Kaniner hanar

Hefaistos

Stad: Örebro (Nybble)

Ålder: ca 1 år

Kön: Hane

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ja

Hefaistos kom till Smådjurschansen i augusti 2019 efter att hans familj lämnat honom i en trasig innebur på altanen när de åkte på husvagnssemester. Heffa är en ung och snäll kille med stor livsglädje. Han är nyfiken och lätt att hantera. Väldigt snäll och gillar att bli klappad. Funkar bra med barn, hundar och katter. Han är en väldigt glad och framåt kille. Heffa är rätt så stor i storleken. Han har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär.

Priset för att adoptera Hefaistos är 1200kr.

Arvid

Stad: Lindesberg

Ålder: ca 3 år

Kön: Hane

Kastrerad: Ska kastreras

Chipmärkt: Ska chipmärkas

Arvid kom till Smådjurschansen i augusti 2019 efter att han räddats från vanvård av en privatperson. Han är en snäll och glad kanin som gärna kommer fram och hälsar. Han älskar klappar och gos och är väldigt lätt att ha att göra med. Han har tidigare i sitt liv endast bott i bur men börjar nu upptäcka att det finns mer i livet än a sitta i bur, eftersom han är frigående i sitt jourhem.

Priset för att adoptera Arvid är 1200kr

Melker

Stad: Karlsholmsbruk

Ålder: ca 4

Kön: Hane

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ska chipmärkas

Melker kom till Smådjurschansen 2019-07-14 då hans ägare inte kunde ta hand om honom på grund av psykisk ohälsa. Han var sjuk när han kom till oss men är nu frisk. Han är en stor kanin av rasen fransk vädur. Typiskt för den rasen är att de är lugna och snälla i temperamentet, vilket stämmer väl in på Melker. 

Priset för att adoptera Melker är 1200kr.

Dino

Stad: Stockholm (Värmdö)

Ålder: okänd

Kön: Hane

Kastrerad: Ska kastreras

Chipmärkt: Ska chipmärkas

Dino kom till Smådjurschansen sommaren 2019 efter att han lämnats på en djurklinik. Han är en lugn och snäll kille som gärna kommer fram och kokar vad man har för sig. Mer info kommer snart.

Priset för att adoptera Dino är 1200kr.

Pelle

Stad: Enviken (Falun)

Ålder: okänd

Kön: Hane

Kastrerad: Ska kastreras

Chipmärkt: Ska chipmärkas

Pelle överläts till Smådjurschansen i augusti 2019 från polisen i Falun. Han är en snäll men blyg kille. Även om han är försiktig och blyg av sig så är han samtidigt väldigt nyfiken och ibland tar nyfikenheten överhand och han kan inte låta bli att komma fram och nosa. 

Priset för att adoptera Pelle är 1200kr.

Kummin

Stad: Lindesberg

Ålder: okänd

Kön: Hane

Kastrerad: Nej, adopteras okastrerad

Chipmärkt: Ja

Kummin kom till Smådjurschansen sommaren 2019 efter att han hittats utomhus. Han är en försiktig men mycket nyfiken liten kille som alldeles nyligen börjat utforska sin omvärld. 

Priset för att adoptera Kummin är 1200kr.

Ludde

Stad: Stockholm (Handen)

Ålder: född 2017-06-05

Kön: Hane

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ja

Ludde kom till Smådjurschansen 2019-04-27 då han inte trivdes i sitt föregående hem. Ludde har flyttat fyra gånger under sitt liv och har därför lite svårt att anpassa sig till nya miljöer och man måste ge honom tid att bli trygg. Ludde är en påhittig och rolig kille med mycket energi! När han har tid för det tycker han mycket om att gosa. Han är en dominant kanin som lätt tar över ett helt hem och han måste därför komma till ett hem med mycket kaninvana där man inte backar för honom utan hanterar honom och hans beteende lugnt och och avledande. Ludde behöver mycket stimulans för att må bra och han är väldigt matmotiverad vilket underlättar detta. Man bör dock vara medveten om att han lätt blir otålig så det gäller att ha tålamod med Ludde. När Ludde blir osäker eller otålig kan han göra utfall och slå med tassarna.

Vi tror att Ludde skulle må bra av att komma till ett hem med ett större hägn utomhus, kanske hos någon som söker sällskap till en kanin som redan finns i hemmet. Denna kanin kan dock inte vara av den dominanta typen. Ludde skulle även kunna bo frigående inomhus. Ludde har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär.

Priset för att adoptera Ludde är 1200kr.

Herman

Stad: Kil

Ålder: född 2015

Kön: Hane

Kastrerad: Ska kastreras

Chipmärkt: Ska chipmärkas

Herman kom till Smådjurschansen 2019-06-19 från länsstyrelsen efter att de omhändertagit honom från vanvård. Han ären blandras mellan hermelin och holländsk kanin. Herman är en mycket försiktig liten kille som behöver få tid att vänja sig vid ett liv med människor. Han är nyfiken och snäll men håller sig gärna i eller kring sin bur, även fast den alltid står öppen. Herman blir modigare och modigare varje vecka och vi är hoppfulla att han snart kommer upptäcka allt som ett friare kaninliv har att erbjuda. Vi tror att en stabil och trygg artfrände skulle göra Herman gott. 

Priset för att adoptera Herman är 1200kr

Bullen

Stad: Stockholm

Ålder: född 2019-03-05

Kön: Hane

Kastrerad: Ska kastreras

Chipmärkt:  Ska chipmärkas

Bullen kom till Smådjurschansen 2019-08-12 då hans familj inte kunde ha kvar honom på grund av tidsbrist bland annat. Bullen är en stor kanin, troligtvis en blandras mellan Stora Silver, New Zealand Red och Belgisk Jätte. Han är mycket snäll och social och kommer alltid fram och vill hälsa. Han fungerar bra med barn. Mer info kommer snart.

Priset för att adoptera Bullen är 1200kr

Frasse

Stad: Ludvika (Saxdalen)

Ålder: född 2016-09-26

Kön: Hane

Kastrerad: Ska kastreras 12/9

Chipmärkt:  Ska chipmärkas 12/9

Frasse kom till Smådjurschansen 2019-08-09 då hans familj skulle flytta utomlands.  Han är en mycket snäll och trevlig kanin. Mer info kommer snart.

Priset för att adoptera Frasse är 1200kr

Bruno

Stad: Stockholm (Tungelsta)

Ålder: ca 2 år

Kön: Hane

Kastrerad: Ska kastreras

Chipmärkt:  Ska chipmärkas

Bruno kom till Smådjurschansen 2019-09-09 efter att ha blivit avlivningshotad. Han är en pigg och nyfiken liten kille. Mer info kommer snart.

Priset för att adoptera Bruno är 1200kr

Helge

Stad: Ludvika (Saxdalen)

Ålder: född 2016-09-26

Kön: Hane

Kastrerad: Ska kastreras 12/9

Chipmärkt:  Ska chipmärkas 12/9

Helge kom till Smådjurschansen 2019-08-09 då hans familj skulle flytta utomlands. Helge är en lugn och snäll liten kille. Mer info kommer snart.

Priset för att adoptera Helge är 1200kr