Kaniner hanar

Viol

Stad: Uppsala

Ålder: okänd men ung

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Viol kom till Smådjurschansen i juni 2022 i samband med ett vanvårdsärende via Länsstyrelsen. Viol har tidigare bott med andra okastrerade hanar vilket har resulterat i bråk. Därför har Viol en del sår, speciellt på öronen, och hans ena öra har flera jack i sig. Detta är inget vi tror kommer påverka honom långsiktigt men vi kommer såklart låta veterinären ta en titt på det innan Viol adopteras. Viol kom till sitt jourhem full av kiss och tovor i pälsen och har därför en lustig frisyr just nu. Trots Viols tuffa bakgrund är han en nyfiken kille. Han hoppade direkt ur sin transportbur och ville undersöka sin omgivning när han kom till jourhemmet. Han tycker fortfarande att människor och hastiga rörelser är lite läskigt men med sin nyfikna personlighet ska det nog inte bli några stora problem att komma över det. Viol är duktig i hantering och att lyfta upp honom har gått bra. Han har inte heller gjort något motstånd när det kommer till pälsvård. Viol äter hö med stor aptit och älskar även pellets och äppelgrenar. Han är för tillfället lite mager och behöver äta upp sig. Viol är just nu rumsren och gör endast sina behov i ett hörn av sin låda. Han bor utomhus i sitt jourhem men skulle trivas lika bra inomhus. Vi är säkra på att Viol kommer att utvecklas och blomma ut i jourhemmet nu när han får rätt omvårdnad.

 
Priset för att adoptera Viol är 1800 kr

Jordan

Stad: Göteborg

Ålder: född mellan 5 – 10 mars 2022

Kön: hane

Kastrerad: kommer kastreras 2/9

Vaccinerad: ja

Jordan kom till Smådjurschansen efter att han bokstavligt talat räddades ur klorna på en katt. Jordan räddades av en privatperson som var ute och gick med sin hund. Lille Jordan var till en början skräckslagen, traumatiserad och hade sår som blödde på bakkroppen. Han togs omedelbart till veterinär där han blev undersökt och det konstaterades att han efter omständigheterna mådde bra. Trots sökande i området där Jordan hittades så har ingen mer kanin setts till, hans bakgrund är därav okänd. I jourhemmet stödmatades Jordan med mjölkersättning till en början. Efter bara några dagar inomhus hos jourhemmet fick Jordan förtroende för jourmatte och kommer numera nyfiket fram och skuttar även ibland upp i knät när jourmatte sitter på golvet. Han har fortfarande mycket vilt i sig och passar därmed inte bra i ett hem med barn. Han är en kvick och rastlös liten krabat som älskar att utforska sin omgivning och tar sig med lätthet fram på hala golv och gör ständigt glädjeskutt och ruscher på favoritmattan. Han är mycket duktig på att hoppa och tar sig lätt över kompostgaller. Han har aldrig visat några tendenser att tugga eller bita på olämpliga saker. 
 
Priset för att adoptera Jordan är 1800 kr

Hermes

Stad: Knivsta ( Uppsala )

Ålder: okänd

Kön: hane

Kastrerad: Kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Hermes kom till Smådjurschansen i Juli 2022 efter att ha blivit hittad utomhus utav en privat person. Han är en snäll kille men väldigt försiktig och lite rädd av sig. Hermes utforskar försiktigt sitt jourhem men behöver mycket tid på sig för att känna sig trygg och avslappnad i en ny miljö. Han bor inomhus just nu men skulle även klara av att bo utomhus.

 

Priset för att adoptera Hermes är 1800 kr

Smultron

Stad: Örebro

Ålder: okänd men rätt så ung

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Smultron kom till Smådjurschansen i juni 2022 efter att länsstyrelsen omhändertagit ett större antal kaniner från vanvård. Smultron var då full i små tovor, småsår och urin men är nu genomborstad och ren. Smultron är döv så jourhemmet kommunicerar via tecken och knackningar i golvet. Han är väldigt lättlärd och lärde sig tecknet för ”kom” bara på en kväll. Han är snäll i hantering men ganska ovan, han vill hellre köra sitt eget race utan att man tvingar sig på honom. Jourhemmet låter honom komma till dem och ger positiv förstärkning när han söker sig till dem självmant. Han är trevlig att klippa klor på. Smultron gör gärna glädjeskutt på stora ytor. Han är rumsren sen dag ett hos jourhemmet. Han är nyfiken och tar gärna för sig i hemmet. Sover tryggt trots att man går förbi och trots att barnet springer omkring. Han ligger gärna på en höjd eller mitt på golvet men kan även hittas vilandes under en stol i dotterns sovrum. Smultron är ganska orädd men är fortfarande ovan vid beröring.

 

Priset för att adoptera Smultron är 1800 kr

Icecream

Stad: Örebro (Hampetorp)

Ålder: okänd men ung

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Icecream kom till Smådjurschansen i juni 2022 efter att tillsammans med 29 andra kaniner omhändertagits från vanvård. När han kom till oss var han i rätt så dåligt skick men har snabbt repat sig. Icecream är helt döv men är trots detta en framåt och nyfiken kille som blir allt modigare för varje dag som går. Han är ännu inte helt bekväm med att bli hanterad eller klappad men även detta  bättre för varje dag. Icecream ska få bo utomhus nu i sommar men skulle nog trivas med att bo inomhus också. Han är en mycket glad kille som efter första natten i jourhemmet när han släpptes ut i resten av hemmet blev helt överlycklig över att ha så stor yta att springa på. Han han gjorde glädjerus fram och tillbaka i hela hemmet, varvat med akrobatiska glädjeskutt. 

 
Priset för att adoptera Icecream är 1800 kr

Yoghurt

Stad: Uppsala ( Bålsta )

Ålder: född Oktober 2021

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Yoghurt kom till Smådjurschansen i Januari 2022 då en privat person fångat in honom. Han är född i det vilda och har levt med sina föräldrar i ett villaområde där de fått mat och vatten. Yoghurt är en Lejon huvad dvärgkanin. Han är en social liten kille och älskar gos. Yoghurt kommer väldigt gärna fram när jourhemmet kommer ut till honom och hoppas på en liten god pelletsbit. Han blir hemskt gärna klappad i pannan men eftersom han är född i det vilda så har han lärt sig att behöva se sig om för fara så kommer man uppifrån med handen eller snabbt bakom så sticker han iväg snabbt. Han kommer dock tillbaka efter en liten stund när han förstår att vi inte skulle ta honom. Yoghurt är en nyfiken kille som gärna utforskar sin omgivning. Han bor utomhus i jourhemmet men skulle nog passa både inne som ute. Yoghurt trivs att bli omhändertagen, det märker vi. Han längtar nog inte tillbaka ut. Att ha en mysig koja och tillgång till massa hö är ju rena rama drömvärlden. Han hoppar gärna runt ute på jourhemmets inhägnade tomt och trivs med att ha människor runt omkring sig. Han tycker inte att det är okej att bli buren och kommer nog aldrig tycka det. Han sparkar och försöker fly ur famnen. Men när man ska klippa klor, sköta honom eller flytta på honom så går det att lura in honom i transport buren eller snabbt lyfta in honom i den. Hanterar man honom inomhus på upphöjd yta vid kloklippning och skötsel så är han stilla. Han behöver bo rymningssäkert, kommer han ut är risken stor att han smiter.
 
Priset för att adoptera Yoghurt är 1800 kr.

Zomer

Stad: Örebro

Ålder: okänd men ung

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Zomer kom till Smådjurschansen i juni 2022 efter att länsstyrelsen omhändertagit ett större antal kaniner från vanvård. Zomer är en liten tuffing som är orädd inför det mesta. Han är bestämd och visar tydligt om han tycker att något är fel genom att gräva på en eller flytta på ens hand med munnen. Han är snäll i hantering och det är inga problem att klippa klorna på honom. Zomer är rumsren. 
 
Priset för att adoptera Zomer är 1800 kr.

Maskros

Stad: Stockholm

Ålder: okänd men ung

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Maskros kom till Smådjurschansen i juni 2022 efter att länsstyrelsen omhändertagit ett större antal kaniner från vanvård. Han var smutsig och luktade urin när han kom till jourhemmet. Han hade sår på öronen och vid ögat vilket förmodligen beror på bråk med de andra okastrerade hanarna han bodde med. Han har varit till veterinär och alla såren läker som de ska och han är frisk för övrigt. Maskros är en dvärgvädur/blandras med dvärgvädur. Maskros är en väldigt glad och energifylld kanin som älskar att skutta runt på upptäcktsfärd i jourhemmets hus. Han är supersocial och kommer alltid fram och möter sin jourfamilj. Man får klappa honom och han hoppar gärna upp i ens knä. Han tycker om att leka med leksaker som hans jourfamilj gör åt honom. 
 
Priset för att adoptera Maskros är 1800 kr.

Stitch

Stad: Stockholm (Danderyd)

Ålder: 1 år

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Stitch kom till Smådjurschansen i juni 2021 då en privatperson kontaktade oss angående en kanin som sprang runt lös. Stitch är en social och nyfiken kanin när han känner sig trygg, framför allt om det är lugn och stilla runt omkring honom. Han smyger undan och gömmer sig om det är för livat. Stitch skuttar gärna omkring i hela huset på upptäcktsfärd och har inte tuggat på något i huset. Han älskar att hoppa upp på saker och sitta högt upp för att titta ut över allt som händer runt omkring. Stitch har verkligen charmat sitt jourhem och sitter gärna med hela familjen i soffan på kvällarna.
 
Priset för att adoptera Stitch är 1800 kr.

Fred

Stad: Stockholm (Rimbo)

Ålder: okänd

Kön: hane

Kastrerad: kommer kastreras 22/8

Vaccinerad: kommer vaccineras 22/8

 
Fred kom till Smådjurschansen i augusti 2022 efter att han hittats i ett kolonilottsområde av ett förbi passerade par. Fred var väldigt smal och smutsig när han hittades men trots omständigheterna är han en väldigt snäll och lätthanterlig kanin. Han är en väldigt snäll, lugn och social kanin. Han älskar mat och att utforska sin omgivning. Fred är lätt att bära och tycker om att bli klappad. Fred håller på att lära sig att bli rumsren. Han bor utomhus nu men skulle trivas även som innekanin.
 
Priset för att adoptera Fred är 1800 kr.

Pimms

Stad: Stockholm ( Nacka )

Ålder: okänd men troligtvis rätt ung

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Pimms kom till Smådjurschansen i juni 2022 från vanvård via Länsstyrelsen. Han har tidigare bott med andra okastrerade hanar och har till följd av detta flera små ärr främst på nos och öron. Pimms var mycket skygg första dagen i jourhemmet men det vände snabbt och idag är han en orädd liten kille som nyfiket undersöker allt som händer i jourhemmet. Han klättrar gärna upp i knät på en, speciellt om det bjuds på något gott. Han har god aptit och äter allt som serveras och han älskar hö. Pimms är i en period där han kan vara hetsig kring maten och ibland råka nafsa när man handmatar. När Pimms kom till jourhemmet var pälsen smutsig och luktade illa, numera är pälsen i betydligt bättre skick då han gärna ställer upp på pälsvård och utan problem låter en avlägsna tovor runt svansen så länge han får stå på sina ben själv. Pimms är helt rumsren vad gäller kiss men lämnar ofta lite pluttar utanför toan. Han gnager endast på de saker han ska gnaga på, äppelkvistar är en favorit. Han är inte rädd för ljud vilket troligtvis beror på dövhet men det är inget som han verkar lida av. Pimms har vant sig vid att bli hanterad vid kloklippning eller medicinering och allt oftare väljer han att ligga kvar i knät en stund för att mysa. Att bli kliad på huvudet och vid öronen är skönast tycker Pimms. Pimms är en charmig och nyfiken liten kille som vi tror har alla förutsättningar att bli en fantastisk kaninkompis och familjemedlem med rätt omvårdnad. Pimms har efter en ögoninflammation blivit blind på höger öga.
 
Priset för att adoptera Pimms är 1800 kr.

Cecil

Stad: Stockholm (Hässelby)

Ålder: född 2021-04-19

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Cecil kom till Smådjurschansen i mitten på februari 2022 efter att han blivit inlämnad hos veterinär för avlivning. Cecil är en supergosig, lugn och avslappnad dvärgvädur. Han är helt orädd för både ljud och rörelser och hänger gärna med runt i lägenheten, annars ligger han mest och myser på mage. Cecil vill inte bli buren men man kan sitta vid honom och klappa honom hur länge som helst. Cecil ligger gärna och gosar i sängen med jourmatte, annars bryr han sig sig inte så mycket om att vara uppe i möbler. Han bor inne, gnager inte på inredning och är rumsren. Cecil skulle säkert även trivas att bo ute, han tycker det är kul att gå ut på promenader i sele. Han är väldigt matmotiverad och tycker mycket om sina aktiveringsleksaker. En rolig, mysig kanin som är enkel att ha att göra med.
 
Priset för att adoptera Cecil är 1800 kr.

Klöver

Stad: Lindesberg

Ålder: okänd

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Klöver kom till Smådjurschansen i juni 2022 i samband med ett vanvårdsärende via Länsstyrelsen. När han kom till jourhemmet var han nedkissad och tovig han hade även flera sår över hela kroppen men framförallt på öronen där han även har flera jack. Detta efter att ha bott med okastrerade hanar. Klöver är trots allt han varit med om en väldigt chill kille som fort fann sig tillrätta i jourhemmet. Det är full fart framåt, allt ska utforskas med stor nyfikenhet. Klöver är döv men det är inget han låter hindra honom. Han är snäll i all hantering. Klöver bor inne nu men skulle trivas lika bra ute. Klöver är rumsren.
 
Priset för att adoptera Klöver är 1800 kr.

Einar

Stad: Göteborg (Kållered)

Ålder: okänd

Kön: hane

Kastrerad: kommer kastreras 5/9

Vaccinerad: kommer vaccineras 5/9

Einar kom till Smådjurschansen i juni 2022 efter att en privatperson hittat honom samt två andra kaniner i en bur intill en väg.
Einar har bott ute under hela sommaren men kommer senare att flytta in hos jourhemmet, han har älskat att bo utomhus så detta skulle han absolut trivas med att göra i framtiden. Då Einar bott ute har han fått mycket besök utav både småbarn, djur och mycket människor vilket har funkat suveränt. Einar är inte glad i att bli buren eller klappad men kommer Einar springandes emot dig om du ropar på honom. Einar bjuder ofta på glädjeskutt men även mycket lugn. Einar är rumsren.
 
Priset för att adoptera Einar är 1800 kr

Cupid

Stad: Edsbyn

Ålder: född sommaren 2021 

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Cupid kom till Smådjurschansen i december 2021 efter att tillsammans med ett stort antal andra kaniner omhändertagits från en ohållbar situation där han inte fick den omvårdad han behöver. Cupid är en nyfiken kille som kommer skuttandes om något gott är på gång. Han gillar inte riktigt att bli klappad på än men det går bra att klappa honom under tiden man lockar med pellets. Han kan även hoppa upp i knät när det är dags för mat. Cupid älskar att vara i grävlådan och leker i den flera gånger per dag. Han gräver, rullar sig och bara har det härligt! Cupid är inte helt rumsren ännu men han jobbar på det.

 
Priset för att adoptera Cupid är 1800 kr.

Bing

Stad: Örebro (Odensbacken)

Ålder: troligtvis född sommaren 2021 

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Bing kom till Smådjurschansen i mars 2022 efter att ha räddats från vanvård. Innan han kom till oss bodde han inne på en pizzeria tillsammans med en annan kanin i en plastlåda med lock på. De hade endast fått vatten och morötter att äta och när Bing och hans vän serverades ”riktig” kaninmat blev de så desperata att de började bråka om maten. Bing är en snäll liten kille som fortfarande är lite blyg av sig. Han tycker väldigt mycket om att hoppa runt och utforska och han ställer sig ofta på bakbenen för att spana in sin omgivning. Han är ännu inte helt bekväm med att bli klappad men han nosar gärna och kommer fram till en för att hälsa. Bing bor just nu inomhus och är rumsren.

 
Priset för att adoptera Bing är 1800 kr.

Mårten

Stad: Stockholm (Södermalm)

Ålder: okänd

Kön: hane

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: ja

Mårten kom till Smådjurschansen den i juni 2022. Han kom till Smådjurschansen efter att ha lämnats till en person som hade fått Mårten av en hemlös person som i sin tur dagen innan hade fått honom av en annan hemlös. Mårten har vad man kan ana inte haft en lätt uppväxt men känns det trygg i sig själv och är en riktig sötnos. Mårten hade mycket kiss och bajs i pälsen när han kom och hans päls var i så pass dåligt skicka att vi blev tvungna att raka bort stora delar av den. Mårten är en väldigt social kanin som uppskattar när man sitter med honom och kommer nästan alltid fram till en. Han uppskattar att bli kliad bakom öronen och är i övrigt snäll i hanteringen. Han älskar inte att bli fasthållen men kan ändå vara still om man behöver göra något med honom. Mårtens favoritleksak är hans toarulle med pellets i.
 
Priset för att adoptera Mårten är 1800 kr.

Donner

Stad: Edsbyn

Ålder: född sommaren 2021 

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Donner kom till Smådjurschansen i december 2021 efter att tillsammans med ett stort antal andra kaniner omhändertagits från en ohållbar situation där han inte fick den omvårdad han behöver. Donner är en social, orädd och nyfiken liten kanin. Klappar är ingen favorit ännu men han kan gärna hoppa upp i ditt knä för att nosa på dig och kolla om du har några godsaker att bjuda på. I jourhemmet bor Donner inomhus. Han gillar sin aktiveringsboll och snuffelmatta mycket. Donner kan ibland bajsa utanför sin toalett men han kissar alltid i den.

 
Priset för att adoptera Donner är 1800 kr.

Julius

Stad: Stockholm (Rågsved)

Ålder: okänd

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Julius kom till Smårdjurschansen i juni 2022 tillsammans med 39 andra kaniner som omhändertagits från vanvård. Han var smutsig och luktade kiss när han kom men det har blivit mycket bättre efter att han fått bo rent. Hans öron har sår, troligtvis från bråk med andra okastrerade hanar. Julius är också döv och det märks bara genom att han inte reagerar på höga ljud men kan reagera på snabba rörelser. Han är en social och nyfiken kille som gärna kommer fram och luktar och äter pellets ur din hand. Julius är rumsren.

Priset för att adoptera Julius är 1800 kr. 

 

Mini

Stad: Örebro (Hampetorp)

Ålder: 1 – 2 år gammal

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Mini kom till Smådjurschansen i november efter att han räddats från döden. Han har strax innan han kom till oss fått flytta tre gånger på kort tid så nu hoppas vi att han snart hittar sitt för alltid-hem och slipper flytta mer. Innan Mini räddades hade han bott i en transportbur och mådde inte alls bra och hade problem med att bajsa. Idag mår Mini bra. Sitt namn till trots så är han egentligen inte alls särskilt mini utan en rätt stor herre. Han är väldigt snäll men behöver lite tid och socialisering innan han känner sig helt trygg med sin familj. Under sin första eftermiddag i jourhemmet har han suttit på taket på sitt hus och hållit koll på allt. Mini bor idag inomhus och trivs bra med det. Han har nedsatt hörsel.

Priset för att adoptera Mini är 1800kr.

Albus

Stad: Stockholm ( Handen)

Ålder: född i slutet av augusti 2021

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Albus kom till Smådjurschansen i oktober 2021 efter att ha hittats dumpad i en bur tillsammans med 4 andra kaniner. Albus är en nyfiken kanin med mycket energi. Albus gör många glädjerus och floppar ofta och älskar att utforska varje vrå av jourhemmets lägenhet. Han är extremt social och följer jourmatte överallt som en liten svans. Han tycker om att vara nära och bli klappad och utdelar gärna pussar på jourmatte. Albus är en kanin som man förälskar sig i snabbt och som bjuder på mycket bus och skratt.
Albus kan ibland vara lite osäker och när han känner sig pressad kan han agera utåt. Detta gör att Albus gärna vill ha en trygg framtid med en matte/husse som är van vid kaniner sedan tidigare. En trygg och stabil kompis är också önskvärt så att Albus får bygga på alla sina bra sidor.
 
Priset för att adoptera Albus är 1800 kr.
 

Fluffe

Stad: Göteborg

Ålder: född i februari 2020

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Fluffe kom till Smådjurschansen i september 2021 då hans familj önskade att omplacera honom till ett hem där han får mer tid och uppmärksamhet. Han kommer från början från en uppfödare och har bott hos samma familj fram tills nyligen. Fluffe är en blandning mellan minilop och en kanin med satinpäls. Han är i storlek med en dvärgvädur. Fluffe behöver tid på sig att bli bekväm i en ny miljö men när han väl kommit ut ur sitt skal så är han väldigt nyfiken och tycker om att utforska omvärlden. Han har god aptit och har snabbt lärt sig att sitta och vänta vid sin matskål när han ser att jourmatte pysslar i köket. Fluffe tycker inte om att bli buren eller att få sina klor klippta. Han älskar att bli klappad på men hans villkor. Fluffe gnager gärna på äppelgrenar och har nyligen lärt sig att hoppa upp i soffan vilket han gör ibland när han tror att ingen ser. Han har bott med ett barn tidigare vilket har fungerat bra men det är viktigt att Fluffe i början får det tyst och lugnt för att göra sig hemmastadd. Fluffe har en känslig mage, för att han ska må så bra som möjligt så måste all ny mat introduceras väldigt försiktigt, det gäller även en ny påse med hö. Fluffe har blivit undersökt hos veterinär flera gånger men Fluffe är frisk som en nötkärna, bara lite extra känslig. Han bor just nu inomhus och är rumsren. Han skulle även kunna bo utomhus. 
 
Priset för att adoptera Fluffe är 1800 kr.
 

Bon

Stad: Stockholm (Hässelby)

Ålder: ca 1 år gammal

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Bon kom till Smådjurschansen i december 2021 efter att ha hittats utomhus. Vid upphittandet var han smärtpåverkad och dålig och togs därför omedelbart till veterinär där det konstaterades att han hade en bruten käke. Efter åtaliga återbesök hos veterinär  Bohar det konstaterats att Bons käkfraktur har läkt men att den har läkt lite snett. Detta är ingenting som han mår dåligt av men det orsakar viss trappstegsbildning på tänderna. Han har sedan december varit hos veterinären för två tandkontroller och en tandslipning. Senaste tandkontrollen var i maj 2022 och då såg Bons tänder bra ut. Med tanke på Bons historik behöver hans tänder i framtiden kollas något oftare än en kanin som inte haft en fraktur och eventuellt kan någon tand behövas slipas igen. Vi rekommenderar oavsett bakgrund att alla kaniner får genomgå en komplett kojntroll av munhåla och tänder minst en gång per år.

Bon är till sättet en pigg, nyfiken, rar och väldigt social kanin. Han hoppar gärna efter en från rum till rum och han framstår ibland som lite dumsnäll då att han hoppar framför fötterna på en, helt obrydd om man råkar knuffa till honom med foten. Bon är van vid hantering och det är inga problem att hålla honom, klippa klor och så vidare. Han tycker även att det är mysigt att bli klappad, särskilt på huvudet och runt öronen, och ger en då ibland små pussar. Godsaker är också toppen enligt Bon, som är väldigt matmotiverad. Han lär sig snabbt och gillar att bli aktiverad. Han älskar att gräva och han gnager inte särskilt mycket på något förutom det som smakar gott. Bons jourhem misstänker att han har lite nedsatt hörsel. Han öron är kontrollerade hos veterinär och de ser fina ut. I jourhemmet finns två hundar som Bon inte visat rädsla mot utan snarare nyfikenhet. De har hälsat genom galler men har inte fått umgås. Bon bor inomhus i sitt jourhem och är helt rumsren. 
 
Priset för att adoptera Bon är 1800 kr.
 

Sockan - har intresse

Stad: Uppsala

Ålder: okänd men ung

Kön: hane

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: ja

Sockan kom till oss i maj 2022 efter att ha hittats utomhus. Sockan är en nyfiken och busig kille som ofta kommer fram för att hälsa. Han är fortfarande lite osäker till att bli buren men om man ger honom lite mer tid tror vi att han kommer bli en väldig gosig kille. Han gillar att vara med och vill gärna kolla vad man håller på med men kan också slappna av och ligga nära. Just nu bor han utomhus men trivs också bra inne då han gillar sällskap. Han är fullt hanterbar och väldigt snäll. Hos jourhemmet finns hundar vilka sockan är helt cool med.
 
Priset för att adoptera Sockan är 1800kr. 

Link - har intresse

Stad: Stockholm (Täby)

Ålder: född 2020-06-01

Kön: hane

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: ja

Link kom till Smådjurschansen i november 2020 på grund av allergi i sitt tidigare hem. Han kommer ursprungligen från en djuraffär där han köptes när han var 6 veckor gammal. Han är en snäll dvärgvädur som är van att bo inomhus. Link är väldigt nyfiken vilket verkligen kommer fram när man gör iordning någon måltid i köket, då hänger han efter och hoppas att det kanske trillar ner en liten grönsak. Han är både gosig och vill gärna vara med samtidigt som han också är självständig. Han älskar att få vara med och sätter sig ofta och vilar eller lägger sig för att sova strax bredvid fötterna när man sätter sig för att äta, kolla på film eller för att plugga. När han vilar älskar han att bli klappad och man kan sitta och klappa honom i säkert en timme utan att han tröttnar. Trots att han vill ha mycket närhet och sällan sätter sig ensam så klarar han sig väldigt bra själv och kan lämnas ensam utan problem. Har han inte fått tillräckligt med uppmärksamhet på ett tag kan han komma inspringandes till ett rum för att man ska prata och gosa med honom. Link har väldigt stor aptit och springer till kylskåpet om han hör att man är där. Där står han på bakbenen så länge han orkar för att försöka tigga till sig en liten sallads bit. Link gillar inte att få klorna klippa. Det kan vara väldigt svårt och han vill absolut inte vara stilla, men tillslut brukar det gå. Att lyfta upp honom tycker han inte heller om men det funkar. Bär man dock honom för länge kanske han börjar nafsa lite i tröjan, men han skulle aldrig bitas eller rivas avsiktligt för att skada någon. Han har inte bitit jourmatte en enda gång. Link är väldigt energisk och han älskar att få springa fritt på tomten. Han har fått vara kopplad tidigare och det funkar, men det är såklart inte alls lika kul för honom som att få springa fritt. Så snabbt man öppnar dörren till tomten rusar han ut och gör massor med glädjeskutt och det är precis lika roligt oavsett snö eller gräs på marken. Eftersom han visar sån glädje av att vara ute oavsett årstid skulle han säkerligen trivas minst lika bra som utekanin. Link går väldigt bra ihop med både småbarn och små hundar. Han har två hundkompisar som bor hos jourmatte ibland och då kan alla tre gå fritt i huset. Link är alltid väldigt nyfiken och det händer ofta att hundarna kan bli rädda för Link än tvärt om, då att han är så modig och framåt. Link är inte heller rädd för höga ljud som fyrverkerier eller dammsugaren (han är springer gärna efter som städhjälp när dammsugaren är framme). Han tycker också mycket om att sitta bredvid pianot när jourmatte spelar. Link är rumsren sånär som på en olycka här och där. 
 
 
Link har genomgått en nästan ett år lång och intensiv medicinsk utredning då han är snuvig till och från. Det utredningen slutligen  kom fram till var att han har en bakterieart i sin näsa som gör att han då och då blir snorig och nyser. Detta är ett kroniskt tillstånd men är inget som på ett negativt sätt påverkar hans livskvalitet. 
 
Priset för att adoptera Link är 1000 kr. 
 

Vincent

Stad: Lindesberg

Ålder: född sommaren 2021

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Vincent kom till Smådjurschansen den i december 2021 tillsammans med 10 andra kaniner som omhändertagits från vanvård.
Vincent vill inte bli buren eller att man tar på hans mage men han kommer alltid skuttandes och vill gärna bli struken över huvudet och en bit ner över ryggen. Vincent är en nyfiken kille som söker uppmärksamhet och bryr sig inte så mycket om oljud som finns i hemmet, som exempelvis köksfläkten och matberedaren, dammsugaren är dock lite otäck. Han har bott både inomhus och utomhus. Han bor inomhus just nu och trivs bra med det. Han är helt rumsren. Han vill gärna ha lite leksaker att roa sig med och tycker det är kul att leta pellets på morgonen när toalådan är rengjord och han får nytt hö. Han är väldigt matmotiverad och tycker det är roligt att lära sig tricks.
 
Priset för att adoptera Vincent är 1800 kr. 
 

Walter

Stad: Göteborg

Ålder: ca 1 år 

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Walter kom till Smådjurschansen i mars 2022 efter att en privatperson räddat honom från vanvård. Han är en blyg och reserverad kanin med underbart mjuk päls. Walter är väldigt snäll och tycker om är att bli kliad i pannan och bakom öronen. Precis som de flesta kaniner tycker Walter inte om att bli buren. Han älskar äppelkvistar och kommer gärna fram för att bli matad. Han är rumsren och har i jourhemmet blivit mer social. Han är van vid katt. Han bor inne just nu men vill i framtiden bo utomhus eller få komma ut regelbundet.

 
Priset för att adoptera Walter är 1800 kr. 
 

Helge

Stad: Örebro

Ålder: född 2021

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Helge kom till Smådjurschansen i december 2021 efter att han omhändertagits från ett hem där han inte längre kunde få den omvårdad han behöver. När Helge kom till jourhemmet hade han ett infekterat färskt sår på ryggen, detta läker fint efter omvårdad från jourhemmet. Helge är inte så mycket hanterad tidigare men jourhemmet upplever att han har blommat ut och blivit väldigt social. Han är nyfiken och framåt, mer nu när han har flyttats utomhus hos jourhemmet. Han trivs med det. 

Priset för att adoptera Helge är 1800 kr. 
 

Klumpen

Stad: Örebro (Odensbacken)

Ålder: okänd

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Klumpen kom till Smådjurschansen i november 2021. Han har tidigare varit hemlös. Klumpen är gissningsvis en fransk vädur eftersom han är så stor och väger lite under 4 kg. Han är en glad och charmig kille som älskar att upptäcka nya saker, områden och mat. Helst bor han så han har tillgång till att komma ut på stora områden där han får skutta runt och upptäcka. Klumpen är väldigt sällskapssjuk och vill gärna ha någon kring sig. Han älskar att gosa och är oblyg kring nya människor samt finner sig lätt i nya situationer och områden. Småbarn får gärna klappa eller föra liv runt honom utan att han störs. Han följer mer än gärna efter en och är lite som en hund. Klumpen lider av inkontinens, detta betyder att han ibland inte kan hålla tätt. Ibland kissar han på sig och ibland droppar det kiss. Klumpen han genomgått en intensiv utredning angående detta vid vilken det konstaterats att detta är något han kommer få leva med. Klumpen är förutom detta fullt frisk. Man kan behöva torka honom i rumpan om det kommit kiss utan att han märkt det. Med tanke på hans tillstånd bör Klumpen därför inte bo utomhus under vintern. 

 
Priset för att adoptera Klumpen är 1000 kr.

Magnum

Stad: Stockholm

Ålder: okänd

Kön: hane

Kastrerad: kommer kastreras 18/8

Vaccinerad: kommer vaccineras 18/8

Magnum kom till Smådjurschansen i juni i ett vanvårdsärende. Han var då i bra skick förutom mindre sår i öronen och urinfläckar. Magnum är nu mycket nyfiken, pigg och älskar mat i alla dess former, men föredrar att hålla behörigt avstånd till händer om han inte blir mutad med en godbit och tycker ännu inte om att bli klappad eller upplyft. Magnum blir dock varje dag mer och mer bekväm och modig runt människor.

 
Priset för att adoptera Magnum är 1800 kr.

Hilding

Stad: Lindesberg

Ålder: född 2021

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Hilding kom till Smådjurschansen i december 2021 efter att han omhändertagits från ett hem där han inte längre kunde få den omvårdad han behöver. När Hilding kom till jourhemmet hade han superkort päls, troligtvis orsakat av trångboddhet men som nu börjar växa tillbaka. Hilding, som är lite försiktigare av sig kan ha fått päls avbiten då han även hade två sår på ryggen som nu är läkta. Hilding kan ibland hålla sig lite på avstånd från jourmatte men kommer nyfiket fram när det bjuds på något gott. Han tycker om att utforska nya saker men vill göra det i sin egen takt, han blir modigare och modigare ju tryggare han blir. Hilding tycker att hala golv är lite otäckta. Det är inga problem att klippa hans klor men han tycker inte om att bli upplyft. Väl i famnen är han dock lugn. Hilding är rumsren och i jourhemmet har han aldrig bitigt på något olämpligt så som kablar eller golvlister. Hilding bor inomhus just nu men skulle även trivas att med bo ute.

  
Priset för att adoptera Hilding är 1800 kr. 
 

Kenneth

Stad: Stockholm (Vallentuna)

Ålder: född runt Jan 2022

Kön: hane

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Kenneth kom till Smådjurschansen i juli 2022 efter att ha blivit omhändertagen av länsstyrelsen i vanvårdsärende. Han är en liten nyfiken gosse som undersöker sin omgivning med stort intresse. Han tycker att tvåbeningarna han bor med är helt okej så länge de har jordgubbar eller pellets, då kan han till och med gå med på att bli lyft. Kenneth är nyfiken och gillar att äta, han är därmed mycket matmotiverad och har man med sig något att bjuda på så går den mesta kontakten bra.
  
Priset för att adoptera Kenneth är 1800 kr. 
 

Humle

Stad: Strängnäs

Ålder: okänd

Kön: hane

Kastrerad: kommer kastreras 

Vaccinerad: kommer vaccineras 

Humle kom till Smådjurschansen i juni 2022 från ett större vanvårdsärende. Han var smutsig och luktade urin när han kom till jourhemmet. Han hade även några sår på öronen vilket förmodligen beror på bråk med de andra okastrerade hanarna han bodde med. Humle har något motvilligt låtit sig hanteras men visar inga tecken på aggressivitet. Han är väldigt nyfiken och busig men är ännu inte bekväm med att klappas någon längre stund. Jourhemmet tror dock att Humle kommer trivas med lite mer närhet när han fått vänja sig vid sin nya tillvaro och vid att bli hanterad. Humle bor i samma hem som hundar och en kastrerad hankanin och  han verkar helt ok med detta. Han har endast fått se hundarna genom kompostgaller. Humle framstår överlag som en lugn och trygg kanin. Han är troligtvis döv. Humle är än så länge rumsren.

  
Priset för att adoptera Humle är 1800 kr. 
 

Dino

Stad: Eskilstuna

Ålder: okänd

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Dino kom till Smådjurschansen i december 2021 efter att Länsstyrelsen larmat oss angående två kaniner som hade dumpats i en snödriva längs en högtrafikerad väg. Dino är riktigt busig och älskar att leka med leksaker och vill gärna utforska allt han kommer åt. Han hoppar upp på allt och försöker sno all mat och alla leksaker som han kommer åt. Dino tycker även om att gosa. Han tycker inte om att bli buren. Dino är rumsren. Han bor utomhus i sitt jourhem men trivs med att bo inomhus också.

 

Priset för att adoptera Dino är 1800 kr.

Håkan

Stad: Örebro

Ålder: född 2021

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Håkan kom till smådjurschansen december 2021 efter att ha blivit omhändertagen från ett boende där han inte hade det bra.
Håkan är en mycket smart och nyfiken individ som utforskar allt runtomkring sig och upplevs vara lugn och trygg i sig själv. Han litar på människor och sitter gärna i och gör en sällskap så länge man inte klappar honom. Håkan är uppmärksam och kontaktsökande med en busig glimt i ögat. Eftersom han är så kontaktsökande och litar på människor så tror vi att man inom snar framtid också kommer få klappa honom. Håkan älskar att racea runt i buren i dunderfart och hoppa över saker. Däremellan är han en kanin som kan chilla i alldeles tokiga positioner, han lägger sig ofta raklång på sidan eller rullar över på rygg för att slappna av.
Håkan trivs att bo både ute och inne och i framtiden vill han ha en snäll kaninkompis att få sällskap med. Han är van med katter.

  

Priset för att adoptera Håkan är 1800 kr

Pablo

Stad: Uppsala

Ålder: född maj 2021

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Pablo kom till Smådjurschansen i november 2021 efter att ha blivit räddad från vanvård. Pablo och några andra kaniner hade blivit lämnade i en bur utan mat och vatten i flera veckors tid, och några av kaninerna hade svultit ihjäl. När Pablo hittades var han nära döden, och kunde inte röra sig pga frätskador och trycksår på tassarna från att ha levt i sitt eget urin. Som tur är fick Pablo hjälp och mår idag bra! Hans trycksår och frätskador har undersökts av veterinär som berömde Pablo för hans snabba återhämtning. Han är fin i pälsen och hullet och väger nu som han ska göra. Pablo har har stor aptit och tuggar gärna hö och pellets. Pablo är social, hoppar gärna fram och buffrar på din hand för att be om att bli klappad. Han vill gärna vara med hela tiden och springer ofta runt ens fötter. Pablo tyckte tidigare inte om att bli lyft eller hanterad men har gjort stora framsteg, klippa klor är inte längre något problem! I jourhemmet har han fått hälsa på hundar utan problem och trivs bra med sin hundkompis. Han är en busig kille, han älskar att möblera om med sina skålar och tuggar gärna på kartong. Han har verkligen utvecklats i sitt jourhem och blivit riktigt nyfiken och social. Pablo är rumsren och gör sina behov i låda. Pablo vill ha en kaninkompis i sitt nya hem och trivs bäst inomhus.

 
Priset för att adoptera Pablo är 1800 kr.

Hoppsan - under utredning

Stad: Stockholm

Ålder: född 2019-01-01

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Hoppsan kom till Smådjurschansen i april 2022 på grund av ändrade familjeförhållanden. Familjen han bodde hos var hans andra familj, den föregående familjen sålde honom på grund av allergi. Hoppsan är väldigt social och vill vara med där det händer saker. Han älskar att kela och gosa men uppskattar inte att bli upplyft. Han är nyfiken och inte rädd för höga ljud, ex. dammsugare. Hoppsan är van vid barn och att det är ljud och rörelse omkring honom. Då han är orädd av sig skulle han troligen fungera bra med andra djur. Hoppsan är en lejonhuvad dvärgkanin.

 
Priset för att adoptera Hoppsan är 1800 kr.

Oskar - under utredning

Stad: Örebro

Ålder: född 2021 troligtvis

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Oskar kom till Smådjurschansen i januari 2022 efter att hans vän blivit tagen av räven och Oskars familj skulle då avliva honom. Oskar är en fantastisk individ. Oskar är en fantastisk individ, efter knappt en vecka lät han sig klappas av såväl vuxna som barn och han kom skuttande när jourhemmet kallade på honom och det vankades gott. Nu välkomnar han dem alltid i dörren. Oskar börjar vänja sig vid att bli buren och tycker nu att det är lite mysigt en kort stund. Oskar är mycket matmotiverad och har lärt sig high five (med två tassar). Oskar gör sina behov i hans toalåda så länge den placeras där han vill ha den. Oskar träffar jourhemmets katt då och då vilket går väldigt bra. Vi är säkra på att han kommer bli en uppskattad kompis om han får tid och möts med tålamod i sitt nya för-alltid hem. Oskar har supermysig och len päls och långa fina öron. Han bor idag utomhus.

  

Priset för att adoptera Oskar är 1800 kr. 

Spike - bokad

Stad: Värnamo

Ålder: ca 1 år

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Spike kom till Smådjurschansen i maj 2022 efter att Länsstyrelsen omhändertagit honom och sedan överlåtit honom till oss. Han är en vuxen ung kille på runt 1 år av mellanstor storlek, han väger 3.2kg Spike är glad, snäll, kontaktsökande och har en lugn personlighet. Har en försiktig och mycket vänlig nyfikenhet såväl inomhus som ute i rasthagen. Han blir glad och trygg när jourmatte är i närheten och pratar med honom då skakar han busigt på huvudet, gör glädjesprång och floppar gärna och ofta. För varje dag som går uppskattar Spike klappar mer och mer. Spike är troligtvis inte så mycket hanterad tidigare, är inte så förtjust att bli upplyft ännu även om det går bra. Han håller sig på behörigt avstånd när nya människor är i närheten och stampar ljudligt när han känner sig osäker vilket sker mer sällan för varje dag. Spike äter med god aptit, älskar gräs, maskrosor och annat grönt vilket han får mycket av nu på sommaren. När jourmatte kommer med godsaker kastar han sig ibland fram och krafsar med frambenen vilket kan upplevas som att han gör ett utfall men det är endast maten han vill åt. I jourhemmet bor Spike inomhus nattetid och ute i inhägnad hela dagarna. Han gör sina behov i ett hörn såväl inne som ute, han har ännu inte vågat sig ut på golvet inomhus utan håller sig på mattan men snart tar nog nyfikenheten över. Spike skulle stortrivas såväl ute som inne tillsammans med en artfrände. Eftersom han upplevs som mycket kontaktsökande och social så är känslan att han skulle trivs tillsammans med människor i sin närhet där han får blomma ut till fullo. Helt enkelt en underbar kille! Spike skulle dock passa bäst i ett hem utan barn eller med äldre barn då han har stor integritet. Jourhemmet kan köra till Jönköping och möta upp adoptör.

 

Priset för att adoptera Spike är 1800 kr