Kaniner honor

Agora

Stad: Köping

Ålder: ca 1,5 år gammal

Kön: hona

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Agora kom till Smådjurschansen i oktober 2021 då hennes familj inte kunde ha kvar henne. Agora är en försiktig och snäll kanin som än så länge trivs bäst i sin bur, trots att den alltid står öppen. Hon hoppar inte ur själv men när man väl lyfter ut henne så syns det att hon faktiskt tycker att det är kul att springa runt och kolla in nya platser, då är hon framåt och nyfiken. Vi tror att hon kommer bli mer självsäker och våga mer när hon får en kaninkompis. Agora är snäll i all hantering. Hon bor just nu inomhus och är rumsren. 
 
Priset för att adoptera Agora är 1800 kr.

Mitzi

Stad: Örebro (Odensbacken)

Ålder: okänd men ung

Kön: hona

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Mitzi kom till Smådjurschansen i december 2021 efter att ha omhändertagits från en ohållbar situation där hon inte fick den omvårdad hon behöver. Vid omhändertagandet bodde hon tillsammans med ett stort antal andra kaniner, däribland okastrerade hanar varför vi befarar att Mitzi återigen kan vara dräktig. Det går bra att boka henne men hon kan således inte flytta riktigt ännu. Mitzi är snäll och lugn, hon har inte lärt sig att bli klappad ännu men hon är mycket social och nyfiken så vi tror att hon kommer lära det sig snabbt. Mitzi kan sprattla vid upplyft men är lugn och snäll i famnen. 
 
Priset för att adoptera Mitzi är 1800 kr.

Elsa - har intresse

Stad: Stockholm (Danderyd)

Ålder: okänd men ung, under 1 år gammal

Kön: hona

Kastrerad: kommer kastreras 1/2

Vaccinerad: kommer vaccineras 1/2

Elsa kom till Smådjurschansen i januari 2022 efter att ha blivit hittad blöt och mager i en biltvätt. Hon bodde hos personen som hittade henne i några dagar innan hon kom till oss. Elsa är otroligt charmig och nyfiken och klättrar gärna upp i knät på en.  Hon älskar pellets och att göra glädjeskutt på mattan. Elsa är en riktig liten energisk krabat som ger otroligt mycket kärlek och som också behöver mycket stimulans. Hon gillar inte att bli lyft men att gosa på marken är mycket uppskattat. Denna lilla tjej charmar snabbt alla som träffar henne. Hon är inte rädd för katter. Elsa bor just nu inomhus och är rumsren. 
 
Priset för att adoptera Elsa är 1800 kr.

Chrystal

Stad: Köping

Ålder: ca 1,5 år gammal

Kön: hona

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Chrystal kom till Smådjurschansen i oktober 2021 då hennes familj inte kunde ha kvar henne. Hon är en nyfiken och snäll kanin som gärna vill komma fram och hälsa och kolla läget. Man vinner lätt hennes hjärta med lite godis att muta med. Hon är snäll i all hantering. De få gånger hon hoppar ut ur sin bur så håller hon sig gärna i närheten av den då hon tycker det är lite läskigt att gå på upptäcktsfärd, även om viljan och nyfikenheten finns där. 
 
Priset för att adoptera Chrystal är 1800 kr.

Mirakel

Stad: Uppsala ( Bålsta )

Ålder: troligtvis runt 1-2 år

Kön: hona

Kastrerad: kommer kastreras 8/2

Vaccinerad: kommer vaccineras 8/2

Mirakel kom till Smådjurschansen i Januari 2022 då hon hittats utav en privatperson utomhus. Mirakel är utav rasen Teddy vädur så hon kräver regelbunden pälsvård. Hon behöver klippas ner runt ögonen med jämna mellanrum för att kunna se ordentligt. I jourhemmet bor hon utomhus men vi tror att hon skulle trivas även inomhus. Hon är en nyfiken och matglad tjej. Mirakel kommer fram till jourhemmet när de kommer ut till henne och hon hoppar tom upp i knäet. Mirakel är lätt att bära och hon tycker det är okej att bli borstad och att klippa klor. Hon rör sig som ett sagoväsen och hon är en riktigt social tjej. Mirakel är rumsren.
 
Priset för att adoptera Mirakel är 1800 kr.

Donna

Stad: Uppsala

Ålder: okänd

Kön: hona

Kastrerad: kommer kastreras 17/2

Vaccinerad: kommer vaccineras 17/2

Donna kom till Smådjurschansen i januari 2022 efter att ha hittats utomhus. Hon är en tjej som har mycket energi men vill även gärna ta det lugnt då och då. Donna följer gärna efter jourmatte runt om i hemmet för att tigga gottis eller gos. Hon möter ofta jourmatte i dörren när hon kommer hem. Donna bor just nu inomhus och är rumsren.
 
Priset för att adoptera Donna är 1800 kr.

Hedda

Stad: Örebro

Ålder: född 2021

Kön: hona

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Hedda kom till Smådjurschansen i december 2021 efter att omhändertagits från ett hem där hon inte hade möjlighet att få den skötsel och omvårdnad hon behöver. Hedda bor i jourhemmet utomhus tillsammans med Harriet. När Hedda kom till jourhemmet var hon stressad av flytten, gömde sig och stampade ljudligt. Hon hade också matt, avbiten och rufsig päls samt mycket långa och grova klor. Efter bara några dagar i jourhemmet tog nyfikenheten över Hedda och hon kommer numera gärna fram till jourmatte och låter sig försiktigt bli klappad på. Hon går även att lyfta upp i famnen, blir då först lite sprattlig och stel men slappnar sen av efter en kort stund. Hedda är troligtvis inte alls mycket hanterad sedan tidigare så dessa framsteg har kommit mycket snabbt. Mer info om Hedda kommer när vi lärt känna henne lite bättre. Hedda är eventuellt dräktig, det går dock fortfarande bra att boka henne. 

 
Priset för att adoptera Hedda är 1800 kr. 

Lola

Stad: Fritsla

Ålder: född vintern 2020

Kön: hona

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Lola kom till Smådjurschansen i augusti 2021 då hennes familj inte kunde ha kvar henne på grund av flytt. Lola är väldigt nyfiken men ibland lite blyg då hennes syster som hon tidigare bodde med inte var så snäll mot henne och Lola har därmed inte vågat ta plats. Numera bor Lola själv och gör stora framsteg och utveckling när det kommer till att våga ta för sig. Hon vill vara med och se allt som händer runt henne och klättrar gärna upp och nosar och slickar på ens hand. Hon är genomsnäll och vill aldrig något ont. Lolas jourhem tränar mycket på att få Lola att bli tryggare med att bli lyft och det går oftast bra då hon varje gång inser att det var rätt mysigt. Lola har tidigare visat sig vara ranghög i kontakt med andra kaniner, därför bör man läsa på ordentligt och ha mycket tålamod när man gör en ihopsättning med Lola.
 
Priset för att adoptera Lola är 1800 kr

Harriet

Stad: Örebro

Ålder: född 2021

Kön: hona

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Harriet kom till Smådjurschansen i december 2021 efter att omhändertagits från ett hem där hon inte hade möjlighet att få den skötsel och omvårdnad hon behöver. Harriet bor i jourhemmet tillsammans med Hedda och hon kan om så önskar adopteras tillsammans med Hedda. Harriet hade när hon kom till oss riktigt långa och vridna klor. Troligtvis är inte Harriet så mycket hanterad tidigare då hon gärna håller sig lite på avstånd och helst så att hennes vän Hedda är den som är närmast människorna. Jourhemmet upplever Harriet som lugn i sättet så hon kommer säkerligen bli mer trygg bara hon får lite tid på sig. Harriet bor utomhus just nu men kan även bo inomhus. Mer info om Harriet kommer när vi lärt känna henne bättre. Harriet är eventuellt dräktig, det går dock fortfarande bra att boka henne. 

 
Priset för att adoptera Harriet är 1800 kr. 

Strumpan

Stad: Stockholm (Tumba)

Ålder: född 15-02-2019

Kön: hona

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Strumpan kom till Smådjurschansen i augusti 2021 efter att ha blivit övergiven av sin ägare och räddad av en privatperson som ville ge henne en chans till ett bättre liv. Strumpan är väldigt nyfiken och vill gärna utforska alla ställen hon kommer åt. Hon är en pigg tjej som gärna springer glädjerace. Strumpan behöver fortsatt socialiseras men har gjort stora framsteg hos jourhemmet. Från att vara skygg för det mesta är hon nu mycket tryggare och nyfiken på människor. Hon kommer fram när man bjuder på något gott men vill ännu inte bli rörd.  Om hon får en kompis som gillar människor så kommer hon med stor sannolikhet våga ännu mer då hon är så nyfiken. Hon har kvicka reaktioner och kan snabbt springa iväg om hon blir skrämd men när hon landat i en ny miljö och blivit mer trygg så återhämtar hon sig snabbt. På grund av detta tror vi inte att ett hem med småbarn är lämpligt för Strumpan. Hon gillar att gräva och gnaga men har hittills inte gnagt på något otillåtet så länge hon har tillgång till gnagleksaker eller grenar. Strumpan vill gärna ha en grävlåda och någon filt/handduk att bädda i. Eftersom Strumpan inte är så van vid människor så vill hon inte bli lyft men är trots detta relativt snäll och lugn vid exempelvis kloklippning. Hon har aldrig visat någon form av aggressivitet. Hon har bott både inne och ute och trivs med båda. I sitt nuvarande jourhem bor hon inomhus och är rumsren. 

 
Priset för att

Charlee - bokad

Stad: Falun

Ålder: född 2020

Kön: hona

Kastrerad: Ja

Vaccinerad: Ja

Charlee kom till Smådjurschansen i augusti 2021 tillsammans med sin syster Lola. Deras familj kunde inte ha kvar kvar dem på grund av flytt. Då Charlee och Lola inte trivdes ihop så bor de nu inte längre tillsammans. Charlee har tidigare bott ute men bor nu inne och verkar trivas lika bra med det. Charlee är väldigt nyfiken på sin omgivning. Hon är social och vill gärna vara med. När hon ligger och vilar blir hon mer än gärna kliad bakom öronen, då myser hon verkligen. Charlee gillar att leka, speciellt att kasta med en  liten burk tycker hon är roligt. Att få leta efter gottebitar är inte helt fel det heller. Charlee tycker inte om att bli fasthållen så att klippa klorna är ingen hit men tar man någon klo då och då istället för alla på en och samma gång så går det bra. När Charlee är missnöjd kan hon nafsa lite men inte så att det gör ont eller blir märken utan endast för att markera. Charlee är en trygg och lugn kanin som skulle trivas bra hos en familj där hon får leka mycket och kan få vara med i händelsernas centrum. Hon ser ut som en Disney-hare med sina tjocka ögonfransar och fina päls. 
 
Priset för att adoptera Charlee är 1800 kr. 

Stella - Bokad

Stad: Stockholm (Sollentuna)

Ålder: okänd men ung

Kön: hona

Kastrerad: kommer kastreras 5/1

Vaccinerad: kommer vaccineras 5/1

Stella kom till Smådjurschansen i december 2021 via länsstyrelsen. Det vi vet om hennes bakgrund är att hon hittades dumpad vid en sopstation, i en bur som var full med kiss och bajs. Stella är en aktiv och social tjej som gärna och ofta gör glädjerace. Hon gillar att varje dag skutta runt hela jourhemmet och kolla läget överallt. Hon är mycket matmotiverad och kommer snabbt när man ropar. Stella älskar att vara med och tackar aldrig nej till att motta klappar och mys. Hon är en riktig gosegris och gosar gärna med alla. Stella har inte gnagt på något otillåtet, hon kan smaka på nya saker men hon gnager inte. Hon är rumsren. Stella gillar inte att bli lyft men är lugn i famnen och vid hantering. Stella hittades tillsammans med andra kaniner så hon är troligtvis van vid att bo med andra kaniner sedan tidigare. Hon har inte träffat andra djur sedan ankomst till jourhem. Hon har träffat barn och det har gått bra. Troligtvis skulle Stella funka mycket bra i en barnfamilj, det enda man får tänka på är att hon ibland kan bli ivrig när man ska ge något gott och kan nafsa i fingrarna (ej hårt). Hon slutar när man ber henne, det är inget aggressivt utan mer att hon blir överentusiastisk. Stella bor inne nu men skulle troligtvis trivas även ute.
 
Priset för att adoptera Stella är 1800 kr. 

Zooey - bokad

Stad: Örebro (Odensbacken)

Ålder: okänd men ung

Kön: hona

Kastrerad: kommer kastreras 2/2

Vaccinerad: kommer vaccineras 2/2

Zooey kom till Smådjurschansen i december 2021 efter att ha omhändertagits från en ohållbar situation där hon inte fick den omvårdad hon behöver. Vid omhändertagandet bodde hon tillsammans med ett stort antal andra kaniner, däribland okastrerade hanar varför vi befarar att Zooey kan vara dräktig. Det går bra att boka henne men hon kan således inte flytta riktigt ännu. Zooey kan sprattla vid upplyft men är lugn och snäll i famnen, även hos små barn. Hon är nyfiken och matmotiverad, håller man i pellets kommer hon snabbt fram och vill smaka. 
 
Priset för att adoptera Zooey är 1800 kr.

Dorinda - bokad

Stad: Uppsala

Ålder: född i maj 2021

Kön: hona

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Dorinda kom till Smådjurschansen efter att ha blivit räddad från vanvård. Dorinda och några andra kaniner hade blivit lämnade i en bur utan mat och vatten i flera veckors tid och några av kaninerna hade svultit ihjäl. Dorinda har efter detta några små trycksår och även om hon är mager och omusklad gör hon sitt bästa för att äta upp sig. Hon älskar äppelpinnar och äter pellets ur handen. Dorinda är en framåt, nyfiken och påhittig kanin om än lite avvaktande för klappar än så länge men det kommer nog när hon vant sig. Dorinda bor inomhus och är rumsren.
 
Priset för att adoptera Dorinda är 1800 kr.

Märta - bokad

Stad: Uppsala

Ålder:  okänd, troligtvis ung

Kön: hona

Kastrerad: Kommer kastreras

Vaccinerad: Kommer vaccineras

Märta kom till Smådjurschansen i november 2021 efter att ha blivit upphittad i skogen, troligtvis dumpad då ingen har meddelat att de saknar henne. Märta är van vid hantering och är en framåt, nyfiken och trevlig kanin. Dock så kan hon bli för ivrig och nafsa på fingrar, inte aggressivt men hon bör därför inte bo i ett hem med små barn. Hon kan även vakta sitt revir, detta beteende hoppas vi dock ska minska/försvinna i samband med kastrering. Hon bor just nu ute men har varit inne korta stunder, hon trivs med båda delarna.
 
Priset för att adoptera Märta är 1800 kr 

Bonnie - bokad

Stad: Johanneshov

Ålder: född i Maj 2021

Kön: hona

Kastrerad: kommer kastreras 

Vaccinerad: kommer vaccineras

Bonnie kom till Smådjurschansen i december 2021 då hennes ägare inte kunde ha henne kvar. Det ägaren visste om Bonnies bakgrund är att hon är en dvärgvädursblandning som bott i en barnfamilj där hon endast satt i buren. Bonnie är en kanin med mycket energi, hon rejsar gärna runt på mattorna, dag som natt. Hon är nyfiken, framåt och social. Hänger gärna med en runt i lägenheten. Hon gillar att utforska nya ytor och är sällan rädd. Hon älskar mat och kommer springandes direkt när hon hör att det prasslas med pelletspåsen. Bonnie kan revirmarkera genom att bita på spaden ibland när man gör rent toalådan. Detta beteende hoppas vi försvinner när Bonnie känner sig tryggare samt efter kastrering. Bonnie bor inomhus. 
 
Priset för att adoptera Bonnie är 1800 kr. 

Bonnie - bokad

Stad: Stockholm ( Vallentuna )

Ålder: född 2017-04-17

Kön: hona

Kastrerad: ja

Vaccinerad: kommer vaccineras 2/2

Bonnie kom till Smådjurschansen i januari 2022 pga tidsbrist hos hennes familj. Bonnie är en snäll dvärgvädur som är väldigt lättsam, sällskaplig och social. Hon tycker mycket om barn och har tidigare bott med en annan kanin. Hon är pigg och nyfiken, älskar att vara ute och hoppa. Hon är van att bo både ute och inne, just nu bor hon inomhus. 
 
Priset för att adoptera Bonnie är 1800 kr.