Kaniner honor

Miley

Stad: Örebro (Odensbacken)

Ålder: okänd men minst 1 år

Kön: hona

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Miley kom till Smådjurschansen i mars 2023 efter att Länsstyrelsen omhändertagit henne och ett antal andra kaniner från vanvård. Innan Miley och hennes vänner räddades bodde de många kaniner tillsammans på en alldeles för liten yta. De bodde i sitt eget och varandras avföring och eftersom de bodde så trångt har de bråkat mycket och skadat varandra. Miley har fått sin svans avbiten men det är läkt.

Miley är en belgisk jätte och är därmed väldigt stor. Hon är snäll och det går bra att hantera henne men hon är inte van vid människor och vill hålla sig på avstånd. Vi är säkra på att hon med tiden kommer lära sig att människor faktiskt inte är farliga. Miley bor just nu tillsammans med Selena, Lizzo och Iggy och kan adopteras med någon av dem om man önskar.
 
Priset för att adoptera Miley är 2200 kr.

Selena

Stad: Örebro (Odensbacken)

Ålder: okänd men minst 1 år

Kön: hona

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Selena kom till Smådjurschansen i mars 2023 efter att Länsstyrelsen omhändertagit henne och ett antal andra kaniner från vanvård. Innan Selena och hennes vänner räddades bodde de många kaniner tillsammans på en alldeles för liten yta. De bodde i sitt eget och varandras avföring och eftersom de bodde så trångt har de bråkat mycket och skadat varandra. Selena har fått sin svans avbiten men det är läkt.

Selena är en belgisk jätte och är därmed väldigt stor. Hon är snäll och det går bra att hantera henne men hon är inte van vid människor och vill hålla sig på avstånd. Vi är säkra på att hon med tiden kommer lära sig att människor faktiskt inte är farliga. Selena bor just nu tillsammans med Lizzo, Miley och Iggy och kan adopteras med någon av dem om man önskar.

 
Priset för att adoptera Selena är 2200 kr.

Tjofsan

Stad: Dalarna (Leksand)

Ålder: född maj 2022

Kön: hona

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja, 1/5-23

Tjofsan kom till Smådjurschansen i mars 2023 då hennes tidigare ägaren inte kunde ha kvar henne av privata anledningar. Hon bor utomhus i en stor hage med tillhörande öppen bur bredvid jourhemmets egna kaniner. Tjofsan vågade sig inte ut i hagen i början men efter att jourhemmet visade henne att det inte är något farligt springer hon nu ut och in hela tiden. Hon tycker väldigt mycket om att vara utomhus. Hon är långhårig och kräver viss omvårdnad.

Har i tidigare hem fått hjälp med kloklippning hos veterinär vilket har gått bra. Tjofsan är snäll vid hantering och tycker om att mysa. När jourhemmet närmar sig är hon nyfiken och vill gärna kolla vad de håller på med. Hon har inte haft några problem att bli buren och heller inte vid någon annan form av hantering har hon visat misstycke. Har trots sin unga ålder redan hunnit haft två kullar, men hon har enligt tidigare ägare varit en bra mamma vid båda gångerna och blivit lugnare efter dem.

 
Priset för att adoptera Sterling är 2200 kr.

Ronya

Stad: Örebro

Ålder: 2022-05-29

Kön: hona

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja, 14/3-23

Ronya kom till Smådjurschansen i februari 2023 då hennes familj inte längre ville ha kvar henne och skulle avsluta hennes liv. Ronya är en pigg och glad brud som gärna springer runt och upptäcker alla ytor som finns. Hon är något skygg mot människor vilket är något som jourhemmet jobbar på. När ingen är hemma känner hon sig trygg, springer runt och äter massa hö men när jourmatte kommer hem så springer hon och gömmer sig. Jourmatte gör dock hela tiden framsteg med Ronya, till exempel vågar hon numera ta mat ur handen och vågar komma fram från sitt gömställe efter att man varit i rummet ett tag. Ronya behöver komma till ett lugnt hem med en eller flera trygga artfränder. Hon bor inomhus i sitt jourhem och är rumsren.
 
Priset för att adoptera Ronya är 2200kr.

Wilma

Stad: Lindesberg

Ålder: okänd

Kön: hona

Kastrerad: ska kastreras 27/6

Vaccinerad: ska vaccineras 27/6

Wilma kom till Smådjurschansen i slutet av maj 2023 efter att hon hittats dumpad i ett skogsområde. Hon har snabbt funnit sig tillrätta i jourhemmet och är social men är inte van att bli hanterad. Wilma bor inne nu men skulle säkert trivas lika bra ute. Wilma är rumsren. Mer information om Wilma kommer när jourhemmet lärt känna henne lite bättre.
 
Priset för att adoptera Wilma är 2200kr.

Alfa

Stad: Örebro

Ålder: okänd

Kön: hona

Kastrerad: kommer kastreras 12/6

Vaccinerad: kommer vaccineras 12/6

Alfa kom till Smådjurschansen i slutet av april 2023 efter att hon tillsammans med 7 andra honor hittades dumpad i ett skogsområde i Stockholms län. Några av honorna var dräktiga och har fått ungar i sina jourhem men Alfa visade sig inte vara dräktig. Redan från dag ett i jourhemmet visade Alfa sin lugna, sociala och trygga personlighet. Hon är en framåt tjej som alltid nyfiket kommer och möter jourmatte i inhägnaden och hon älskar mat. Alfa är väldigt snäll i all hantering och gillar att bli klappad på när hon själv söker kontakt, ibland slutar hon helt att äta, blundar och bara njuter när jourmatte gosar med henne. I jourhemmet bor Alfa tillsammans med flera honor utomhus i en ombyggd lekstuga med tillhörande stor inhägnad. Alfa är medelhög i rang, varken dominant eller underlägsen och har funnit sig väl i gruppen. Då Alfa är en kanin med rexpäls som inte lämpar sig för vårt kalla vinterklimat så söker Alfa ett framtida hem som frigående inomhuskanin tillsammans med trevlig kaninkompis. I jourhemmet har Alfa inte träffat några andra djurarter men vi tror det skulle kunna fungera bra då hon har en mycket lugn och fantastisk personlighet. Hon är en helt underbar kanin.
 
Priset för att adoptera Alfa är 2200kr.

Doris

Stad: Stockholm (Midsommarkransen)

Ålder: född 2019-12-19

Kön: hona

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja, 29/6-22

Doris kom till Smådjurschansen i mars 2023 efter att hennes kaninkompis gått bort. Tidigare ägaren ville inte att hon ska bo själv men har ingen möjlighet att skaffa en ny kompis till henne. Doris har bott i flera hem, vid något tillfälle ska hon ha bott med andra kaniner. De behandlade henne illa, vilket ledde till en av flyttarna. Hon har även bott i barnfamilj med hund, men när hon hämtades av tidigare ägaren verkade hon vara rädd för hunden. Även katter skrämmer henne. Doris är rumsren och bor inomhus. Hon är lejonhuvad och kräver mycket pälsvård för att undvika att tovor bildas. Doris är en nyfiken social kanin med mycket energi. Hon vet vad hon vill och älskar att utforska nya platser och alla platser man kan ta sig upp på är spännande. Hon kommer fram när man ropar på henne. Hon pussas gärna och tycker att det är mysigt med gos på huvudet. Äppelgrenar tycker hon är riktigt mumsiga

 
Priset för att adoptera Doris är 2200 kr.

Jackie

Stad: Örebro (Odensbacken)

Ålder: född 2020-02-01

Kön: hona

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja, 24/5-23

Jackie kom till Smådjurschansen i maj 2023 på grund av att hennes gamla ägare skulle flytta. Hon bor frigående inomhus i jourhemmet och gjorde det även hos de förra ägarna.
 
Jackie är en matglad och nyfiken liten tjej men kan vara lite skygg innan hon lärt känna en. Hon älskar att ligga under soffor och sängar när hon vill ta de lugnt och vara ifred och är en intelligent liten kanin. Jackie är inte särskilt förtjust att bli upplyft men när man väl fått upp henne blir hon lugn. Förutom att bli upplyft har hon inga problem vid kloklipp eller borstning. Jackie är väldigt pigg och framåt när man väl lär känna henne. Hon älskar maskrosor och grönsaker och man blir väldigt populär om man kommer med det. Eftersom att hon är ganska lugn i sättet borde det inte vara några problem för henne att bo med barn. Det finns hundar i jourhemmet som Jackie har fått gå fram och lukta på och hon blir rädd när dom skäller men utöver det bryr hon sig inte så mycket om dem. Hon har ett ärr på nosen och på höger öra men hon påverkas inte av det. 
 
Mer information kommer när vi i Jourhemmet lärt känna henne bättre.
 
Priset för att adoptera Jackie är 2200 kr.

Sonya

Stad: Örebro

Ålder: född 2015/2016

Kön: hona

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja, 14/3-23

Sonya kom till Smådjurschansen i februari 2023 då hennes familj inte längre ville ha kvar henne och skulle avsluta hennes liv.
Sonya är en mysig och snäll tjej, hon är väldigt lugn av sig men samtidigt nyfiken. Hon tycker om att vara med och kolla på när man pysslar med annat och hon sitter gärna med i soffan på kvällarna och blir klappad. Sonya accepterar att bli buren och är rumsren. När hon kom till Smådjurschansen upptäcktes en knöl i hennes buk. Knölen var stor och satt i ena njuren som således opererades bort. Prover togs på njuren och visade inget malignt. Idag mår Sonya bra, hennes värden är bra och hon har inga bestående med efter att ha opererat bort ena njuren. 
 
Priset för att adoptera Sonya är 1800.

Majken

Stad: Stockholm (Upplands Väsby) och Dalarna (Leksand) under sommaren

Ålder: okänd, uppskattningsvis född i slutet av januari

Kön: hona

Kastrerad: adopteras okastrerad samt med kastreringskrav då hon är för ung för att kastreras

Vaccinerad: ja, 2/5-23

Majken kom till Smådjurschansen i april efter att en privatperson hittat henne övergiven på en parkering. Trots en tuff start i livet är Majken en modig och kontaktsökande liten dam på ca 1kg. Hon kom snabbt på plats i jourhemmet och visade tidigt att hon var redo för ett frigående liv genom att bli omedelbart rumsren. I jourhemmet har hon inte visat något intresse för att bita på möbler eller liknande. Majken är inte alls rädd för människor utan finner sig snällt vid att bli upplyft och att sitta i famnen, även om hon som de flesta kaniner föredrar att ha alla fyra tassar i marken. Skulle hon vara på upptäcksfärd finns det dock viktigare saker att fokusera på än gos med oss människor. Halt parkettgolv är inget problem, utan Majken tar sig glatt fram överallt när hon följer efter matte för att se vad det ska pysslas med. Majken är väldigt matglad och kommer snabbt springandes så fort något prasslar. Äpple och pellets är de största favoriterna, såklart tätt följt av maskrosblad. En grön blomsteräng är rena himmelriket att skutta runt på och att ta på/av sele och koppel är inget som helst bekymmer. I jourhemmet vilar gärna Majken ovanpå en utsiktsplats när hon inte är på golvet och gnager på äppelgrenar!
 
Priset för att adoptera Majken är 1000 kr.

Jonna - bokad

Stad: Lindesberg

Ålder: okänd

Kön: hona

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja, 21/9-22

Jonna kom till Smådjurschansen i augusti 2022 efter att tidigare under året dumpats utomhus. Personer som bor i området lämnade uppgifter om att Jonna tidigare haft ett hem men att hon sedan bara lämnats ute åt sitt öde. Hon väger 1,8 kg och är en spänstig och smidig liten tjej. Hon är av naturliga skäl ohanterad efter flera månader i den otrygga miljö hon tvingats bo i. Jonna håller sig numera nyfiket på lite avstånd från jourhemmet men kommer allt oftare fram och nosar på fötter och ben när jourmatte sitter på marken. Bjuds det på pellets eller andra godsaker går det att klappa henne försiktigt och hon tar godsaker ur handen. Jonna bor utomhus i jourhemmet tillsammans med Klöver och hon finner stor trygghet i hans lugna, sociala personlighet vilket gör att hon för var dag blir mer social och får tillit till jourhemmet. Det är möjligt att adoptera dem tillsammans om man så önskar. I framtida hem skulle Jonna trivas bäst som innekanin tillsammans med en eller flera trygga kaninkompisar där hon får möjlighet att successivt åter få tillit till människor. Jonna bör annars bo 100% rymningssäkert utomhus då hon är rymningsbenägen. Hon trivs som bäst när hon har möjlighet att hoppa upp och sitta på lite högre höjder. Jonna upplevs av jourhemmet som positivt nyfiken på andra kaniner och är inte dominant mot andra kaniner.
 
Priset för att adoptera Jonna är 1000 kr. Adopteras Jonna tillsammans med Klöver är priset för de båda 2000 kr.

Delta - (under utredning)

Stad: Örebro

Ålder: okänd men ung (max 6 månader vid infångandet i april -23)

Kön: hona

Kastrerad: kommer kastreras 12/6

Vaccinerad: kommer vaccineras 12/6

Delta kom till Smådjurschansen i april 2023 efter att hon tillsammans med 7 andra kaniner hittades dumpad i ett skogsområde i Stockholms län. Hon är en ung och nyfiken tjej, har funnit sig snabbt tillrätta i gruppen av 5 honor som hon bor tillsammans med utomhus i kaninhus och tillhörande inhägnad. Hon upplevs av jourhemmet som låg i rang och skuttar bara undan när de äldre honorna gruffar lite med varandra. Delta kommer fram och nosar på jourmatte, kommer säkert inom kort blomma ut och bli ännu mer social. Hon är väldigt snäll i all hantering. Delta kan trots sin unga ålder eventuellt vara dräktig och om så är fallet kan hon inte flytta förrän ungarna är minst 8 veckor, det går dock bra att göra intresseanmälan på henne ändå.
 
Priset för att adoptera Delta är 2200kr.

Gamma - bokad

Stad: Örebro

Ålder: okänd men ung (förmodligen under 1 år vid infångandet)

Kön: hona

Kastrerad: kommer kastreras 12/6

Vaccinerad: kommer vaccineras 12/6

Gamma kom till Smådjurschansen i april 2023 efter att hon tillsammans med 7 andra honor hittades dumpade i ett skogsområde i Stockholms län. Några av honorna visade sig vara dräktiga och har fått ungar i sina jourhem, Gamma visade sig inte vara dräktig. Hon bor nu utomhus i sitt jourhem tillsammans med fyra honor i kaninhus med tillhörande inhägnad. Gamma är en mycket vänlig, trygg, social men samtidigt på något sätt lite charmigt försiktig tjej som inte alls blir skrämd för liv och rörelse i sin omgivning. Kommer gärna fram tillsammans med de andra kaninerna, söker nyfiket kontakt med jourmatte och tycker om att bli klappad på. Älskar när det bjuds på godsaker och nosar ofta på jourmattes pelletsficka för att visa att hon gärna vill smaka. Gamma kommer väl överens med alla honor i hägnet, är låg i rang i gruppen utan att vara utanför eller utstött. Hon är också väldigt snäll i all hantering. I jourhemmet har Gamma inte träffat några andra djurarter. I framtida hem skulle Gamma troligtvis trivas såväl ute som inne, känns som en mysig tjej som anpassar sig till den omgivning hon befinner sig i och hon kommer med all säkerhet bli ännu mer tillgiven med tiden. Är verkligen en toppenkanin enligt jourmattes omdöme. Gamma väger ca 3kg så hon är en mellanstor kanin.
 
Priset för att adoptera Gamma är 2200kr.

Beta - bokad

Stad: Örebro

Ålder: okänd

Kön: hona

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja, 30/5

Beta kom till Smådjurschansen i april 2023 efter att hon tillsammans med 7 andra kaniner hittades dumpad i ett skogsområde i Stockholms län. Beta är nyfiken, söker kontakt med jourmatte, har en härlig uppsyn och personlighet. Är absolut inte rädd, går att klappa på när hon själv söker kontakt. Hon är väldigt snäll i all hantering. Vi är säkra på att hon kommer blomma ut ännu mer i jourhemmet inom kort. Beta kan eventuellt vara dräktig och om så är fallet kan hon inte flytta förrän ungarna är minst 8 veckor, det går dock bra att göra intresseanmälan på henne ändå.

 
Priset för att adoptera Beta är 2200 kr.

Zeta - bokad

Stad: Örebro (Odensbacken)

Ålder: okänd

Kön: hona

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja, 5/6-23

Zeta kom till Smådjurschansen i april 2023 efter att hon tillsammans med 7 andra kaniner hittades dumpad i ett skogsområde i Stockholms län. Zeta är lite försiktig av sig, men hon är väldigt snäll. Hon är nyfiken och hoppar gärna efter för att se vart jourhemmet är och vad de gör. Zeta kommer gärna fram och nosar och gillar att bli klappad. Hon bor idag inomhus och hon är till större delen av dagen frigående i flera av rummen i jourhemmet. Hon gillar att utforska och är på så vis orädd. Zeta bor idag i ett jourhem där två mindre barn finns, vilket går jättebra då hon är så snäll. Hon är dock lite rädd för höga ljud så hon skulle troligtvis trivas bättre med något äldre barn. Zeta gillar inte att bli buren och kloklippning är något vi övar på. Hon kommer med all säkerhet blomma ut ännu mer bara hon får lite tid på sig. Zeta är rumsren. Hon väger 2 kg. 
 
Priset för att adoptera Zeta är 2200kr.