Kaniner honor

Harriet - har intresse

Stad: Borås

Ålder: född sommaren 2021

Kön: hona

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Harriet kom till Smådjurschansen i mitten av december 2021 efter att hon, tillsammans med flertal andra kaniner, omhändertagits från ett hem där de inte längre kunde få den omvårdnad de behövde. Hon var när hon kom till Smådjurschansen helt ohanterad men är nu nyfiken, genomsnäll och lätthanterad. Hon anpassar sig snabbt och efter bara några dagar i det nya jourhemmet kommer hon fram och hälsar när de kommer ut till henne. När hon känner sig trygg tar hon gärna emot mat ifrån handen och uppskattar klappar. Precis som de flesta kaniner vill hon helst inte bli lyft egentligen, hon har hög integritet, men när hon väl är i famnen tycker hon att det är mysigt och hon slappnar av. I sin hage hoppar hon glatt runt och utforskar omgivningen, speciellt gillar hon att hoppa upp på saker. Harriet är duktig med toalådan och van vid barn. Hon gillar kirskål lite speciellt men hon uppskattar allt.
 
Priset för att adoptera Harriet är 1800 kr.

Lovis

Stad: Uppsala ( Bålsta )

Ålder: född ca 2021-08

Kön: hona

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Lovis kom till Smådjurschansen i April 2022 då hennes familj kände att de inte hade tillräckligt mycket tid för henne. Lovis är en nyfiken tjej som gärna kommer fram och nosar och kollar läget. Hon är en riktigt social dam som vill utforska både människor och miljö. En riktig knä kanin och en riktig liten gottegris. Lovis är lite observant för människan i början men hon hoppar gärna efter en och vill umgås när hon spanat in dig ett tag. Hon bits dock lite grann när jourhemmet klipper klor och sköter pälsvård men vi tror att detta försvinner efter kastrering och med tiden när hon börjar känna sig mer trygg plus att Lovis har vart brunstig under tiden nu i jourhemmet. Hon har haft en tuff första tid på sitt liv.
Vi tror att Lovis har Angora ras i sig så man måste kunna lägga ned ordentligt med tid på pälsvård om man adopterar henne. Lovis är rumsren. 
 
Priset för att adoptera Lovis är 1800 kr.

Lucy

Stad: Stockholm (Rågsved)

Ålder: född ca 2021-08

Kön: hona

Kastrerad: kommer kastreras 1/6

Vaccinerad: kommer vaccineras 1/6

Lucy kom till Smådjurschansen då hennes familj kände att de inte hade tillräckligt mycket tid för henne. Lucy är en nyfiken tjej som gärna kommer fram och nosar och kollar läget. Hon hoppar gärna efter jourhemmet överallt och är med där saker och ting händer. Lucy gillar att hoppa upp högt på saker och ha överblick över allt som händer och hon har tom börjat tycka om att bli klappad på huvudet. Vi tror att Lucy har Angora i sig så man måste vara beredd att sköta om pälsen mycket och ordentligt. Lucy är rumsren.

 

Priset för att adoptera Lucy är 1800 kr.

Doritos - bokad

Stad: Stockholm

Ålder: född 2021-05-17

Kön: hona

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Doritos kom till Smådjurschansen i Mars 2022. Hon är en mycket social och tillgiven dam som älskar att bli klappad på huvudet. Doritos hoppar gärna upp i soffan hos jourhemmet för att bli klappad. Hon är mycket sprallig och gör många höga skutt precis som det ska vara med en ung kanin. Doritos är väldigt nyfiken och tycker om att utforska hemmet men att vara bland sina människor är det bästa. Hon bor inomhus i jourhemmet och vi tror att hon skulle vilja fortsätta med det eftersom hon har ett så stort socialt behov. När Doritos kom till oss åt hon väldigt dåligt och har inte riktigt kommit igång ordentligt med hö ännu men det blir bättre och bättre och vi stöd matar lite grann tills hon kommit igång ordentligt. Doritos är inte helt rumsren än men det blir bättre och bättre.
 
Priset för att adoptera Doritos är 1800 kr.

Chrystal - bokad

Stad: Köping

Ålder: född i början på 2020

Kön: hona

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Chrystal kom till Smådjurschansen i oktober 2021 då hennes familj inte kunde ha kvar henne. Hon är en nyfiken och snäll kanin som gärna vill komma fram och hälsa och kolla läget. Man vinner utan svårigheter hennes hjärta med lite godis som mutor och hon är snäll i all hantering. De få gånger hon hoppar ut ur buren håller hon sig gärna i närheten då hon än så länge tycker att det är lite läskigt att gå på upptäcktsfärd. Chrystal har adopterats en gång men familjen valde att lämna tillbaka henne då de inte fick ihop Chrystal med deras egna kanin. Chrystal bor idag inomhus men skulle säkert kunna trivas även som utekanin.

 

Priset för att adoptera Chrystal är 1800 kr.