Kaninungar

Samba

Stad: Örebro

Ålder: född i början av augusti 2022

Kön: hane

Kastrerad: adopteras okastrerad samt med kastreringskrav då han är för ung för att kastreras

Vaccinerad: ja

Samba fångades in av Smådjurschansen i Örebro den 25/8 efter att flertal boende på gården larmat om ungarnas utsatta situation. Innergården de bodde på var under total renovering och uppbyggnad, var en byggarbetsplats med maskiner, jord, grushögar och byggmaterial. Samba fångades in tillsammans med sina 5 syskon. Ingen på gården hade sett någon vuxen kanin de senaste dagarna vilket de tidigare gjort dagligen varför ungarna befann sig i en mycket utsatt situation. De är födda i början av augusti, troligtvis utomhus. Samba är en smart, nyfiken och social liten kille som älskar att utforska men som kan bli skrämd vid snabba rörelser och sticker då snabbt iväg och gömmer sig i ett krypin där han känner sig trygg. När nyfikenheten tar över kommer han fram igen. Han var snabb med att lista ut hur man klättrar över gallret till deras inhägnad och tycker att det är superspännande när nåt händer. Samba och hans bror kan komma och springa runt fötterna i förhoppning om att jourmatte har något gott på sig. Han bor inne och går fritt i lägenheten. Han är i stort sett rumsren, några pluttar kan fortfarande hamna utanför.
 
Priset för att adoptera Samba är 1000 kr

Lilo

Stad: Stockholm (Hässelby)

Ålder: född i början av september 2022

Kön: hane

Kastrerad: adopteras okastrerad samt med kastreringskrav då han är för ung för att kastreras

Vaccinerad: ja

Lilo hittades av en privatperson ensam på en parkeringsplats. Vi vet inte hur gammal Lilo är men han är förmodligen född i slutet på september/början av oktober. Han är förmodligen en hermelin/hermelinblandning och kommer nog inte bli särskilt stor som fullvuxen. Lilo är en pigg och nyfiken kanin som gillar att utforska sin omgivning. Han är orädd och kändes väldigt trygg och framåt redan efter några få timmar i jourhemmet. Lilo är väldigt snäll och gillar att sitta i famnen och mysa. Lilo är rumsren förutom enstaka pluttar som hamnar utanför toalådan. Lilo älskar mat (särskilt pellets) och äter hö med god aptit. Han kommer alltid fram och ställer sig på bakbenen och hoppas på att få något gott när jourhemmet öppnar kylen.

 
 
Priset för att adoptera Lilo är 1000 kr

Maskot

Stad: Västerås

Ålder: född i början av augusti 2022

Kön: hane

Kastrerad: adopteras okastrerad samt med kastreringskrav då han är för ung för att kastreras

Vaccinerad: ja

Maskot fångades in av Smådjurschansen i Örebro den 25/8 efter att flertal boende på gården larmat om ungarnas utsatta situation. Innergården de bodde på var under total renovering och uppbyggnad, var en byggarbetsplats med maskiner, jord, grushögar och byggmaterial. Maskot fångades in tillsammans med sina 5 syskon och han var den minsta av dom. Ingen på gården hade sett någon vuxen kanin de senaste dagarna vilket de tidigare gjort dagligen varför ungarna befann sig i en mycket utsatt situation. De är födda i början av augusti, troligtvis utomhus. 
 
Maskot är en väldigt charmig kille som är lättlärd, nyfiken och vill alltid vara med. Han är modig men lite försiktig. Han kommer alltid fram och hälsar och springer runt fötterna och nosar efter något gott, då han är en matglad kille som äter med god aptit. Han kommer även fram till jourkatten för att hälsa och är inte rädd. Maskot tycker de är spännande att hjälpa till med städning och springer då runt jourmattes fötter för att kolla så hon inte missar något. Han tycker det är lite läskigt att bli klappad och buren men gör stora framsteg varje dag! Han kan lite tricks, som att stå på bakbenen. Maskot gillar att sitta högt på lådor och älskar att sitta i fönstret, där han kan sitta i flera timmar och spana. Han bor inomhus och är rumsren men några pluttar kan hamna utanför.
 
Priset för att adoptera Maskot är 1000 kr.
 

Selfie

Stad: Stockholm (Täby)

Ålder: född i början på augusti

Kön: hona

Kastrerad: adopteras okastrerad samt med kastreringskrav då han är för ung för att kastreras

Vaccinerad: ja

Selfie fångades in av Smådjurschansen i Örebro den 25/8 efter att flertal boende på gården larmat om ungarnas utsatta situation. Innergården de bodde på var under total renovering och uppbyggnad, var en byggarbetsplats med maskiner, jord, grushögar och byggmaterial. Selfie fångades in tillsammans med sina 5 syskon och var då mycket liten och mager. Ingen på gården hade sett någon vuxen kanin de senaste dagarna vilket de tidigare gjort dagligen, så ungarna befann sig i en mycket utsatt situation. De är födda i början av augusti, troligtvis utomhus. Selfie är en nyfiken och social kanin som springer fram till en när man kommer in till henne. Hon är mindre skygg än hon var från start och vill väldigt gärna vara nära och älskar att klättra på en. Hon har bott med sin syster sen dag 1 men hon skulle funka minst lika bra med en annan kaninkompis. Selfie är mestadels rumsren men en del bajspluttar kan hamna lite här och där. Det är inga problem att klippa hennes klor. Selfie har mycket god aptit och älskar när hon får lite snacks. Hon bor inomhus i jourhemmet.

 
Priset för att adoptera Selfie är 1000 kr

Malva

Stad: Uppsala (Bälinge)

Ålder: född 25/5-2022

Kön: hane

Kastrerad: adopteras okastrerad samt med kastreringskrav då hen är för ung för att kastreras

Vaccinerad: ja

Malva kom till Smådjurschansen i juni 2022 i ett vanvårdsärende tillsammans med sin mamma Flora och sina 6 syskon. Malva är kullens personlighet! Han har ett fantastiskt psyke och en egen vilja. Han är både en utbrytarkung och en liten klätterapa som klättrar upp på platser man inte ens visste existerade. Han har mycket energi men är också väldigt kelig och gillar att varva ner. Malva gillar att vara med när något händer allt nytt är spännande. Han är inte rädd för något utan en av de mest glada kaninerna som jourfamiljen någonsin har träffat. Han är en mycket trevlig liten kille!

 

Priset för att adoptera Malva är 1000 kr.

Mingla

Stad: Örebro

Ålder: född i början av augusti 2022

Kön: hane

Kastrerad: adopteras okastrerad samt med kastreringskrav då han är för ung för att kastreras

Vaccinerad: ja

Mingla fångades in av Smådjurschansen i Örebro den 25/8 efter att flertal boende på gården larmat om ungarnas utsatta situation. Innergården de bodde på var under total renovering och uppbyggnad, var en byggarbetsplats med maskiner, jord, grushögar och byggmaterial. Mingla fångades in tillsammans med sina 5 syskon. Ingen på gården hade sett någon vuxen kanin de senaste dagarna vilket de tidigare gjort dagligen varför ungarna befann sig i en mycket utsatt situation. De är födda i början av augusti, troligtvis utomhus. Mingla är en nyfiken och social liten kille men han är fortfarande lite försiktig av sig och kan bli skrämd av snabba rörelser och sticker då iväg och gömmer sig. Han är gärna med och tycker det är superspännande när saker händer, han springer även runt fötterna då och då i hopp om att jourmatte ska ha något gott på sig. Han tycker mycket om att sitta högt, gärna i ett fönster så han kan titta ut. Mingla och hans bror bor inne och går fritt i lägenheten. De är i stort sett rumsrena, några pluttar kan fortfarande hamna utanför.
 
Priset för att adoptera Mingla är 1000 kr

Stefan - bokad

Stad: Stockholm (Danderyd)

Ålder: född 7 oktober 2022

Kön: hane

Kastrerad: adopteras okastrerad samt med kastreringskrav då hon är för ung för att kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras 9/12

Stefan är en av två kaninungar som kaninen Ronja födde några veckor efter hon kommit till oss. Stefan är lugn, social och klättrar gärna upp i knät när man kommer in till dem och han älskar att sova i famnen. Han är störst och lugnast av Ronjas två ungar. Jourhemmet har spenderat mycket tid med att socialisera ungarna och de är väldigt trygga vid hantering.

 

Priset för att adoptera Stefan är 1000 kr.
Stefan kan adopteras tillsammans med sin syster Ullis, priset för adoptionen blir då 1500kr.

Ullis - bokad

Stad: Stockholm (Danderyd)

Ålder: född 7 oktober 2022

Kön: hona

Kastrerad: adopteras okastrerad samt med kastreringskrav då hon är för ung för att kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras 9/12

Ullis är en av två kaninungar som kaninen Ronja födde några veckor efter hon kommit till oss. Ullis är otroligt social och pigg. Hon klättrar gärna upp i knät när man kommer in till henne och hon tar sig an allt nytt i livet strålande bra. Hon är den minsta och piggaste av Ronjas ungar. Jourhemmet har spenderat mycket tid med att socialisera ungarna och de är väldigt trygga vid hantering.

  

Priset för att adoptera Ullis är 1000 kr.
Ullis kan adopteras tillsammans med sin bror Stefan, priset för adoptionen blir då 1500kr.