Kaniner hanar

Teddy

Stad: Eskilstuna (kan tas till Uppsala, Strängnäs, Örebro eller Västerås)

Ålder: född 2019-08

Kön: Hane

Kastrerad: ja

Chipmärkt: ja

Teddy kom till Smådjurschansen i april 2020 då hans familj inte kunde ha kvar honom på grund av allergi. Han har, innan han kom till oss, bott ensam i en liten bur på en balkong. Teddy är en snäll dvärgvädur, han är dock lättskrämd på grund av för lite socialisering så han behöver ett lugnare hem. Han lär sig fort och är en nyfiken liten kille som gärna utforskar sin omgivning självständigt. Han är också väldigt matglad och springer gärna mellan benen på en när matpåsen låter. Teddy är rumsren men lite pluttar utanför lådan får man räkna med. Inga kända olater har setts. Han tycker om att gräva så han uppskattar om grävlåda eller andra grävmöjligheter ges. Teddy kan bo både ute och inne och han skulle troligen fungera med en honkanin eller flera. Teddy tycker om snälla hundar men katter är väldigt läskiga (snälla katter kan han nog vänja sig vid med lite tålamod). Teddy är en utbrytarkung och tar sig under eller hoppar lätt över vanligt kompostgaller så hans staket behöver vara högre eller med tak om han ska vara ute. Teddy har fått sina fram-och kindtänder kontrollerade hos veterinär. 

Priset för att adoptera Teddy är 1200kr. 

Svenne

Stad: Motala

Ålder: okänd

Kön: Hane

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Svenne kom till Smådjurschansen efter att ha varit hemlös en längre tid. Mer info kommer om honom inom kort.
 
Priset för att adoptera Svenne är 1800kr. 

Kiko

Stad: Uppsala

Ålder: okänd men ung

Kön: Hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Kiko kom till Smådjurschansen i juli 2020 efter att ha räddats från avlivning. Han har tidigare blivit vanvårdad av sin ägare och är rädd för människor. Han tycker mycket om andra kaniner och vill gärna ha en honkompis i sitt nya hem. Trots att Kiko är rädd så är han väldigt snäll. Mer info kommer snart. 
 
Priset för att adoptera Kiko är 1800 kr.

Toronto

Stad: Örebro

Ålder: född 2018 

Kön: Hane

Kastrerad: ja

Chipmärkt: ja

Toronto kom till Smådjurschansen i juni 2020 efter att ha omhändertagits från vanvård av länsstyrelsen. Toronto är matglad, nyfiken och genomsnäll men också väldigt försiktig och blyg. Han är ännu inte riktigt trygg med oss människor men blir tryggare för var dag som går. Han kommer alltid glatt och hälsar men tycker att det är läskigt att bli klappad. Han tycker däremot mycket om att bli matad ur handen med godis så som pellets och maskrosblad och då kan man också klappa lite försiktigt på ryggen eller klia honom på huvudet. Bakom Torontos osäkerhet finns en väldigt snäll kanin och med tid, träning och tålamod kommer han säkerligen bli en härlig kamrat. Jourhemmet misstänker att Toronto har nedsatt hörsel. Toronto har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär.

Priset för att adoptera Toronto är 1200kr.

 

Valentine

Stad: Hallsberg

Ålder: okänd 

Kön: Hane

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Valentine kom till Smådjurschansen i juni 2020 efter att ha omhändertagits från vanvård av länsstyrelsen. Han är en snäll dvärgvädur. Mer info kommer snart. 

Priset för att adoptera Valentine är 1800kr.

 

Mölle

Stad: Örebro

Ålder: född 2017

Kön: Hane

Kastrerad: kommer kastreras 20/8

Vaccineras: kommer vaccineras 20/8

Mölle kom till Smådjurschansen i juni 2020 efter att ha omhändertagits från vanvård av länsstyrelsen. Han är en snäll och matglad dvärgvädur som är glad och nyfiken på det mesta. Han uppskattar klappar och gos även om han helst inte blir buren. Det är dock inga problem att klippa klorna på honom. Han är mycket social och kommer gärna fram och luktar och hälsar på en. Han kan bo både inne och ute. Han är snäll att gå ut med i sele och koppel. Han kommer få kind-och framtänder kontrollerade av veterinär i samband med kastrering.  

Priset för att adoptera Mölle är 1800kr.

 

Dundo

Stad: Stockholm

Ålder: född 2015

Kön: Hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Dundo kom till Smådjurschansen i juni 2020 efter att ha omhändertagits från vanvård av länsstyrelsen. Han är en försiktig och lite blyg kille, men kan gosa längre stunder så länge det är på hans villkor. Han håller sig mest i eller i närheten av hans bur och man får ge honom lite hjälp på traven för att han ska inse att han får och kan utforska större ytor. Han vill helst inte bli lyft men är väldigt snäll i all hantering så fort man fått upp honom på ett bord. Han är inte aggressiv men kan nafsa i fingret i tron om att det är något ätbart. Trots sin osäkerhet är han väldigt framåt på de ytor han känner sig trygg på och springer gärna fram till en, speciellt när det vankas mat. Han är otroligt rumsren och varken kissar eller bajsar utanför buren. Han ska troligtvis inte bo med barn i och med nafsandet och osäkerheten, men kanske en snäll kaninkompis skulle göra att han till fullo kommer ut ur sitt skal.
Dundo är troligtvis döv. Han har fått sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär. 

Priset för att adoptera Dundo är 1800 kr.

Lincoln

Stad: Hallsberg

Ålder: okänd

Kön: Hane

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccineras: kommer vaccineras

Lincoln kom till Smådjurschansen i juni 2020 efter att ha omhändertagits från vanvård av länsstyrelsen. Han är en snäll dvärgvädur. Han ska få sina kind-och framtänder kontrollerade av veterinär i samband med kastrering. 

Priset för att adoptera Lincoln är 1800 kr.

Lexington

Stad: Hallsberg

Ålder: okänd

Kön: Hane

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Lexington kom till Smådjurschansen i juni 2020 efter att ha omhändertagits från vanvård av länsstyrelsen. Han är en snäll dvärgvädur. Han ska få sina kind-och framtänder kontrollerade av veterinär i samband med kastrering. 

Priset för att adoptera Lexington är 1800 kr.

Tripoli

Stad: Söderköping

Ålder: född 2019

Kön: Hane

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Tripoli kom till Smådjurschansen i juni 2020 efter att ha omhändertagits från vanvård av länsstyrelsen. Han är en snäll kanin av rasen fransk vädur. Han kan tänka sig att bo både ute och inne. Mer info kommer snart. 

Priset för att adoptera Tripoli är 1800 kr.

Skutt

Stad: Ludvika

Ålder: född 2019

Kön: Hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: kommer vaccineras

Skutt kom till Smådjurschansen i april 2020 då hans familj inte längre hade plats för honom. Han är än så länge rätt blyg och ovan vid människor, men snäll. Mer info om Skutt kommer snart.

Priset för att adoptera Skutt är 1800kr. 

 

Elwood

Stad: Stockholm (Östermalm)

Ålder: okänd men ung

Kön: Hane

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ja

Elwood kom till Smådjurschansen i Januari 2020 efter att ha räddats från slakt. Elwood är en pigg och matglad kanin som klänger på jourmatte när hon kommer in till honom, i hopp om att få lite godis. Ofta när jourmatte kommer in till honom blir han alldeles uppspelt vid tanken på att han kanske ska få något gott varpå han gör glädjeskutt. Gos är inget han riktigt förstår sig på men det går bra att klappa honom ibland ändå, exempelvis när han äter eller när han är lite trött. Elwood är en mycket smart kille som lätt tar sig ur hagar av kompostgaller. Han är, sin storlek till trots, mycket lätt att hantera och är hur snäll som helst i famnen och vid upplyft, inget sprattlig eller rädd alls. Han sitter snällt stilla i famnen när man ska klippa klorna på honom, man behöver knappt ens hålla i honom. Elwood bor i en egen box i ett stall nu men skulle även trivas med att bo utomhus eller inomhus. Elwood önskar sig ett boende där han får bo tillsammans med minst en annan kanin. Han är snäll mot andra kaniner. I sin box så gör han sina behov på samma ställe i ett av hörnen. Han har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär. 

Priset för att adoptera Elwood är 1200kr

Milano

Stad: Ludvika

Ålder: född 2014

Kön: Hane

Kastrerad: ja

Chipmärkt: ja

Milano kom till Smådjurschansen i juni 2020 efter att ha omhändertagits från vanvård av länsstyrelsen. Mer info kommer snart.

Priset för att adoptera Milano är 700 kr.

Quebec - bokad

Stad: Köping

Ålder: okänd 

Kön: Hane

Kastrerad: ja

Chipmärkt: ja

Quebec kom till Smådjurschansen i juni 2020 efter att ha omhändertagits från vanvård av länsstyrelsen. Han är en nyfiken och snäll dvärgvädur. Quebec gillar ej att bli buren men är snäll när man håller i honom. Han söker mer kontakt för varje dag som går. Quebec trivs både ute och inne. Han är snäll mot andra kaniner och vill gärna ha en honkanin som kompis i sitt nya hem. Han har fått sina kind-och framtänder kontrollerade hos veterinär i samband med kastrering.  

Priset för att adoptera Quebec är 1200kr.

 

Jacksonville - bokad

Stad: Stockholm (Huddinge)

Ålder: född 2019

Kön: Hane

Kastrerad: ja

Chipmärkt: ja

Jacksonville kom till Smådjurschansen i juni 2020 efter att ha omhändertagits från vanvård av länsstyrelsen. Han är troligen av rasen mini lop eller dvärgvädur, han är väldigt liten. Han har tidigare bott med andra kaniner och skulle nog älska att få en snäll honkompis. Jacksonville är en lugn, försiktig och snäll liten kille som inte gör mycket väsen av sig. Detta kan dock ändras när han blir tryggare, i dagsläget är han rätt så rädd, men det går framåt. Han behöver ett lugnt hem som kan ge honom tid och trygghet. Jacksonville älskar när det bjuds på godsaker, han är en riktig gottegris. Han har fått sina kind-och framtänder kontrollerade hos veterinär i samband med kastrering.  

Priset för att adoptera Jacksonville är 1200kr.

 

Phoenix - bokad

Stad: Hallsberg

Ålder: född 2020

Kön: Hane

Kastrerad: ska kastreras 25/8

Chipmärkt: ska chipmärkas 25/8

Phoenix kom till Smådjurschansen i juni 2020 efter att ha omhändertagits från vanvård av länsstyrelsen. Phoenix är troligen antingen en mini lop eller en dvärgvädur. Phoenix är en snäll kille som är lite blyg. Ju mer man håller på med honom desto mer vågar han göra. Han äter gärna jordgubbar ur handen och har inga problem att bli lyft. Han vågar ännu inte hoppa ut från sin bur som är öppen dygnet runt så man får lyfta ut honom, men väl ute undersöker han hela lägenheten med gott mod. Han ska få sina kind-och framtänder kontrollerade hos veterinär i samband med kastrering. Mer info kommer snart.

Priset för att adoptera Phoenix är 1200 kr.

Frankfurt - bokad

Stad: Stockholm (Solna)

Ålder: okänd

Kön: Hane

Kastrerad: ja

Chipmärkt: ja

Vaccinerad: ja

Frankfurt kom till Smådjurschansen i juni 2020 efter att ha omhändertagits från vanvård av länsstyrelsen. Första dagen i jourhemmet var han blyg och tillbakadragen men det vände snabbt och han är nu mycket framåt och orädd, utforskar obehindrat hela jourhemmet. Att springa på parkettgolv är lite komplicerat men Frank är envis och fortsätter försöka så han lär sig nog snabbt. Mer info kommer snart.

Priset för att adoptera Frankfurt är 1800 kr.

Volos - bokad

Stad: Örebro

Ålder: född 2019

Kön: Hane

Kastrerad: ja

Chipmärkt: ja

Volos kom till Smådjurschansen i juni 2020 efter att ha omhändertagits från vanvård av länsstyrelsen. Han är en snäll kille och är väldigt liten i storleken. Volos tycker om att bli ompysslad och är snäll att hantera. Han är nyfiken och tar nya saker med ro. Han är snäll mot andra kaniner och vill nog gärna ha en kaninkompis. Han kan bo både inne och ute. Han har fått sina kind-och framtänder kontrollerade hos veterinär.

Priset för att adoptera Volos är 1200kr.

Bingo - bokad

Stad: Borlänge

Ålder: 2014

Kön: Hane

Kastrerad: ja

Chipmärkt: ja

Bingo kom till Smådjurschansen i maj 2020 på grund av tidsbrist. Han är en van utekanin men bor nu inne. Han är rumsren. Bingo tycker det är jättekul att gå på promenader ute i sele. Bingo är en vänlig och lugn kanin som tycker om att bli klappad. Han kan vara reserverad mot främlingar men när han väl känner dig är han gärna med i soffan eller skuttar runt dina fötter, särskilt om det vankas något gott. Att utforska nya ställen tycker han är spännande och han har en förkärlek till kartonger, både att ligga i dem och gnaga på dem. Att bli buren kan vara lite otäckt men annars är han en väldigt lätthanterlig och supercharmig liten filur. Bingo har tidigare bott granne med en annan kanin. Bingo har fått sina kind-och framtänder kontrollerade av veterinär. 
 
Priset för att adoptera Bingo är 700 kr. 

Fluffy - bokad

Stad: Uppsala

Ålder: 2019-02-27

Kön: Hane

Kastrerad: ja

Chipmärkt: ja

Fluffy lämnades tillbaka till Smådjurschansen i juni 2020. Han fick sitt namn eftersom han som liten kaninunge mer såg ut som en fluffboll än något annat. Nu är han dock en släthårig kanin med lättskött päls. Fluffy är en smart, nyfiken men även en försiktig kanin som gillar hoppning, godsaker och att gnaga på pinnar. Han kommer gärna fram och hälsar, speciellt om det bjuds på godsaker, men det kan ta lite tid innan han känner sig riktigt hemmastadd. Eftersom Fluffy tar lite tid på sig innan han känner sig bekväm så behövs en långsam introduktion till en annan kanin (om det finns i hemmet). Barnfamiljer bör inte vara  något problem för Fluffy eftersom han tidigare bott med barn. Han är som sagt en lättsam och charmig liten kanin som aldrig gjort några utfall eller liknande. Hemma hos jourhemmet bor Fluffy inomhus och får röra sig fritt vilket fungerar jättebra men han kan nog tänka sig att bo utomhus också. Till sitt nya föralltid-hem har Fluffy en bur, matskål och lite andra saker som han gärna får ta med sig. Han har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär.

Priset för att adoptera Fluffy är 1200kr.

 

Lufsen - bokad

Stad: Hallsberg

Ålder: okänd

Kön: Hane

Kastrerad: ja

Chipmärkt: ja

Lufsen kom till Smådjurschansen i juni 2020 efter att ha räddats från vanvård. Han är en superhärlig kille som tycker om att gosa och bli klappad på. Han har inga problem med att bli buren och är en väldigt lugn och trygg kanin. Han är snäll mot andra kaniner och vill nog gärna ha en honkompis i sitt nya hem. Lufsen kan bo både ute och inne. Han har fått sina kind-och framtänder kollade av veterinär i samband med kastrering. 

Priset för att adoptera Lufsen är 1200 kr.

Dyson - bokad

Stad: Örebro

Ålder: född 2019-04-12

Kön: hane

Kastrerad: ja

Chipmärkt: ja

Dyson kom till Smådjurschansen i juli 2020 då en oplanerad kull med ungar föddes och det blev för många kaniner för förra familjen att ha kvar. Dyson är en lugn, orädd och social dvärgvädur. Han är nyfiken, gillar klappar och vill alltid vara med. Han tycker dock inte om att bli lyft och är då sprattlig. Troligen rumsren inomhus. Bor nu ute och trivs som både ute- eller innekanin. Han vill ha kaninkompis i sitt nya hem, han bor idag med Venus och 3 kaninungar vilket fungerar super. Dyson kan med fördel flytta med Venus eller med en honbebis. 

Priset för att adoptera Dyson är 1200 kr. 

Morgan - bokad

Stad: Stockholm (Kungsängen)

Ålder: okänd men troligtvis ung

Kön: Hane

Kastrerad: ska kastreras

Chipmärkt: ska chipmärkas

Morgan kom till Smådjurschansen i juli 2020. Innan dess så hittades han i skogen, kom därefter till Husdjursfarmen där han adopterades ut men såldes senare på Blocket. Personen som då köpte honom utvecklade allergi och lämnade honom till oss ungefär en månad senare. Morgan bor frigående inomhus och är rumsren. Han skulle troligen även trivas utomhus om han får bo stort med en eller flera kaninhonor. Morgan är en snäll kanin som fungerar bra med både hund och barn. Han tycker om att bli kliad på kinderna och få massage på öronen om man ligger ner på golvet med honom. Morgan kommer få sina kind-och framtänder kontrollerade hos veterinär i samband med kastrering. 

Priset för att adoptera Morgan är 1200 kr. 

Arthur - bokad

Stad: Motala

Ålder: okänd

Kön: Hane

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ja

Arthur kom kom till Smådjurschansen 2019-09-23 då länsstyrelsen omhändertagit honom från vanvård. Arthur är en lugn kanin och kan beskrivas som världens snällaste. Han vill att man kommer fram och hälsar varje morgon men är inte ett fan av klappar och gos. Han kommer gärna fram och hälsar på jourmatte och efter att han fått lite kli på huvudet så skuttar han nöjt iväg. Han är trygg med människor och har inga problem med att sova eller floppa med människor omkring sig. Han skulle nog må allra bäst med en kaninkompis. Han är i stort sett helt rumsren, den kan hända att han kissar utanför lådan någon gång, men väldigt sällan, det verkar vara när jourhemsmatte stör honom som det händer olyckor. Han är totalt orädd för skällande hundar så fungerar troligen bra i ett hem med hund. Gillar inte att bli buren men det går bra att klippa klorna så länge det finns godis  att tillhandahålla (tex maskrosblad maskrosblad). Arthur är ett riktigt matvrak och det går att muta honom till att gå med på det mesta. Han bor inomhus just nu men trivs även utomhus. Han har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär.

Priset för att adoptera Arthur är 1200kr.

Rasmus - bokad

Stad: Stockholm (Saltsjöbaden)

Ålder: 2015-06-05

Kön: Hane

Kastrerad: ja

Chipmärkt: ska chipmärkas

Rasmus kom till Smådjurschansen i juli 2020 då hans familj inte hade tiden för honom längre. Han köptes som unge från en uppfödare av en familj som senare sålde honom pågrund av allergi. Rasmus är en van innekanin men skulle troligen trivas med att bo ute om han får en kaninkompis. Han är vänlig mot andra djur och har träffat kanin, katt och hund. Han är van vid barn i skolåldern. Rasmus är en lugn, kelig och väldigt sällskaplig dvärgvädur som älskar att bli kliad och klappad. Han är social och är gärna med och kikar på vad folk pysslar med. Han älskar att gå i koppel och sele och visar det med fantastiska glädjesprång. För att visa vilken fantastisk kanin han är så behöver han ha förtroende för dig. Han tycker inte om ifall okända personer försöker lyfta honom, då kan han nafsa. Är inte gnagig på möbler men behöver ett sladdsäkrat hem. Rasmus ska få sina kind-och framtänder kollade av veterinär. 
 
Priset för att adoptera Rasmus är 1200 kr. 

Mr. Bister - bokad

Stad: Gävle

Ålder: 2019-09-21

Kön: Hane

Kastrerad: ja

Chipmärkt: ja

Mister Bister kom till Smådjurschansen i juli 2020 då familjen av misstag fått två hanar som inte trivdes ihop. Mister Bister är av rasen liten rex och köptes från en uppfödare som bebis. Mister Bister bor inomhus och vill fortsätta att göra det. Han är van vid barn från 3 år och uppåt. Vi vet inte hur han fungerar med andra djur. Mister Bister är lite skygg och blyg av sig. Han kan vara  lättskrämd av höga ljud eller nya saker men är även nyfiken av sig. Han gillar att bli ompysslad av människor. Han är lugn av sig och är ett matvrak. Han skulle nog fungera mycket bra ihop med en hona då han är väldigt sällskapssjuk. Mister Bister ska få sina kind-och framtänder kollade hos veterinär innan han adopteras. 

Priset för att adoptera Mister Bister är 1200 kr. 

Texas - bokad

Stad: Örebro

Ålder: född 2020 

Kön: Hane

Kastrerad: ja

Chipmärkt: ja

Texas kom till Smådjurschansen i juni 2020 efter att ha omhändertagits från vanvård av länsstyrelsen. Han är troligen av rasen mini lop eller dvärgvädur. Han har tidigare bott med andra kaniner och är snäll. Han är lugn och kontaktsökande, inte speciellt rädd av sig. Han har bott både utomhus och inomhus och trivs med båda delarna. Han har fått sina kind-och framtänder kontrollerade hos veterinär i samband med kastrering.  

Priset för att adoptera Texas är 1200kr.

 

Thure - bokad

Stad: Motala

Ålder: ca 1 år gammal

Kön: Hane

Kastrerad: ska kastreras

Vaccinerad: ska vaccineras

Thure kom till Smådjurschansen efter att hans familj tröttnat på honom och skulle avliva honom. Han är en mycket snäll kille som älskar att gosa. Det är inga problem att ha honom i famnen. Thure är rumsren. 
 
Priset för att adoptera Thure är 1800kr. 

Rock - under utredning

Stad: Norrtälje

Ålder: född 2018

Kön: Hane

Kastrerad: ja

Chipmärkt: ja

Vaccinerad: ja (mot gulsot typ 1 & 2 samt pest)

Rock kom till oss den 24 maj 2020 då hans familj köpt honom i tron om att han var en hona. Han bodde tillsammans med en hona och bebisarna som blev till av att två okastrerade kaniner bodde ihop. Situationen ledde till slagsmål och Rock har en del bitmärken, främst på nosen och ett jack vid ögat. Rock är en supergo kille. Han har ingenting emot att bli klappad eller borstad men gillar inte kloklippning och är inget fan av att bli buren men det går om man är försiktig. Mer info kommer när vi lärt känna Rock bättre.

Priset för att adoptera Rock är 1800kr