Gnagare

Yllet

Stad: Älvsjö (Stockholm)

Ålder: Okänd, + 2 år

Kastrerad: Nej

Kön: hane

Yllet kom till smådjurschansen i Juli 2022 efter att ha blivit dumpad utav sin ägare. Han och Pyret hittades i Liljeholmen. Han är en trevlig hane som helst vill chilla i buren och äta gott. Han är lättsam att ha att göra med, både vid kloklippning och hantering. Yllet skulle helst vilja ha en bebishane till kompis eller en annan vuxen matintresserad ”soffpotatis” hane. Yllet är ett tvåfärgat petmarsvin, Golden/White.
 
 
Priset för att adoptera Yllet är 600 kr

Pyret

Stad: Älvsjö (Stockholm)

Ålder: Okänd, + 2 år

Kastrerad: Ja 

Kön: hane

Pyret kom till smådjurschansen i Juli 2022 efter att ha blivit dumpad utav sin ägare. Han och Yllet hittades i Liljeholmen. Pyret är en trevlig hane som är svår att fånga men gärna myser i knät. Han är lättsam att ha att göra med , både vid kloklippning och hantering. Pyret vill helst träffa honor drav att vi har kastrerat honom. Pyret söker en stor bur med en hona eller 2 i, gärna mogna damer om Pyret själv får välja. Han är ett trefärgat petmarsvin ( black/ golden/ white)
Tandcheck gjord 13/9-2022.
 
 
Priset för att adoptera Pyret är 600 kr

Pepsi

Stad: Älvsjö (Stockholm)

Ålder: född 18/8-2022

Kastrerad: Nej

Kön: hane

 

Pepsi föddes i jourhemmet 18 augusti tillsammans med syskonen Cola, Sprite & Fanta. Deras mamma & pappa kom till Sverige från Ukraina men eftersom ägarna var tvungna att flytta runt lämnade de mamma Maty & pappa Tato & tidigare bebisar Lymon & Pomidor till Smådjurschansen.
Pepsi är en sprallig högljud & nyfiken kille, som även kallas grävlingen för ibland ser han ut som en liten grävling. Pepsi hänger gärna med sina syskon eller i matskålen. Pepsi vill gärna hamna i ett hem där det finns en snäll vuxen hane, eller tillsammans med Yllet eller en av sina bröder, Sprite & Fanta. Pepsi är ett trefärgat petmarsvin, Golden/ Augoti/White.
 
Han kan adopteras tidigast 22 sept
 
Priset för att adoptera Pepsi är 600 kr.

Pluto och Rocky

Stad: Göteborg (Hisingen)

Ålder: födda 2022-05

Kastrerade: Nej

Kön: hanar

 

Rocky och Pluto är bröder som bott ihop i hela sina. De är födda under våren 2021 och köptes av en familj från en djurbutik. De hamnade hos Smådjurschansen på grund av allergi. Rockys päls är svart och vit och långhårig. Plutos päls är vit och orange och är släthårig. Både Rocky och Pluto är försiktiga av sig men väldigt snälla. De lugnar ner sig snabbt vid hantering och visar tydligt att de gillar att bli klappade, speciellt när de får en muta i form av mat. Dessa killar behöver få en chans att blomstra ut och det gäller att de får tid på sig att inse att världen och människor inte är läskiga.

 

Priset för att adoptera Pluto och Rocky är 600kr

Fanta

Stad: Älvsjö (Stockholm)

Ålder: född 18/8-2022

Kastrerad: Nej

Kön: hane

 

Fanta föddes i jourhemmet 18 augusti tillsammans med syskonen Cola, Sprite & Pepsi. Deras mamma & pappa kom till Sverige från Ukraina men eftersom ägarna var tvungna att flytta runt lämnade de mamma Maty & pappa Tato & tidigare bebisar Lymon & Pomidor till Smådjurschansen.
Fanta är en lugn men nyfiken kille precis som de flesta marsvin. Fanta hänger gärna med sina syskon för världen är för läskig att utforska på egen hand. Fanta vill gärna hamna i ett hem där det finns en snäll vuxen hane, eller tillsammans med Yllet eller en av sina bröder, Sprite & Pepsi. Han är ett trefärgat petmarsvin, Golden/Augoti/White.
 
Han kan adopteras tidigast 22 sept
 
Priset för att adoptera Fanta är 600 kr.

Sprite

Stad: Älvsjö (Stockholm)

Ålder: född 18/8-2022

Kastrerad: Nej

Kön: hane

 

Sprite föddes i jourhemmet 18 augusti tillsammans med syskonen Cola, Fanta & Pepsi. Deras mamma & pappa kom till Sverige från Ukraina men eftersom ägarna var tvungna att flytta runt lämnade de mamma Maty & pappa Tato & tidigare bebisar Lymon & Pomidor till Smådjurschansen.
Sprite är en sprallig och nyfiken kille precis som marsvinsbebisar ska vara. Sitta still I famnen? Glöm det! Sprite gillar att klättra på hus och speja efter grönsaker. Han vill gärna hamna i ett hem där det finns en snäll vuxen hane, eller tillsammans med en av sina bröder, Fanta eller Pepsi. Sprite är ett 3 färgat petmarsvin. Färgerma Golden/Augoti/White.
 
Han kan adopteras tidigast 22 sept
 
Priset för att adoptera Sprite är 600 kr.

4 råttor, ungar

Stad: Odensbacken

Ålder: födda 2022-07-12

Kön: hanar

Mamman till dessa ungar kom till Smådjurschansen via Länsstyrelsen efter att, tillsammans med flera andra råttor, blivit omhändertagen från vanvård. Strax efter ankomst till Smådjurschansen födde hon 13 ungar varav 9 överlevde de första dygnen. Dessa pojkar är hur mysiga som helst. De älskar människor, är hur sociala som helst, jättesnälla och bits aldrig och är vana vid barn sedan födsel. De är vana att springa lösa mycket och älskar att upptäcka och vara på äventyr. De är även väldigt kärvänliga och älskar att pussas så fort de får en chans. 
 
Priset för att adoptera pojkarna är 1200kr.

Teqilla och Nikita

Stad: Stockholm 

Ålder: okänd

Kön: honor

Teqilla och Nikita kom till Smådjurschansen efter att en uppfödare lämnat in ett stort antal chinchillor för avlivning på en djurklinik. När de först kom till jourhemmet var de jätterädda och de verkar inte ha blivit socialiserade alls. Teqilla är lite modigare och mer nyfiken än Nikita. Teqilla är nyfiken på TVn, katten och sitter gärna och spanar på jourmatte när hon sitter i soffan. De har med tiden blivit modigare och modigare så nu vågar de vara framme även när det är människor i rummet. Efter en månad i jourhemmet vågade Teqilla ta godis ur handen och numera vågar även Nikita ta emot godis från handen. Så länge man inte klappar på dem eller utsätter dem för annan fysisk kontakt så blir de mer och mer sociala. De är väldigt snälla och har aldrig bitits. 

 Priset för att adoptera Teqilla och Nikita är 600kr.

Yin och Yang - har intresse

Stad: Stockholm

Ålder: födda ca 2020-12

Kön: honor

Yin och Yang kom till Smådjurschansen i juni 2022. De gavs som julklapp till ett barn som tyvärr tröttnade på dem och till slut överlämnades de till oss. De är båda väldigt glada och sociala, de älskar när man grejar i deras bur och klättrar gärna upp i handen. De är nyfikna och gillar att utforska nya utrymmen och nya saker, både i och utanför buren. Både Yin och Yang ät enkla att hantera och har inte uppvisat några tendenser att bitas i jourhemmet.

 Priset för att adoptera Yin och Yang är 600kr.

Göta och Petter

Stad: Örebro

Ålder: födda 2021-02-30

Kön: hanar

Göta och Petter kom till Smådjurschansen då deras familj inte längre kunde ha kvar dem. De hade mycket långa klor när de lämnades in till oss. De kommer ursprungligen från en djuraffär. Mer info kommer inom kort. 
 
Priset för att adoptera Göta och Petter är 600kr.

Blenda - bokad

Stad: Örebro (Odensbacken)

Ålder: okänd

Kön: hona

Blenda kom till oss efter att hon lämnats in på en djurklinik för avlivning då hennes familj tröttnat på henne. Hon är en jättesnäll tjej som aldrig bits. Blenda tycker mycket om att sitta med en i soffan om kvällarna eller att få springa runt på golvet när man sitter där med henne. Hon är orädd och kommer alltid fram till en när man kommer fram till hennes bur (om hon är vaken). Blenda är en väldigt stor och fin tjej. 
 
Priset för att adoptera Blenda är 600kr.