Kaniner honor

Asli

Stad: Stockholm ( Hägersten )

Ålder: född Juli 2018

Kön: hona

Kastrerad: kommer kastreras 17/1

Vaccinerad: kommer vaccineras 17/1

Asli kom till Smådjurschansen i november 2021 eftersom hennes tidigare ägare inte kunde behålla henne på grund av ändrade familjeförhållanden. Hon är en snäll och nyfiken kanin, dock lite reserverad än så länge och vill inte gärna bli lyft. Asli bor frigående inomhus och är rumsren. Hon är sedan tidigare van att bo med andra kaniner. Mer information kommer när vi lärt känna henne bättre.
 
Priset för att adoptera Asli är 1800 kr.

Lola

Stad: Fritsla

Ålder: född vintern 2020

Kön: hona

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Lola kom till Smådjurschansen i augusti 2021 då hennes familj inte kunde ha kvar henne på grund av flytt. Lola är väldigt nyfiken men ibland lite blyg då hennes syster som hon tidigare bodde med inte var så snäll mot henne och Lola har därmed inte vågat ta plats. Numera bor Lola själv och gör stora framsteg och utveckling när det kommer till att våga ta för sig. Hon vill vara med och se allt som händer runt henne och klättrar gärna upp och nosar och slickar på ens hand. Hon är genomsnäll och vill aldrig något ont. Lolas jourhem tränar mycket på att få Lola att bli tryggare med att bli lyft och det går oftast bra då hon varje gång inser att det var rätt mysigt. Lola är en rang hög dam i kontakt med andra kaniner. Därför måste man läsa på ordentligt och ha mycket tålamod innan man gör en ihop sättning med Lola
 
Priset för att adoptera Lola är 1800 kr

Anastasia

Stad: Borås

Ålder: född hösten 2019

Kön: hona

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Anastasia kom till Smådjurschansen i november 2021 efter att ha blivit räddad från vanvård samt hotats med att avlivas. Anastasia bor för nuvarande med sin dotter Angelica men adopteras ensam då de inte verkar trivas tillsammans. Hon är en ranghög hona på över 3 kg. Hon är nyfiken, aktiv, framåt, trygg och bekväm med människor, inklusive barn. Hon står ofta på baktassarna och observerar världen. Anastasia är lätt att hantera då hon har tillit till människor och gillar klappar. Hennes favoritaktivitet är att gräva och hon har kommit igång bra med toalådan i jourhemmet. Hon bor utomhus.
 
Priset för att adoptera Anastasia är 1800 kr. 

Angelica

Stad: Borås

Ålder: född Augusti 2020

Kön: hona

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Angelica kom till Smådjurschansen i November 2021 efter att ha blivit räddad från vanvård samt hotats med att avlivas. Hon verkar vara en ranglåg hona. Hon bor i dagsläget tillsammans med sin mamma Anastasia men de verkar inte trivas tillsammans. Angelica är en snäll och lugn tjej. Om man har med sig något gott att äta till henne kommer hon gärna fram och hälsar. Hon uppskattar klappar och är rumsren. Angelica är van vid barn och tycker om att gräva och hoppa. Angelica bor utomhus i sitt jourhem och där tycker hon mycket om att utforska sin omgivning.
 
Priset för att adoptera Angelica är 1800 kr. 

Juni

Stad: Stockholm

Ålder: Född 2014-04-05

Kön: hona

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Juni kom till Smådjurschansen i november 2021 då hennes kaninkompis gick bort och familjen kände att Juni skulle få det bättre i ett nytt hem med kaninkompis, tid och intresse. Juni har bott utomhus och är van vid barn och andra kaniner. Hon bor just nu inomhus, men vi ser gärna att det finns möjlighet för henne att få vara utomhus i sitt nya hem. Juni är en lugn dam, lite avvaktande men tycker om att bli klappad. 
 
Priset för att adoptera Juni är 1000 kr. 

Hawis - har intresse

Stad: Stockholm (Nykvarn)

Ålder: född 2020-01-17

Kön: hona

Kastrerad: kommer kastreras 4/1

Vaccinerad: ja

Hawis är en gotlandskanin som kom till Smådjurschansen efter att hon dumpats i ett bostadsområde när hennes familj tröttnat på henne. Grannarna tyckte såklart synd om Hawis och såg därför till att hon blev omhändertagen. Hawis är väldigt snäll och det är inga problem att lyfta och hantera henne. Hon tycker väldigt mycket om att bli kliad på pannan och öronen. Hawis bor just nu utomhus men skulle nog passa även som innekanin. Hon gör alla sina behov i sin låda. Hon gillar att skutta fritt i inhägnad trädgård och skuttar gärna efter sin jourfamilj för att se vad de gör. När det är dags att gå in är det bara att skramla lite med pelletsburken så kommer hon på en gång.

 
Priset för att adoptera Hawis är 1800 kr. 

Elsa

Stad: Örebro

Ålder: okänd

Kön: hona

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Elsa kom till Smådjurschansen i november 2021 efter att hon hittats dumpad utomhus. Hon är en ras av större storlek. Elsa är nyfiken och utforskar gärna miljön runt omkring henne. Hon tycker om att gosa och att umgås med sin jourfamilj. Elsa bor inomhus i jourhemmet och tycker att det hala golvet är lite läskigt fortfarande. Hon är jätteduktig med familjens småbarn och umgås gärna med dem. Hon är otroligt lugn och tålmodig med barnen. Elsa är helt rumsren och har varit det sedan den dagen hon kom till Smådjurchansen. Elsa bor just nu inomhus. 
 
Priset för att adoptera Elsa är 1800 kr. 

Milly

Stad: Örebro

Ålder:  född april/maj 2021

Kön: hona

Kastrerad: kommer kastreras 6/12

Vaccinerad: kommer vaccineras 6/12

 
Milly kom till smådjurschansen i början av oktober 2021. Hon är infångad av smådjurschansen efter att vi mottagit tips från privatpersoner om en par kaniner som setts hemlös på en villagata under en längre tid. Milly fångades in tillsammans med då okastrerade Samuel och födde 7 stycken dödfödda ungar några veckor senare. I sitt jourhem så bor Milly bor utomhus men skulle trivas minst lika bra med att bo inomhus. Hon är en mycket social, trygg och nyfiken tjej som gärna håller sig nära jourmatte när tillfälle ges. Milly tycker om att nyfiket utforska hö och halmpåsar när det städas i hennes inhägnad. Hon är lätt att lyfta upp och hålla i famnen och gillar också oftast att bli klappad. Vi upplever henne som vänligt inställd gentemot andra kaniner. 
 
Priset för att adoptera Milly är 1800 kr.
 
 

Millie - har intresse

Stad: Uppsala

Ålder: född 2019-07-16

Kön: hona

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Millie kom till Smådjurschansen i november 2021 då hennes familj lämnade in henne då hennes kaninkompis gått bort. Dock brukade denna kanin bita Millie så det är viktigt med en snäll kaninkompis i hennes framtida hem. Hon är född hos uppfödare och är en lejonhuvad (möjligtvis blandat med hermelin) så hon kräver pälsvård. Millie är en blyg och nyfiken liten tjej som gärna tar saker i sin egen takt. Hon knastrar glatt när man klappar henne, speciellt på huvudet som verkar vara favoritplatsen. Hon tycker det är lite obehagligt att bli buren och att få klorna klippta men det brukar gå bra med lite tålamod. Hon bor inomhus och är rumsren. 
 
Priset för att adoptera Millie är 1800 kr. 

Märta

Stad: Uppsala

Ålder:  okänd, troligtvis ung

Kön: hona

Kastrerad: Kommer kastreras

Vaccinerad: Kommer vaccineras

Märta kom till Smådjurschansen i november 2021 efter att ha blivit upphittad i skogen, troligtvis dumpad då ingen har meddelat att de saknar henne. Märta är van vid hantering och är en framåt, nyfiken och trevlig kanin. Dock så kan hon bli för ivrig och nafsa på fingrar, inte aggressivt men hon bör därför inte bo i ett hem med små barn. Hon kan även vakta sitt revir, detta beteende hoppas vi dock ska minska/försvinna i samband med kastrering. Hon bor just nu ute men har varit inne korta stunder, hon trivs med båda delarna.
 
Priset för att adoptera Märta är 1800 kr 

Lilla Hjärtat

Stad: Örebro (Lindesberg)

Ålder: Lilla Hjärtats är ca 1 – 2 år gammal.

Kön: hona

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Lilla Hjärtat var hemlös och fångades in av Smådjurschansen i februari 2021. När hon kom till jourhemmet var hon väldigt rädd men har sakta men säkert börjat känna sig mer trygg och utforskar numera lättsamt sin omgivning. När hon känner sig trygg så kommer hon gärna fram och möter en när man kommer in till hennes rum. Lilla Hjärtat älskar den andra kaninen som finns i jourhemmet och blommar verkligen ut när hon får vara nära en artfrände. Hon blir då mycket modigare och bjuder på massa glädje skutt. Förutom sitt trähus så är hennes favoritplats att sitta på i fönstret och spana. Hon kan fortfarande bli lite skrämd av vissa saker och behöver därför komma till ett lugnt hem utan andra djurarter och barn. I sitt jourhem bor Lilla Hjärtat inomhus men skulle även trivas bra utomhus. 
 
Priset för att adoptera Lilla Hjärtat är 1800 kr

Charlee - har intresse

Stad: Falun

Ålder: född 2020

Kön: hona

Kastrerad: Ja

Vaccinerad: Ja

Charlee kom till Smådjurschansen i augusti 2021 tillsammans med sin syster Lola. Deras familj kunde inte ha kvar kvar dem på grund av flytt. Då Charlee och Lola inte trivdes ihop så bor de nu inte längre tillsammans. Charlee har tidigare bott ute men bor nu inne och verkar trivas lika bra med det. Charlee är väldigt nyfiken på sin omgivning. Hon är social och vill gärna vara med. När hon ligger och vilar blir hon mer än gärna kliad bakom öronen, då myser hon verkligen. Charlee gillar att leka, speciellt att kasta med en  liten burk tycker hon är roligt. Att få leta efter gottebitar är inte helt fel det heller. Charlee tycker inte om att bli fasthållen så att klippa klorna är ingen hit men tar man någon klo då och då istället för alla på en och samma gång så går det bra. När Charlee är missnöjd kan hon nafsa lite men inte så att det gör ont eller blir märken utan endast för att markera. Charlee är en trygg och lugn kanin som skulle trivas bra hos en familj där hon får leka mycket och kan få vara med i händelsernas centrum. Hon ser ut som en Disney-hare med sina tjocka ögonfransar och fina päls. 
 
Priset för att adoptera Charlee är 1800 kr. 

Kompis - bokad

Stad: Stockholm (Täby)

Ålder: okänd

Kön: hona

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Kompis kom till Smådjurschansen efter att ha hittats utomhus och fångats in. Enligt hennes upphittare är hon bra med barn, antagligen tack vare att hon är väldigt orädd och snäll. Kompis gillar dock inte att bli upplyft. Hon kommer gärna och hälsar och skuttar efter dig en stund innan hon återgår till sitt. Klappar och gos förstår hon inte riktigt poängen med i nuläget. Sedan hon vant sig vid toalådan är Kompis helt och hållet rumsren. Hon kommer få sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär i samband med att hon kastreras. 
 
Priset för att adoptera Kompis är 1800 kr. 
 

Strumpan - bokad

Stad: Stockholm (Sollentuna)

Ålder: född 15-02-2019

Kön: hona

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Strumpan kom till Smådjurschansen i augusti 2021 efter att ha blivit övergiven av sin ägare och räddad av en privatperson som ville ge henne en chans till ett bättre liv. Strumpan är väldigt nyfiken och vill gärna utforska alla ställen hon kommer åt. Hon är en pigg tjej som gärna springer glädjerace. Strumpan behöver fortsatt socialiseras men har gjort stora framsteg hos jourhemmet. Från att vara skygg för det mesta är hon nu mycket tryggare och nyfiken på människor. Hon kommer fram när man bjuder på något gott men vill ännu inte bli rörd. Om hon får en kompis som gillar människor så kommer hon med stor sannolikhet våga ännu mer då hon är så nyfiken. Hon har snabba reaktioner och kan snabbt springa iväg om hon blir skrämd men när hon landat i en ny miljö och blivit mer trygg så återhämtar hon sig snabbt. På grund av detta tror vi inte att ett hem med småbarn är lämpligt för Strumpan. Hon gillar att gräva och gnaga men har hittills inte gnagt på något otillåtet så länge hon har tillgång till gnagleksaker eller grenar. Strumpan vill gärna ha en grävlåda och någon filt/handduk att bädda i. Eftersom Strumpan inte är så van vid människor så vill hon inte bli lyft men är trots detta relativt snäll och lugn vid exempelvis kloklippning. Hon har aldrig visat någon form av aggressivitet. Hon har bott både inne och ute och trivs med båda. I sitt nuvarande jourhem bor hon inomhus och är rumsren. 
 
Priset för att adoptera Strumpan är 1800 kr. 

Luna Midnight - under utredning

Stad: Västerhaninge

Ålder:  född 2017-09-07 

Kön: hona

Kastrerad: Ja

Vaccinerad: Ja

Luna kom till smådjurschansen i september 2021 då dottern i hennes tidigare familj flyttat utomlands och föräldrarna inte hade möjlighet att erbjuda Luna den tid hon förtjänar. Det märks att Luna varit väl omhändertagen och att hon fått en massa kärlek i sitt tidigare hem i vilket hon bott sedan hon var 8 veckor gammal. Hennes tidigare familj berättade att Luna älskar att hoppa i snön på vintern och att under sommaren ligga och vila i skuggan med en bit vattenmelon. Luna är snabblärd och är helt rumsren. Hon är väldigt medgörlig när man ska borsta henne vilket krävs att man gör ofta då hon är långhårig. Hon är en riktig nyfiken, modig och snäll dam som njuter av att bli klappad samt söker kontakt direkt när man kommer in i rummet. Hon har alltid bott ute och vill gärna fortsätta med det. Hennes tidigare familj berättade att Luna älskar att hoppa i snön på vintern och att under sommaren ligga och vila i skuggan med en bit vattenmelon. Luna är snabblärd och på god väg att bli helt rumsren. Hon är väldigt medgörlig när man ska borsta henne vilket krävs att man gör ofta då hon är långhårig. Lunas passion i livet är mat och att gräva gångar, hon mår som bäst utomhus så vi vill att hon får fortsätta med det.
Priset för att adoptera Luna är 1800 kr. 

Jello - Bokad

Stad: Stockholm ( Tyresö  )

Ålder: född 2020-05-11

Kön: hona

Kastrerad: Kommer kastreras 8/11

Vaccinerad: Kommer vaccineras 8/11

Jello kom till Smådjurschansen i oktober 2021 då hennes ägare kände att hon skulle få det bättre hos någon med mer tid och engagemang för henne. Jello är en nyfiken tjej som gärna hoppar upp på höjder, kryper genom tunnlar och leker med sin aktiveringsboll. Hon är rätt så försiktig mot människor och behöver lite tid innan hon känner sig trygg med nya människor. Vi har märkt att hon är väldigt snäll mot andra kaniner och hon har tidigare bott med en annan kanin. Jello bor inomhus men skulle troligen trivas ute också. Hon är rumsren. 
 
Priset för att adoptera Jello är 1800 kr. 

Cissi - Bokad

Stad: Stockholm ( Spånga )

Ålder:  född 2017-04

Kön: hona

Kastrerad: Ja

Vaccinerad: Ja

 
Cissi kom till Smådjurschansen i augusti 2021 då hennes familj inte längre kunde ha kvar henne. Cissi bor utomhus i jourhemmet men vi tror att hon även skulle trivas att bo inomhus. Hon är en nyfiken tjej som tycker om att gå på promenad i sele. Cissi utforskar gärna miljön runt omkring henne. När jourhemmet kommer ut till henne kommer Cissi fram för att se om hon har något gott att bjuda på. Cissi är lätt att lyfta men är inte så intresserad av att kela. Hon älskar att gräva i jorden och att ligga och njuta av solen.
 
Priset för att adoptera Cissi är 1800 kr.

Zazza - bokad

Stad: Örebro

Ålder: född under våren 2021

Kön: hona

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Zazza kom till Smådjurschansen i juni 2021 efter att ha hittats dumpad i en kartong i skogen tillsammans med andra kaniner varav en redan hade avlidit. När Zazza hittades var hon mager, hade tovig och glanslös päls och stampade nervöst första timmarna i jourhemmet. Zazza har under sin tid hos Smådjurschansen utvecklats till en trygg, lugn och kontaktsökande liten tjej som gärna, om än försiktigt, försiktigt kommer och möter jourmatte i inhägnaden och äter pellets ur handen. Hon kan vara lite svår att fånga in men verkar inte alls rädd utan mest ohanterad och ovan. Väl i famnen trivs Zazza med att bli klappad på och mysa en stund. Vi bedömer att hon har god potential till att bli superkelig med tiden. Zazza visar inga tendenser till att vilja gräva, verkar mycket nöjd i sin inhägnad och är inte alls rymningsbenägen. Zazza bor utomhus nu med skulle även trivas som innekanin. Hon är van vid andra kaniner och visar inga starka tendenser till att vilja bråka med dem. 

 
Priset för att adoptera Zazza är 1800 kr.