Kaniner hanar

Romeo

Stad: Örebro

Ålder: född 2015-06-17

Kön: Hane

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ja

Romeo kom till Smådjurschansen 2019-04-10 då hans familj inte längre hade tid för honom. Romeo är en fin kille som gillar att gosa, men på hans villkor förstås. Att bli kliad på huvudet tycker han är jättemysigt och då blundar han och njuter. Han gillar inte att sitta i knät och gosa utan han vill sitta på marken och gosa så att han kan gå därifrån när han är nöjd. Han kommer bra överens med jourhemmets egna kanin och vi vill därför att Romeo ska få en artfrände i sitt framtida hem. Romeo vill komma till ett hem utan mindre barn. Romeo bor ute nu och trivs bra med det. Han har tidigare bott inne och trivdes även bra med det. Han har fått sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär. 
 
Priset för att adoptera Romeo är 1200kr.
 

Plopp

Stad: Frövi

Ålder: okänd

Kön: Hane

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ja

Plopp kom till Smådjurschansen i juni 2019 efter att han hittats vanvårdad utomhus. Han är en mycket lugn och fin kille som gillar sällskap. Mer info kommer snart.

Priset för att adoptera Plopp är 1200kr.

Othello

Stad: Örebro

Ålder: okänd

Kön: Hane

Kastrerad: Ska kastreras den 22/7

Chipmärkt: Ska chipmärkas den 22/7

Othello kom till Smådjurschansen i juni efter att han hittats ute och lämnats in till polisen. Han är troligtvis en rätt så ung kanin. Han är väldigt charmig och lätt att ha att göra med. Mycket social och vill gärna vara där man är och hålla koll. Han tycker mycket om att bli klappad. Othello har ett defekt bakben, vi tror att han tidigare i livet brutit benet och att det läkt i fel läge. Han har inte ont av det och verkar inte besväras av det, men han kommer röntgas och bli undersökt av veterinär innan han flyttar. Othello kan bo utomhus om man har en hundra procent rymningssäker hage (dvs med komplett golv, tak och väggar). Han bor just nu inomhus och trivs med det också.

Priset för att adoptera Othello är 1200kr.

Muffins

Stad: Stockholm (Knivsta)

Ålder: okänd, ca 3-4 månader

Kön: Hane

Kastrerad: Nej

Chipmärkt: Ska chipmärkas

Muffins kom till Smådjurschansen efter att ha hittats vanvårdad utomhus. Han hade extrema tovor när han hittades och var tvungen att bli rakad hos veterinär. Han är en mycket snäll och trevlig ung kille. Han fungerar bra med barn. 

Priset för att adoptera Muffins är 1200kr.

Ludde

Stad: Stockholm (Handen)

Ålder: född 2017-06-05

Kön: Hane

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ska chipmärkas

Ludde kom till Smådjurschansen 2019-04-27 då han inte trivdes i sitt föregående hem. Ludde har flyttat fyra gånger under sitt liv och har därför lite svårt att anpassa sig till nya miljöer och man måste ge honom tid att bli trygg. Ludde är en påhittig och rolig kille med mycket energi! När han har tid för det tycker han mycket om att gosa. Han är en dominant kanin som lätt tar över ett helt hem och han måste därför komma till ett hem med mycket kaninvana där man inte backar för honom utan hanterar honom och hans beteende lugnt och och avledande. Ludde behöver mycket stimulans för att må bra och han är väldigt matmotiverad vilket underlättar detta. Man bör dock vara medveten om att han lätt blir otålig så det gäller att ha tålamod med Ludde. När Ludde blir osäker eller otålig kan han göra utfall och slå med tassarna.

Vi tror att Ludde skulle må bra av att komma till ett hem med ett större hägn utomhus, kanske hos någon som söker sällskap till en kanin som redan finns i hemmet. Denna kanin kan dock inte vara av den dominanta typen. Ludde skulle även kunna bo frigående inomhus.

Priset för att adoptera Ludde är 1200kr.

Bubblan

Stad: Hallsberg

Ålder: okänd men ung

Kön: Hane

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ja

Bubblan kom till Smådjurschansen efter att han hittats utomhus. Han är en mycket snäll, framåt och modig kanin som fungerar bra med andra djur och barn. Han är otroligt social och vill gärna komma till en familj där han får mycket mys och uppmärksamhet. Han har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär.

Priset för att adoptera Bubblan är 1200kr

Peppar

Stad: Örebro (Adolfsberg)

Ålder: okänd

Kön: Hane

Kastrerad: Ska kastreras

Chipmärkt: Ska chipmärkas

Peppar kom till Smådjurschansen efter att han setts springa fritt utomhus under en lång period och slutligen fångades in. Han är en stor och ståtlig kanin som behöver mycket utrymme. Han är väldigt gosig och snäll. Han är orädd och fungerar bra i de flesta miljöer.

Priset för att adoptera Peppar är 1200kr

Dusty

Stad: Örebro (Odensbacken)

Ålder: okänd

Kön: Hane

Kastrerad: Dusty är inte kastrerad, men har heller inga synliga testiklar. Troligtvis har han aldrig utvecklat testiklar. Trots detta kan vi inte garantera att Dusty inte kan producera ungar, så om Dusty ska bo med en hona i framtiden kräver vi att denna är kastrerad.

Chipmärkt: Ja

Dusty kom till Smådjurschansen efter att han setts springa fritt utomhus under en längre period och slutligen fångades in. Han är en självsäker och orädd liten kille som gärna tar för sig. Trots att han bott som en vildkanin under en längre period är han väldigt social och tycker om människor. Han älskar att gosa och älskar att ligga i soffan. Dusty bor nu frigående inomhus vilket han tycker mycket om och han är väldigt orädd och äventyrlig, hoppar upp på det mesta och klättrar och ska utforska allt i hemmet. Han är rumsren. Han tycker inte om att bli lämnad ensam. Det går bra att lyfta och bära Dusty så länge man har en säker hand, då han tycket det är lite läskigt. 

Priset för att adoptera Dusty är 1200kr

Herman

Stad: Kil

Ålder: född 2015

Kön: Hane

Kastrerad: Ska kastreras

Chipmärkt: Ska chipmärkas

Herman kom till Smådjurschansen 2019-06-19 från länsstyrelsen efter att de omhändertagit honom från vanvård. Han ären blandras mellan hermelin och holländsk kanin. Herman är en mycket försiktig liten kille som behöver få tid att vänja sig vid ett liv med människor. Han är nyfiken och snäll men håller sig gärna i eller kring sin bur, även fast den alltid står öppen. Herman blir modigare och modigare varje vecka och vi är hoppfulla att han snart kommer upptäcka allt som ett friare kaninliv har att erbjuda. Vi tror att en stabil och trygg artfrände skulle göra Herman gott. 

Priset för att adoptera Herman är 1200kr

Jason

Stad: Stockholm

Ålder: född 2019-01

Kön: Hane

Kastrerad: Ska kastreras

Chipmärkt: Ska chipmärkas

Jason kom till Smådjurschansen 2019-07-13 efter att han lämnats in på en klinik för avlivning. Han är en glad och aktiv liten kille med mycket energi. I jourhemmet är det full fart framåt så snart jourmatte är hemma och varje dag så möter han jourmatte i dörren när hon kommer hem. Mer info kommer snart.

Priset för att adoptera Herman är 1200kr

Sonos - bokad

Stad: Stockholm (Jakobsberg)

Ålder: född 2018-02-01

Kön: Hane

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ja

Sonos kom till Smådjurschansen 2019-02-12 på grund av att hans familj ej hade tid för honom längre. Han är en mycket kärleksfull liten kille och vill komma till en familj där han får bli ompysslad och vara i centrum. Han behöver komma till ett hem där det finns kaninvana sedan tidigare då Sonos morrar när han känner sig otrygg eller trängd. Således behöver hans framtida hem kunna läsa av detta beteende för att se vad det är som oroar Sonos. Sonos har fått sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär. 
 
Priset för att adoptera Sonos är 1200kr.
 

Sven - bokad

Stad: Lindesberg

Ålder: Född 2018-08

Kön: Hane

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ja

Sven kom till Smådjurschansen 2019-06-11 Efter att ha lämnats in på en klinik för avlivning. Han är en mycket snäll och glad kanin. Väldigt lätthanterad. Sven har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär. 

Priset för att adoptera Sven är 1200kr

 

Dexter - bokad

Stad: Stockholm

Ålder: okänd

Kön: Hane

Kastrerad: Ska kastreras 2019-07-15

Chipmärkt: Ska chipmärkas 2019-07-15

 Dexter hittades dumpad utomhus och fick därefter komma till oss på Smådjurschansen. Dexter är en otroligt söt liten kanin. Han är mycket förtjust i mat och följer efter dig om han tror att du har något gott. Han har inget emot beröring och sitter snällt i famnen även om han tycker att det är läskigt att bli lyft; men är ingen knäkanin. Han verkar trivas bra inomhus och har varit helt frigående samt rumsren sedan dag ett i jourhemmet. 
 
Priset för att adoptera Dexter är 1200kr.