Bli jourhem

OBS! Vi får väldigt mycket mail just nu och har väldigt mycket att göra varpå väntetiden för att få svar på jourhemsansökan är längre än normalt.

Smådjurschansen har inget kaninhem utan alla våra kaniner bor som familjemedlemmar hos privatpersoner, så kallade jourhem, i väntan på att rätt familj hör av sig och vill adoptera. Som jourhem behöver du kunna ta dig till någon av följande veterinärkliniker:

Örebro: 

Dalarna:

Uppsala:

Stockholm:

Göteborg:

 
 Som jourhem väljer du själv om du vill ha kaninen ute eller inne. Bur kan finnas att låna av föreningen, dock så ska ingen kanin vara instängd i bur utan det ska endast användas som en trygg punkt för kaninen. Vårt minimikrav på kaninens yta är 5 kvadratmeter.

Det är otroligt givande att vara jourhem och du kan verkligen känna att du ger kaniner chansen till ett bättre liv. Tillsammans med våra fantastiska jourhem räddar Smådjurschansen mellan 200 – 300 kaniner varje år. Kaninerna som vi tar emot har olika bakgrund; det kan vara upphittade kaniner, vanvårdade kaniner eller kaniner som av olika anledningar inte kan vara kvar i sina hem. Ibland har vi mycket information om kaninerna som behöver jourhem, ibland ingen alls. Vi tvingar aldrig någon att ta emot en jourkanin utan det förs alltid en dialog innan en kanin kommer hem till dig.

Alla kaniner kastreras, chipmärks och får genomgå en komplett kontroll av munhåla innan adoption. Det är du som jourhem som är ansvarig för att ta kaninen till veterinären. Viktigt är att alltid ha en dialog med Therese eller Johanna innan kaninen tas till veterinär då Smådjurschansen bekostar all veterinärvård.

Som jourhem måste du ge kaninen allt vad den behöver och du står för vardagliga utgifter så som hö, strömedel och leksaker.

När du är jourhem är det viktigt att du håller kontakten med Therese eller Johanna. Information om hur kaninen är som individ och vad den behöver för att må bra samt bilder på kaninen behövs för att kunna hitta ett nytt hem åt kaninen. Ansvarig för att hitta ett nytt hem är Johanna och Therese. Vi sållar bort alla oseriösa intresseanmälningar och de personer eller familjer som blir godkända för adoption kommer du som jourhem få kontakt med för att bestämma när det passar att de kommer och hälsar på kaninen.

Hur lång tid ett djur behöver stanna hos dig beror helt enkelt på hur lång tid det tar att hitta ett bra permanent hem. Skulle en situation uppstå som gör att du inte kan ha kvar kaninen hjälps vi självklart åt med att lösa situationen men tänk på att det kan ta tid att hitta ett nytt jourhem.

Som jourhem får du naturligtvis välja att själv adoptera kaninen, vi kan dock inte neka ett redan godkänt hem som besökt och bokat er jourhemskanin. Jourhem får ej rabatt utan det är samma adoptionskostnad för alla. Alla jourhem får ett jourhemsavtal mailat till sig vilket ska signeras med bank-id.

Vid frågor är du välkommen att kontakta oss! Är du intresserad av att bli jourhem? Fyll i ansökan nedan.

 

Ansökan om att bli jourhem

För- och efternamn

Födelseår

E-post

Telefon

Postadress

Postnummer

Ort

Hur ser familjen ut? Om barn finns, ange ålder

Vilka djur finns idag i familjen? Beskriv dem gärna

Har ni tidigare erfarenhet av kanin?
JaNej

Om ”ja”, beskriv er erfarenhet

Beskriv hur kaninens boende skulle se ut hos er

Till vilka av våra veterinärer kan du ta dig? Du kan se aktuella veterinärer här här.

Hur länge kan du vara jourhem?

Godkännande
Genom att skicka detta formulär accepterar du att Smådjurschansen sparar och bearbetar dina uppgifter för att kunna kontakta dig. En jourhemsansökan som inte leder till en tillfällig placering raderas efter två veckor och inga uppgifter sparas. Du kan läsa mer om vår integritetspolicy här.