Kaninungar

Reebok

Stad: Örebro

Ålder: född 2020-07

Kön: okänt, ska kontrolleras

Kastrerad: adopteras okastrerad samt med kastreringskrav då hen är för ung för att kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Reebok var hemlös som kaninunge och fångades in av Smådjurschansen i september tillsammans med sina syskon, däribland  Nike, Puma och Adidas. De var då cirka 3-4 veckor gamla och helt hjälplösa ute i det vilda där många faror lurade på dem. Några av ungarna som fångades in var undernärda och magra och överlevde tyvärr inte. Reebok bor idag utomhus i ett kaninhus i flera våningar och med tillhörande inhägnad. Hen bor tillsammans med Nike, Adidas och Puma och de trivs mycket bra tillsammans. Reebok är, precis som Adidas, nyfiken, social och framåt men sticker snabbt iväg och blir skrämd vid snabba rörelser eller höga ljud från omgivning. Hen är snäll i famnen och är gärna med och framme när jourmatte städar kaninhuset. Reebok är mycket lik Adidas men är än så länge lite mindre i storlek. Reebok tyr sig mycket till Adidas och är gärna nära och tillsammans med hen. Reebok ska vaccineras, få sina tänder kontrollerade och könskollas den 29 oktober. Reebok skulle nog trivas bäst som innekanin för att få möjlighet att bli riktigt tam och vänja sig vid ett liv medmänniskor. Hen kan med fördel adopteras tillsammans med Nike, Puma eller Adidas om hen och dem är honor eller om man har möjlighet att ha dem separerade fram tills kastrering.

 
Priset för att adoptera Reebok är 1000kr.

Puma

Stad: Örebro

Ålder: född 2020-07

Kön: okänt, ska kontrolleras

Kastrerad: adopteras okastrerad samt med kastreringskrav då hen är för ung för att kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Puma var hemlös som kaninunge och fångades in av Smådjurschansen i september tillsammans med sina syskon, däribland  Nike, Reebok och Adidas. De var då cirka 3-4 veckor gamla och helt hjälplösa ute i det vilda där många faror lurade på dem. Några av ungarna som fångades in var undernärda och magra och överlevde tyvärr inte.

Puma är en blandraskanin. Puma var mycket liten och jourmatte hade fullt upp med stödmatning den första tiden. Det visade sig dock att Puma var en riktig fighter då hen överlevde och nu har vuxit till sig, mår väl och busar precis som de andra ungarna men är ännu minstingen i gänget. Puma bor idag utomhus i ett kaninhus i flera våningar och med tillhörande inhägnad. Hen bor tillsammans med Nike, Adidas och Reebok och de trivs mycket bra tillsammans. Puma är nyfiken och social men ännu lite försiktig av sig. Hen kommer gärna fram till jourmatte och äter ur handen, gillar att bli klappad och oftast också att mysa i famnen. Puma ska vaccineras, få sina tänder kontrollerade och könskollas den 29 oktober. Puma skulle nog trivas bäst som innekanin åtminstone denna första vinter för att få möjlighet att vänja sig mer vid människor. Hen kan med fördel adopteras tillsammans med Nike, Reebok eller Adidas om de och Puma är honor eller om man har möjlighet att ha dem separerade fram tills kastrering. Puma håller sig ofta tillsammans med Nike.

Priset för att adoptera Puma är 1000kr.

Adidas

Stad: Örebro

Ålder: född 2020-07

Kön: okänt, ska kontrolleras

Kastrerad: adopteras okastrerad samt med kastreringskrav då hen är för ung för att kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Adidas var hemlös som kaninunge och fångades in av Smådjurschansen i september tillsammans med sina syskon, däribland  Nike, Reebok och Puma. De var då cirka 3-4 veckor gamla och helt hjälplösa ute i det vilda där många faror lurade på dem. Några av ungarna som fångades in var undernärda och magra och överlevde tyvärr inte. Adidas bor idag utomhus i ett kaninhus i flera våningar och med tillhörande inhägnad. Hen bor tillsammans med Nike, Reebok och Puma och de trivs mycket bra tillsammans. Adidas är nyfiken, social och framåt men sticker snabbt iväg och blir skrämd vid snabba rörelser eller höga ljud från omgivningen. Hen är gärna med och framme när jourmatte städar kaninhuset, det är superspännande när något händer! Adidas är snäll i hantering. Adidas ska vaccineras, könskollas och få sina änder kontrollerade den 29 oktober. Adidas skulle nog trivas bäst som innekanin, i alla fall denna första vinter för att få möjlighet att bli riktigt tam och vänja sig vid människor. Förutsatt att Adidas är en hona kan de med fördel adopteras tillsammans med Nike, Puma eller Reebok om någon av dem är honor eller om man har möjlighet att ha dem separerade fram tills kastrering. 

Priset för att adoptera Adidas är 1000kr.

Nike

Stad: Örebro

Ålder: född 2020-07

Kön: troligtvis hona, detta kommer säkerställas innan adoption

Kastrerad: adopteras okastrerad samt med kastreringskrav då hon är för ung för att kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Nike var en hemlös kaninunge som fångades in den i början av september under en container på väster i Örebro. Hon var då troligtvis cirka 5-6 veckor gammal och rädd, förvildad och kvick. Hon bor i jourhem inomhus tillsammans med flera yngre kaninungar som fångades in vid samma tillfälle. Nike har under denna tid i jourhem blivit mycket tryggare och mer självsäker även om hon fortfarande gärna gömmer sig om man kommer lite för snabbt fram till henne. Hon ärr vänlig och mysig att hålla i famnen, även om hon samtidigt tycker att det är fortfarande lite läskigt. Nike skulle nog trivas bäst inomhus denna vinter för att övervinna sina sista rädslor för människor och utvecklas till en ännu lugnare och tryggare tjej. Nike gillar att utforska och har i jourhemmet inga problem med att skutta runt på mattor och golv. Hon ärhelt enkel en supersöt lite ängslig men ändå kavat kanintjej som väntar på sitt alldeles egna hem.

Priset för att adoptera Nike är 1000kr.

Mazarin

Stad: Borås

Ålder: troligtvis född under våren 2020

Kön: Hane

Kastrerad: Nej, adopteras med kastreringskrav då han är för ung att kastreras nu 

Vaccinerad: kommer kastreras

Mazarin kom till Smådjurschansen i oktober 2020 efter att ha hittats dumpad utomhus. Han är en snäll, ung kanin som dock är lite reserverad än så länge. Nyfikenheten tar dock överhand och han vågar sig fram för att nosa. Mazarin bor inne, är rumsren och är van vid hund. Han ska få sina kind-och framtänder kollade av veterinär. 

Priset för att adoptera Mazarin är 1000 kr. 

Stellan

Stad: Örebro

Ålder: född 2020-06-30

Kön: hane

Kastrerad: adopteras okastrerad samt med kastreringskrav då han är för ung för att kastreras

Vaccinerad: ja

Stellan kom till Smådjurschansen i juli 2020 efter att hans mamma fick en oplanerad kull ungar. Stellan är en lugn, go och mysig kille med en trygg personlighet. Han är supersocial och gillar att bli klappad på men inte för långa stunder då han fortfarande är ung med mycket spring i benen. Stellan bor ute tillsammans med sin familj men har också varit inomhus korta stunder då och då, han skuttar med lätthet på golv och är väldigt nyfiken på sin nya omgivning. Stellan är liksom de flesta kaninungar lite för rastlös i famnen, blir oftast sprattlig och vill ned men ibland när det passar honom så finner han sig väl i knät. En riktigt mysig kille, favorit av jourhemmets tonårsbarn som har hanterat och kelat en hel del med honom. Stellan vill få en kaninkompis i sitt nya hem när han kastrerats. Stellan har fått sina kind-och framtänder kollade av veterinär i samband med vaccinering. 
 
Priset för att adoptera Stellan är 1000 kr. 
 

Dipton

Stad: Stockholm (Danderyd)

Ålder: född 2020-07-04

Kön: hane

Kastrerad: adopteras med kastreringskrav då han är för ung för att kastreras

Vaccinerad: ja

Diptons mamma Pisa kom till Smådjurschansen i ett vanvårdsärende och var då redan dräktig. Hon har ett mysigt temperament som vi hoppas ungarna ärver. Vi tror att de är dvärgvädurar, det skulle även kunna vara Lilla Tysk vädur i dem. Dipton är väldigt social men lite tillbakadragen. Han tycker om att vara i närheten men har lite svårt för att bli klappad eller lyft. Han är härlig och mysig och trivs bra med sina syskon. Dipton är van att bo ute men skulle säkert trivas inne också. Han har fått sina kind-och framtänder kontrollerade av veterinär i samband med vaccinering. 
 
Priset för att adoptera Dipton är 1000 kr. 
 

Bluff

Stad: Stockholm (Danderyd)

Ålder: född 2020-07-04

Kön: hane

Kastrerad: adopteras med kastreringskrav då han är för ung för att kastreras

Vaccinerad: ja

Bluffs mamma Pisa kom till Smådjurschansen i ett vanvårdsärende och var då redan dräktig. Hon har ett mysigt temperament som vi hoppas ungarna ärver. Vi tror att de är dvärgvädurar, det skulle även kunna vara Lilla Tysk vädur i dem. Bluff är en härlig och mysig kanin. Han är social och framåt och tycker om att bli klappad. Han är van att bo ute men skulle säkert trivas inne också. Han har fått sina kind-och framtänder kontrollerade av veterinär i samband med vaccinering.

Priset för att adoptera Bluff är 1000kr.

Doris

Stad: Borlänge

Ålder: född 2020-07-05

Kön: hona

Kastrerad: adopteras med kastreringskrav då hon är för ung för att kastreras

Vaccinerad: ja

Doris kom till Smådjurschansen 6/9–2020 tillsammans med sina syskon Rut, Hedvig och Gottfrid. Kullen är född 5/7–2020 och blev omhändertagna vid födsel på grund av bristande intresse hos ägaren. Då det inte fanns möjligheten för omhändertagaren att ha kvar dem kom de därefter till Smådjurschansen. Doris är en aktiv liten tjej men som kan vara något tillbakadragen för människor. Efter att ha fått luktat lite på en blir hon gärna klappad men tycker det är lite otäckt att bli buren. Syskonen har tidigare bott utomhus men bor nu inomhus och upplevs trivas bra i båda miljöerna. Hon har fått sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär. 

 
Priset för att adoptera Doris är 1000 kr. 
 

Vallmo

Stad: Örebro

Ålder: född ca mitten på mars

Kön: hona

Kastrerad: adopteras okastrerad samt med kastreringskrav då hon är för ung för att kastreras

Chipmärkt: ja

Vallmo föddes hemlös av utsläppta tamkaniner. Hon fångades in av Smådjurschansen då hon annars skulle skjutas. När Vallmo kom till jourhemmet var hon skygg och blev rädd bara av att se en människa. Nu däremot är hon en nyfiken och pigg tjej som gillar att springa fram och hälsa på jourmatte vid dörren. Vallmo tyr sig till andra kaniner och tvättar och putsar gärna, hon vill därför ha en kaninkompis i sitt nya hem. Nya människor tycker hon kan vara läskiga till en början, men kommer fram efter en liten stund (speciellt om man lockar med lite godis). Vallmo har lärt sig att komma på inkallning och brukar rusa fram för att få sig en lite munsbit när hon hör inkallningsljudet. Vallmo gillar inte att bli uppburen, men det är något som hon blir mer och mer van vid. När hon väl är i famnen brukar hon vara stilla. Vallmo är en mästerlig hoppare och kan hoppa upp till fönsterräcket där hon gillar att spana ut över omgivningen. Det är därför viktigt att hennes föralltid-hem är kaninsäkert. Vallmo har aldrig gnagt på någon möbel eller liknande och hon är rumsren. Hon har fått sina kind-och framtänder kollade av veterinär.

Priset för att adoptera Vallmo är 700kr. 

Lácita

Stad: Norrtälje

Ålder: 2020-06-25

Kön: hona

Kastrerad: adopteras okastrerad samt med kastreringskrav då hon är för ung för att kastreras

Vaccinerad: ja

Lácita kom till Smådjurschansen i augusti 2020 tillsammans med sin mamma och sina syskon. En familj köpte två kaniner på blocket som skulle vara två honor men det visade sig snabbt att det inte stämde. Tre kullar hann honan föda innan vi hämtade hanen (Rock, finns att se under hanar adoption) och den första kullen. Vi tog därefter emot andra kullen och nu den sista samt mamman. Både föräldrarna och ungarna är väldigt trevliga i temperamentet. Lácita kan bo både ute och inne. Hon har fått sina kind-och framtänder kollade hos veterinär i samband med vaccinering. Hon är lite blyg men skuttar gärna runt i lägenheten och utforskar miljön. Hon behöver en familj som är beredd att spendera mycket tid med pälsvård då hon är mycket fluffig och får lätt tovor då hon älskar att ta sig ett dopp i vattenskålen. Vi jobbar på att vänja henne vid att bli borstad men det är inte en höjdare, vill man smöra in sig hos Lácita är det maskrosblad och äppelgrenar som gäller.
 
Pris för att adoptera Lácita är 1000 kr. 
 

Skrutt

Stad: Stockholm

Ålder: född 2020-06-12

Kön: hane

Kastrerad: adopteras okastrerad samt med kastreringskrav då han är för ung för att kastreras

Vaccinerad: ja

Lady och Lufsen som är kaninungarnas föräldrar räddades av en person som såg en annons om dem på blocket där de satt i en liten bur och inte hade varken strö eller hö. Lady var redan dräktig när hon kom till oss och födde kaninungarna hos jourhemmet. Både Lady och Lufsen är trevliga, vänliga kaniner med bra temperament. Kaninungarna går fritt i hela huset och det är underbart att se hur sociala och nyfikna dem är. De är inte alls blyga eller rädda utan busiga och framåt. De älskar att vara med människor och håller sig gärna nära. På kvällarna sitter dem med jourmatte nedanför soffan och allra helst på hennes ben. Det finns små barn i hemmet och det är inga problem. De har fått sina kind-och framtänder kollade av veterinär. De kan flytta till nya hem från mitten på augusti. 
 
Pris för att adoptera en kaninunge är 1000 kr.

Fläckis - bokad

Stad: Hallsberg

Ålder: född 2020-06-12

Kön: hona

Kastrerad: adopteras okastrerad samt med kastreringskrav då hon är för ung för att kastreras

Chipmärkt: ska chipmärkas 13/8

Lady och Lufsen som är kaninungarnas föräldrar räddades av en person som såg en annons om dem på blocket där de satt i en liten bur och inte hade varken strö eller hö. Lady var redan dräktig när hon kom till oss och födde kaninungarna hos jourhemmet. Både Lady och Lufsen är trevliga, vänliga kaniner med bra temperament. Kaninungarna går fritt i hela huset och det är underbart att se hur sociala och nyfikna dem är. De är inte alls blyga eller rädda utan busiga och framåt. De älskar att vara med människor och håller sig gärna nära. På kvällarna sitter dem med jourmatte nedanför soffan och allra helst på hennes ben. Det finns små barn i hemmet och det är inga problem. De ska få kind-och framtänder kollade av veterinär. De kan flytta till nya hem från mitten på augusti. 
 
Pris för att adoptera en kaninunge är 700 kr.

Hedvig - bokad

Stad: Borlänge

Ålder: född 2020-07-05

Kön: hona

Kastrerad: adopteras med kastreringskrav då hon är för ung för att kastreras

Vaccinerad: ja

Hedvig kom till Smådjurschansen 6/9–2020 tillsammans med sina syskon Rut, Doris och Gottfrid. Kullen är född 5/7–2020 och blev omhändertagna vid födsel på grund av bristande intresse hos ägaren. Då det inte fanns möjligheten för omhändertagaren att ha kvar dem kom de därefter till Smådjurschansen. Hedvig är en liten äventyrare som gärna utforskar nya ställen. Bland sina syskon är hon kullens överste som oftast är först fram. Hedvig är inte främmande för att bli klappad men tycker det är lite otäckt att bli buren. Syskonen har tidigare bott utomhus men bor nu inomhus och upplevs trivas bra i båda miljöerna. Hon har fått sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär. 

 

Priset för att adoptera Hedvig är 1000 kr. 
 

Ninja - bokad

Stad: Stockholm (Värmdö)

Ålder: 2020-05-31

Kön: hona

Kastrerad: adopteras okastrerad samt med kastreringskrav då hon är för ung för att kastreras

Chipmärkt: ska chipmärkas

Vaccinerad: ska vaccineras

Ninjas mamma hittades hemlös och ett dygn efter att hon kommit till oss födde hon Ninja och hennes två syskon. Ninja är en nyfiken och sprallig liten kaninbebis som skuttar runt mest hela tiden och njuter av livet. Ninjas mamma är en väldigt trevlig kanin och vi hoppas att ungarna tar efter henne. Pappan är okänd. Ninja blir troligtvis rätt så liten till storleken. Ninja ska få sina kind-och framtänder kontrollerade av veterinär innan adoption.
 
Priset för att adoptera Ninja är 1000 kr. 
 

Timaru - bokad

Stad: Stockholm (Danderyd)

Ålder: född 2020-07-04

Kön: hona

Kastrerad: adopteras med kastreringskrav då hon är för ung för att kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

 Timarus mamma Pisa kom till Smådjurschansen i ett vanvårdsärende och var då redan dräktig. Hon har ett mysigt temperament som vi hoppas ungarna ärver. Vi tror att de är dvärgvädurar, det skulle även kunna vara Lilla Tysk vädur i dem. Timaru är en av de som är mer framåt i kullen. Hon kommer alltid fram och ska hälsa och är pigg, glad och social. Hon tycker om att bli klappad. Timaru är van att bo ute men skulle säkert trivas inne också. Hon kommer få sina kind-och framtänder kontrollerade av veterinär i samband med vaccinering. Hon är redo att flytta den 29/8. 
 
Priset för att adoptera Timaru är 1000 kr. 
 

Mercurius - bokad

Stad: Norrtälje

Ålder: 2020-06-25

Kön: hane

Kastrerad: adopteras okastrerad samt med kastreringskrav då han är för ung för att kastreras

Vaccinerad: ska vaccineras 28/8

Mercurius kom till Smådjurschansen i augusti 2020 tillsammans med sin mamma och sina syskon. En familj köpte två kaniner på blocket som skulle vara två honor men det visade sig snabbt att det inte stämde. Tre kullar hann honan föda innan vi hämtade hanen (Rock, finns att se under hanar adoption) och den första kullen. Vi tog därefter emot andra kullen och nu den sista samt mamman. Både föräldrarna och ungarna är väldigt trevliga i temperamentet. Mercurius kan bo både ute och inne. Han kommer få sina kind-och framtänder kollade hos veterinär i samband med vaccinering. 
 
Pris för att adoptera Mercurius är 1000 kr. 

Ros - bokad

Stad: Uppsala

Ålder: född mars eller april 2020

Kön: hona

Kastrerad: adopteras med kastreringskrav då hon ännu är för ung för att kastreras

Chipmärkt: ja

Ros är upphittad på en kolonilott i Örebro tillsammans med sina två systrar. Ros kallas också Gos-ros, eftersom det bästa hon vet är att gosa. Hon gillar att bli uppburen i famnen eller klappad på. Ros har även lärt sig att hoppa upp i soffan för att kela. Ros är förtjust i mat och tycker det är roligt att leta efter pellets och att springa efter en aktivitetsboll som det kommer mat ifrån. Hon är en mästerlig hoppare som tar sig upp på de mest otänkbara ställena. Det är därför viktigt att hennes hem är kaninsäkert. Ros är väldigt trygg i sitt jourhem men kan bli lite nervös till en början med personer hon inte känner igen. Ros kan komma på inkallning när hon hör ett speciellt läte som hon lärt sig att känna igen. Ros har fått sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär.

Priset för att adoptera Ros är 700kr.

Dennis - bokad

Stad: Örebro

Ålder: född 2020-06-30

Kön: hane

Kastrerad: adopteras okastrerad samt med kastreringskrav då han är för ung för att kastreras

Vaccinerad: ja

Dennis kom till Smådjurschansen i juli 2020 då hans mamma fick en oplanerad kull ungar. Dennis är en social, nyfiken kille som är mycket hanterad sen födseln och trygg i sin personlighet. Han kommer alltid fram till oss människor, gillar att vara med när hans inhägnad städas. Dennis gillar att bli klappad på, han tycker det är jättemysigt. Han tycker ibland om att sitta i knät och bli klappad på men uppskattar inte riktigt att bli buren i famnen, då blir han snabbt sprattlig och vill ned men kommer ofta snabbt tillbaka för att bli klappad på. Detta är normalt för kaninungar som har mycket energi. Dennis är snäll mot andra kaniner och vill ha en kaninkompis i sitt nya hem när han blivit kastrerad. Dennis bor nu utomhus och trivs med det men kan säkert trivas inomhus också. Han är en dvärgvädur av lite större modell. Han är mycket matglad så framöver kan det vara bra att hålla lite koll så han inte äter för mycket. Dennis har fått sina fram-och kindtänder kontrollerade av veterinär 
 
Priset för att adoptera Dennis är 1000 kr. 

Undis - bokad

Stad: Stockholm (Handen)

Ålder: född 23/5

Kön: hona

Kastrerad: adopteras okastrerad då hon är för ung för att kastreras

Chipmärkt: ja

Vaccinerad: ja

Undis kom till Smådjurschansen i juni. Hon är en snäll och lite försiktig tjej. Mer info kommer snart.

Priset för att adoptera Undis är 1000kr. 

 

Ohope - bokad

Stad: Stockholm (Danderyd)

Ålder: född 2020-07-04

Kön: hane

Kastrerad: adopteras med kastreringskrav då han är för ung för att kastreras

Vaccinerad: ja

Ohopes mamma Pisa kom till Smådjurschansen i ett vanvårdsärende och var då redan dräktig. Hon har ett mysigt temperament som vi hoppas ungarna ärver. Vi tror att de är dvärgvädurar, det skulle även kunna vara Lilla Tysk vädur i dem. Ohope är en glad och framåt liten kille. Han är social och mysig och älskar att vara i närheten av människor. Han är van att bo ute men skulle säkert trivas inne också. Han har fått sina kind-och framtänder kontrollerade av veterinär i samband med vaccinering.
 
Priset för att adoptera Ohope är 1000 kr. 

Frodo - bokad

Stad: Stockholm

Ålder: född 2020-05-31

Kön: Hane

Kastrerad: kan inte kastreras ännu då han är för liten. Adopteras ut med kastreringskrav.

Vaccinerad: ja

Frodos mamma hittades hemlös och ett dygn efter att hon kommit till oss födde hon Frodo och hans två syskon. Frodo är en nyfiken och sprallig liten kanin som skuttar runt mest hela tiden och njuter av livet. När han har tid så tycker han det är mysigt att bli klappad. Frodo är snäll i all hantering. Frodos mamma är en väldigt trevlig kanin, pappan är okänd. Frodo blir troligen rätt så liten till storleken som fullvuxen. Frodo har fått sina kind-och framtänder kontrollerade hos veterinär. 

Priset för att adoptera Frodo är 1000 kr. 

Tellus - bokad

Stad: Uppsala

Ålder: 2020-06-25

Kön: hane

Kastrerad: adopteras okastrerad samt med kastreringskrav då han är för ung för att kastreras

Vaccinerad: ja

Tellus kom till Smådjurschansen i augusti 2020 tillsammans med sin mamma och sina syskon. En familj köpte två kaniner på blocket som skulle vara två honor men det visade sig snabbt att det inte stämde. Tre kullar hann honan föda innan vi hämtade hanen (Rock, finns att se under hanar adoption) och den första kullen. Vi tog därefter emot andra kullen och nu den sista samt mamman. Både föräldrarna och ungarna är väldigt trevliga i temperamentet. Tellus kan bo både ute och inne. Han har fått sina kind-och framtänder kollade hos veterinär i samband med vaccinering. Tellus är en otroligt nyfiken kanin, just nu är hans största hobby att spana på jourhemmets katt, från ett litet avstånd då han finner att katten fortfarande är lite läskig. En annan hobby Tellus har är att ta sig in i hö påsen och smaska i sig massa hö. Tellus är social och väldigt framåt. Han är den som alltid varit först fram i kullen. Vi misstänker att han kommer vara lätt att lära olika trick och liknande på grund av att han är så framåt. Bjuder man på banan och blåbärsris så är man riktigt populär i Tellus ögon.
 
Pris för att adoptera Tellus är 1000 kr.