Gnagare

Lova

Stad: Grycksbo

Ålder: född 2021-11-12

Kön: hona

Lova ä en gerbil som kom till Smådjurschansen i mars 2022 då hennes kompis hade gått bort och familjen kunde inte ha henne kvar. Lova är en livsnjutare, hon är otroligt energisk och framåt. Lova är mycket aktiv av sig, donar och grejar mycket i sitt hem och är därmed väldigt mån om att få ha mycket aktivering i sin bur som hon kan använda sig av. Hon har en stor personlighet och är inte rädd utav sig utan vill gärna vara i centrum och se va som händer runt henne. Lockar jourmatte på Lova och kallar hennes namn kommer hon alltid fram ur sina gömmor och ser efter vad som står på. Lova har inga problem med att bli buren men hon är snabb att vilja utforska händer och armar så hon sitter inte still men är ack så rolig att umgås med i famnen. Lova är rumsren. Hon har ett sandbad hon badar i och ett annat sandbad i vilket hon gör alla sina behov. Lova vill gärna kunna få göra allt hon tycker är kul tillsammans med en artfrände och få dela sitt liv med den.
 
Priset för att adoptera Lova är 300kr.

Råtthanar

Stad: Örebro (Odensbacken)

Ålder: från ca 10v till 20v

Kön: hanar

Dessa råttor kom till Smådjurschansen i april 2022 efter att länsstyrelsen omhändertagit dem från vanvård. Trots att de inte haft det bra i sitt tidigare hem så är de alla väldigt snälla individer. De är nyfikna och kontaktsökande och det är inga problem att hålla i dem och hantera dem. Samtliga individer är dumboörade. Det är 17st tillgängliga för adoption.
 
Priset för att adoptera en råtta är 300kr.
Observera att råttor inte får bo ensamma utan bör bo med artfränder. 
Observera att det är förbjudet att använda dessa råttor i avel. 

Teqilla och Nikita

Stad: Stockholm 

Ålder: okänd

Kön: honor

Teqilla och Nikita kom till Smådjurschansen efter att en uppfödare lämnat in ett stort antal chinchillor för avlivning på en djurklinik. När de först kom till jourhemmet var de jätterädda och de verkar inte ha blivit socialiserade alls. Teqilla är lite modigare och mer nyfiken än Nikita. Teqilla är nyfiken på TVn, katten och sitter gärna och spanar på jourmatte när hon sitter i soffan. De har med tiden blivit modigare och modigare så nu vågar de vara framme även när det är människor i rummet. Efter en månad i jourhemmet vågade Teqilla ta godis ur handen och numera vågar även Nikita ta emot godis från handen. Så länge man inte klappar på dem eller utsätter dem för annan fysisk kontakt så blir de mer och mer sociala. De är väldigt snälla och har aldrig bitits. 

 Priset för att adoptera Teqilla och Nikita är 600kr.

Fluff och Bambo

Stad: Edsbyn

Ålder: Fluff är ca 1 år gammal och Bambo är ca 1 & 1/2 år gammal

Kön: Hanar

Fluff och Bambo kom till Smådjurschansen då deras familj inte längre kunde ta hand om dom. Fluff och Bambo har verkligen blommat ut i jourhemmet och nu kommer de springandes så fort de hör att någon kommer. De vill gärna ha något gott och äter grönsaker direkt ur handen. De gillar att springa i sin tunnel och har blivit mycket mer aktiva sedan de kom till jourhemmet.

Det går bra att lyfta dem och när de väl sitter i famnen sitter de stilla och är lugna.
 
Priset för att adoptera Fluff och Bambo är 600kr. 

Milton och Melvin

Stad: Falun

Ålder: okänd

Kön: hanar

Milton och Melvin kom till Smådjurschansen efter att de lämnats in för avlivning på en djurklinik. De kommer ursprungligen från en uppfödare. Milton och Melvin får just nu möjligheten att vara ute större delen av dagen i ett chinchillasäkrat rum. De älskar att få hoppa runt och båda är nyfikna men vill inte klappas. Båda killarna kommer gärna fram och tar pellets ut handen. Det märks att båda tycker det är roligt att sitta på golvet tillsammans med sin jourfamilj, de hoppar då gärna upp i knät för att undersöka jourfamiljen grundligt. Melvin är den lite större av dem och är otroligt nyfiken och inte alls rädd. Han klättrar gärna på ens ben om man sitter på golvet med honom. Han är lite som snurre sprätt när han är utanför buren på det sättet att man vet inte vart han är då han skuttar omkring i raketfart. Milton är lite mindre och har utvecklats snabbt under sin tid i jourhemmet. Från början var han ganska försiktig men nu är han väldigt framåt. Enligt Milton finns det inget roligare än att använda jourfamiljens ben som hinderbana. Han gillar även att sitta i deras knä och filosofera, så länge de håller händerna borta från honom. 

 Priset för att adoptera Milton och Melvin är 600kr.