Kaniner honor

Baileys

Stad: Stockholm (Saltsjö-Boo) samt Enköping under sommaren.

Ålder: Baileys är född 2020-12-22

Kön: hona

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Baileys kom till Smådjurschansen i juli 2021 på grund av allergi. Hon är från början köpt i en djuraffär. Baileys är till sättet en mild och snäll kanin som är mycket matglad. Hon är sedan tidigare van att bo inomhus men bor just nu utomhus och trivs bra även med det. Hennes päls kräver mycket pälsvård och av den anledningen är hon främst lämpad som innekanin såvida man inte vet med sig att man klarar av att sköta pälsen noggrant varje dag. Baileys biter inte på olämpliga saker så länge hon får grenar att gnaga på. Hon vill ha en kaninkompis i sitt framtida hem. Hon kommer att få sina kind-och framtänder kontrollerade av veterinär i samband med att hon kastreras. 
 
Priset för att adoptera Baileys är 1800 kr. 

Ahsoka

Stad: Uppsala

Ålder: okänd

Kön: hona

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Ahsoka kom till Smådjurschansen i juli 2021 efter att ha hittats dumpad utomhus. Hon hade stora tovor i nacken och ett jack i örat så vi gissar på att hon inte haft det så bra. Vi vet inte hur gammal hon är men vi gissar på att hon är ung, förmodligen ca 4 månader. Trots sin bakgrund är Ahsoka en nyfiken tjej, hon kommer gärna fram och äter ur handen samt blir klappad. Hon är riktigt busig och vill gärna utforska. Hon är en mästare på att bryta sig ut, hoppar över alla galler och sitter gärna på fönsterbrädan och tittar ut. Ahsoka skulle trivas både ute och inne men behöver en kaninkompis. Hon skulle trivas med en lugnare och blygare kanin som säkert skulle känna sig modigare i Ahsokas närvaro. Hon är inte rädd för något utan tvärtom väldigt nyfiken på jourhemmets hundar, sträcker sig gärna mot dem och tar emot stora, blöta hundpussar utan problem. Hon gillar aktivitetsleksaker, att behöva leta efter sitt godis samt att gnaga på kartong.

Priset för att adoptera Ahsoka är 1800kr. 

Zazza

Stad: Örebro

Ålder: född under våren 2021

Kön: hona

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Zazza kom till Smådjurschansen i juni 2021 efter att ha hittats dumpad tillsammans med andra kaniner i en kartong i skogen. Hon var vid upphittandet extremt mager, tovig och hade glanslös päls. Zazza var till en början rädd men är nu mer lugn och trygg även om hon helst håller sig lite på avstånd. Hon är snäll att hantera. Hon bor just nu utomhus men skulle troligtvis trivas även inomhus. Hennes päls kräver pälsvård. Zazza vill ha en kaninkompis i sitt framtida hem. Hon är eventuellt dräktig trots sin unga ålder och kan därför inte adopteras riktigt än, det går dock bra att lämna intresse på henne. Hon kommer att få sina fram-och kindtänder kontrollerade hos veterinär innan adoption. 
 
Priset för att adoptera Zazza är 1800 kr. 

Ruby

Stad: Stockholm (Nykvarn)

Ålder: född 2019-02-01

Kön: hona

Kastrerad: ja

Vaccinerad: kommer vaccineras

Ruby kom till Smådjurschansen i juli 2021 på grund av ändrade familjeförhållanden och flytt. Hennes förra familj köpte henne som kaninunge från en djurbutik. Hon bor just nu utomhus men är sedan tidigare van att bo frigående inne och är rumsren. Ruby är en snäll och trygg dvärgvädur som gärna blir klappad, att bli buren är dock mindre populärt. Hon kommer ofta fram för att be om någonting gott vid kylskåpet. I sitt framtida hem så vill Ruby ha en kaninkompis. Ruby kommer att få sina fram-och kindtänder kontrollerade av veterinär. 
 
Priset för att adoptera Ruby är 1800 kr. 

Margit

Stad: Stockholm (Handen)

Ålder: född november 2020

Kön: hona

Kastrerad: kommer kastreras 20/7

Vaccinerad: kommer vaccineras 20/7

Margit kom till Smådjurschansen i juni 2021 efter att ha omhändertagits ifrån ostabila hemförhållanden. Vi vet inte vad hon utsatts för men det har, enligt uppgift, lett till att hon gjort utfall och börjat bete sig utåtagerande. Detta syns det dock inte mycket av hos jourhemmet utan Margit har uppvisat en väldigt aktiv och nyfiken sida. Hon var dock överviktig när hon kom så hon går nu på en strikt diet. Margit utforskar med lätthet allt och när hon får möjlighet att gå in komma in (hon bor utomhus) så har hon inga problem att skutta på golvet, att hoppa upp på saker eller liknande. Margit tycker än så länge att människor är lite läskiga och kan bli rädd då man rör sig och hon går då och gömmer sig. Detta är något som jourhemmet arbetar på och Margit har gjort stora framsteg under tiden i jourhemmetHon är så gott som rumsren. Margit vill komma till dig som vill ha en kanin med mycket energi samt önskar hon få en kompis som hon kan göra upptåg med.Hon kommer få sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär i samband med att hon kastreras. 
 
Priset för att adoptera Margit är 1800 kr. 

Zizzi - har intresse

Stad: Örebro

Ålder: född under våren 2021

Kön: hona

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Zizzi kom till Smådjurschansen i juni 2021 efter att ha hittats dumpad tillsammans med andra kaniner i en kartong i skogen. Hon var vid upphittandet extremt mager, tovig och hade fläckvis avsaknad av päls. Trots detta är Zizzi en pigg, nyfiken och levnadsglad kanin. Hon ä snäll att hantera. Hon bor just nu utomhus men skulle troligtvis trivas även inomhus. Hennes päls kräver pälsvård. Zizzi vill ha en kaninkompis i sitt framtida hem. Hon är eventuellt dräktig trots sin unga ålder och kan därför inte adopteras riktigt än, det går dock bra att lämna intresse på henne. Hon kommer att få sina fram-och kindtänder kontrollerade hos veterinär innan adoption. 
 
Priset för att adoptera Zizzi är 1800 kr. 
 

Doris

Stad: Borås (Gånghester)

Ålder: 2018-07-20

Kön: hona

Kastrerad: ja

Vaccinerad: kommer vaccineras

Doris kom till Smådjurschansen i juli 2021 på grund av ändrade förutsättningar i hennes familj vilket medförde att de valde att inte behålla henne. Hon bor i dagsläget med Dini och Jason och kan adopteras tillsammans med dem eller till ett hem där hon får en annan kaninkompis. Doris är en försiktig tjej som dock är väldigt vänlig. Mot de andra kaninerna är hon en ganska bestämd dam som vet hur hon vill ha det. Hon älskar att gräva och kommer gärna fram och hälsar, speciellt om man har något gott med sig. Hon är inte speciellt förtjust i att bli hanterad men man kan få klappa henne lite på huvudet ibland. Hon kan grunderna i targetträning. Doris är av rasen dvärghare och är en aktiv, rolig kanin att titta på men som är typiskt för just den rasen så är hon rätt så lättskrämd. Hon bor just nu utomhus men har tidigare bott som innekanin och trivs bra med båda delarna. I dagsläget är Doris ingen knäkanin och kommer troligtvis aldrig att bli det. Doris kommer att få sina kind-och framtänder kontrollerade av veterinär i samband med att hon vaccineras. 
 
Priset för att adoptera Doris är 1800 kr. 

Nora

Stad: Örebro

Ålder: okänd

Kön: hona

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Nora kom till Smådjurschansen i juli 2021 efter att ha omhändertagits från ett hem där hon inte fick den omvårdad hon behöver. När Nora kom till oss bodde hon tillsammans med en okastrerad hane och därav finns det en stor risk att Nora är dräktig. Nora är ett lättsam tjej. Hon är bestämd och självsäker, vet vad hon vill. Hon är snäll och lätt att hantera. Nora fungerar bra med barn. Hon kommer få sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär innan adoption. 

Priset för att adoptera Nora är 1800 kr. 

Meya

Stad: Stockholm

Ålder: okänd

Kön: hona

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Meya kom till Smådjurschansen i april 2021. Hon hade dumpats vid infarten till ett stall tillsammans med sin kompis. Det är svårt att veta vad Meya tidigare varit med om men när hon kom till jourhemmet var hon skygg och ovan vid kontakt med människor. Meya har fortfarande en bit kvar till att bli en social kanin men hon är på god väg. Hon är väldigt nyfiken och verkar vilja få kontakt. Hon kan komma fram och nosa men gör man hastiga rörelser skuttar hon snabbt iväg. Ger man henne tid och kärlek tror vi att hon snabbt kommer gå från skygg till trygg. Hon är väldigt snäll att både bära och klappa. Meya älskar att få vara utomhus och att gräva är det bästa hon vet.
 
Priset för att adoptera Meya är 1800 kr. 

Lilla Hjärtat

Stad: Örebro (Lindesberg)

Ålder: Lilla Hjärtats ålder är okänd men troligtvis är hon ung.

Kön: hona

Kastrerade: kommer kastreras

Vaccinerade: kommer vaccineras

Lilla Hjärtat var hemlös och fångades in av Smådjurschansen i februari 2021. När hon kom till jourhemmet var hon väldigt rädd men har sakta men säkert börjat känna sig mer trygg och utforskar sin omgivning med försiktighet. Lilla Hjärtat är dock fortfarande lättskrämd och de behöver därför komma till ett lugnt hem utan andra djur och barn. Hon är trots detta en mycket snäll och nyfiken liten tjej. I sitt framtida hem vill hon bo frigående inomhus eller stort utomhus tillsammans med minst en artfrände. Hon kommer att få sina kind-och framtänder kontrollerade av veterinär. 
 
Priset för att adoptera Lilla Hjärtat är 1800 kr

Rut - bokad

Stad: Örebro

Ålder: Rut uppskattas vara mellan 6 – 12 månader gammal

Kön: hona

Kastrerade: kommer kastreras 21/6

Vaccinerade: kommer vaccineras 21/6

Rut kom till Smådjurschansen i maj 2021 efter att ha blivit dumpad av tidigare ägare och hittades vid ett gammalt torp av snälla privatpersoner. Rut är en mysig och trygg kanin. Hon tycker mycket om klappar och har inga problem med att bli lyft. Hon är en väldigt snäll kanin som gärna delar ut pussar. Rut är väldigt nyfiken av sig och vill undersöka allt i sin omgivning. Hon är en klättrare som tycker om att sitta högt upp och hålla utsikt. Hon hoppar gärna upp och sätter sig på din axel om du sitter ner hos henne. Rut bor utomhus just nu men vid de tillfällen hon varit inomhus har hon älskat det. Rut vill ha kaninkompis i sitt framtida hem. Hon har fått sina fram-och kindtänder kontrollerade av veterinär.
 
Priset för att adoptera Rut är 1800 kr.
 

Mango-Grey - bokad

Stad: Stockholm (Spånga)

Ålder: född 2020-06-08

Kön: hona

Kastrerade: kommer kastreras

Vaccinerade: kommer vaccineras

Mango-Grey kom till Smådjurschansen i maj 2021 då hennes ägare inte hade möjlighet att ha kvar henne. Hon har bott i samma familj sen hon var bebis. Hon är van att bo inne, är rumsren och är en kanin som kräver pälsvård. Mango-Grey är van vid barn samt vill gärna ha en kaninkompis i sitt framtida hem. Hon är en trygg och avslappnad kanin som ofta ligger uträckt och vilar eller sover mitt på golvet. Hon är orädd och nyfiken, dock ej van att bli buren men hoppar gärna upp i knät eller soffan för att bli klappad. Mango-Grey kommer att få sina fram-och kindtänder kontrollerade av veterinär i samband med kastrering. 
 
Priset för att adoptera Mango-Grey är 1800 kr. 
 

Babsan - bokad

Stad: Göteborg

Ålder: född juni 2020

Kön: hona

Kastrerade: kommer kastreras

Vaccinerade: kommer vaccineras

Babsan kom till Smådjurschansen i april 2020 på grund av att hon inte gick ihop med familjens andra kaniner. I Babsans tidigare hem fanns det hund och barn så detta är Babsan van vid. Enligt förra ägaren gillar Babsan att vara ute och är duktig på att hoppa över hinder. Babsan är rumsren och hon börjar försiktigt lära känna sin nya miljö i jourhemmet. Mer info om Babsan kommer snart. Babsan kommer få sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär i samband med att hon kastreras. 
 
Priset för att adoptera Babsan är 1800 kr

Theodora - bokad

Stad: Falun

Ålder: ca 1 år gammal

Kön: hona

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Theodora kom till Smådjurschansen i november 2020 efter att ha hittats övergiven i en liten, smutsig transportbur i en trappuppgång. Hon är en väldigt försiktig liten tjej som är nyfiken på sin miljö. Hon smyger långsamt runt och utforskar hemmet  innan hon blir bekväm. Theo, som hon kallas i jourhemmet, behöver en familj som har tålamodet att låta henne ta sin tid för att slappna av, hon gillar inte när man tränger sig på. När hon väl kommit ut ur sitt skal så följer hon gärna med till köket när du hämtar mat, lägger sig gärna och brer ut sig nedanför soffan och bjuder gärna både på glädjeskutt och glädjerus.Theodora låter sig bli klappad ibland men det verkar som att hon har blivit lite rädd för händer på grund av tidigare hantering. Hon vill gärna ha en kaninkompis som hon kan vara med. Efter lite träning är hon även rumsren. Hon bor just nu inomhus. Theo kommer få sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär i samband med kastrering.

 

Priset för att adoptera Theodora är 1800 kr. 

Joy - bokad

Stad: Örebro (Hampetorp)

Ålder: född sommaren 2020

Kön: Hona

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Joy kom till Smådjurschansen i februari 2021 då hennes tidigare ägare inte ville ha kvar henne och skulle slå ihjäl henne. Joy är en trevlig kanin som är jättesnäll i all hantering. Hon är en blandraskanin av större storlek. Hon är mycket snäll och nyfiken. Även om hon inte är van vid att ha människor runt sig så vänjer hon sig snabbt och har redan börjat komma fram och nosa på jourmatte. Joy är van vid att bo med andra kaniner och vill få minst en kaninkompis i sitt nya hem. Just nu bor hon utomhus. Joy är eventuellt dräktig varför hon inte kommer vara redo att flytta till ett nytt hem på ett par månader. Det går dock bra att boka henne. Mer info kommer när vi lärt känna Joy. Hon kommer få sina fram-och kindtänder kontrollerade av veterinär i samband med kastrering.

Priset för att adoptera Joy är 1800kr

Mimi - bokad

Stad: Stockholm (Rågsved)

Ålder: född 2020-10-18

Kön: Hona

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Mimi kom till Smådjurschansen i mars 2021 då hennes ägare inte kunde ha kvar henne på grund av allergi. Mimi köptes i en djuraffär när hon var liten. Hon är en kärleksfull kanin som har en lugn personlighet samtidigt som hon är livlig och aktiv. Hon är van vid småbarn. Hon är van att bo inomhus men skulle troligen trivas även som utekanin. Mimi vill ha minst en kaninkompis i sitt framtida hem. Hon kommer att få sina fram-och kindtänder kontrollerade av veterinär i samband med kastreringen. 
 
Prist för att adoptera Mimi är 1800 kr. 

Reebok - bokad

Stad: Örebro

Ålder: född 2020-07

Kön: hona

Kastrerad: kommer kastreras 30/3

Vaccinerad: ja

Reebok var hemlös som kaninunge och tillsammans med sina syskon fångades hon i september in av Smådjurschansen. De var då ca 3-4v gamla, helt hjälplösa och försvarslösa ute i den park där de hittades. Några av ungarna som fångades in var undernärda och magra och överlevde tyvärr inte. Lilla Reebok var dock en av de ungar som var mest välmående. Reebok bor idag utomhus i ett kaninhus i flera våningar med tillhörande inhägnad. Reebok är social, nyfiken och gillar att bli klappad på. Hon kommer fram och undersöker när jourmatte städar kaninhuset och vill gärna vara med. Hon går även bra att hålla i famnen men blir lätt rastlös då hon fortfarande är så ung. Reebok har en liten defekt/tidigare skada på nosen vilken är undersökt av veterinär och det är inget som påverkar henneReebok skulle trivas bäst som innekanin då hon är en social tjej som gillar att vara med. Hon behöver en trygg kaninkompis i sitt nya hem. Hon har fått sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär. 
 
Priset för att adoptera Reebok är 1800kr.

Kenza - bokad

Stad: Uppsala

Ålder: 2016-06-15

Kön: hona

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Kenza kom till Smådjurschansen i mars 2021 då hennes ägare inte hade tiden för henne längre. Kenza köptes när hon var 7 månader, hennes familj hade då sett henne på annons där hon satt i en liten bur med 4-5 andra ungkaniner och hade ingenting i buren förutom en matskål och två vattenflaskor. Kenza var då väldigt underviktig, skygg och aggressiv samt rädd för män. Innan Kenza kom till oss på Smådjurschansen så bodde hon ensam i en bur vilket hade resulterat i en lite försiktig tjej. Till en början höll hon sig mest på ett och samma ställe men inom en vecka började hennes självförtroende växa. Hon hoppar nu fram till oss så fort vi kommer in i rummet. Hon älskar godis och klappar. Efter en mysstund betalar hon tillbaka med pussar på dina händer. Plötsliga ljud och rörelser kan vara lite läskigt men hon lugnar snabbt ner sig när hon märker att inget farligt händer. Hon har inte visat några aggressiva tendenser, inte ens när hon har blivit skrämd. Kenza vill komma till någon som kan fortsätta ge henne en lugn miljö där hon kan känna sig säker. Hon älskar sällskap och vill gärna ha en kaninkompis i sitt nya hem. Kenza är van att bo inomhus men skulle troligen trivas ute också. Kenza kommer få sina kind-och framtänder kontrollerade av veterinär i samband med kastrering. 
 
Priset för att adoptera Kenza är 1800 kr. 

Nike - bokad

Stad: Örebro

Ålder: född 2020-07

Kön: hona

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: ja

Nike är född hemlös och fångades in av Smådjurschansen i september 2020 då hon var cirka 5-6 veckor gammal. Hon bodde under ett skjul och hela området skulle rivas och bli en byggarbetsplats. Nike bodde sedan i jourhem inomhus under hösten och utvecklades från en rädd, förvildad kanin till att bli mer trygg och nyfiken. Efter att hon vuxit till sig lite så flyttade hon ut för att bo tillsammans med annan kanin i stor inhägnad under vintern och blev då lite mer skygg. Nu har Nike åter flyttat in och gör snabbt framsteg och har börjat utforska omgivningen. Hon är en aktiv, mycket spänstig och smidig tjej som älskar att skutta runt och gärna hoppa upp på saker så som soffan, ovanpå buren och liknande. Nike utvecklas från dag till dag, än så länge är hon lite rädd och skuttar in i buren om man gör snabba rörelser. Dock tar Nikes nyfikenhet snabbt över och hon kan inte låta bli att komma fram och nosa. Hon bör inte bo med mindre barn. Nike blir lite rastlös av att sitta i famnen men accepterar det under kortare stunder. I sitt framtida hem måste Nike ha minst en trygg och stabil artfrände att ty sig till. Nike tyr sig mycket till andra kaniner i jourhemmet och de gör henne lugnare. Bor hon inomhus är chanserna stora att hon blir riktigt social. Nike är helt enkelt en supersöt, lite ängslig kanintjej som väntar på sitt alldeles egna hem där hon får chansen att blomma ut. Nike har fått sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär.
 
Priset för att adoptera Nike är 1800kr.

Beata - bokad

Stad: Stockholm (Huddinge)

Ålder: uppskattas vara född våren 2019

Kön: hona

Kastrerad: kommer kastreras 5/5

Vaccinerad: kommer vaccineras 5/5

Chipmärkt: ja

Beata kom till Smådjurschansen i mars 2021 via en av polisens uppstallningsplatser där hon varit i cirka två månader efter att ha hittats hemlös. Beata upplevs redan nu vara en modig tjej som direkt tog sig nyfiket ur transportburen och började reka av omgivningen. Hon är inte främmande eller rädd för närhet om man rör sig lugnt och sansat kring henne. Hon tar sig nyfiket fram och nosar på en om man sträcker ut handen. Hon har ännu inte visat intresse till att ta egen kontakt. Beata bor just nu utomhus men skulle troligen trivas inne också. Hon vill ha en kaninkompis i sitt framtida hem. Hon kommer få fram-och kindtänder kontrollerade av veterinär i samband med kastrering.
 
Priset för att adoptera Beata är 1800 kr.
 

Hedvig - bokad

Stad: Lindesberg

Ålder: född 2019

Kön: hona

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Chipmärkt: ja

Hedvig kom till Smådjurschansen i mars 2021 då hennes ägare inte kunde ha kvar henne på grund av sjukdom. Hedvig är en glad tjej med mycket spring i benen som gillar att vara med där allt händer. Hon bjuder gärna på massa glädje skutt och glädjerace varje dag. Hedvig gosar bara på sina egna villkor vilket inte är ofta men hon delar gärna ut pussar. Hon är van att bo frigående inomhus men skulle säkert trivas lika bra utomhus. Hedvig är rumsren. Hon kommer få sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär i samband med kastrering. 
 
Priset för att adoptera Hedvig är 1800 kr.

Tess - bokad

Stad: Stockholm (Sköndal)

Ålder: född 2018-06-04

Kön: hona

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Tess kom till Smådjurschansen i mars 2020 då hennes ägare inte längre kunde ha kvar henne. Tess har de senaste två åren bott hos en fodervärd till ägaren där hon utvecklat revirmarkerande beteende som yttrar sig i att hon springer mot dig när du öppnar buren, detta bör dock försvinna nu när hon inte längre stängs in i bur i kombination med att hon kommer bli kastrerad. Tess är för övrigt en mysig och snäll kanin som tycker om att gosa. Hon behöver dock bygga upp sin tillit till människor igen. Tess är van vid hundar och hon vill ha en kaninkompis i sitt framtida hem. Hon tycker det är kul att hoppa samt gå på promenader i sele. Mer info om Tess kommer när vi har lärt känna henne. Hon trivs både som ute och innekanin. Tess kommer att få sina kind-och framtänder kontrollerade av veterinär i samband med kastrering. 
 
Priset för att adoptera Tess är 1800 kr. 

Caramelle - bokad

Stad: Västerås

Ålder: född i april 2019

Kön: hona

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Caramelle kommer från en privatperson som inte kunde ha kvar henne. Hon är en väldigt pigg och nyfiken kanin som gärna hoppar runt och undersöker sin omgivning. Hon älskar mat av alla slag, framförallt pellets. Caramelle skulle trivas både inomhus eller utomhus så länge hon har möjlighet att gräva (exempelvis en grävlåda). Hon är en mycket social kanin som alltid möter sin jourfamilj i dörröppningen när de kommer in till hennes rum. Caramelle har fått sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär.

Priset för att adoptera Caramelle är 1800kr. 

Ronja - bokad

Stad: Karlskoga

Ålder: Ronja uppskattas vara mellan 6 – 12 månader gammal

Kön: hona

Kastrerade: kommer kastreras

Vaccinerade: kommer vaccineras

Ronja kom till Smådjurschansen i maj 2021. Hon hittades hemlös utomhus och lämnades in till Smådjurschansen. Ronja är en lugn och försiktig kanin men vill gärna ha en kompis i sitt framtida hem. Hon är mycket gosig och springer fram och möter dig när du kommer. Mer info om Ronja kommer inom kort. 

 
Priset för att adoptera Ronja är 1800 kr

Alice - bokad

Stad: Mariefred

Ålder: född 2020-08-26

Kön: hona

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Alice kom till Smådjurschansen i maj 2021 då det inte fungerade i hennes förra familj där hon bodde i endast en månad. Hon köptes ursprungligen från en uppfödare. Alice är en van utekanin men skulle troligtvis trivas även inomhus. Hon vill ha en kaninkompis i sitt framtida hem. Alice är nyfiken och kommer gärna fram till öppningen när man öppnar hennes hem. Klappar tillåter hon så länge det sker på hennes villkor men hon tycker inte att det är speciellt kul att bli buren. Klippa klorna är inga problem. Hon kommer att få sina fram-och kindtänder kontrollerade av veterinär i samband med kastreringen.
 
Priset för att adoptera Alice är 1800 kr. 

Margot - bokad

Stad: Örebro

Ålder: okänd

Kön: hona

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

 Margot fångades in av Smådjurschansen i maj 2021 efter att ha varit hemlös en längre tid. Hon är en snäll men lättskrämd och ängslig kanin då hon ännu inte riktigt vant sig vid ett liv med människor i sin närhet. Vi vill därför att Margot i sitt framtida hem ska få bo tillsammans med minst en lugn, trygg och stabil artfrände som kan få henne att bli mer självsäker. Margot kommer få sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär innan adoption. 
 
Priset för att adoptera Margot är 1800 kr. 

Dini - bokad

Stad: Borås (Gånghester)

Ålder: född 2018-11-20

Kön: hona

Kastrerad: ja

Vaccinerad: kommer vaccineras

Dini kom till Smådjurschansen i juli 2021 på grund av ändrade förutsättningar som gjorde att hennes familj valde att inte behålla henne. Hon bor i dagsläget tillsammans med Doris och Jason och kan adopteras med dem eller till ett hem där hon får en annan kaninkompis. Hon är ranglåg samt mycket vänlig och gullig. Hon har en härlig lekfull personlighet, älskar allt ätbart och kan grunderna i targetträning. Hon är inte speciellt förtjust i att bli hanterad men hon kan tänka sig att bli klappad av personer hon känner väl. Dini är av rasen dvärghare och är en aktiv och rolig kanin att titta på men som så många kaniner av den rasen så är hon lite känslig för ljud och är överlag lite räddare än kaniner av andra raser. Hon bor just nu utomhus men har tidigare bott som innekanin och trivs bra med båda delarna. I dagsläget är Dini ingen knäkanin och kommer troligtvis aldrig att bli det. Dini kommer att få sina kind-och framtänder kontrollerade av veterinär i samband med att hon vaccineras. 
 
Priset för att adoptera Dini är 1800 kr. 

Mynta - bokad

Stad: Stockholm (Bålsta)

Ålder: Mynta är född 2015

Kön: hona

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja 

Chipmärkt: ja

Mynta kom till Smådjurschansen 2019 och är den av våra honkaniner som väntat längst på att bli adopterad. Hon bor för tillfället tillsammans med en hane men dessa två verkar inte trivs så bra ihop och verkar inte heller få ut så mycket av varandra varför vi anser att Mynta ska få chansen att komma till en ny kompis. Mynta är nyfiken och kommer gärna fram och luktar på dina händer och hälsar. Hon är till en början restriktiv med att bli klappad men om man har tålamod och bjuder på lite gott när man är hos henne så får man snart klappa henne i pannan. Mynta bor just nu utomhus men bodde tidigare inomhus. Hon verkar trivas både inne och ute. Hon gillar dock att gå på äventyr så en varierad miljö vore bra till denna fröken. Mynta är en lejonhuvad dvärgkanin och har en lättskött päls. Hon behöver bli borstad under fällning men det finns inget behov utav klippning. Myntas fram- och kindtänder är kontrollerade hos veterinär. Mynta älskar persilja och har snabbt förstått grejen med klickerträning. 

 

Priset för att adoptera Mynta är 1800 kr. 

Lilja - bokad

Stad: Uppsala (Bålsta)

Ålder: Lilja är född 2020-03-25

Kön: hona

Kastrerad: ja

Vaccinerad: kommer vaccineras

Lilja kom till Smådjurschansen i juli 2021 då hon riskerade avlivning. Hon har i sina tidigare två hem ej fungerat tillsammans med de andra kaninerna vilket är anledningen till att hon riskerade avlivning. Vi tror dock att det mer har handlat om felaktiga ihopsättningar samt för liten yta än att Lilja inte kan bo med andra kaniner. Med rätt förutsättningat tror vi att Lilja, precis som alla andra kaniner, kommer kunna få en eller flera artfränder. Lilja är en dvärgvädur med härstamningsbevis. Hon är otroligt social, framåt, gosig, lugn och van vid barn. Hon trivs med att bo både inne och ute. Lilja kommer att få sina fram-och kindtänder kontrollerade av veterinär. 
 
Priset för att adoptera Lilja är 1800 kr.