Gnagare

Ophelia, Octavia och Oceania

Stad: Örebro (Odensbacken)

Ålder: okänd men unga

Kön: honor

Djurslag: natalmöss

Ophelia, Octavia och Oceania kom till Smådjurschansen i november 2020 efter att ha omhändertagits från ett hem där de vanvårdats. Ophelia är Octavia och Oceanias mamma. De har aldrig blivit hanterade och är inte handtama. De är dock nyfikna och kommer gärna fram och kikar och nosar på en när man grejar i deras bur. De tar gärna godis ur handen. Man bör vara lugn och försiktig när man har handen i deras bur då de bits om de blir skrämda (de har dock aldrig bitit jourmatte). Mamma Ophelia är den som är både mest nyfiken med samtidigt mest vaksam. Alla tre älskar varandra mycket och sover alltid tillsammans. De är nattaktiva men inte speciellt högljudda. De brukar vakna på kvällen och är då pigga vilket är perfekt tillfälle att umgås lite med dem. De kommer fram så snart man sätter sig ner vid deras bur och börjar prata med dem, de kan helt enkelt inte låta bli då nyfikenheten tar överhand.

Eftersom man inte kan lyfta dem ur deras boende för att rasta dem är det viktigt att de har ett stort och stimulerande boende. Det är viktigt att de har mycket saker att nosa och leka med och det är viktigt att man har möjlighet att byta ut deras leksaker då och då så de får in lite nytt. Man bör även möblera om vissa saker hos dem då och då. De uppskattar även att man ger dem hushållspapper eller, om man har möjlighet, kaninpäls som de kan bädda med (hund/kattpäls är för styv och kan skada dem genom att fastna kring deras tassar eller tår). 

Det är möjligt att köpa till deras nuvarande boende (se bilder ovan) om så önskas, komplett med inredning. Måtten på det är ca 100x60x60.

Priset för att adoptera dem är 200kr.

 

Norbert - bokad

Stad: Örebro (Hampetorp)

Ålder: född 2020

Kön: hane

Djurslag: dvärghamster

Norbert kom till Smådjurschansen i november 2020 efter att ha omhändertagits från ett hem där han vanvårdats. Han är en lugn kille som tar livet med lätthet. Han älskar att gräva. Norbert är inte van vid människor ännu så kan bitas då och då, inte för att han är arg utan för att han helt enkelt inte vet hur man umgås med människor. Detta blir bättre och bättre för varje vecka. Han tycker det är spännande att få komma ut utanför sin bur och han springer gärna runt i soffan och klättrar på sina människor. 

Priset för att adoptera Norbert är 200kr.

 

Sotis - bokad

Stad: Stockholm (Hägersten)

Ålder: född 2017

Kön: hona

Djurslag: marsvin

Sotis kom till Smådjurschansen 29 november 2020 då hennes vän gått bort och hon blivit ensam kvar. Sotis har tidigare bott med 2 honor. Hon är lite otrygg med andra marsvin så hon behöver en trygg lugn kompis, hona eller kastrerad hane eller möjligen en ung hona. Sotis tycker väldigt mycket om att tigga mat har inga problem med att ta grönsaker ur handen. Hon är svår att fånga in men lugn och snäll i famnen.

Priset för att adoptera Sotis är 600kr.

Chilla - bokad

Stad: Stockholm (Hägersten)

Ålder: född 2010

Kön: hona

Chilla kom till Smådjurschansen i oktober 2020 då hennes familj inte längre hade tid för henne på grund av personliga skäl. Hon är en pigg och glad tjej som älskar att om kvällarna springa runt och utforska jourhemmets alla vrår. Hon är van vid katt, kanin och marsvin. Chilla har bott ensam sedan hon var 5 år gamma och vår önskan är att hon i sitt framtida hem får sällskap av andra chinchillor.

Priset för att adoptera Chilla är 500kr.