Kaniner hanar

Theodor

Stad: Falun

Ålder: född 2020-03-06

Kön: Hane

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Theodor kom till Smådjurschansen i januari 2021 på grund av allergi och förändrad familjesituation. Han kommer ursprungligen från en uppfödare som ägnar sig åt avel av hoppkaniner. Theodor är en nyfiken och väldigt social kille som gärna ger en pussar. Han gillar att vara nära och att gosa samt att skutta runt. Han älskar att äta och han passar på att smaka på blommor när ingen ser. Han följer gärna efter en runt om i hemmet och springer runt fötterna på jourmatte. Han hoppar gärna upp i soffan bredvid en och myser. Theo gillar att skutta ute på sommaren i sin sele med långlina. Han är en stressfri kille som tar saker med ro. Även om han inte föredrar att få klorna klippta så är inte det heller ett problem. Han fungerar bra tillsammans med barn. Han bor inomhus just nu och är rumsren. Theodor kommer få sina kind-och framtänder kontrollerade av veterinär i samband med kastrering. 
 
Priset för att adoptera Theodor är 1800 kr. 
 

Pronto

Stad: Örebro

Ålder: född 2020-06-21

Kön: Hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Pronto kom till Smådjurschansen tillsammans med sin syster efter att de hittats hemlösa utomhus. Pronto springer alltid fram  och hälsar på en när han ser en och han undrar alltid om man har något gott att bjuda på. Han tycker mycket om när man kliar på hans nos, huvud och öron. Han är nyfiken av sig och älskar att utforska hemmet. Pronto bor inomhus just nu. Han kommer få sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär i samband med kastrering.

Priset för att adoptera Pronto är 1800kr.

Bosse

Stad: Stockholm (Liljeholmskajen)

Ålder: född 2020-06-21

Kön: Hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Bosse kom till Smådjurschansen då hans förra ägare tänkte avliva honom. Han är en blandning mellan belgisk jätte och vädur. Han  kommer ursprungligen från en uppfödare. Bosse är en glad, nyfiken och skuttig. Han gillar att bli klappad och kliad men inte att bli uppburen. Bosse gillar broccoli och har mycket energi. Han har verkligen blommat ut och visat sig vara en riktigt livlig och busig kanin. Han hoppar upp i sängen hela tiden, det är ett av hans favoritställen. När han tycker att hans jourfamilj är tråkiga kommer han fram och buffar på dem för att få uppmärksamhet. Så fort det prasslas med något kommer han och vill ha något gott. Han kommer även om man ropar på honom. Han gillar fortfarande inte att bli uppburen, men vi jobbar på det och han accepterar helt att få sin överkropp lyft och framtassarna pillade på under gos. Han är väldigt snäll och en riktig charmputte. Han har fått sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär i samband med kastrering.

Priset för att adoptera Bosse är 1800kr.

Hannes

Stad: Stockholm (Handen)

Ålder: troligtvis född i början på 2020

Kön: Hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Hannes kom till oss på annandag jul tillsammans med flera andra kaniner som alla bodde i smutsig och alldeles för liten utebur. 
Hannes är pappa till kaninerna som han kom hit tillsammans med. Han verkar vara i okej skick förutom att hans klor var mycket långa. Han är väldigt snäll men det märks att han inte har blivit mycket hanterad i sitt tidigare hem. Han är nyfiken och kontaktsökande. Hannes bor utomhus i sitt jourhem. Han har fått sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär i samband med kastrering.

Priset för att adoptera Hannes är 1800kr.

Gandalf

Stad: Stockholm (Sköndal)

Ålder: född 2020-07-28

Kön: Hane

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Gandalf kom till Smådjurschansen i januari 2021 då hans ägare fick två oväntade kullar. Gandalf är en blandras mellan stora silver, angora och lejonhuvad kanin. Detta innebär att han är en kanin som är i behov av pälsvård. Gandalf bor just nu inomhus och vill få en kaninkompis i sitt nya hem. Mer info kommer när vi lärt känna Gandalf bättre. Han kommer få sina kind-och framtänder kontrollerade i samband med kastrering. 

Priset för att adoptera Gandalf är 1800kr.

Skrutt

Stad: Stockholm

Ålder: född 2020-06-12

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Lady och Lufsen som är Skrutts föräldrar räddades av en person som såg en annons om dem på blocket där de satt i en liten bur och inte hade varken strö eller hö. Lady var redan dräktig när hon kom till oss och födde en kull hos jourhemmet. Både Lady och Lufsen är trevliga, vänliga kaniner med bra temperament. Skrutt går fritt i hela hemmet han är alltid nyfiken på vad man gör. Han är snäll och lätthanterad och stressar inte upp sig i onödan. Att gosa går bra ibland men oftast har han inte tid, han vill hellre utforska eller leka. Skrutt har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär. 
 
Pris för att adoptera Skrutt är 1800 kr.

Plupp

Stad: Lindesberg

Ålder: ca 2 år

Kön: Hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Plupp kom till Smådjurschansen i oktober 2020 då hans familj skulle avliva honom då de inte ville ha kvar honom. Han är en nyfiken liten kille med mycket spring i benen men stannar gärna upp då och då för lite klappar och gos. Att klippa klorna är inga problem och han är snäll i all hantering. Plupp är i stort sett rumsren. Han har fått sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär i samband med kastrering.

Priset för att adoptera Plupp är 1800kr.

Tjorvan

Stad: Södertälje

Ålder: okänd men ung

Kön: Hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Tjorvan kom till Smådjurschansen i december 2020 efter at ha blivit hittad utomhus tillsammans med en annan kanin (som tyvärr inte klarade sig). Han var i mycket dåligt skick när han kom, otroligt mager och orkade knappt röra sig. Han är fortfarande mager men går sakta upp i vikt. Han vet hur man använder toaletten men blir kinkig om det är för lite strö i lådan eller om man inte tömt den efter att han kissat i den. Med andra ord en mycket renlig liten kille. Tjorvan är aktiv och intresserad av omgivningen men hans absolut största intresse måste nog vara mat. Det tar inte lång tid innan man har honom i famnen om man lockar med lite hö. Att klappa och röra honom går bra på de flesta ställen men han är lite kinkig när det kommer till huvudet. Tjorvan funkar bra med andra sällskapsdjur. Han är en liten tuffing som inte drar sig fär att ta för sig, samtidigt som han också har en lugn och mysig sida. Tjorvan är en teddypälsad kanin. Teddypäls kräver noga och daglig omvårdad. Det är mycket viktigt att man håller Tjorvans päld kortklippt då den annars tovar ihop sig extremt mycket. När han kom till oss hade han så pass mycket tovor att han var tvungen att sövas hos veterinären för att kunna raka bort dem. Tjorvan har fått sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär i samband med kastrering. 

Priset för att adoptera Tjorvan är 1800kr.

Måne

Stad: Uppsala

Ålder: okänd

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Måne kom till Smådjurschansen efter att han hittades svårt uttorkad en av sommarens varmaste dagar med fötterna fast i ett fotbollsnät. Han hämtades av djurambulansen som kontaktade viltvårdare som i sin tur hänvisade till oss. Måne är en nervös liten kanin som ännu inte förstår sig på att människor i hans omgivning vill honom väl. Han är helt rumsren. Han är otroligt spänstig, snabb och smart och listar ut på en gång hur alla nya leksaker som han får fungerar. När det är rörelse i lägenheten gömmer han sig gärna bakom gardiner eller kläder. När jourmatte ligger i sängen eller soffan kikar Måne fram för att se om det finns godsaker framme. På nätterna och om dagarna när jourmatte inte är hemma springer han runt och roar sig för fullt utan att vandalisera. En lugn, snäll och stabil artfrände är något som Måne måste ha i sitt framtida hem. 

Priset för att adoptera Måne är 1800kr. 

Granit

Stad: Stockholm (Täby)

Ålder: född 2020-06-11

Kön: Hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Granit kom till Smådjurschansen i december 2020 då hans förra familj skulle avliva honom då de tröttnat. Han är en otroligt glad, nyfiken och kärleksfull liten kanin. Glädjerus och massor med pussar hör till vardagen. Han älskar att få klappar och gos och på sina egna villkor hoppar han gärna upp i knät och myser. Att bli upplyft är dock fortfarande lite obehagligt. Han gillar att vila på högre höjder och tar sig med lätthet upp överallt. Granit bor inomhus och är rumsren förutom lite pluttar som inte alltid hamnar i toalådan. Han visar inget intresse av att gnaga på möblemang eller liknande. Granit är väldigt aktiv och snäll, han skulle troligtvis fungera bra med lite större barn. Han är ett riktigt litet charmtroll och en trogen följeslagare som alltid är överlycklig att se dig. Han visar även potential till att lyssna på kommando och kan nog bli ännu bättre om man vill träna honom i det. Granit har tidigare bott med en annan kanin och vill gärna ha en artfrände i sitt nya hem. Granit har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär i samband med kastrering.
 
Priset för att adoptera Granit är 1800kr.

Ludde

Stad: Eskilstuna (Stora Sundby)

Ålder: Född 2020-06-14

Kön: Hane

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Ludde kom till Smådjurschansen i november 2020 på grund av flytt. Han är en blandning mellan belgisk jätte och fransk vädur. Ludde är en lugn och harmonisk kille som gärna vill ha uppmärksamhet, med andra ord en härlig kanin som tycker om att utforska. Han är en trygg och mysig kille som verkligen visar att han blir glad när man kommer nära. Ludde bor ute nu men skulle säkert trivas att bo inne också. Han är van med andra kaniner och vill ha en kaninkompis i sitt nya hem. Han kommer att få sina kind-och framtänder kontrollerade hos veterinär i samband med kastrering. 
 
Priset för att adoptera Ludde är 1800 kr. 

Dardy

Stad: Örebro

Ålder: född 2020-07-25

Kön: Hane

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Dardy kom till Smådjurschansen i november 2020 och är resultatet av en oplanerad kull med kaninungar. Han är en blandning mellan gotlandskanin och rex. Han är en snäll kille som uppskattar klappar på hans egna villkor, dock bara på huvudet och inte för nära nosen. För tillf’llet umgås han främst med jourmatte medans jourhusse fortfarande är lite läskig. Vi jobbar på att han ska känna sig trygg med flera personer. Dardu bor just nu utomhus vilket han trivs bra med men han undviker att gå på lerigt/kladdigt underlag så ett ordentligt hus eller torrt område är att föredra. Han skulle säkert trivas med att bo inomhus också så länge det är ett lugnt hem då han reagerar på snabba rörelser och ljud. Vi tror därför att Dardy skulle trivas bäst i ett hem utan små barn. Dardy kommer få sina kind-och framtänder kontrollerade hos veterinär i samband med kastrering. 

 
Priset för att adoptera Dardy är 1800 kr. 
 

Kola

Stad: Stockholm

Ålder: ca 3 år gammal

Kön: Hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Kola kom till Smådjurschansen i november 2020 på grund av allergi. Hans förra ägare köpte honom i en djuraffär när Kola var en unge. Kola är en van innekanin och är van vid både barn och andra djur. Kola är ett riktigt energiknippe som vill ha kärlek och sällskap. Han är ingen kanin som får tillit vid en i första taget utan man får jobba lite med honom så så han är lugn och trygg och inte blir stressad. Han kommer att få sina fram-och kindtänder kontrollerade av veterinär i samband med kastrering. 
 
Priset för att adoptera Kola är 1800 kr.

Sixten

Stad: Stockholm (Sollentuna)

Ålder: okänd men troligtvis under ett år

Kön: Hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Sixten kom till Smådjurschansen den 20 oktober 2020 efter att ha lämnats för avlivning på en djurklinik av hans familj som inte längre ville ha kvar honom. Han var sjuk när han lämnades och mådde inte alls bra. Det visade sig att han hade svår urinvägsinfektion som han numera är frisk från. Sixten har haft det lite tufft innan han kom till oss och upplevdes därför i början som avstängd, nästan lite som att han inte riktigt visste hur man var kanin. Nu har han blommat ut och är en kille som älskar att få springa runt och få vara med sin familj. Han kommer alltid när man ropar på honom och han är en riktig gottegris. Sixten har inga problem med beröring och klappar, men att sitta still för en gosstund gör han på sina egna villkor. I början inte alls, sedan kanske en gång i veckan, nu minst en gång per dag så han gör framsteg hela tiden. Han är stilla vid lyft och är lugn i famnen. Jättesnäll i all hantering. Han vill dock inte bli fasthållen för länge, då kan han nafsa för att meddela att han vill ner. Sixten har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär.

Priset för att adoptera Sixten är 1800kr

Pepsi

Stad: Stockholm (Kungsholmen)

Ålder: född 2019-11-02

Kön: Hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Pepsi kom till Smådjurschansen i november 2020 då hans ägare inte kunde ha kvar honom på grund av flytt. Han köptes av sin tidigare ägare från en djuraffär när han var 3 månader. Pepsi är van att bo inomhus och är van vid mindre hundar. Han är väldigt nyfiken och har mycket energi. Ser han en yta man kanske skulle kunna hoppa upp på för att få lite bättre utsikt testar han mer än gärna att hoppa upp där. Han tycker de är lite läskigt när man klappar honom på kroppen men de går bra att klia honom på huvudet. Om man sitter på golvet med honom så kan han då och då hoppa upp i ens knä en kort stund. Även om han inte gillar att bli upplyft så är han ändå lugn när man väl håller honom i famnen. Han har fått sina kind-och framtänder kontrollerade hos veterinär i samband med kastrering.
 
Priset för att adoptera Pepsi är 1800 kr.

Oskar

Stad: Stora Sundby

Ålder: född 2020-02

Kön: Hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Oskar kom till Smådjurschansen i september 2020 efter att ha räddats från ett hem där han bodde i en smutsig liten utebur tillsammans med andra hanar. Han är en väldigt social liten kille som gillar att mysa och få uppmärksamhet. Han är lite blyg till en början men ger man honom lite tid så hoppar han sedan upp i knät. Han uppskattar att bli borstad trots att han när han kom till oss hade mycket extrema tovor som vi var tvungna att klippa bort. Oskar har fått sina fram-och kindtänder kontrollerade hos veterinär i samband med kastrering. 

Priset för att adoptera Oskar är 1800kr

X-Box

Stad: Stockholm

Ålder: okänd

Kön: Hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

X-Box kom till Smådjurschansen i september 2020. X-box är en underbar liten kanin med en skön personlighet. Han är väldigt framåt och mycket social och gillar och nosa runt. Han är väldigt matglad och brukar hänga med jourmatte i köket när hon lagar mat. X-Box trivs bäst på stora ytor och han är helt rumsren. Han bor inomhus nu men skulle säkert trivas lika bra som utekanin. Som hans jourhem säger så är han en riktig liten guldklimp. X-Box har fått sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär i samband med att han kastrerades.

 
Priset för att adoptera X-Box är 1800kr, 

Bilbo

Stad: Örebro

Ålder: född 2020-02

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Bilbo kom till Smådjurschansen i september 2020 efter att ha räddats från ett hem där han bodde i en smutsig liten utebur tillsammans med andra hanar. Bilbo är en nyfiken kille som kommer och hälsar och som gärna sitter med i soffan. Han vill gärna vara i närheten och följer med runt i lägenheten. Den första tiden i jourhemmet var Bilbo väldigt reserverad av sig men det blev snabbt bättre även om han fortfarande är lite försiktig. Han tycker om att bli klappad men tycker det är lite läskigt att bli buren. Han har fått sina fram-och kindtänder kontrollerade i samband med kastrering och då upptäcktes att en av hans kindtänder var mycket lång och den mötande tanden mycket kort, antagligen på grund av felaktig kost han fått i sitt tidigare hem. Detta har nu åtgärdats. Vi rekommenderar, inte endast för Bilbo utan för alla kaniner, att tänderna kontrolleras minst en gång per år. 

Priset för att adoptera Bilbo är 1800kr

 

Milton

Stad: Lindesberg

Ålder: okänd

Kön: Hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Milton kom till Smådjurschansen efter att ha hittats utomhus. Han är snäll att lyfta och lätt att hantera. Att klippa klorna är inga problem. Han tycker det är skönt att bli kliad i pannan men att bli klappad på kroppen är ännu lite läskigt. Vi är säkra på att Milton snart kommer ha lärt sig att uppskatta klappar och gos till fullo. Milton är en lugn och mjuk kille som gillar att utforska saker i sin egen takt och tar det mesta med ro. Han älskar att springa runt och leka i sina tunnlar. Idag bor han inomhus men skulle trivas minst lika bra med att bo utomhus. Milton har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade i samband med kastrering. Milton är rumsren.
 
Priset för att adoptera Milton är 1800kr, 

Svenne

Stad: Stockholm (Solna)

Ålder: okänd

Kön: Hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Svenne kom till Smådjurschansen efter att ha varit hemlös en längre tid. Jourhemmet beskriver honom som en studsig och busig lite guldklimp som förgyller deras liv. Hos jourhemmet har han blivit van vid både hundar, katter, kaniner och en papegoja. Svenne är mycket populär hos grannbarnen. Han är inte jättetrygg med att sitta i famnen men däremot är det mysigt att få sitta i knä och bli klappad, allra helst under hakan eller öronen, då somnar han. Han är van vid att gå ute i sele. Han kan hoppa till vid ett plötsligt ljud, som när grannen precis bakom staketet startar sin gräsklippare, men även där lugnar han ner sig fort. Går man i närheten av Svenne så kommer han fram och visar att han vill ha kontakt. Svenne har fått sina fram- och kindtänder kontrollerade i samband med kastrering.
 
Priset för att adoptera Svenne är 1800kr. 

Bullen

Stad: Stockholm (Bålsta)

Ålder: född 2020-07-28

Kön: Hane

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Bullen kom till Smådjurschansen då hans förra ägare köpt två honor och det visade sig sedan att båda honorna var dräktiga. Bullen är en utav honornas ungarna. Han är en blandning mellan stora silver, angora och lejonhuvad dvärgkanin. Bullen är en framåt och kontaktsökande kille. Han vill vara där du är, lyssnar när du pratar med honom, gör glädjeskutt när du pratar glatt med honom och pussas gärna på dig. Bullen kommer få sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär i samband med kastrering. 
 
Priset för att adoptera Bullen är 1800kr.

Tripoli

Stad: Örebro

Ålder: född 2019

Kön: Hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Tripoli kom till Smådjurschansen i juni 2020 efter att ha omhändertagits från vanvård av länsstyrelsen. Tripoli är en väldigt snäll och go kanin av rasen Fransk Vädur. Han är nyfiken men samtidigt lite tillbakadragen. Han älskar att vara där man är men gärna lite på avstånd. Ibland har han dock sina mysstunder då han gärna kommer och lägger sig i knät och myser. Han har eget rum inne men hoppar helst runt i hela huset och följer en som en hund. Ute hoppar han lös på gräsmattan när jourhemmet är med och han hoppar själv in när han känner sig nöjd. Tripoli kommer få sina fram-och kindtänder kontrollerade av veterinär i samband med kastrering. 

Priset för att adoptera Tripoli är 1800 kr

Frodo - bokad

Stad: Stockholm

Ålder: född 2020-05-31

Kön: Hane

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: ja

Frodos mamma hittades hemlös och ett dygn efter att hon kommit till oss födde hon Frodo och hans två syskon. Frodo är en nyfiken och sprallig liten kanin som skuttar runt mest hela tiden och njuter av livet. När han har tid så tycker han det är mysigt att bli klappad. Frodo är snäll i all hantering. Frodos mamma är en väldigt trevlig kanin, pappan är okänd. Frodo blir troligen rätt så liten till storleken som fullvuxen. Frodo har fått sina kind-och framtänder kontrollerade hos veterinär. 

Priset för att adoptera Frodo är 1800 kr. 

Sebbe - bokad

Stad: Stockholm (Handen)

Ålder: okänd men troligtvis under ett år

Kön: Hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Sebbe kom till Smådjurschansen den 20 oktober 2020 efter att ha lämnats på en djurklinik av sin familj som inte längre ville ha kvar honom. Sebbe är en nyfiken och aktiv i jourhemmet, om än lite försiktig än så länge. Sebbe har fått en kindtand slipad hos veterinär och ska på återbesök om i januari för att se så allt ser bra ut. Mer info om Sebbe kommer inom kort.

Priset för att adoptera Sebbe är 1800kr

Teddy - bokad

Stad: Stockholm

Ålder: född 2019-08

Kön: Hane

Kastrerad: ja

Chipmärkt: ja

Teddy kom till Smådjurschansen i april 2020 då hans familj inte kunde ha kvar honom på grund av allergi. Han har, innan han kom till oss, bott ensam i en liten bur på en balkong. Teddy är en snäll dvärgvädur,. Han lär sig fort och är en nyfiken liten kille som gärna utforskar sin omgivning självständigt. Han är också väldigt matglad och springer gärna mellan benen på en när matpåsen låter. Teddy är rumsren men lite pluttar utanför lådan får man räkna med. Inga kända olater har setts. Han tycker om att gräva så han uppskattar om grävlåda eller andra grävmöjligheter ges. Teddy kan bo både ute och inne och han skulle troligen fungera med en honkanin eller flera. Teddy tycker om snälla hundar men katter är väldigt läskiga (snälla katter kan han nog vänja sig vid med lite tålamod). Teddy har fått sina fram-och kindtänder kontrollerade hos veterinär. 

Priset för att adoptera Teddy är 1200kr. 

Oscar - bokad

Stad: Stockholm (Spånga)

Ålder: född 2019-03-01

Kön: Hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: kommer vaccineras

Oscar kom till Smådjurschansen i december 2020 då han inte fungerade med familjens hund som jagade honom. Oscar är dock okej med lugna och snälla hundar. Han är en dvärgvädur och var från början en hyrkanin som blev kvar i sin förra familj, nu hoppas vi att han kan få en egen familj för gott. Han är van att bo inomhus och är rumsren. Han trivs bra med barn och är kontaktsökande och kelig. Oscar kommer att få sina kind-och framtänder kontrollerade hos veterinär i samband med kastrering. 
 
Priset för att adoptera Oscar är 1800kr. 

Dipton - bokad

Stad: Stockholm (Danderyd)

Ålder: född 2020-07-04

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Diptons mamma Pisa kom till Smådjurschansen i ett vanvårdsärende och var då redan dräktig. Hon har ett mysigt temperament som vi hennes ungar har ärvt. Vi tror att de är dvärgvädurar. Dipton är en social och glad kille som tycker om att upptäcka med sina syskon. Dipton kommer alltid fram när man kommer ut till honom och han är väldigt matglad.  Dipton är lätt i all hantering även fast han inte älskar att bli lyft och är lite småskygg av sig. Detta har dock blivit mycket bättre när han har blivit större och mer självsäker. Han tränar fortfarande på att bli rumsren. Alla hans syskon blev snabbt rumsrena när de flyttade. Dipton har fått sina kind-och framtänder kontrollerade av veterinär i samband med vaccinering. 
 
Priset för att adoptera Dipton är 1800 kr. 
 

Frank - bokad

Stad: Göteborg

Ålder: född ca 2020-06

Kön: Hane

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Frank kom till oss från ett hem som inte hade kunskap att ta hand om honom. Han är mycket sällskapssjuk och följer jourmatte vart hon än går. Han är rumsren. Mer info om Frank kommer inom kort. Han kommer få sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär i samband med kastrering.

Priset för att adoptera Frank är 1800kr.

Tarzan - bokad

Stad: Stockholm (Solna)

Ålder: född 7 maj 2017

Kön: Hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Tarzan kom till Smådjurschansen i september 2020 då hans familj inte längre hade tid för honom. Han är en otroligt fin liten dvärgvädur som älskar att spendera hela dagen sovandes under jourmattes matbord eller under soffan. Hans största kärlek i livet är broccoli och banan. Varje morgon hoppar han fram till kylskåpet och ”puffar” på jourmattes ben i hopp om att få nått gott. Han har utvecklats otroligt mycket sen han kom till Smådjurschansen. Från att vi inte alls fick klappa honom så håller han numera jourmatte sällskap på golvet när hon pluggar, lagar mat och kollar tv. Tarzan är en otroligt social kanin som tycker bäst om att befinna sig i samma rum som sin människa, han uppskattar även när jourmatte får besök av vänner och tycker väldigt mycket om att få nosa och bli klappad av andra. Att bli klappad är höjdpunkten i livet tycker Tarzan, speciellt i pannan och bakom öronen, då brukar han även somna. Tarzan är rumsren och van vid barn. Tarzans fram-och kindtänder kontrollerades hos veterinär i samband med kastrering. 

 
Priset för att adoptera Tarzan är 1800 kr. 

Trooper - bokad

Stad: Uppsala

Ålder: 4-6 månader

Kön: Hane

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Trooper kom till Smådjurschansen efter att ha hittats utomhus. Han är en nyfiken liten kille, förmodligen någon korsning mellan hermelin och holländare. Trots att han blivit lämnad ute är han väldigt kelig och sitter gärna i knäet och blir klappad. Trooper skulle trivas med att bo både ute och inne. Han gillar jourhemmets honor så att ha honom tillsammans med en kaninkompis är inga problem. Trooper gillar att utforska och hans stora, blåa ögon blänker när han springer runt i cirklar och gör glädjeskutt. Han är en väldigt snäll och nyfiken kanin trots sin bakgrund. Han har även hälsat på jourhemmets hund som var lite läskig i början men som han börjar vänja sig vid. Han är inte  helt rumsren ännu men det bör lösa sig efter kastrering. Han kommer få sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär i samband med kastrering.

Priset för att adoptera Trooper är 1800kr.

Bluff - bokad

Stad: Stockholm (Danderyd)

Ålder: född 2020-07-04

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Bluffs mamma Pisa kom till Smådjurschansen i ett vanvårdsärende och var då redan dräktig. Hon har ett mysigt temperament som hennes ungar har ärvt. Vi tror att de är dvärgvädurar. Bluff är en framåt och social kanin. Han är glad och tycker om mat. Han kommer alltid fram när man kommer ut till honom och hoppas på att få en godbit. Bluff är lätt i all hantering. Han bor utomhus men skulle även trivas med att bo inne. Bluff är snäll mot andra kaniner och vill få en kaninkompis (hona) i sitt nya hem. Han har fått sina kind-och framtänder kontrollerade av veterinär i samband med vaccinering.
 
Priset för att adoptera Bluff är 1800kr

Bruno - bokad

Stad: Göteborg

Ålder: okänd

Kön: Hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Bruno kom till Smådjurschansen i november 2020 efter att ha omhändertagits från ett hem där han bodde på en balkong utan tillgång till strö, hö och skydd. Bruno är en mycket snäll och fredlig kanin som gillar att knapra på päronträdskvistar, göra glädjerace och ”buffa” på saker med sin nos. Han är van vid barn och låter sig gärna klappas. Han är social och nyfiken och kommer nästan alltid när man ropar på honom, särskilt om man har en gurkbit eller något annat gott att erbjuda. Bruno är försiktig i nya miljöer och gillar inte att skutta direkt på golv utan håller sig helst på mattor. Han är rumsren och duktig på att skynda sig till toan och uträtta sina behov. Bruno har fått sina fram-och kindtänder kontrollerade hos veterinär i samband med kastrering. 

 
Priset för att adoptera Bruno är 1800kr,

Lácite - bokad

Stad: Stockholm

Ålder: 2020-06-25

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Lácite kom till Smådjurschansen i augusti 2020 tillsammans med sin mamma och sina syskon. En familj köpte två kaniner på blocket som skulle vara två honor men det visade sig snabbt att det inte stämde. Tre kullar hann honan föda innan vi hämtade hanen och den första kullen. Vi tog därefter emot andra kullen och sedan den tredje och sista kullen samt mamman. Både föräldrarna och ungarna är väldigt trevliga i temperamentet. Lácite är en oerhört snäll och nyfiken kanin som gärna skuttar runt och utforskar miljön. Han är väldigt social och mysig och han vill gärna gosa. Utöver att springa runt och göra glädjeskutt lägger han sig gärna utbredd på mattan och tar en liten tupplur. Han bor idag inomhus och är rumsren. Lácite har en väldigt fluffig päls som kräver borstning och klippning. Med lite mutning i form av godsaker går han med på att bli borstad. Lácite vill gärna ha en honkaninkompis i sitt nya hem. Han har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär.
 
Pris för att adoptera Lácite är 1800 kr

Gimli - bokad

Stad: Borlänge

Ålder: född 2018-08-25

Kön: Hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Gimli kom till Smådjurschansen 24 oktober 2020 då att hans familj inte längre kunde ha honom kvar. Gimli är en blandning mellan lejonhuvad dvärgvädur och teddy dvärgkanin, han är väldigt fluffig och kräver därför mycket pälsvård. Gimli är en försiktig liten herre men öppnar snabbt upp sig när han litar på dig. Han älskar att mysa och ta det lugnt. Att ligga och mysa ute i halmen eller få komma in och gosa ner sig i täcket tycker han om. Att bli borstad är inte det roligaste han vet men han säger till när han vill ta pauser. Han gillar att gräva i filtar och äta spenat. Han bor ute just nu men kan även bo inomhus. Han är väldigt ordentligt och renlig och han donar mycket i sitt bo. Om du städar buren fel så är han där och fixar som han själv vill ha det genom att flytta halm, hus och pinnar. Gimli har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär.

Priset för att adoptera Gimli är 1800kr

Link - under utredning

Stad: Stockholm (Täby)

Ålder: född 2020-06-01

Kön: Hane

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Link kom till Smådjurschansen i november 2020 på grund av allergi. Han kommer ursprungligen från en djuraffär där han köptes när han var 6 veckor gammal. Han är en snäll dvärgvädur som är van att bo inomhus. Han är van vid andra kaniner och vill gärna ha en kompis i sitt nya hem. Link är en glad och social kanin. Han tycker om att vara nära och ligger mer än gärna i soffan och myser på kvällarna. Link kommer att få sina fram-och kindtänder kontrollerade av veterinär i samband med kastrering. 
 
Priset för att adoptera Link är 1800 kr.