Kaniner honor

Tussan

Stad: Uppsala (Faringe)

Ålder: Okänd

Kön: Hona

Kastrerad: Ska kastreras

Chipmärkt: Ska chipmärkas

 Tussan kom till Smådjurschansen i mars 2019 efter att ha hittats utomhus. Hon är en otroligt charmig tjej och är väldigt snäll att hantera. Hon är lätt att klippa klorna på och är enkel att bära och hon tycker även om att bli borstad och ompysslad. Hon bor just nu ute i hägn med fem övriga kaniner men är väldigt undergiven och håller sig mer på sin del i hägnet. Vi tror att hon skulle uppskatta att få en snäll kaninkompis som hon kan få bli pussad och ompysslad av. Tussan älskar att gräva och har skapat många fina hålor i hägnet men vi tror att hon skulle kunna tänka sig att vara en innekanin också, med rolig stimulans och en snäll kaninkompis.
 
Priset för att adoptera Tussan är 1200kr.

My

Stad: Örebro

Ålder: Född ca 2013/2014

Kön: Hona

Kastrerad: Ska kastreras 23/7

Chipmärkt: Ska chipmärkas 23/7

 My kom till Smådjurschansen 2019-06-19 från länsstyrelsen efter att ha omhändertagits från vanvård. Hon är en glad och snäll tjej som är lätt att hantera. Hon har för första gången i sitt liv fått springa på gräsmatta och hon har upptäckt att hon älskar att gräva. 
 
Priset för att adoptera My är 600kr.

Polly

Stad: Karlsholmsbruk

Ålder: född 2014-08-03

Kön: Hona

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ja

Polly kom först till Smådjurschansen 2018-11-03 och kom senare tillbaka till oss efter en adoption då hon och hemmets andra kanin inte fungerade bra tillsammans. Polly är en mjuk och fin tjej, mycket snäll. Hon har tidigare bott utomhus och trivdes bra med det men bor nu frigående inomhus. Hon är van vid andra djur och barn. Observera att Polly är av rasen Lilla Tysk Vädur så hon är en bastant tjej.
 
Priset för att adoptera Polly är 1200kr.

Mimmi

Stad: Örebro

Ålder: ca 1 år

Kön: Hona

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ja

Mimmi kom till Smådjurschansen 2019-01-28 då hon räddades av hennes jourhem från en boendesituation där hon ej fick den vård och omsorg hon behöver. När Mimmi kom till oss var hon dräktig och efter 10 dagar i jourhemmet födde hon 4 friska ungar. Mimmi är en mycket snäll lätthanterad kanin. Hon har inte vant sig vid klappar och gos ännu men har inga problem att komma fram och hälsa och äta ur handen. Hon är väldigt social och nyfiken. Mimmi bor just nu frigående inomhus och trivs med det. Hon är rumsren. Mimmi har fått sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär.
 
Priset för att adoptera Mimmi är 1200kr.
 

Marianne

Stad: Örebro

Ålder: född ca 2013/2014

Kön: Hona

Kastrerad: Ska kastreras 5/8

Chipmärkt: Ska chipmärkas 5/8

Marianne omhändertogs av Smådjurschansen 2019-06-19 efter att hon omhändertagits av länsstyrelsen från vanvård. Hon är en nyfiken och snäll liten tjej som nu bor frigående i en lägenhet. Hon håller sig bara i vardagsrummet än så länge trots att hon kan skutta i hela lägenheten. Favoritplatsen är mattan vid soffan där hon gärna gör glädje skutt och har race. Marianne är helt rumsren. Hon fungerar bra tillsammans med snälla hundar. Marianne tycker det är läskigt att bli klappad och lyft då hon inte är van vid detta. Vid hantering kan hon sprattla men skulle aldrig bitas. Hon uppskattar dock sällskap. Marianne behandlas nu för en öroninflammation vilket inte gör jourmattes närmanden populärare. Marianne har tidigare bott med andra kaniner och skulle troligtvis uppskatta en snäll kompis. 

Priset för att adoptera Marianne är 600kr.

 

Pippi

Stad: Motala

Ålder: född 2018-02-28

Kön: Hona

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ja

Pippi kom till Smådjurschansen 2019-05-03 då hennes familj inte längre hade tid för henne. Hon är en mycket snäll och lätthanterad kanin som går med på det mesta utan protester. Hon är nyfiken och orädd, fungerar bra med barn och är van vid andra djur. Eftersom Pippi har mycket päls krävs det pälsvård, men det är inte något som Pippi har något emot. Vi rekommenderar att man håller Pippi nerklippt för att slippa den värsta pälsvården och för att slippa tovor. Pippi har fått sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär. 

Priset för att adoptera Pippi är 1200kr.

Petra

Stad: Uppsala (Faringe)

Ålder: okänd

Kön: Hona

Kastrerad: Ska kastreras

Chipmärkt: Ska chipmärkas

Petra kom till Smådjurschansen efter att han hittats övergiven utomhus. Hon är en mycket snäll och lätthanterad tjej. Mer info kommer. 

Priset för att adoptera Petra är 1200kr

Mirella

Stad: Örebro

Ålder: okänd

Kön: Hona

Kastrerad: Ska kastreras

Chipmärkt: Ska chipmärkas

Mirella kom till Smådjurschansen efter att ha hittats vanvårdad utomhus. När hon kom till oss hade hon extrema frätskador på tassarna, magen och låren samt extrema trycksår och mycket svullna tassar. Idag mår Mirella mycket bättre men behandlas fortfarande. Hon är inte redo att flytta riktigt än men det går att boka henne.

Mirella är av rasen liten rex. Hon är en otroligt snäll, nyfiken och social tjej. Hon älskar uppmärksamhet och när det händer saker vill Mirella mer än gärna vara mitt i smeten. 

Priset för att adoptera Mirella är 1200kr

Luna

Stad: Stockholm (Knivsta)

Ålder: okänd

Kön: Hona

Kastrerad: Ska kastreras

Chipmärkt: Ska chipmärkas

Luna kom till Smådjurschansen efter att ha hittats dumpad utomhus. Hon är snäll att hantera och lätt att klippa klorna på. Hon är en social, aktiv och nyfiken kanintjej som skuttar fram när man kommer. Hon är lite svår att fånga in när hon springer lös men när man väl har henne hos sig sitter hon gärna i knät och myser. När hon tycker att det är nog med mys säger hon till genom att krafsa med framtassarna eller dra i tröjan. Hon sitter ofta på bakbenen och spanar runt och hoppar upp på det mesta för att titta sig omkring. Samtidigt kan hon kan vara nöjd med att sitta i buren länge trots att dörren är öppen och hon kan skutta ut och in som hon vill. Hon kan reagera på ljud och bli skrämd men det går över fort. Luna är väldigt söt och nätt i kroppen hon är en mysig kanin med fart i. Hon kissar bara i buren/toaletten och endast ett fåtal pluttar har hamnat utanför. Hon passar både som ute och innekanin men behöver en rymningssäker bur och hage med tak då hon är mycket rymningsbenägen. Hon skulle säkert må bra av en trygg snäll kompis, särskilt om hon ska bo ute.

Priset för att adoptera Luna är 1200kr

Ester

Stad: Karlstad

Ålder: född 2013

Kön: Hona

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ska chipmärkas

Ester kom till Smådjurschansen 2019-07-07 då hennes familj inte längre kunde ha kvar henne. Innan Ester kom till oss beskrevs hon som dominant och aggressiv, något vi inte märkt av i jourhemmet. Hon är en bestämd tjej med stor personlighet men är absolut inte inte aggressiv. Har man äpple med sig så gör hon vad som helst och det fungerar bra som lockbete om man vill till exempel träna tricks. Hon ären mycket sällskapssjuk och social tjej, men är inte en kanin som älskar att gosa. Ester är rexpälsad. För att vara en pensionär-kanin har hon mycket energi och är super busig.

Priset för att adoptera Ester är 600kr.

Blue

Stad: Motala

Ålder: född 2012-06

Kön: Hona

Kastrerad: Ska kastreras

Chipmärkt: Ska chipmärkas

Blue kom till Smådjurschansen 2019-03-20 efter att hon omhändertagits från en ohållbar situation där hon ej fick den omvårdnad hon behöver och förtjänar. Hon är en mycket snäll och lätthanterad tjej, fungerar bra med andra djur och barn. Mer info kommer snart.

Priset för att adoptera Blue är 600kr.

Angel - bokad

Stad: Ludvika

Ålder: född 2017-08-19

Kön: Hona

Kastrerad: Ska kastreras

Chipmärkt: Ska chipmärkas

Angel kom till Smådjurschansen 2019-03-16 då barnen i familjen tröttnat på henne. Hon är snäll och lätthanterad, van vid barn. Snäll mot jourhemmets andra kaniner. Väldigt social och nyfiken. Hon gillar att bli klappad och har inga problem med att bli buren. Angel bor just nu utomhus men skulle även trivas som frigående innekanin.

Priset för att adoptera Angel är 1200kr.

Lollo - bokad

Stad: Uppsala (Faringe)

Ålder: född 2012

Kön: Hona

Kastrerad: Ska kastreras

Chipmärkt: Ska chipmärkas

Lollo kom till Smådjurschansen 2019-05-24 då hennes familj inte längre hade möjlighet att ha kvar henne. Lollo är en mycket snäll liten tjej som fungerar bra tillsammans med andra kaniner. Hon bor utomhus i jourhemmet och trivs bra med det, men har tidigare bott inomhus och trivs bra även med det, 
 
Priset för att adoptera Lollo är 1200kr.

Lexie - bokad

Stad: Falun

Ålder: född 2013-04-24

Kön: Hona

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ja

Lexie lämnades tillbaka Smådjurschansen 2019-05-11 då hon inte fungerade i hennes nya hem. Hon är en livlig och rolig tjej, mycket pigg och social och älskar att vara med.

Priset för att adoptera Lexie är 1200kr.