Kaniner hanar

Sebbe

Stad: Stockholm (Handen)

Ålder: okänd men troligtvis under ett år

Kön: Hane

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Sebbe kom till Smådjurschansen den 20 oktober 2020 efter att ha lämnats på en djurklinik av sin familj som inte längre ville ha kvar honom. Sebbe är en nyfiken och aktiv i jourhemmet, om än lite försiktig än så länge. Mer info om Sebbe kommer inom kort.

Priset för att adoptera Sebbe är 1800kr

Teddy

Stad: Stockholm

Ålder: född 2019-08

Kön: Hane

Kastrerad: ja

Chipmärkt: ja

Teddy kom till Smådjurschansen i april 2020 då hans familj inte kunde ha kvar honom på grund av allergi. Han har, innan han kom till oss, bott ensam i en liten bur på en balkong. Teddy är en snäll dvärgvädur, han är dock lättskrämd på grund av för lite socialisering så han behöver ett lugnare hem. Han lär sig fort och är en nyfiken liten kille som gärna utforskar sin omgivning självständigt. Han är också väldigt matglad och springer gärna mellan benen på en när matpåsen låter. Teddy är rumsren men lite pluttar utanför lådan får man räkna med. Inga kända olater har setts. Han tycker om att gräva så han uppskattar om grävlåda eller andra grävmöjligheter ges. Teddy kan bo både ute och inne och han skulle troligen fungera med en honkanin eller flera. Teddy tycker om snälla hundar men katter är väldigt läskiga (snälla katter kan han nog vänja sig vid med lite tålamod). Teddy är en utbrytarkung och tar sig under eller hoppar lätt över vanligt kompostgaller så hans staket behöver vara högre eller med tak om han ska vara ute. Teddy har fått sina fram-och kindtänder kontrollerade hos veterinär. 

Priset för att adoptera Teddy är 1200kr. 

Oskar

Stad: Stora Sundby

Ålder: född 2020-02

Kön: Hane

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Oskar kom till Smådjurschansen i september 2020 efter att ha räddats från ett hem där han bodde i en smutsig liten utebur tillsammans med andra hanar. Oskar är supersocial och bor just nu utomhus. Mer info om honom kommer inom kort. Oskar kommer få sina fram-och kindtänder kontrollerade hos veterinär i samband med kastrering. 

Priset för att adoptera Oskar är 1800kr

Malfred

Stad: Örebro

Ålder: 7

Kön: Hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Malfred kom till Smådjurschansen i oktober 2020 via länsstyrelsen efter att de omhändertagit honom. Malfred är en lugn äldre herre som vet vad han vill. Han utforskar snabbt sin omgivning och kan njuta av klappar på huvudet.
Han är mycket snäll och lätthanterad. Malfred har fått sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär i samband med att han kastreras.
 
Priset för att adoptera Malfred är 1000kr, 

X-Box

Stad: Stockholm

Ålder: okänd

Kön: Hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

X-Box kom till Smådjurschansen i september 2020. Han är en mycket tillitsfull och snäll kanin som är lätt att hantera. Han har fått sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär i samband med att han kastreras.
 
Priset för att adoptera X-Box är 1800kr, 

Leo

Stad: Stockholm (Rågsved)

Ålder: född april 2020

Kön: Hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Leo kom in till Smådjurschansen i september 2020 efter att ha räddats från ett hem där han bodde i en trång bur utomhus tillsammans med två andra hanar. När Leo kom till oss var han i dåligt skick, han hade stora tovor samt var sårig och smutsig.
Som tur var så återhämtade sig Leo snabbt efter att ha landat i jourhemmet. Han är mycket nyfiken och vill alltid vara med och titta och nosa. Han lär sig snabbt och är modig. Leo är snäll och tvättar ofta jourhemmets händer, armar, fötter eller ansikte. Han är väldigt enkel och snäll vid hantering. Han är rumsren. Leo har fått sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär i samband med att han kastrerades.
 
Priset för att adoptera Leo är 1800kr, 

Tarzan

Stad: Stockholm (Solna)

Ålder: född 7 maj 2017

Kön: Hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Tarzan kom till Smådjurschansen i september 2020 då hans familj inte längre hade tid för honom. Tarzan är en snäll dvärgvädur av färgen white zobel havanna. Tarzan är van att bo både ute och inne. Hans päls blir tufsig vid fällning och han behöver då hjälp med borstning för att pälsen ska lossna. Mer info kommer när vi lärt känna honom. Hans fram-och kindtänder kontrollerades hos veterinär i samband med kastrering. 
 
Priset för att adoptera Tarzan är 1800 kr. 

Milton

Stad: Lindesberg

Ålder: okänd

Kön: Hane

Kastrerad: kommer kastreras 13/11

Vaccinerad: kommer vaccineras 13/11

Milton kom till Smådjurschansen efter att ha hittats utomhus. Han är snäll att lyfta och lätt att hantera. Han tycker det är skönt att bli kliad i pannan men att bli klappad på kroppen är ännu lite läskigt. Vi är säkra på att Milton snart kommer ha lärt sig att  uppskatta klappar och gos till fullo. Om Milton känner sig trängd kan han morra och slå med tassarna, vilket är en helt naturlig reaktion som lätt undviks genom att få honom att känna sig trygg och tillfreds. Han bor utomhus nu men skulle trivas minst lika bra som en innekanin. Milton kommer få sina fram -och kindtänder kontrollerade i samband med kastrering.

Priset för att adoptera Milton är 1800kr, 

Djungelvrål

Stad: Stockholm (Farsta)

Ålder: född 2020-05

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Chipmärkt: ja

Djungelvrål kom till Smådjurschansen via ett djurskyddsärende. Han har inte blivit hanterad speciellt mycket tidigare men har redan gjort stora framsteg. Han är väldigt snäll och nyfiken på allt som händer runtomkring honom, han är social och vill gärna vara med. Han är nästan aldrig i buren utan föredrar att mysa på mattan eller springa rundor i sin tunnel och äta persilja. Så gott som rumsren men har lite träning kvar. Just nu bor han ensam men skulle säkert må bra av att ha en kaninkompis.

Priset för att adoptera Djurngelvrål är 1800kr

Bilbo

Stad: Stockholm (Järfälla)

Ålder: född 2020-02

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Bilbo kom till Smådjurschansen i september 2020 efter att ha räddats från ett hem där han bodde i en smutsig liten utebur tillsammans med andra hanar. Bilbo är än så länge försiktig av sig. Mer info kommer. Han kommer få sina fram-och kindtänder kontrollerade i samband med kastrering. 

Priset för att adoptera Bilbo är 1800kr.

Svenne

Stad: Stockholm (Solna)

Ålder: okänd

Kön: Hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: kommer vaccineras

Svenne kom till Smådjurschansen efter att ha varit hemlös en längre tid. Jourhemmet beskriver honom som en studsig och busig lite guldklimp som förgyller deras liv. Hos jourhemmet har han blivit van vid både hundar, katter, kaniner och en papegoja. Svenne är mycket populär hos grannbarnen. Han är inte jättetrygg med att sitta i famnen men däremot är det mysigt att få sitta i knä och bli klappad, allra helst under hakan eller öronen, då somnar han. Han är van vid att gå ute i sele. Han kan hoppa till vid ett plötsligt ljud, som när grannen precis bakom staketet startar sin gräsklippare, men även där lugnar han ner sig fort. Går man i närheten av Svenne så kommer han fram och visar att han vill ha kontakt. Svenne kommer få sina fram- och kindtänder kontrollerade i samband med kastrering.
 
Priset för att adoptera Svenne är 1800kr. 

Tripoli

Stad: Söderköping

Ålder: född 2019

Kön: Hane

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Tripoli kom till Smådjurschansen i juni 2020 efter att ha omhändertagits från vanvård av länsstyrelsen. Tripoli är en väldigt snäll och go kanin av rasen Fransk Vädur. Han är nyfiken men samtidigt lite tillbakadragen. Han älskar att vara där man är men gärna lite på avstånd. Ibland har han dock sina mysstunder då han gärna kommer och lägger sig i knät och myser. Han bor nu både inne och ute, han har eget rum inne men hoppar helst runt i hela huset och följer en som en hund. Ute hoppar han lös på gräsmattan när jourhemmet är med och han hoppar själv in när han känner sig nöjd. Tripoli kommer få sina fram-och kindtänder kontrollerade av veterinär i samband med kastrering. 

Priset för att adoptera Tripoli är 1800 kr

Elwood - bokad

Stad: Stockholm (Östermalm)

Ålder: okänd men ung

Kön: Hane

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ja

Elwood kom till Smådjurschansen i Januari 2020 efter att ha räddats från slakt. Elwood trivs både ute och inne, just nu bor han frigående i en lägenhet och är helt rumsren. Elwood älskar de personer som han lär känna, dock tar det tid för honom att känna förtroende. Han är otroligt snäll mot allt och alla men för hans skull önskar vi ett lugnt hem som kan ge honom tid att bli hemmastadd då han är osäker i början. Han älskar att mysa och ligger gärna i soffan och gosar. Elwood är pigg och matglad, tigger gärna godis. Elwood är en smart kille som lätt tar sig ur hagar av kompostgaller. Han är, sin storlek till trots, mycket lätt att hantera och är hur snäll som helst i famnen och vid upplyft. Han sitter snällt stilla i famnen när man ska klippa klorna på honom, man behöver knappt ens hålla i honom. Elwood är snäll mot andra kaniner och vill gärna ha en honkompis i sitt nya hem. Han har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär. 

Priset för att adoptera Elwood är 1200kr

Frankfurt - bokad

Stad: Stockholm (Solna)

Ålder: okänd

Kön: Hane

Kastrerad: ja

Chipmärkt: ja

Vaccinerad: ja

Frankfurt kom till Smådjurschansen i juni 2020 efter att ha omhändertagits från vanvård av länsstyrelsen. Första dagen i jourhemmet var han blyg och tillbakadragen men det vände snabbt och han är nu mycket framåt och orädd, utforskar obehindrat hela jourhemmet. Att springa på parkettgolv är lite komplicerat men Frank är envis och fortsätter försöka så han lär sig nog snabbt. Mer info kommer snart.

Priset för att adoptera Frankfurt är 1800 kr.

Lufsen - bokad

Stad: Hallsberg

Ålder: okänd

Kön: Hane

Kastrerad: ja

Chipmärkt: ja

Lufsen kom till Smådjurschansen i juni 2020 efter att ha räddats från vanvård. Han är en superhärlig kille som tycker om att gosa och bli klappad på. Han har inga problem med att bli buren och är en väldigt lugn och trygg kanin. Han är snäll mot andra kaniner och vill nog gärna ha en honkompis i sitt nya hem. Lufsen kan bo både ute och inne. Han har fått sina kind-och framtänder kollade av veterinär i samband med kastrering. 

Priset för att adoptera Lufsen är 1200 kr.

Arthur - bokad

Stad: Motala

Ålder: okänd

Kön: Hane

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ja

Arthur kom kom till Smådjurschansen 2019-09-23 då länsstyrelsen omhändertagit honom från vanvård. Arthur är en lugn kanin och kan beskrivas som världens snällaste. Han vill att man kommer fram och hälsar varje morgon men är inte ett fan av klappar och gos. Han kommer gärna fram och hälsar på jourmatte och efter att han fått lite kli på huvudet så skuttar han nöjt iväg. Han är trygg med människor och har inga problem med att sova eller floppa med människor omkring sig. Han skulle nog må allra bäst med en kaninkompis. Han är i stort sett helt rumsren, den kan hända att han kissar utanför lådan någon gång, men väldigt sällan, det verkar vara när jourhemsmatte stör honom som det händer olyckor. Han är totalt orädd för skällande hundar så fungerar troligen bra i ett hem med hund. Gillar inte att bli buren men det går bra att klippa klorna så länge det finns godis  att tillhandahålla (tex maskrosblad maskrosblad). Arthur är ett riktigt matvrak och det går att muta honom till att gå med på det mesta. Han bor inomhus just nu men trivs även utomhus. Han har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär.

Priset för att adoptera Arthur är 1200kr.

Rasmus - bokad

Stad: Stockholm (Saltsjöbaden)

Ålder: 2015-06-05

Kön: Hane

Kastrerad: ja

Chipmärkt: ska chipmärkas

Rasmus kom till Smådjurschansen i juli 2020 då hans familj inte hade tiden för honom längre. Han köptes som unge från en uppfödare av en familj som senare sålde honom pågrund av allergi. Rasmus är en van innekanin men skulle troligen trivas med att bo ute om han får en kaninkompis. Han är vänlig mot andra djur och har träffat kanin, katt och hund. Han är van vid barn i skolåldern. Rasmus är en lugn, kelig och väldigt sällskaplig dvärgvädur som älskar att bli kliad och klappad. Han är social och är gärna med och kikar på vad folk pysslar med. Han älskar att gå i koppel och sele och visar det med fantastiska glädjesprång. För att visa vilken fantastisk kanin han är så behöver han ha förtroende för dig. Han tycker inte om ifall okända personer försöker lyfta honom, då kan han nafsa. Är inte gnagig på möbler men behöver ett sladdsäkrat hem. Rasmus ska få sina kind-och framtänder kollade av veterinär. 
 
Priset för att adoptera Rasmus är 1200 kr. 

Toronto - bokad

Stad: Örebro

Ålder: född 2018 

Kön: Hane

Kastrerad: ja

Chipmärkt: ja

Toronto kom till Smådjurschansen i juni 2020 efter att ha omhändertagits från vanvård av länsstyrelsen. Toronto är matglad, nyfiken och genomsnäll men också väldigt försiktig och blyg. Han är ännu inte riktigt trygg med oss människor men blir tryggare för var dag som går. Han kommer alltid glatt och hälsar men tycker att det är läskigt att bli klappad. Han tycker däremot mycket om att bli matad ur handen med godis så som pellets och maskrosblad och då kan man också klappa lite försiktigt på ryggen eller klia honom på huvudet. Bakom Torontos osäkerhet finns en väldigt snäll kanin och med tid, träning och tålamod kommer han säkerligen bli en härlig kamrat. Jourhemmet misstänker att Toronto har nedsatt hörsel. Toronto har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär.

Priset för att adoptera Toronto är 1200kr.

 

Dunder - bokad

Stad: Stockholm (Huddinge)

Ålder: född ca 2015

Kön: Hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: kommer vaccineras

Dunder kom till Smådjurschansen på grund av tidsbrist hos hans förra hem. Han har har levt frigående i en lägenhet hela sitt liv och blev köpt som liten som sällskap till en annan kanin. Förra ägaren har inte skapat några band med den här kaninen utan gav all sin uppmärksamhet till den andra kaninen vilket resulterat i att Dunder inte är så speciellt socialiserad. Han är väldigt snäll och äter ur handen men önskar inga andra närmanden för tillfället. Han har alltid levt med en eller flera kaniner men bor nu själv i jourhemmet. Han är snäll mot andra kaniner och funkar bra med hund. Han sköter sig bra som innekanin och är helt rumsren. Han är duktig på att gå i koppel och kan hoppa hinder. Han bor som sagt just nu inomhus men skulle säkert trivas även som utekanin. Dunder vill ha en kaninkompis i sitt framtida hem.
 
Priset för att adoptera Dunder är 1800 kr.

Stampe - bokad

Stad: Uppsala

Ålder: född i maj 2018

Kön: Hane

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Stampe kom till Smådjurschansen i september 2020 pga flytt. Stampe är av rasen holländsk kanin och har bott i samma familj sen han var kaninunge. Han är van att bo både inne och ute. Stampe trivs bra med hund och barn. Han är social och trygg. Han vill gärna bli klappad och struken och gosar gärna tillbaka genom att slicka på en. Han älskar att få sträcka på benen och jourhemmet låter honom springa lös på gräsytor så ofta som möjligt, han har aldrig försvunnit utan stannar i närheten. Han är även van att gå i sele. Stampe kommer få sina kind-och framtänder kontrollerade av veterinär i samband med kastrering. 
 
Priset för att adoptera Stampe är 1800 kr. 

Morris - bokad

Stad: Uppsala

Ålder: född 2013-04-20

Kön: Hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: kommer vaccineras

Morris kom till Smådjurschansen i augusti 2020 pga flytt. Han är en lejonhuvad dvärgvädur med dubbelman. Han kräver pälsvård. Han är van vid barn och har tidigare bott tillsammans med en hona. Han är en lugn och kelig herre som gärna hoppar upp i knät om man sitter ner bredvid honom. Morris har gråstarr och är troligen helt blind. Morris kommer få sina fram-och kindtänder kontrollerade av veterinär.

Priset för att adoptera Morris är 700kr.

Roger - bokad

Stad: Göteborg

Ålder: född 2019-07-03

Kön: Hane

Kastrerad: ja

Chipmärkt: ja 

Vaccinerad: ja

Roger kom först till Smådjurschansen efter att ha räddats från slakt. Han kom sedan tillbaka till Smådjurschansen då hans kompis började bråka med honom. Roger är en stor och lugn kille som helst bara ligger i soffan och myser. Han tvekar inte med att stjäla popcorn från sina människor och hänger gärna med till köket och ser vad som händer där. Han är van vid katter och hundar och funkar bra ihop med dem men har inget större behov av att leka med dem. Roger avskyr att sitta i en bur så han behöver kunna gå fritt i hemmet. Han är rumsren och lär sig snabbt var toaletter finns.

Priset för att adoptera Roger är 1800kr.

Thure - bokad

Stad: Stockholm (Kungsängen)

Ålder: ca 1 år gammal

Kön: Hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Thure kom till Smådjurschansen i maj 2020 efter att hans familj tröttnat på honom och skulle avliva honom. Han är en mycket snäll kille som älskar att gosa och om han får bestämma vart han ska sitta så får man klappa och klia honom hur länge som helst. Det går bra att lyfta upp honom om man har ett stadigt grepp från början men han sitter gärna inte i famnen mer än nödvändigt. Han har aldrig gnagt eller bitit sönder något men han busar lite ibland om han blir uttråkad eller får för lite uppmärksamhet och då testar han gärna att bara ta en liten smakbit på mattan eller bordsbenet för att se vad han får för reaktion och gör sedan glädjerus därifrån. Thure är rumsren och har endast lämnat några enstaka pluttar några centimeter utanför toan. Thure bor inne nu men vi tror att han skulle uppskatta att bo i en stor hage utomhus också. Han behöver minst en kompis som han kan leka med då han har mycket energi i kroppen och gillar när det händer saker. Han har inga problem med barn men blir lite rädd om man kommer emot honom för snabbt.
 
Priset för att adoptera Thure är 1800kr. 
 

Mio - bokad

Stad: Uppsala

Ålder: född juni 2019

Kön: Hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Mio kom till Smådjurschansen då hans familj inte längre kunde ta hand om honom. Mio är en nyfiken och glad kille. Han är en blandning av  raserna tysk jättescheck, belgisk jätte och fransk vädur men är trots det inte jättestor. Han är inte blyg alls utan vill alltid vara med och utforska. Att gräva är en favorit och därför skulle nog Mio trivas bra med att bo ute. Han är dock lite ovan med hantering än så länge och tycker det är lite otäckt att bli lyft men det jobbar vi på. Mio skulle nog trivas i en familj där han får mycket kärlek och aktivering då han är en aktiv kille som gillar att röra på sig. Mio har fått sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär i samband med att han kastrerades.
 
Priset för att adoptera Mio är 1800kr, 

Rolf - bokad

Stad: Stockholm (Handen)

Ålder: okänd, troligen född 2020

Kön: Hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Rolf kom till Smådjurschansen efter att han hittats dumpad i en kartong tillsammans med sin bror Herman. Rolf är väldigt kavat, nyfiken, vänlig och social. Han hänger gärna runt fötterna på jourmatte och tycker om att undersöka allt. Han är väldigt matglad så man får begränsa matandet från händerna så att han inte blir för glupsk. Rolf är frigående på en balkong och använder bara buren som toalett. Han skulle säkerligen trivas bra även som innekanin. Han har fått sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär.

Priset för att adoptera Rolf är 1800kr.

 

Frodo - bokad

Stad: Stockholm

Ålder: född 2020-05-31

Kön: Hane

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: ja

Frodos mamma hittades hemlös och ett dygn efter att hon kommit till oss födde hon Frodo och hans två syskon. Frodo är en nyfiken och sprallig liten kanin som skuttar runt mest hela tiden och njuter av livet. När han har tid så tycker han det är mysigt att bli klappad. Frodo är snäll i all hantering. Frodos mamma är en väldigt trevlig kanin, pappan är okänd. Frodo blir troligen rätt så liten till storleken som fullvuxen. Frodo har fått sina kind-och framtänder kontrollerade hos veterinär. 

Priset för att adoptera Frodo är 1800 kr. 

Onyx - bokad

Stad: Stockholm (Södermalm)

Ålder: född 2019-06

Kön: Hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Onyx är resultatet av en tjuvparning och har raserna Belgisk jätte, Fransk vädur och Tysk Jättescheck i sig. Onyx är en jättesnäll och kärlekstörstande blandras på cirka 3 kg som kan gosa i timmar. Att bara ligga bredvid den han älskar gör honom så lycklig att han ligger och knaprar för sig själv, tryckt tätt intill. Onyx tycker om att gräva och gräver gärna på mattor samt i sin toalåda. Han är rumsren och vill gärna få en kompis i sitt nya hem, vare sig det blir ute eller inne. Onyx har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär i samband med kastrering.

 

Priset för att adoptera Onyx är 1800kr,

Rock - bokad

Stad: Stockholm (Bandhagen)

Ålder: född 2018

Kön: Hane

Kastrerad: ja

Chipmärkt: ja

Vaccinerad: ja

Rock kom till oss den 24 maj 2020 då hans familj köpt honom i tron om att han var en hona. Han bodde tillsammans med en hona och bebisarna som blev till av att två okastrerade kaniner bodde ihop. Situationen ledde till slagsmål och Rock har en del bitmärken, främst på nosen och ett jack vid ögat. Rock är en supergo kille. Han har ingenting emot att bli klappad eller borstad men gillar inte kloklippning och är inget fan av att bli buren men det går om man är försiktig. Mer info kommer när vi lärt känna Rock bättre.

Priset för att adoptera Rock är 1800kr 

 

 

Skutt - bokad

Stad: Ludvika

Ålder: född 2019

Kön: Hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Skutt kom till Smådjurschansen i april 2020 då hans familj inte längre hade plats för honom. Han är än så länge rätt blyg och ovan vid människor, men snäll. Skutt har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär. Mer info om Skutt kommer snart.

Priset för att adoptera Skutt är 1800kr. 

 

Valentine - bokad

Stad: Örebro

Ålder: okänd 

Kön: Hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Valentine kom till Smådjurschansen i juni 2020 efter att ha omhändertagits från vanvård av länsstyrelsen. Han är en snäll dvärgvädur. Han bor inomhus nu och är rumsren. Han gnager inte på möbler eller liknande. Han tar för sig mer och mer i jourhemmet och går gärna på upptäcktsfärder. Han fungerar bra med barn. Valentine har fått sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär. 

Priset för att adoptera Valentine är 1800kr.