Reptiler

Maja och Sköldis

Stad: Uppsala

Art: Vattensköldpadda (Reeves Kärrsköldpadda)

Ålder: 17 år gammal

Kön: hane och hona

Maja och Sköldis kom till Smådjurschansen i april 2023 efter att en privatperson räddat dem från att bli utsläppta i naturen. I sitt tidigare hem har de tyvärr vanvårdats genom att de bott extremt litet och smutsigt, inte fått korrekt kost eller på något sätt haft korrekta levnadsförhållanden. 
 
Maja och Sköldis är två vattensköldpaddor som i tidigare hem inte fått sina nutritionella och miljömässiga behov uppfyllda. De har med tiden blivit väldigt vana vid människorna i jourhemmet. Maja (med ansiktsmönstret) är mer avslappnad medan Sköldis är väldigt aktiv och simmar runt i akvariet mycket. Maja har nyligen lagt ägg.
 
Kostanden för att adoptera Maja och Sköldis är 600kr.

George

Stad: Stockholm

Art: skäggagam

Ålder: född ca 2022-01

Kön: hane

George kom till Smådjurschansen i juli 2023 efter att han lämnats in på en djurklinik för avlivning. han är snäll och nyfiken men lite reserverad. George älskar dubior och mjölmask men äter även syrsor. Han har bra aptit men vill inte äta grönsaker så det är något som jourhemmet jobbar på. Han älskar att bada och dricker när man badar honom. Han älskar att sola. Han är nyfiken och bits inte. George är avmaskad. 
 
Priset för att adoptera George är 1000kr. 

Baloo

Stad: Örebro

Art: Rysk stäppsköldpadda

Ålder: född 12/8-08 (15 år)

Kön: hane

Baloo kom till Smådjurschansen september 2023 då tidigare ägare kände att han inte längre fick den tiden han förtjänar. Baloo är en väldigt nyfiken och social liten kille, om man sitter vid buren så är han gärna där och om man håller på med något i buren så tar det inte många sekunder innan han är där för att se vad som händer!
 
Bada, klättra på växter och gå i gräs är några av Baloo’s absoluta favorit grejer i jourhemmet. Han är aktiv så en ännu större bur hade nog uppskattats, han har levt som ensam sköldpadda men både tidigare ägare och jourhem tror att han hade uppskattat en kompis, det är dock svårt att garantera hur han skulle fungera med andra. Buren är egenbyggd och medföljer om man önskar!

Baloo vill komma till ett hem där han får bo utomhus på sommaren, gärna med artfränder.