Gnagare

Coy, Shy, Leery

Antal: 3 st, kan adopteras separat

Stad: Örebro (Odensbacken)

Ålder: Coy Shy och Leery är ca 1 år gamla 

Kön: hanar

Kastrerade: ja

Coy, Shy och Leery kom till Smådjurschansen via ett vanvårdsärende. Innan de kom till Smådjurschansen hade de aldrig hanterats eller interagerat med människor. De är därför traumatiserade och rädda för människor. Vår önskan är att dessa fina killar får komma till ett hem där inga krav ställs på dem, där de får leva resten av sina liv utan att behöva umgås med människor och där de gärna får bo tillsammans med andra råttor.

Priset för att adoptera Coy, Shy och Leery är 300kr.

Nisse och Frank - har intresse

Stad: Stockholm (Tumba)

Ålder: födda 25/6-22

Kön: hanar

Nisse och Frank kom till Smådjurschansen i februari 2023. Frank är den mörkare av de två och han är mer framåt och nyfiken. Nisse, den ljusare, upplevs som snäll men lite blyg än så länge. De båda beskrivs av jourhemmet som trevliga killar. Än så länge är de rumsrena. Mer info kommer när jourhemmet lärt känna dem lite bättre.

Priset för att adoptera Nisse och Frank är 600 kr.

Milo

Stad: Stockholm

Ålder: född 2020-12-11

Kön: hane

Milo är en degu som kom till Smådjurschansen i januari 2023 och kommer från ett hem där han har fått bo med en kompis hela livet fram tills att de nyligen började bråka och tyvärr behövde separeras. Milo är den gulligaste lilla killen med så mycket energi och nyfikenhet. Han är lätt att hantera och klättrar gärna runt på en och kommer när man ropar. Milo bor i samma rum som en kanin och är inte rädd alls. Han är också pratglad. Milo vill gärna vara ute och springa så mycket som möjligt! Han vill komma till ett kärleksfullt hem där han kan få leva med en kompis.

Priset för att adoptera Milo är 600kr.

Mini

Stad: Stockholm

Ålder: född 2020-12-11

Kön: hane

Mini är en degu som kom till Smådjurschansen i februari 2023 från ett hem där han har fått bo med en kompis hela livet fram tills att de nyligen började bråka och tyvärr behövde separeras. I ett av grälen förlorade Mini en halv tå, men det har läkt fint och är ingenting som påverkar honom. Mini är en försiktig liten kille som inte gillar snabba rörelser eller höga ljud men som är väldigt nyfiken och social. Han är inte så förtjust i att bli upplyft men hoppar gärna själv upp och klättrar runt på en om man sätter sig på golvet. Mini vill spendera så mycket tid som möjligt med burdörren öppen så att han själv får välja när han vill vara ifred och vila och när han ska vara runt på upptäcktsfärd. Han vill komma till ett kärleksfullt hem där han kan få leva med en eller flera artfränder.

Priset för att adoptera Mini är 600kr.

Krut, Ludde och Leo

Stad: Göteborg

Ålder: födda 2019-07-17, 2018-10-03 och 2017-04-13

Kön: hanar

Krut, Ludde och Leo är tre charmiga chinchillor som kom till Smådjurschansen 2022 då den tidigare ägaren inte kunde ge dem den tid som behövdes. Killarna är väldigt kontaktsökande och kommer fram när man öppnar buren, de äter gärna pellets ur handen eller hoppar upp i knät. Alla tre chinchillor är nyfikna och springer gärna runt när de släpps ut. Krut (grå/vit) är son till Ludde (vit) som är son till Leo (brun). Chinchillorna har stamtavla.
 
Priset för att adoptera Krut, Ludde och Leo är 1800 kr

Piff och Puff

Stad: Göteborg (Hisingen)

Ålder: födda 2017-08-01

Kön: hanar

Piff och Puff kom till Smådjurschansen i januari 2023 då deras tidigare ägare inte hade tid för dem lika mycket som de önskade. Dessa chinchillakillar är bröder och har alltid bott ihop. Piff, den lite mindre av dem, är en kille som inte är rädd för någonting. Puff är mer bekväm i buren men kommer efter ett tag ut och hoppar. Båda killarna tar gärna ta emot pellets från handen, är sociala, orädda för människor och går väldigt bra att hantera. De är nyfikna och upptäcker gärna nya ställen om de får möjlighet. I jourhemmet så bor Piff och Puff i en stor bur med mycket aktivering och får komma ut och hoppa i ett chinchillasäkrat rum flera timmar per dag. Båda killarna älskar de torkade äppelgrenarna dem har tillgång till och att hoppa upp på jourmatte så fort buren öppnas. Är man ute efter ett chinchillapar som är nyfikna, gosiga och med mycket energi så är Piff och Puff en perfekt match!

 
Priset för att adoptera Piff och Puff är 1200 kr.

Teddy - har intresse

Stad: Stockholm (Järfälla)

Ålder: ungefär 3 år

Kön: hane

Kastrerade: nej

Teddy kom tillsammans med sin marsvinskompis till Smådjurschansen i januari 2023 efter att deras förra ägare gått bort. Efter att Teddys kompis tråkigt nog gick bort plötsligt söker han nu efter en vän. Teddy är ungefär 3 år gammal och har levt hela sitt liv i bur, med väldigt lite skötsel och omvårdnad. Det har hänt mycket med Teddy sedan han kom till jourhemmet. Från att ha kastat sig in i väggarna i buren för att försöka fly bara av att jourmatte stod en bit ifrån, till att han pratar mycket under dagarna och ropar efter något gott att mumsa på. Han är innerst inne en väldigt social liten kille som behöver mycket lugn och ro och tålamod då han fortfarande är väldigt rädd av sig. Men han växer mycket varje dag och är otroligt snäll på alla vis! Teddy är väldigt snäll att hantera även om han tycker det är lite läskigt. Han kommer behöva en bra kost för att motverka urinsten samt c-vitaminbrist. Pälsen kommer även att behöva underhållas regelbundet. Teddy söker ett lugnt hem där han vågar blomma ut till den fina lilla grisen han är.
 
Priset för att adoptera Teddy är 600 kr.

Bill

Stad: Stockholm (Sundbyberg)

Ålder: född maj 2020

Kön: hane

Kastrerade: nej

Bill kom till Smådjurschansen i mars 2023 då han inte längre kunde bo kvar i sitt dåvarande hem. Bill är en nyfiken kille som på kort tid gjort stora framsteg i jourhemmet. I buren är Bill alltid snabb fram när det bjuds på något gott och han är också snabb på att kvittra efter mat när någon i jourhemmet närmar sig. Han äter gärna direkt från handen och tillåter sig också bli klappad under tiden. Bill blir mer och mer framåt för varje dag som går. Som de flesta marsvin är själva upplyftningsmomentet inte favoritaktiviteten men väl uppe och ute ur buren är Bill nyfiken, lugn och snäll. Han hanteras vid kloklippning och pälsvård utan några som helst problem och när han väl är utanför buren är han modig och nyfiken på att utforska omgivningen.

Bill bor i jourhem tillsammans med barn i skolåldern som hanterar honom utan problem, samt med två katter som han inte är det minsta rädd för. Bill är en kille som i rätt hem där han får tid, engagemang och kärlek alldeles säkert kommer bli en väldigt uppskattad familjemedlem. Bill bor idag med Bull men eftersom de inte alltid kommer överens så kan de omplaceras var för sig till hem där det finns andra marsvinskompisar

 
Priset för att adoptera Bill är 600 kr.

Bull

Stad: Stockholm (Sundbyberg)

Ålder: född maj 2020

Kön: hane

Kastrerade: nej

Bull kom till Smådjurschansen i mars 2023 då han inte längre kunde bo kvar i sitt dåvarande hem. Bull är en lite försiktig kille men som på kort tid gjort stora framsteg i jourhemmet. När Bull var liten (i tidigare hemmet) fick han en skada på ögat, vilket gjorde att han behövde behandling under en tid som han inte tyckte om och det gjorde att han blev lite extra försiktig runt människor. Han har inga men från det och ögat är nu helt återställt samtidigt som han på kort tid blivit modigare och modigare för varje dag som går i jourhemmet. Han äter gärna direkt från handen och tillåter sig också bli klappad under tiden. Som de flesta marsvin är själva upplyftningsmomentet inte favoritaktiviteten men väl uppe och ute ur buren är Bull väldigt nyfiken, lugn och snäll. Han hanteras vid kloklippning och pälsvård utan några som helst problem och när han väl är utanför buren är han modig och nyfiken på att utforska omgivningen.

I jourhemmet är Bull van med barn i skolåldern (som kan hantera honom utan problem) och det finns även katter i hemmet som Bull inte är det minsta rädd för. Bull är en kille som i rätt hem där han får tid, engagemang och kärlek alldeles säkert kommer bli en väldigt uppskattad familjemedlem. Bull bor idag med Bill men eftersom de inte alltid kommer överens så kan de omplaceras var för sig till hem där det finns andra marsvinskompisar.

 
Priset för att adoptera Bull är 600 kr.

Bollen och Tussen

Stad: Göteborg (Kållered)

Ålder: födda 2019

Kön: hanar

Kastrerade: nej

Bollen (hel svart nos) och Tussen (gul/svart nos) kom till Smådjurschansen i mars 2023 då de inte kunde bo kvar i sitt dåvarande hem. I jourhemmet är killarna försiktiga men nyfikna. Killarna är vana vid barn sedan innan. Just nu är det lite läskigt att äta ifrån handen men de är nära att våga. Killarna är vänner men kan ibland tjafsa lite, de älskar att vara i sina hus för att sedan gå ut och promenera i andra delar utav buren. Grenar ifrån äpple tycker killarna är supergott, även alla former utav grönsaker! De ropar högt och tittar fram ifrån husen när de vet att godsakerna snart kommer. För varje dag som går blir killarna modigare och modigare.
Kloklippning samt pälsvård är inga problem.
 
Priset för att adoptera Bollen och Tussen är 600 kr.

Snövit, Mama, Biggie, Törnrosa, Bonnie, Brownie & Lillasyster

Antal: 7st, kan adopteras separat

Stad: Örebro

Ålder: mellan 6-10 månader gamla

Kön: honor

Dessa fina tjejer kom till Smådjurschansen i oktober 2022 efter att ha omhändertagits från en situation som gått överstyr och resulterat i att de inte fick den omvårdad de behövde. Innan de kom till oss hade de aldrig varit utanför sin bur och aldrig blivit hanterade, de är således ovana vid hantering men är ändå väldigt snälla, de kan pipa eller sprattla vid hantering men bits inte. De flesta av dem accepterar att man håller i dem även om de föredrar att vara i buren/på golvet. De är väldigt nyfikna och kommer fram och kikar på en och nosar på händerna när man grejar i buren. Vissa av dem är mer framåt än andra. De behöver komma till ett barnfritt hem där vana av råttor finns sedan innan, vi ser gärna att man redan har en eller flera råttor sedan innan. Vi är säkra på att dessa fina tjejer kommer bli fantastiska familjemedlemmar bara de får den tid och omvårdad de förtjänar. 
 
Priset för att adoptera en råtta är 300kr. 

My och Lo

Stad: Stockholm (Södermalm)

Ålder: 2 år

Kön: honor

 My och Lo är två gerbiler som kom till Smådjurschansen i januari 2023 efter en privat omplacering. My och Lo är väldigt aktiva gerbiler och älskar att gräva såväl gångar som i sina sandbad. Båda tjejerna är handtama och inte alls rädda för händer i buren, utan tycker att det är lite spännande när det händer grejer. My och Lo är verkligen bästa vänner och sover jämt ihop och tycker om att hänga i sandbadet tillsammans. Dessa tjejer är väldigt sociala och spralliga och älskar när det händer saker i buren, som en ny tunnel eller kanske en toarulle. Allt som kommer ner i buren som är gott att tugga på kommer att bli till bomaterial för tjejerna.
 
Priset för att adoptera My och Lo är 600 kr.

Cola

Stad: Uppsala (Bålsta)

Ålder: okänt

Kön: hane

Cola är en trebent liten gerbil som kom till Smådjurschansen i mars 2023 efter att tidigare ägare känt att tiden inte riktigt fanns till.
Colas bror gick nyligen bort och är därför i stort behov av en artfrände som han kan leva med. Trots saknaden av brodern så är det mycket aktivitet i buren. Han är en mästare på att gräva och kommer gärna fram när en hand sätts in i buren.
 
Priset för att adoptera Cola är 300 kr.

Degus, hanar 3st

Stad: Asker (Örebro)

Ålder: födda mellan 2017 – 2020

Kön: hanar

Dessa degus kom till Smådjurschansen i oktober 2022 då deras familj inte längre kunde ha kvar dem på grund av tidsbrist. De är alla oerhört nyfikna och sociala, vissa mer än andra. De kommer gärna fram och hälsar och nosar på en. De är inte speciellt vana vid hantering men accepterar det utan problem. De är väldigt snälla och bits inte. 
 
Priset för att adoptera dagusarna är 1000kr

Markus och Martin - bokade

Stad: Höör

Ålder: okänt

Kön: hanar

Josef, Markus och Martin kom till Smådjurschansen efter att Länsstyrelsen omhändertagit dem från vanvård. De alla är lite blyga men väldigt glada i ost och salta pinnar (utan saltet). Josef, Markus och Martin är rädda för höga ljud och snabba rörelser men annars enkla att hantera. För var dag som går blir de alltmer tama och de bits inte. De tycker att det är väldigt roligt att gå på upptäcksfärd. De tycker jourhemmets hund är väldigt intressant men katterna är lite läskiga enligt dem. Josef, Markus och Martin tycker om att springa löst på upptäcksfärd men de tycker inte om att bada eller när jourhemmet spelar musik.
 
Priset för att adoptera Josef, Markus och Martin är 600 kr.

Karl Heinz - bokad

Stad: Stockholm (Farsta)

Ålder: född 26/8-2021

Kön: hane

Karl kom till Smådjurschansen i februari 2023 genom privat omplacering då hans två äldre halvbröder nyligen gått bort och Karl blev ensam kvar. Ägaren planerade inte att skaffa fler råttor och kontaktade därför Smådjurschansen. Karl är överviktig och det gör att han har det svårt att klättra och håller sig därför helst på markplan trots att möjlighet finns att ta sig uppåt för äventyr. Han är något skygg mot människor i sin nya miljö men verkar inte bry sig speciellt om andra djur. Karl gillar inte bli lyft ur buren så mycket men accepterar det lite motvilligt. Han blir dock gärna kliad samt klappad på och ligger gärna nära vid en i soffan i jourhemmet. Karl söker ett hem med råttvänner av manligt kön då han inte bör leva som ensam råtta.

 
Priset för att adoptera Karl Heinz är 300 kr.