Kaniner hanar

Bosse

Stad: Tranemo

Ålder: okänd

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Bosse kom till Smådjurschansen i Mars 2022 då Länsstyrelsen fångat in honom och 2 hanar till i skogen. De var märkbart tagna, var undernärda och hade rinniga ögon. Bosse hade såriga tassar och var väldigt smal. Han är nu frisk från detta och är en väldigt glad och social kanin. Han har mycket energi och behöver stora ytor att röra sig på då han är en stor kanin. Bosse är en tysk jätteschek. Han bor just nu i ett stall och springer under uppsyn fritt på stall gården. Bosse är rumsren.
 
Priset för att adoptera Bosse är 1800 kr.

Valentino

Stad: Stockholm ( Riala )

Ålder: född 1/1 2020 

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Valentino kom till Smådjurschansen i april 2022 då hans ägare kände att han skulle få det bättre hos någon annan då barnen tappade intresset för honom och han fick inte den omsorg han förtjänar. Han har bott i samma familj sen han var 8 veckor och är van att bo ute. Han är en blandras mellan vädur och rex. Valentino är en snäll kille, mer information kommer när vi har lärt känna honom.
 
Priset för att adoptera Valentino är 1800 kr.

Cecil

Stad: Stockholm (Hässelby)

Ålder: född 2021-04-19

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Cecil kom till Smådjurschansen i mitten på februari 2022 efter att han blivit inlämnad hos veterinär för avlivning. Enligt hans förra familj har Cecil redan blivit omplacerad två gånger då han ska ha bitits och varit aggressiv, det är dock ingenting som har märkts av i alls jourhemmet, tvärtom är han supergosig, lugn och avslappnad. Cecil är helt orädd för både ljud och rörelser och hänger gärna med runt i lägenheten, annars ligger han mest och myser på mage. Cecil vill inte bli buren men man kan sitta vid honom och klappa honom hur länge som helst. Han bor inne och är rumsren.
 
Priset för att adoptera Cecil är 1800 kr.

Cupid

Stad: Edsbyn

Ålder: född sommaren 2021 

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Cupid kom till Smådjurschansen i december 2021 efter att tillsammans med ett stort antal andra kaniner omhändertagits från en ohållbar situation där han inte fick den omvårdad han behöver. Cupid är en nyfiken kille som kommer skuttandes om något gott är på gång. Han gillar inte riktigt att bli klappad på än men det går bra att klappa honom under tiden man lockar med pellets. Han kan även hoppa upp i knät när det är dags för mat. Cupid älskar att vara i grävlådan och leker i den flera gånger per dag. Han gräver, rullar sig och bara har det härligt! Cupid är inte helt rumsren ännu men han jobbar på det.

 
Priset för att adoptera Cupid är 1800 kr.

Bing

Stad: Örebro (Odensbacken)

Ålder: troligtvis född sommaren 2021 

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Bing kom till Smådjurschansen i mars 2022 efter att ha räddats från vanvård. Innan han kom till oss bodde han inne på en pizzeria tillsammans med en annan kanin i en plastlåda med lock på. De hade endast fått vatten och morötter att äta och när Bing och hans vän serverades ”riktig” kaninmat blev de så desperata att de började bråka om maten. Bing är en snäll liten kille som fortfarande är lite blyg av sig. Han tycker väldigt mycket om att hoppa runt och utforska och han ställer sig ofta på bakbenen för att spana in sin omgivning. Han är ännu inte helt bekväm med att bli klappad men han nosar gärna och kommer fram till en för att hälsa. Bing bor just nu inomhus och är rumsren.

 
Priset för att adoptera Bing är 1800 kr.

Hoppsan

Stad: Stockholm

Ålder: född 2019-01-01

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: kommer vaccineras 17/5

Hoppsan kom till Smådjurschansen i april 2022 på grund av ändrade familjeförhållanden. Familjen han bodde hos var hans andra familj, den föregående familjen sålde honom på grund av allergi. Hoppsan är väldigt social och vill vara med där det händer saker. Han älskar att kela och gosa men uppskattar inte att bli upplyft. Han är nyfiken och inte rädd för höga ljud, ex. dammsugare. Hoppsan är van vid barn och att det är ljud och rörelse omkring honom. Då han är orädd av sig skulle han troligen fungera bra med andra djur. Hoppsan är en lejonhuvad dvärgkanin.

 
Priset för att adoptera Hoppsan är 1800 kr.

Alex

Stad: Stockholm (Norrtälje)

Ålder: född 5 juni 2021

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Alex kom till Smådjurschansen i januari 2022 då hans familj insåg att de inte kunde ge honom den omvårdad han behöver. Hans familj försökte lämna tillbaka Alex till uppfödaren de köpte honom ifrån men de vägrade ta tillbaka honom. Alex är lite skeptiskt till människor och gillar inte att bli uppburen. Han är inte aggressiv utan vet bara inte om han kan lita på oss människor ännu. Han är dock nyfiken, matglad och har mycket fart i sig. Sen han kom till jourhemmet så har han gjort många framsteg. Han kommer fram och luktar på jourmatte och springer inte och gömmer sig varje gång de kommer in i rummet. Alex har självmant valt att stanna kvar i jourmattes knä i 15 minuter och bli klappad på även när han har haft möjligheten att hoppa iväg. Har man bara tålamod och låter honom ta allt i sin takt så kommer han bli en fantastisk följeslagare. 
 
Priset för att adoptera Alex är 1800 kr.

Donner

Stad: Edsbyn

Ålder: född sommaren 2021 

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Donner kom till Smådjurschansen i december 2021 efter att tillsammans med ett stort antal andra kaniner omhändertagits från en ohållbar situation där han inte fick den omvårdad han behöver. Donner är en social, orädd och nyfiken liten kanin. Klappar är ingen favorit ännu men han kan gärna hoppa upp i ditt knä för att nosa på dig och kolla om du har några godsaker att bjuda på. I jourhemmet bor Donner inomhus. Han gillar sin aktiveringsboll och snuffelmatta mycket. Donner kan ibland bajsa utanför sin toalett men han kissar alltid i den.

 
Priset för att adoptera Donner är 1800 kr.

Sora

Stad: Stockholm (Midsommarkransen)

Ålder: född 10 September 2019

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Sora kom till Smådjurschansen i januari 2022 pga ändrade förhållanden i hans förra hem. Sora är en dvärgteddy med färgen zobel blå och han kommer från uppfödare. Han är supermysig och väldigt snäll. Han älskar sina äppelgrenar och kan länge sitta och gnaga på dem. Han är en något reserverad men trevlig kanin som älskar mycket gos. Han är lätt att hantera och har aldrig visat tecken på aggressivitet. Han gillar att bli klappad på huvudet och kliad bakom öronen, då brukar han hacka tänder. Han brukar också tvätta personen han tycker om. Sora kan lätt bli skrämd av plötsliga ljud och rörelser och behöver tid på sig att vänja sig i nya miljöer. Han bor inomhus och är helt rumsren. Sora behöver mycket pälsvård då tovor lätt uppstår (främst under haka, ben och baken). Det är en god idé att klippa ner Soras päls, speciellt runt ögonen och runt baken så han lättare kan hålla sig ren och minska risken för att hår irriterar ögonen. Sora har en grävlåda som han gärna går in och gräver samt bäddar i, detta kan hålla honom sysselsatt med i timmar.
 
Priset för att adoptera Sora är 1800 kr. 
 

Myre

Stad: Stockholm (Solna)

Ålder: okänd

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Myre kom till Smådjurschansen i februari 2022. Han hittades och fångades in i ett koloniområde i Stockholm. Vi vet alltså ingenting om honom, hur han har levt sitt liv innan eller vad han har varit med om. Eftersom en liten låda med hönsnät samt en skål fanns i närheten av där han befann sig finns anledning att tro att han kan ha varit instängd in denna och sedan tagit sig ut. Troligtvis har han varit ”vild” i ett par månader. Myre är världens mysigaste kanin och älskar sällskap och att bli klappad. Han skulle säkert bli en jättebra kaninkompis. Han är en riktig utforskare och hoppar högt och han kan klättra över kompostgaller hur enkelt som helst. Myre gillar höjder och vill gärna ha en utsiktsplats. Sen Myre kastrerades är han nästintill rumsren och använder sin toalåda.

Han är lugn och väldigt snäll och är ett underbart sällskap då han kan lägga sig bredvid och bli klappad i timmar. Så fort han ser en så kommer han springandes. Myre är inte van vid barn eller andra djur. Just nu bor han utomhus.
 
 
Priset för att adoptera Myre är 1800 kr. 
 

Valle - har intresse

Stad: Göteborg

Ålder: född 4 juni 2021

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Bröderna Valle, Vilje och Vilde kom till smådjurschansen i augusti efter att deras familj felbedömt könen på sina kaniner vilket resulterade i en kull som de inte hade plats med.

Valle är en oerhört social, nyfiken, tuff och snäll kanin med en stark personlighet. Han vill alltid vara med, och älskar när det kommer folk på besök. Under tiden i jourhemmet har han även fått en hundkompis.
Valle blir gosigare ju mer man lär känna honom, och visar tydligt när han vill bli klappad. Han har sina små rutiner med morgongos, förmiddagsbus och kvälls häng framför TVn, och är annars ofta ute på äventyr och hittar på oskyldiga små bus. Han älskar musik och kommer alltid springandes när han hör gitarrspel.
Valle är en rolig och spännande krabat och jourhemmet säger att det är svårt att inte blir förälskad i honom.

Priset för att adoptera Valle är 1800 kr. 

 

Sniffis

Stad: Örebro (Hampetorp)

Ålder: okänd

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Sniffis kom till Smådjurschansen i november 2021 efter att han räddats från att dödats. Han är en orädd och social kanin som gärna ligger i soffan och myser med sin jourfamilj. Sniffis bor idag inomhus med skulle även trivas som utekanin.

Priset för att adoptera Sniffis är 1800kr.

Marius

Stad: Fagersta

Ålder: född 2020-07

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Marius kom till Smådjurschansen i början av december 2021 då hans familj inte längre kunde ha kvar honom. Han är en väldigt nyfiken kanin som vill utforska allt han ser men är samtidigt lite blyg och kommer bara fram till personer han känner sig bekväm med. När han väl känner sig bekväm med någon så skuttar han dock fram till en så fort man närmar sig honom. Marius är ett riktigt busfrö och lite av en perfektionist, när man städar åt honom så tycker han aldrig att man gör det bra och efteråt går han runt och fixar till det som han själv vill ha. Han  älskar att bli klappad och lägger sig ofta ner så fort man börjar klappa honom och han vill aldrig att man slutar. När man väl slutar klappa så buffar han på handen för att få en att fortsätta. Marius är väldigt rädd för höga ljud och lite rädd för andra djur men han börjar bli nyfiken på katterna som bor i jourhemmet. Marius tycker inte om att bli buren, men det brukar gå bra att bära honom korta stunder. Han är rumsren. Marius bor ute nu men skulle även trivas med att bo inne.

 
Priset för att adoptera Marius är 1800 kr.
 

Mini

Stad: Örebro (Hampetorp)

Ålder: 1 – 2 år gammal

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Mini kom till Smådjurschansen i november efter att han räddats från döden. Han har strax innan han kom till oss fått flytta tre gånger på kort tid så nu hoppas vi att han snart hittar sitt för alltid-hem och slipper flytta mer. Innan Mini räddades hade han bott i en transportbur och mådde inte alls bra och hade problem med att bajsa. Idag mår Mini bra. Sitt namn till trots så är han egentligen inte alls särskilt mini utan en rätt stor herre. Han är väldigt snäll men behöver lite tid och socialisering innan han känner sig helt trygg med sin familj. Under sin första eftermiddag i jourhemmet har han suttit på taket på sitt hus och hållit koll på allt. Mini bor idag inomhus och trivs bra med det. Han har nedsatt hörsel.

Priset för att adoptera Mini är 1800kr.

Albus

Stad: Stockholm ( Handen)

Ålder: född i slutet av augusti 2021

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Albus kom till Smådjurschansen i oktober 2021 efter att ha hittats dumpad i en bur tillsammans med 4 andra kaniner. Albus är en tuff och modig kanin som gärna undersöker allt och utforskar allt han kommer över. Han bor i dagsläget ute och är rumsren. Han har tidigare bott inne och trivs även med det. Albus kan lägga sig ner och somna när man klappar honom, han utdelar gärna pussar och gör ofta glädjeskutt. Han är sällskaplig, följer en gärna hack i häl och är med överallt där du är när han inte är på egna upptäcktsfärder. Albus blev könsmogen tidigt och blev då väldigt intensiv, därför kastrerades han tidigt och har sedan dess har det mesta av detta beteendet släppt. Han är dock fortfarande en aktiv och energisk kanin och är fortfarande intensiv vid t.ex. matning och städning, varför du som adopterar Albus bör ha kaninvana sedan tidigare. Albus behöver mycket stimulans och skulle säkert tycka det var roligt att träna tricks.
 
Priset för att adoptera Albus är 1800 kr.
 

Buffy

Stad:  Uppsala ( Bälinge )

Ålder: född sommaren 2020

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Buffy kom till Smådjurschansen i mars 2022 då hans familj kände att de inte kunde ta hand om honom. Buffy är en mycket glad och social kille som springer fram så snabbt han ser en, han är inte skygg alls. Han gosar gärna men förstår sig inte riktigt på det än, han vill hellre vara aktiv. Buffy är en livsglad kanin som älskar att utforska. Genomsnäll och tillåter all sorts hantering. Superfin personlighet!
 
Priset för att adoptera Buffy är 1800 kr.

Fluffe

Stad: Göteborg

Ålder: född i februari 2020

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Fluffe kom till Smådjurschansen i september 2021 då hans familj önskade att omplacera honom till ett hem där han får mer tid och uppmärksamhet. Han kommer från början från en uppfödare och har bott hos samma familj fram tills nyligen. Fluffe är en blandning mellan minilop och en kanin med satinpäls. Han är i storlek med en dvärgvädur. Fluffe behöver tid på sig att bli bekväm i en ny miljö men när han väl kommit ut ur sitt skal så är han väldigt nyfiken och tycker om att utforska omvärlden. Han har god aptit och har snabbt lärt sig att sitta och vänta vid sin matskål när han ser att jourmatte pysslar i köket. Fluffe tycker inte om att bli buren eller att få sina klor klippta. Han älskar att bli klappad på men hans villkor. Fluffe gnager gärna på äppelgrenar och har nyligen lärt sig att hoppa upp i soffan vilket han gör ibland när han tror att ingen ser. Han har bott med ett barn tidigare vilket har fungerat bra men det är viktigt att Fluffe i början får det tyst och lugnt för att göra sig hemmastadd. Fluffe har en känslig mage, för att han ska må så bra som möjligt så måste all ny mat introduceras väldigt försiktigt, det gäller även en ny påse med hö. Fluffe har blivit undersökt hos veterinär flera gånger men Fluffe är frisk som en nötkärna, bara lite extra känslig. Han bor just nu inomhus och är rumsren. Han skulle även kunna bo utomhus. 
 
Priset för att adoptera Fluffe är 1800 kr.
 

Gandalf

Stad: Uppsala

Ålder: född 8 juni 2019

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Gandalf kom till Smådjurschansen i april 2022 då hans familj inte kunde ha kvar honom pga allergi. Han är ursprungligen köpt från en uppfödare och är en renrasig dvärgvädur. Gandalf bodde ute i sitt tidigare hem men bor i sitt jourhem inomhus. Han är mycket lugn och tam. Gandalf kommer alltid fram och hälsar och tar gärna emot gosar klappar. Han tycker dock inte om att bli upplyft och kan då sprattla. Han har inte träffat andra djur eller små barn. Gandalf är inte helt rumsren ännu.
 
Priset för att adoptera Gandalf är 1800 kr.
 

Bon

Stad: Stockholm (Hässelby)

Ålder: ca 1 år gammal

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Bon kom till Smådjurschansen i december 2021 efter att ha hittats utomhus. Vid upphittandet var han smärtpåverkad och dålig och togs därför omedelbart till veterinär där det konstaterades att han hade en bruten käke. Efter åtaliga återbesök hos veterinär  Bohar det konstaterats att Bons käkfraktur har läkt men att den har läkt lite snett. Detta är ingenting som han mår dåligt av men det orsakar viss trappstegsbildning på tänderna. Han har sedan december varit hos veterinären för två tandkontroller och en tandslipning. Senaste tandkontrollen var i maj 2022 och då såg Bons tänder bra ut. Med tanke på Bons historik behöver hans tänder i framtiden kollas något oftare än en kanin som inte haft en fraktur och eventuellt kan någon tand behövas slipas igen. Vi rekommenderar oavsett bakgrund att alla kaniner får genomgå en komplett kojntroll av munhåla och tänder minst en gång per år.

Bon är till sättet en pigg, nyfiken, rar och väldigt social kanin. Han hoppar gärna efter en från rum till rum och han framstår ibland som lite dumsnäll då att han hoppar framför fötterna på en, helt obrydd om man råkar knuffa till honom med foten. Bon är van vid hantering och det är inga problem att hålla honom, klippa klor och så vidare. Han tycker även att det är mysigt att bli klappad, särskilt på huvudet och runt öronen, och ger en då ibland små pussar. Godsaker är också toppen enligt Bon, som är väldigt matmotiverad. Han lär sig snabbt och gillar att bli aktiverad. Han älskar att gräva och han gnager inte särskilt mycket på något förutom det som smakar gott. Bons jourhem misstänker att han har lite nedsatt hörsel. Han öron är kontrollerade hos veterinär och de ser fina ut. I jourhemmet finns två hundar som Bon inte visat rädsla mot utan snarare nyfikenhet. De har hälsat genom galler men har inte fått umgås. Bon bor inomhus i sitt jourhem och är helt rumsren. 
 
Priset för att adoptera Bon är 1800 kr.
 

Link

Stad: Stockholm (Täby)

Ålder: född 2020-06-01

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Link kom till Smådjurschansen i november 2020 på grund av allergi i sitt tidigare hem. Han kommer ursprungligen från en djuraffär där han köptes när han var 6 veckor gammal. Han är en snäll dvärgvädur som är van att bo inomhus. Link är väldigt nyfiken vilket verkligen kommer fram när man gör iordning någon måltid i köket, då hänger han efter och hoppas att det kanske trillar ner en liten grönsak. Han är både gosig och vill gärna vara med samtidigt som han också är självständig. Han älskar att få vara med och sätter sig ofta och vilar eller lägger sig för att sova strax bredvid fötterna när man sätter sig för att äta, kolla på film eller för att plugga. När han vilar älskar han att bli klappad och man kan sitta och klappa honom i säkert en timme utan att han tröttnar. Trots att han vill ha mycket närhet och sällan sätter sig ensam så klarar han sig väldigt bra själv och kan lämnas ensam utan problem. Har han inte fått tillräckligt med uppmärksamhet på ett tag kan han komma inspringandes till ett rum för att man ska prata och gosa med honom. Link har väldigt stor aptit och springer till kylskåpet om han hör att man är där. Där står han på bakbenen så länge han orkar för att försöka tigga till sig en liten sallads bit. Link gillar inte att få klorna klippa. Det kan vara väldigt svårt och han vill absolut inte vara stilla, men tillslut brukar det gå. Att lyfta upp honom tycker han inte heller om men det funkar. Bär man dock honom för länge kanske han börjar nafsa lite i tröjan, men han skulle aldrig bitas eller rivas avsiktligt för att skada någon. Han har inte bitit jourmatte en enda gång. Link är väldigt energisk och han älskar att få springa fritt på tomten. Han har fått vara kopplad tidigare och det funkar, men det är såklart inte alls lika kul för honom som att få springa fritt. Så snabbt man öppnar dörren till tomten rusar han ut och gör massor med glädjeskutt och det är precis lika roligt oavsett snö eller gräs på marken. Eftersom han visar sån glädje av att vara ute oavsett årstid skulle han säkerligen trivas minst lika bra som utekanin. Link går väldigt bra ihop med både småbarn och små hundar. Han har två hundkompisar som bor hos jourmatte ibland och då kan alla tre gå fritt i huset. Link är alltid väldigt nyfiken och det händer ofta att hundarna kan bli rädda för Link än tvärt om, då att han är så modig och framåt. Link är inte heller rädd för höga ljud som fyrverkerier eller dammsugaren (han är springer gärna efter som städhjälp när dammsugaren är framme). Han tycker också mycket om att sitta bredvid pianot när jourmatte spelar. Link är rumsren sånär som på en olycka här och där. 
 
 
Link har genomgått en nästan ett år lång och intensiv medicinsk utredning då han är snuvig till och från. Det utredningen slutligen  kom fram till var att han har en bakterieart i sin näsa som gör att han då och då blir snorig och nyser. Detta är ett kroniskt tillstånd men är inget som på ett negativt sätt påverkar hans livskvalitet. 
 
Priset för att adoptera Link är 1000 kr. 
 

Hasse

Stad: Örebro

Ålder: 1 – 2 år gammal

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Hasse kom till Smådjurschansen i December 2022 tillsammans med 19 andra kaniner som vanvårdats.
Trots omständigheterna mådde Hasse bra och visade sig tidigt vara en trygg kille.
Han har tidigare i livet troligtvis varit i ett slagsmål då han har en reva i sitt vänstra öra. Detta är läkt sen länge och inget han besväras av. Det adderar bara till hans charm!
Med tanke på omständigheterna var Hasse inte så van vid mänsklig kontakt när han omhändertogs och till en början var han lite reserverad. Hasse visade dock sig tidigt vara en nyfiken och genomsnäll kanin med ett stabilt psyke.
Från att mest ha legat i trygghet i sitt hus är han nu en frigående inne kanin som gärna utforskar och hänger med sin jourmatte runt i lägenheten. Ljud och rörelse bekommer inte honom längre. Han är genomsnäll i all hantering, såsom pälsvård och kloklippning, biter inte på sladdar och är rumsren. Hasse kan gå på alla sorters underlag.
Han sitter gärna i knät om han får nåt gott att äta och tränas varje dag att vara trygg i att bli buren i famnen.
För det mesta kommer han på inkallning, och hör han ljudet av godisburken kommer han garanterat.
Adopterar du Hasse får du en vän med mycket charm och personlighet!
Vi tror att Hasse skulle uppskatta att fortsätta vara frigående inne kanin, men skulle säkert också passa som utekanin med sällskap av en artfrände.
Han har inte umgåtts med barn än. Men med tanke på hur snabbt han har anpassat sig till sitt nuvarande liv borde det inte vara några problem. Så länge hans behov av att ibland få vara ifred respekteras tror vi Hasse skulle gilla sällskap av barn.
  
Priset för att adoptera Hasse är 1800 kr. 
 

Vincent

Stad: Lindesberg

Ålder: född sommaren 2021

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Vincent kom till Smådjurschansen den i december 2021 tillsammans med 10 andra kaniner som omhändertagits från vanvård.
Vincent vill inte bli buren eller att man tar på hans mage men han kommer alltid skuttandes och vill gärna bli struken över huvudet och en bit ner över ryggen. Vincent är en nyfiken kille som söker uppmärksamhet och bryr sig inte så mycket om oljud som finns i hemmet, som exempelvis köksfläkten och matberedaren, dammsugaren är dock lite otäck. Han har bott både inomhus och utomhus. Han bor inomhus just nu och trivs bra med det. Han är helt rumsren. Han vill gärna ha lite leksaker att roa sig med och tycker det är kul att leta pellets på morgonen när toalådan är rengjord och han får nytt hö. Han är väldigt matmotiverad och tycker det är roligt att lära sig tricks.
 
Priset för att adoptera Vincent är 1800 kr. 
 

Walter

Stad: Göteborg

Ålder: ca 1 år 

Kön: hane

Kastrerad: kastrerad

Vaccinerad: vaccinerad

Walter kom till Smådjurschansen i mars 2022 efter att en privatperson räddat honom från vanvård. Han är en blyg och reserverad kanin med underbart mjuk päls. Walter är väldigt snäll och tycker om är att bli kliad i pannan och bakom öronen. Precis som de flesta kaniner tycker Walter inte om att bli buren. Han älskar äppelkvistar och kommer gärna fram för att bli matad. Han är rumsren och har i jourhemmet blivit mer social. Han är van vid katt. Han bor inne just nu men vill i framtiden bo utomhus eller få komma ut regelbundet.

 
Priset för att adoptera Walter är 1800 kr. 
 

Helge

Stad: Örebro

Ålder: född 2021

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Helge kom till Smådjurschansen i december 2021 efter att han omhändertagits från ett hem där han inte längre kunde få den omvårdad han behöver. När Helge kom till jourhemmet hade han ett infekterat färskt sår på ryggen, detta läker fint efter omvårdad från jourhemmet. Helge är inte så mycket hanterad tidigare och han håller sig lite på avstånd från jourmatte. Dock vågar han sig fram när det bjuds på något gott. Han är väldigt snäll och med lite tid och kärlek kommer han säkert bli tryggare och modigare. Helge bor ute nu men kan även bo inomhus.

  
Priset för att adoptera Helge är 1800 kr. 
 

Rex

Stad: Fagersta

Ålder: okänd

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Rex kom till Smådjurschansen i december 2021 efter att Länsstyrelsen larmat oss angående två kaniner som hade dumpats i en snödriva längs en högtrafikerad väg. Rex är en riktig gosegris men han kan även vara väldigt försiktig gentemot personer han inte känner sig bekväm med. När han väl känner sig bekväm med en så kommer han fram på en gång och kan gosa med en i timmar. Rex gillar att gnaga och han gör det gärna så man får se till att han har gnagleksaker och grenar tillgängligt. Rex är inte helt rumsren ännu men vi jobbar på det och han blir duktigare och duktigare. Rex hade extrema trycksår när han kom till oss, dessa har blivit mycket bättre och han är på god väg att bli friskförklarad. Rex bor just nu inomhus. 

 

Priset för att adoptera Rex är 1800 kr.

Hilding

Stad: Lindesberg

Ålder: född 2021

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Hilding kom till Smådjurschansen i december 2021 efter att han omhändertagits från ett hem där han inte längre kunde få den omvårdad han behöver. När Hilding kom till jourhemmet hade han superkort päls, troligtvis orsakat av trångboddhet men som nu börjar växa tillbaka. Hilding, som är lite försiktigare av sig kan ha fått päls avbiten då han även hade två sår på ryggen som nu är läkta. Hilding kan ibland hålla sig lite på avstånd från jourmatte men kommer nyfiket fram när det bjuds på något gott. Han tycker om att utforska nya saker men vill göra det i sin egen takt, han blir modigare och modigare ju tryggare han blir. Hilding tycker att hala golv är lite otäckta. Det är inga problem att klippa hans klor men han tycker inte om att bli upplyft. Väl i famnen är han dock lugn. Hilding är rumsren och i jourhemmet har han aldrig bitigt på något olämpligt så som kablar eller golvlister. Hilding bor inomhus just nu men skulle även trivas att med bo ute.

  
Priset för att adoptera Hilding är 1800 kr. 
 

Dino

Stad: Örebro

Ålder: okänd

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Dino kom till Smådjurschansen i december 2021 efter att Länsstyrelsen larmat oss angående två kaniner som hade dumpats i en snödriva längs en högtrafikerad väg. Dino är riktigt busig och älskar att leka med leksaker och vill gärna utforska allt han kommer åt. Han hoppar upp på allt och försöker sno all mat och alla leksaker som han kommer åt. Dino tycker även om att gosa i korta stunder men sedan vill han busa och upptäcka igen. Han tycker inte om att bli buren. Dino är inte rumsrena ännu men vi jobbar på det. Han bor inomhus i sitt jourhem. 

 

Priset för att adoptera Dino är 1800 kr.

Håkan

Stad: Örebro

Ålder: född 2021

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Håkan kom till Smådjurschansen i december 2021 efter att han omhändertagits från ett hem där han inte längre kunde få den omvårdad han behöver. Håkan har verkligen blomstrat i jourhemmet och är en väldigt trevlig kanin. Han är mycket smart och älskar att utforska saker. Han är jättenyfiken och blir modigare runt människor varje dag. Han har börjat söka mer kontakt med sin jourfamilj och han hoppar fram och hälsar varje gång de är i närheten av honom. Håkan har väldigt mycket spring i benen och vill gärna visa hur snabb han är och hur duktig han är på att hoppa över, hoppa upp på och krypa under saker i racer-fart. Bland det roligaste han vet är att använda människor som en lekplats när de sitter på golvet, antingen genom att hoppa över benen eller klättra på på benen. Hittills har han inte velat bli klappad så mycket men då han är så kontaktsökande och social så är det bara en tidsfråga innan man får klappa honom utan problem.

  

Priset för att adoptera Håkan är 1800 kr.

Oskar

Stad: Örebro

Ålder: född 2021 troligtvis

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Oskar kom till Smådjurschansen i januari 2022 efter att hans vän blivit tagen av räven och Oskars familj skulle då avliva honom. Oskar är en fantastisk individ. Oskar är en fantastisk individ, efter knappt en vecka lät han sig klappas av såväl vuxna som barn och han kom skuttande när jourhemmet kallade på honom och det vankades gott. Nu välkomnar han dem alltid i dörren. Oskar börjar vänja sig vid att bli buren och tycker nu att det är lite mysigt en kort stund. Oskar är mycket matmotiverad och har lärt sig high five (med två tassar). Oskar gör sina behov i hans toalåda så länge den placeras där han vill ha den. Oskar träffar jourhemmets katt då och då vilket går väldigt bra. Vi är säkra på att han kommer bli en uppskattad kompis om han får tid och möts med tålamod i sitt nya för-alltid hem. Oskar har supermysig och len päls och långa fina öron. Han bor idag utomhus.

  

Priset för att adoptera Oskar är 1800 kr. 

Ludde

Stad: Uppsala

Ålder: född i augusti 2020

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Ludde kom till Smådjurschansen i april 2022 på grund av allergi. Ludde är en väldigt snäll, tam och social dvärgvädur. Han uppskattar gos och kommer och buffar på sin jourfamilj för att få uppmärksamhet. Han är sällskapssjuk och tycker inte om att vara ensam. Troligen kommer detta att bli bättre med en kaninkompis. Ludde är van att bo inomhus och är rumsren. Han har varit ute sommartid vilket var uppskattat. Han är även van vid att gå i sele. Ludde har träffat katter vilket har gått bra. Han är inte van vid mindre barn. Ludde är snäll i all hantering men kan sprattla om den som lyfter honom inte är van med att hantera kaniner. Ludde tycker inte om att bli buren. Han är väldigt nyfiken av sig och tycker om att ge sig ut på upptäcktsfärd. Ludde tuggar inte på lister eller möbler men smakar gärna på växter och sladdar, varför man behöver kaninsäkra sitt hem. Ludde är väldigt matglad och gillar det mesta som jourhemmet har gett honom. Han har en aktiveringsboll som han brukar få pellets i som han tycker mycket om.

  

Priset för att adoptera Ludde är 1800 kr.

Pablo

Stad: Uppsala

Ålder: född maj 2021

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Pablo kom till Smådjurschansen i november 2021 efter att ha blivit räddad från vanvård. Pablo och några andra kaniner hade blivit lämnade i en bur utan mat och vatten i flera veckors tid och några av kaninerna hade tyvärr svultit ihjäl. När Pablo hittades var han nära döden och kunde inte röra sig på grund av frätskador och trycksår på tassarna från att ha levt i sitt eget urin. Som tur är fick Pablo hjälp och mår idag bra. Hans trycksår och frätskador har undersökts av veterinär som även berömde Pablo för hans snabba återhämtning. Han är fin i pälsen och hullet och väger nu som han ska göra. Pablo har har stor aptit och tuggar gärna hö och pellets. Pablo är social, han hoppar gärna fram och buffrar på din hand för att be om att bli klappad. Han vill gärna vara med hela tiden och springer ofta runt ens fötter. Pablo tycker inte om att bli lyft eller hanterad men det jobbar vi på och han är mer samarbetsvillig om man har något gott att bjuda på. I jourhemmet har han fått hälsa på hundar utan problem och han trivs bra med sin hundkompis. Pablo är en busig kille som älskar att möblera om med sina skålar och tuggar gärna på kartong. Han är rumsren och gör sina behov i låda. Pablo trivs bäst inomhus.

 
Priset för att adoptera Pablo är 1800 kr.

Holger

Stad: Borås

Ålder: född 2021

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Holger kom till Smådjurschansen i mitten av december 2021 efter att han, tillsammans med flertal andra kaniner, omhändertagits från ett hem där de inte längre kunde få den omvårdnad de behövde. Han var när han kom till Smådjurschansen helt ohanterad men är nu en snäll och lätthanterad kille. Holger har en mycket härlig och lugnt sökande personlighet. Han tycker om att ha människor i sin närhet och uppskattar klappar och gos när han känner tillit (ge honom lite gott och några klappar så är det lätt att vinna hans hjärta.) Holger är en ung liten kille och är aktiv, nyfiken och social. Han utforskar gärna omgivningen både högt och lågt. Han är lätt att lyfta upp och hålla i famnen, till en början kan han bli lite spänd men han slappnar av efter en stund och uppskattar uppmärksamheten. Holger är snäll i hantering och är lätt att klippa klorna på. Holger är även van vid barn. Han blir extra glad när han får pak choi men han uppskattar allt i matväg. Holger bor utomhus i sitt nuvarande jourhem, han har tidigare bott inomhus och trivdes bra med det. Holger är rumsren. 
  
Priset för att adoptera Holger är 1800 kr.

Rudolph - bokad

Stad: Örebro (Odensbacken)

Ålder: född sommaren 2021 

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Rudolph kom till Smådjurschansen i december 2021 efter att tillsammans med ett stort antal andra kaniner omhändertagits från en ohållbar situation där han inte fick den omvårdad han behöver. Rudolph är en fantastiskt söt liten kille, jourhemmet brukar kalla honom för lilla farbrorn då han har som en liten mustasch och påminner på så sätt om en liten farbror. Rudolph är orädd och framåt och han utforskar nyfiket alla vrår han kommer åt. Det går bra att klappa honom även om han har ännu inte riktigt förstått att det kan vara mysigt att bli klappad men det kommer han förhoppningsvis lära sig inom kort. Han är lätt att hantera och sitter stilla i famnen men säger till att han vill ner genom att nafsa lätt. Han är van vid barn och att hanteras av barn. Han blir alltid jätteglad när jourmatte kommer upp på morgonen, då gör han massor av glädjerus och glädjeskutt. Även stundtals under dagen bjuder Rudolph på glädjeskutt och gjädjerus, han är en riktigt busig och glad liten kille. Rudolph har inga problem med att gå på hala golv eller att gå i trappor. Han är väldigt smart och har börjat lyssna när man säger ”nej” till honom. Han har tidigare bott tillsammans med andra kaniner och är van vid att ha andra kaniner runt sig, han har aldrig visat dominans gentemot andra kaniner. Rudolph bor just nu inomhus. 
 
Priset för att adoptera Rudolph är 1800 kr.

Klumpen - under utredning

Stad: Örebro

Ålder: okänd

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Klumpen kom till Smådjurschansen i november 2021. Han har tidigare varit hemlös. Klumpen är gissningsvis en fransk vädur eftersom han är så stor och väger lite under 4 kg. Han är en glad och charmig kille som älskar att upptäcka nya saker, områden och mat. Helst bor han så han har tillgång till att komma ut på stora områden där han får skutta runt och upptäcka. Klumpen är väldigt sällskapssjuk och vill gärna ha någon kring sig. Han finner sig lätt i nya situationer och områden. Småbarn får gärna klappa eller föra liv runt honom utan att han störs. Han följer mer än gärna efter en och är lite som en hund. Klumpen bor inomhus i sitt jourhem. 

 
Priset för att adoptera Klumpen är 1800 kr.
 

Melvin - bokad

Stad: Stockholm (Solna)

Ålder: född i december 2015

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Melvin kom till Smådjurschansen i april 2022 då hans familj inte längre hade tiden att ge honom den omsorg han förtjänar. Melvin är ursprungligen köpt från en djurbutik och har levt i samma familj hela sitt liv. Han var hos veterinär mars 2022 för hälsokontroll där det konstaterades att han är frisk men har måttligt irritation i ögon och nos på grund av smuts smuts samt att han är överviktig på grund av felaktig kost i sitt tidigare hem. Melvin är en lugn och snäll kanin som är orädd och tycker om att gå på upptäcktsfärd i jourhemmet. Han kommer gärna fram och hälsar och gillar att bli klappad. Melvin är rumsren, han kissar alltid i toalådan och endast några få pluttar hamnar utanför. Han har lång mjuk päls som behöver vårdas, att bli borstad är mysigt tycker Melvin. Han hade mycket tovor när han kom till jourhemmet, dessa är nu bortrakade. Melvin bor frigående inomhus. Han är snäll i all hantering.
 
Priset för att adoptera Melvin är 1000 kr.