Gnagare

Polly

Djurslag: guldhamster

Stad: Uppsala (Bålsta)

Ålder: född juli 2022

Kön: hona

Polly är en guldhamster som kom till Smådjurschansen i slutet av maj 2023 då hennes förra familj behövde omplacera henne.
Det är  alltid full fart på Polly, aldrig är det en lugn stund i hennes bur. Hon är orädd och kommer gärna fram och hjälper till när jourhemmet fixar i buren. Att gräva tunnlar i ströet är det bästa Polly vet. Hon är en cool tjej som behöver en stor bur att hitta på massor med bus i. Hon är van vid barn och har inte visat några tendenser till att bitas. Polly klättrar upp självmant i handen och fortsätter gärna upp på axeln för bättre utsikt. Hon är en riktig prinsessa med stor karaktär.
 
Priset för att adoptera Polly är 300kr. 

Nora

Djurslag: marsvin

Stad: Eskilstuna

Ålder: född hösten 2019

Kön: hona

Nora kom till Smådjurschansen i maj 2023 då hennes kompis hade gått bort och ägarna behövde då omplacera Nora. Nora har till en början varit ganska skygg, vilket troligtvis beror på att hon på grund av tidsbrist i sitt tidigare hem inte fått tillräckligt med uppmärksamhet. Jourhemmet tror att hon kommer bli mer framåt i takt med att man socialiserar sig mer med henne och även när hon får en marsvinskompis. Nora är lätt att hantera och det är inga problem att klappa henne när hon sitter i ens knä. Hon är van vid hund från sitt tidigare hem och har även viss vana med katter. Mer info om Nora kommer när jourhemmet lärt känna henne bättre.
 
Priset för att adoptera Nora är 300kr. 

Bonnie

Djurslag: råtta

Stad: Örebro

Ålder: ca 1 år gammal

Kön: hona

Bonnie kom till Smådjurschansen i oktober 2022 efter att ha omhändertagits från vanvård. Innan hon kom till oss hade hon aldrig varit utanför sin bur och aldrig blivit hanterad, hon är således ovan vid hantering men är ändå väldigt snäll, hon kan pipa eller sprattla vid hantering men bits inte i första taget. Hon behöver komma till ett barnfritt hem där vana av råttor finns sedan innan, vi ser gärna att man redan har en eller flera råttor sedan innan. Vi är säkra på att Bonnie kommer bli en fantastisk familjemedlem bara hon får den tid och omvårdad hon förtjänar. När Bonnie kom till oss hade hon två stora tumörer som opererades bort. 
 
Priset för att adoptera Bonnie är 100kr. 
 
Bonnie bor tillsammans med Snövit och Lillasyster och kan adopteras tillsammans med någon av dem om man önskar. 

Lillasyster

Djurslag: råtta

Stad: Örebro

Ålder: under 1 år gammal

Kön: hona

Lillasyster kom till Smådjurschansen i oktober 2022 efter att ha omhändertagits från vanvård. Innan hon kom till oss hade hon aldrig varit utanför sin bur och aldrig blivit hanterad, hon är således ovan vid hantering men är ändå väldigt snäll, hon kan pipa eller sprattla vid hantering, hon bits endast om hon blir rädd. Hon behöver komma till ett barnfritt hem där vana av råttor finns sedan innan, vi ser gärna att man redan har en eller flera råttor sedan innan. Hon är skygg och gömmer sig oftast när man är i deras rum. Vår önskan för Lillasyster är att hon får komma till ett hem där inga krav ställs på henne, där hon bara får vara råtta. 
 
Priset för att adoptera Lillasyster är 100kr. 
 
Lillasyster bor tillsammans med Snövit och Bonnie och kan adopteras tillsammans med någon av dem om man önskar. 

Kongo

Djurslag: marsvin

Stad: Södertälje

Ålder: födda 2021

Kön: hane

Kastrerad: nej

Kongo kom till Smådjurschansen i maj 2023 efter att ha förlorat sin kompis. Då familjen inte kunde skaffa en ny kompis till Kongo kom han till oss för omplacering. Kongo är en mysig, nyfiken och social kille. Han blir gärna klappad eller sitter med i soffan och myser. 

Priset för att adoptera Kongo är 300kr.

Torsten & Lennox

Djurslag: marsvin

Stad: Uppsala (Bålsta)

Ålder: födda 2021

Kön: hanar

Kastrerade: nej

Torsten och Lennox kom till Smådjurschansen i maj 2023 efter att deras tidigare familj inte hade tillräckligt med tid. De är vana vid barn i både ljudnivå och hantering. Att klippa klor eller ta upp de små liven i knät för en mysstund är inget problem. Killarna sitter gärna tillsammans och ingen utav dom har visat nån typ av aggressivitet i jourhemmet. De är lite blyga nu i början men kommer säkerligen att få mer mod när de känner sig trygga i den nya miljön. Om ni är ute efter två lugna och stillsamma killar så ska ni överväga att adoptera Torsten och Lennox, de kommer bidra till mycket kärlek till hemmet.

Priset för att adoptera Torsten & Lennox är 600kr.

Milo

Djurslag: degu

Stad: Stockholm

Ålder: född 2020-12-11

Kön: hane

Milo är en degu som kom till Smådjurschansen i januari 2023 och kommer från ett hem där han har fått bo med en kompis hela livet fram tills att de nyligen började bråka och tyvärr behövde separeras. Milo är den gulligaste lilla killen med så mycket energi och nyfikenhet. Han är lätt att hantera och klättrar gärna runt på en och kommer när man ropar. Milo bor i samma rum som en kanin och är inte rädd alls. Han är också pratglad. Milo vill gärna vara ute och springa så mycket som möjligt! Han vill komma till ett kärleksfullt hem där han kan få leva med en kompis.

Priset för att adoptera Milo är 200kr.

Mini

Djurslag: degu

Stad: Stockholm

Ålder: född 2020-12-11

Kön: hane

Mini är en degu som kom till Smådjurschansen i februari 2023 från ett hem där han har fått bo med en kompis hela livet fram tills att de nyligen började bråka och tyvärr behövde separeras. I ett av grälen förlorade Mini en halv tå, men det har läkt fint och är ingenting som påverkar honom. Mini är en försiktig liten kille som inte gillar snabba rörelser eller höga ljud men som är väldigt nyfiken och social. Han är inte så förtjust i att bli upplyft men hoppar gärna själv upp och klättrar runt på en om man sätter sig på golvet. Mini vill spendera så mycket tid som möjligt med burdörren öppen så att han själv får välja när han vill vara ifred och vila och när han ska vara runt på upptäcktsfärd. Han vill komma till ett kärleksfullt hem där han kan få leva med en eller flera artfränder.

Priset för att adoptera Mini är 200kr.

Penny

Djurslag: degu

Stad: Örebro

Ålder: född 2019

Kön: hona

Penny är en degu som kom till Smådjurschansen i mars 2023 då hennes tidigare hem tänkte avliva henne på grund av osämja i flocken. Penny är en snäll tjej som gärna tar godis ur handen. Hon älskar att springa i sitt hjul och undersöker gärna nya miljöer. 
Penny är en glad, nyfiken och pratsam tjej som är full med spring och bus. Hon älskar att springa i sitt hjul och undersöker gärna nya miljöer. Penny springer gärna lös i jourhemmet och hon har inte tuggat på möbler eller annat i hemmet.
Penny kommer ofta på inkallning och klättrar snabbt upp i knät. Hon är van att hanteras av jourhemmets barn. Penny vill komma till ett hem där hon får bo med artfränder.

Priset för att adoptera Penny är 200kr.

Madame

Djurslag: råtta

Stad: Örebro (Odensbacken)

Ålder: födda i början av 2022

Kön: hona

Madame kom till Smådjurschansen i februari 2023 då deras familj inte kunde ha kvar dem på grund av flytt till en annan stad. Hon är mycket social och klättrar gärna på en och nosar på en när man sitter med dem på golvet. Hon gillar inte att bli hanterade då hon inte är vana vid det men hon är ändå snäll vid hantering och bits inte utan piper mest. Hon älskar att vara lös och springer runt i full fart och utforskar allt de kommer åt.

Priset för att adoptera Madame är 200kr.

Madame bor tillsammans med Flo och Yolandi och kan adopteras tillsammans med någon av dem om man önskar.

Krut, Ludde och Leo

Djurslag: chinchillor

Stad: Göteborg

Ålder: födda 2019-07-17, 2018-10-03 och 2017-04-13

Kön: hanar

Krut, Ludde och Leo är tre charmiga chinchillor som kom till Smådjurschansen sommaren 2022 då den tidigare ägaren inte kunde ge dem den tid som behövdes. Killarna är väldigt kontaktsökande och kommer fram när man öppnar buren, de äter gärna pellets ur handen eller hoppar upp i knät. Alla tre chinchillor är nyfikna och springer gärna runt när de släpps ut. Krut (grå/vit) är son till Ludde (vit) som är son till Leo (brun). Chinchillorna har stamtavla.
 
Priset för att adoptera Krut, Ludde och Leo är 1000 kr

Lakrits

Djurslag: gerbil

Stad: Stockholm (Södermalm)

Ålder: född mars 2022

Kön: hane

Lakrits är en gerbilkille som kom till Smådjurschansen i april 2023 efter då hans familj inte längre kunde ha kvar honom. Lakrits är försiktig till en början men vågar sig fram mer och mer. Lakrits har aldrig visat tendens till att bitas, han är lite skeptisk till händer men det går bra att handmata honom med bland annat hans favoritgodis solrosfrön. Mer info kommer så fort jourhemmet lärt känna honom bättre.

 
Priset för att adoptera Lakrits är 300 kr.

Degus, hanar 3st

Djurslag: degus

Stad: Asker (Örebro)

Ålder: födda mellan 2017 – 2020

Kön: hanar

Dessa degus kom till Smådjurschansen i oktober 2022 då deras familj inte längre kunde ha kvar dem på grund av tidsbrist. De är alla oerhört nyfikna och sociala, vissa mer än andra. De kommer gärna fram och hälsar och nosar på en. De är inte speciellt vana vid hantering men accepterar det utan problem. De är väldigt snälla och bits inte. 
 
Priset för att adoptera degusarna är 600kr

Snövit - bokad

Djurslag: råtta

Stad: Örebro

Ålder: runt 1 år gammal

Kön: hona

Snövit kom till Smådjurschansen i oktober 2022 efter att ha omhändertagits från vanvård. Innan hon kom till oss hade hon aldrig varit utanför sin bur och aldrig blivit hanterad, hon är således ovan vid hantering men är ändå väldigt snäll. Snövit är väldigt lugn, även i hantering, och tycker om att bli klappad och kliad på och kan då mysgnaga massor. Hon behöver komma till ett barnfritt hem där vana av råttor finns sedan innan, vi ser gärna att man redan har en eller flera råttor sedan innan. Vi är säkra på att Snövit kommer bli en fantastisk familjemedlem bara hon får den tid och omvårdad hon förtjänar. 
 
Priset för att adoptera Snövit är 200kr. 
 
Snövit bor tillsammans med Bonnie och Lillasyster samt Madame, Yolandi och Flo och kan adopteras tillsammans med någon av dem om man önskar. 

Yolandi - bokad

Djurslag: råtta

Stad: Örebro (Odensbacken)

Ålder: födda i början av 2022

Kön: hona

Yolandi kom till Smådjurschansen i februari 2023 då deras familj inte kunde ha kvar dem på grund av flytt till en annan stad. Hon är mycket social och klättrar gärna på en och nosar på en när man sitter med dem på golvet. Yolandi älskar när man sitter inne hos dem, då springer hon antingen runt och mysgnager eller lägger sig i närheten och mysgnager. Hon gillar inte att bli hanterade då hon inte är vana vid det men hon är ändå snäll vid hantering och bits inte utan piper mest. Hon älskar att vara lösa och springer runt i full fart och utforskar allt de kommer åt.

Priset för att adoptera Yolandi är 200kr.

Yolandi bor tillsammans med Flo och Madame och kan adopteras tillsammans med någon av dem om man önskar.

Flo - bokad

Djurslag: råtta

Stad: Örebro (Odensbacken)

Ålder: födda i början av 2022

Kön: hona

Flo kom till Smådjurschansen i februari 2023 då deras familj inte kunde ha kvar dem på grund av flytt till en annan stad. Hon är mycket social och klättrar gärna på en och nosar på en när man sitter med dem på golvet. Flo brukar krypa innanför tröjan och nosa runt. Hon gillar inte att bli hanterade då hon inte är vana vid det men hon är ändå snäll vid hantering och bits inte utan piper mest. Hon älskar att vara lösa och springer runt i full fart och utforskar allt de kommer åt.

Priset för att adoptera Flo är 200kr.

Flo bor tillsammans med Yalandi och Madame och kan adopteras tillsammans med någon av dem om man önskar.