Kaniner hanar

Rock

Stad: Norrtälje

Ålder: född 2018

Kön: Hane

Kastrerad: ska kastreras

Chipmärkt: ska chipmärkas

Rock kom till oss den 24 maj 2020 då hans familj köpt honom i tron om att han var en hona. Han bodde tillsammans med en hona och bebisarna som blev till av att två okastrerade kaniner bodde ihop. Situationen ledde till slagsmål och Rock har en del bitmärken, främst på nosen och ett jack vid ögat. Rock är en supergo kille. Han har ingenting emot att bli klappad eller borstad men gillar inte kloklippning och är inget fan av att bli buren men det går om man är försiktig. Mer info kommer när vi lärt känna Rock bättre. 

Priset för att adoptera Rock är 1200 kr.

Gunnar

Stad: Stockholm (Södermalm)

Ålder: född 2019-08

Kön: Hane

Kastrerad: ska kastreras

Chipmärkt: ska chipmärkas

Gunnar kom till Smådjurschansen i maj 2020 efter att ha varit hemlös i minst 6 månader. Gunnar är en väldigt vacker, glad, trygg och stillsam gotlandskanin. Han är social och kommer och möter en när han ser en och tycker om att bli kliad. Gunnar har betett sig exemplariskt sedan han kom till jourhemmet, han är väldigt kärvänlig och fin. Man kan mata honom från handen och han blir galen av lycka då han får nyplockat gräs och pinnar. Han är rumsren. Gunnar har levt både inne och ute och trivs i båda miljöerna. Han är rumsren.

Priset för att adoptera Gunnar är 1200 kr. 

Pulsar

Stad: Örebro

Ålder: född 2019-04-26

Kön: Hane

Kastrerad: ja

Chipmärkt: ska chipmärkas

Pulsar kom till Smådjurschansen i maj 2020 på grund av sjukdom hos tidigare ägare. Han är en renrasig gotlandskanin. Pulsar är killen som alltid har ett höstrå i munnen. Han älskar mat och hans skarpa nos söker upp godbitar på långt avstånd. Pulsar är också mycket aktiv och sitter sällan stilla. Han är väldigt nyfiken på människor och tar sig snabbt fram för att hälsa och för undersöka om det bjuds på något ätbart. Vi tror därför att Pulsar skulle gå bra att klickerträna. Ibland är han något lättskrämd men han finner sig alltid snabbt och visar på nytt stor nyfikenhet. Får han något gott att äta sitter han stilla i knät en stund. Att bli buren kan ibland vara läskigt och det visar han genom att sprattla. Pulsar skulle trivas bra av att bo i ett hem med stora ytor att röra sig på. Han bor just nu utomhus men skulle även kunna bo inomhus. Han har tidigare bott tillsammans med annan kanin och skulle troligtvis gärna göra det igen.
 
Priset för att adoptera Pulsar är 1200 kr. 

Bingo

Stad: Borlänge

Ålder: född 2014

Kön: Hane

Kastrerad: ja

Chipmärkt: ska chipmärkas

Bingo kom till Smådjurschansen i maj 2020 då hans familj inte längre hade tid för honom. Han är en van utekanin men bor nu inne. Bingo är en supersnäll kanin som tycker om att bli klappad men han kan vara reserverad mot främlingar. Han har tidigare bott granne med en annan kanin. Bingo kan gå på promenader i sele. Mer info kommer snart. 

Priset för att adoptera Bingo är 700kr. 

 

Elias

Stad: Storvreta

Ålder: född 2018-04

Kön: Hane

Kastrerad: ja

Chipmärkt: ja

Elias kom till Smådjurschansen i maj 2020 då hans familj inte kunde ha kvar honom på grund av allergi. Han är en mycket kärvänlig kille som tycker om att gosa. Elias har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär. Mer info kommer.

Priset för att adoptera Elias är 1200kr. 

 

Fluffy

Stad: Uppsala

Ålder: född 2019-02-17

Kön: Hane

Kastrerad: ja

Chipmärkt: ska chipmärkas

Fluffy kom till Smådjurschansen i januari 2020. Fluffy är, sitt namn till trots, inte så fluffig men fick sitt namn eftersom han som liten mer såg ut som en fluffboll än något annat. Nu är han dock en släthårig kanin med lättskött päls. Fluffy är en kastrerad hankanin som fyllde ett år i februari. Fluffy är smart och nyfiken men också en försiktig eller lite tillbakadragen kanin som gillar hoppning, godsaker och att gnaga på pinnar. Fluffy en enkel kanin att ha att göra med även om det kan ta lite tid innan han känner sig riktigt hemmastadd. Som tur är så är han en liten gottegris så bjuder du på lite pellets kommer han dock inte att kunna motstå att komma fram för lite gos. I hans nya hem vill han gärna ha en kaninkompis. Han har tidigare bott med sin kaninfamilj men hos oss är han solokanin vilket ingen kanin vill vara även om människokompisar såklart också är trevliga att leka med. Barnfamiljer tror vi inte blir något problem eftersom han tidigare bott med barn. Han är en lättsam och charmig liten kanin som aldrig gjort några utfall eller liknande. I sitt jourhem bor Fluffy inomhus men han kan nog tänka sig att bo utomhus också. 

Priset för att adoptera Fluffy är 1200kr. 

 

Loke

Stad: Stockholm (Handen)

Ålder: född 2019-05

Kön: Hane

Kastrerad: ja

Chipmärkt: ja

Loke kom till Smådjurschansen i april 2020 då hans familj inte längre kunde ha kvar honom på grund av allergi. Han är en lugn och försiktig kille som är väldigt mjuk i sättet. Loke har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär. Mer info om Loke kommer snart.

Priset för att adoptera Loke är 1200kr. 

 

Skutt

Stad: Ludvika

Ålder: född 2019

Kön: Hane

Kastrerad: ja

Chipmärkt: ska chipmärkas

Skutt kom till Smådjurschansen i april 2020 då hans familj inte längre hade plats för honom. Han är än så länge rätt blyg och ovan vid människor, men snäll. Mer info om Skutt kommer snart.

Priset för att adoptera Skutt är 1200kr. 

 

Elton

Stad: Östernärke

Ålder: okänd

Kön: Hane

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ja

Elton kom till Smådjurschansen i Januari 2020 då hans ägare inte kunde ha kvar honom. Han är en mycket stor kanin. Han kommer snabbt fram till en när man går in i hans rum för att se om man har med sig något gott. Han har inga problem med att man rör sig kring honom, men tillåter främst att bli klappad och gosad med av jourmatte. Elton fungerar bra med och är van vid barn, hund och katt. Han kan sprattla lite när man lyfter upp honom men väl i famnen är han lugn och stilla. Elton bor inomhus just nu men skulle trivas lika bra utomhus. Han har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär. 

Priset för att adoptera Elton är 1200kr.

Arthur

Stad: Motala

Ålder: okänd

Kön: Hane

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ja

Arthur kom kom till Smådjurschansen 2019-09-23 då länsstyrelsen omhändertagit honom från vanvård. Han är lugn och älskar sin bur. Han är trygg med människor och har inga problem med att sova eller floppa medmänniskor omkring sig, även om han inte tycker det är så roligt att bli hanterad. Han kommer gärna fram och hälsar på jourmatte och efter att han fått lite kli på huvudet så skuttar han nöjt iväg. Han är inte rädd för jourhemmets hund men tycker att dammsugaren är jätteläskig. Arthur är ett riktigt matvrak och det går att muta honom till att gå med på det mesta. Han bor inomhus just nu. Han har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär. 

Priset för att adoptera Arthur är 1200kr.

Herman

Stad: Kil

Ålder: född 2015

Kön: Hane

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ja

Herman kom till Smådjurschansen 2019-06-19 från länsstyrelsen efter att de omhändertagit honom från vanvård. Herman är en social och charmig kille som tar saker i sin egna takt. Sedan han kom till jourhemmet har han utvecklats enormt mycket. Han har gått från en väldigt rädd liten grabb till en social och vänlig kanin som uppskattar gos och mys. Även fast Herman helst håller sig inom ett litet område där han känner sig trygg är människan alltid välkommen dit för att umgås med honom. Han söker kontakt med alla även om han vill ta det lugnt och försiktigt tills han känner sig trygg. Han älskar att bli kliad i pannan och uppskattar alltid uppmärksamhet. Han är fortfarande osäker i viss hantering så som kloklipp och att bli lyft. Han har aldrig blivit aggressiv utan när han känner sig otrygg lämnar han situationen. Han är även matsökande men blir aldrig aggressiv i dem situationerna heller. Han äter snällt godis ur handen även om det enligt hans åsikt alltid tar slut för fort. Herman fungera bra med barn så länge dom är lugna runt honom. Han är helt enkelt en mysig farbror som visar en fantastisk personlighet bara man ger honom utrymme, trygghet och kärlek. Vi tror att Herman skulle trivas bra med en artfrände och att han även skulle kunna bo utomhus. Herman har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär.

Priset för att adoptera Herman är 1200kr

Elwood

Stad: Kumla

Ålder: okänd men ung

Kön: Hane

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ja

Elwood kom till Smådjurschansen i Januari 2020 då hans ägare inte kunde ha kvar honom. Han är en rädd så blyg kille som tycker människor är rätt läskiga. Detta är någonting vi jobbar med varje dag och Elwood blir duktigare och modigare för var dag som går. Han bor utomhus nu. Elwood har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär. 

Priset för att adoptera Elwood är 1200kr

Teddy

Stad: Enköping

Ålder:  född 2019-08

Kön: Hane

Kastrerad: ja

Chipmärkt: ja

Teddy kom till Smådjurschansen i april 2020 då hans familj inte kunde ha kvar honom på grund av allergi. Han har, innan han kom till oss, bott ensam i en liten bur på en balkong. Teddy är en snäll dvärgvädur, han är dock lättskrämd på grund av för lite socialisering så han behöver komma till ett lugnt hem. Han lär sig dock fort och är en nyfiken liten kille som gärna utforskar sin omgivning självständigt. Han är väldigt matglad och springer mellan benen på en när jourmatte prasslar med något gott. Teddy är rumsren men lite pluttar utanför lådan får man räkna med. Inga kända olater har setts, han tycker om att gräva så han uppskattar om en grävlåda eller andra grävmöjligheter ges. Teddy kan bo både ute och inne, han skulle troligen fungera med en honkanin eller flera. Teddy tycker om snälla hundar men katter är väldigt läskiga (snälla katter kan han nog vänja sig vid med lite tålamod). Teddy är en utbrytarkung, han tar sig under eller hoppar lätt över vanligt kompostgaller så hans staket behöver vara högre eller med tak om han ska vara ute. Teddy har fått sina fram-och kindtänder kontrollerade hos veterinär. 

Priset för att adoptera Teddy är 1200kr. 

Kummin - bokad

Stad: Lindesberg

Ålder: okänd men ung

Kön: Hane

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ja

Kummin kom till Smådjurschansen sommaren 2019 efter att han hittats utomhus. Kummin är en försiktig men nyfiken liten kille som älskar att utforska sin omgivning. Han vill gärna vara med där det händer något även om han vill kolla in läget lite på avstånd först. Hans personlighet kommer fram mer och mer för varje dag och han kan vara en riktig liten spillevink och bjuder gärna på glädjeskutt. Han älskar klappar och gos men på hans villkor. Han är snäll i famnen och det är inga problem att klippa hans klor. Han bor inomhus. Kummin är rumsren och han har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär.

Priset för att adoptera Kummin är 1200kr.

Frans - bokad

Stad: Lindesberg

Ålder: född 2018-01

Kön: Hane

Kastrerad: ja

Chipmärkt: ja

Frans kom till Smådjurschansen i april 2020 då hans familj inte kunde ge honom den omsorg och vård han behöver. Frans är en social kille som hela tiden vill vara med där allt händer. Han är otroligt snäll och älskar att hänga i soffan och vill då ha en massa gos. Han tycker det är lite otäckt att bli lyft men accepterar det. Att klippa hans klor är inga problem. Frans är rumsren och gnager hellre på grenar än sladdar

Priset för att adoptera Frans är 1200kr. 

 

Dumle - bokad

Stad: Kumla

Ålder: född 2019-12-18 

Kön: Hane

Kastrerad: ja

Chipmärkt: ja 

Dumle kom till Smådjurschansen som en akut omplacering. Han tycker mycket om när man är hos honom och följer efter en som en svans. Det är inga problem att klippa klorna på honom eller att borsta hans päls. Dumles päls tovar sig lätt så för Dumles skull bör hans päls hållas relativt kortklippt. Dumle funkar bra med barn. Han har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär. Mer info kommer snart. 

Priset för att adoptera Dumle är 1200kr. 

 

Humle - bokad

Stad: Kumla

Ålder: född 2019-12-18

Kön: Hane

Kastrerad: ja

Chipmärkt: ja

Humle kom till Smådjurschansen som en akut omplacering. Han är mycket social och tycker om uppmärksamhet. Väldigt snäll och lätt att hantera, det är inga problem att ta hand om hals päls eller att klippa klorna på honom. Humle funkar bra med barn. Han har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär. Mer info kommer snart.

Priset för att adoptera Humle är 1200kr.