Gnagare

Bodil

Djurslag: dvärghamster

Stad: Örebro

Ålder: född 2023-03-28

Kön: hona

Bodil kom till Smådjurschansen i juli 2023 som en akut omplacering. Bodil är en sprallig dvärghamster med mycket energi. Sträcks en hand ner i buren när Bodil är vaken kommer hon gärna fram och nosar. Hon kan även nafsa på handen, men biter inte till hårt. Hon är tam och upplevs inte vara rädd för människor. Det går därför enkelt att lyfta upp henne och många gånger kryper hon även upp i handen själv. Bodil är nöjd med att bäras en stund, men sitter inte stilla utan vill gärna gå runt. Det går även bra att mata Bodil direkt från handen. Bodil är matglad och tycker mycket om pellets. Förutom pellets tycker Bodil även om olika typer av örter, som basilika, koriander och persilja. Bodil är nyfiken på omvärlden. Om hon hör ett spännande ljud springer hon nyfiket upp för att se vad det är som låter. Bodil uppskattar att springa i sitt hamsterhjul samt att rulla i sitt sandbad. Hon gräver även många gångar i det djupa ströet. Bodil tycker också att det är kul att få komma ut ur buren för att springa lite på golvet och hon klättrar gärna upp på en om man sätter sig bredvid.

Priset för att adoptera Bodil är 300kr.

 

Idun

Djurslag: dvärghamster

Stad: Göteborg

Ålder: född 2023-03-28

Kön: hona

Idun kom till Smådjurschansen i juli 2023 som en akut omplacering. Hon är en liten tjej som visar sig vara mycket nyfiken på världen. I jourhemmet jobbas det på att få Idun att bli mer tam. Hon är en snäll och nyfiken hamster.

I jourhemmet bor hon i en Detolf-bur som hon trivs bra i. Idun har flera projekt igång och bäddar och fixar i flera ytor i buren. Hon älskar att gräva i jorden som hon har i ett hörn och att skapa gångar i den djupa carefresh-högen hon har i det andra hörnet. Hon har tillgång till ett hjul, men det använder hon sällan. Hon gillar mer att sysselsätta sig på andra sätt i buren.

Idun är en hamster som syns mycket i sin bur. Hon kommer fram på eftermiddagarna och kvällarna, men är som alla andra hamstrar mest aktiva på nätterna. Hon är trygg i sig själv och reagerar inte på ljud eller rörelse, oavsett om jourmatte råkar tappa något i golvet eller är nere i buren för att ta massa foton.

Idun vill flytta till en familj som ger henne tid för att bli bekväm med. När jourmatte lägger ner handen i buren så kan Idun klättra upp i handen och accepterar då att bli upplyft, men hon tycker det är väldigt läskigt att bli upplyft när hon själv inte väljer det. 

Priset för att adoptera Idun är 300kr.

 

Sigge

Djurslag: dvärghamster

Stad: Bålsta

Ålder: okänd, uppskattningsvis 6 månader 

Kön: hane

Sigge är en dvärghamster som kom till Smådjurschansen i början av augusti -23. Sigges dåvarande familj skulle flytta och dumpade då helt enkelt sina hamstrar i en kartong hos sin granne, som då kontaktade oss. Sigge och hans hamsterkompis, som han lämnades i kartongen tillsammans med, kan inte bo i samma bur utan är nu separerade och trivs utmärkt i sina egna burar.

Sigge älskar att gräva sig långt ner i ströet och gräver gärna långa gångar. Han behöver en stor bur att bo i så han kan fortsätta med det. Det godaste som finns enligt Sigge är torkad mask, det äter han gärna ur handen. Han är en nyfiken hamster!

Priset för att adoptera Sigge är 300kr.

 

Mini

Djurslag: degu

Stad: Stockholm

Ålder: född 2020-12-11

Kön: hane

Mini är en degu som kom till Smådjurschansen i februari 2023 från ett hem där han har fått bo med en kompis hela livet fram tills att de nyligen började bråka och tyvärr behövde separeras. I ett av grälen förlorade Mini en halv tå, men det har läkt fint och är ingenting som påverkar honom. Mini är en försiktig liten kille som inte gillar snabba rörelser eller höga ljud men som är väldigt nyfiken och social. Han är inte så förtjust i att bli upplyft men hoppar gärna själv upp och klättrar runt på en om man sätter sig på golvet. Mini vill spendera så mycket tid som möjligt med burdörren öppen så att han själv får välja när han vill vara ifred och vila och när han ska vara runt på upptäcktsfärd. Han vill komma till ett kärleksfullt hem där han kan få leva med en eller flera artfränder.

Priset för att adoptera Mini är 200kr.

Degus, hanar 3st

Djurslag: degus

Stad: Asker (Örebro)

Ålder: födda mellan 2017 – 2020

Kön: hanar

Dessa degus kom till Smådjurschansen i oktober 2022 då deras familj inte längre kunde ha kvar dem på grund av tidsbrist. De är alla oerhört nyfikna och sociala, vissa mer än andra. De kommer gärna fram och hälsar och nosar på en. De är inte speciellt vana vid hantering men accepterar det utan problem. De är väldigt snälla och bits inte. 
 
Priset för att adoptera degusarna är 600kr

Lucas

Djurslag: marsvin

Stad: Stockholm (Johanneshov)

Ålder: 3 år

Kön: hane

Kastrerad: nej

Lucas kom till Smådjurschansen i September 2023, då hans marsvinskompis gått bort.
 
Han är lite försiktig men väldigt lugn och snäll. Han är van vid barn och katt från det tidigare hemmet. I jourhemmet bor han i samma hushåll som en hund, även om de hålls separerade.
 
Han älskar paprika, tar gärna grönsaker ur handen och är lugn i famnen, även om han kan tycka det är lite läskigt att bli uppfångad.
Han söker nu sitt för-alltid-hem med minst en marsvinskompis.

Priset för att adoptera Lucas är 600kr.

Sylvester

Djurslag: dvärghamster

Stad: Bålsta

Ålder: okänd, uppskattningsvis 6 månader 

Kön: hane

Sylvester är en dvärghamster som kom till Smådjurschansen i augusti -23. Familjen som Sylvester bodde i flyttade och beslöt sig då för att dumpa sina två hamstrar i en kartong hos sin ovetandes granne, som kontaktade oss eftersom hon inte hade möjlighet att ta hand om dem.

Sylvester och hans hamsterkompis, som han lämnades tillsammans med i kartongen, kan inte bo i samma bur utan är nu separerade och trivs utmärkt i sina egna burar. Sylvester är en väldigt snäll och lugn kille, han kommer gärna fram och tittar när jourhemmet fixar i buren och nosar nyfiket på händerna.

Han har inga problem med att bli upplyft och har inte visat någon tendens till att bitas. Sylvester är en liten, nätt dvärghamster som kommer bli en underbar kompis! 

Priset för att adoptera Sylvester är 300kr.