Kaninungar

Charlie

Stad: Stockholm (Nacka)

Ålder: född i mitten av mars 2022

Kön: hane

Kastrerad: adopteras okastrerad samt med kastreringskrav då han är för ung för att kastreras

Vaccinerad: ja

Charlie kom till Smådjurschansen i april 2022 efter att ha hittats övergiven utomhus. Då han är upphittad utomhus vet vi inget om hans bakgrund. Charlie är som kaninungar är, väldigt nyfiken och busig. Han hittar ständigt nya gömställen i jourhemmet, han kravlar t.ex runt i skostället, sitter i en hylla i tv-bänken eller skuttar runt på fönsterbrädan och tittar ut. Charlie uppskattar också att sitta bredvid en på golvet och bli klappad, speciellt i pannan och längs öronen är extra gosigt. Vilar gör han gärna i fåtöljen bredvid soffan. I jourhemmet är Charlie rumsren. Han kan sprattla en del när man lyfter honom. Charlie bor i dagsläget inomhus men skulle troligtvis trivas även utomhus. 
 
Priset för att adoptera Charlie är 1000 kr

Jordan

Stad: Örebro

Ålder: född mellan 5 – 10 mars 2022

Kön: hane

Kastrerad: adopteras okastrerad samt med kastreringskrav då han är för ung för att kastreras

Vaccinerad: ja

Jordan kom till Smådjurschansen efter att han bokstavligt talat räddades ur klorna på en katt. Jordan räddades av en privatperson som var ute och gick med sin hund. Lille Jordan var till en början skräckslagen, traumatiserad och hade sår som blödde på bakkroppen. Han togs omedelbart till veterinär där han blev undersökt och det konstaterades att han efter omständigheterna mådde bra. Trots sökande i området där Jordan hittades så har ingen mer kanin setts till, hans bakgrund är därav okänd. I jourhemmet stödmatas Jordan med mjölkersättning då han ännu är mycket ung. Efter bara några dagar inomhus hos jourhemmet fick Jordan förtroende för jourmatte och kommer numera nyfiket fram och skuttar även ibland upp i knät när jourmatte sitter på golvet. Han uppskattar mycket att bli klappad på men är sprattlig att hålla i famnen. Han är en kvick och rastlös liten krabat som älskar att utforska sin omgivning och tar sig med lätthet fram på hala golv och gör ständigt glädjeskutt och ruscher på favoritmattan.
 
Priset för att adoptera Jordan är 1000 kr

Charlie-Bing

Stad: Örebro

Ålder: född 20 mars

Kön: hane

Kastrerad: adopteras okastrerad samt med kastreringskrav då han är för ung för att kastreras

Vaccinerad: ja

Charlie-Bing föddes hos Smådjurschansen i mars 2022 efter att hans mamma Soola och hans pappa Bing räddats från ett hem där de bodde i en plastlåda. Charlie-Bing är en jätteglad och pigg liten popcorn-kanin. Mer info om honom kommer snart.
 
Priset för att adoptera Charlie-Bing är 1000 kr

Yoghurt - under utredning

Stad: Uppsala ( Bålsta )

Ålder: född Oktober 2021

Kön: hane

Kastrerad: adopteras okastrerad samt med kastreringskrav då han är för ung för att kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Yoghurt kom till Smådjurschansen i Januari 2022 då en privat person fångat in honom. Han är född i det vilda och har levt med sina föräldrar i ett villaområde där de fått mat och vatten. Yoghurt är en Lejon huvad dvärgkanin. Han är en social liten kille och älskar gos. Yoghurt kommer väldigt gärna fram när jourhemmet kommer ut till honom och hoppas på en liten god pelletsbit. Han blir hemskt gärna klappad i pannan men eftersom han är född i det vilda så har han lärt sig att behöva se sig om för fara så kommer man uppifrån med handen eller snabbt bakom så sticker han iväg snabbt. Han kommer dock tillbaka efter en liten stund när han förstår att vi inte skulle ta honom. Yoghurt är en nyfiken kille som gärna utforskar sin omgivning. Han bor utomhus i jourhemmet men skulle nog passa både inne som ute. Yoghurt trivs att bli omhändertagen, det märker vi. Han längtar nog inte tillbaka ut. Att ha en mysig koja och tillgång till massa hö är ju rena rama drömvärlden. Han hoppar gärna runt ute på jourhemmets inhägnade tomt och trivs med att ha människor runt omkring sig. Han har inte än lärt sig att det är okej att bli buren. Han sparkar och försöker fly ur famnen.
 
Priset för att adoptera Yoghurt är 1000 kr.

Pando - bokad

Stad: Örebro

Ålder: född 20 mars

Kön: hona

Kastrerad: adopteras okastrerad samt med kastreringskrav då hon är för ung för att kastreras

Vaccinerad: ja

Pando föddes hos Smådjurschansen i mars 2022 efter att hennes mamma Soola och hennes pappa Bing räddats från ett hem där de bodde i en plastlåda. Pando är en jätteglad och pigg liten popcorn-kanin. Hon kan adopteras tillsammans med Charlize om så önskas. Mer info om henne kommer snart.
 
Priset för att adoptera Pando är 1000 kr