Kaniner hanar

Kevin

Stad: Mölndal

Ålder: okänd men ung

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Kevin kom till Smådjurschansen i september 2022 efter att ha hittats övergiven utomhus. Kevin är en lugn och nyfiken kille som gillar att gå runt i lägenheten och utforska sin omgivning. Han verkar också trivas väldigt bra utomhus. Kevin tycker om att bli klappad och att få känna närhet men små trånga utrymmen där han får vara ifred är också populära. Han sitter gärna under soffan och myser när familjen tittar på film. Kevin sover gärna under jourmattes säng. Han är även rumsren. Kevin fungerar bra med barn och leker gärna med leksaker, speciellt toarullar fyllda med något gott. Han tuggar ofta på sitt hö och fullkomligt älskar äppelkvistar.

 
Priset för att adoptera Kevin är 1800 kr

Viol

Stad: Uppsala

Ålder: okänd men ung

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Viol kom till Smådjurschansen i juni 2022 i samband med ett vanvårdsärende via Länsstyrelsen. Viol har tidigare bott med andra okastrerade hanar vilket har resulterat i bråk. Därför har Viol en del sår, speciellt på öronen, och hans ena öra har flera jack i sig. Detta är inget vi tror kommer påverka honom långsiktigt men vi kommer såklart låta veterinären ta en titt på det innan Viol adopteras. Viol kom till sitt jourhem full av kiss och tovor i pälsen och har därför en lustig frisyr just nu. Trots Viols tuffa bakgrund är han en nyfiken kille. Han hoppade direkt ur sin transportbur och ville undersöka sin omgivning när han kom till jourhemmet. Han tycker fortfarande att människor och hastiga rörelser är lite läskigt men med sin nyfikna personlighet ska det nog inte bli några stora problem att komma över det. Viol är duktig i hantering och att lyfta upp honom har gått bra. Han har inte heller gjort något motstånd när det kommer till pälsvård. Viol äter hö med stor aptit och älskar även pellets och äppelgrenar. Han är för tillfället lite mager och behöver äta upp sig. Viol är just nu rumsren och gör endast sina behov i ett hörn av sin låda. Han bor utomhus i sitt jourhem men skulle trivas lika bra inomhus. Vi är säkra på att Viol kommer att utvecklas och blomma ut i jourhemmet nu när han får rätt omvårdnad.

 
Priset för att adoptera Viol är 1800 kr

Jordan

Stad: Göteborg

Ålder: född mellan 5 – 10 mars 2022

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Jordan kom till Smådjurschansen efter att han bokstavligt talat räddades ur klorna på en katt. Jordan räddades av en privatperson som var ute och gick med sin hund. Lille Jordan var till en början skräckslagen, traumatiserad och hade sår som blödde på bakkroppen. Han togs omedelbart till veterinär där han blev undersökt och det konstaterades att han efter omständigheterna mådde bra. Trots sökande i området där Jordan hittades så har ingen mer kanin setts till, hans bakgrund är därav okänd. I jourhemmet stödmatades Jordan med mjölkersättning till en början. Efter bara några dagar inomhus hos jourhemmet fick Jordan förtroende för jourmatte och kommer numera nyfiket fram och skuttar även ibland upp i knät när jourmatte sitter på golvet. Han har fortfarande mycket vilt i sig och passar därmed inte bra i ett hem med barn. Han är en kvick och rastlös liten krabat som älskar att utforska sin omgivning och tar sig med lätthet fram på hala golv och gör ständigt glädjeskutt och ruscher på favoritmattan. Han är mycket duktig på att hoppa och tar sig lätt över kompostgaller. Han har aldrig visat några tendenser att tugga eller bita på olämpliga saker. 
 
Priset för att adoptera Jordan är 1800 kr

Erik

Stad: Borås

Ålder: född 2021-08

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: kommer vaccineras

Erik kom till Smådjurschansen i september 2022. Han kommer från en uppfödare som skulle lägga ner sin verksamhet. Erik är en ovanligt gosig kille som ber om att bli lyft och få öronmassage och klappar och kramar och pussar så fort man har satt honom tillbaka på marken. Han tycker det är jättespännande när han får besök och kommer omedelbart fram och nosar på en och stannar gärna i närheten av sina människor, om han nu inte redan sitter i famnen och nästan somnar. Erik har supermjuk päls. Han är lätt att lyfta, bära och hantera och mysgnager gärna högt med tänderna när han är riktigt nöjd med klapparna han får. Erik är duktig på att gå på toalett i samma ställe varje gång. Han bor ute i jourhemmet (men skulle även trivas inne) och är van vid barn och umgås med dem gärna. Han är av rasen belgisk Jätte och väger ca 3,5 kg. Erik gillar maskrosblad och äpplekvistar extra mycket men uppskattar allt och är inte heller kräsen när det gäller hö, han tycker hö är bara bäst. Erik gillar också leksaker, speciellt bollar och plastmuggar. Han är nyfiken och har en lugn och trygg personlighet och tar det mesta med ro och han vill gärna vara med där man är.

 

Priset för att adoptera Erik är 1800 kr.

Cream

Stad: Örebro

Ålder: född i slutet av maj 2022

Kön: hane

Kastrerad: kommer kastreras 10/10

Vaccinerad: ja

Cream kom till Smådjurschansen via Länsstyrelsen i ett stort vanvårdsärende och var endast 3 veckor gammal när han tillsammans med mamma, två syskon och ett flertal andra kaniner omhändertogs. Cream är en lugn och trygg kille som dagligen nyfiket kommer och möter jourmatte i inhägnaden. Han är mycket hanterad av jourhemets tonårsbarn. Cream gillar att vara med vid städning, han hoppar då ofta och gärna ner i hösäcken och även upp i jourmattes knä ibland. Han är mycket matglad och social  och uppskattar klappar och gos så länge det sker på golvet. Cream tycker inte så mycket om att bli upplyft eller sitta i famnen och blir då lätt sprattlig. Cream är döv. Han bor utomhus i jourhemmet vilket han trivs med men skulle säkert även trivas som innekanin.

 
Priset för att adoptera Cream är 1800 kr 

Hermes

Stad: Knivsta ( Uppsala )

Ålder: okänd

Kön: hane

Kastrerad: Kommer kastreras 4/10

Vaccinerad: kommer vaccineras 4/10

Hermes kom till Smådjurschansen i juli 2022 efter att ha blivit hittad utomhus utav en privatperson. Hermes kommer alltid fram och hälsar (läs kollar om man har något gott) så han är nyfiken och social men vill ännu inte att man klappar eller lyfter honom.
Han är snäll och en väldigt trevlig kanin och kan klättra upp i jourmattes knä men självklart bara på sina villkor, till exempel när han letar efter något gott att äta. Jourhemmet har jobbat länge med att bygga förtroende med hjälp av stort tålamod och något gott att äta. Det är väldigt små steg fram och ett lyft eller klapp vid fel tillfälle gör att han gömmer sig och tappar lite tillit. Han är dock inte otrygg utan kan slappa och ligga och vila nära en men gillar inte att man rör vid honom. Vi tror att en lugn och trygg kaninkompis kommer göra susen för Hermes. 

 

Priset för att adoptera Hermes är 1800 kr

Smultron

Stad: Örebro

Ålder: okänd men rätt så ung

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Smultron kom till Smådjurschansen i juni 2022 efter att länsstyrelsen omhändertagit ett större antal kaniner från vanvård. Smultron var då full i små tovor, småsår och urin men är nu genomborstad och ren. Smultron är döv så jourhemmet kommunicerar via tecken och knackningar i golvet. Han är väldigt lättlärd och lärde sig tecknet för ”kom” bara på en kväll. Han är snäll i hantering men ganska ovan, han vill hellre köra sitt eget race utan att man tvingar sig på honom. Jourhemmet låter honom komma till dem och ger positiv förstärkning när han söker sig till dem självmant. Han är trevlig att klippa klor på. Smultron gör gärna glädjeskutt på stora ytor. Han är rumsren sen dag ett hos jourhemmet. Han är nyfiken och tar gärna för sig i hemmet. Sover tryggt trots att man går förbi och trots att barnet springer omkring. Han ligger gärna på en höjd eller mitt på golvet men kan även hittas vilandes under en stol i dotterns sovrum. Smultron är ganska orädd men är fortfarande ovan vid beröring.

 

Priset för att adoptera Smultron är 1800 kr

Icecream

Stad: Örebro (Hampetorp)

Ålder: okänd men ung

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Icecream kom till Smådjurschansen i juni 2022 efter att tillsammans med 29 andra kaniner omhändertagits från vanvård. När han kom till oss var han i rätt så dåligt skick men har snabbt repat sig. Icecream är helt döv men är trots detta en framåt och nyfiken kille som blir allt modigare för varje dag som går. Han är ännu inte helt bekväm med att bli hanterad eller klappad men även detta  bättre för varje dag. Icecream ska få bo utomhus nu i sommar men skulle nog trivas med att bo inomhus också. Han är en mycket glad kille som efter första natten i jourhemmet när han släpptes ut i resten av hemmet blev helt överlycklig över att ha så stor yta att springa på. Han han gjorde glädjerus fram och tillbaka i hela hemmet, varvat med akrobatiska glädjeskutt. 

 
Priset för att adoptera Icecream är 1800 kr

Vanilj

Stad: Örebro

Ålder: född i slutet av maj 2022

Kön: hane

Kastrerad: kommer kastreras 10/10

Vaccinerad: ja

Vanilj kom till Smådjurschansen via Länsstyrelsen i ett stort vanvårdsärende och var endast 3v gammal när han omhändertogs.
Vanilj är en lugn och trygg kille som dagligen nyfiket kommer och möter jourmatte i inhägnaden. Han är sedan han var liten mycket hanterad av jourhemets tonårsbarn. Vanilj är mycket matglad och social och uppskattar klappar och gos, lägger sig då ofta helt stilla, bara blundar, njuter och myser långa stunder. Trivs oftast med att bli upplyft i knät och även ibland sitta i i famnen och visar när han vill ned genom att nafsa/bita lite i kläderna. Vanilj har kraftigt nedsatt hörsel, reagerar ibland på vissa ljud så är inte helt döv. Han bor utomhus i jourhemmet vilket han trivs med men skulle säkert även trivas som innekanin. 
 
Priset för att adoptera Vanilj är 1800 kr

Zomer

Stad: Örebro

Ålder: okänd men ung

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Zomer kom till Smådjurschansen i juni 2022 efter att länsstyrelsen omhändertagit ett större antal kaniner från vanvård. Zomer är en liten tuffing som är orädd inför det mesta. Han är bestämd och visar tydligt om han tycker att något är fel genom att gräva på en eller flytta på ens hand med munnen. Han är snäll i hantering och det är inga problem att klippa klorna på honom. Zomer är rumsren. 
 
Priset för att adoptera Zomer är 1800 kr.

Stitch

Stad: Stockholm (Danderyd)

Ålder: 1 år

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Stitch kom till Smådjurschansen i juni 2021 då han hittades av en privatperson som därefter kontaktade Smådjurschansen.

Stitch var till en början väldigt blyg och rädd för höga ljud men har blivit väldigt lugn nu när han lärt sig vilka ljud som är vanliga i hans hemmiljö. Han är modig och social så länge det är lugnt runt omkring honom, då kommer han fram till en när man till exempel sitter still på golvet. Han är mycket nyfiken och skuttar gärna omkring i hela hägnet på upptäcktsfärd. Han älskar att klättra upp på saker och vill gärna sitta högt upp på soffa, bänkar och bord (när han bodde inomhus) för att blicka ut över allt som händer runtomkring. Stitch adopterades där han bodde inne ett tag men blev ganska osäker. Han bor nu ute och trivs galant! Han har trivts inne hos tidigare jourhem och det krävs nog bara att han matchas rätt för att han ska trivas. 
 
Priset för att adoptera Stitch är 1800 kr.

Cecil

Stad: Stockholm (Hässelby)

Ålder: född 2021-04-19

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Cecil kom till Smådjurschansen i mitten på februari 2022 efter att han blivit inlämnad hos veterinär för avlivning. Cecil är en supergosig, lugn och avslappnad dvärgvädur. Han är helt orädd för både ljud och rörelser och hänger gärna med runt i lägenheten, annars ligger han mest och myser på mage. Cecil vill inte bli buren men man kan sitta vid honom och klappa honom hur länge som helst. Cecil ligger gärna och gosar i sängen med jourmatte, annars bryr han sig sig inte så mycket om att vara uppe i möbler. Han bor inne, gnager inte på inredning och är rumsren. Cecil skulle säkert även trivas att bo ute, han tycker det är kul att gå ut på promenader i sele. Han är väldigt matmotiverad och tycker mycket om sina aktiveringsleksaker. En rolig, mysig kanin som är enkel att ha att göra med.
 
Priset för att adoptera Cecil är 1800 kr.

Klöver

Stad: Örebro

Ålder: okänd

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Klöver kom till Smådjurschansen i juni 2022 i samband med ett vanvårdsärende via Länsstyrelsen. När han kom till jourhemmet var han nedkissad och tovig han hade även flera sår över hela kroppen men framförallt på öronen där han även har flera jack. Detta efter att ha bott trångt med okastrerade hanar. Klöver fann sig snabbt tillrätta i jourhemmet och utforskade sin omgivning med stor nyfikenhet. Han är trevlig i all hantering men trivs inte i famnen där han lätt blir sprattlig. Klöver är döv men det är inget som han lider av. Sedan september bor Klöver i jourhem utomhus tillsammans med kaninen Jonna (som han kan adopteras tillsammans med). Klöver är en liten kille på 1,2kg som nu har funnit ett lugn och tillit genom att bo tillsammans med en artfrände. Inhägnaden de bor i angränsar till flera kastrerade hanar vilket Klöver upplever lite frustrerande, säkert på grund av tidigare dåliga erfarenheter från livet i vanvård. I sitt framtida hem tror jourhemmet att Klöver skulle trivas bäst som innekanin tillsammans med snäll och inte alltför dominant hona. Klöver är rumsren.

 
Priset för att adoptera Klöver är 1800 kr.

Einar

Stad: Göteborg (Kållered)

Ålder: okänd

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Einar kom till Smådjurschansen i juni 2022 efter att en privatperson hittat honom samt två andra kaniner i en bur intill en väg.
Einar har bott ute under hela sommaren men kommer senare att flytta in hos jourhemmet, han har älskat att bo utomhus så detta skulle han absolut trivas med att göra i framtiden. Då Einar bott ute har han fått mycket besök utav både småbarn, djur och mycket människor vilket har funkat suveränt. Einar är inte glad i att bli buren eller klappad men kommer Einar springandes emot dig om du ropar på honom. Einar bjuder ofta på glädjeskutt men även mycket lugn. Einar är rumsren.
 
Priset för att adoptera Einar är 1800 kr

Cupid

Stad: Edsbyn

Ålder: född sommaren 2021 

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Cupid kom till Smådjurschansen i december 2021 efter att tillsammans med ett stort antal andra kaniner omhändertagits från en ohållbar situation där han inte fick den omvårdad han behöver. Cupid är en nyfiken kille som kommer skuttandes om något gott är på gång. Han gillar inte riktigt att bli klappad på än men det går bra att klappa honom under tiden man lockar med pellets. Han kan även hoppa upp i knät när det är dags för mat. Cupid älskar att vara i grävlådan och leker i den flera gånger per dag. Han gräver, rullar sig och bara har det härligt! Cupid är rumsren.

 
Priset för att adoptera Cupid är 1800 kr.

Mårten

Stad: Stockholm (Södermalm)

Ålder: okänd

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Mårten kom till Smådjurschansen den i juni 2022 efter att ha tagits om hand från en hemlös person som dagen innan själv fått den av en annan hemlös. Han har vad man kan ana inte haft en lätt uppväxt men trots det är  han trygg i sig själv är en riktig sötnos. Mårten är en väldigt social kanin som alltid vill vara med där det händer saker. Hans är nyfken på allt och tvekar inte på att hoppa upp på mattes rygg när buren ska rengöras eller att kika läget i soppåsen där eventuellt lite hö kan finnas. Pellets har en speciell plats i Mårtens hjärta och dessa får han oftast i sina aktiveringsleksaker vilka han uppskattar mycket. I hanteringen så är Mårten relativt trygg men uppskattar inte att hållas fast några längre stunder. Hos veterinären och vid annan behandling så sköter Mårten sig väldigt bra. Mårten är trygg med nya människor som hälsar på och tycker bara om uppmärksamhet, desto mer desto bättre.
 
Priset för att adoptera Mårten är 1800 kr.

Donner

Stad: Edsbyn

Ålder: född sommaren 2021 

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Donner kom till Smådjurschansen i december 2021 efter att tillsammans med ett stort antal andra kaniner omhändertagits från en ohållbar situation där han inte fick den omvårdad han behöver. Donner är en social, orädd och nyfiken liten kanin. Klappar är ingen favorit ännu men han kan gärna hoppa upp i ditt knä för att nosa på dig och kolla om du har några godsaker att bjuda på. I jourhemmet bor Donner inomhus. Han gillar sin aktiveringsboll och snuffelmatta mycket. Donner är rumsren.

 
Priset för att adoptera Donner är 1800 kr.

Mini

Stad: Örebro (Hampetorp)

Ålder: 1 – 2 år gammal

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Mini kom till Smådjurschansen i november efter att han räddats från döden. Han har strax innan han kom till oss fått flytta tre gånger på kort tid så nu hoppas vi att han snart hittar sitt för alltid-hem och slipper flytta mer. Innan Mini räddades hade han bott i en transportbur och mådde inte alls bra och hade problem med att bajsa. Idag mår Mini bra. Sitt namn till trots så är han egentligen inte alls särskilt mini utan en rätt stor herre. Han är väldigt snäll men behöver lite tid och socialisering innan han känner sig helt trygg med sin familj. Under sin första eftermiddag i jourhemmet har han suttit på taket på sitt hus och hållit koll på allt. Mini bor idag inomhus och trivs bra med det. Han har nedsatt hörsel.

Priset för att adoptera Mini är 1800kr.

Fluffe

Stad: Göteborg

Ålder: född i februari 2020

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Fluffe kom till Smådjurschansen i september 2021 då hans familj önskade att omplacera honom till ett hem där han får mer tid och uppmärksamhet. Han kommer från början från en uppfödare och har bott hos samma familj fram tills nyligen. Fluffe är en blandning mellan minilop och en kanin med satinpäls. Han är i storlek med en dvärgvädur. Fluffe behöver tid på sig att bli bekväm i en ny miljö men när han väl kommit ut ur sitt skal så är han väldigt nyfiken och tycker om att utforska omvärlden. Han har god aptit och har snabbt lärt sig att sitta och vänta vid sin matskål när han ser att jourmatte pysslar i köket. Fluffe tycker inte om att bli buren eller att få sina klor klippta. Han älskar att bli klappad på men hans villkor. Fluffe gnager gärna på äppelgrenar och har nyligen lärt sig att hoppa upp i soffan vilket han gör ibland när han tror att ingen ser. Han har bott med ett barn tidigare vilket har fungerat bra men det är viktigt att Fluffe i början får det tyst och lugnt för att göra sig hemmastadd. Fluffe har en känslig mage, för att han ska må så bra som möjligt så måste all ny mat introduceras väldigt försiktigt, det gäller även en ny påse med hö. Fluffe har blivit undersökt hos veterinär flera gånger men Fluffe är frisk som en nötkärna, bara lite extra känslig. Han bor just nu inomhus och är rumsren. Han skulle även kunna bo utomhus. 
 
Priset för att adoptera Fluffe är 1800 kr.
 

Bon

Stad: Stockholm (Hässelby)

Ålder: ca 1 år gammal

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Bon kom till Smådjurschansen i december 2021 efter att ha hittats utomhus. Vid upphittandet var han smärtpåverkad och dålig och togs därför omedelbart till veterinär där det konstaterades att han hade en bruten käke. Efter otaliga återbesök hos veterinär  har det konstaterats att Bons käkfraktur har läkt men att den har läkt lite snett. Detta är ingenting som han mår dåligt av men det orsakar viss trappstegsbildning på tänderna. Han har sedan december varit hos veterinären för två tandkontroller och en tandslipning. Senaste tandkontrollen var i juli 2022 och då såg Bons tänder bra ut. Med tanke på Bons historik behöver hans tänder i framtiden kollas något oftare än en kanin som inte haft en fraktur och eventuellt kan någon tand behövas slipas igen. Vi rekommenderar oavsett bakgrund att alla kaniner får genomgå en komplett kontroll av munhåla och tänder minst en gång per år.

Bon är i sättet pigg, nyfiken, rar och väldigt social. Han hoppar gärna efter en från rum till rum. Han framstår ibland som lite dumsnäll för att han hoppar framför fötterna på en och bryr sig inte om att han är i vägen. Han är van vid hantering och det är inga problem att hålla honom, bära honom, klippa klor och så vidare. Han tycker också att det är mysigt att bli klappad (särskilt på huvudet och runt öronen) och ger en ibland små pussar. Godsaker är också toppen enligt Bon som är väldigt matmotiverad. Han lär sig snabbt och gillar aktivitet. Han älskar att gräva (i grävlåda) och skulle säkert älska att gräva utomhus. Han gnager inte på något utom det som smakar gott så det har inte varit problem att ha honom frigående inomhus även. Bon har troligtvis nedsatt hörsel. 

I jourhemmet finns två hundar som Bon inte visat rädsla för utan snarare nyfikenhet. De hälsar dagligen genom galler och Bon visar ofta att han gärna vill komma ut för ytterligare umgänge men de har inte fått umgås då hundarna inte är riktigt v<na vid kaniner ännu. Under några veckor bodde Bon granne med en okastrerad hane och visade inga tecken på osäkerhet eller aggressivitet gentemot den andra kaninen alls. Bon bor inomhus och är helt rumsren.

 

Priset för att adoptera Bon är 1800 kr.
 

Vincent

Stad: Lindesberg

Ålder: född sommaren 2021

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Vincent kom till Smådjurschansen den i december 2021 tillsammans med 10 andra kaniner som omhändertagits från vanvård.
Vincent vill inte bli buren eller att man tar på hans mage men han kommer alltid skuttandes och vill gärna bli struken över huvudet och en bit ner över ryggen. Vincent är en nyfiken kille som söker uppmärksamhet och bryr sig inte så mycket om oljud som finns i hemmet, som exempelvis köksfläkten och matberedaren, dammsugaren är dock lite otäck. Han är orädd och fungerar bra med andra djur. Han fungerar även bra med barn, han bits aldrig och är väldigt lugn. Han har bott både inomhus och utomhus. Han bor inomhus just nu och trivs bra med det. Han är helt rumsren. Han vill gärna ha lite leksaker att roa sig med och tycker det är kul att leta pellets på morgonen när toalådan är rengjord och han får nytt hö. Han är väldigt matmotiverad och tycker det är roligt att lära sig tricks.
 
Priset för att adoptera Vincent är 1800 kr. 
 

Roger

Stad: Stockholm (Solna)

Ålder: född 2018

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Roger kom till Smådjurschansen i september 2022 efter att han lämnats in hos veterinär för avlivning. Efter bara nån timme på plats hos jourhemmet så började han känna sig trygg. Roger är nyfiken och mycket social, han kommer ofta och möter en och följer efter en för att kolla in vad man gör. Han gillar att ligga och vila på jourhemmets soffmatta och han vill gärna ha sällskap. Sätter man sig bredvid honom så floppar han på sidan och lägger sig tätt intill en. Roger tycker det är mycket skönt att bli klappad på, speciellt på huvudet. Han har härligt lång och fluffig päls som behöver borstas regelbundet eller klippas kort. I jourhemmet sitter Roger still i långa stunder på köksbordet och låter sig kammas, att bli kammad över ryggen tycker han är skönt. Vad gäller rumsrenhet är han noga med att kissa i toalådan men när det kommer till bajs är det inte lika viktigt enligt Roger. När han vill få uppmärksamhet så kan han ibland krafsa och nafsa i jourmattes kläder. Han tycker det är roligt att leka med sin aktiveringsboll. Roger tycker det är fest när det fylls på med nytt hö och när han hör prasslet av höpåsen så får man vara beredd på att han kan komma farande som en kanonkula. Om kvällarna bjuder han ibland på en imponerande uppvisning av glädjeskutt. I jourhemmet bor Roger inomhus och han gnager inte på möbler eller annat olämpligt. Roger skulle säkert trivas att bo utomhus också, det viktigaste är att han alltid har sällskap då han inte gillar att vara ensam.

  

Priset för att adoptera Roger är 1800 kr

Helge

Stad: Örebro

Ålder: född 2021

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Helge kom till Smådjurschansen i december 2021 efter att han omhändertagits från ett hem där han inte längre kunde få den omvårdad han behöver. När Helge kom till jourhemmet hade han ett infekterat färskt sår på ryggen, detta läker fint efter omvårdad från jourhemmet. Helge är inte så mycket hanterad tidigare men jourhemmet upplever att han har blommat ut och blivit väldigt social. Han är nyfiken och framåt, mer nu när han har flyttats utomhus hos jourhemmet. Han trivs med det. 

Priset för att adoptera Helge är 1800 kr. 
 

Klumpen

Stad: Örebro

Ålder: okänd

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Klumpen kom till Smådjurschansen i november 2021. Han har tidigare varit hemlös. Klumpen är gissningsvis en fransk vädur eftersom han är så stor och väger lite under 4 kg. Han är en glad och charmig kille som älskar att upptäcka nya saker, områden och mat. Helst bor han så han har tillgång till att komma ut på stora områden där han får skutta runt och upptäcka. Klumpen är väldigt sällskapssjuk och vill gärna ha någon kring sig. Han älskar att gosa och är oblyg kring nya människor samt finner sig lätt i nya situationer och områden. Småbarn får gärna klappa eller föra liv runt honom utan att han störs. Han följer mer än gärna efter en och är lite som en hund. Klumpen lider av inkontinens, detta betyder att han ibland inte kan hålla tätt. Ibland kissar han på sig och ibland droppar det kiss. Klumpen han genomgått en intensiv utredning angående detta vid vilken det konstaterats att detta är något han kommer få leva med. Klumpen är förutom detta fullt frisk. Man kan behöva torka honom i rumpan om det kommit kiss utan att han märkt det. Med tanke på hans tillstånd bör Klumpen därför inte bo utomhus under vintern. 

 
Priset för att adoptera Klumpen är 1000 kr.

Magnum

Stad: Stockholm

Ålder: okänd

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Magnum kom till Smådjurschansen i juni i ett vanvårdsärende. Han var då i bra skick förutom mindre sår i öronen och urinfläckar. Magnum är nu mycket nyfiken, pigg och älskar mat i alla dess former, men föredrar att hålla behörigt avstånd till händer om han inte blir mutad med en godbit och tycker ännu inte om att bli klappad eller upplyft. Magnum blir dock varje dag mer och mer bekväm och modig runt människor.

 
Priset för att adoptera Magnum är 1800 kr.

Oskar

Stad: Örebro

Ålder: född 2021 troligtvis

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Oskar kom till Smådjurschansen i januari 2022 efter att hans vän blivit tagen av räven och Oskars familj skulle då avliva honom. Oskar är en fantastisk individ som redan efter knappt en vecka lät sig klappas av såväl vuxna som barn och han kom skuttande när jourhemmet kallade på honom och det vankades gott. Nu välkomnar han dem alltid i dörren. Oskar börjar vänja sig vid att bli buren och tycker nu att det är lite mysigt en kort stund. Han gillar att gosa. Oskar är mycket matmotiverad och har lärt sig high five (med två tassar). Oskar gör sina behov i hans toalåda så länge den placeras där han vill ha den. Oskar träffar jourhemmets katt då och då vilket går väldigt bra. Vi är säkra på att han kommer bli en uppskattad kompis om han får tid och möts med tålamod i sitt nya för-alltid hem. Oskar har supermysig och len päls och långa fina öron. Han bor idag utomhus men trivs toppenbra även inomhus. 

  

Priset för att adoptera Oskar är 1800 kr.

Felix

Stad: Borås

Ålder: född 2021-08

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: kommer vaccineras

Felix kom till Smådjurschansen i september 2022 från en uppfödare som skulle lägga ner sin verksamhet. Felix är social och framåt, aktiv och nyfiken. Han älskar människokontakt och uppmärksamhet och kommer fram till besökare direkt. Felix uppskattar klappar och gos jättemycket! När hans människor sitter med honom och klappar honom kan han lägga sig helt platt och sträcka ut sig och bara njuter och gnager med tänderna. Han kan tänka sig gosa i famnen en stund. Han är också aktiv och gillar att gräva, utforska, göra binkies och zoomies samt tugga på grenar. Han är lätt att lyfta, bära och hantera trots sin stora storlek och han har en väldigt lugn och trygg personlighet med väldigt uttrycksfulla och stora öron. Felix har kommit igång med toalådan i jourhemmet och i och med att han fattar saker snabbt blir han nog rumsren när hormonerna efter kastreringen har lagt sig. Han bor ute just nu (men skulle trivas även inne) och är van vid barn. Han är av rasen Belgisk Jätte och väger ca 4 kg. Han behöver gott om utrymme, en större toalåda och lite högre grindar. Felix påminner om en ung valp eller föl i hans sätt att röra på sig, som om han inte har växt ikapp sina långa ben ännu så han är lite extra rolig att kolla på när han skuttar runt. Felix är en underbar och härlig kanin med en personligheten som motsvarar hans storlek!

 

Priset för att adoptera Felix är 1800 kr.

Kenneth

Stad: Stockholm (Vallentuna)

Ålder: född runt Jan 2022

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Kenneth kom till Smådjurschansen i juli 2022 efter att ha blivit omhändertagen av länsstyrelsen i vanvårdsärende. Han är en liten nyfiken gosse som undersöker sin omgivning med stort intresse. Han tycker att tvåbeningarna han bor med är helt okej så länge de har jordgubbar eller pellets, då kan han till och med gå med på att bli lyft. Kenneth är nyfiken och gillar att äta, han är därmed mycket matmotiverad och har man med sig något att bjuda på så går den mesta kontakten bra.
  
Priset för att adoptera Kenneth är 1800 kr. 
 

Max

Stad: Uppsala

Ålder: född 2018-08-06

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Max kom till Smådjurschansen i augusti 2022 då att hans familj inte längre hade tid eller plats för honom. Han har tidigare bott mest i bur ensam. Max bråkade en del med familjens katter men funkade bra med mindre hundar. (Max har haft en historia av att bita fötter men det är inget han gjort i jourhemmet så troligtvis har det varit ett tecken på osäkerhet i tidigare hemmet.) Max har varit felutfodrad och har därför lite nubbar på kindtänderna, men dessa är enligt veterinär inget problem nu när han har rätt kost.
Han är mycket social och vill alltid hänga med en i soffan och ligga nära. Att bli klappad riktigt länge är också en favorit och när man slutar buffar han med huvudet på handen för att visa att han minsann vill ha mer klapp. Han är sprallig och skuttar runt mycket i huset men hittar även favoritställen att ligga och sova länge på under dagarna. Max är rumsren men kissar i jourmattes säng och får därför inte vara där. Han biter varken på sladdar eller lister men heller inte på grenar, förmodligen för att han aldrig haft tillgång till det, men han gillar kartong och tidningar. Max går ofta efter en och vill vara i samma rum även när han inte vill gosa. Då sitter han på lite avstånd och håller koll på omgivningen. Han är riktigt matglad och duktig på att hoppa så jourmatte kan inte ha mat framme på bordet. Han är rolig och har ingen uppfattning om personligt avstånd så det kan hända att han hoppar upp i soffan och vill sitta på ens huvud.
En stor och social personlighet!
  
Priset för att adoptera Max är 1800 kr. 
 

Humle

Stad: Stockholm

Ålder: uppskattad ålder 1-2 år

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Humle kom till Smådjurschansen i juni 2022 från ett större vanvårdsärende. Han var smutsig och luktade urin när han kom till jourhemmet. Han hade även några sår på öronen vilket förmodligen beror på bråk med de andra okastrerade hanarna han bodde med. Han är en busig och nyfiken liten kille som hoppar fritt runt i jourhemmets lägenhet och gärna springer runt fötterna när man rör sig genom rummen. När han lärt känna en har han inte alls något emot att bli klappad och pussad på och går även med på någon mysstund i famnen vid enstaka tillfällen. Han älskar grönt och kommer gärna in i köket när det lagas mat för att sno åt sig resterna. Han är en riktig liten ”gnagare” som älskar att gnaga på grenar, leksaker och kartonger. Under dagarna ligger han ofta under soffan eller sitter i en av jourhemmets större blomkrukor och vilar men under morgonkvisten och kvällstid har han betydligt mer energi och är sällan stilla. Hos nuvarande jourhem bor han inomhus men skulle säkerligen gilla att vara ute och springa. Humle är rumsren och lätthanterlig.  

 

Priset för att adoptera Humle är 1800 kr. 

Dino - bokad

Stad: Eskilstuna

Ålder: okänd

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Dino kom till Smådjurschansen i december 2021 efter att Länsstyrelsen larmat oss angående två kaniner som hade dumpats i en snödriva längs en högtrafikerad väg. Dino är en väldigt social kanin och orädd av sig. Är man med honom i hagen vill han gärna vara nära och buffa på en. Han är riktigt busig och älskar att leka med leksaker och vill gärna utforska allt han kommer åt. Dino tycker även om att gosa men tycker inte om att bli buren. Dock är det inga problem med kloklippning. Han är rumsren och bor för närvarande utomhus i sitt jourhem men trivs även med att bo inomhus då han har gjort det tidigare. Dino är relativt van med katter.
 
Priset för att adoptera Dino är 1800 kr.

Håkan

Stad: Örebro

Ålder: född 2021

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Håkan kom till smådjurschansen december 2021 efter att ha blivit omhändertagen från ett boende där han inte hade det bra.
Håkan är en mycket smart och nyfiken individ som utforskar allt runtomkring sig och upplevs vara lugn och trygg i sig själv. Han litar på människor och sitter gärna i och gör en sällskap så länge man inte klappar honom. Håkan är uppmärksam och kontaktsökande med en busig glimt i ögat. Eftersom han är så kontaktsökande och litar på människor så tror vi att man inom snar framtid också kommer få klappa honom. Håkan älskar att racea runt i buren i dunderfart och hoppa över saker. Däremellan är han en kanin som kan chilla i alldeles tokiga positioner, han lägger sig ofta raklång på sidan eller rullar över på rygg för att slappna av.
Håkan trivs att bo både ute och inne och i framtiden vill han ha en snäll kaninkompis att få sällskap med. Han är van med katter.

  

Priset för att adoptera Håkan är 1800 kr

Bing

Stad: Örebro (Odensbacken)

Ålder: troligtvis född sommaren 2021 

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Bing kom till Smådjurschansen i mars 2022 efter att ha räddats från vanvård. Innan han kom till oss bodde han inne på en pizzeria tillsammans med en annan kanin i en plastlåda med lock på. De hade endast fått vatten och morötter att äta och när Bing och hans vän serverades ”riktig” kaninmat blev de så desperata att de började bråka om maten. Bing är en snäll liten kille som fortfarande är lite blyg av sig. Han tycker väldigt mycket om att hoppa runt och utforska och han ställer sig ofta på bakbenen för att spana in sin omgivning. Han är ännu inte helt bekväm med att bli klappad men han nosar gärna och kommer fram till en för att hälsa. Bing bor just nu inomhus och är rumsren.

 
Priset för att adoptera Bing är 1800 kr.
 

Pablo - bokad

Stad: Uppsala

Ålder: född maj 2021

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Pablo kom till Smådjurschansen i november 2021 efter att ha blivit räddad från vanvård. Pablo och några andra kaniner hade blivit lämnade i en bur utan mat och vatten i flera veckors tid, och några av kaninerna hade svultit ihjäl. När Pablo hittades var han nära döden, och kunde inte röra sig pga frätskador och trycksår på tassarna från att ha levt i sitt eget urin. Som tur är fick Pablo hjälp och mår idag bra! Hans trycksår och frätskador har undersökts av veterinär som berömde Pablo för hans snabba återhämtning. Han är fin i pälsen och hullet och väger nu som han ska göra. Pablo har har stor aptit och tuggar gärna hö och pellets. Pablo är social, hoppar gärna fram och buffrar på din hand för att be om att bli klappad. Han vill gärna vara med hela tiden och springer ofta runt ens fötter. Pablo tyckte tidigare inte om att bli lyft eller hanterad men har gjort stora framsteg, klippa klor är inte längre något problem! I jourhemmet har han fått hälsa på hundar utan problem och trivs bra med sin hundkompis. Han är en busig kille, han älskar att möblera om med sina skålar och tuggar gärna på kartong. Han har verkligen utvecklats i sitt jourhem och blivit riktigt nyfiken och social. Pablo är rumsren och gör sina behov i låda. Pablo vill ha en kaninkompis i sitt nya hem och trivs bäst inomhus.

 
Priset för att adoptera Pablo är 1800 kr.

Hoppsan - under utredning

Stad: Stockholm

Ålder: född 2019-01-01

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Hoppsan kom till Smådjurschansen i april 2022 på grund av ändrade familjeförhållanden. Familjen han bodde hos var hans andra familj, den föregående familjen sålde honom på grund av allergi. Hoppsan är väldigt social och vill vara med där det händer saker. Han älskar att kela och gosa men uppskattar inte att bli upplyft. Han är nyfiken och inte rädd för höga ljud, ex. dammsugare. Hoppsan är van vid barn och att det är ljud och rörelse omkring honom. Då han är orädd av sig skulle han troligen fungera bra med andra djur. Hoppsan är en lejonhuvad dvärgkanin.

 
Priset för att adoptera Hoppsan är 1800 kr.

Pimms - under utredning

Stad: Stockholm ( Nacka )

Ålder: okänd men troligtvis rätt ung

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Pimms kom till Smådjurschansen i juni 2022 från vanvård via Länsstyrelsen. Han har tidigare bott med andra okastrerade hanar och har till följd av detta flera små ärr främst på nos och öron. Pimms var mycket skygg första dagen i jourhemmet men det vände snabbt och idag är han en orädd liten kille som nyfiket undersöker allt som händer i jourhemmet. Han klättrar gärna upp i knät på en, speciellt om det bjuds på något gott. Han har god aptit och äter allt som serveras och han älskar hö. Pimms är i en period där han kan vara hetsig kring maten och ibland råka nafsa när man handmatar. När Pimms kom till jourhemmet var pälsen smutsig och luktade illa, numera är pälsen i betydligt bättre skick då han gärna ställer upp på pälsvård och utan problem låter en avlägsna tovor runt svansen så länge han får stå på sina ben själv. Pimms är helt rumsren vad gäller kiss men lämnar ofta lite pluttar utanför toan. Han gnager endast på de saker han ska gnaga på, äppelkvistar är en favorit. Han är inte rädd för ljud vilket troligtvis beror på dövhet men det är inget som han verkar lida av. Pimms har vant sig vid att bli hanterad vid kloklippning eller medicinering och allt oftare väljer han att ligga kvar i knät en stund för att mysa. Att bli kliad på huvudet och vid öronen är skönast tycker Pimms. Pimms är en charmig och nyfiken liten kille som vi tror har alla förutsättningar att bli en fantastisk kaninkompis och familjemedlem med rätt omvårdnad. Pimms har efter en ögoninflammation blivit blind på höger öga.
 
Priset för att adoptera Pimms är 1800 kr.