Kaniner honor

Jonna

Stad: Örebro

Ålder: okänd

Kön: hona

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Jonna kom till Smådjurschansen i augusti 2022 efter att tidigare under året dumpats utomhus. Personer som bor i området lämnade uppgifter om att Jonna tidigare haft ett hem men att hon sedan bara lämnats ute åt sitt öde. Hon väger 1,8 kg och är en spänstig och smidig liten tjej. Hon är av naturliga skäl ohanterad efter flera månader i den otrygga miljö hon tvingats bo i. Jonna håller sig numera nyfiket på lite avstånd från jourhemmet men kommer allt oftare fram och nosar på fötter och ben när jourmatte sitter på marken. Bjuds det på pellets eller andra godsaker går det att klappa henne försiktigt och hon tar godsaker ur handen. Jonna bor utomhus i jourhemmet tillsammans med Klöver och hon finner stor trygghet i hans lugna, sociala personlighet vilket gör att hon för var dag blir mer social och får tillit till jourhemmet. Det är möjligt att adoptera dem tillsammans om man så önskar. I framtida hem skulle Jonna trivas bäst som innekanin tillsammans med en eller flera trygga kaninkompisar där hon får möjlighet att successivt åter få tillit till människor. Jonna bör annars bo 100% rymningssäkert utomhus då hon är rymningsbenägen. Hon trivs som bäst när hon har möjlighet att hoppa upp och sitta på lite högre höjder. Jonna upplevs av jourhemmet som positivt nyfiken på andra kaniner och är inte dominant mot andra kaniner.
 
 
Priset för att adoptera Jonna är 1800 kr.

Doris

Stad: Sundbyberg

Ålder: okänd

Kön: hona

Kastrerad: kommer kastreras 13 december

Vaccinerad: ja

Doris kom till Smådjurschansen i juli 2022 efter att tidigare ägare lämnat henne i en taxi. Hon är en bestämd liten tjej som nu anpassat sig fint till sin nya miljö. Vi vet inte hur gammal Doris är men veterinären uppskattar hennes ålder till ca tre år. Hon är glad och nyfiken och enkel att ta hand om. Vi tror att hon skulle passa bra tillsammans med en annan kanin som inte är för dominant. Doris bor för närvarande inomhus men hon trivs väldigt bra även utomhus. Doris är helt rumsren och gnager inte på möbler och inredning.

 
Priset för att adoptera Doris är 1800 kr.

Tyra

Stad: Fagersta

Ålder: okänd men ung

Kön: hona

Kastrerad: adopteras okastrerad samt med kastreringskrav då hon är för ung för att kastreras

Vaccinerad: ja

Tyra kom till Smådjurschansen i september 2022 efter att Länsstyrelsen omhändertagit henne från vanvård. När hon kom till jourhemmet var hon väldigt undernärd men med rätt kost har hon nu börjat gå upp i vikt. Hon är en väldigt pigg och sprallig tjej som älskar att busa. Hon är väldigt social och umgås gärna med människor. Så fort man kommer in till henne så kollar hon först lite skeptiskt på en bakom toalettlådan men sedan när hon upptäcker vem det är så skuttar hon glatt fram och hoppar gärna upp i ens famn för att upptäcka allt. Hon är rädd för katterna i jourhemmet och skulle därför troligen inte trivas i ett hem med katter eller hundar. Hon är lätthanterlig och det är inget problem med att klippa klorna på henne. Tyra är nästan helt rumsren. Hon bor ute nu  men skulle även trivas med att bo inomhus
 
Priset för att adoptera Tyra är 1000 kr.

Bus

Stad: Göteborg (Mölndal)

Ålder: okänd

Kön: hona

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Bus kom till Smådjurschansen i november genom ett vanvårdsärende. Hon har blivit mer bekväm och nyfiken under den korta tid hon varit i jourhemmet. Bus är lite rädd av sig men verkligen en söt kanin.

 
Priset för att adoptera Bus är 1800 kr.

Misty

Stad: Uppsala (Knivsta)

Ålder: förmodligen född 2021

Kön: hona

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Misty kom till Smådjurschansen i november från ett vanvårdsärende. Hon är trevlig, lugn och lätt att hantera. Man får pussar på händerna när man kommer med något gott och Misty har en väldigt härlig personlighet. Mer info kommer när jourhemmet lärt känna henne lite bättre.

 
Priset för att adoptera Misty är 1800 kr.

Buffy

Stad: Göteborg

Ålder: född 2021/2020

Kön: hona

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Buffy kom till Smådjurschansen i november 2022 från ett vanvårdsärende. Hon är en nyfiken, social och fantastisk tjej som gör stora framsteg varje dag i jourhemmet – både gällande rumsrenhet och mänsklig kontakt. Buffy tycker mycket om att bli kliad på huvudet och den absoluta favoritsysslan är att gräva runt i höet. I jourhemmet bor Buffy inomhus.

 
Priset för att adoptera Buffy är 1800 kr.

Mary

Stad: Uppsala (Knivsta)

Ålder: förmodligen född 2021

Kön: hona

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Mary kom till Smådjurschansen i november 2022 från ett vanvårdsärende. Hon är pigg, nyfiken och enkel att hantera. Mary bor utomhus i jourhemmet men skulle trivas inne också. Mer info kommer när jourhemmet lärt känna henne lite bättre.

 
Priset för att adoptera Mary är 1800 kr.

Solo

Stad: Göteborg

Ålder: okänd

Kön: hona

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Solo är en kanin som under en tid har varit tvungen att kämpa för sin överlevnad utomhus. Det är svårt att avgöra hur länge hon har varit ensam, men när hon kom till Smådjurschansen i december 2022 var hon mager och trött. I jourhemmet visar Solo tillit och glädje över att få mat, vatten och en trygg plats att sova. Vid hantering är hon väldigt snäll – både vid kloklippning och när hon får hjälp att reda ut tovor. Hon bor idag i en bur som står öppen men hon har ännu inte vågat sig ut från den. Hon går på låda och är väldigt nyfiken av sig.

 
Priset för att adoptera Solo är 1800 kr.

Ronja - under utredning

Stad: Danderyd (Stockholm )

Ålder: född våren 2022

Kön: hona

Kastrerad: kommer kastreras 

Vaccinerad: kommer vaccineras

Ronja kom till Smådjurschansen i september 2022 efter att hon räddats från att bli skjuten. Hon har troligen inte fått den omvårdnad hon behövt då klorna var alldeles för långa när vi hämtade henne.
När hon kom till oss var Ronja ganska rädd men på bara några dagar är hon helt förändrad, nyfiken och modig. Hon älskar pellets och att gräva i sin grävlåda med sand. Ronja är väldigt framfusig när man kommer med mat i handen. Det går att träna bort dock.
Hon gillar ännu inte att bli klappad men är pigg och nyfiken så vi tror hon kommer öppna sig mer och mer nu när hon är i en trygg miljö. Hon är kontaktsökande och hoppar gärna upp i knät. Trots sin unga ålder har hon redan haft två kullar med ungar. Ena kullen har hon nyligen fått hos oss på Smådjurschansen.
I början vaktade hon sitt revir och sina ungar men nu har hon vant sig vid att vi hanterar ungarna och vi får utan problem städa och vara i hennes revir. Vi tror även att detta beteende kommer försvinna helt med kastrering.
Hon kan inte adopteras ut förrän ungarna har blivit flyttklara och Ronja har blivit kastrerad. Det går dock bra att redan nu lämna in intresseanmälan.
 
Priset för att adoptera Ronja är 1800 kr.

Elsa - under utredning

Stad: Eskilstuna

Ålder: okänd

Kön: hona

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Elsa kom till jourhemmet med tanke om att hon skulle vara sällskap till deras egna kanin, men tyvärr så går hon inte ihop med varken kaninen eller familjens hund, så hon letar nu efter sitt för alltid hem. Elsa är en fantastisk mysig och social tjej som alltid kommer fram och hälsar jourhemmet välkomna när de kommer hem. Hon älskar att mysa med hela familjen! Elsa är extremt nyfiken och skuttar gärna omkring i hela huset på upptäcktsfärd och har inte tuggat på något under sin tid i jourhemmet. Hon har verkligen charmat hela sin jourfamilj och är gärna med under familjehäng i soffan. Elsa bor inomhus i jourhemmet och är rumsren.
 
Priset för att adoptera Elsa är 1800 kr.