Fåglar

Cocos

Stad: Örebro

Ålder: ca 9 år

Kön: hane

Cocos är en Alexanderparakit som kom till Smådjurschansen i oktober 2022 då hans familj inte längre hade tid för honom. Han har tidigare i sitt liv inte blivit så väl behandlad vilket tyvärr har satt sina spår och det märks genom att han blir skrämd vid plötsliga handrörelser och att han är vaksam. Cocos äter dock ur handen om man bjuder på något gott. Till en början var han inte speciellt intresserad av att interagera med människor men i jourhemmet har han verkligen blommat ut. Han flyger i jourhemmets lägenhet när han känner för det. Det finns stor potential att lära Cocos tricks med hjälp av klickerträning då han är snabblärd. Cocos är nyfiken och utforskar gärna nya platser och leksaker, han gillar verkligen att bada/leka vid vattnet. Han är som tryggast vid sin bur så han håller sig gärna i/på buren om man inte leker med honom. Cocos kan vara högljudd, framförallt på morgonen men han är lätt att avleda genom födosök eller aktiveringsleksaker. Han skulle passa bra i ett hem med andra djur som ger honom tillräckligt med utrymme och inte är för på. Cocos är inte van vid barn men skulle kunna passa i ett hem med lite äldre barn som kan förstå och respektera hans kroppsspråk och signaler.

 
Priset för att adoptera Cocos är 3000kr.

Kiwi

Stad: Stockholm

Ålder: okänt

Kön: hane

Kiwi kom till Smådjurschansen hösten 2022 efter att han först upptäckts utomhus varpå han senare flög in på en förskola.
Han är en pigg, livlig och nyfiken kanariefågel med vacker sång. Han älskar att bada, äta färska grönsaker och uppskattar aktivering i form av födosök och en stimulerande miljö. Han är inte handtam men mycket social på så sätt att han alltid flyger och sätter sig i samma rum som jourmatte är i och vill alltid vara med. Vi har som krav att Kiwi adopteras till ett hem där han får bo med artfränder och inte behöver vara instängd i en bur, utan får flyga fritt i en stor voljär eller i lägenheten/huset.
 
Priset för att adoptera Kiwi är 600 kr.