Kaninungar

Lunni

Stad: Uppsala

Ålder: okänd

Kön: hona

Kastrerad: adopteras okastrerad samt med kastreringskrav då hon är för ung för att kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Lunni kom till Smådjurschansen i februari 2021 efter att länsstyrelsen kontaktat oss. Hon hade hittats vid en stig i en skog där hon dumpats. Hon fick sitt namn efter ihopsättning av namnen på tjejerna som hittade henne. Lunni är liten och undernärd och behöver äta upp sig innan hon eventuellt kan kastreras. I övrigt är Lunni en frisk, nyfiken, glad och lekfull liten tjej. Lunni kommer att få sina tänder kontrollerade hos veterinär i samband med vaccinering.

Priset för att adoptera Lunni är 1000kr.

Snow

Stad: Örebro (Hampetorp)

Ålder: okänd

Kön: hane

Kastrerad: adopteras okastrerad samt med kastreringskrav då han är för ung för att kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Snow fångades in av Smådjurschansen i februari 2021. Han har varit hemlös sedan han föddes och kämpade under vintern konstant med att finna föda. Eftersom Snow är född i det vilda så är han inte van vid människor men trots detta så är han väldigt nyfiken och vi tror att han kommer vänja sig vid ett liv med människor inom kort. I sitt framtida hem vill Snow ha minst en artfrände. Han är mycket snäll mot andra kaniner och kan än så länge bo med kastrerade honor trots att han själv är okastrerad. Snow kommer att få sina tänder kontrollerade hos veterinär i samband med vaccinering.

Priset för att adoptera Snow är 1000kr.

Greyson

Stad: Stockholm (Farsta)

Ålder: född 2020-09

Kön: hane

Kastrerad: adopteras okastrerad samt med kastreringskrav då han är för ung för att kastreras

Vaccinerad: ja

Greyson kom till Smådjurschansen tillsammans med sina syskon efter att de omhändertagits från ett hem där de blivit dåligt behandlade. Han är en glad, positiv och genomsnäll liten kanin med mycket bus och gos i sig. Han är väldigt nyfiken och extremt social. Han har snabbt blivit trygg i jourhemmet där han gör glädjeskutt i tid och otid. Greyson älskar att bli klappad och vill helst ha sällskap dygnet runt. Om man ropar på honom så kommer han nästan alltid hoppandes. Greyson är också en känslig kille som ogillar höga och plötsliga ljud och som är väldigt försiktig av sig när något är nytt. När han blir rädd drar han sig undan och gör sig så liten han bara kan, han har därför ett stort behov av trygghet och närhet. Just nu bor han ensam men skulle nog trivas med andra kaniner där han får känna trygghet och bli en i flocken. Han är enkel att lyfta och hantera. Klippa klor är fortfarande lite läskigt och då blir han lite sprattlig men det går framåt. Greyson är rumsren och har bara råkat plutta utanför buren någon enstaka gång. Han kommer få sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär. 

Priset för att adoptera Greyson är 1000kr

Björne

Stad: Göteborg

Ålder: född 2020-10-10

Kön: hane

Kastrerad: adopteras med kastreringskrav då han är för ung för att kastreras

Vaccinerad: ja

Björne kom till smådjurschansen den 20 december tillsammans med sina två bröder. Efter att Björnes mamma varit hemlös i över ett år fick hon ungar i ett hönshus varefter mamman och ungarna omhändertogs av en privatperson. Sedan Björne kom till Smådjurschansen har han utvecklats mycket och blivit mycket modigare. Han hoppar gärna ut ur sin bur och kommer fram och kikar för att se om man har något gott att bjuda på. Björne är pigg, nyfiken, frisk och i fint skick. Han tycker om att utforska och hoppar gärna upp på möbler och går in i skåp som står öppna. Han äter bra och tycker särskilt mycket om spenat. Han bodde tidigare ihop med sina syskon men hos sitt jourhem bor han ensam. Björne skulle även trivas som utekanin men behöver då en helt rymningssäker hage. Han har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär. 

 
Priset för att adoptera Björne är 1000 kr. 

Pluto - bokad

Stad: Stockholm (Danderyd)

Ålder: född 2020-09

Kön: hane

Kastrerad: adopteras okastrerad samt med kastreringskrav då han är för ung för att kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Pluto kom till Smådjurschansen tillsammans med sina syskon efter att de omhändertagits från ett hem där de inte haft det bra. Pluto är en liten mjuk kille som är både lugn och gosig. Han ställer inte till med massa bus, tuggar inte på saker och håller sig till sina toalåda. En mycket enkel och trevlig kanin. Det bästa han vet är gurka och att få ligga på en framför TVn och bli klappad. Han blir mer och mer kontaktsökande för varje dag som går. Det tar lite tid för honom att vänja sig vid nya saker men ger man honom den tid han behöver så är han världens finaste kanin som kommer bli en riktigt härlig familjemedlem för en lyckligt lottad familj. Pluto kommer få sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär.
 
Priset för att adoptera Pluto är 1000kr.

Tellus - bokad

Stad: Uppsala

Ålder: 2020-06-25

Kön: hane

Kastrerad: adopteras okastrerad samt med kastreringskrav då han är för ung för att kastreras

Vaccinerad: ja

Tellus kom till Smådjurschansen i augusti 2020 tillsammans med sin mamma och sina syskon. En familj köpte två kaniner på blocket som skulle vara två honor men det visade sig snabbt att det inte stämde. Tre kullar hann honan föda innan vi hämtade hanen (Rock, finns att se under hanar adoption) och den första kullen. Vi tog därefter emot andra kullen och nu den sista samt mamman. Både föräldrarna och ungarna är väldigt trevliga i temperamentet. Tellus kan bo både ute och inne. Han har fått sina kind-och framtänder kollade hos veterinär i samband med vaccinering. Tellus är en otroligt nyfiken kanin, just nu är hans största hobby att spana på jourhemmets katt, från ett litet avstånd då han finner att katten fortfarande är lite läskig. En annan hobby Tellus har är att ta sig in i hö påsen och smaska i sig massa hö. Tellus är social och väldigt framåt. Han är den som alltid varit först fram i kullen. Vi misstänker att han kommer vara lätt att lära olika trick och liknande på grund av att han är så framåt. Bjuder man på banan och blåbärsris så är man riktigt populär i Tellus ögon.
 
Pris för att adoptera Tellus är 1000 kr. 

Baloo - under utredning

Stad: Göteborg

Ålder: född 2020-10-10

Kön: hane

Kastrerad: adopteras med kastreringskrav då han är för ung för att kastreras

Vaccinerad: kommer vaccineras

Baloo kom till smådjurschansen den 20 december tillsammans med sina två bröder. Efter att Baloos mamma varit hemlös i över ett år fick hon ungar i ett hönshus vartefter mamman och ungarna omhändertogs av en privatperson. Nu bor Baloo inomhus för socialisering. Baloo är en modig och nyfiken kille som vill ha koll på läget. Han blir lätt skrämd men återhämtar sig snabbt och hans utveckling går fortare för varje dag och han är numera mer bekväm med rörelser. Ljud verkar han inte bry sig om alls. Han söker närhet men är fortfarande lite på sin vakt. Baloo äter gärna ur handen vilket ger tillfälle att klappa honom på huvudet försiktigt. På kvällarna underhåller han med att springa runt på mattorna och göra glädjeskutt. Han behöver komma till ett hem där det finns acceptans för hans lite vildare personlighet. Han har tidigare bott utomhus men skulle trivas som både ute- och innekanin. Baloo kommer få sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär. 

 
Priset för att adoptera Baloo är 1000 kr.