Kaniner hanar

Pablo

Stad: Uppsala

Ålder: född Maj 2021

Kön: hane

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Pablo kom till Smådjurschansen i november 2021 efter att ha blivit räddad från vanvård. Pablo och några andra kaniner hade blivit lämnade i en bur utan mat och vatten i flera veckors tid, och några av kaninerna hade svultit ihjäl. När Pablo hittades var han nära döden, och kunde inte röra sig pga frätskador och trycksår på tassarna från att ha levt i sitt eget urin. Som tur är fick Pablo hjälp och mår idag mycket bättre. Han är lite mager och behöver lägga på sig, men han har stor aptit och tuggar gärna hö och pellets. Pablo är social, hoppar gärna fram och buffar på din hand för att bli klappad. Han har inte haft en enkel start i livet och är lite rädd för höga ljud och plötsliga rörelser men om man ger honom tid vill han gärna umgås. Pablo bor inomhus och är rumsren. Han ska få sina trycksår och frätskador undersökta av veterinär i samband med kastrering.
 
Priset för att adoptera Pablo är 1800 kr.

Nalle

Stad: Stockholm ( Älvsjö )

Ålder: okänd, gissningsvis 1-2 år

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: kommer vaccineras

Nalle kom till Smådjurschansen i november 2021. Han fångades in och vid infångningsplatsen så fanns burar som aldrig blivit städade. Troligen har någon öppnat burarna och släppt ut kaninerna som satt däri utan omvårdnad. Nalle är en mysig kanin som skulle passa i vilken familj som helst. Han tycker om barn och är inte rädd för katter. Nalle är nyfiken och social, vill gärna vara där alla andra är.  Även om nalle är väldigt snäll så vill han helst inte bli lyft. Han är matmotiverad och kan säkert lära sig trix om man vill prova det. Nalle bor inomhus och är rumsren. Nalle har lite knölar på öronen som är kollade av veterinär, de är ofarliga men man bör hålla koll så de inte blir större.  
 
Priset för att adoptera Nalle är 1800 kr. 

Freddie

Stad: Örebro

Ålder: okänd

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Freddie kom till Smådjurschansen i november 2021 efter att ha hittats utomhus av en privatperson. Han är väldigt social och kelig och villa vara med hela tiden. Freddie är snäll i all hantering och kommer fram och hälsar så fort man är hos honom. I jourhemmet bor Freddie ute och det funkar bra, vi tror att han skulle trivas minst lika bra inomhus där han kan vara med människor i vardagen då han ju är så folkkär. Freddie är väldigt intelligent och blir snabbt uttråkad, därför tror vi att han skulle tycka att klickerträning skulle vara roligt. Han är även väldigt matmotverad. I jourhemmet finns en katt som Freddie glatt hälsat på utan några problem. Han är mer nyfiken än rädd. Han verkar också vara van vid lite yngre barn.

 
Priset för att adoptera Freddie är 1800kr. 

Sigge

Stad: Borås

Ålder: född Januari 2020

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Sigge kom till Smådjurschansen i november 2021 efter att ha blivit räddad från vanvård samt hotats att avlivas. Han är en supersnäll och lugn kille som är lätt att hantera. Sigge gillar att gosa med människor och kommer gärna fram när han får besök och uppskattar uppmärksamhet. Han har ett häftigt öga med 2 olika färger. Sigge blir glad över all mat han kommer över, grönkål speciellt är en stor favorit. Han är van vid barn och jourhemmet tror att han nog blir rumsren snart. Sigge bor ute för närvarande men skulle troligtvis även gilla att bo inomhus.

Priset för att adoptera Sigge är 1800kr. 

Bowie - under utredning

Stad: Stockholm ( Vallentuna )

Ålder: född 2017-08-05

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Bowie kom till smådjurschansen i oktober 2021 då hans familj inte längre kunde ha kvar honom. Bowie kommer ursprungligen från en uppfödare från början. Han är en snäll kille som behöver få bli sedd och uppmärksammad. Under tiden i jourhemmet har han visat en väldigt fin och sällskaplig sida. Bowie är känslig för fel kost och måste därför i sin nya familj få rätt förutsättningar till en bra kost. Den här killen är snäll i all hantering och verkar uppskatta att bli borstad och ompysslad. Kloklippningen är rena drömmen för Bowie. Bowie är van vid barn då han under semestertider har bott på en 4H gård där han var populär bland barnen. Bowie bor inomhus i jourhemmet och är rumsren.

Priset för att adoptera Bowie är 1800kr. 

Vilje

Stad: Göteborg

Ålder: född 4 juni 2021

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Vilje kom till Smådjurschansen i augusti 2021 då hans ägaren felbedömt könen på sina kaniner vilket resulterade i en kull som de inte hade plats med. Vilje är en mysig dvärgvädur som gärna gosar när han har tid. Han kan även självmant hoppa upp i knät för att bli klappad. Annars är det mest glädjerus som gäller, som sig bör för en busig liten kanin. Vilje är orädd och nyfiken och tycker om att utforska. Han är social och tycker om sällskap samt är snäll i all hantering. Vilje bor i dagsläget inne, är rumsren och gnager inte på olämpliga saker. Han har även provat på att vara utomhus och trivs med det också.
 
Priset för att adoptera Vilje är 1800 kr.
 

Ronald

Stad: Örebro

Ålder: cirka 6 månader gammal, född v.14-15

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Ronald är född i det vilda och fångades tillsammans med sin bror Roland in av Smådjurschansen i maj 2021. Efter att ha levt farligt under hot från fåglar, katter, människor och trafik är nu Ronny i trygga händer och trots sitt tidigare riskfyllda liv är han nyfiken och framåt. Ronald bor just nu frigående inomhus och trivs med det men skulle även trivas med att bo utomhus. Ska han bo utomhus måste han ha en 100% rymningssäker inhägnad. Han blir mer och mer trygg i jourhemmet och kommer springandes så fort han hör att något gott vankas. Ronald är fortfarande lättskrämd för vissa ljud och plötsliga rörelser och gömmer sig då bakom gardiner eller under sängen. Han kommer dock fram igen efter en liten stund. Han är blyg för nya människor men efter att ha blivit bekant med dem går det bra att bli klappad. Ronald sitter gärna i jourmattes knä och gosar medan jourmatte har föreläsning. Han är matmotiverad och lär sig nu en del tricks hos jourhemmet, så som high five, snurra runt och slalom. Ronald är rumsren. Han fungerar med barn så länge de förstår att de ska vara lugna runt och med honom. Han är snäll i all hantering. 

Priset för att adoptera Ronny är 1800kr. 

Cosmos

Stad: Göteborg ( Hisingen )

Ålder: okänt, troligtvis ung

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Cosmos kom till smådjurschansen i November 2021 då en privatperson hittat honom vid en landsväg och förbarmat sig över honom. Han var vid upphittandet väldigt smal och full med fästingar. Upphittaren tog hand om honom i en månad och han blev snabbt fin i hull och päls. Han blev sedan överlämnad till oss på Smådjurschansen för att hitta sin egna familj. Cosmos är en väldigt nyfiken kanin och han springer runt fötterna på jourhemmet och följer deras minsta steg. Om en dörr öppnas så ska han med in och upptäcka det nya området. Hos sin jourfamilj bor Cosmos frigående i kök och hall och han har en låda för att göra sin behov i. Cosmos är inte helt rumsren ännu men det är något som jobbas på hos jourfamiljen. Cosmos kan uppskatta att få gå utomhus i korta stunder men jourhemmet tror inte att han skulle passa som en utomhuskanin, utan att han vill bo inomhus nära sin familj. Cosmos har lång päls som kräver pälsvård. Han låter sig bli upplockad, buren och hanterad vilket underlättar både vid kloklippning och pälsvård. Cosmos är van vid katt och barn. 
 
Priset för att adoptera Cosmos är 1800 kr.

Cooper - har intresse

Stad: Stockholm ( Märsta )

Ålder: född 2017-07-19

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Cooper kom till Smådjurschansen i november 2021 på grund av allergi i hans familj. Han har bott i sin förra familj sedan han var kaninunge och har varit mycket älskad och välskött. Familjen beskrev Cooper som en ganska lat kille. Hos oss är han dock väldigt aktiv. Vi har upplevt att han har varit lite osäker bland människor i sin nya miljö men det blir bättre och bättre för var dag. Cooper är en snäll kille som vi tror kommer behöva lite tid för att komma till sin rätt även i det nya hemmet. Han är lite blyg men samtidigt väldigt framåt. Cooper tycker om att bli kliad och klappad, då myser han riktigt ordentligt.
 
Priset för att adoptera Cooper är 1800 kr.

Nemo

Stad: Göteborg ( Mölndal )

Ålder: född 2018-09-11

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Nemo kom till Smådjurschansen i November 2021 då hans familj drabbats av allergi och inte längre kunde ha honom kvar. Nemo är mycket sällskaplig av sig och kommer gärna fram och hälsar. Han tycker om att bli klappad och han utforskar gärna sin omgivning och hänger gärna med sin familj. Nemo är en pigg kille som gillar att tugga på grenar och papperskartonger. Han är i stort sett helt rumsren. Nemo har redan fått testa på promenader i sele tillsammans med sin jourfamilj och han verkar uppskatta det mycket. Han tycker mycket om barn och pussas gärna tillbaka när de klappar på honom. Nemo bor just nu inomhus men skulle säkert trivas även med att bo utomhus. 

 

Priset för att adoptera Nemo är 1800 kr

Morris

Stad: Stockholm ( Riala )

Ålder: Okänd

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Morris kom till smådjurschansen i Oktober 2021 då han blev hittad utomhus av en privat person. Hans förra familj hade dumpat honom instängd i en transportbur. Morris är en väldigt social kille som tycker om att vara med sina människor. Han lyssnar bra till sitt namn och tycker om att kela. Morris tycker det är läskigt att bli lyft. Han är rumsren och bor inomhus i jourhemmet, vi tror dock att han även skulle trivas bra med att bo utomhus.
 
Priset för att adoptera Morris är 1800 kr

Finn

Stad: Stockholm ( Rågsved )

Ålder: okänd

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Finn kom till Smådjurschansen i oktober 2021 efter att ha hittats dumpad i en bur tillsammans med 4 andra kaniner. Finn är en orädd kille som mer än gärna utforskar sin miljö. Han älskar att leka med sin aktiveringsboll, gnaga på pinnar och hoppa upp på alla möjliga saker. Han är social och ett riktigt charmtroll och älskar att bli klappad på huvudet, kinderna och öronen. Han följer dig hack i häl vart du än går och hoppas ju självklart på att han ska få något gott. Finn har inga problem med att bli lyft. Han är rumsren och bor för närvarande inomhus men vi tror att han skulle trivas även utomhus.

 
Priset för att adoptera Finn är 1800 kr

Noel

Stad: Uppsala (Knivsta)

Ålder: okänd, gissningsvis under 1 år

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Noel kom till Smådjurschansen i oktober 2021 efter att ha blivit hittad utomhus, troligtvis dumpad. Han är en snäll och lugn kille som alltid möter en i dörren. Han bor just nu inomhus och älskar att bli klappad och kelad med. Han tycker att hala golv är läskigt och håller sig helst på mattor. Han är rumsren. Noel skulle trivas bra även som utekanin.

Priset för att adoptera Noel är 1800kr. 

Potatis

Stad: Stockholm (Bromma)

Ålder: okänd

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Potatis kom till Smådjurschansen i oktober 2021 efter att hans ägare dumpat honom i en pytteliten bur i sitt garage varvid en granne agerade och omhändertog honom. Potatis är en väldigt mysig kanin som tycker om gos. Han har gärna koll på sin familj men behöver också en del egentid för att må bra. Potatis är mycket enkel i hantering och lätt att klippa klor på (utan att lyftas) då det går bra hålla i en tass och klippa medans han äter. Han tycker om att bli borstad och tar en hälsokontroll med ro. Han är rumsren med undantag för några enstaka pluttar som kan råka hamna utanför toaletten. Han älskar att gräva och gnaga och skulle sannolikt kunna bo såväl ute som inne bara dessa behov blir tillfredsställda. Han bor just nu inomhus. Han bör inte bo med små barn då han vid enstaka tillfällen har nafsat när han misstagit ett finger för godis.
 
 
Priset för att adoptera Potatis är 1800 kr. 
 

Egon

Stad: Falun

Ålder: ca 1 år gammal

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Egon kom till Smådjurschansen i oktober 2021 då hans ägare inte längre kunde ha kvar honom. I sitt jourhem är Egon frigående och har undersökt varenda vrå han kommer åt. Under sin tid i jourhemmet har Egon utvecklats till en social och nyfiken kanin som gärna kommer fram för att hälsa, främst på barnen i jourhemmet. Egon gillar inte att bli klappad längre stunder eller att bli buren men är snäll vid kloklippning. Han älskar att sitta med i soffan och om han får sover han gärna i sängen. Egon är rumsren.

Priset för att adoptera Egon är 1800 kr.

 

Samuel - har intresse

Stad: Örebro

Ålder: okänd

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Samuel kom till Smådjurschansen i oktober 2021 då en familj hittat honom utomhus på en gata i Örebro. Han är en lite större kanin på cirka 3kg. I sitt jourhem bor Samuel tillsammans med en annan jourkanin och han har visat att han inte är speciellt dominant mot andra kaniner. Han tycker om människor och kommer alltid snabbt och nyfiket fram och nosar på jourmatte när hon kommer in till honom. Han är en riktig gottegris som ständigt hänger vid ens fötter och tigger efter godsaker. Samuel är lätt att lyfta upp och hålla i famnen. Ibland när man försöker gosa med honom och han inte vill blir han istället lite busig, han skuttar då iväg med lite extra språng i benen samtidigt som han busigt viftar lite på huvudet.

 
Priset för att adoptera Samuel är 1800 kr. 
 

Fluffe

Stad: Göteborg

Ålder: född i februari 2020

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Fluffe kom till Smådjurschansen i september 2021 då hans familj önskade att omplacera honom till ett hem där han får mer tid och uppmärksamhet. Han kommer från början ifrån en uppfödare och har bott hos samma familj fram tills nyligen. Fluffe är en blandning mellan minilop och en kanin med satinpäls. Han är i storlek med en dvärgvädur. Fluffe behöver tid på sig att bli bekväm i en ny miljö men när han väl kommit ut ur sitt skal så är han väldigt nyfiken och tycker om att utforska omvärlden. Han har god aptit och har snabbt lärt sig att sitta och vänta vid sin matskål när han ser att jourmatte pysslar i köket. Fluffe tycker inte om att bli buren eller att få sina klor klippta. Han älskar att bli klappad på men hans villkor. Fluffe gnager gärna på äppelgrenar och har nyligen lärt sig att hoppa upp i soffan vilket han gör ibland när han tror att ingen ser. Han har bott med ett barn tidigare vilket har fungerat bra men det är viktigt att Fluffe i början får det tyst och lugnt för att göra sig hemmastadd. Han bor just nu inomhus och är rumsren. Han skulle även kunna bo utomhus. 
 
Priset för att adoptera Fluffe är 1800 kr.
 

Klumpen

Stad: Örebro

Ålder: okänd

Kön: hane

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Klumpen kom till Smådjurschansen i november 2021. Han har tidigare varit hemlös. Han är en charmig och nyfiken kanin som mer än gärna utforskar alla ställen i jourhemmet. Klumpen är alltid glad och verkar ha lätt för att lära sig och uppfatta kommandon. Även om klumpen tidigare bott ute så är han väldigt duktig på att gå på lådan och hålla sig till toaletten, därav kommer det inte vara svårt att få honom att bli helt rumsren. Däremot är han inget fan av att bli varken buren eller hållen och detta är något som jourhemmet jobbar med dagligen. 

 
Priset för att adoptera Klumpen är 1800 kr.
 

Anke

Stad: Stockholm (Bro)

Ålder: okänd, mellan 2 och 5 år

Kön: hane

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Anke kom till Smådjurschansen i augusti 2021 efter att ha lämnats vind för våg. Han behövde behandlas med stronghold då han hade ohyra och kliade sig väldigt mycket, han är nu frisk från detta. Han är en trevlig och lugn kanin, troligtvis av rasen Holländsk kanin. Anke är sällskaplig och vill gärna vara där andra är, han vill dock helst inte bli klappad eller upplyft även om han är snäll. 
 
Priset för att adoptera Anke är 1800 kr.
 

Måns

Stad: Örebro

Ålder: född v. 14-15 2021

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Måns är född hemlös på ett industriområde och fångades in av Smådjurschansen i maj 2021 när han var cirka 6 veckor gammal. Han var till en början helt ohanterad och då av naturliga skäl otrygg och kvick. Måns bor nu utomhus med och i närheten av andra kaniner och det funkar hur bra som helst, han är varken dominant eller ranghög. Måns har successivt blivit en tryggare och lugnare kanin men är en kille som håller koll på sin omgivning och kvickt skuttar iväg om jourmatte gör för snabba rörelser. Han kommer däremot snabbt och nyfiket tillbaka när han upptäcker att det inte alls var något farligt. Måns kan vara lite svår att fånga in men väl i famnen märks det att han gillar att bli klappad och få uppmärksamhet. Måns går också lätt att klappa på i samband att han sitter och äter tillsammans med sina kompisar. Måns skulle trivas som både ute och innekanin. Ska han bo utomhus behöver hans inhägnad vara hundra procent rymningssäker. Han älskar att hoppa upp på saker och hans jourfamilj brukar säga att han är en ”parkourkanin”.

Priset för att adoptera Måns är 1800kr. 

Ruben

Stad: Örebro (Odensbacken)

Ålder: född sommaren 2021

Kön: hane

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Ruben kom till Smådjurschansen efter att ha hittats hemlös av en privatperson. Han är en väldigt glad och social kanin och kommer fram när man kommer in till honom och är gärna med på aktiviteter så som städning eller rengöring av hans toalett. Ruben tycker om att mysa, i alla fall en stund tills han hittar något nytt att utforska, och det är inga problem att lyfta och hantera honom. Han är väldigt matglad och smart och kommer utan problem kunna lära sig trix.

Priset för att adoptera Ruben är 1800kr. 

Gösta

Stad: Stockholm (Tungelsta)

Ålder: uppskattas vara mellan 1,5 – 3 år gammal

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Gösta kom till Smådjurschansen i maj 2021 efter att en privatperson fångat in honom. Han hade under en tid levt ett farligt liv i ett bostadsområde där han bråkat med andra hankaniner samt blivit attackerad av katter och satt ibland ute på gatan mitt bland förbipasserande bilar. På grund av sitt tidigare tuffa liv har han därför förlorat sin nostipp men det är numera helt läkt och stör honom inte. Gösta är en väldigt matglad kanin som äter ur handen. Han är en nyfiken, pigg och aktiv kanin som alltid kommer fram för att kolla om man har något gott med sig. Även om han inte är en knäkanin så är han väldigt sällskapssjuk och vill gärna bli klappad hur länge som helst när han väl litar på dig. Han kan tycka det är obehagligt att bli lyft och hanterad men det går ändå helt ok, han är väldigt snäll. Vi bedömer att han inte bör bo i ett hem med små barn då han troligast kommer att bli rädd. Gösta vill komma till ett hem med kaninvana. Han bor idag i ett hägn ute och trivs väldigt bra med det. Han är rumsren och skulle nog kunna trivas inomhus också.

Priset för att adoptera Gösta är 1800kr. 

Link

Stad: Stockholm (Täby)

Ålder: född 2020-06-01

Kön: hane

Kastrerad: kommer kastreras 23/11

Vaccinerad: kommer vaccineras 23/11

Link kom till Smådjurschansen i november 2020 på grund av allergi i sitt tidigare hem. Han kommer ursprungligen från en djuraffär där han köptes när han var 6 veckor gammal. Han är en snäll dvärgvädur som är van att bo inomhus. Link är väldigt nyfiken vilket verkligen kommer fram när man gör iordning någon måltid i köket, då hänger han efter och hoppas att det kanske trillar ner en liten grönsak. Han är både gosig och vill gärna vara med samtidigt som han också är självständig. Han älskar att få vara med och sätter sig ofta och vilar eller lägger sig för att sova strax bredvid fötterna när man sätter sig för att äta, kolla på film eller för att plugga. När han vilar älskar han att bli klappad och man kan sitta och klappa honom i säkert en timme utan att han tröttnar. Trots att han vill ha mycket närhet och sällan sätter sig ensam så klarar han sig väldigt bra själv och kan lämnas ensam utan problem. Har han inte fått tillräckligt med uppmärksamhet på ett tag kan han komma inspringandes till ett rum för att man ska prata och gosa med honom. Link har väldigt stor aptit och springer till kylskåpet om han hör att man är där. Där står han på bakbenen så länge han orkar för att försöka tigga till sig en liten sallads bit. Link gillar inte att få klorna klippa. Det kan vara väldigt svårt och han vill absolut inte vara stilla, men tillslut brukar det gå. Att lyfta upp honom tycker han inte heller om men det funkar. Bär man dock honom för länge kanske han börjar nafsa lite i tröjan, men han skulle aldrig bitas eller rivas avsiktligt för att skada någon. Han har inte bitit jourmatte en enda gång. Link är väldigt energisk och han älskar att få springa fritt på tomten. Han har fått vara kopplad tidigare och det funkar, men det är såklart inte alls lika kul för honom som att få springa fritt. Så snabbt man öppnar dörren till tomten rusar han ut och gör massor med glädjeskutt och det är precis lika roligt oavsett snö eller gräs på marken. Eftersom han visar sån glädje av att vara ute oavsett årstid skulle han säkerligen trivas minst lika bra som utekanin. Link går väldigt bra ihop med både småbarn och små hundar. Han har två hundkompisar som bor hos jourmatte ibland och då kan alla tre gå fritt i huset. Link är alltid väldigt nyfiken och det händer ofta att hundarna kan bli rädda för Link än tvärt om, då att han är så modig och framåt. Link är inte heller rädd för höga ljud som fyrverkerier eller dammsugaren (han är springer gärna efter som städhjälp när dammsugaren är framme). Han tycker också mycket om att sitta bredvid pianot när jourmatte spelar. Link är rumsren sånär som på en olycka här och där. 
 
 
Link har genomgått en nästan ett år lång och intensiv medicinsk utredning då han är snuvig till och från. Det utredningen slutligen  kom fram till var att han har en bakterieart i sin näsa som gör att han då och då blir snorig och nyser. Detta är ett kroniskt tillstånd men är inget som på ett negativt sätt påverkar hans livskvalitet. 
 
Priset för att adoptera Link är 1800 kr. 
 

Ninis

Stad: Stockholm (Huddinge)

Ålder: okänd

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: kommer vaccineras

Ninis kom till Smådjurschansen sensommaren 2021 efter att ha hittats utomhus. Han är en nyfiken och kelig kanin som gillar att umgås och vara nära människor. Ninis bor i dagsläget inomhus, är rumsren och gör sina behov i en låda bortsett från någon liten plutt här och där. Ninis bryr sig inte om hunden som finns i jourhemmet (de är aldrig tillsammans utan har träffats genom kompostgaller). Det går utmärkt att lyfta Ninis och han visar tydligt när han inte önskar att bli lyft. Han gillar att gosa och att bli klappad. Han tycker det är kul att leka med sin tunnel, gräva i filtar och uppskattar mataktiveringar.
 
Priset för att adoptera Ninis är 1800 kr.
 

Sockan - bokad

Stad: Stockholm ( Nykvarn )

Ålder: född 2020-09

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Sockan kom till Smådjurschansen i oktober 2021 på grund av tidsbrist hos sin tidigare familj. Han är ursprungligen köpt i djuraffär. Sockan är otroligt sällskaplig och gosig och förvånar jourmatte gång på gång med sin närhet. Sockan följer med runt i lägenheten, sitter med i soffan och sitter gärna på stolen bredvid. Han ogillar när man stänger toalettdörren då han mer än gärna vill vara i samma rum som sin familj. Sockan älskar att bli ompysslad med gos, borstning och pussar. Han kan rycka ifrån lite vid kloklippning men lugnar sig tillslut. Sockan är i stort sett rumsren. Han är van vid barn sedan tidigare och har fått besök av barn i jourhemmet, vilket han tyckte var mysigt. Han sökte sig till 3-åringen självmant och hoppade upp i knät på hen så vi tror att Sockan skulle trivas med att bo i en barnfamilj. Han vill ha en kaninkompis i sitt framtida hem. Sockan skulle nog trivas bra med att bo såväl ute som inne. Han bor i dagsläget inne. Han kommer att få sina kind-och framtänder kontrollerade av veterinär i samband med kastreringen.

Priset för att adoptera Sockan är 1800 kr.

 

Max - bokad

Stad: Stockholm ( Hägersten )

Ålder: född 2019-10-25

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Max kom till Smådjurschansen i september 2021 då hans ägare inte längre hade tid för honom och kände att Max skulle få det bättre i ett nytt hem. Max är en blandras mellan minilop och dvärgteddy. Han är en supersöt kille som är nyfiken, orädd och har mycket energi. Han sitter sällan still tillräckligt länge för att bli gosad med någon längre stund men kommer gärna fram för att hälsa, äta lite mat ur handen och bli klappad. Han blir jätteglad när han får pellets i en toarulle eller en gren att gnaga på. Max är van vid barn. Han trivs bra både med att bo ute eller inne och han är rumsren och skötsam.
 
Priset för att adoptera Max är 1800 kr.

Fellow - bokad

Stad: Karlstad

Ålder: okänd

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Fellow kom till Smådjurschansen i september 2021 efter att ha setts hemlös i en skog under en längre tid. Han är en mycket vacker, nyfiken, lugn och social kille som obehindrat utforskar sin omgivning och är gärna där hans jourfamilj är. Fellow tycker om att bli kelad med och det går bra att lyfta och bära honom. Han går bra ihop med jourhemmets två katter och hoppar gärna fram och hälsar på dom. En jättefin och lättsam kille. 

 

Priset för att adoptera Fellow är 1800 kr. 
 

Femman - Bokad

Stad: Borås

Ålder: född i Juni 2021

Kön: hane

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Femman kom till Smådjurschansen i September 2021 efter att ha dumpats tillsammans med sina syskon på en öde ö i Bohuslän. Femman hade ett skadat öra när han räddades men det har nu läkt fint. Han är ett riktigt charmtroll som älskar att pussa på sina människor. Femman är kelig och hoppar gärna upp på soffan för att mysa. Han älskar klappar och tackar inte nej till att få sina öron masserade. Han kan till och med somna i famnen ibland. Femman är en riktig gentleman som ger tillbaka lika mycket kärlek och turas om att tvätta dig efter du klappat honom. Femman är helt rumsren och han är även lätt att lyfta, bära på och tar all hantering med ro. Femman är van vid barn och blir mycket nyfiken när det händer nåt nytt. Han älskar mat, är smart och lättlärd och kan redan flera tricks. Femman påminner om en katt ibland då han gillar att hoppa upp på fönsterbräden för att se ut genom fönstret. Han är modig och gillar att utforska. Femman gillar leksaker såsom bollar och plastmuggar. Han uppskattar också en färsk gren från äppelträd då och då. Femman bor inomhus.

Priset för att adoptera Femman är 1800kr.