Kaniner honor

Jonna

Stad: Örebro

Ålder: okänd

Kön: hona

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Jonna kom till Smådjurschansen i augusti 2022 efter att tidigare under året dumpats utomhus. Personer som bor i området lämnade uppgifter om att Jonna tidigare haft ett hem men att hon sedan bara lämnats ute åt sitt öde. Hon väger 1,8 kg och är en spänstig och smidig liten tjej. Hon är av naturliga skäl ohanterad efter flera månader i den otrygga miljö hon tvingats bo i. Jonna håller sig numera nyfiket på lite avstånd från jourhemmet men kommer allt oftare fram och nosar på fötter och ben när jourmatte sitter på marken. Bjuds det på pellets eller andra godsaker går det att klappa henne försiktigt och hon tar godsaker ur handen. Jonna bor utomhus i jourhemmet tillsammans med Klöver och hon finner stor trygghet i hans lugna, sociala personlighet vilket gör att hon för var dag blir mer social och får tillit till jourhemmet. Det är möjligt att adoptera dem tillsammans om man så önskar. I framtida hem skulle Jonna trivas bäst som innekanin tillsammans med en eller flera trygga kaninkompisar där hon får möjlighet att successivt åter få tillit till människor. Jonna bör annars bo 100% rymningssäkert utomhus då hon är rymningsbenägen. Hon trivs som bäst när hon har möjlighet att hoppa upp och sitta på lite högre höjder. Jonna upplevs av jourhemmet som positivt nyfiken på andra kaniner och är inte dominant mot andra kaniner.
 
 
Priset för att adoptera Jonna är 1800 kr. Adopteras Jonna tillsammans med Klöver är priset för de båda 2000 kr.

Tyra

Stad: Fagersta

Ålder: okänd men ung

Kön: hona

Kastrerad: adopteras okastrerad samt med kastreringskrav då hon är för ung för att kastreras

Vaccinerad: ja

Tyra kom till Smådjurschansen i september 2022 efter att Länsstyrelsen omhändertagit henne från vanvård. När hon kom till jourhemmet var hon väldigt undernärd men med rätt kost har hon nu börjat gå upp i vikt. Tyra är en väldigt pigg och sprallig tjej som älskar att busa. Hennes favorit är filtkojor som hon både sover och busar i hela tiden, men de ska såklart se ut som hon själv tycker. Hon fixar alltid till sin koja när jourmatte städar. Tyra är väldigt försiktig och skeptisk mot nya människor och behöver därför ett väldigt tryggt hem med en ny kaninkompis. Tyra hade troligen därför inte trivts i ett hem med småbarn då hon behöver en trygg och lugn miljö. När hon dock väl litar på personen så är hon väldigt social och framåt. Hon tycker bland annat om att klättra på jourmatte. Tyra är enkel vid hantering och är rumsren. Hon är rädd för katterna i jourhemmet och hade därför inte passat i ett hem med hund eller katt. Tyra bor utomhus just nu och trivs med det, men hon hade även trivts att bo inomhus så länge hon har möjlighet till en egen plats var hon kan gå undan om det blir för mycket intryck. Hon väger ca 1,3kg och är liten till storleken, men hon kommer säkerligen bli större när hon blir äldre.

 
Priset för att adoptera Tyra är 1000 kr.

Bus

Stad: Göteborg (Mölndal)

Ålder: okänd

Kön: hona

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Bus kom till Smådjurschansen i november 2022 genom ett vanvårdsärende. Hon har blivit mer bekväm och nyfiken under den korta tid hon varit i jourhemmet. Bus är lite rädd av sig men verkligen en söt kanin.

 
Priset för att adoptera Bus är 1800 kr.

Elsa

Stad: Örebro

Ålder: okänd

Kön: hona

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Elsa har kommit tillbaka till Smådjurschansen eftersom hon tidigare adopterades men inte gick ihop med deras kanin. Elsa är en fantastisk mysig och social tjej som alltid kommer fram och hälsar jourhemmet välkomna när de kommer hem. Hon älskar att mysa med hela familjen! Elsa är extremt nyfiken och skuttar gärna omkring i hela huset på upptäcktsfärd och har inte tuggat på något under sin tid i jourhemmet. Hon har verkligen charmat hela sin jourfamilj och är gärna med under familjehäng i soffan. Elsa bor inomhus i jourhemmet och är rumsren. Elsa kan adopteras tillsammans med kaninen Cream eller separat. Om Elsa adopteras separat bör hon adopteras till ett hem där hon till en början är den enda kaninen i hemmet. 
 
Priset för att adoptera Elsa är 1800 kr. Adopteras Elsa tillsammans med Cream är priset för de båda totalt 2000 kr.

Strumpan - har intresse

Stad: Örebro (Odensbacken)

Ålder: född sommaren 2022

Kön: hona

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Strumpan kom till Smådjurschansen i januari 2023 från ett hem där hon blivit vanvårdad. Hon bodde på ett litet utrymme och fick inte den omvårdnad hon behövde. Strumpan är lite försiktig av sig men har gjort framsteg på kort tid. Hon bor inomhus i jourhemmet. Mer info kommer när jourhemmet lärt känna henne lite bättre.

Priset för att adoptera Strumpan är 1800 kr.

Luna

Stad: Göteborg

Ålder: okänd men troligtvis född 2021/2022

Kön: hona

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Luna kom till Smådjurschansen i november 2022 från ett vanvårdsärende. När hon först kom till sitt jourhem var hon inte så van vid mys och hantering men för varje dag som går blir hon bara mysigare och mysigare. Hon älskar att springa runt och utforska och är det något som händer så skall det alltid undersökas och så fort någon kliver in genom dörren vill hon gärna hälsa och välkomna. Hon är en otroligt charmig och social tjej som alltid vill vara med.

 
Priset för att adoptera Luna är 1800 kr.

Sally

Stad: Köping

Ålder: född sommaren 2022

Kön: hona

Kastrerad: ska kastreras 31/1

Vaccinerad: ska vaccineras 31/1

Sally kom till Smådjurschansen i januari 2023 efter att hon bott i ett hem där hon bodde i en väldigt liten bur inne i ett badrum. Sally är en väldigt social, framåt och modig tjej som går fint ihop med både hund och katt. Hon bor inomhus i jourhemmet. Mer information kommer när jourhemmet lärt känna henne lite bättre.

 
Priset för att adoptera Sally är 1800 kr.

Kylie - har intresse

Stad: Uppsala

Ålder: född 2021

Kön: hona

Kastrerad: ska kastreras 13/2

Vaccinerad: ska vaccineras 13/2

Kylie kom till Smådjurschansen i januari 2023 då hennes familj inte kunde hantera henne. Barnen i familjen har varit hårdhänta och hon har behövt använda klor och tänder för att säga ifrån. Men i jourhemmet, utan barn, är hon snäll och gillar att bli klappad. Det är inga problem att klippa klor eller hantera henne i övrigt. Hon behöver troligtvis ett kaninvant hem där hennes signaler lyssnas på, utan små barn, så att hon slipper säga ifrån. Kylie är annars en nyfiken och matglad kanin som gärna kommer fram när jourhemmet kommer in hos henne. Det finns stora möjligheter att vinna hennes hjärta med lite mat och lugn interaktion. Kylie bor inomhus i jourhemmet och är rumsren. Hon gillar att gnaga på sitt hus och vill ha mycket att göra i sitt nya hem. Hon spanar gärna på jourhemmets andra kaniner på avstånd och har inte visat rädsla eller ilska mot dem genom galler. Det bor en hund i jourhemmet som hon är lite rädd för.

 
Priset för att adoptera Kylie är 1800 kr.

Solo

Stad: Göteborg

Ålder: okänd

Kön: hona

Kastrerad: ska kastreras

Vaccinerad: ska vaccineras

Solo är en kanin som under en tid har varit tvungen att kämpa för sin överlevnad utomhus. Det är svårt att avgöra hur länge hon har varit ensam, men när hon kom till Smådjurschansen i december 2022 var hon mager och trött. I jourhemmet visar Solo tillit och glädje över att få mat, vatten och en trygg plats att sova. Hon är nu inte lika mager som när hon kom till Smådjurschansen men behöver fortfarande gå upp lite till i vikt. Solo har varit lite irriterad i öronen, vilket visade sig vara en inflammation, och det behandlas för tillfället. Vid hantering är hon väldigt snäll – både vid kloklippning och när hon får hjälp att reda ut tovor. Solo är en nyfiken, aktiv, busig och sällskapssjuk liten kanin. Hon springer gärna efter jourmatte och jourhusse så fort de går iväg. Jourhemmet märker att Solo uppskattar friheten i att få vara frigående i hela boendet. Man får dock hålla ett öga på henne då hon gärna hoppar upp på hyllor och möbler för att kika runt. Solo bor inomhus i jourhemmet och är rumsren (går på låda). 

 
 
Priset för att adoptera Solo är 1800 kr.

Ronja - under utredning

Stad: Danderyd (Stockholm )

Ålder: född våren 2022

Kön: hona

Kastrerad: kommer kastreras 

Vaccinerad: kommer vaccineras

Ronja kom till Smådjurschansen i september 2022 efter att hon räddats från att bli skjuten. Hon har troligen inte fått den omvårdnad hon behövt då klorna var alldeles för långa när vi hämtade henne.
När hon kom till oss var Ronja ganska rädd men på bara några dagar är hon helt förändrad, nyfiken och modig. Hon älskar pellets och att gräva i sin grävlåda med sand. Ronja är väldigt framfusig när man kommer med mat i handen. Det går att träna bort dock.
Hon gillar ännu inte att bli klappad men är pigg och nyfiken så vi tror hon kommer öppna sig mer och mer nu när hon är i en trygg miljö. Hon är kontaktsökande och hoppar gärna upp i knät. Trots sin unga ålder har hon redan haft två kullar med ungar. Ena kullen har hon nyligen fått hos oss på Smådjurschansen.
I början vaktade hon sitt revir och sina ungar men nu har hon vant sig vid att vi hanterar ungarna och vi får utan problem städa och vara i hennes revir. Vi tror även att detta beteende kommer försvinna helt med kastrering.
Hon kan inte adopteras ut förrän ungarna har blivit flyttklara och Ronja har blivit kastrerad. Det går dock bra att redan nu lämna in intresseanmälan.
 
Priset för att adoptera Ronja är 1800 kr.

Yatzy - bokad

Stad: Stockholm (Bagarmossen)

Ålder: okänd

Kön: hona

Kastrerad: kommer kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Yatzy kom till Smådjurschansen i januari 2023 efter att ha hittats dumpad i en kartong i ett trapphus. Hon är väldigt social och nyfiken. Yatzy har mycket päls och har därför ett stort behov av pälsvård. Hon bor inomhus i jourhemmet. Mer information kommer när jourhemmet lärt känna henne lite bättre.

 
Priset för att adoptera Yatzy är 1800 kr.

Elsie - bokad

Stad: Stockholm (Hägersten)

Ålder: okänd

Kön: hona

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Elsie kom till Smådjurschansen i mitten av december 2022 då hon tillsammans med ytterligare två kaniner – en hona och en hane – lämnats i en kartong utanför ett museum. På museet bodde de mycket fint i några dagar innan de kom till Smådjurschansen. Dessa har nu separerats då honorna troligtvis är dräktiga eftersom hanen ej är kastrerad.

Elsie bor idag inomhus i jourhemmet och nafsar varken på tyger eller möbler men hittar hon en penna eller en kam eller liknande, då springer hon gärna glatt iväg och leker med den. Elsie är inte helt rumsren men jourhemmet jobbar på det. Hon är ganska skygg men samtidigt otroligt nyfiken, modig och social. Hon kan bli skrämd av snabba rörelser om man är i hennes närhet. Elsie verkar mycket glad och energisk. Hon utforskar de utrymmen hon vistas i och springer omkring överallt och testar alla leksaker, tunnlar, hoppar upp på möbler etc. Elsie får sina ryck och skakar på huvudet, hoppar högt, vickar på bakdelen och floppar. Att bli hanterad och klippa klor, borstas och kontrolleras är inte så kul tycker Elsie men efteråt kommer hon ändå fram och buffar, vill ha uppmärksamhet och vill vara nära men vill helst inte bli klappad. Elsie älskar hö, vatten, grenar, basilika, pellets med mera. Jourhemmet försöker att komma henne närmare genom att vara närvarande på golvet men återigen man får sällan klappa henne, dock verkar hon inte rädd för händer utan nosar gärna. Hon vill gärna vara nära men på hennes villkor.

 

Priset för att adoptera Elsie är 1800 kr. 

Juno - bokad

Stad: Stockholm (Tyresö)

Ålder: okänd

Kön: hona

Kastrerad: kommer kastreras 7/2

Vaccinerad: kommer vaccineras 7/2

Juno kom till Smådjurschansen i januari 2023 efter att ha hittats utomhus i en buske av en förbipasserande. Juno är en nyfiken, snäll och energifylld tjej. Hon blir mer och mer social och vill gärna komma ut och skutta i vardagsrummet så mycket som möjligt. Juno hoppar gärna upp i soffan och bökar runt. Hon tycker att det är läskigt att gå på golv, men lägger man ut en matta skuttar hon glatt ut på den. Juno tycker om att springa i sina tunnlar och gräva i sin grävlåda. Hon tycker om blåbärsris och att gnaga på pinnar och hon biter inte på annat än grenar och på sin kartong. Hon är nyfiken på jourhemmets hund och går gärna fram för att nosa och hon blir inte rädd om hunden skäller. Hon bor inomhus i jourhemmet och är rumsren.

 
Priset för att adoptera Juno är 1800 kr.

Ruby - bokad

Stad: Stockholm

Ålder: okänd

Kön: hona

Kastrerad: ja

Vaccinerad: ja

Ruby kom till Smådjurschansen i mitten av december efter att ha blivit lämnad i en kartong utanför ett museum tillsammans med en annan hona samt en hane. Då hanen inte var kastrerad är det möjligt att hon är dräktig. Därför inväntas i nuläget fler tecken på det men annars är det tänkt att hon ska kastreras 26 januari 2023. Först därefter är det aktuellt med flytt till nytt hem.

Ruby är en otroligt pigg och glad tjej! Hon springer runt i jourhemmets lägenhet och hoppar upp på alla ytor hon kommer åt. Ruby är inte helt rumsren än men jourhemmet jobbar på det (det kan även bli bättre efter kastreringen). När hon kom var hon en aning försiktig kring nya ytor men nu är hon helt orädd och vistas överallt. Hon skulle säkerligen även trivas ute. Hö och vatten tar hon in med riktigt god aptit samt blåbärsris finner hon gott att knapra på. Ruby är lätthanterlig och kommer gärna fram till jourmatte för uppmärksamhet i form av klappar och pellets. Hon vill vara med där det händer och är alltså otroligt social. Ett riktigt charmtroll är denna tjej och hon skulle säkerligen inte ha något emot barn.

 
Priset för att adoptera Ruby är 1800 kr.

LuLu - bokad

Stad: Stockholm (Upplands Väsby)

Ålder: född 2022-07-20

Kön: hona

Kastrerad: ska kastreras 26 januari

Vaccinerad: ska vaccineras 26 januari

LuLu kom till Smådjurschansen i december 2022 efter att hennes förra ägare utvecklat allergi. Hon är en mysig, nyfiken och äventyrslysten tjej. När LuLu inte ligger och spanar vid sitt lilla hus kan man hitta henne alltifrån under en stol till på fönsterbrädan. Utöver sina många små äventyr spenderar hon gärna tid i ens knä/famn. Hon älskar att bli kliad runt öronen och visar uppskattning genom att slicka en på handen. LuLu är rumsren och duktig att gå på sin toa utöver några få pluttar som hamnar utanför. Då hon tidigare bott utomhus uppskattar hon att få ta en tur ut då och då. Hon är dock inte van att gå i koppel men detta kan nog med enkelhet tränas upp. LuLu har tidigare som sagt bott utomhus men bör i det framtida hemmet bo inomhus på grund av hennes päls. Pälsen kräver att man borstar den ofta. LuLu kan tidigast flytta i februari efter kastrering och vaccinering.

 
Priset för att adoptera LuLu är 1800 kr.