Gnagare

Coy, Shy och Leery

Antal: 3st

Stad: Örebro

Ålder: ca 7 månader gamla

Kön: hanar

Kastrerade: kommer kastreras

Dessa råttpojkar kom till Smådjurschansen i oktober 2022 efter att ha omhändertagits från en situation som gått överstyr och resulterat i att de inte fick den uppmärksamhet och omvårdad de behövde. De är ovana vid hantering med väldigt snälla, försöker aldrig bitas när man lyfter upp dem. De är nyfikna och matmotiverade och kommer bli riktigt mysiga individer bara de får en chans. Efter kastrering kommer de bo tillsammans med honor i jourhemmet.
 
Priset för att adoptera råttorna är 1800kr.  

Degus, hanar 3st

Stad: Asker (Örebro)

Ålder: födda mellan 2020 – 2017

Kön: hanar

Dessa degus kom till Smådjurschansen i oktober 2022 då deras familj inte längre kunde ha kvar dem på grund av tidsbrist. De är alla oerhört nyfikna och sociala, vissa mer än andra. De kommer gärna fram och hälsar och nosar på en. De är inte speciellt vana vid hantering men accepterar det utan problem. De är väldigt snälla och bits inte. 
 
Priset för att adoptera dagusarna är 1800kr

Krut, Ludde och Leo

Stad: Göteborg

Ålder: födda 2019-07-17, 2018-10-03 och 2017-04-13

Kön: hanar

Krut, Ludde och Leo är tre charmiga chinchillor som kom till Smådjurschansen 2022 då den tidigare ägaren inte kunde ge dem den tid som behövdes. Killarna är väldigt kontaktsökande och kommer fram när man öppnar buren, de äter gärna pellets ur handen eller hoppar upp i knät. Alla tre chinchillor är nyfikna och springer gärna runt när de släpps ut. Krut (grå/vit) är son till Ludde (vit) som är son till Leo (brun). Chinchillorna har stamtavla.
 
Priset för att adoptera Krut, Ludde och Leo är 1800 kr

Piff och Puff

Stad: Göteborg (Hisingen)

Ålder: födda 2017-08-01

Kön: hanar

Piff och Puff kom till Smådjurschansen i januari 2023 då deras tidigare ägare inte hann med dem lika mycket som de önskade. Dessa chinchillakillar är bröder och har alltid bott ihop. Mer information om Piff och Puff kommer när jourhemmet har lärt känna dem bättre.

 
Priset för att adoptera Piff och Puff är 1200 kr.

Skruven - har intresse

Stad: Stockholm (Solna)

Ålder: född januari 2019

Kön: hane

Kastrerad: ja

Skruven kom till Smådjurschansen i januari 2023 då hans kompis tyvärr gått bort och ägarna inte hade planer på att skaffa fler marsvin. Till en början var Skruven skygg i jourhemmet men det dröjde inte länge innan han visade vilken nyfiken och härlig liten kille han är. Han har stort intresse för mat, han gillar att böka runt i sitt hö efter de bästa stråna och han springer direkt fram och tar emot paprika när man erbjuder. Skruven är mycket förtjust i sitt lilla hus, vilar i det långa stunder och ibland sitter han på taket och blickar ut på omgivningen. Han visar nyfikenhet mot en kanin som bor (med galler emellan) i jourhemmet. Skruven behöver äta en bra kost som förebygger urinsten. Hans päls är ganska lång och kräver viss pälsvård. Skruven söker ett rofyllt hem där han får bo tillsammans med minst en artfrände. Enligt de tidigare ägarna har han fungerat jättebra i flock med honor men inte bra med andra hanar.
 
Priset för att adoptera Skruven är 600 kr.

Tommy och Teddy

Stad: Stockholm (Järfälla)

Ålder: ungefär 3 år

Kön: hanar

Kastrerade: nej

Tommy och Teddy kom till Smådjurschansen då deras ägare gått bort. Familjen som tog över marsvinen, för att rädda dom från avlivning, kunde dock inte heller ha dom kvar. Tommy och Teddy fick en ungefärlig ålder på 3år av förra ägarna. Båda har levt hela sina liv i bur, med väldigt lite skötsel och omvårdnad. Därför är de väldigt skygga, men jourhemmet tror att detta absolut går att ändra på! Båda är väldigt snälla att hantera även om de tycker det är lite läskigt. De kommer behöva en bra kost för att motverka urinsten samt c-vitaminbrist. Pälsen kommer även att behöva underhållas regelbundet. Tommy och Teddy söker ett lugnt hem där dom vågar blomma ut till de fina små grisarna de är! Mer info och bilder kommer när jourhemmet lär känna dom bättre.
 
Priset för att adoptera Tommy och Teddy är 600 kr.

Råttor, honor

Antal: 7st, kan adopteras separat

Stad: Örebro

Ålder: mellan 4-8 månader gamla

Kön: honor

Dessa fina tjejer kom till Smådjurschansen i oktober 2022 efter att ha omhändertagits från en situation som gått överstyr och resulterat i att de inte fick den uppmärksamhet och omvårdad de behövde. De är ovana vid hantering men väldigt snälla, kan pipa eller sprattla vid hantering men bits inte. De är väldigt nyfikna och kommer fram och kikar på en och nosar på händerna när man grejar i buren. Vissa av dem kommer gärna fram och klättrar på en när man sitter med dem på golvet i deras rum. Flera av dem brukar bli busiga när man sitter och pratar med dem. Vi är säkra på att dessa fina tjejer kommer bli fantastiska familjemedlemmar bara de får den tid och omvårdad de förtjänar. 
 
 
Priset för att adoptera en råtta är 600kr. 

Råttbebisar

Antal: 5 st, kan adopteras separat

Stad: Örebro (Odensbacken)

Ålder: födda v. 49

Kön: hanar

Dessa råttbebisar föddes hos Smådjurschansen efter att deras mamma omhändertagits från vanvård där hon bodde tillsammans med hanar. De är pigga, busiga och älskar människor.

Priset för att adoptera en råtta är 600kr.

Josef, Markus och Martin

Stad: Höör

Ålder: okänt

Kön: hanar

Josef, Markus och Martin kom till Smådjurschansen efter att Länsstyrelsen omhändertagit dem från vanvård. De alla är lite blyga men väldigt glada i ost och salta pinnar (utan saltet). Josef, Markus och Martin är rädda för höga ljud och snabba rörelser men annars enkla att hantera. För var dag som går blir de alltmer tama och de bits inte. De tycker att det är väldigt roligt att gå på upptäcksfärd. De tycker jourhemmets hund är väldigt intressant men katterna är lite läskiga enligt dem. Josef, Markus och Martin tycker om att springa löst på upptäcksfärd men de tycker inte om att bada eller när jourhemmet spelar musik.
 
Priset för att adoptera Josef, Markus och Martin är 600 kr.

My och Lo

Stad: Stockholm (Södermalm)

Ålder: 2 år

Kön: honor

My och Lo är två gerbiler som kom till Smådjurschansen i januari 2023 efter en privat omplacering. My och Lo är väldigt aktiva gerbiler och älskar att gräva såväl gångar som i sina sandbad. Båda tjejerna är handtama och inte alls rädda för händer i buren, utan tycker att det är lite spännande när det händer grejer. My och Lo är verkligen bästa vänner och sover jämt ihop och tycker om att hänga i sandbadet tillsammans.
 
Priset för att adoptera My och Lo är 600 kr.

Enzo och Diego - bokade

Stad: Eskilstuna

Ålder: cirka 1 år gamla

Kön: hanar

Enzo och Diego kom till Smådjurschansen i oktober 2022 då deras ägare inte kunde ha kvar dem på grund av psykisk ohälsa. De är positivt och vänligt inställda mot människor och vill gärna umgås, de är bara inte riktigt säkra på hur ännu. troligtvis har de inte fått komma ut ur buren i sitt tidigare hem då de inte riktigt verkar förstå att de kan gå ut ur buren trots att luckan står öppen. De har tidigare bott i en för liten bur vilket även medfört att de är överviktiga. I övrigt mår de bra och de blir piggare och modigare för varje dag som går. De är väldigt snälla och går att hantera utan problem. 
 
Priset för att adoptera Diego och Enzo är 1000 kr.