Kaniner hanar

Samuel

Stad: Örebro

Ålder: Okänd

Kön: Hane

Kastrerad: Kommer kastreras

Vaccinerad: Kommer kastreras

Samuel kom till Smådjurschansen i Oktober 2021 då en familj hittat honom utomhus på en gata i Örebro.
Han är en lite större kanin på cirka 3kg. Vi upplever Samuel som en lugn och trevlig kanin som gärna kommer fram när jourmatte kommer ut till honom. Han bor utomhus i jourhemmet.
Mer info kommer när vi lärt känna honom bättre.
 
Priset för att adoptera Samuel är 1800 kr. 
 

Fluffe

Stad: Centrala Göteborg

Ålder: Född Februari 2020

Kön: Hane

Kastrerad: kommer kastreras 11/10

Vaccinerad: kommer vaccineras 11/10

Fluffe kom till Smådjurschansen i September 2021 då familjen önskade att omplacera honom till ett hem där han får mer tid och uppmärksamhet. Han kommer från början ifrån en uppfödare och har bott hos samma familj fram tills nyligen. Fluffe är en blandning mellan miniloop och en kanin med satinpäls. Han är i storlek som en dvärgvädur.
Fluffe behöver tid på sig att bli varm i en ny miljö, men när han kommit ur sitt skal är han väldigt nyfiken och tycker om att utforska omvärlden.
Han har god aptit och har snabbt lärt sig att sitta och vänta vid sin matskål när han ser att jourmatte pysslar i köket. 
Fluffe tycker inte om att bli buren eller få sina klor klippta. Han älskar ibland att bli klappad, men ibland blir han lite nervös. Jourmatte upplever att detta blir bättre och bättre med tiden. Borsten har givit förvirrande reaktioner, då han börjat nafsa när han blivit borstad, så den har vi slutat med. Utöver borstningen så har Fluffe dock aldrig nafsat.
Han gnager gärna på äppelgrenar och har nyligen lärt sig att hoppa upp i soffan, vilket han gör ibland när han tror att ingen ser.
Fluffe har aldrig bott med en annan kanin, men han är väldigt nyfiken och aktiv så jourhemmet tror att det är bra om det finns en artfrände i nya hemmet. Han har även bott med ett barn innan vilket har fungerat bra, men det är viktigt att Fluffe i början får det tyst och lugnt för att göra sig hemmastadd. 
Han är rumsren.
 
Priset för att adoptera Fluffe är 1800 kr.
 

Anke

Stad: Stockholm (Bro)

Ålder: okänd, mellan 2 och 5 år

Kön: hane

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Anke kom till Smådjurschansen i augusti 2021 efter att ha lämnats vind för våg. Han behövde behandlas med stronghold då han hade ohyra och kliade sig väldigt mycket. Han är en trevlig och lugn kanin, troligen av rasen Holländsk kanin. Anke är sällskaplig och vill gärna vara där andra är, han vill dock helst inte bli klappad eller upplyft även om han är snäll. Anke vill ha en kaninkompis i sitt framtida hem. Han kommer att få sina fram-och kindtänder kontrollerade av veterinär i samband med kastreringen.
 
Priset för att adoptera Anke är 1800 kr.
 

Birk

Stad: Uppsala

Ålder: okänd

Kön: hane

Kastrerad: kommer kastreras 29/9

Vaccinerad: ja

Birk kom till Smådjurschansen efter att han hittats dumpad i en skog. Han hittades av en familj som plockade svamp, de tog kontakt med Smådjurschansen och vi tog emot Birk. Han är en väldigt social och kelig kille som tycker om att gosa och umgås med sin människoflock. Han är nyfiken och äventyrlig, både inomhus och ute på promenad. Birk är i stort sett rumsren. Han har inget emot att bli buren eller få klorna klippta. han kommer få sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär i samband med kastrering. 
 
Priset för att adoptera Birk är 1800 kr.
 

Sune

Stad: Stockholm (Nykvarn)

Ålder: född ca augusti 2020

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Sune, som är precis så charmig som han ser ut, hittades i ett villaområde i augusti 2021. Han är en väldigt social och framåt kille som älskar att skutta runt i sele och koppel och utforska världen. Just nu bor han ute men skulle även passa som frigående innekanin då han är rumsren. Han är lätt att hantera och lyfta när det behövs samt så är han van vid barn och hundar. Sune är också väldigt gosig, dock föredrar han att sitta nära bredvid och inte i knät när man klappar honom. Han är väldigt nyfiken på allt man gör och gillar att hålla sig nära och spana på allt som händer. Han har fått sina tänder kontrollerade hos veterinär.

 
Priset för att adoptera Sune är 1800 kr.
 

A.K.

Stad: Stockholm (Nykvarn)

Ålder: okänd

Kön: hane

Kastrerad: kommer kastreras 

Vaccinerad: ja

A.K. kom till Smådjurschansen i augusti 2021 efter att han hittats tovig, hungrig, blodig och fästingangripen i ett industriområde. Han är troligen av rasen Sachengold. Han är väldigt social och trevlig. A.K. bor inomhus just nu och är rumsren, han trivs dock väldigt bra ute också. Han får under uppsikt skutta fritt i jourhemmets trädgård flera timmar varje dag. Det är inhägnat men han har inte försökt smita ändå. Han älskar att skutta runt fritt och gör glädjeskutt i luften ofta, sen brukar han lägga sig och floppa bredvid jourmatte eller vid en annan kanins hägn (också en hane) med den kaninen floppad på andra sidan. A.K är väldigt vänlig mot allt och alla och vill ha en kaninkompis i sitt framtida hem (för säkerhetens skull en hona). När det är dags att gå in är det bara att ropa eller skramla med pelletsburken så kommer han på en gång. Han är verkligen som en liten hund. Han gillar att hoppa upp i knät för att bli klappad när man sitter i soffan. A.K. har endast tre tår på varje bakfot och de yttersta tårna på dessa fötter pekar utåt. Detta är undersökt hos veterinär som bedömt att det förmodligen är gammal skada han åsamkats på grund av att han har bott på gallergolv. Det verkar inte påverka honom alls och kommer inte orsaka problem i framtiden. Han kommer att få sina fram-och kindtänder kontrollerade i samband med kastreringen. 

 

Priset för att adoptera A.K. är 1800 kr.
 .

Rufus - har intresse

Stad: Borås

Ålder: född augusti 2018

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Rufus kom till Smådjurschansen i september 2021 då hans familj önskade att Rufus skulle få ett hem med en annan kanin för att må så bra som möjligt. Han är en stilig, snäll och nyfiken kille som söker en tjejkompis att bo med då hans syster som han trivdes så bra med har nu gått bort. Han behöver bo på mjukt underlag, det vill säga gräsmatta eller liknande, för att han inte ska åsamkas ytterligare problem med trampdynorna, något som han tidigare haft problem med och som han nu får hjälp med i jourhemmet.
Rufus är matglad och tam och gillar att utforska sitt boende. Han kommer gärna fram och hälsar på när han får besök. Rufus är van vid barn. Han är rumsren.

Priset för att adoptera Rufus är 1800 kr
 .

Måns

Stad: Örebro

Ålder: född v. 14-15 2021

Kön: hane

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: ja

Måns är född i det vilda och fångades in av Smådjurschansen i maj 2021. Även om Måns fortfarande har mycket vilt i sig och gömmer sig vid snabba rörelser så kommer han snabbt fram igen och nosar på en. Det är inga problem att hålla i honom eller att hantera honom, han sitter lugnt och orädd i famnen en stund. Han säger till när han tröttnat genom att börja röra på sig. Sitter man på golvet med honom skuttar han nyfiket och obehindrat runt och nosar och hoppar även upp i knät för att nosa. Han är inte rädd för att gå på hala golv. Måns är van att bo med andra kaniner och vill fortsätta göra det i sitt framtida hem. Han är mycket snäll mot andra kaniner och finner trygghet i att ha artfränder omkring sig. Måns kommer få sina fram-och kindtänder kontrollerade av veterinär.

Priset för att adoptera Måns är 1800kr. 

 

Ruben

Stad: Örebro (Odensbacken)

Ålder: född sommaren 2021

Kön: hane

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Ruben kom till Smådjurschansen efter att ha hittats hemlös av en privatperson. Han är mycket kontaktsökande och kommer fram till en så fort man kommer in till honom. Han är inte blyg och älskar alla människor. Ruben tycker om att bli kliad på huvudet, dock endast i korta stunder, längre än så klarar han inte av att sitta still. Han tycker mycket om när man sitter inne hos honom och kan då bli så glad att han gör glädjeskutt. Han är lätt att hantera och klippa klor på. Ruben kommer få sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär innan adoption. 

Priset för att adoptera Ruben är 1800kr. 

 

Linde

Stad: Lindesberg

Ålder: okänd men ung

Kön: hane

Kastrerad: kommer kastreras 4/10

Vaccinerad: kommer vaccineras 4/10

Linde kom till Smådjurschansen i juli 2021 efter att ha omhändertagits från ett hem där han inte fick den omvårdad han behövde. Han är en pigg och glad liten kille som inte drar sig för att utforska nya miljöer. Han är inte speciellt lättskrämd eller blyg och det är inga problem att hantera och klippa klorna på honom. Han har tidigare bott tillsammans med andra kaniner och vill göra det även i sitt framtida hem. Linde kommer få sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär i samband med att han kastreras. 

Priset för att adoptera Linde är 1800 kr.

Pelle Svanslös

Stad: Örebro

Ålder: okänd

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Pelle Svanslös kom till smådjurschansen den 5 juli 2021 efter att ha blivit upphittad utomhus. Som namnet avslöjar saknar Pelle svans. Pelle är pigg, nyfiken och väldigt lätt att tycka om. Han gillar klappar och visar stor tillgivenhet när han lärt känna dig. Vid hastiga rörelser kan Pelle bli lite osäker varför det är viktigt att ta det varsamt och låta honom komma till dig. Han vänjer sig dock fort vid nya händelser/ljud. Favoritplatsen i hans hage är sandhögen som han gräver och floppar i. Där får man gärna överösa honom med klappar. Flertalet glädjeskutt över hagen bjuder han gärna på. Han går upp i knät om det bjuds på pellets men vill snabbt ner igen. Det går bra att lyfta Pelle när han känner sig trygg. Pelle visar intresse för jourhemmets barn på 5 och 8 år. Jourhemmet har en mindre hund vilken Pelle inte visar någon rädsla för. Stora hundar är dock läskiga och Pelle gömmer sig då. I närområdet har flera grannar katt. Pelle visar tydligt osäkerhet och stampar väldigt när de är i närheten. Pelle bor utomhus men under tiden i jourhemmet har han också varit inne en period. Det fungerade väldigt bra. Pelle har valt ut en plats i burdelen där han bajsar och kissar. Pelle är väldigt trygg och i sitt framtida hem vill han ha en kaninkompis. Han har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär. 

 
Priset för att adoptera Pelle är 1800 kr.

Dill - har intresse

Stad: Uppsala (Bålsta)

Ålder: Dill är född 2014

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Chipmärkt: ja

Dill kom till Smådjurschansen 2019 och är den av våra hanar som väntat längst på att bli adopterad. Dill är en väldigt trevlig kille som behöver tid på sig att lära känna sina människor. Man behöver ge honom tid och tålamod och visa honom att man lyssnar på det han förmedlar med  sitt kroppsspråk. Han är en intelligent kanin som noga  inspekterar sin människa och sin omgivning. När man minst anar det så sitter han bredvid en och låter sig bli klappad. Dill är mycket nyfiken på andra kaniner och längtar efter att få dela sitt liv med en trygg och självsäker hona. Han är riktigt grym på att gräva och älskar att hoppa upp högt varför en rymningssäker inhägnad krävs för denna lilla killen. Han vill gärna bo utomhus där grävmöjligheter finns med stor yta för många racingrundor. Jourmatte klickertränar med Dill och han tycker det är väldigt roligt att träna. När jourmatte och lill-jourmatte kommer ut till hägnet sitter Dill gärna nära dörren och vill bli klappad på länge, länge. Han vill gärna bli utsläppt på bete utanför hägnet lite då och då. Han har blivit så modig i jourhemmet att han nu förtiden vågar göra sådant.
Dills kindtänder är kontrollerade hos veterinär och man såg en liten tendens till att de inte helt slits ned så ett nytt veterinärbesök för att kika på hans tänder bör genomföras till vintern. Vi rekommenderar att man oavsett kaninens historik får kaninens tänder kontrollerade minst en gång per år. Dill har fått sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär.
 
Priset för att adoptera Dill är 1000kr.
 

Gösta

Stad: Stockholm (Tungelsta)

Ålder: uppskattas vara mellan 1,5 – 3 år gammal

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Gösta kom till Smådjurschansen i maj 2021 efter att en privatperson fångat in honom. Han hade under en tid levt ett farligt liv i ett bostadsområde där han bråkat med andra hankaniner samt blivit attackerad av katter och satt ibland ute på gatan mitt bland förbipasserande bilar. På grund av sitt tidigare tuffa liv har han därför förlorat sin nostipp men det är numera helt läkt och stör honom inte. Gösta är en väldigt matglad kanin som äter ur handen. Han är en nyfiken, pigg och aktiv kanin som alltid kommer fram för att kolla om man har något gott med sig. Även om han inte är en knäkanin så är han väldigt sällskapssjuk och vill gärna bli klappad hur länge som helst när han väl litar på dig. Han kan tycka det är obehagligt att bli lyft och hanterad men det går ändå helt ok, han är väldigt snäll. Vi bedömer att han inte bör bo i ett hem med små barn då han troligast kommer att bli rädd. Gösta vill komma till ett hem med kaninvana och han vill ha en trygg kaninkompis (hona) som han kan luta sig emot och utvecklas tillsammans med. Han bor idag i ett hägn ute och trivs väldigt bra med det. Han är rumsren och skulle nog kunna trivas inomhus också. Han har fått sina fram-och kindtänder kontrollerade av veterinär. 

Priset för att adoptera Gösta är 1800kr. 

Link

Stad: Stockholm (Täby)

Ålder: född 2020-06-01

Kön: hane

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Link kom till Smådjurschansen i november 2020 på grund av allergi i sitt tidigare hem. Han kommer ursprungligen från en djuraffär där han köptes när han var 6 veckor gammal. Han är en snäll dvärgvädur som är van att bo inomhus. Link är väldigt nyfiken vilket verkligen kommer fram när man gör iordning någon måltid i köket, då hänger han efter och hoppas att det kanske trillar ner en liten grönsak. Han är både gosig och vill gärna vara med samtidigt som han också är självständig. Han älskar att få vara med och sätter sig ofta och vilar eller lägger sig för att sova strax bredvid fötterna när man sätter sig för att äta, kolla på film eller för att plugga. När han vilar älskar han att bli klappad och man kan sitta och klappa honom i säkert en timme utan att han tröttnar. Trots att han vill ha mycket närhet och sällan sätter sig ensam så klarar han sig väldigt bra själv och kan lämnas ensam utan problem. Har han inte fått tillräckligt med uppmärksamhet på ett tag kan han komma inspringandes till ett rum för att man ska prata och gosa med honom. Link har väldigt stor aptit och springer till kylskåpet om han hör att man är där. Där står han på bakbenen så länge han orkar för att försöka tigga till sig en liten sallads bit. Link gillar inte att få klorna klippa. Det kan vara väldigt svårt och han vill absolut inte vara stilla, men tillslut brukar det gå. Att lyfta upp honom tycker han inte heller om men det funkar. Bär man dock honom för länge kanske han börjar nafsa lite i tröjan, men han skulle aldrig bitas eller rivas avsiktligt för att skada någon. Han har inte bitit jourmatte en enda gång. Link är väldigt energisk och han älskar att få springa fritt på tomten. Han har fått vara kopplad tidigare och det funkar, men det är såklart inte alls lika kul för honom som att få springa fritt. Så snabbt man öppnar dörren till tomten rusar han ut och gör massor med glädjeskutt och det är precis lika roligt oavsett snö eller gräs på marken. Eftersom han visar sån glädje av att vara ute oavsett årstid skulle han säkerligen trivas minst lika bra som utekanin. Link går väldigt bra ihop med både småbarn och små hundar. Han har två hundkompisar som bor hos jourmatte ibland och då kan alla tre gå fritt i huset. Link är alltid väldigt nyfiken och det händer ofta att hundarna kan bli rädda för Link än tvärt om, då att han är så modig och framåt. Link är inte heller rädd för höga ljud som fyrverkerier eller dammsugaren (han är springer gärna efter som städhjälp när dammsugaren är framme). Han tycker också mycket om att sitta bredvid pianot när jourmatte spelar. Link är rumsren sånär som på en olycka här och där. 
 
 
Link har genomgått en nästan ett år lång och intensiv medicinsk utredning då han är snuvig till och från. Det utredningen slutligen  kom fram till var att han har en bakterieart i sin näsa som gör att han då och då blir snorig och nyser. Detta är ett kroniskt tillstånd men är inget som på ett negativt sätt påverkar hans livskvalitet. 
 
Priset för att adoptera Link är 1800 kr. 
 

Cosmo

Stad: Stockholm (Huddinge)

Ålder: född 2020-02-14

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Chipmärkt: ja

Cosmo kom till Smådjurschansen i februari 2021 då hans förra familj inte kunde ha kvar honom. Han är väldigt nyfiken och social, en väldigt orädd kanin med andra ord. Han hoppar efter sin jourfamilj och vill hela tiden se vad de gör. Han älskar uppmärksamhet och kommer springandes när man pratar med honom. När han har gjort sig av med lite energi så kommer han och lägger sig bredvid en för att få klappar. Han gillar att ha saker att göra så leksaker, aktiveringsleksaker och sällskap är ett måste. Det går bra att lyfta Cosmo. Han älskar att bli klappad och gosad med så all hantering med Cosmo är väldigt enkel. Han är rumsren. Cosmo fungerar bra med andra kaniner och vill ha en kaninkompis i sitt nya hem. Cosmo bor just nu utomhus men har tidigare bott inne. Cosmo har fått sina kind-och framtänder kontrollerade hos veterinär i samband med kastreringen.

Priset för att adoptera Cosmo är 1800kr.

 

Pipkin - har intresse

Stad: Uddevalla

Ålder: född 2020-06

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Pipkin kom till Smådjurschansen i februari 2021 då hans familj inte längre kunde ha kvar honom på grund av allergi. Pipkin är en väldigt pigg och glad kanin. Han är otroligt snäll och sällskaplig men gillar inte att bli upplockad. Älskar att följa med en överallt och är mycket kontaktsökande. Han kommer överens med katter så länge de är snälla mot honom. Han bor inomhus och är rumsren. Pipkin älskar att vara ute och är mycket duktig på att gå i sele. han bodde i sitt tidigare hem tillsammans med sin bror då ägarna trodde att de båda var honor. Vi särade på dem så fort de kom till Smådjurschansen och vi märkte att de var hanar. Pipkin vill ha en kaninkompis som är en hona i sitt nya hem. Pipkin älskar att vara utomhus. Han har lätt för att bita på sladdar så man får se till att ha sladdsäkrat i de rum han har tillgång till. Han har fått sina kind-och framtänder kontrollerade av veterinär i samband med kastreringen.
 
Priset för att adoptera Pipkin är 1800 kr.

Chase

Stad: Stockholm (Farsta)

Ålder: okänd men ung

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Chase kom till Smådjurschansen i juli 2021 efter att ha blivit dumpad utomhus. Han var vid upphittandet trött, medtagen och väldigt tovig. Trots detta är Chase en extremt tillgiven, social och orädd kanin med mycket energi och glädje i sig. Eftersom han är upphittad utomhus vet vi ingenting om hans bakgrund men han bör vara från 5–6 månader gammal. Gissningsvis är han en blandras mellan dvärgkanin/teddy eller liknande. Han är långhårig och har en mjuk, ullig päls som kräver mycket pälsvård och av den anledningen så är han mer lämpad som innekanin än som utekanin såvida man inte vet med sig att man klarar av att sköta pälsen noggrant varje dag. Han är dock snäll att hantera och har visat sig tycka att det är ganska trevligt att bli ompysslad. Chase är en nyfiken, busig och sällskaplig kanin som är extremt modig och framåt. Han vet vad han vill och är inte rädd att ta för sig. Han har sedan han kom till jourhemmet utforskat varenda vrå, han hoppar omkring på golv utan problem, skuttar med lätthet upp på möbler och vill gärna sitta med i soffan på kvällarna. Har man något gott i handen kan man räkna med att bli uppvaktad (och klättrad på) tills man låter honom smaka. Chase är en rolig kille som bjuder på många skratt när han drar igång med sina många upptåg och bus. Han är mycket kreativ och gillar att göra saker på sitt sätt. Som att sitta i hökorgen och äta hö. Han sitter gärna på höga höjder där han kan hålla koll på allt som händer omkring honom. Han är väldigt gosig och gillar att bli klappad och kliad långa stunder. Han är rumsren. Chase bor idag med en katt och det fungerar bra. I sitt framtida hem vill han ha en kaninkompis. Chase är inte helt rumsren ännu men det är något vi tränar för fullt på. Han har fått sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär. 
 
Priset för att adoptera Chase är 1800 kr.
 

Ninis

Stad: Stockholm (Huddinge)

Ålder: okänd

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: kommer vaccineras

Ninis kom till Smådjurschansen sensommaren 2021 efter att ha hittats utomhus. Ninis är en nyfiken och kelig kanin som gillar att umgås och vara nära människor. Han bor i dagsläget inomhus, är rumsren och gör sina behov i en låda bortsett från någon liten plutt här och där. Ninis bryr sig inte om hunden som finns i jourhemmet (de är aldrig tillsammans utan har träffats genom kompostgaller). Det går utmärkt att lyfta Ninis och han visar tydligt när han inte önskar att bli lyft. Han gillar att gosa och att bli klappad. Han tycker det är kul att leka med sin tunnel, gräva i filtar och uppskattar mataktiveringar. Ninis vill få en kaninkompis i sitt framtida hem. Han har fått sina fram-och kindtänder kontrollerade av veterinär.
 
Priset för att adoptera Ninis är 1800 kr.
 

James-Nils - bokad

Stad: Stockholm (Knivsta)

Ålder: född 22 maj 2017

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

James-Nils kom till Smådjurschansen i juli 2021 efter att ha hittats utomhus. Han är öronmärkt och genom denna kunde vi spåra hans uppfödare för att få redan på hans ålder. Nils har flera äldre skador på öronen samt en halv ansiktsförlamning. han får behandling för ansiktsförlamningen men hjälper inte behandlingen så är hans tillstånd permanent. Detta är dock inget som James-Nils lider av. Han är världens snällaste kille som älskar att bli gosad med. Han är social och håller sig gärna i närheten av sin jourfamilj. Han önskar sig minst en artfrände i sitt framtida hem. Han kissar alltid på rätt ställe i sin toalett men bajspluttar kan ibland hamna utanför. James-Nils bor utomhus just nu men kan tänka sig att bli innekanin. Han har fått sina fram- och kindtänder kontrollerade i samband med att han kastreras. 
 
Priset för att adoptera James-Nils är 1800 kr.
 

Nemo - bokad

Stad: Uppsala

Ålder: född 2018-06

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Nemo kom till Smådjurschansen som privat omplacering på grund av tidsbrist. Han är en renrasig hermelin från uppfödare och bodde i sitt tidigare hem från ung ålder så han har en lugn bakgrund. Han har tidigare bott med två honor och trivdes bra med det även om hand stundvis kunde vara lite bossig mot dem. Han är försiktig men ändå nyfiken och utforskade snabbt sitt nya jourhem. Han älskar basilika och mys om det inte är påtvingat. Han gillar inte att bli blöt om tassarna. Han har en lite haltande gång som veterinär har undersökt. Det påverkar honom inte i livet men han är inte bra på att hoppa högt. Han är rumsren sånär som på en del bajspluttar som kan hamna utanför toaletten. Han är van vid andra kaniner och van vid hund till viss del. Han är dock väldigt skeptisk mot hundar och gömmer sig om hunden gör ljud. Han har tidigare bott både ute och inne och verkar trivas bäst inomhus där hans tassar inte blir blöta. Han har fått sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär.

 

Priset för att adoptera Nemo är 1800 kr.
 

Molle - Bokad

Stad: Uppsala

Ålder: Född Maj 2020

Kön: Hane

Kastrerad: Ja

Vaccinerad: Ja

Molle till Smådjurschansen september 2021 då hans familj hade utvecklat allergi. Hade bott hos dem sen han var liten och han är van vid mindre barn. Molle är en liten dvärgvädur som är nyfiken och snäll. Han älskar att tugga på kartong och pinnar. Han är matglad, och kan lätt övertygas om att människor är roliga och gosiga genom att få lite goda gröna blad eller pellets. Molle är rumsren och verkar bara tugga på det han får tugga på. Han passar därmed att bo kvar inomhus som han gjort hela sitt liv, men skulle nog även fungera utomhus. Det bor en hund i jourhemmet som han är skeptisk till, men inte rädd för. Molle vill ha en kaninkompis i sitt framtida hem. Molle har fått fram-och kindtänder kontrollerade av veterinär. 
 
Priset för att adoptera Molle är 1800 kr. 
 

Mowgli - bokad

Stad: Stockholm (Farsta)

Ålder: Mowgli är född 2020-12-22

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Mowgli kom till Smådjurschansen i juli 2021 pga allergi. Han är från början köpt i en djuraffär. Mowgli är en snäll, äventyrlig och nyfiken kanin som gärna skuttar runt fötterna på en och vill kolla vad man gör. Han är en matglad herre med tydliga preferenser där dill har visat sig vara den stora favoriten. Idag bor Mowgli inomhus men trivs lika bra ute så länge han han har plats att göra sina glädjeskutt. Hans päls kräver mycket pälsvård och av den anledningen så är han mer lämpad som innekanin än som utekanin om man inte vet med sig att man klarar av att sköta pälsen noggrant varje dag. Mowgli bor idag med en katt och det fungerar bra. I sitt framtida hem vill han ha en kaninkompis. Mowgli är rumsren.

 

Priset för att adoptera Mowgli är 1800 kr. 

Max - Bokad

Stad: Stockholm (Hägersten )

Ålder: Född 2019-04-04

Kön: Hane

Kastrerad: kommer kastreras den 25/10

Vaccinerad: kommer vaccineras den 25/10

Max kom till Smådjurschansen i september 2021 då hans ägare inte längre hade tid för honom och kände att Max skulle få det bättre i ett nytt hem. Max är en blandras mellan minilop och dvärgteddy. Han är en supersöt kille som är nyfiken, orädd och har mycket energi. Han sitter sällan still tillräckligt länge för att bli gosad med någon längre stund, men kommer gärna fram för att hälsa, äta lite mat ur handen och bli klappad. Han blir jätteglad när han får pellets i en toarulle eller en gren att gnaga på. Max är van vid barn. Han trivs bra både med att bo ute eller inne, och han är rumsren och skötsam.  Max vill ha en kaninkompis i sitt framtida hem. Han kommer att få sina fram-och kindtänder kontrollerade av veterinär i samband med att han kastreras. 
 
Priset för att adoptera Max är 1800 kr.
 

Panter - bokad

Stad: Stockholm (Nacka)

Ålder: född november 2020

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Panter kom till Smådjurschansen i juli 2021 på grund av allergi. Han är en otroligt nyfiken, snäll och social kanin som alltid vill hänga i närheten av sin familj. Panter kommer alltid fram och vill hälsa och älskar att ligga nära och mysa och vill gärna bli kliad och klappad, han kan njuta hur länge som helst. Panter visar mycket kärlek genom att pussas. Precis som de flesta kaniner tycker han inte om att bli fasthållen och buren utan han vill sitta bredvid. Han uppskattar att ha stora ytor att röra sig över och göra stora glädjeskutt på och där det finns mycket saker att utforska. Han är alltid glad och busig och vill ha mycket aktivering i form av lek samt saker att gnaga på. Han gillar att ha tillgång till en grävlåda. Panter är sen tidigare van vid katter. Han bor just nu inomhus men skulle även trivas som utekanin. Han är rumsren. Panter har fått sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär. 
 
Priset för att adoptera Panter är 1800 kr.

Bobby - bokad

Stad: Örebro

Ålder: född 2021

Kön: hane

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Bobby kom till Smådjurschansen i augusti 2021 efter att ha hittats hemlös. När han hittades hade han mycket långa klor och hade otroligt mycket fästingar. Bobbys jourhem berättar att han är en liten och nätt kille, troligtvis inte helt fullvuxen ännu. Han är väldigt lugn, oblyg och blir gärna kliad i pannan. Mer info kommer när vi lärt känna honom bättre.
 
Priset för att adoptera Bobby är 1800 kr.
 

Ragnar - bokad

Stad: Örebro

Ålder: född sommaren 2021

Kön: hane

Kastrerad: kommer kastreras 23/9

Vaccinerad: kommer vaccineras 23/9

Ragnar kom till Smådjurschansen efter att han hittats utomhus av privatpersoner. Han är oerhört social och älskar människor, så fort man kommer in till honom så kommer han fram och han lämnar inte ens sida förrän man går ut ur hans hage. När man sitter inne hos honom i hagen så är han nära hela tiden och nosar och klättrar på en. Han är snäll att lyfta och hålla. Ragnar gillar att bli klappad men förstår sig inte riktigt på gos ännu. Det har nog mest med hans ålder och otålighet att göra och vi är säkra på att han kommer älska att gosa när han blir lite äldre. Ragnar är en matglad kille som säkert är villig att lära sig tricks mot belöning. Överlag blir han väldigt glad av aktivering av olika slag, t.ex. bollar, tunnlar m.m. Ragnar bor utomhus just nu och trivs bra med det. I sitt framtida hem vill han bo stort utomhus eller frigående inomhus, självklart tillsammans med minst en artfrände. Ragnar kommer få sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär innan adoption.
 
Priset för att adoptera Ragnar är 1800kr.

Petter - bokad

Stad: Örebro

Ålder: född 2021-02-02

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Petter kom till Smådjurschansen tillsammans med sina syskon i februari 2021 då deras tidigare ägare annars skulle slå ihjäl dem.

Petter är en väldigt nyfiken, pigg och glad kanin. Han bor just nu inomhus men älskar att vara utomhus i sin hage. Han kan både hoppa och klättra över exempelvis kompostgaller så det gäller att säkra upp om han ska vara i en inhägnad. Petter tycker inte om att bli infångad men väl i famnen går det bra att hantera honom och att klippa klor. Han vill ha en kaninkompis i sitt framtida hem. Han är rumsren. Han kommer få sina fram-och kindtänder kontrollerade av veterinär. 

Priset för att adoptera Petter är 1800kr

Alvin - bokad

Stad: Örebro

Ålder: född ca april 2021

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Alvin är en ung hankanin som kom till Smådjurschansen i juni 2021 efter att ha hittats av en privatperson vid en kartong dumpad ute i skogen. Alvin är en snäll, lugn samt mycket nyfiken och orädd kille. Han är väldigt enkel i all hantering, lätt att lyfta och klippa klor på och tycker om att bli klappad. Alvin fick till och med beröm av veterinären då han var så snäll. Alvin kommer springandes så fort det prasslas med något och han hoppas på att kunna tigga till sig något gott. Han bor just nu inomhus och är helt rumsren. Alvin skulle även trivas utomhus. Alvin vill bo med minst en kaninkompis i sitt framtida hem. Han har fått sina kind-och framtänder kontrollerade av veterinär i samband med kastrering.

 

Priset för att adoptera Alvin är 1800 kr.

Star - bokad

Stad: Örebro

Ålder: född ca januari 2021

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Star kom till Smådjurschansen i juli 2021 efter att ha fångats in av en privatperson. Han hade setts till i området flera dagar där han varit kontaktsökande mot både människor, hundar och katter men ingen ville kännas sig vid att det var deras kanin. Star fann sig snabbt tillrätta i jourhemmet där han bor som utekanin i inhägnad som angränsar till andra kaniner. Han är en mycket kontaktsökande, lugn, kelig och social kanin. Han ställer sig på bakbenen i inhägnaden när jourmatte kommer och han söker verkligen efter uppmärksamhet och kontakt. Star är lätt att lyfta upp och gosa med i famnen långa stunder. Han älskar att bli klappad på, då lägger han sig ned och bara myser. Star är mycket lugn i sitt temperament och vänligt sinnad till kaniner i angränsande inhägnad. Det jourmatte har märkt under den tid han befunnit sig i jourhemmet är att Star ibland gillar att smaka på saker, provar gärna att tugga på en dragkedja eller lite på en tröja när han sitter i famnen. När sen jourmattes fingrar luktade chips så smakade han även på fingret. Detta är inte alls något aggressivt beteende utan mer en nyfikenhet. Star har hoppat över inhägnad av kompostgaller så han kräver en lite mer säker inhägnad om han ska bo ute. Han skulle nog trivas som bäst i ett framtida hem med mycket social kontakt då denna goa kille skarpt gillar att vara nära människor. Ute eller inne spelar mindre roll, viktigast är kontakt med människor och naturligtvis även minst en trevlig kaninkompis. Star har fått sina fram- och kindtänder kontrollerafde hos veterinär. 
 
Priset för att adoptera Star är 1800 kr.
 

Billy - bokad

Stad: Stockholm (Vallentuna)

Ålder: okänd men troligtvis max 1 år

Kön: hane

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Billy kom till smådjurschansen i augusti 2021 efter att han hittats ensam i skogen, högst troligen dumpad. Eftersom Billy hittades i skogen är åldern okänd men han verkar vara en ung kanin. Billy är en liten myskille. På den relativt korta tiden han har varit i jourhemmet har han tagit en stor plats i jourmattes hjärta och lyckats charma de flesta han träffar. Han kommer gärna och buffar när han vill bli kliad och sitter gärna med i soffan för en liten mysstund. Billy är väldigt generös med pussar. Han är väldigt snäll och att bli buren är inga problem, att ligga längs halsen på axeln tycker han är väldigt mysigt. Han är rumsren och van att bo frigående inomhus. Billy kan bo både ute och inne och går säkert bra med barn då att han är så snäll. Han vill ha en kaninkompis i sitt framtida hem. Billy kommer att få fram-och kindtänder kontrollerade av veterinär i samband med kastrering. 
 
Priset för att adoptera Billy är 1800 kr.
 

Hugo - bokad

Stad: Stockholm (Rågsved)

Ålder: okänd men ung

Kön: hane

Kastrerad: kommer kastreras 2/9

Vaccinerad: kommer vaccineras 2/9

Hugo kom till Smådjurschansen i augusti 2021 efter att han hittats utomhus. Han är nyfiken och framåt men också lite på sin vakt. Han söker gärna kontakt och vill vara med. Han gillar inte att bli upplyft och sprattlar mycket då men det går bra om man gör det korta stunder. Hugo har ännu inte riktigt förstått vitsen med att bli klappad men han tillåter det om man har något gott i handen. Han blir mer och mer trygg för varje vecka. Han är rumsren. Hugo kommer få sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär innan adoption. 

Priset för att adoptera Hugo är 1800 kr. 

 

Anders-Lukas - bokad

Stad: Göteborg (Mölndal)

Ålder: född 2018

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Anders-Lukas kom till Smådjurschansen i september 2021 och har dessförinnan bott hos samma familj i sedan han var 8 veckor. Hos dem bodde han utomhus men i sitt jourhem bor han inomhus. Han är van vid barn och hundar (det senare enligt uppgift från tidigare ägare). Anders-Lukas är en gosig, snäll och problemfri kanin. Han tycker om att bli klappad och kommer fram och hälsar när man kommer. Han är ok med att bli upplyft men är inte särskilt förtjust i att ta på sig selen när man ska gå ut med honom. Han älskar dock att vara ute i trädgården och äta, skutta runt och gräva. Han gillar att skutta runt i huset men främst där det ligger mattor då han inte gillar hala golv. Han är i stort sett helt rumsren. Anders-Lukas var till en början lite rädd när han kom till jourhemmet och vi tror att det beror på att han var ovan vid att bo inomhus. Han blir dock mer och mer orädd och nyfiken för varje dag. Ander-Lukas kommer få sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär i samband med att han kastreras. 

 

Priset för att adoptera Anders-Lukas är 1800 kr. 
 

Musse - bokad

Stad: Stockholm (Salem)

Ålder: född 2020-03-27

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Musse kom till Smådjurschansen i februari 2021 på grund av allergi i sitt tidigare hem. Musse är en snäll dvärgvädur som är social och tycker om när det händer saker. Han är aktiv men det går också bra att klappa honom även om han inte sitter så lång stund och njuter, han har mer brådis till nästa äventyr. Musse hoppar gärna upp på dig tex i knät eller på ryggen om du står böjd. Musse är inte rädd av sig och reagerar inte negativt på varken ljud eller livliga barn. Är man van vid kaniner går han bra att lyfta men han tycker inte om det. Han är snäll i all hantering men är ingen knäkanin. Han är sedan tidigare van att bo inomhus, just nu bor han utomhus och trivs även med det. Musse är renlig av sig och gör sina behov på samma plats. Han har tidigare bott men en hona och önskar få en kaninkompis i sitt framtida hem. Han har fått sina kind-och framtänder kontrollerade hos veterinär i samband med vaccinering.

  
Priset för att adoptera Musse är 1800 kr

Roffe - bokad

Stad: Stockholm (Bromma)

Ålder: uppskattas vara mellan 1 – 2 år gammal

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Roffe kom till Smådjurschansen i juli 2021 efter att ha hittats dumpad sittandes i en transportbur utan mat och vatten.

Roffe är en nyfiken, snäll och försiktig kanin som sakta men säkert vågar mer för varje dag. Han skulle må bra av att bo med en kaninkompis som inte är alltför dominant, det ska vara en kanin som är lugn och trygg. Roffe älskar att kasta saker och bära runt på saker. Han har inga problem med att hoppa runt på parkettgolv och han älskar att sova på golvet. När Roffe väl har lärt känna dig så tycker han om att bli klappad på huvudet, att äta ur din hand och sitta bredvid en i soffan. Han är helt rumsren. Det passar inte för Roffe att bo med småbarn då han är rädd för plötsliga ljud och det tar tid för honom att lita på nya människor. I Jourhemmet finns en katt och Roffe visar ingen rädsla för den så vi ser inga problem för Roffe att bo med en katt.  Roffe bor inomhus just nu och trivs väldigt bra med det så länge han hela tiden har fri tillgång att hoppa runt fritt. Utomhus kan han bo så länge det inte är allt för mycket ljud där han ska bo då Roffe är känslig för ljud. Han har fått sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär. 
 
 Fun fact: Roffe är döpt efter mannen på Djurambulansen som körde honom till oss!
 
Priset för att adoptera Roffe är 1800 kr.
 

Oliver - Bokad

Stad: Göteborg (Johanneberg) 

Ålder: född 2017-05-30

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Oliver kom till Smådjurschansen i februari 2021 då det i hans tidigare hem inte fungerade med familjens katt. Oliver är en väldigt lugn, mysig och nyfiken kanin som utforskar sin omgivning i sin egna takt. Först försiktigt och avvaktande för att sedan vara mitt i centrum för att socialisera sig. Att bli klappad är toppen och han har inga problem med att bli buren så länge han känner sig säker i famnen. Önskar man ha honom i knäet så är det på hans egna villkor då han inte alltid vill sitta still i knät. Han är inte överförtjust att hoppa upp på saker utan håller sig gärna under soffan, soffborden eller nära sin bur. Dock har det någon enstaka gång hänt att nyfikenheten tar över och han då hoppar upp i soffan för att se vad som händer där. Att Oliver är social märks också när man kommer hem, då kommer han fram och möter en vid sin bur, nosar och önskar att bli klappad. Det absolut bästa Oliver vet är mat och plockas någon av hans favoriter fram (kål och maskrosblad) blir det riktigt fart på honom. I övrigt är han van att få sina klor klippta och är rumsren. Han skulle också behöva en lugnare familj där han inte riskerar att bli skrämd då han inte gillar överraskningar och höga ljud. Oliver vill även ha en kaninkompis i sitt nya hem. Han har fått sina kind-och framtänder kontrollerade hos veterinär innan adoption.
 
Priset för att adoptera Oliver är 1800 kr.