Kaniner honor

Lilla Hjärtat

Stad: Örebro (Lindesberg)

Ålder: Lilla Hjärtats ålder är okänd men troligtvis är hon ung.

Kön: hona

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Lilla Hjärtat var hemlös och fångades in av Smådjurschansen i februari 2021. När hon kom till jourhemmet var hon väldigt rädd men har sakta men säkert börjat känna sig mer trygg och utforskar med försiktighet sin omgivning. När hon känner sig trygg så kommer hon gärna fram och möter en när man kommer in till hennes rum. Lilla Hjärtat älskar den andra kaninen som finns i jourhemmet och blommar verkligen ut när hon får vara nära en artfrände. Hon blir då mycket modigare och bjuder på massa glädje skutt. Förutom sitt trähus så är hennes favoritplats att sitta på i fönstret och spana. Hon kan fortfarande bli lite skrämd av vissa saker och behöver därför komma till ett lugnt hem utan djur och barn. Lilla Hjärtat skulle må bästa av att få en lugn artfrände i sitt nya hem. I sitt framtida hem vill hon bo frigående inomhus eller stort utomhus tillsammans med minst en artfrände. Hon har fått sina kind-och framtänder kontrollerade av veterinär. 
 
Priset för att adoptera Lilla Hjärtat är 1800 kr

Lola

Stad: Falun (Grycksbo)

Ålder: född 2020

Kön: hona

Kastrerad: kommer kastreras 1/10

Vaccinerad: kommer vaccineras 1/10

Lola kom till Smådjurschansen i augusti 2021 då hennes familj inte kunde ha kvar henne på grund av flytt. Lola är väldigt nyfiken men ibland lite blyg då hennes syster som hon tidigare bodde med inte var så snäll mot henne och Lola har därmed inte vågat ta plats. Numera bor Lola själv och gör stora framsteg och utveckling när det kommer till att våga ta för sig. Hon vill vara med och se allt som händer runt henne och klättrar gärna upp och nosar och slickar på ens hand. Hon är genomsnäll och vill aldrig något ont. Lolas jourhem tränar mycket på att få Lola att bli tryggare med att bli lyft och det går oftast bra då hon varje gång inser att det var rätt mysigt. Lola vill komma till ett hem där hon inte känner sig ensam och vill ha en snäll och trygg kaninkompis. Hon kommer få sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär i samband med att hon kastreras. 
 
Priset för att adoptera Lola är 1800 kr

Elsa - har intresse

Stad: Borås (Gånghester)

Ålder: född sommaren 2020

Kön: hona

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Elsa kom till Smådjurschansen i februari 2021 då hennes tidigare ägare inte ville ha kvar henne och planerade att slå ihjäl henne och hennes två kullar. Elsa är en väldigt trevlig kanin som är supersnäll i all hantering. Hon är sedan tidigare van vid att bo ute men fann sig snabbt tillrätta inomhus i sitt jourhem. Elsa är en blandraskanin av lite större storlek. Hon är van att bo tillsammans med andra kaniner och vill få minst en kaninkompis i sitt framtida hem. Hon har fått sina fram-och kindtänder kontrollerade av veterinär i samband med kastrering.
 
Priset för att adoptera Elsa är 1800 kr

Zazza

Stad: Örebro

Ålder: född under våren 2021

Kön: hona

Kastrerad: kommer kastreras 13/9

Vaccinerad: kommer vaccineras 13/9

Zazza kom till Smådjurschansen i juni 2021 efter att ha hittats dumpad i en kartong i skogen tillsammans med andra kaniner varav en redan hade avlidit. När Zazza hittades var hon mager, hade tovig och glanslös päls och stampade nervöst första timmarna i jourhemmet. Bor för tillfället tillsammans med syster Zizzi i samma jourhem och var första tiden skeptisk till all människokontakt och höll sig gärna bakom Zizzi till en början. Hon har dock nu utvecklats till en trygg, lugn och kontaktsökande liten tjej som gärna försiktigt kommer och möter jourmatte i inhägnaden och äter pellets ur handen. Hon kan vara lite svår att fånga men verkar inte alls rädd utan mest ohanterad och ovan. Väl i famnen trivs Zazza med att bli klappad på och mysa en stund. Vi bedömer att hon har god potential till att bli superkelig med tiden. Zazza visar inga tendenser till att vilja gräva, verkar mycket nöjd i sin inhägnad och är  inte alls rymningsbenägen. Hon skulle nog trivas både som inne eller utekanin tillsammans med kaninkompis.

 
Priset för att adoptera Zazza är 1800 kr. 

Charlee

Stad: Falun

Ålder: född 2020

Kön: hona

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Charlee kom till Smådjurschansen i augusti 2021 tillsammans med sin syster Lola. Deras familj kunde inte ha kvar kvar dem på grund av flytt. Då Charlee och Lola inte trivdes ihop så bor de nu inte längre tillsammans. Charlee har tidigare bott ute men bor nu inne och verkar trivas lika bra med det. Charlee är väldigt nyfiken på sin omgivning samt är mycket social och vill gärna vara med. Det går bra att klappa henne men hon vill få sitta på golvet och inte gärna bli buren. Charlee kommer få sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär i samband med att hon kastreras. 
 
Priset för att adoptera Charlee är 1800 kr. 

Lady

Stad: Stockholm (Sollentuna)

Ålder: född under våren 2018

Kön: hona

Kastrerad: kommer kastreras 14/9

Vaccinerad: kommer vaccineras 14/9

Lady kom till Smådjurschansen i augusti 2021 efter att ha blivit övergiven av sin ägare och räddad av en privatperson som ville ge henne en chans till ett bättre liv. Lady är en snäll kanin som är en riktig livsnjutare. Hon bjuder gladeligen på både glädjerace och floppar. Hon behöver fortsatt socialisering då hon är ovan vid kontakt med människor. Hon är mycket matmotiverad vilket gör detta enkelt, hon lärde sig till exempel mycket snabbt att komma när man ropar. På grund av sin ovana vid människor vill hon inte bli rörd ännu. Lady tycker golv är läskigt och håller sig gärna på mattor. Att gå i tunnlar mellan mattor och filtar funkar bra. Lady gillar att gnaga men har hittills inte gnagt på något otillåtet så länge hon har tillgång till gnagleksaker. Då Lady ännu inte är så van vid människor så vill hon inte bli lyft men är relativt snäll och lugn vid exempelvis kloklippning. Hon har aldrig visat någon form av aggressivitet. Hon har bott både inne och ute och trivs med båda delarna. Lady vill ha en kaninkompis i sitt framtida hem. Hon kommer att få fram-och kindtänder kontrollerade av veterinär i samband med kastreringen. 

 

Priset för att adoptera Lady är 1800 kr. 

Kompis - har intresse

Stad: Stockholm (Täby)

Ålder: okänd

Kön: hona

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Kompis kom till Smådjurschansen efter att ha hittats utomhus och fångats in. Enligt hennes upphittare är hon bra med barn, antagligen tack vare att hon är väldigt orädd och snäll. Kompis gillar dock inte att bli upplyft. Hon kommer gärna och hälsar och skuttar efter dig en stund innan hon återgår till sitt. Klappar och gos förstår hon inte riktigt poängen med i nuläget. Sedan hon vant sig vid toalådan är Kompis helt och hållet rumsren. Hon kommer få sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär i samband med att hon kastreras. 
 
Priset för att adoptera Kompis är 1800 kr. 
 

Strumpan

Stad: Stockholm (Sollentuna)

Ålder: född 15-02-2021

Kön: hona

Kastrerad: kommer kastreras 14/9

Vaccinerad: kommer vaccineras 14/9

Strumpan kom till Smådjurschansen i augusti 2021 efter att ha blivit övergiven av sin ägare och räddad av en privatperson som ville ge henne en chans till ett bättre liv. Strumpan är väldigt nyfiken och vill gärna utforska alla ställen hon kommer åt. Hon är en pigg tjej som gärna springer glädjerace. Strumpan behöver fortsatt socialiseras då hon är ovan vid kontakt med människor. Hennes nyfikenhet övervinner dock hennes rädsla de flesta gånger. Hon kommer fram när man bjuder på något gott men vill inte bli rörd ännu. Om hon får en kompis som gillar människor så kommer hon med stor sannolikhet våga ännu mer då hon är så nyfiken. Hon har snabba reaktioner och kan snabbt springa iväg om hon blir skrämd men när hon landat i en ny miljö och blivit mer trygg så återhämtar hon sig snabbt och kommer tillbaka. På grund av detta tror vi inte att ett hem med småbarn är lämpligt för Strumpan. Hon gillar att gräva och gnaga men har hittills inte gnagt på något otillåtet så länge hon har tillgång till gnagleksaker eller grenar. Strumpan vill gärna ha en grävlåda och någon filt/handduk att bädda i. Hon förstör inte filtar/handdukar som hon bäddar i. Eftersom Strumpan inte är så van vid människor så vill hon inte bli lyft men är trots detta relativt snäll och lugn vid exempelvis kloklippning. Hon har aldrig visat någon form av aggressivitet. Hon har bott både inne och ute och trivs med båda. I sitt framtida hem vill Strumpan ha sällskap av en annan kanin. Strumpan kommer att få fram-och kindtänder kontrollerade av veterinär i samband med kastrering.
 
Priset för att adoptera Strumpan är 1800 kr. 

Lissy

Stad: Uppsala (Bålsta)

Ålder: okänd

Kön: hona

Kastrerad: kommer kastreras 21/9

Vaccinerad: kommer vaccineras 21/9

Lissy kom till smådjurschansen i augusti då hennes ägare lämnat henne på gatan. Hon är en lejonhuvad dvärgkanin. Lissy är en social dam som gärna umgås med både människor och andra kaniner men på hennes villkor. Hon gillar att bli klappad en liten stund när hon själv kommer nära men blir man för gosig på henne så sticker hon iväg. Man måste lyssna på hennes signaler och behov för att få fram den bästa personligheten hos Lissy. Hon utforskar gärna men är inte rymningsbenägen. Lissy är lite överviktig just nu men jourhemmet ser till att hon får både motion och bra foder. Hon verkar även vara en rätt lugn och trygg individ när hon väl lärt känna en. Lissy är rumsren och lätt att hantera vid kloklippning och borstning. Ingen mer pälsvård än borstning behövs.Hon kommer få sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär. 

 

Priset för att adoptera Lissy är 1800 kr. 

Margot - bokad

Stad: Örebro

Ålder: okänd

Kön: hona

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

 Margot fångades in av Smådjurschansen i maj 2021 efter att ha varit hemlös en längre tid. Hon är en snäll men lättskrämd och ängslig kanin då hon ännu inte riktigt vant sig vid ett liv med människor i sin närhet. Vi vill därför att Margot i sitt framtida hem ska få bo tillsammans med minst en lugn, trygg och stabil artfrände som kan få henne att bli mer självsäker. Margot kommer få sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär innan adoption. 
 
Priset för att adoptera Margot är 1800 kr. 

Delailah - bokad

Stad: Borås

Ålder: född 2021-01

Kön: hona

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Delailah kom till Smådjurschansen i juli 2021 då hennes ägare skulle flytta till en studentbostad där man inte fick ha djur. Delailah är en kelig tjej som älskar att bli klappad. Hon är van att bo inne och är rumsren men hon skulle även trivas utomhus. Hon är sedan tidigare van att bo med andra kaniner och vill göra det igen i sitt framtida hem. Delailah är barnvan. Hon kommer att få sina Kind-och framtänder kontrollerade av veterinär i samband med kastrering. 

 

Priset för att adoptera Delailah är 1800kr. 

Rut - bokad

Stad: Stockholm (Handen)

Ålder: cirka 1-2 år gammal

Kön: hona

Kastrerad: kommer kastreras 18/8

Vaccinerad: kommer vaccineras 18/8

Rut kom till Smådjurschansen i juli 2021 efter att hon hittades dumpad i en transportbur. Rut är en relativt trygg och lugn kanin. Hon lägger sig gärna och chillar och tycker då att klappar är helt ok. Rut verkar van vid att bli hanterad även om att bli upplyft inte är favoriten. Hon gillar att utforska och vara med och verkar trivas både ute och inne. Rut är så gott som rumsren och med lite träning så kommer detta nog inte vara något större problem. Barn kommer troligtvis inte heller vara några problem i ett framtida hem. Rut vill ha en artfrände i sitt framtida hem. Hon kommer få sina fram- och kindtänder kontrollerade i samband med att hon kastreras. 
 
Priset för att adoptera Rut är 1800 kr

Zizzi - bokad

Stad: Örebro

Ålder: född under våren 2021

Kön: hona

Kastrerad: kommer kastreras 13/9

Vaccinerad: kommer vaccineras 13/9

Zizzi kom till Smådjurschansen i juni 2021 efter att ha hittats dumpad i en kartongi skogen tillsammans med andra kaniner. Hon var vid upphittandet extremt mager, tovig och hade fläckvis avsaknad av päls. Trots detta är Zizzi en pigg, nyfiken och levnadsglad kanin. Hon är en lugn och ödmjuk liten tjej som är kontaktsökande och nyfiket kommer och möter jourmatte i inhägnaden för att se om det bjuds på något gott. Zizzi är troligtvis inte så mycket hanterad varför hon kan vara lite reserverad till att bli infångad och upplyft men väl i famnen slappnar hon snabbt av och verkar trivas med att sitta still en stund för klappar och mys. Hon är snäll i all hantering. Hon bor just nu utomhus men skulle troligtvis trivas även inomhus. Zizzi visar inga tendenser till att vilja gräva och är inte rymningsbenägen. Hennes päls kräver pälsvård. Zizzi vill ha en kaninkompis i sitt framtida hem. Hon kommer att få sina fram-och kindtänder kontrollerade hos veterinär innan adoption.  
 
Priset för att adoptera Zizzi är 1800 kr. 
 

Mango-Grey - bokad

Stad: Stockholm (Vallentuna)

Ålder: född 2020-06-08

Kön: hona

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Mango-Grey kom till Smådjurschansen i maj 2021 då hennes ägare inte hade möjlighet att ha kvar henne. Hon har bott i samma familj sedan hon var unge. Hon är van att bo inne, är rumsren och är en kanin som kräver pälsvård. Mango-Grey är van vid barn, men då hon har nafsat dem (i vad för typ av situation vet vi tyvärr inte) så anser vi att ett hem utan barn är det som passar bäst för Mango-Grey. Hon kan vara rätt så burdus och är väldigt matmotiverad, hon skulle nog kunna tänka sig gå över lik för en godisbit. Mango-Grey är en trygg och avslappnad kanin som ofta ligger uträckt och vilar eller sover mitt på golvet. Hon är orädd och nyfiken, dock ej van att bli buren men hoppar gärna upp i knät eller bredvid en i soffan för att bli klappad. Mango-Grey har fått sina fram-och kindtänder kontrollerade av veterinär i samband med kastrering. 
 
Priset för att adoptera Mango-Grey är 1800 kr. 
 

Margit - bokad

Stad: Stockholm (Handen)

Ålder: född november 2020

Kön: hona

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Margit kom till Smådjurschansen i juni 2021 efter att ha omhändertagits ifrån ostabila hemförhållanden. Vi vet inte vad hon utsatts för men det har, enligt uppgift, lett till att hon gjort utfall och börjat bete sig utåtagerande. Detta syns det dock inte mycket av hos jourhemmet utan Margit har uppvisat en väldigt aktiv och nyfiken sida. Hon var dock överviktig när hon kom så hon går nu på en strikt diet. Margit utforskar med lätthet allt och när hon får möjlighet att gå in komma in (hon bor utomhus) så har hon inga problem att skutta på golvet, att hoppa upp på saker eller liknande. Margit tycker än så länge att människor är lite läskiga och kan bli rädd då man rör sig och hon går då och gömmer sig. Detta är något som jourhemmet arbetar på och Margit har gjort stora framsteg under tiden i jourhemmetHon är så gott som rumsren. Margit vill komma till dig som vill ha en kanin med mycket energi samt önskar hon få en kompis som hon kan göra upptåg med. Hon har fått sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär i samband med att hon kastreras. 
 
Priset för att adoptera Margit är 1800 kr. 

Eli - bokad

Stad: Göteborg (Hisingen)

Ålder: Elis ålder är okänd men troligtvis är hon ung.

Kön: hona

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Eli lämnades på ett LSS boende där hon inte kunde bo kvar och fick därför komma till Smådjurschansen. Hon är en mycket nyfiken liten kanin. Kommer ett nytt föremål fram ska det genast undersökas och hon hälsar gärna på nya personer. När man kommer hem dyker hon genast upp vid dörren för att välkomna en med massa kärlek och missar inte en chans att ge pussar eller bli klappad. Hon tycker inte om att bli lyft men slappnar av när hon blir klappad vilket gör processen enklare. Eli verkar inte bli skrämd av höga ljud eller nya föremål men kan dra sig undan vid för snabba rörelser. Trots det är hon överlag en väldigt modig och uttrycksfull kanin. Eli är rumsren. Hon bor inomhus nu men skulle trivas även utomhus. Hon kommer att få sina kind-och framtänder kontrollerade av veterinär. 
 
Priset för att adoptera Eli är 1800 kr

Kotte - bokad

Stad: Uppsala

Ålder: född under våren 2021

Kön: hona

Kastrerad: kommer kastreras 13/10

Vaccinerad: kommer vaccineras 13/10

Kotte kom till Smådjurschansen i augusti 2021 efter att hon blivit utsläppt av sina ursprungliga ägare då de ej ville ha kvar henne. Hon bodde därefter hos sina upphittare tillsammans med höns i en hönsgård innan hon kom till Smådjurschansen. Kotte är otroligt nyfiken, framåt och vill vara med i allt som sker. Hon tar varje chans hon får till att utforska nya platser och kommer alltid fram till en när hon ser en. Hon har mycket energi och mår därför som bäst när hon får mycket stimulans och utrymme. Hon är samtidigt väldigt mysig och sitter gärna och blir klappad länge. Det går lätt att lyfta upp/ hantera henne och hon är rumsren. Kotte är väldigt rolig och lätt att ha och göra med och söker därför någon som kan erbjuda henne den trygghet och stimulans hon förtjänar. Kotte tycker om att gräva och vill absolut ha en grävlåda om hon bor inomhus, vilket hon gör idag. Vi tror att hon även skulle trivas bra  utomhus. Kotte vill ha en kaninkompis i sitt framtida hem. Hon kommer att få sina fram-och kindtänder kontrollerade av veterinär i samband med kastrering. 
 

 

Priset för att adoptera Kotte är 1800 kr.