Kaniner honor

Naya

Stad: Örebro (Östernärke)

Ålder: okänd men ung, ca 4-6 månader

Kön: Hona

Kastrerad: Nej, adopteras okastrerad på grund av ung ålder och undervikt

Chipmärkt: Ska chipmärkas

Naya kom till Smådjurschansen 2019-12-03 via Svenska Djurambulansen efter att hon omhändertagits från en person med djurförbud där hon vanvårdats. Naya är en pigg och glad tjej, godtar att bli kliad på pannan när hon har tid men vill för det mesta springa runt och undersöka allt. Hon tycker om att utforska men är samtidigt en lugn kanin. Snäll och lätt att hantera. Naya är fortfarande underviktig och får pellets varje dag och går stadigt upp i vikt. Hon är rumsren.

 

Priset för att adoptera Naya är 900kr.

Colette

Stad: Örebro (Vintrosa)

Ålder: född 2019-10-02

Kön: Hona

Kastrerad: Nej, adopteras okastrerad då hon är för ung för att kastreras. 

Chipmärkt: Ja

Colettes mamma Hoppsan kom till Smådjurschansen via ett omhändertagande av vanvårdade kaniner som vi utförde tillsammans med Länsstyrelsen. Ungefär en vecka efter att vi omhändertagit Hoppsan födde hon 6 ungar, och Colette är en av dessa. Hon är en liten kanin full av liv, det ryms mycket glädjerus och glädjeskutt i denna lilla kropp. Hon kan vara lite sprattlig vid själva upplyftet med är alltid lugn och snäll i famnen. Colette har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär.

 

Priset för att adoptera Colette är 700kr. 
Hon kan adopteras tillsammans med Rita eller Hoppsan, priset blir då detsamma som för ett kaninpar (700kr-1200kr.)

Rita

Stad: Örebro (Vintrosa)

Ålder: född 2019-10-02

Kön: Hona

Kastrerad: Nej, adopteras okastrerad då hon är för ung för att kastreras. 

Chipmärkt: Ja

Ritas mamma Hoppsan kom till Smådjurschansen via ett omhändertagande av vanvårdade kaniner som vi utförde tillsammans med Länsstyrelsen. Ungefär en vecka efter att vi omhändertagit Hoppsan födde hon 6 ungar, och Rita är en av dessa. Rita är busig och nyfiken, kommer alltid glatt fram till jourmatte när hon kommer in i stallet. Hon kan sprattla lite precis när man lyfter upp henne men är sedan avslappnad och trygg i famnen. Rita har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär.

 

Priset för att adoptera Rita är 700kr. 
Hon kan adopteras tillsammans med Colette eller Hoppsan, priset blir då detsamma som för ett kaninpar (700kr-1200kr.)

Hoppsan

Stad: Örebro (Vintrosa)

Ålder: okänd

Kön: Hona

Kastrerad: Ska kastreras 

Chipmärkt: Ska chipmärkas

Hoppsan kom till Smådjurschansen via ett omhändertagande av vanvårdade kaniner som vi utförde tillsammans med Länsstyrelsen. Ungefär en vecka efter att vi omhändertagit Hoppsan födde hon 6 ungar. Hoppsan är en glad kanin som ofta gör glädjeskutt och kommer alltid och möter jourmatte när hon kommer in i stallet. På grund av sin bakgrund är hon fortfarande lite skeptiskt inställd till människor men hon blir modigare och modigare och vänjer sig mer och mer vid att man är i närheten. Hoppsan sprattlar när man lyfter upp henne men är lugn i famnen och det går bra att klippa klorna på henne. 

 

Priset för att adoptera Hoppsan är 1200kr. 
Hoppsan kan adopteras tillsammans med Rita eller Colette. Priset blir då detsamma som för ett kaninpar (1200kr).

Akela

Stad: Kumla

Ålder: okänd

Kön: Hona

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ja

Akela kom till Smådjurschansen via ett omhändertagande av vanvårdade kaniner som vi utförde tillsammans med Länsstyrelsen. Hon är en lite blyg och tillbakadragen tjej, men med en tydligt bestämd personlighet. Hon tycker det är läskigt att själv hoppa ut buren, men lyfter man ut henne är hon nyfiken och tycker det är spännande. Hon har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär. Hon bor ute nu.

 

Priset för att adoptera Akela är 1200kr. 

Stella

Stad: Göteborg

Ålder: okänd

Kön: Hona

Kastrerad: Ska kastreras

Chipmärkt: Ska chipmärkas

Stella kom till Smådjurschansen 2019-11-15 efter att hon räddats från vanvård. Hon är en lugn tjej som inte stressar upp sig så lätt utan tar det mesta med ro. Mer info kommer snart.

 

Priset för att adoptera Stella är 1200kr. 

Leija

Stad: Karlsholmsbruk

Ålder: okänd

Kön: Hona

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ja

 Leija kom till Smådjurschansen i November 2019 då hennes familj inte ville ha kvar henne längre. Mer info om Leija kommer snart.

Priset för att adoptera Leija är 1200kr

Nike

Stad: Stockholm

Ålder: okänd

Kön: Hona

Kastrerad: Ska kastreras 2019-12-11

Chipmärkt: Ska chipmärkas 2019-12-11

Nike kom till Smådjurschansen efter att ha hittat utomhus. Hon är en framåt och social liten tjej. Mer info kommer snart.

Priset för att adoptera Nike är 1200kr

Elsa

Stad: Karlsholmsbruk

Ålder: född 2018-09-01

Kön: Hona

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ja

 Elsa kom till Smådjurschansen i November 2019 då hennes familj inte kunde ha kvar henne längre. Hon är en pigg, glad och nyfiken liten tjej. Mer info kommer snart.

Priset för att adoptera Elsa är 1200kr

Sten

Stad: Stockholm

Ålder: okänd men ung

Kön: Hona (läs mer nedan)

Kastrerad: nej, adopteras okastrerad då hon är för ung för att kastreras

Chipmärkt: Ja

Sten kom kom till Smådjurschansen efter att ha hittats dumpad i ett parkeringsgarage. Hon är nyfiken på människor men fortfarande lite försiktig. Hon har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär. Sten har fått sin kön kollat av jourhem och av veterinär och är troligtvis en hona, men vi kan ej garantera detta till 100%.

Priset för att adoptera Sten är 900kr.

Lill-Trollet - bokad

Stad: Skellefteå

Ålder: ca 5

Kön: Hona

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ja

Lill-Trollet kom till Smådjurschansen i Oktober 2019 efter att hon lämnats in på en klinik för avlivning. Hon är en försiktig men ändå ganska tuff tjej. Kommer fram och hälsar så fort man går in i rummet men är inte särskilt kelig. Från början ville hon inte ha med händer och göra alls. När hon är uppe i famnen är hon väldigt lugn och medgörlig så pälsvård och kloklippning är inga problem. Jourhemmet börjar så smått få klappa Lill-Trollet på pannan och hon sitter då självmant kvar kvar. Hon är rumsren. Vi har inte sett att hon gjort någon ansats till att hoppa upp på säng eller soffa. Hon är en riktig liten guldkanin som vi tror kan bli en riktigt mysig kompis när hon väl får förtroende för en. Perfekt innekanin. Hennes päls kräver daglig vård eller att man håller henne kortklippt.

 

Priset för att adoptera Lill-Trollet är 800kr.