Kaniner honor

Lill-Trollet

Stad: Skellefteå

Ålder: ca 5

Kön: Hona

Kastrerad: ska kastreras 2019-10-30

Chipmärkt: Ska chipmärkas 2019-10-30

Lill-Trollet kom till Smådjurschansen i Oktober 2019 efter att hon lämnats in på en klinik för avlivning. Hon är en försiktig men ändå ganska tuff tjej. Kommer fram och hälsar så fort man går in i rummet men är inte särskilt kelig. Från början ville hon inte ha med händer och göra alls. När hon är uppe i famnen är hon väldigt lugn och medgörlig så pälsvård och kloklippning är inga problem. Jourhemmet börjar så smått få klappa Lill-Trollet på pannan och hon sitter då självmant kvar kvar. Hon är rumsren. Vi har inte sett att hon gjort någon ansats till att hoppa upp på säng eller soffa. Hon är en riktig liten guldkanin som vi tror kan bli en riktigt mysig kompis när hon väl får förtroende för en. Perfekt innekanin. Hennes päls kräver daglig vård eller att man håller henne kortklippt.

 

Priset för att adoptera Lill-Trollet är 800kr. 

Gin

Stad: Uppsala (Faringe)

Ålder: född ca 2018-08-15

Kön: Hona

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ska chipmärkas

 Gin lämnades till Smådjurschansen 2019-08-31 då hon inte fungerade tillsammans med hennes familjs andra kanin. Gin är hälften vildkanin och vill helst inte bli klappad eller kelad med. Mer info om Gin kommer snart.
 
Priset för att adoptera Gin är 1200kr.

Mufasa

Stad: Saxdalen (Ludvika)

Ålder: okänd men rätt ung

Kön: Hona

Kastrerad: Ska kastreras

Chipmärkt: Ska chipmärkas

Mufasa kom till Smådjurschansen 2019-06-19 från länsstyrelsen efter att de omhändertagit henne från vanvård. Mufasa är ung, troligen bara några månader gammal. Hon är en härligt nyfiken kanin som är pigg, framåt och nyfiken på allt. Här har man verkligen möjlighet att få den kompis man vill ha, hon är lite ovan med klappar och mys men gillar det bara man får börja. Verkar vara en klok individ och som därför fick sitt namn av lejonkungens far, Mufasa.

Priset för att adoptera Mufasa är 1200kr

Alice - bokad

Stad: Örebro (Odensbacken)

Ålder: född 2016

Kön: Hona

Kastrerad: Ska kastreras 2019-11-05

Chipmärkt: Ska chipmärkas 2019-11-05

 Alice kom till Smådjurschansen 2019-09-23 då länsstyrelsen omhändertagit henne från vanvård. Hon är en mycket snäll tjej som tycker om att gosa. Hon kommer gärna fram till en för att gosa och kommer ofta och möter jourmatte i hagen. Hon tycker även om att gosa i famnen. Hon är en dvärgvädur. Alice är döv. Mer info kommer snart.

 

Priset för att adoptera Alice är 1200kr. Kan adopteras tillsammans med Ariel, Merida, Tiana, Esmeralda eller Perdita. Priset blir då detsamma.

Ariel - bokad

Stad: Örebro (Östernärke)

Ålder: Okänd, men gissningsvis rätt ung

Kön: Hona

Kastrerad: Ska kastreras 2019-10-29

Chipmärkt: Ska chipmärkas 2019-10-29

 Ariel kom till Smådjurschansen 2019-09-23 då länsstyrelsen omhändertagit henne från vanvård. Hon är inte rädd för människor men vill helst inte att man rör henne. Hon är en mycket glad kanin som varje dag gör glädjeskutt och glädjerus i hagen. Ariel är troligtvis av rasen Sachsengold, möjligen med inslag av något annat. Mer info kommer snart.

 

Priset för att adoptera Ariel är 1200kr. Kan adopteras tillsammans med Alice, Merida, Tiana, Esmeralda eller Perdita. Priset blir då detsamma.

Tingeling - bokad

Stad: Örebro

Ålder: ca 3-4 månader

Kön: Hona

Kastrerad: adopteras okastrerad då hon är för ung för att kastreras

Chipmärkt: Ska chipmärkas

 Tingeling kom till Smådjurschansen 2019-09-23 då länsstyrelsen omhändertagit henne från vanvård. Hon är en nyfiken, gosig och lätthanterlig tjej som gillar att mysa i famnen. Tingeling är absolut inte rädd men är lite mer i bakgrunden än sin syster Tigerlilja som hon bor tillsammans med. Hon bor utomhus nu.

 

Priset för att adoptera Tingeling är 700kr. Kan adopteras tillsammans med Tigerlilja, priset blir då detsamma (700kr totalt för båda).

Merida - bokad

Stad: Örebro (Östernärke)

Ålder: född 2017

Kön: Hona

Kastrerad: Ska kastreras 2019-10-29

Chipmärkt: Ska chipmärkas 2019-10-29

 Merida kom till Smådjurschansen 2019-09-23 då länsstyrelsen omhändertagit henne från vanvård. Hon är extremt överviktig och går på hödiet. Merida är en mycket snäll tjej som går med på det mesta. Det är oftast inga problem att gå fram till henne och klappa henne. Hon föredrar klappar på pannan. Hon kommer även fram själv ibland och vill bli klappad. Merida är av rasen Sachsengold. Hon är en rätt stor kanin. Mer info kommer snart.

 

Priset för att adoptera Merida är 1200kr. Kan adopteras tillsammans med Alice, Ariel, Tiana, Esmeralda eller Perdita. Priset blir då detsamma.

Perdita - bokad

Stad: Örebro (Östernärke)

Ålder: okänd men rätt ung

Kön: Hona

Kastrerad: Ska kastreras 2019-11-05

Chipmärkt: Ska chipmärkas 2019-11-05

Perdita kom till Smådjurschansen 2019-09-23 då länsstyrelsen omhändertagit henne från vanvård. Perdita är en ung kanintjej men mycket fart i. Hon tycker än så länge att vi människor är lite läskiga och håller gärna koll på oss från ett säkert avstånd. Ibland tar dock nyfikenheten över och hon kommer fram och nosar och buffar på en. Hon är snäll och lugn när man håller i henne och det går bra att hantera henne. Mer info kommer snart.

 

Priset för att adoptera Perdita är 1200kr. Kan adopteras tillsammans med Alice, Merida, Tiana, Esmeralda eller Ariel. Priset blir då detsamma.

Pocahontas - bokad

Stad: Kumla

Ålder: okänd men rätt ung

Kön: Hona

Kastrerad: Ska kastreras

Chipmärkt: Ska chipmärkas

Pocahontas kom till Smådjurschansen 2019-09-23 då länsstyrelsen omhändertagit henne från vanvård. Hon är en extremt social och nyfiken liten tjej.

 

Priset för att adoptera Pocahontas är 1200kr.

Yumi - bokad

Stad: Stockholm (Knivsta)

Ålder: okänd

Kön: Hona

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ja

Yumi är en hittekanin och kom till Smådjurschansen i augusti 2019. Hon är troligtvis en ung kanin. Hon är fortfarande lite blyg med människor men är snäll i hantering och kloklipp. Yumi har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär.
 
Priset för att adoptera Yumi är 1200kr.

Esmeralda - bokad

Stad: Örebro (Östernärke)

Ålder: Okänd

Kön: Hona

Kastrerad: Ska kastreras 2019-10-29

Chipmärkt: Ska chipmärkas 2019-10-29

 Esmeralda kom till Smådjurschansen 2019-09-23 då länsstyrelsen omhändertagit henne från vanvård. Hon är snäll i famnen och i all hantering även om man märker att hon mycket hellre vill komma ner på marken och skutta. Hon förstår sig ännu inte på klappar och gos men kommer säkert att lära sig med tiden att människor är någonting bra. Esmeralda är av rasen dvärgvädur. Esmeralda är döv. Mer info kommer snart.

 

Priset för att adoptera Esmeralda är 1200kr. Kan adopteras tillsammans med Alice, Merida, Tiana, Ariel eller Perdita. Priset blir då detsamma.

Tiana - bokad

Stad: Örebro (Östernärke)

Ålder: född 2017

Kön: Hona

Kastrerad: Ska kastreras 2019-11-05

Chipmärkt: Ska chipmärkas 2019-11-05

 Tiana kom till Smådjurschansen 2019-09-23 då länsstyrelsen omhändertagit henne från vanvård. Hon är lite tillbakadragen mot människor och vill helst att man inte tar på henne, men hon är lugn och snäll när man väl håller i henne. Hon är överlag en lugn kanin, typiskt till hennes ras, vilken är dvärgvädur. Tiana är döv. Mer info kommer snart. 

 

Priset för att adoptera Tiana är 1200kr. Kan adopteras tillsammans med Alice, Merida, Ariel, Esmeralda eller Perdita. Priset blir då detsamma.

Estelle - bokad

Stad: Kumla

Ålder: född ca 2012

Kön: Hona

Kastrerad: nej

Chipmärkt: Ska chipmärkas

Estelle kom till Smådjurschansen i Oktober 2019 då hennes ägare inte längre kunde ha kjvar henne. Även fast hon är en äldre dam så är hon väldigt pigg och man märker inte direkt på henne att hon har några år på nacken. Honär en väldigt aktiv kanin och tycker om att bli aktiverad och få utforska. När det passar Estelle så kan man även få gosa med henne. Hon är en mycket snäll kanin men med en tuff och självsäker sida. Estelle har tidigare bott tillsammans med andra kaniner och det har gått bra.

 

Priset för att adoptera Estelle är 600kr.