Kaniner hanar

Star

Stad: Örebro

Ålder: född ca januari 2021

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Star kom till Smådjurschansen i juli 2021 efter att ha fångats in av en privatperson. Han hade setts till i området flera dagar där han varit kontaktsökande mot både människor, hundar och katter men ingen ville kännas sig vid att det var deras kanin. Star fann sig snabbt tillrätta i jourhemmet där han bor som utekanin i inhägnad som angränsar till andra kaniner. Han är en mycket kontaktsökande, lugn, kelig och social kanin. Han ställer sig på bakbenen i inhägnaden när jourmatte kommer och han söker verkligen efter uppmärksamhet och kontakt. Star är lätt att lyfta upp och gosa med i famnen långa stunder. Han älskar att bli klappad på, då lägger han sig ned och bara myser. Star är mycket lugn i sitt temperament och vänligt sinnad till kaniner i angränsande inhägnad. Det jourmatte har märkt under den tid han befunnit sig i jourhemmet är att Star ibland gillar att smaka på saker, provar gärna att tugga på en dragkedja eller lite på en tröja när han sitter i famnen. När sen jourmattes fingrar luktade chips så smakade han även på fingret. Detta är inte alls något aggressivt beteende utan mer en nyfikenhet. Star har hoppat över inhägnad av kompostgaller så han kräver en lite mer säker inhägnad om han ska bo ute. Han skulle nog trivas som bäst i ett framtida hem med mycket social kontakt då denna goa kille skarpt gillar att vara nära människor. Ute eller inne spelar mindre roll, viktigast är kontakt med människor och naturligtvis även minst en trevlig kaninkompis. Star har fått sina fram- och kindtänder kontrollerafde hos veterinär. 
 
Priset för att adoptera Star är 1800 kr.
 

Sune

Stad: Stockholm (Nykvarn)

Ålder: född ca augusti 2020

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Sune hittades i ett villaområde i augusti 2021. Han är en väldigt social och framåt kille. Han älskar att skutta runt i sele och koppel och utforska världen. Just nu bor han ute men skulle även gilla att bo inne. Sune är lätt att hantera och lyfta när det behövs. Han är van vid barn och hundar. Sune har fått sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär.
 
Priset för att adoptera Sune är 1800 kr.
 

Billy - har intresse

Stad: Stockholm (Vallentuna)

Ålder: okänd men troligtvis max 1 år

Kön: hane

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Billy kom till smådjurschansen i augusti 2021 efter att han hittats ensam i skogen, högst troligen dumpad. Eftersom Billy hittades i skogen är åldern okänd men han verkar vara en ung kanin. Billy är en liten myskille. På den relativt korta tiden han har varit i jourhemmet har han tagit en stor plats i jourmattes hjärta och lyckats charma de flesta han träffar. Han kommer gärna och buffar när han vill bli kliad och sitter gärna med i soffan för en liten mysstund. Billy är väldigt generös med pussar. Han är väldigt snäll och att bli buren är inga problem, att ligga längs halsen på axeln tycker han är väldigt mysigt. Han är rumsren och van att bo frigående inomhus. Billy kan bo både ute och inne och går säkert bra med barn då att han är så snäll. Han vill ha en kaninkompis i sitt framtida hem. Billy kommer att få fram-och kindtänder kontrollerade av veterinär i samband med kastrering. 
 
Priset för att adoptera Billy är 1800 kr.
 

A.K.

Stad: Stockholm (Nykvarn)

Ålder: okänd

Kön: hane

Kastrerad: kommer kastreras 23/9

Vaccinerad: ja

A.K. kom till Smådjurschansen i augusti 2021 efter att han hittats tovig, hungrig, blodig och fästingangripen i ett industriområde. Han är troligen av rasen Sachengold. Han är väldigt social och trevlig. A.K. bor inomhus just nu och är rumsren, han trivs dock väldigt bra ute också. Han får under uppsikt skutta fritt i jourhemmets trädgård flera timmar varje dag. Det är inhägnat men han har inte försökt smita ändå. Han älskar att skutta runt fritt och gör glädjeskutt i luften ofta, sen brukar han lägga sig och floppa bredvid jourmatte eller vid en annan kanins hägn (också en hane) med den kaninen floppad på andra sidan. A.K är väldigt vänlig mot allt och alla och vill ha en kaninkompis i sitt framtida hem (för säkerhetens skull en hona). När det är dags att gå in är det bara att ropa eller skramla med pelletsburken så kommer han på en gång. Han är verkligen som en liten hund. Han gillar att hoppa upp i knät för att bli klappad när man sitter i soffan. A.K. har endast tre tår på varje bakfot och de yttersta tårna på dessa fötter pekar utåt. Detta är undersökt hos veterinär som bedömt att det förmodligen är gammal skada han åsamkats på grund av att han har bott på gallergolv. Det verkar inte påverka honom alls och kommer inte orsaka problem i framtiden. Han kommer att få sina fram-och kindtänder kontrollerade i samband med kastreringen. 

 

Priset för att adoptera A.K. är 1800 kr.
 .

Hugo

Stad: Stockholm (Rågsved)

Ålder: okänd men ung

Kön: hane

Kastrerad: kommer kastreras 2/9

Vaccinerad: kommer vaccineras 2/9

Hugo kom till Smådjurschansen i augusti 2021 efter att han hittats utomhus. Han är nyfiken och framåt men också lite på sin vakt. Han söker gärna kontakt och vill vara med. Han gillar inte att bli upplyft och sprattlar mycket då men det går bra om man gör det korta stunder. Hugo har ännu inte riktigt förstått vitsen med att bli klappad men han tillåter det om man har något gott i handen. Han blir mer och mer trygg för varje vecka. Han är rumsren. Hugo kommer få sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär innan adoption. 

Priset för att adoptera Hugo är 1800 kr. 

 

Jason

Stad: Borås (Gånghester)

Ålder: född 2019

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Jason kom till Smådjurschansen i juli 2021 på grund av ändrade förutsättningar som gjorde att hans ägare inte ville behålla honom. Han har tidigare bott tillsammans med andra kaniner, vilket han trivs mycket bra med, och vill göra det även i sitt framtida hem. Han bor just nu ute men har tidigare bott inne och trivs med båda. Jason har charmiga öron som inte riktigt kan bestämma sig om de ska ligga ner eller stå upp. Han är en aktiv och charmig kille som är väldigt vänlig och social. Han har fått sina fram-och kindtänder kontrollerade av veterinär.

Priset för att adoptera Jason är 1800kr. 

 

Ragnar

Stad: Örebro

Ålder: född sommaren 2021

Kön: hane

Kastrerad: kommer kastreras 23/9

Vaccinerad: kommer vaccineras 23/9

Ragnar kom till Smådjurschansen efter att han hittats utomhus av privatpersoner. Han är oerhört social och älskar människor, så fort man kommer in till honom så kommer han fram och han lämnar inte ens sida förrän man går ut ur hans hage. När man sitter inne hos honom i hagen så är han nära hela tiden och nosar och klättrar på en. Han är snäll att lyfta och hålla. Ragnar gillar att bli klappad men förstår sig inte riktigt på gos ännu. Det har nog mest med hans ålder och otålighet att göra och vi är säkra på att han kommer älska att gosa när han blir lite äldre. Ragnar är en matglad kille som säkert är villig att lära sig tricks mot belöning. Överlag blir han väldigt glad av aktivering av olika slag, t.ex. bollar, tunnlar m.m. Ragnar bor utomhus just nu och trivs bra med det. I sitt framtida hem vill han bo stort utomhus eller frigående inomhus, självklart tillsammans med minst en artfrände. Ragnar kommer få sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär innan adoption.
 
Priset för att adoptera Ragnar är 1800kr.

Måns

Stad: Örebro

Ålder: född v. 14-15 2021

Kön: hane

Kastrerad: kommer kastreras den 16/9

Vaccinerad: ja

Måns är född i det vilda och fångades in av Smådjurschansen i maj 2021. Även om Måns fortfarande har mycket vilt i sig och gömmer sig vid snabba rörelser så kommer han snabbt fram igen och nosar på en. Det är inga problem att hålla i honom eller att hantera honom, han sitter lugnt och orädd i famnen en stund. Han säger till när han tröttnat genom att börja röra på sig. Sitter man på golvet med honom skuttar han nyfiket och obehindrat runt och nosar och hoppar även upp i knät för att nosa. Han är inte rädd för att gå på hala golv. Måns är van att bo med andra kaniner och vill fortsätta göra det i sitt framtida hem. Han är mycket snäll mot andra kaniner och finner trygghet i att ha artfränder omkring sig. Måns har fått sina fram-och kindtänder kontrollerade av veterinär.

Priset för att adoptera Måns är 1800kr. 

 

Roffe

Stad: Stockholm (Bromma)

Ålder: uppskattas vara mellan 1 – 2 år gammal

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Roffe kom till Smådjurschansen i juli 2021 efter att ha hittats dumpad sittandes i en transportbur utan mat och vatten.

Roffe är en nyfiken, snäll och försiktig kanin som sakta men säkert vågar mer för varje dag. Han skulle må bra av att bo med en kaninkompis som inte är alltför dominant, det ska vara en kanin som är lugn och trygg. Roffe älskar att kasta saker och bära runt på saker. Han har inga problem med att hoppa runt på parkettgolv och han älskar att sova på golvet. När Roffe väl har lärt känna dig så tycker han om att bli klappad på huvudet, att äta ur din hand och sitta bredvid en i soffan. Han är helt rumsren. Det passar inte för Roffe att bo med småbarn då han är rädd för plötsliga ljud och det tar tid för honom att lita på nya människor. I Jourhemmet finns en katt och Roffe visar ingen rädsla för den så vi ser inga problem för Roffe att bo med en katt.  Roffe bor inomhus just nu och trivs väldigt bra med det så länge han hela tiden har fri tillgång att hoppa runt fritt. Utomhus kan han bo så länge det inte är allt för mycket ljud där han ska bo då Roffe är känslig för ljud. Han har fått sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär. 
 
 Fun fact: Roffe är döpt efter mannen på Djurambulansen som körde honom till oss!
 
Priset för att adoptera Roffe är 1800 kr.
 

Ruben

Stad: Kristinehamn

Ålder: född sommaren 2021

Kön: hane

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Ruben kom till Smådjurschansen efter att ha hittats hemlös av en privatperson. Han är mycket kontaktsökande och kommer fram till en så fort man kommer in till honom. Han är inte blyg och älskar alla människor. Ruben tycker om att bli kliad på huvudet, dock endast i korta stunder, längre än så klarar han inte av att sitta still. Han tycker mycket om när man sitter inne hos honom och kan då bli så glad att han gör glädjeskutt. Han är lätt att hantera och klippa klor på. Ruben kommer få sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär innan adoption. 

Priset för att adoptera Ruben är 1800kr. 

 

Linde

Stad: Lindesberg

Ålder: okänd men ung

Kön: hane

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Linde kom till Smådjurschansen i juli 2021 efter att ha omhändertagits från ett hem där han inte fick den omvårdad han behövde. Han är en pigg och glad liten kille som inte drar sig för att utforska nya miljöer. Han är inte speciellt lättskrämd eller blyg och det är inga problem att hantera och klippa klorna på honom. Han har tidigare bott tillsammans med andra kaniner och vill göra det även i sitt framtida hem. Linde kommer få sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär i samband med att han kastreras. 

Priset för att adoptera Linde är 1800 kr.

Pelle Svanslös

Stad: Kumla

Ålder: okänd

Kön: hane

Kastrerad: kommer kastreras 13/9

Vaccinerad: ja

Pelle Svanslös kom till smådjurschansen den 5 juli 2021 efter att ha blivit upphittad utomhus. Som namnet avslöjar saknar Pelle svans. Pelle är pigg, nyfiken och väldigt lätt att tycka om. Det är ofta på Pelles villkor man umgås och vill han inte så håller han sig på avstånd men kommer helt plötsligt och ger dig en puss. Vid hastiga rörelser kan Pelle bli lite osäker så viktigt att ta det varsamt och låta han komma till dig. Vid nya ljud som han inte känner igen så stampar han. Han verkar dock vänja sig fort vid nya händelser/ljud. Favoritplatsen i utedelen är sandhögen som han gräver och floppar i. Där får man gärna överösa honom med klappar. Flertalet glädjeskutt över hagen bjuder han gärna på. Han går upp i knät om det bjuds på pellets men vill snabbt ner igen. Det går bra att lyfta Pelle när han känner sig trygg. Pelle visar intresse för jourhemmets barn på 5 och 8 år. Jourhemmet har en mindre hund som han inte visar någon rädsla för när hon är utanför buren. I närområdet har flera grannar katt. Pelle visar tydligt osäkerhet och stampar väldigt när de är i närheten. Pelle har valt ut en plats i burdelen där han bajsar och kissar. Ett fåtal pluttar finns att hitta i övriga burdelen.
 
Priset för att adoptera Pelle är 1800 kr.

Leif

Stad: Ludvika

Ålder: okänd men ung

Kön: hane

Kastrerad: kommer kastreras 15/9

Vaccinerad: kommer vaccineras 15/9

Leif fångades in i juni 2021 efter att ha levt hemlös en längre tid. Han var vid infångandet väldigt tovig och vi fick höra av boende i området att hans familj inte ville veta av honom längre. Leif har funnit sig tillrätta och utforskat varje skrymsle och vrå i sitt jourhem. Han älskar att gräva och skyffla bland tyger och han tycker mycket om mysstunden han får vid borstningen av hans fantastiska päls – för det blir förstås en hel del pälsvård. På grund av hans päls så lämpar sig Leif bäst som inomhuskanin då pälsen behöver mycket vård eller allra helst hållas nedklippt. Om han ska bo ute så måste man veta med sig att man klarar av att hantera pälsen. I sitt framtida hem så vill Leif ha en kaninkompis. Han kommer att få sina fram-och kindtänder kontrollerade av veterinär i samband med kastrering. 
 
Priset för att adoptera Leif är 1800 kr. 
 

Dill

Stad: Uppsala (Bålsta)

Ålder: Dill är född 2014

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Chipmärkt: ja

Dill kom till Smådjurschansen 2019 och är den av våra hanar som väntat längst på att bli adopterad. Dill är en väldigt trevlig kille som behöver tid på sig att lära känna sina människor. Man behöver ge honom tid och tålamod och visa honom att man lyssnar på det han förmedlar med  sitt kroppsspråk. Han är en intelligent kanin som noga  inspekterar sin människa och sin omgivning. När man minst anar det så sitter han bredvid en och låter sig bli klappad. Dill är mycket nyfiken på andra kaniner och längtar efter att få dela sitt liv med en trygg och självsäker hona. Han är riktigt grym på att gräva och älskar att hoppa upp högt varför en rymningssäker inhägnad krävs för denna lilla killen. Han vill gärna bo utomhus där grävmöjligheter finns med stor yta för många racingrundor. Jourmatte klickertränar med Dill och han tycker det är väldigt roligt att träna. När jourmatte och lill-jourmatte kommer ut till hägnet sitter Dill gärna nära dörren och vill bli klappad på länge, länge. Han vill gärna bli utsläppt på bete utanför hägnet lite då och då. Han har blivit så modig i jourhemmet att han nu förtiden vågar göra sådant.
Dills kindtänder är kontrollerade hos veterinär och man såg en liten tendens till att de inte helt slits ned så ett nytt veterinärbesök för att kika på hans tänder bör genomföras till vintern. Vi rekommenderar att man oavsett kaninens historik får kaninens tänder kontrollerade minst en gång per år. Dill har fått sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär.
 
Priset för att adoptera Dill är 1000kr.
 

Gösta

Stad: Stockholm (Tungelsta)

Ålder: uppskattas vara mellan 1,5 – 3 år gammal

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Gösta kom till Smådjurschansen i maj 2021 efter att en privatperson fångat in honom. Han hade under en tid levt ett farligt liv i ett bostadsområde där han bråkat med andra hankaniner samt blivit attackerad av katter och satt ibland ute på gatan mitt bland förbipasserande bilar. På grund av sitt tidigare tuffa liv har han därför förlorat sin nostipp men det är numera helt läkt och stör honom inte. Gösta är en väldigt matglad kanin som äter ur handen. Han är en nyfiken, pigg och aktiv kanin som alltid kommer fram för att kolla om man har något gott med sig. Även om han inte är en knäkanin så är han väldigt sällskapssjuk och vill gärna bli klappad hur länge som helst när han väl litar på dig. Han kan tycka det är obehagligt att bli lyft och hanterad men det går ändå helt ok, han är väldigt snäll. Vi bedömer att han inte bör bo i ett hem med små barn då han troligast kommer att bli rädd. Gösta vill komma till ett hem med kaninvana och han vill ha en trygg kaninkompis (hona) som han kan luta sig emot och utvecklas tillsammans med. Han bor idag i ett hägn ute och trivs väldigt bra med det. Han är rumsren och skulle nog kunna trivas inomhus också. Han har fått sina fram-och kindtänder kontrollerade av veterinär. 

Priset för att adoptera Gösta är 1800kr. 

Petter

Stad: Örebro

Ålder: född 2021-02-02

Kön: hane

Kastrerad: kommer kastreras 14/9

Vaccinerad: ja

Petter kom till Smådjurschansen tillsammans med sina syskon i februari 2021 då deras tidigare ägare annars skulle slå ihjäl dem.

Petter är en väldigt nyfiken, pigg och glad kanin. Han bor just nu inomhus men älskar att vara utomhus i sin hage. Han kan både hoppa och klättra över exempelvis kompostgaller så det gäller att säkra upp om han ska vara i en inhägnad. Petter tycker inte om att bli infångad men väl i famnen går det bra att hantera honom och att klippa klor. Han vill ha en kaninkompis i sitt framtida hem. Han är rumsren. Han kommer få sina fram-och kindtänder kontrollerade av veterinär. 

Priset för att adoptera Petter är 1800kr

Link

Stad: Stockholm (Täby)

Ålder: född 2020-06-01

Kön: hane

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Link kom till Smådjurschansen i november 2020 på grund av allergi i sitt tidigare hem. Han kommer ursprungligen från en djuraffär där han köptes när han var 6 veckor gammal. Han är en snäll dvärgvädur som är van att bo inomhus. Link är väldigt nyfiken vilket verkligen kommer fram när man gör iordning någon måltid i köket, då hänger han efter och hoppas att det kanske trillar ner en liten grönsak. Han är både gosig och vill gärna vara med samtidigt som han också är självständig. Han älskar att få vara med och sätter sig ofta och vilar eller lägger sig för att sova strax bredvid fötterna när man sätter sig för att äta, kolla på film eller för att plugga. När han vilar älskar han att bli klappad och man kan sitta och klappa honom i säkert en timme utan att han tröttnar. Trots att han vill ha mycket närhet och sällan sätter sig ensam så klarar han sig väldigt bra själv och kan lämnas ensam utan problem. Har han inte fått tillräckligt med uppmärksamhet på ett tag kan han komma inspringandes till ett rum för att man ska prata och gosa med honom. Link har väldigt stor aptit och springer till kylskåpet om han hör att man är där. Där står han på bakbenen så länge han orkar för att försöka tigga till sig en liten sallads bit. Link gillar inte att få klorna klippa. Det kan vara väldigt svårt och han vill absolut inte vara stilla, men tillslut brukar det gå. Att lyfta upp honom tycker han inte heller om men det funkar. Bär man dock honom för länge kanske han börjar nafsa lite i tröjan, men han skulle aldrig bitas eller rivas avsiktligt för att skada någon. Han har inte bitit jourmatte en enda gång. Link är väldigt energisk och han älskar att få springa fritt på tomten. Han har fått vara kopplad tidigare och det funkar, men det är såklart inte alls lika kul för honom som att få springa fritt. Så snabbt man öppnar dörren till tomten rusar han ut och gör massor med glädjeskutt och det är precis lika roligt oavsett snö eller gräs på marken. Eftersom han visar sån glädje av att vara ute oavsett årstid skulle han säkerligen trivas minst lika bra som utekanin. Link går väldigt bra ihop med både småbarn och små hundar. Han har två hundkompisar som bor hos jourmatte ibland och då kan alla tre gå fritt i huset. Link är alltid väldigt nyfiken och det händer ofta att hundarna kan bli rädda för Link än tvärt om, då att han är så modig och framåt. Link är inte heller rädd för höga ljud som fyrverkerier eller dammsugaren (han är springer gärna efter som städhjälp när dammsugaren är framme). Han tycker också mycket om att sitta bredvid pianot när jourmatte spelar. Link är rumsren sånär som på en olycka här och där. 
 
 
Link har genomgått en nästan ett år lång och intensiv medicinsk utredning då han är snuvig till och från. Det utredningen slutligen  kom fram till var att han har en bakterieart i sin näsa som gör att han då och då blir snorig och nyser. Detta är ett kroniskt tillstånd men är inget som på ett negativt sätt påverkar hans livskvalitet. 
 
Priset för att adoptera Link är 1800 kr. 
 

Cosmo

Stad: Stockholm (Huddinge)

Ålder: född 2020-02-14

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Chipmärkt: ja

Cosmo kom till Smådjurschansen i februari 2021 då hans förra familj inte kunde ha kvar honom. Han är väldigt nyfiken och social, en väldigt orädd kanin med andra ord. Han hoppar efter sin jourfamilj och vill hela tiden se vad de gör. Han älskar uppmärksamhet och kommer springandes när man pratar med honom. När han har gjort sig av med lite energi så kommer han och lägger sig bredvid en för att få klappar. Han gillar att ha saker att göra så leksaker, aktiveringsleksaker och sällskap är ett måste. Det går bra att lyfta Cosmo. Han älskar att bli klappad och gosad med så all hantering med Cosmo är väldigt enkel. Han är rumsren. Cosmo fungerar bra med andra kaniner och vill ha en kaninkompis i sitt nya hem. Cosmo bor just nu utomhus men har tidigare bott inne. Cosmo har fått sina kind-och framtänder kontrollerade hos veterinär i samband med kastreringen.

Priset för att adoptera Cosmo är 1800kr.

 

Baloo

Stad: Göteborg

Ålder: född 2020-10-10

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Baloo kom till smådjurschansen i december 2020 tillsammans med sina två bröder. Efter att Baloos mamma bott utomhus utan hem i över ett år fick hon ungar i ett hönshus vartefter mamman och ungarna omhändertogs av en privatperson. Numera bor Baloo inomhus för socialisering. Baloo är en modig kille som vill ha koll på läget. Han blir lätt skrämd men återhämtar sig snabbt och fortare går det för varje dag. Han behöver komma till ett hem där det finns acceptans för hans vildare personlighet. Han har tidigare bott utomhus och trivs nog som utekanin. Baloo hade problem med tänderna när han kom till oss, detta har under flera månader utretts hos veterinär och Baloo är nu helt friskförklarad. Han vill bo tillsammans med minst en artfrände i sitt framtida hem. 

 
Priset för att adoptera Baloo är 1800 kr. 
 

Anders-Lukas - har intresse

Stad: Göteborg (Mölndal)

Ålder: född 2018

Kön: hane

Kastrerad: kommer kastreras den 15/9

Vaccinerad: kommer  vaccineras den 15/9

Anders-Lukas kom till Smådjurschansen i september 2021 och har dessförinnan bott hos samma familj i sedan han var 8 veckor. Hos dem bodde han utomhus men i sitt jourhem bor han inomhus. Han är van vid barn och hundar (det senare enligt uppgift från tidigare ägare). Anders-Lukas är en gosig, snäll och problemfri kanin. Han tycker om att bli klappad och kommer fram och hälsar när man kommer. Han är ok med att bli upplyft men är inte särskilt förtjust i att ta på sig selen när man ska gå ut med honom. Han älskar dock att vara ute i trädgården och äta, skutta runt och gräva. Han gillar att skutta runt i huset men främst där det ligger mattor då han inte gillar hala golv. Han är i stort sett helt rumsren. Anders-Lukas var till en början lite rädd när han kom till jourhemmet och vi tror att det beror på att han var ovan vid att bo inomhus. Han blir dock mer och mer orädd och nyfiken för varje dag. Ander-Lukas kommer få sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär i samband med att han kastreras. 

 

Priset för att adoptera Anders-Lukas är 1800 kr. 
 

Oliver

Stad: Göteborg (Johanneberg) 

Ålder: född 2017-05-30

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Oliver kom till Smådjurschansen i februari 2021 då det i hans tidigare hem inte fungerade med familjens katt. Oliver är en väldigt lugn, mysig och nyfiken kanin som utforskar sin omgivning i sin egna takt. Först försiktigt och avvaktande för att sedan vara mitt i centrum för att socialisera sig. Att bli klappad är toppen och han har inga problem med att bli buren så länge han känner sig säker i famnen. Önskar man ha honom i knäet så är det på hans egna villkor då han inte alltid vill sitta still i knät. Han är inte överförtjust att hoppa upp på saker utan håller sig gärna under soffan, soffborden eller nära sin bur. Dock har det någon enstaka gång hänt att nyfikenheten tar över och han då hoppar upp i soffan för att se vad som händer där. Att Oliver är social märks också när man kommer hem, då kommer han fram och möter en vid sin bur, nosar och önskar att bli klappad. Det absolut bästa Oliver vet är mat och plockas någon av hans favoriter fram (kål och maskrosblad) blir det riktigt fart på honom. I övrigt är han van att få sina klor klippta och är rumsren. Han skulle också behöva en lugnare familj där han inte riskerar att bli skrämd då han inte gillar överraskningar och höga ljud. Oliver vill även ha en kaninkompis i sitt nya hem. Han har fått sina kind-och framtänder kontrollerade hos veterinär innan adoption.
 
Priset för att adoptera Oliver är 1800 kr.

Musse

Stad: Stockholm (Salem)

Ålder: född 2020-03-27

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Musse kom till Smådjurschansen i februari 2021 på grund av allergi i sitt tidigare hem. Musse är en snäll dvärgvädur som är social och tycker om när det händer saker. Han är aktiv men det går också bra att klappa honom även om han inte sitter så lång stund och njuter, han har mer brådis till nästa äventyr. Musse hoppar gärna upp på dig tex i knät eller på ryggen om du står böjd. Musse är inte rädd av sig och reagerar inte negativt på varken ljud eller livliga barn. Är man van vid kaniner går han bra att lyfta men han tycker inte om det. Han är snäll i all hantering men är ingen knäkanin. Han är sedan tidigare van att bo inomhus, just nu bor han utomhus och trivs även med det. Musse är renlig av sig och gör sina behov på samma plats. Han har tidigare bott men en hona och önskar få en kaninkompis i sitt framtida hem. Han har fått sina kind-och framtänder kontrollerade hos veterinär i samband med vaccinering.

  
Priset för att adoptera Musse är 1800 kr

Pipkin

Stad: Uddevalla

Ålder: född 2020-06

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Pipkin kom till Smådjurschansen i februari 2021 då hans familj inte längre kunde ha kvar honom på grund av allergi. Pipkin är en väldigt pigg och glad kanin. Han är otroligt snäll och sällskaplig men gillar inte att bli upplockad. Älskar att följa med en överallt och är mycket kontaktsökande. Han kommer överens med katter så länge de är snälla mot honom. Han bor inomhus och är rumsren. Pipkin älskar att vara ute och är mycket duktig på att gå i sele. han bodde i sitt tidigare hem tillsammans med sin bror då ägarna trodde att de båda var honor. Vi särade på dem så fort de kom till Smådjurschansen och vi märkte att de var hanar. Pipkin vill ha en kaninkompis som är en hona i sitt nya hem. Pipkin älskar att vara utomhus. Han har lätt för att bita på sladdar så man får se till att ha sladdsäkrat i de rum han har tillgång till. Han har fått sina kind-och framtänder kontrollerade av veterinär i samband med kastreringen.
 
Priset för att adoptera Pipkin är 1800 kr.

Alvin

Stad: Örebro

Ålder: född ca april 2021

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Alvin är en ung hankanin som kom till Smådjurschansen i juni 2021 efter att ha hittats av en privatperson vid en kartong dumpad ute i skogen. Alvin är en snäll, lugn samt mycket nyfiken och orädd kille. Han är väldigt enkel i all hantering, lätt att lyfta och klippa klor på och tycker om att bli klappad. Alvin fick till och med beröm av veterinären då han var så snäll. Alvin kommer springandes så fort det prasslas med något och han hoppas på att kunna tigga till sig något gott. Han bor just nu inomhus och är helt rumsren. Alvin skulle även trivas utomhus. Alvin vill bo med minst en kaninkompis i sitt framtida hem. Han har fått sina kind-och framtänder kontrollerade av veterinär i samband med kastrering.

 

Priset för att adoptera Alvin är 1800 kr.

Chase

Stad: Stockholm (Farsta)

Ålder: okänd men ung

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Chase kom till Smådjurschansen i juli 2021 efter att ha blivit dumpad utomhus. Han var vid upphittandet trött, medtagen och väldigt tovig. Trots detta är Chase en extremt tillgiven, social och orädd kanin med mycket energi och glädje i sig. Eftersom han är upphittad utomhus vet vi ingenting om hans bakgrund men han bör vara från 5–6 månader gammal. Gissningsvis är han en blandras mellan dvärgkanin/teddy eller liknande. Han är långhårig och har en mjuk, ullig päls som kräver mycket pälsvård och av den anledningen så är han mer lämpad som innekanin än som utekanin såvida man inte vet med sig att man klarar av att sköta pälsen noggrant varje dag. Han är dock snäll att hantera och har visat sig tycka att det är ganska trevligt att bli ompysslad. Chase är en nyfiken, busig och sällskaplig kanin som är extremt modig och framåt. Han vet vad han vill och är inte rädd att ta för sig. Han har sedan han kom till jourhemmet utforskat varenda vrå, han hoppar omkring på golv utan problem, skuttar med lätthet upp på möbler och vill gärna sitta med i soffan på kvällarna. Har man något gott i handen kan man räkna med att bli uppvaktad (och klättrad på) tills man låter honom smaka. Chase är en rolig kille som bjuder på många skratt när han drar igång med sina många upptåg och bus. Han är mycket kreativ och gillar att göra saker på sitt sätt. Som att sitta i hökorgen och äta hö. Han sitter gärna på höga höjder där han kan hålla koll på allt som händer omkring honom. Han är väldigt gosig och gillar att bli klappad och kliad långa stunder. Han är rumsren. Chase bor idag med en katt och det fungerar bra. I sitt framtida hem vill han ha en kaninkompis. Chase är inte helt rumsren ännu men det är något vi tränar för fullt på. Han har fått sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär. 
 
Priset för att adoptera Chase är 1800 kr.
 

James-Nils - bokad

Stad: Stockholm (Knivsta)

Ålder: född 22 maj 2017

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

James-Nils kom till Smådjurschansen i juli 2021 efter att ha hittats utomhus. Han är öronmärkt och genom denna kunde vi spåra hans uppfödare för att få redan på hans ålder. Nils har flera äldre skador på öronen samt en halv ansiktsförlamning. han får behandling för ansiktsförlamningen men hjälper inte behandlingen så är hans tillstånd permanent. Detta är dock inget som James-Nils lider av. Han är världens snällaste kille som älskar att bli gosad med. Han är social och håller sig gärna i närheten av sin jourfamilj. Han önskar sig minst en artfrände i sitt framtida hem. Han kissar alltid på rätt ställe i sin toalett men bajspluttar kan ibland hamna utanför. James-Nils bor utomhus just nu men kan tänka sig att bli innekanin. Han har fått sina fram- och kindtänder kontrollerade i samband med att han kastreras. 
 
Priset för att adoptera James-Nils är 1800 kr.
 

Melvin - bokad

Stad: Uppsala (Bålsta)

Ålder: Melvin är född 2018-02-25

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Melvin kom till Smådjurschansen i juli 2021 då hans familj inte längre kunde ha kvar honom. Han är en snäll och kontaktsökande kille som är väldigt lätt att hantera och finner sig oftast i de flesta miljöer. Han är köpt i djuraffär och har levt som ensam kanin i hela sitt liv. Melvin är van vid hund och har fått springa lös på tomten och inne emellanåt. Han är en stor dvärgvädur. Melvin verkar trivas som innekanin då han gillar att hänga med människorna i familjen, likt en liten hund. Han är dock inte van vid barn. I jourhemmet bor han utomhus och det verkar han också gilla men han skulle säkert trivas även som innekanin. Melvin kommer få sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär i samband med att han kastreras. 

 
Priset för att adoptera Melvin är 1800 kr.
 

Nemo - bokad

Stad: Uppsala

Ålder: född 2018-06

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Nemo kom till Smådjurschansen som privat omplacering på grund av tidsbrist. Han är en renrasig hermelin från uppfödare och bodde i sitt tidigare hem från ung ålder så han har en lugn bakgrund. Han har tidigare bott med två honor och trivdes bra med det även om hand stundvis kunde vara lite bossig mot dem. Han är försiktig men ändå nyfiken och utforskade snabbt sitt nya jourhem. Han älskar basilika och mys om det inte är påtvingat. Han gillar inte att bli blöt om tassarna. Han har en lite haltande gång som veterinär har undersökt. Det påverkar honom inte i livet men han är inte bra på att hoppa högt. Han är rumsren sånär som på en del bajspluttar som kan hamna utanför toaletten. Han är van vid andra kaniner och van vid hund till viss del. Han är dock väldigt skeptisk mot hundar och gömmer sig om hunden gör ljud. Han har tidigare bott både ute och inne och verkar trivas bäst inomhus där hans tassar inte blir blöta. Han har fått sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär.

 

Priset för att adoptera Nemo är 1800 kr.
 

Mowgli - bokad

Stad: Stockholm (Farsta)

Ålder: Mowgli är född 2020-12-22

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Mowgli kom till Smådjurschansen i juli 2021 pga allergi. Han är från början köpt i en djuraffär. Mowgli är en snäll, äventyrlig och nyfiken kanin som gärna skuttar runt fötterna på en och vill kolla vad man gör. Han är en matglad herre med tydliga preferenser där dill har visat sig vara den stora favoriten. Idag bor Mowgli inomhus men trivs lika bra ute så länge han han har plats att göra sina glädjeskutt. Hans päls kräver mycket pälsvård och av den anledningen så är han mer lämpad som innekanin än som utekanin om man inte vet med sig att man klarar av att sköta pälsen noggrant varje dag. Mowgli bor idag med en katt och det fungerar bra. I sitt framtida hem vill han ha en kaninkompis. Mowgli är rumsren.

 

Priset för att adoptera Mowgli är 1800 kr. 

Panter - bokad

Stad: Stockholm (Nacka)

Ålder: född november 2020

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Panter kom till Smådjurschansen i juli 2021 på grund av allergi. Han är en otroligt nyfiken, snäll och social kanin som alltid vill hänga i närheten av sin familj. Panter kommer alltid fram och vill hälsa och älskar att ligga nära och mysa och vill gärna bli kliad och klappad, han kan njuta hur länge som helst. Panter visar mycket kärlek genom att pussas. Precis som de flesta kaniner tycker han inte om att bli fasthållen och buren utan han vill sitta bredvid. Han uppskattar att ha stora ytor att röra sig över och göra stora glädjeskutt på och där det finns mycket saker att utforska. Han är alltid glad och busig och vill ha mycket aktivering i form av lek samt saker att gnaga på. Han gillar att ha tillgång till en grävlåda. Panter är sen tidigare van vid katter. Han bor just nu inomhus men skulle även trivas som utekanin. Han är rumsren. Panter har fått sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär. 
 
Priset för att adoptera Panter är 1800 kr.

Bobby - bokad

Stad: Örebro

Ålder: född 2021

Kön: hane

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Bobby kom till Smådjurschansen i augusti 2021 efter att ha hittats hemlös. När han hittades hade han mycket långa klor och hade otroligt mycket fästingar. Bobbys jourhem berättar att han är en liten och nätt kille, troligtvis inte helt fullvuxen ännu. Han är väldigt lugn, oblyg och blir gärna kliad i pannan. Mer info kommer när vi lärt känna honom bättre.
 
Priset för att adoptera Bobby är 1800 kr.
 

Charlie - bokad

Stad: Göteborg

Ålder: född 2015

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Charlie kom till Smådjurschansen i augusti 2021. Han köptes som unge i djuraffär och har sedan dess bott hos samma ägare som nu inte längre kunde ha kvar honom. Jourhemmet upplever Charlie som väldigt trygg i sig själv. Han är näst intill rumsren (enstaka pluppar kan hamna fel) och har ännu inte gnagt på något i jourhemmet trots att han är frigående. Charlie tycker om aktiveringsbollen (eller kanske främst godbitarna i den), att skutta efter jourmatte överallt samt att bli klappad på kinderna. Då lägger han sig platt , blundar och njuter. Charlie tycker om kylskåpet då han redan efter första dagen i jourhemmet förstått att godsaker finns där. Han är mycket aktiv men har även längre perioder av vila under dagen. Han gillar inte höjder så soffan är inte intressant för honom men han skuttar däremot gärna fram för att tigga gos så fort man sätter sig på golvet. I närvaro av något gott blir han väldigt ivrig och hoppar upp i knät.
 
Priset för att adoptera Charlie är 1000 kr.