Kaniner honor

Brownie

Stad: Stockholm (Älvsjö)

Ålder: född 2019-12

Kön: Hona

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Brownie kom till Smådjurschansen i augusti 2020 då hon inte fungerade ihop med sin syster. Hon har bott hos samma familj sen hon var 6 veckor gammal och kommer ursprungligen från en uppfödare. Brownie är en van innekanin men har varit ute på dagarna och trivs med det också. Hon har bott med barn i åldern 8 och uppåt. Hon är en sprallig och nyfiken kanin som inte gillar att bli lyft men som gärna låter sig bli klappad. Hon är rädd för hastiga rörelser och ljud så hon passar inte i en småbarnsfamilj eller med ettriga hundar. Brownie gillar att utforska och hoppar jättehögt. Hennes jourhem beskriver henne som en blandning mellan katt och bergsget i en kanins kropp. Brownie är rumsren. Hon älskar sammetstyg och biter och slickar gärna på det. Hon kan nafsa på en om man sitter i vägen för henne men hon biter inte i händer eller fingrar. Brownie har fått sina fram-och kindtänder kontrollerade av veterinär i samband med kastrering. 
 
Priset för att adoptera Brownie är 1800 kr. 
 

Sitka

Stad: Köping

Ålder: okänd

Kön: Hona

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Sitka kom till Smådjurschansen efter att länsstyrelsen omhändertagit henne från vanvård. Hon är en pigg och busig kanin. Sitka bor inomhus och trivs med det, men han även bott utomhus och trivdes med det också. Mer info kommer snart.

Priset för att adoptera Sitka är 1800kr

Aniak

Stad: Köping

Ålder: okänd

Kön: Hona

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Aniak kom till Smådjurschansen i juni 2020 efter att ha omhändertagits från vanvård av länsstyrelsen. Hon är ett riktigt litet matvrak och kommer springades så fort det vankas mat. Klappar och gos är inget som Aniak ännu förstått sig på, men vi hoppas och tror att hon snart kommer förstå att det faktiskt kan vara rätt mysigt med gos. Jourmatte har fått gosa med henne en gång och då tyckte Aniak att det var mysigt, innan hon kom på att hon måste springa och gömma sig så inte jourmatte tar henne och ska klippa klorna eller hitta på något annat otäckt. Aniak kommer få sina fram -och kindtänder kontrollerade i samband med att hon kastreras.

Priset för att adoptera Aniak är 1800 kr.

Marma

Stad: Uppsala (Faringe)

Ålder: okänd

Kön: Hona

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Marma kom till Smådjurschansen efter att länsstyrelsen omhändertagit henne från vanvård. Marma är en försiktig tjej och visar direkt att hon inte är farlig eller elak mot de andra kaninerna. Hon vill inte skapa konflikter och böjer gärna fram huvudet för att bli pussad på av sina kaninkompisar. Hon tycker att det är läskigt om man kommer för snabbt fram och skulle gärna vilja komma till ett hem som kan ge henne tid att lära sig lita på människor igen. Marma bor inomhus nu och trivs med det men trivs även bra som utekanin.

Priset för att adoptera Marma är 1800kr

Länna

Stad: Uppsala (Faringe)

Ålder: okänd

Kön: Hona

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Länna kom till Smådjurschansen efter att länsstyrelsen omhändertagit henne från vanvård. Vi tror hon är av rasen Lilla tysk vädur. Länna är otroligt vacker. Hon är en försiktig prinsessa som kan tycka att man är väldigt läskig om man kommer för fort fram. Länna skulle nog uppskatta om hon kom till någon som vill ge henne tid att vänja sig vid att bli hanterad och visa henne att människor inte är farliga. Av denna anledning tror vi att Länna även skulle uppskatta att bo tillsammans med en trygg kaninkompis. Hon bor inomhus just nu men trivs även som utekanin.

Priset för att adoptera Länna är 1800kr

Jälla

Stad: Uppsala (Faringe)

Ålder: född 2016

Kön: Hona

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Jälla kom till Smådjurschansen efter att länsstyrelsen omhändertagit henne från vanvård. Vi tror hon är av rasen Lilla tysk vädur. Jälla är en tjej med attityd. Hon bestämmer hur nära de andra kaninerna får vara och hon skulle nog tycka bäst om att ha en kastrerad hane som kompis att pyssla om. Hon är väldigt nyfiken och är väldigt snäll att klippa klorna på. Jälla tycker om att bo både ute och inne.

Priset för att adoptera Jälla är 1800kr

Palmer

Stad: Stockholm (Täby)

Ålder: född 2018

Kön: Hona

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Palmer kom till Smådjurschansen efter att länsstyrelsen omhändertagit henne från vanvård. Palmer är en lugn kanin som gärna iakttar människor på avstånd. Hon tycker än så länge att det är otäckt att bli upplyft men hon har blivit mycket lugnare vid hantering under tiden i jourhemmet. Palmer har tidigare bott utomhus med andra kaniner och det trivdes hon med. Hon bor nu inomhus och det går bra även det. Hon har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär. 

Priset för att adoptera Palmer är 1800kr

Lady - bokad

Stad: Hallsberg

Ålder: okänd

Kön: Hona

Kastrerad: ja

Chipmärkt: ja

Info kommer snart.

Priset för att adoptera Lady är 1200kr

Pisa - bokad

Stad: Stockholm

Ålder: okänd, troligtvis ung.

Kön: Hona

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Pisa kom till Smådjurschansen i juni 2020 efter att länsstyrelsen omhändertagit henne från vanvård. Hon födde en kull med ungar den 4 juli vilket innebär att hon kan flytta till ett hem tidigast i september. Pisa är pigg och glad men vill inte bli rörd då hon tycker det är läskigt. Hon bor ute nu men kan troligen trivas inne också. Hon är van att bo med andra kaniner. Pisa kommer få sina kind-och framtänder kontrollerade av veterinär i samband med kastrering. 

Priset för att adoptera Pisa är 1800kr

 

Zhi Jiang - bokad

Stad: Örebro

Ålder: född 2016

Kön: Hona

Kastrerad: ja

Chipmärkt: ja

Zhi kom till Smådjurschansen efter att länsstyrelsen omhändertagit henne från vanvård. Hon är en snäll dvärgvädur. Den 16 juni födde hon 2 ungar och kan inte flytta förrän de är avvanda och hon kan kastreras. Hon går dock bra att boka. Hon är snäll med andra kaniner och vill gärna ha en kompis i sitt nya hem. 

Priset för att adoptera Zhi Jiang är 1200kr

Willow - bokad

Stad: Stockholm (Gottröra)

Ålder: okänd

Kön: Hona

Kastrerad: ska kastreras

Chipmärkt: ska chipmärkas

Vaccinerad: ska vaccineras

Willow kom till Smådjurschansen efter att länsstyrelsen omhändertagit henne från vanvård. Vi tror att hon är av rasen Lilla tysk vädur. Hon är snäll att hantera. Hon är eventuellt dräktig varför vi ännu inte kan säga ett datum då hon är redo för adoption. Det går dock bra att boka henne. Hon bor just nu tillsammans med Savannah, de kan adopteras tillsammans eller var för sig. De vill ha kaninkompis i sitt nya hem. 

Priset för att adoptera Willow är 1800kr

Bönan - bokad

Stad: Uppsala (Faringe)

Ålder: född 2017

Kön: Hona

Kastrerad: ska kastreras

Chipmärkt: ska chipmärkas

Bönan kom till Smådjurschansen efter att länsstyrelsen omhändertagit henne från vanvård. Hon är en snäll kanin som just nu bor i ett hägn med 9 andra honor. Vi tror hon är av rasen Lilla tysk vädur. Hon är eventuellt dräktig varför vi ännu inte kan säga ett datum då hon är redo för adoption. Det går dock bra att boka henne.

Priset för att adoptera Bönan är 1200kr

Louisiana - bokad

Stad: Saxdalen

Ålder: född 2017

Kön: Hona

Kastrerad: ska kastreras

Chipmärkt: ska chipmärkas

Louisiana kom till Smådjurschansen i juni 2020 efter att ha omhändertagits från vanvård av länsstyrelsen. Hon födde kort efter omhändertagandet 3 ungar vilka är flyttklara 24 juli. Efter det ska Louisiana kastreras, chippas och få kind-och framtänderna kontrollerade hos veterinär. Louisiana är en snäll dvärgvädur, hon var rädd i början men det går bättre och bättre. 
 
Priset för att adoptera Louisiana är 1200 kr. 

Savannah - bokad

Stad: Stockholm (Gottröra)

Ålder: född 2018

Kön: Hona

Kastrerad: ska kastreras

Chipmärkt: ska chipmärkas

Vaccinerad: ska vaccineras

Savannah kom till Smådjurschansen efter att länsstyrelsen omhändertagit henne från vanvård. Vi tror att hon är av rasen Lilla tysk vädur. Hon är snäll att hantera. Hon är eventuellt dräktig varför vi ännu inte kan säga ett datum då hon är redo för adoption. Det går dock bra att boka henne. Hon bor just nu tillsammans med Willow, de kan adopteras tillsammans eller var för sig. De vill ha kaninkompis i sitt nya hem. 

Priset för att adoptera Savannah är 1800kr

 

Tokha - bokad

Stad: Stockholm

Ålder: född 2017

Kön: Hona

Kastrerad: ska kastreras

Chipmärkt: ska chipmärkas

Vaccinerad: ska vaccineras

Tokha kom till Smådjurschansen efter att länsstyrelsen omhändertagit henne från vanvård. Hon är eventuellt dräktig och är inte flyttklar förrän tidigast i augusti. Hon är pigg, mycket nyfiken och har en supermysig personlighet. Hon älskar att hoppa runt och gräva, hoppar gärna upp på saker men är lite osäker på hur hon ska komma ner. Tokha är undernärd och benig med tuffsig päls men äter massor och kommer förhoppningsvis snart börja gå upp i vikt. Hon har en del gamla sår som är under läkning. Tokha går att klappa samtidigt som hon äter men hon blir stressad av hantering, även om hon alltid snäll. Hon bor ute nu men kan troligen trivas inne också. Hon är van att bo med andra kaniner och verkar vara ranglåg. Tokha kommer få sina kind-och framtänder kontrollerade av veterinär i samband med kastrering. 

Priset för att adoptera Tokha är 1800kr

Nässla - bokad

Stad: Karlsholmsbruk (kan tas till Gävle eller Uppsala)

Ålder: okänd, troligtvis ung

Kön: Hona

Kastrerad: ska kastreras

Chipmärkt: ska chipmärkas

Nässla kom till Smådjurschansen i juli 2020 efter hon hittats utomhus. Hon är en liten, tam tjej som tycker om att bli klappad och är okej med att bli buren, hon kan sprattla ibland. Hon är nyfiken och väldigt matglad. Nässla är påhittig och kan ta sig ut ur inhägnader, kanske är detta anledningen till att hon var hemlös. Därav behövs bra rymningssäkrade ytor då hon är lite av en utbrytardrottning. Hon skulle troligen uppskatta kaninkompisar då hon visar stort intresse för jourhemmets egna kanin. Hon bor ute nu men skulle troligen trivas inne också, hon skulle dock troligen behöva en del rumsrenhetsträning. Nässla kommer få sina kind-och framtänder kollade av veterinär i samband med kastrering. 
 
Priset för att adoptera Nässla är 1200 kr. 

Björna - bokad

Stad: Uppsala (Faringe)

Ålder: okänd

Kön: Hona

Kastrerad: ja

Chipmärkt: ja

Sävja kom till Smådjurschansen efter att länsstyrelsen omhändertagit henne från vanvård. Hon är en snäll kanin som just nu bor i ett hägn med 9 andra honor. Vi tror hon är av rasen Fransk Vädur. Hon är eventuellt dräktig varför vi ännu inte kan säga ett datum då hon är redo för adoption. Det går dock bra att boka henne.

Priset för att adoptera Björna är 1200kr

Bellatrix - bokad

Stad: Örebro

Ålder: född troligtvis i mars 2020

Kön: Hona

Kastrerad: adopteras okastrerad och med kastreringskrav då hon är för ung för att kastreras

Chipmärkt: ja

Bellatrix kom till Smådjurschansen efter att ha räddats från ett hem där hon varken hade strö eller hö samt bodde i en mycket liten bur. Hon är en väldigt glad och sprallig liten tjej som gillar att bli klappad men tycker än så länge att det är lite läskigt att bli upplyft. Hon undersöker allt hon möjlighet till och är van vid barn. Bellatrix har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär. 

Priset för att adoptera Bellatrix är 700kr

Orsa - bokad

Stad: Uppsala (Faringe)

Ålder: okänd

Kön: Hona

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Orsa kom till Smådjurschansen efter att länsstyrelsen omhändertagit henne från vanvård. Hon är en Fransk Vädur och är en väldigt snäll tjej. I den grupp hon bor i nu så är hon väldigt mild i sitt temperament och vill hela tiden visa att hon inte är elak eller farlig mot de andra kaninerna. Hon har lite hack i sina öron men är otroligt söt och rar, utsidan är inte allt. Orsa är väldigt snäll att klippa klorna på och hon skulle nog fungera bra som en innekanin. Just nu bor hon ute i en stor rastgård/hägn och verkar trivas väldigt bra med det också.

Priset för att adoptera Orsa är 1800kr

Ketchaikan - bokad

Stad: Örebro

Ålder: 2019

Kön: Hona

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Ketchaikan kom till Smådjurschansen efter att länsstyrelsen omhändertagit henne från vanvård. Vi tror att hon är en kanin av rasen Lilla Tysk Vädur. Hon bor inomhus just nu och hon trivs bra med det. Hon har även bott utomhus i hägn med flera andra kaniner och trivdes även med det. Hon är mysig och social och gillar att bli klappad på huvudet. Mer info kommer snart.

Priset för att adoptera Ketchaikan är 1800kr

Gränna - bokad

Stad: Uppsala (Faringe)

Ålder: okänd

Kön: Hona

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Gränna kom till Smådjurschansen efter att länsstyrelsen omhändertagit henne från vanvård. Gränna är en pigg och framåt tjej. Hon gillar att utforska och är väldigt kavat. Hon är väldigt bra kompis med Hassela och Länna. Hon är väldigt snäll att bära och klippa klorna på. Hona skulle nog trivas som innekanin, men älskar utflykter i det gröna.

Priset för att adoptera Gränna är 1800kr

Tanaina - bokad

Stad: Rönneshytta

Ålder: född 2019

Kön: Hona

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Tanaina kom till Smådjurschansen efter att länsstyrelsen omhändertagit henne från vanvård. Tanaina är en tuff tjej som vet vad hon vill. Hon tycker om att bli gosad med när det passar henne. Hon tycker inte om att bli lyft. Tanaina är trygg i sig själv och är bryr sig inte märkbart mycket om andra djur. Hon bor inomhus nu men trivs även bra med att bo utomhus. 

Priset för att adoptera Tanaina är 1800kr.

Lilla Hjärtat - bokad

Stad: Stockholm

Ålder: okänd

Kön: Hona

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Lilla Hjärtat hittades ute en kväll i maj 2020. Första natten efter infångandet födde hon 3 bebisar som nu är tillräckligt stora att klara sig utan mamma. Lilla Hjärtat är en otroligt mysig liten tjej som älskar uppmärksamhet från människor, främmande eller ej spelar ingen roll så länge hon får gosa. Hon vill gärna bli klappad och är ett riktigt matvrak. Hon är nyfiken, äventyrlig och aningen envis. Hon älskar att ha stora ytor att röra sig på, tunnlar att krypa igenom och höga sittplatser som hon kan hoppa upp på. Hon är en rolig kanin som gärna hoppar upp på din axel/rygg om du sitter på golvet. En underbar kanin på många sätt. Troligen rumsren, det är nog hennes bebisar som stökat ner mest. Lilla Hjärtat kommer få sina kind-och framtänder kontrollerade av veterinär i samband med kastrering. 
 
Priset för att adoptera Lilla Hjärtat är 1800. 
 

Hassela - bokad

Stad: Uppsala (Faringe)

Ålder: okänd

Kön: Hona

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Hassela kom till Smådjurschansen efter att länsstyrelsen omhändertagit henne från vanvård. Hon är en snäll kanin som just nu bor i ett hägn med 9 andra honor. Vi tror hon är av rasen Lilla tysk vädur. Hon är eventuellt dräktig varför vi ännu inte kan säga ett datum då hon är redo för adoption. Det går dock bra att boka henne.

Priset för att adoptera Hassela är 1800kr

Nice - bokad

Stad: Örebro (Lindesberg)

Ålder: okänd

Kön: Hona

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Nice kom till Smådjurschansen i juni 2020 då länsstyrelsen omhändertagit henne från vanvård. Hon är en snäll dvärgvädur som är glad, sprallig och nyfiken, det är mycket spring i benen. Att gräva och springa i tunnlar är det bästa som finns. Sitter man på golvet är hon fort framme och klättrar i ditt knä. Att bli klappad är dock lite läskigt. Hon har inga problem med hantering så som att bäras eller att få klorna klippta. Nice bor inne men trivs säkerligen ute också. Hon är rumsren. Nice är van vid andra kaniner. Hon kommer få sina kind-och framtänder kollade av veterinär i samband med kastrering. 
 
Priset för att adoptera Nice är 1800 kr. 

Stella - bokad

Stad: Stockholm (Rågsved)

Ålder: född hösten 2015

Kön: Hona

Kastrerad: ja

Chipmärkt: ja

Stella kom till Smådjurschansen i juli 2020 då hennes kaninkompis dött och Stella satt ensam ute. Stella bor nu inne och trivs både som inne- och utekanin. Stella är en glad och nyfiken dvärgvädur. Hon är sällskaplig men vill inte bli buren. Stella har fått sina kind-och framtänder kontrollerade hos veterinär. Hon är rumsren. Mer info kommer. 
 
Priset för att adoptera Stella är 1200 kr. 
 

Piggelina - bokad

Stad: Stockholm (Sollentuna)

Ålder: född 2019-01-02

Kön: Hona

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Piggelina kom till Smådjurschansen då hennes familj inte kunde ha kvar henne längre. Hon är en glad kanin som ofta bjuder på glädjeskutt och floppar. Det bästa ordet att beskriva Piggelina med är verkligen ordet glad då hon alltid är glad över allting. Glad över att se en, glad när man ropar, glad över att få springa runt, glad när det kommer någon ny, glad för allt! Hon är nyfiken och social och är gärna med när det händer saker. Hon är överlag en jättesnäll tjej som aldrig visat några aggressiva beteenden. Hon kan bli lite sprattlig efter en längre tid i famnen men det funkar bra att ha henne i famnen under kortare stunder. Piggelina tycker att det är jobbigt med nya miljöer och måste få bo in sig lite innan hon känner sig trygg. När hon väl känner sig trygg i en ny miljö så blir hon social och vill hälsa på alla nya människor hon träffar. Hon kan vara lite nervös och bli rädd för okända ljud och plötsliga rörelser. Med en trygg kaninkompis så blir det mycket bättre, samt när hon har blivit van vid en ny miljö så avreagerar hon snabbt. Piggelina vill bo inomhus med en kaninkompis. Hon är undergiven och mycket kontaktsökande och vill ha en kompis som gärna ligger nära och vill putsa och få puts. Eftersom hon kan vara lite nervöst lagd så blir hon också modigare och tryggare av en lugn kompis. Piggelina accepterar beröring från människor men gillar inte att gosa, det är dock möjligt att hon kan lära sig uppskatta det om man har en kanin som gillar det då hon ofta observerar och härmar andra kaniner. Hon biter i princip inte alls på saker så länge hon har tillgång till pinnar eller liknande. Hon är en perfekt innekanin utan olater. Hon är van med barn sen tidigare hem.
 
Piggelina har kroniska luftvägsproblem, hon är och har de senaste månaderna varit nästintill symptomfri. Om symptomen blir värre lindras de med en längre antibiotikakur. Piggelina medicineras inte med någonting idag. Hennes luftvägsproblem har blivit utrett av flera olika veterinärer under flera månader och det är inget som hon lider av. Det är inte smittsamt.
 
Priset för att adoptera Piggelina är 700kr. 

Sävja - bokad

Stad: Uppsala (Faringe)

Ålder: född 2017

Kön: Hona

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Sävja kom till Smådjurschansen efter att länsstyrelsen omhändertagit henne från vanvård. Hon är en snäll kanin som just nu bor i ett hägn med andra kaniner Vi tror hon är av rasen Fransk Vädur. Sävja kommer få sina kind-och framtänder kontrollerade av veterinär i samband med kastrering. 

Priset för att adoptera Sävja är 1800kr

Dixie - bokad

Stad: Uppsala

Ålder: född 2018-04

Kön: Hona

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Dixie kom till Smådjurschansen i augusti 2020 då hon var en för livlig kompis till familjens hane och riskerade avlivning. Innan dess kom hon från en familj som inte hade tid eller intresse för henne. Dixie är en jättehärlig kanintjej som tycker om att få springa. Hon tycker om att bli klappad på och kelad med, är jättemysig och tigger gos. Hon är inte så förtjust i att bli upplyft. Hon är en nyfiken tjej som tycker om att gräva. Hon behöver sällskap och närhet av människor. Hon saknar en klo men det är inget hon lider av. Dixie är van att bo både inne och ute och hon är van vid katter och äldre barn. Bor hon inomhus vill hon ha mattor att skutta på, hala golv är läskigt tycker Dixie. Hon kan grymta till och boxa till med framtassarna om det något som inte passar henne. Dixie kommer få sina kid-och framtänder kollade av veterinär i samband med kastrering.
 
Priset för att adoptera Dixie är 1800 kr.

Daisy - bokad

Stad: Borås

Ålder: född 13-05-2017

Kön: Hona

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Daisy kom till Smådjurschansen i september 2020 då hennes ägare inte längre kunde ha kvar henne. Daisy kommer från början från en djurbutik och har hittills haft två hem. Hon är van med att bo frigående inne och att få komma ut i hage och på promenad i sele. Hon älskar att skutta omkring och undersöka, gräva och slappa i gräset så Daisy skulle trivas med att bo utomhus också. Hon går på låda och är rumsren. Daisy är en glad, social och lätthanterlig dvärgvädur. Att kolla tänder, klippa klor och bli borstad är inga problem. Daisy kan vara lite tillbakadragen mot folk hon inte riktigt känner men det brukar gå över fort. Hon har blivit mycket mer social och orädd under det senaste året. Hon är nyfiken och kommer gärna fram och kollar vad man gör. Daisy älskar att bli kliad på nosryggen, då riktigt gosar hon ner sig. Att få mycket motion och aktivering är viktigt för henne. Hon älskar godis och mat och kan bli lite ivrig när man ska ge henne det. Får hon den aktivering hon behöver så är hon väldigt lugn av sig. Daisy är van vid hund. Daisy kommer få sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär när hon kastreras. 
 
Priset för att adoptera Daisy är 1800 kr.

Valencia - bokad

Stad: Örebro

Ålder: okänd

Kön: Hona

Kastrerad: ja

Chipmärkt: ja

Valencia kom till Smådjurschansen efter att länsstyrelsen omhändertagit henne från vanvård. Hon fungerar bra med andra kaniner.  Valencia är en riktig livsnjutare och hon älskar godis, klappar och mys. Hon är en dvärgvädur. Valencia bor utomhus men kan nog tänka sig att bo inne också. Valencia kan adopteras med Valetta, detta är dock inget krav. Valencia har fått sina kind-och framtänder kollade av veterinär. 

Priset för att adoptera Valencia är 1800kr

Kivalina - bokad

Stad: Örebro (Odensbacken)

Ålder: okänd

Kön: Hona

Kastrerad: kommer kastreras 19/10

Vaccinerad: kommer vaccineras 19/10

Kivalina, eller Lina som hon kallas, kom till Smådjurschansen efter att länsstyrelsen omhändertagit henne från vanvård. Hon är en stor kanin då hon är av resen Belgisk Jätte. Hon är lugn och snäll, inte så förtjust i klappar ännu men det är bara en tidsfråga då hon är extremt social. Lina bor nu ute i en stor hage tillsammans med andra kaniner men vi tror att hon skulle trivas bättre inomhus då hon älskar människor. Varje gång man är med henne i hagen och umgås med henne så blir hon glad och busig att hon gör glädjeskutt. Hon kommer alltid fram till en och hon tycker om när man är i närheten. Pratar man med henne med en ”busig” röst så gör hon glädjeskutt. Lina är med andra ord ett riktigt litet energiknippe och en riktigt snäll och kärleksfull kanin. I rätt hem kommer denna tjej säkerligen bli en riktig gosegris. 

Priset för att adoptera Kivalina är 1800kr

Wasilla - bokad

Stad: Örebro (Odensbacken)

Ålder: okänd

Kön: Hona

Kastrerad: kommer kastreras 18/10

Vaccinerad: kommer vaccineras 18/10

Wasilla kom till Smådjurschansen efter att länsstyrelsen omhändertagit henne från vanvård. Hon är en liten kanin med mycket energi. Hon tycker hittills att människor är rätt så onödiga så länge de inte har med sig mat, men vi tror att hon med tiden kommer lära sig att uppskatta allt det fina som människor kan erbjuda. Mer info kommer snart.

  
Priset för att adoptera Wasilla är 1800 kr.

Valetta - bokad

Stad: Örebro

Ålder: född 2018

Kön: Hona

Kastrerad: ja

Chipmärkt: ja

Valetta kom till Smådjurschansen efter att länsstyrelsen omhändertagit henne från vanvård. Hon är en dvärgvädur. Hon fungerar bra med andra kaniner men förstår sig inte på människor riktigt än. Valetta bor utomhus men kan tänka sig att bo inne också. Valetta har fått sina kind-och framtänder kollade av veterinär. 

Priset för att adoptera Valetta är 1200kr

Stella - bokad

Stad: Örebro (Odensbacken)

Ålder: född 2017

Kön: Hona

Kastrerad: ja

Chipmärkt: ja

Stella kom till Smådjurschansen i november 2019 via Svenska djurhjälpen då de omhändertagit henne från ett hem där hon endast fick kartong att äta. Stella är en gosig, sällskaplig och social vädur. En exemplarisk innekanin som är rumsren och inte gnager på något. Stella fungerar bra med katter och andra kaniner, hon vill gärna få en kaninkompis i sitt nya hem. Stella kan möjligen höra sämre (inte ovanligt för vädurar) eller så struntar hon helt enkelt i att man ropar på henne. Hon kommer dock direkt om det vankas godis, hon älskar persilja och koriander. Hon stressar inte upp sig för dammsugarljud och annat utan hon är en lugn kanin. Hon har fått sina fram-och kindtänder kontrollerade av veterinär. 
 
Priset för att adoptera Stella är 1200 kr.

Mini - bokad

Stad: Göteborg

Ålder: född augusti 2014

Kön: Hona

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Mini kom till Smådjurschansen i juli 2020 då hon inte trivdes med sin familjs nya bebis. Mini är en väldigt gosig och social kanin. Hon vill alltid vara med och hon fullkomligt älskar att bli klappad. Hon är väldigt pigg, sover på nätterna och vaken under dagtid. Mini behöver en del pälsvård samt få pälsen runtom ögonen klippt emellanåt då hon har så långt hår att det kommer in ögonen annars. Om Mini känner sig trängd kan hon visa det genom att slå med tassarna. Mini är renlig av sig och använder toalåda. Mini ska med sin historik inte bo i hem med små barn. Hon är van vid både andra kaniner och katter och vill gärna ha en kaninkompis i sitt nya hem. Mini har fått sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär.
 
Priset för att adoptera Mini är 1000kr. 

Lilly - bokad

Stad: Stockholm (Johanneshov)

Ålder: född vecka 12 2019

Kön: Hona

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Lilly kom till Smådjurschansen i augusti 2020 på grund av allergi allergi. Hon köptes från en djuraffär och har bott i samma familj med sina systrar sen hon var en kaninunge, vilket fungerade jättebra och hon vill gärna få en eller flera kaninvänner i sitt nya hem. Lilly är ranglåg mot andra kaniner. Hon är väldigt snäll och lite försiktig. Hon tycker att vi människor är litet läskiga när vi rör oss i hennes närhet men väl i famnen eller i knät så trivs hon bra. Ännu bättre blir det om det också bjuds på något ätbart då Lilly är ett riktigt matvrak. Lilly är enkel att bära och klorna är enkla att klippa. Lilly bor just nu utomhus men har tidigare bott inomhus och hon verkar trivas bra med bägge. Lilly är van vid barn. Hon har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär i samband med kastrering. 

 
Priset för att adoptera Lilly är 1800 kr.