Gnagare

Nachos

Stad: Stockholm

Ålder: ca 7 år gammal

Kön: hona

Kastrerad: nej

Nachos kom till Smådjurschansen efter att hon omhändertagits från ett hem där hon ej fått den vård, omsorg och kärlek som hon behövde. Hon är en glad och snäll tjej men som ännu är lite tveksam till människor. Sedan hon kom till jourhemmet har hon dock gjort framsteg i sin socialisering och har har låtit sig bli klappad på huvudet. Observera att Nachos behöver komma till ett hem där det antingen redan finns en eller flera chinchillor som hon kan bo tillsammans med eller ett hem där man planerar att skaffa ytterligare en till chinchilla samtidigt som man adopterar Nachos. Chinchillor bör alltid bo tillsammans med artfränder. Nachos vill komma till ett hem där det inte finns katt.
  

Priset för att adoptera Nachos är 600kr

Lilla Blå

Stad: Västerås

Ålder: född 2021-03

Kön: hona

Lilla Blå kom till Smådjurschansen då hon mobbades av de andra hamstrar som hon bodde med. När man tar upp Lilla Blå ur hennes bur är det full fart på de små benen och hon älskar att utforska. Den bästa hon vet är att springa i sitt hjule, gräva gångar, springa igenom toarullar eller att äta gott hamster-godis. Hon är inte rumsren och har tendenser till att nafsa, speciellt när man har handen i buren. Detta är normalt hamsterbeteende och brukar försvinna med tiden. Därför behöver Lilla Blå någon som kan ge henne tid och kärlek för att bygga upp hennes förtroende så hon kan blomma ut till den fantastiskt fina hamstern hon är.  

Priset för att adoptera Lilla Blå är 600kr

Ebbot

Stad: Göteborg

Ålder: född 2016

Kön: hane

Kastrerad: kommer kastreras

Ebbot kom till Smådjurschansen efter att hans vän gått bort och hans familj inte ville skaffa fler marsvin. Han är hur go och snäll som helst. Ebbot har tidigare gått med två olika hanar och kommit superbra överens med båda. Han är nyfiken och kommer fram till burens kant för att hälsa. Även när han är ute och springer är han nyfiken och är inte rädd för att närma sig eller för att utforska. Han sitter still och låter sig klappas och bli upplockad i buren. Ebbot är alltid lugn och avslappnad och lägger sig utan minsta rädsla och slappnar av vid gos och klappar.

 

Priset för att adoptera Ebbot är 600kr

Fio

Stad: Stockholm (Rågsved)

Ålder: ca 1 år

Kön: hane

Kastrerad: nej

Fio kom in till Smådjurschansen i augusti 2021 på grund av allergi hos ägaren. Han är lugn och snäll och bits inte. Gillar inte att bli hållen men tycker det är kul att springa fritt på golvet. Han vill att ha mycket bomaterial som han kan gräva gångar i. Han är van att göra sina behov i sin toalett och där lägger han även mat han inte tycker om. Han gillar också att springa i sitt hamsterhjul. 

  
Priset för att adoptera Fio är 600kr

Günther

Stad: Örebro

Ålder: okänd men väldigt ung

Kön: hane

Günther kom till Smådjurschansen i augusti 2021 då hans familj inte ville ha kvar honom och skulle släppa ut honom i skogen. Gunther är en snäll och lätthanterlig kille som gärna undersöker allt som går. Går att lyfta upp utan problem.

  
Priset för att adoptera Günther är 600kr