han trivs även bra utomhus och kan flytta ut innan det blir kallt.

Bra att veta

Troligen är Sasha döv, vilket är vanligt när det kommer till vita, blåögda kanin och påverkar honom inte alls.

Bamse

Stad: Norrtälje (Riala)

Ålder: okänd, uppskattningsvis 1 år

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerade: ja, 14/4-23

Rumsren: ja

Vill bo: inne eller ute

Storlek: liten (1,4kg)

Kom till Smådjurschansen: mars 2023

Pris: 1000kr

Bakgrund
Bamse kom till Smådjurschansen i mars 2023 efter att ha hittats på en parkering mitt i ett lagerområde.

Om Bamse
Han är nyfiken på sin omgivning och i början av jourhemstiden var han mycket försiktig kring människor, men kommer nu framskuttandes så fort man kommer nära. Han är ung och mycket pigg och utforskar gärna sin omgivning, och då varje yta han kommer åt. Ofta ser jourhemmet honom ståendes på bakbenen på väg upp mot en högre yta så han kan ha ordentlig uppsikt. Så se upp med blommorna! Men favoritplatsen är en stor blomkruka där han tryggt kan vila.

Bamse är rumsren och väldigt snäll. När han först kom till jourhemmet var han väldigt rädd, men för var dag som gått har han landat mer och mer i hemmet och med jourfamiljen och känns nu mycket tryggare. Han trivs inte med att bli uppburen men går man ner på hans nivå istället så låter han sig bli klappad och gosad med utan problem. Han kommer även ofta fram och nosar på en om man är i närheten, särskilt om man kommer från köket och luktar lite mat om händerna. Då är Bamse där och slickar en ren!

Han bor inomhus i jourhemmet men skulle definitivt även trivas ute. Bamse är van vid barn i yngre ålder samt hundar.

Fizze

Stad: Stockholm (Frescati/Lappkärrsberget)

Ålder: okänd, uppskattningsvis 1-3 år

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerade: ja, 26/4-23

Rumsren: ja

Vill bo: inne

Storlek: mellan (2kg)

Kom till Smådjurschansen: mars 2023

Pris: 1800kr

Bakgrund
Fizze kom till Smådjurschansen i mars 2023. Några boende i ett område hade under ett par dagar sett honom bland hyreshusen. Han var enkel att fånga in och det visade sig vara en liten okastrerad kille med långa klor, en hel del tovor.

Om Fizze
Den här killen har en stor personlighet och är en liten charmör som får alla människor på fall. Vilket han tycker är väldigt trevligt då han gärna vill komma fram och hälsa (på unga som gamla). Fizzes favoritsysslor är att hoppa upp på diverse möbler, fönsterbrädor, äta, race:a, gräva i grävlådan (framförallt om det göms lite godsaker där i) och vara ute på upptäcktsfärd. Han är en aktiv och nyfiken kille och skulle älska stora ytor i sitt föralltidhem. 
 
Han är väldigt duktig på att försöka kommunicera och visar ofta om han är missnöjd, tycker att saker eller jourmatte är ivägen, men också när han verkligen tycker om något. Han försöker kommunicera så gott det går, men kan ibland bli frustrerad över att inte lyckas nå fram i sin kommunikation och kan då nafsa lite försiktigt för att visa sin frustration. Fizze är ett matvrak utan dess like. Han tar varje chans han får till att norpa mat från jourmatte eller direkt från kylskåpet. Människomat som står framme bör vara under uppsikt (från någon annan än Fizze). Han kan bli väldigt exalterad om han blir matad med godsaker och vill gärna få tag på mer mer mer, och kan då upplevas som lite intensiv. Om han blir matad direkt ur handen så kan han ibland ha lite svårt att skilja på om fingrarna bara luktar mat eller om det också är mat. 
 
Han är rumsren. Nästan lite för rumsren, eftersom han bara uträttar sina behov i toalådan, och håller sig när han är i transportburen eller ute i naturen. Vid längre vistelser utanför hemmet kan man därför behöva ha med en liten toalåda åt honom. Han har hittills inte visat något intresse av att tugga på saker, lister eller annat, men det går inte att lova att han aldrig kommer att göra det. Han har inga problem med att gå på parkett, klinker, sten- eller linoleumgolv, men han föredrar när det finns mycket mattor.
 
Bra att veta
Han är rädd för höga ljud och plötsliga rörelser. Mycket människor är inga problem så länge det inte är allt för mycket stoj och att han har möjlighet att dra sig tillbaks om det blir för mycket intryck.
 
Han är väldigt sällskaplig men vill inte bli klappad eller upplyft. Därför vill han ha minst en kaninkompis och gärna bo i ett hem där han kan få umgås mycket med sin människa/familj.
 
Att adoptera Fizze kommer att innebär pälsvård ett par gånger i månaden, då pälsen på undersidan av kroppen är benägen att tova sig. När det börjar bli mer än 24°C så vill han få pälsen på kroppen rakad, då han inte hanterar värme särskilt bra. Han är inte helt lätt att klippa klor eller tovor på då han är väldigt rörlig och inte tycker om när man rör honom, så att vara två som hjälps åt är att rekommendera.

Blåbär

Stad: Uppsala

Ålder: född 25/6-22 (1 år)

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerade: ja, 6/7-23

Rumsren: ja

Vill bo: inne 

Storlek: liten (1,2kg)

Kom till Smådjurschansen: januari 2023

Pris: 1800kr

Bakgrund
Blåbär kom till Smådjurschansen i januari 2023 då hans tidigare familj inte kunde ha kvar honom. Som kaninunge adopterades Blåbär från Smådjurschansen, då hans mamma kommit till oss i ett stort vanvårdsärande.

Om Blåbär
Blåbär är en väldigt social och mysig kanin med mycket energi! Han bor för tillfället inomhus där han springer runt fritt. Blåbär är i princip rumsren (med undantag för vissa olyckor) och har inte visat tendens att tugga på varken sladdar eller möbler. Det går bra att bära honom men vill ibland inte sitta i knät allt för länge.

Bra att veta
Blåbär är en dvärgvädur med teddypäls, som kräver att man borstar varje dag samt klipper den. På grund av Blåbärs pälskvalité ska han inte bo utomhus under vinterhalvåret. Blåbär har även visat tendens på nedsatt hörsel och därför bör man vara försiktig när man ska klappa då han kan bli rädd.

Blåbär är rumsren, men kissar i sängen om han kommer upp på den. Därför är det bra om han i sitt framtida hem kan skilja av från säng och eventuellt soffa i hemmet.

Miamore

Stad: Stockholm (Nacka)

Ålder: okänd, uppskattningsvis född feb-mars 2023

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerade: ja, 30/8-23

Rumsren: jobbas på

Vill bo: inne eller ute

Storlek: liten (1,2kg)

Kom till Smådjurschansen: juni 2023

Pris: 1800kr

Bakgrund
Miamore kom till Smådjurschansen i juni 2023 efter att han hittats utomhus.

Om Miamore
Han är otroligt charmig. När han först kom till jourhemmet var han väldigt osäker och försiktig men blir mer och mer trygg och social för varje dag. Han är väldigt nyfiken och vill gärna hänga med och se vad som händer. Han tycker om att utforska nya ställen i jourhemmet och provsmakar gärna på trämöbler.
 
Miamore vill gärna vara nära och umgås på sina villkor, och man vinner hans tillit genom att vänta in honom och låta honom ta kontakt först. Han kan bli lite skrämd när man snabbt sträcker fram händerna mot honom och springa iväg. Men det glöms snabbt bort med lite godis-mutor. Han är snäll vid hantering och kommer fram och hälsar när man närmar sig honom och tycker ibland om att bli klappad men vill gärna undersöka om du har något gott att ge honom först. 

Han är nästan rumsren men enstaka olyckor sker utanför lådan ibland, men det blir troligen bättre efter kastrering.

Bra att veta
Miamore bor idag inne, han är expert på att rymma från hagen i jourhemmet, så han behöver ett rymningssäkert hem. 

Rufus

Stad: Örebro

Ålder: okänd, uppskattningsvis född maj 2023

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerade: ja, 18/8-23

Rumsren: jobbas på

Vill bo: inne eller ute

Storlek: liten (1,1kg)

Kom till Smådjurschansen: augusti 2023

Pris: 1800kr

Bakgrund
Rufus kom till Smådjurschansen i augusti 2023 eftersom han inte fick sina behov tillgodosedda i sitt tidigare hem.

Om Rufus
Rufus är världens mysigaste kanin. Han delar ut pussar till alla som han träffar, och vill gärna ha lite klappar i utbyte. Helst blir han kliad bakom öronen eller klappad längs med nosen upp till öronen. Rufus gosar mer än gärna ned sig i sängen och vill vara nära jourhemmet. Han är väldigt kontaktsökande och kommer gärna fram och hälsar på både nya och redan bekanta människor. Rufus skulle minst sagt kunna beskrivas som sällskapssjuk eftersom han vill vara med jourhemmet överallt och hela tiden.

Rufus är en nyfiken kanin med mycket energi. Rufus nyfikenhet gör att han älskar att upptäcka nya miljöer. Skulle han få välja själv hade han fått hoppa runt överallt i hemmet. Rufus smiter gärna in genom dörrar så fort de öppnas och försöker gladeligen att utforska nya delar av hemmet vid varje chans han får. Rufus har svårt att acceptera att bli instängd och kommer att göra allt han kan för att komma ut. Kompostgaller är ingen match för Rufus. Han kan nämligen både gå igenom hålen, och täcks hålen hoppar han över gallren istället. Om Rufus skulle bo utomhus behöver han därför en rymningssäker bur/inhägnad.

Rufus är matglad och blir väldigt exalterad så fort han känner doften av pellets, hö eller annat smaskigt. Han har även ett stort behov av att gnaga, så kvistar uppskattas mycket. Rufus kan beskrivas som både busig och lekfull. Han uppskattar aktiveringsleksaker, bollar och andra leksaker, gärna sådant som går att tugga på. När det kommer till trix är Rufus lättlärd. Han kan redan komma på inkallning samt snurra runt.

Det går bra att klippa klorna på Rufus, även om han inte uppskattar att bli lyft. Han är nästintill helt rumsren förutom några pluttar som hamnar utanför. Rufus bor just nu inne, vilket fungerar väldigt bra. Rufus gnager inte på möbler eller annat i hemmet. Han skulle troligtvis även trivas bra ute. Rufus har träffat barn, vilket har fungerat bra. Han hoppar upp till dem och låter sig gärna klappas. Upplever han däremot att det blir högljutt eller mycket rörelser så springer han undan. Skulle Rufus komma till ett hem med barn kan det därför vara bra att han får ett eget krypin dit han kan gå om han vill vara ifred.

Bra att veta
Rufus behöver bo i ett utrymningssäkert hägn om han ska bo ute.

Gimli

Stad: Nykvarn

Ålder: född 29/4-23

Kön: hane

Kastrerad: adopteras okastrerad samt med kastreringskrav då hon är för ung för att kastreras

Vaccinerade: ja, 6/7-23

Rumsren: ja

Vill bo: inne eller ute

Kom till Smådjurschansen: april 2023

Pris: 1000kr

Bakgrund
Gimli föddes i ett jourhem 29/4-23. Hans mamma kom en kort tid tidigare till Smådjurschansen efter att ha blivit dumpad i ett skogsområde.

Om Gimli
Gimli är en väldigt trevlig och social unge precis som sin mamma och syskon. Gimli är en väldigt nyfiken och orädd liten kanin som är lätt att hantera.

Philip

Stad: Göteborg (Mölndal)

Ålder: Född 4/3-21 (2 år)

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerade: ja, 26/9-23

Rumsren: jobbas på

Vill bo: inne eller ute

Storlek: liten (1,7kg)

Kom till Smådjurschansen: september 2023

Pris: 1800kr

Bakgrund
Philip kom till Smådjurschansen i september på grund av minskar intresse från hans tidigare familj. Han har tidigare bott ute, men bor nu inomhus.

Om Philip

Philip är inte en rädd kanin men han kan vara lite avståndstagande i början. Han blir bekväm efter en liten stund och kommer då fram och hälsar. Det är ingen storfavorit att bli lyft men han sprattlar inte utan är lugn i famnen. Han är inte rumsren än, men det jobbas på.

Pärla

Stad: Göteborg

Ålder: född 21/2-23

Kön: hane

Kastrerad: kommer kastreras 4/10

Vaccinerade: ja, 25/4-23

Rumsren: jobbas på

Vill bo: inne eller ute

Storlek: liten (ca 750g)

Kom till Smådjurschansen: februari 2023

Pris: 1800kr

Bakgrund
Pärla föddes i ett jourhem dagen efter att hans mamma Ebba (dvärgteddy) kom till Smådjurschansen. Även pappa Didrik (dvärgvädur) har omplacerats via Smådjurschansen. Pärlas föräldrar är underbart sociala och tillgivna individer båda två.

Om Pärla
Pärla framåt, nyfiken och modig. Han är alltid steget före sina kullsyskon när det gäller att prova nya saker. Han kommer direkt fram och hälsar och sitter gärna länge i famnen och myser. I jourhemmet bor Pärla frigående inomhus. Han är van vid barn.

Ferris

Stad: Göteborg

Ålder: okänd, uppskattningsvis 2 år

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerade: kommer vaccineras 2/10

Rumsren: ja

Vill bo: inne

Storlek: mellan (ca 2kg)

Kom till Smådjurschansen: juli 2023

Pris: 1800kr

Bakgrund
Ferris kom till Smådjurschansen i juli 2023 efter att Länsstyrelsen omhändertagit honom från vanvård.

Om Ferris
Ferris är en nyfiken och lyhörd liten kille. Han är en glad kanin som kommer fram till en när man kommer in i hans rum. Han har ännu inte vågat sig ut från rummet han bor i. Den ytan har blivit hans trygghet. Nya miljöer och nya ljud skrämmer honom, och därför kan han behöva bo inomhus.
 
Ferris trivs bra med barn, kommer gärna fram och hjälper till att bygga med klossar, pussas och buffar. När barn kommer in i hans miljö hoppar han fram, luktar och går vidare.
 
Han vill gillar inte att bli buren, och varje ny människa behöver förtjäna hans tillit. Vilket han, trots sin bakgrund, är givmild med. Han är sällskaplig med andra djur. När hamstrarna springer i sin hage lägger han sig raklång med ryggen mot hagen. Han kommer på inkallning och är rumsren.

Kotten

Stad: Stockholm (Högdalen)

Ålder: okänd, uppskattningsvis våren 2023

Kön: hane

Kastrerad: kommer kastreras 25/9

Vaccinerade: ja, 7/9-23

Rumsren: 

Vill bo: inne eller ute

Storlek: liten

Kom till Smådjurschansen: augusti 2023

Pris: 1800kr

Bakgrund
Kotten kom till Smådjurschansen i augusti 2023 efter att ha varit hemlös i minst två månader.

Om Kotten

Kotten är en nyfiken kanin som försiktigt känner av läget innan han med lugn och ro beger sig ut på äventyr. Han är fortfarande någon vaksam när man ska klappa eller bära honom men gör inga direkta motstånd så vi tror att han kommer att bli en social kanin med tiden. Han har ännu inte visat några tendenser till att bitas, han går på sin toalett och verkar vara allmänt mysig. Kotten bor just nu i en en mindre lägenheten där han får skutta fritt vilket han uppskattar. Vill man hamna på kottens rätta sida så ska man bjuda honom på gräs, massor med gräs. Han är även ett stort fan av hö.

Tusse

Stad: Uppsala (Kvarngärdet)

Ålder: okänd, uppskattningsvis född våren 2023

Kön: hane

Kastrerad: kommer kastreras 30/8

Vaccinerade: kommer vaccineras 5/9

Rumsren: ja

Vill bo: inne eller ute

Storlek: liten (1kg)

Kom till Smådjurschansen: augusti 2023

Pris: 1800kr

Bakgrund
Tusse kom till Smådjurschansen efter att en familj sett honom skutta runt ensam i ett lantligt bebyggt område. Boende i området hade fångat in vad dom trodde var alla kaniner, men Tusse var kvar. Han blev omhändertagen och sedan kom han till jourhemmet i mitten av augusti.

Om Tusse

Tusse är, trots hans svåra och orättvisa start på livet, den coolaste, lugnaste, tryggaste och nyfiknaste kaninen. Man kan till exempel dammsuga bredvid honom utan problem. Han älskar hö, gräs, halm, pellets, äpple och morot. I jourhemmet bor han inomhus med en stor yta att leka på, men än så länge har han mest hållit sig till den stängdare delen av ytan. Han är inte rädd att gå på golv.
 
Under tiden i jourhemmet har Tusse blivit helt rumsren. Han gillar inte att bli uppburen men älskar att bli klappad. Han har inte visat några tendenser på att bita på oönskade saker i hemmet. 

Leo

Stad: Göteborg

Ålder: okänd, uppskattningsvis 3 år

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerade: kommer vaccineras

Rumsren: ja

Vill bo: 

Storlek: 

Kom till Smådjurschansen: september 2023

Pris: 1800kr

Bakgrund
Leo kom till Smådjurchansen i september 2023 som en omplacering då han och hans kaninkompis inte längre kom överrens. Hos tidigare familj så bodde Leo inomhus.

Om Leo

Leo är en nyfiken kille som och älskar att leka med olika typer av aktiverings leksaker. Men han uppskattar också att ta det lugnt i knät framför tven och mysa. Leo tycker det är obehagligt att bli buren och tycker det är jobbigt att klippa klorna. Leo är rumsren och är van vid barn sedan innan. Leo bor inomhus. Leo är nyinflyttad i sitt jourhem så mer information kommer när dom lärt känna varandra bättre. Leo är dvärgvädur

Tryffel - har intresse

Stad: Stockholm (Täby)

Ålder: okänd, uppskattningsvis 1-3 år

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerade: ja, 21/9-23

Rumsren: ja

Vill bo: inne

Storlek: liten (1,3kg)

Kom till Smådjurschansen: augusti 2023

Pris: 1800kr

Bakgrund
Tryffel kom till Smådjurschansen i augusti 2023 efter att ha hittats ute.

Om Tryffel
Tryffel är en mysig och pigg kanin som gärna får mycket pussar och klappar. Han sitter gärna och myser vid ett fönster eller i jourhemmets säng. Han funkar bra med både hundar och katter. Tryffel bor inomhus i jourhemmet och är rumsren. 

 
Bra att veta
Tryffels päls kräver en del omvårdnad så det är tur att han är lätthanterad när det kommer till borstning och kloklippning. På grund av pälsen är han inte den lämpligaste utekaninen.

Arthur - under utredning

Stad: Eskilstuna

Ålder: okänd, uppskattningsvis 2 år

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja, 15/8-23

Arthur kom till Smådjurschansen i juli 2023 efter att han under hösten 2022 hittats utomhus av en privatperson. Arthur är en väldigt mysig kanin. Han är otroligt tillgiven och tycker om att bli klappad. Varje gång jourmatte kommer till hans inhägnad är han som en liten studsboll eftersom han blir så exalterad. Med andra ord är han en väldigt social kanin. Arthur är nyfiken och orädd, även mycket lätt att hantera och går således bra att lyfta upp när det behövs. 

Kloklippning fungerar också utan problem. Arthur är sedan tidigare van med hundar och barn, samt hälsar på jourhemmets katter utan problem. Arthur bor för närvarande utomhus, men har tidigare bott inomhus och skulle säkerligen trivas bra även med det. Han är inte rumsren än, men jourhemmet övar på att få honom att bli det, vilket går framåt.

 
Priset för att adoptera Arthur är 1800 kr.

Julius - under utredning

Stad: Göteborg (Kållered)

Ålder: född 22/11-22 (1 år)

Kön: hane

Kastrerad: nej

Vaccinerade: kommer vaccineras 10/10

Rumsren: ja

Vill bo: inne eller ute

Storlek: liten (1,5kg)

Kom till Smådjurschansen: augusti 2023

Pris: 1800kr

Bakgrund
Julius kom till Smådjursschansen i augusti 2023 då han inte längre kunde stanna i sitt hem.

Om Julius

Julius är en lugn, nyfiken och glad kanin. I det tidigare hemmet är han van vid katt, hund samt barn. Julius är en väldigt trygg kanin som redan ifrån första timmen i jourhemmet floppar och lägger sig riktigt gott för att vila.
 
Han är okej med att sitta i knät vid pälsvård samt kloklippning, sprattlar vid upplyft ifrån golv sen går det fint. Julius hör bra och reagerar normalt vid ljud. Julius är en liten dvärgvädur. Han kommer på inkallning och är rumsren. Att gå på golv är inga problem för Julius och han har inte visat någon tendens att gnaga på möbler, kablar eller liknande. Han är lite kräsen i maten, men hö och äppelgrenar är favoriten!

Trulls-Tiger - bokad

Stad: Stockholm (Åkersberga)

Ålder: okänd

Kön: hane

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Trulls-tiger kom till Smådjurschansen i juni 2023 efter att han hittats dumpad i en bur ute i skogen den, hur länge han suttit där är oklart men han var extremt tovig och smutsig när han kom till jourhemmet. Det syntes tydligt att han blivit vanvårdad. Han älskar att bli borstad och ligger snällt och stilla och myser under tiden. Han är en väldigt gosig och härlig kanin, hoppar gärna upp i knät och myser en stund när man kommer, älskar soffhäng på kvällarna. Trulls väldigt nyfiken på allt och är helt orädd, han gillar att ha stora utrymmen att röra sig på och då och då får han sina glädjerus och springer fram och tillbaks jättesnabbt. Han klarar av att gå på golv utan problem men det underlättar att ha en matta som ”bromssträcka” när han får sina rus. I övrigt så är han väldigt lugn av sig. Trulls kan gå i koppel men vill ha lång lina så han kan springa fram och tillbaks när han vill utforska. Han är rumsren och klarar vuxna och barn precis lika bra. Det är inga problem att lyfta, borsta, klippa klor och undersöka honom. Trulls bor inomhus i sitt jourhem och han bor fortsätta bo inomhus med tanke på hans fluffiga päls. 
 
Priset för att adoptera Trulls-Tiger är 1800 kr.