Gnagare

Råttungar

Stad: Örebro (Odensbacken)

Ålder: ca födda mellan 16 juli – 30 juli

Kön: honor och hanar

I juli 2020 omhändertog Smådjurschansen ett stort antal råttor som Länsstyrelsen omhändertagit från vanvård. Flera av dessa var/är dräktiga och vi har hittills tre kullar med ungar. Ungarna är både enfärgade, flerfärgade, rexpälsade, fuzz, nakna eller rödögda. Samtliga ungar har mammor som tar bra hand om dem och skyddar dem bra samt är snälla mot människor och bra i lynnet. 

Observera att råttor endast adopteras till hem där de får bo tillsammans med andra råttor. Vill du adoptera flera råttor går det självklart bra, specificera i anmälan hur många du är intresserad av. Vi har som krav att man adopterar minst 2 ungar.

Priset för att adoptera en råttunge är 300kr.

Nancy, Nanny och Nandy

Stad: Örebro (Odensbacken)

Ålder: ca 4-5 månader

Kön: honor

Nanny, Nancy och Nandy kom till Smådjurschansen i juli 2020 då Länsstyrelsen omhändertagit dem på grund av vanvård. De är pigga och glada, som unga råttor bör vara. De älskar att springa lösa och är inte rädda för människor. De kan pipa när man plockar upp dem då de fortfarande är lite ovana, men de har inga problem med att man håller i de och de använder gärna jourmatte som klätterställning. 

Priset för att adoptera Nanny, Nancy och Nandi är 500kr.

Batman, Robin och Bane

Stad: Kumla

Ålder: ca 6 månader

Kön: hanar

Batman, Robin och Bane kom till Smådjurschansen i juli 2020 då Länsstyrelsen omhändertagit dem på grund av vanvård. De är tre väldigt nyfikna killar som fortfarande är lite blyga men blygheten minskar för varje dag som går. Världen utanför buren är fortfarande lite läskig men blir mer och mer spännande för var dag som går. Favoritaktiviteten just nu är att gräva runt i strö och leka med deras lekbollar.

Priset för att adoptera Batman, Robin och Bane är 500kr.

 

Brie och Ricotta

Stad: Örebro

Ålder: ca 3-4 månader

Kön: honor

Brie och Ricotta kom till Smådjurschansen i juli 2020 då Länsstyrelsen omhändertagit dem på grund av vanvård. De är två nyfikna tjejer som (med all rätt) är lite blyga för allt nytt världen har att erbjuda. De älskar att bädda och greja med fleecefiltar i sina kartonghus och deras favoritgodis är för tillfället vattenmelon. De är snälla vid hantering och använder toalåda.

Priset för att adoptera Brie och Ricotta är 500kr.

 

Loke och Percy

Stad: Stockholm

Ålder: Loke är ca 2-3 år och Percy är ca 4-5 år.

Kön: hanar

Kastrerade: nej

Loki och Percy kom till Smådjurschansen i juli 2020 på grund av ändrade familjeförhållanden. De är båda två milda i sättet och hyfsat lätta att hantera. De är vana vid barn. Percy är en kelgris med gubbmage å glugg mellan framtänderna så man behöver hålla koll så inget fastnar. Han är en otroligt snäll och trevlig kille som är mycket lugn i famnen. Han är ett trefärgat marsvin, troligen långhårig men kraftigt nedklippt. Gissningsvis är rasen Texel. Loki (svart med ljus prick på ryggen) är mer äventyrlig, hal som en tvål vid infångning men trevlig att hantera, även om han inte gärna sitter still någon längre stund.

Priset för att adoptera Loke och Percy är 700kr.