Reptiler

Maja & Sköldis

Stad: Edsbyn (Hälsingland)

Ålder: födda 2006

Kön: hane och hona

Djurslag: vattensköldpadda (reeves kärrsköldpadda)

Kom till Smådjurschansen: april 2023

Pris: 600kr

Bakgrund
Maja och Sköldis kom till Smådjurschansen i april 2023 efter att en privatperson räddat dem från att bli utsläppta i naturen. I sitt tidigare hem har de tyvärr vanvårdats genom att de bott extremt litet och smutsigt, inte fått korrekt kost eller på något sätt haft korrekta levnadsförhållanden.

Om Maja & Sköldis
Maja och Sköldis är bägge sociala och nyfikna. Det går jättebra att lyfta dem för att till exempel kolla allmäntillstånd.
De älskar torkade räkor och fisk!
 
Sköldis är konstant hungrig och försöker övertyga jourmatte om att han behöver mat omedelbart! Han kan också komma på inkallning, när jourmatte säger hans namn och plaskar lite i vattnet kommer han som en räcer-sköldpadda!
Maja gillar att upptäcka nya material, därför försöker jourhemmet variera mellan olika material. På så vis får bägge sköldpaddorna klättra, gräva och undersöka.
 
Sköldis är en riktigt plaskare och skvätter upp vatten högt för att få uppmärksamhet! Maja kommer också gärna och säger hej, men hon är mer försiktig och sticker upp huvudet och kollar läget.
 

Baloo

Stad: Örebro

Ålder: född 12/8-08 (15 år)

Kön: hane

Djurslag: rysk stäppsköldpadda

Kom till Smådjurschansen: september 2023

Bakgrund
Baloo kom till Smådjurschansen september 2023 då tidigare ägare kände att han inte längre fick den tiden han förtjänar. 

Om Baloo
Baloo är en väldigt nyfiken och social liten kille, om man sitter vid buren så är han gärna där och om man håller på med något i buren så tar det inte många sekunder innan han är där för att se vad som händer!

Bada, klättra på växter och gå i gräs är några av Baloo’s absoluta favorit grejer i jourhemmet. Han är aktiv så en ännu större bur hade nog uppskattats, han har levt som ensam sköldpadda men både tidigare ägare och jourhem tror att han hade uppskattat en kompis, det är dock svårt att garantera hur han skulle fungera med andra. Buren är egenbyggd och medföljer om man önskar!

Baloo vill komma till ett hem där han får bo utomhus på sommaren, gärna med artfränder.