Gnagare

Esmeralda

Stad: Stockholm (Järfälla)

Ålder: född 2020

Kön: hona

Esmeralda kom till Smådjurschansen i januari 2022 då hennes kompis tyvärr gått bort och familjen kunde inte ha kvar Esmeralda. Esmeralda är en pigg och glad liten tjej. Redan första kvällen hos jourhemmet var hon väldigt nyfiken, kom fram och nosade på handen och visade gärna upp sig i buren. Esmeraldas favoritsyssla om dagarna är att gräva tunnlar och hon springer gärna fram och tillbaka genom tunnlarna för att visa upp sina mästerverk. Esmeralda är inte lättskrämd utan så fort man öppnar buren eller om hon hör andra ljud så kommer hon ut från sina gångar för att se vad som är på gång. Även utanför buren är hon väldigt snäll och nyfiken. Hon har aldrig bitit eller liknande.

 Priset för att adoptera Esmeralda är 300kr.

Barbro, Berit och Busan

Stad: Stockholm (Riala)

Ålder: okänd

Kön: honor

Barbro, Berit och Busan kom till Smådjurschansen efter att de lämnats in för avlivning på en djurklinik. De kommer ursprungligen från en uppfödare. Busan är den av tjejerna som är mest framåt och hoppar upp i knät så fort hon får chansen. Får hon en liten godisbit så sitter hon gärna kvar och tuggar på den. Berit är även hon väldigt nyfiken och inte heller rädd för att hoppa upp i knät, hon kommer först av alla för att välkomna en vid dörren när hon hör att man närmar sig. Berit springer gärna in i kojan för att äta upp sitt godis men är snabbt tillbaka i knät. Barbro, den största i trion, är lite mer lugn än de andra två. Hon hoppar gärna upp och sätter sig på ens fot och sitter där länge men hoppar inte gärna upp i knät. Alla tre är efter en tid i jourhemmet väldigt sociala och uppskattar ens sällskap. Till en början var det mer tillbakadragna men det släppte fort. De är vana vid hund. 

Priset för att adoptera Barbro, Berit och Busan är 900kr

Mimmi

Stad: Falun (Grycksbo)

Ålder: född 2020-02-26

Kön: hona

Mimmi kom till Smådjurschansen i december 2021 då Mimmis livskamrat gått bort och hennes familj hade inte möjlighet att ha kvar Mimmi. Mimmi är en otroligt livlig och nyfiken tjej, hon är mycket energisk och ägnar en stor del av sin tid åt att göra underjordiska gångar i sitt hem. Lockar man på henne så kommer hon direkt upp ur nån av sina hålor och undersöker nyfiket vad som händer. Hon är inte jätte förtjust i att bli buren men det tränas vi på varje dag och Mimmi lär sig snabbt. Stoppar man ner handen gillar hon tex att klättra på armen och att har man en stor tröjärm kryper Mimmi gärna in i den. Mimmi vill hamna i ett hem där hon får massa uppmärksamhet och kärlek och allra helst en ny artfrände att dela livet med. Mimmi reagerar negativt på höga ljud och snabba rörelser och passar därför bäst i en familj utan små barn. Mimmis jourhem hälsar att Mimmi absolut är en livskamrat man inte vill gå miste om.

 Priset för att adoptera Mimmi är 300kr.

Fluffe och Bambo

Stad: Edsbyn

Ålder: Fluff är ca 1 år gammal och Bambo är ca 1 & 1/2 år gammal

Kön: Hanar

Fluff och Bambo kom till Smådjurschansen då deras familj inte längre kunde ta hand om dom. De har inte riktigt funnit sig till rädda i jourhemmet ännu så de är fortfarande lite rädda och osäkra och håller sig helst i sitt hus. Det går att lyfta bägge två och när de väl sitter i famnen sitter de stilla och är lugna. De blir hela tiden mer nyfikna och vågar sig fram för att nosa på en.
 
Priset för att adoptera Fluff och Bambo är 600kr. 

Bosse, Kurt och Sven

Stad: Uppsala

Ålder: ca 1 år gamla

Kön: Hanar

Kurt, Sven och Bosse är tre grabbar som älskar att springa runt och busa med varandra lika mycket som de gärna sover och  snarkar tillsammans i en hög. Sven är mycket blyg och ger sig gärna inte in i några risker. Fåtalet gånger tar nyfikenheten över och Sven kommer och tittar på en, gärna en bit ifrån då han vill vara beredd på att fly. Sven blir gärna inte buren och har bitits enstaka gånger vid hantering. Trots att Kurt är blyg kommer han gärna fram och får sig en liten godisbit (helst efter att Bosse gett sig fram först). Han har aldrig bitits men är inte heller ett fan av att bli buren. Bosse är den av råttisarna som med tidens gång blivit mindre blyg, vågar sig fram för att se efter vad som händer och om chans till godis finns försvinner rädslan att gå fram fort. Bosse har inga problem med att bli buren trots att det inte är något han direkt gillar. 
 
Priset för att adoptera Kurt, Sven och Bosse är 900kr. 

Milton och Melvin

Stad: Falun

Ålder: okänd

Kön: hanar

Milton och Melvin kom till Smådjurschansen efter att de lämnats in för avlivning på en djurklinik. De kommer ursprungligen från en uppfödare. Milton och Melvin får just nu möjligheten att vara ute större delen av dagen i ett chinchillasäkrat rum. De älskar att få hoppa runt och båda är nyfikna men vill inte klappas. Båda killarna kommer gärna fram och tar pellets ut handen. Det märks att båda tycker det är roligt att sitta på golvet tillsammans med sin jourfamilj, de hoppar då gärna upp i knät för att undersöka jourfamiljen grundligt. Melvin är den lite större av dem och är otroligt nyfiken och inte alls rädd. Han klättrar gärna på ens ben om man sitter på golvet med honom. Han är lite som snurre sprätt när han är utanför buren på det sättet att man vet inte vart han är då han skuttar omkring i raketfart. Milton är lite mindre och har inte heller riktigt lika mycket mod som sin bror men har utvecklats snabbt på sin korta tid i jourhemmet. När han är på humör finns inget han finner roligare än att använda jourfamiljens ben som hinderbana.

 Priset för att adoptera Milton och Melvin är 600kr.

Dylan och Otto

Stad: Örebro

Ålder: ca 2,5 år gamla

Kön: hanar

Dylan och Otto kom till Smådjurschansen i december 2021 efter att ha räddats från avlivning. De är båda snälla, om än inte helt vana vid hantering riktigt ännu. Otto, som är svartvit, är den av de två som är lite mer framåt än så länge. De är vana vid små barn. 

 Priset för att adoptera Dylan och Otto är 600kr.