Kaniner honor

Colette

Stad: Örebro (Lannafors)

Ålder: född 2019-10-02

Kön: Hona

Kastrerad: Nej, adopteras okastrerad då hon är för ung för att kastreras. 

Chipmärkt: Ja

Colettes mamma Hoppsan kom till Smådjurschansen via ett omhändertagande av vanvårdade kaniner som vi utförde tillsammans med Länsstyrelsen. Ungefär en vecka efter att vi omhändertagit Hoppsan födde hon 6 ungar, och Colette är en av dessa. Hon är en liten kanin full av liv, det ryms mycket glädjerus och glädjeskutt i denna lilla kropp. Hon kan vara lite sprattlig vid själva upplyftet med är alltid lugn och snäll i famnen. Colette har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär.

 

Colette adopteras med kastreringskrav och papper på detta skrivs på vid adoption.
 
Priset för att adoptera Colette är 700kr. 
Hon kan adopteras tillsammans med Hoppsan, priset blir då detsamma som för ett kaninpar (1200kr.)

Hoppsan

Stad: Örebro (Lannafors)

Ålder: okänd

Kön: Hona

Kastrerad: Ska kastreras 

Chipmärkt: Ska chipmärkas

Hoppsan kom till Smådjurschansen via ett omhändertagande av vanvårdade kaniner som vi utförde tillsammans med Länsstyrelsen. Ungefär en vecka efter att vi omhändertagit Hoppsan födde hon 6 ungar. Hoppsan är en glad kanin som ofta gör glädjeskutt och kommer alltid och möter jourmatte när hon kommer in i stallet. På grund av sin bakgrund är hon fortfarande lite skeptiskt inställd till människor men hon blir modigare och modigare och vänjer sig mer och mer vid att man är i närheten. Hoppsan sprattlar när man lyfter upp henne men är lugn i famnen och det går bra att klippa klorna på henne. 

 

Priset för att adoptera Hoppsan är 1200kr. 
Hoppsan kan adopteras tillsammans med Colette. Priset blir då detsamma som för ett kaninpar (1200kr).

Olympia

Stad: Örebro (Östernärke)

Ålder: okänd

Kön: Hona

Kastrerad: Ska kastreras 1/2

Chipmärkt: Ska chipmärkas 1/2

Olympia kom till Smådjurschansen i Januari 2020 då hennes familj inte kunde ha kvar henne. Hon är kanin av väldigt stor ras. Gillar inte att bli buren eller lyft och är ingen gosekanin, men kommer säkert lära sig att uppskatta gos med tiden. Hon är en väldigt fin och lugn tjej. Hon bor utomhus nu men skulle säkert trivas som innekanin också. 

Olympia kan adopteras tillsammans med Alivia, Silvana eller Elysia. Priset blir då det samma (1200kr).

Priset för att adoptera Olympia är 1200kr

Silvana

Stad: Örebro (Östernärke)

Ålder: okänd

Kön: Hona

Kastrerad: Ska kastreras 1/2

Chipmärkt: Ska chipmärkas 1/2

 Silvana kom till Smådjurschansen i Januari 2020 då hennes familj inte kunde ha kvar henne. Hon är mycket stor kanin. Hon kommer glatt springandes fram till en när man kommer med mat. Silvana är väldigt nyfiken och social men har inte lärt sig uppskatta klappar och gos, men vi tror att det kommer snart. Hon bor utomhus just nu men skulle säkert trivas även som innekanin.

Silvana kan adopteras tillsammans med Olympia, Elysia eller Alivia. Priset blir då det samma (1200kr).

Priset för att adoptera Silvana är 1200kr

Elysia

Stad: Örebro (Östernärke)

Ålder: okänd

Kön: Hona

Kastrerad: Ska kastreras 11/2

Chipmärkt: Ska chipmärkas 11/2

Elysia kom till Smådjurschansen i Januari 2020 då hennes familj inte kunde ha kvar henne. Hon är en stor kanin. Hon tycker människor är konstiga varelser som helst bör hålla sig på säkert avstånd, men har man pellets med sig kommer hon fram och vill smaka. Mer info kommer snart.

Elysia kan adopteras tillsammans med Alivia, Olympia eller Silvana. Priset blir då det samma (1200kr).

Priset för att adoptera Elysia är 1200kr

Zoria

Stad: Örebro (Östernärke)

Ålder: okänd

Kön: Hona

Kastrerad: Ska kastreras

Chipmärkt: Ska chipmärkas

Zoria kom till Smådjurschansen i Januari 2020 då hennes familj inte kunde ha kvar henne. Hon visade sig vara mycket sjuk när hon kom till oss och togs till veterinären där det upptäcktes att hon hade en mycket stor abscess på hennes bakdel som även bidragit till en infektion i hennes kropp. Med tanke på allvarlighetsgraden av hennes sjukdomstillstånd så har hon varit sjuk under en längre tid. Zoria är nu under behandling men kan fortfarande bokas. Hon är en kanin av stor ras och kräver därmed  stora utrymmen. Hon är en lugn och snäll dam som inte stressar upp sig i onödan. Hon gillar att bli klappad och kliad på huvudet, då lägger hon sig ner och tuggar med tänderna (tecken på välbehag). Hon är snäll i all hantering och är rumsren. Zoria är även mycket snäll mot andra kaniner.

Priset för att adoptera Zoria är 1200kr

Alivia

Stad: Örebro (Östernärke)

Ålder: okänd men ung

Kön: Hona

Kastrerad: Ska kastreras 11/2

Chipmärkt: Ska chipmärkas 11/2

Alivia kom till Smådjurschansen i Januari 2020 då hennes familj inte kunde ha kvar henne. Hon är en kanin av större storlek. Hon behöver socialiseras och få vänja sig med människor i sin egen takt då hon idag mest finner människor lite otäcka (förutom när man kommer med pellets). Mer info kommer snart. 

Alivia kan adopteras tillsammans med Olympia, Silvana eller Elysia. Priset blir då det samma (1200kr).

Priset för att adoptera Alivia är 1200kr

Elsa

Stad: Karlsholmsbruk

Ålder: född 2018-09-01

Kön: Hona

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ja

Elsa kom till Smådjurschansen i November 2019 då hennes familj inte kunde ha kvar henne längre. Hon är en väldigt busig och smart tjej som älskar att få vara ute och skutta i stora hagen och bjuder då gärna på glädjeskutt. I och med att Elsa är väldigt smart så skulle hon nog vara en utmärkt kandidat för klicker eller targetträning. Hon är en bestämd liten dam som själv vill bestämma när det passar att mysa med hennes människa. Elsa är nästan helt rumsren, ibland kan det hamna bajspluttar utanför lådan. Hon har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär.

Priset för att adoptera Elsa är 1200kr

Sten

Stad: Uppsala

Ålder: okänd men ung

Kön: Hona

Kastrerad: nej, adopteras okastrerad då hon är för ung för att kastreras

Chipmärkt: Ja

Sten kom kom till Smådjurschansen efter att ha hittats dumpad i ett parkeringsgarage. Hon är nyfiken på människor men fortfarande lite försiktig. Hon har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär. Sten har fått sin kön kollat av veterinär och är enligt dem en hona. Sten är en glad liten tjej som gillar att alltid vara med och vill gärna gosa och vara nära. Hon är fortfarande blyg inför nya människor och man får ge henne lite tid att landa och bli trygg innan man får hennes tillit. Hon är snäll i all hantering och det går bra att klippa hennes klor.

Priset för att adoptera Sten är 700kr.

Blue

Stad: Insjön

Ålder: Blue är ca 7 år gammal

Kön: Hona

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ska chipmärkas

Blue kom till Smådjurschansen i december 2019 då hennes familj inte kunde ha kvar henne på grund av allergi. Hon är tidigare adopterad av Smådjurschansen och kommer ursprungligen från ett omhändertagande av 12 kaniner som inte fick tillräckligt med vård och omsorg i sitt hem. Blue är lite försiktig av sig och är väldigt mild i sättet. Hon är mycket snäll.

Priset för att adoptera Blue är 1200kr.

Lilla Loppan

Stad: Stockholm

Ålder: okänd

Kön: Hona

Kastrerad: ska kastreras

Chipmärkt: Ska chipmärkas

Loppan hittades utomhus och kom till Smådjurschansen kort därefter. Hon är en väldigt snäll, glad och söt liten tjej som precis upptäckt hur härligt ett frigående kaninliv är. Loppan tycker om att gnaga på mjuka material och är en rätt så aktiv kanin när hon är på humör. Hon är en typisk hermelin till personligheten och föredrar lugn och ro framför stoj i hemmet. Loppan uppskattar inte klappar än, då händer är rätt läskiga, men är mycket matglad och lätt att locka till sig för rätt godsak. Loppan är rumsren och skulle säkert trivas både inne och utomhus så länge som hon bor tillsammans med en lugn och trygg kaninkompis.

Priset för att adoptera Loppan är 1200kr.

Stella - bokad

Stad: Göteborg

Ålder: okänd

Kön: Hona

Kastrerad: Ska kastreras

Chipmärkt: Ska chipmärkas

Stella kom till Smådjurschansen 2019-11-15 efter att hon räddats från vanvård. Hon tycker om att gosa och ligga tätt intill i soffan, framför allt om kvällarna, och han tar gärna själv initiativ till gos. När hon inte är på gos-humör gillar hon att gräva runt bland filtar samt gärna klättra över jourmatte i soffan för att sedan skutta vidare och utforska. Stella är mer aktiv om kvällarna, på dagarna vilar hon gärna i sin låda i buren. Hennes favoritgodis är persilja och koriander. Stella hör lite dåligt, förutom när man tar fram godis till henne, då kommer hon som ett skott. Stella är helt rumsren och gör sina behov i ett hörn i hennes bur. 

 

Priset för att adoptera Stella är 1200kr. 

Lillan - bokad

Stad: Falun

Ålder: okänd men ung, ca 4-6 månader

Kön: Hona

Kastrerad: Nej, adopteras okastrerad på grund av ung ålder och undervikt

Chipmärkt: Ska chipmärkas

Lillan kom till Smådjurschansen 2019-12-03 via Djurambulansen efter att hon omhändertagits från en person med djurförbud där hon vanvårdats. Hon är en otroligt sällskapssjuk liten tjej som älskar att gosa. Hon springer ofta efter en som en svans och kliar man henne på pannan så lägger hon sig ner direkt för att få mera gos. Lillan är fortfarande underviktig och får pellets varje dag och går stadigt upp i vikt. Hon är rumsren.

Lillan adopteras med kastreringskrav och papper på detta skrivs på vid adoption.

Priset för att adoptera Lillan är 700kr.

Penny - bokad

Stad: Frövi

Ålder: okänd

Kön: Hona

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ja

 Penny kom till Smådjurschansen i juni 2019 efter att ha hittats vanvårdad utomhus. Hon var då dräktig och födde sedan fem ungar varav fyra klarade sig. Fluff är en av dessa ungar. Penny är en lätthanterad, glad och snäll kanin som tar det mesta med ro. Hon kan tycka om att gosa när man vunnit hennes förtroende. Annars är hon en rätt så självständig tjej som inte kräver närhet och gos, även om det såklart uppskattas ibland. 
 
Priset för att adoptera Penny är 1200kr.