Kaniner

Grace & Florence

Stad: Ludvika

Ålder: födda 2017-12

Kön: Honor

Kastrerade: ska kastreras

Chipmärkta: ska chipmärkas

Grace och Florence lämnades in till Smådjurschansen 2018-12-30 när deras ägare inte längre ville ha kvar dem då de inte levde upp till deras förväntningar. De är två väldigt härliga tjejer som är nyfikna på världen runt dem. Grace tar gärna utflykter ut i lägenheten och älskar att ligga under vardagsrumsbordet på den mysiga mattan. Florence har inte riktigt kommit på att det är roligt att springa runt men följer ibland med Grace ut och är tätt efter henne. De trivs väldigt bra med varandra då de är syskon och de  sover alltid tätt intill varandra. Grace är den som tar för sig mer och Florence är lite mer försiktig, båda två vill dock gärna vara med när man gör rent buren och vill nafsa på spaden och gräva runt i soppåsen. De kommer fram när man närmar sig och hoppas på att man har något gott att bjuda på. Just nu är dom inte bekväma med att bli burna och de tycker ibland att det är lite obehagligt att bli klappade, men vi har absolut inga tvivel på att det kan förändras med lite tid och kärlek. e är två väldigt speciella och fina tjejer.

 

Priset för att adoptera Grace och Florence är 1200kr.

Tim & Sissla

Stad: Örebro

Ålder: Tim är född 2011 och Sissla är född 2014

Kön: Hane och hona

Kastrerade: Tim är kastrerad, Sissla ska kastreras

Chipmärkta: Ska chipmärkas

Tim och Sissla lämnades in till Smådjurschansen 2019-02-03 när deras ägare inte längre kunde ha kvar dem på grund av flytt till lägenhet. Tim och Sissla är renrasiga dvärgvädurar. Tim är en äldre herre i sina bästa dagar. Han är inte är så förtjust i förändring, han gillar rutiner och vill inte gärna att saker flyttas på i hans revir, då försöker han flytta tillbaka dem. Han är annars en mycket lugn och snäll liten kille. Sissla är även hon en mycket snäll och lätthanterad kanin. Hon älskar Tim mest av allt i hela världen men är inte så väldans förtjust i andra kaniner. Tim och Sissla bor nu i en egen box i ett stall vilket de trivs med men de skulle trivas även som frigående innekaniner.

Priset för att adoptera Tim och Sissla är 900kr.

Charlie, Polly & Happy

Stad: Stockholm (Gottröra)

Ålder: födda 2014-08-03

Kön: Hane, hona & hona

Kastrerade: Ja

Vaccinerade: Ja (Nobivac + Filavac)

Chipmärkta: Ja

Charlie, Polly och Happy lämnades in till Smådjurschansen 2018-11-03 när deras ägare inte längre kunde ha kvar dem på grund av flytt utomlands. De är väldigt snälla, lätthanterade och framåt. Framför allt Charlie tycker om att gosa. De är av rasen Lilla Tysk Vädur så de är rätt stora och bastanta kaniner. De är alla kastrerade samt vaccinerade mot pest och gulsot typ 1 och 2. De bor just nu utomhus och de trivs med det men de skulle säkerligen trivas även som frigående innekaniner.

Priset för att adoptera Charlie, Polly och Happy är 1200kr.

Vera

Stad: Örebro

Ålder: född 2014-09

Kön: Hona

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ja

Vera kom till Smådjurschansen 2017-12-02 tillsammans med sin bästa vän Tuss som tyvärr inte finns med oss längre. Deras familj kunde inte längre ha kvar dem på grund av ändrad familjesituation. Vera är en rexkanin och är, karakteristiskt till rexkaniner, ett energiknippe. När jourmatte somnar i soffan framför tv:n händer det ofta att hon vaknar med Vera sittandes på magen. Vera är inte jätteförtjust i att bli upplyft utan vill gärna bestämma själv vart och när hon kommer upp. Hundarna och katterna i jourhemmet är ständigt i närhet till Vera och det går bra. Skulle någon av hundarna eller katterna bli alltför påflugen så är hon noga med att säga ifrån. Vera fungerar med barn, men då med medvetenheten att de inte är några gosekaniner.  Ett liv med Vera i huset är, som deras jourhem säger, aldrig tråkigt; det är The Bunny Reality Show. 

I sitt framtida hem vill Vera bo frigående inomhus eller utomhus med fri tillgång till en stor hage eller ett hägn. 

Priset för att adoptera Vera är 1200kr.

Hjördis

Stad: Stockholm (Knivsta)

Ålder: född 2014-09-09

Kön: Hona

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ja

Hjördis lämnades in till Smådjurschansen 2018-02-14 då hon blivit ensam och familjen tyckte synd om henne som satt ensam ute. 

Hjördis är en försiktig men samtidigt bestämd liten dam. Hon skulle älska att få vara i ett hem där hon får vara familjens lilla prinsessa. Hjördis gillar att mysa och gillar uppmärksamhet så hon skulle nog älska att bara ligga och mysa med sin matte/husse i soffan och pussas. Hon vill helst komma till ett hem utan hund och katt då hon tycker de är läskiga. Hon bor just nu utomhus men trivs även som frigående kanin inomhus. Hon har bott frigående inomhus tidigare och hon är mycket skötsam och rumsren.

Hjördis har tidigare visat sig vara dominant mot andra kaniner så vill man ha henne som kompis till sin kanin bör man vara medveten om det samt ha erfarenhet av att introducera kaniner till varandra.

Priset för att adoptera Hjördis är 1200kr.

Vimzy

Stad: Örebro

Ålder: född 2015

Kön: Hona

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ska chipmärkas

Vimzy lämnades in till Smådjurschansen 2019-02-03 när hennes ägare inte längre kunde ha kvar henne på grund av flytt till lägenhet. Vimzy är en renrasig dvärgvädur och är, karakteristiskt till just den rasen, väldigt lugn och lätthanterad och har ingenting emot att ligga i famnen och ta emot lite gos. Vimzy bor just nu i en box i ett stall men skulle även trivas som frigående innekanin.

Priset för att adoptera Vimzy är 1200kr.

Sammi & Stjärna

Stad: Örebro (Fjugesta)

Ålder: födda 2013

Kön: Honor

Kastrerade: Ja

Chipmärkta: Ja

Stjärna och Sammi omhändertogs av Smådjurschansen 2018-10-06 tillsammans med 11 andra kaniner och 4 marsvin från en situation som blivit ohållbar där djuren inte kunde få tillräcklig omvårdnad. Idag är Sammi och Stjärna två glada kaniner som hoppar runt och leker med katterna i jourhemmet. De är fortfarande lite osäkra när man lyfter dom men älskar att sitta i knät och mysa och de hoppar mer än gärna upp i soffan och myser med dig. De är två helt underbara individer med starka personligheter och visar gärna kärlek, framför allt om man mutar dem med exempelvis en god gurkbit. De älskar närhet och bus och de vill gärna vara med överallt där man är. De bor just nu inomhus men trivs även med att bo utomhus.

Priset för att adoptera Sammi och Stjärna är 1200kr.

Pertan & Doris

Stad: Stockholm (Gustavsberg)

Ålder: Pertan är född 2015-02-22 och Doris 2015-09-10

Kön: Hane och Hona

Kastrerade: Ja

 Pertan och Doris kom till Smådjurschansen 2018-08-01 då de inte längre kunde bo kvar i sitt hem på grund av personliga skäl. De är lugna och snälla och lätta att hantera. Pertan är lite mer blyg men har inga problem att bli hanterad, borstad eller att komma ut i sele. Doris är lite tuffare och lite mer fart i. Mycket sociala och nyfikna kaniner. Pertan ser lite dåligt men det är inget han påverkas märkbart av. De bor frigående inomhus nu vilket de trivs med, men skulle säkert trivas utomhus också. De är rumsrena.

Priset för att adoptera Pertan & Doris är 1200kr.

Tufsen

Stad: Stockholm

Ålder: född 2015

Kön: Hane

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ja

Tufsen kom till Smådjurschansen 2018-12-01 då hans tidigare ägare inte längre tid för honom. I sitt föregående hem var han en utomhuskanin men han bor nu frigående inomhus. Han vill inte leva ensam längre utan letar efter ett hem som uppskattar sällskap av en kanin. Tufsen är rumsren.

Tufsen älskar att bli mutad med godsaker och han är inte särskilt svårflörtad. Hans favoritlek är följa John. Som kanin är han förvånansvärt bekväm med förändringar i omgivningen. Redan första dagen på plats i jourhemmet hittade han soffan som nu är hans favoritställe att slappa på. Helst ligger han bredvid sin jourmatte och uppskattar även klappningar. Men som med alla kaniner  finns det även saker som Tufsen ogillar. Det är okej att lyfta men inte för länge, det tycker han är läskigt. Han sitter helst inte i famnen utan lägger sig hellre bredvid. Eftersom Tufsen kommer från en småbarnsfamilj fungerar han alldeles utmärkt med barn. Han har aldrig visat aggressiva sidor utan är en riktig charmör som får allas hjärtan att smälta.

 
Priset för att adoptera Tufsen är 1200 kr.

Cocos

Stad: Stockholm (Akalla)

Ålder: född ca 2015

Kön: Hona

Kastrerad: Ska kastreras den 22/2

Chipmärkt: Ska chipmärkas den 22/2

Cocos kom till Smådjurschansen 2019-02-03 då hennes tidigare ägare inte längre hade plats för henne. Hon är en snäll och lätthanterad kanin. Hon är rätt så stor och troligtvis har hon rasen Lilla Tysk Vädur i sig. Cocos bor just nu utomhus men skulle säkert trivas även som innekanin. Vi tror att Cocos är döv. Mer info kommer snart.
 
Priset för att adoptera Cocos är 1200 kr.

Betti & Iris

Stad: Stockholm (Blackeberg)

Ålder: födda ca 2017-06

Kön: Honor

Kastrerade: Ja

Chipmärkta: Ja

Betti och Iris kom till Smådjurschansen 2019-01-09 efter att ha lämnats in på en klinik för avlivning. Betti och Iris är två underbara kaniner som snabbt har utvecklats positivt i jourhemmet. Betti är en busig och smart kanin som passar dig som är morgonpigg eftersom hon ofta agerar väckarklocka genom att ”busringa” på sovrumsdörren eller leta efter monster under sängen. Iris är en liten matglad ängel som överöser den hon älskar med pussar dagligen oavsett om du städar buren, bär runt på henne eller tittar på TV i soffan. Båda två tycker det är roligt att bli matade med spruta så behöver man ge dem medicin är det inga problem. Både Iris och Betti är världens snällaste och tålmodigaste i alla lägen mot dem de litar fullt ut på. De är mycket snälla i all hantering och är absolut inte långsinta. Vi tror att Iris och Betti trivs bäst i en familj med vuxna och tonåringar alternativt med äldre, lugna barn. Iris och Betti är bästisar och vill inte skiljas åt. De vill bo frigående inomhus eller utomhus med fri tillgång tillen stor hage eller ett hägn.

Priset för att adoptera Betti och Iris är 1200kr

Gosan & Pärlan

Stad: Stockholm

Ålder: födda 2017-09

Kön: Honor

Kastrerade: Pärlan är kastrerad, Gosan ska kastreras 2019-02-21

Chipmärkta: ska chipmärkas 2019-02-21

Gosan och Pärlan kom till Smådjurschansen 2019-01-12 då deras familj inte längre kunde ha kvar dem på grund av separation. De är två otroligt fina och snälla tjejer. De är båda lätthanterade och det har inga problem med att blir burna eller att man håller på och grejar i deras bur. De kommer gärna fram och hälsar när de ser en. Båda två gillar att springs runt under bord och göra små glädjeskutt på vardagsrumsmattan. Pärlan är den av dem som är lite modigare och alltid är först fram med att inspektera nya saker, medans Gosan avvaktar lite innan hon kommer fram. Gosan och Pärlan bor just nu inomhus men skulle säkert trivas med att bo även utomhus.

Priset för att adoptera Gosan och Pärlan är 1200kr.

Nemo

Stad: Stockholm (Gottröra)

Ålder: född 2013

Kön: Hane

Kastrerad: Ska kastreras

Chipmärkt: Ska chipmärkas

Nemo kom till Smådjurschansen 2019-01-10 efter att ha lämnats in på en klinik för avlivning. Han är en lugn och mysig kille som är lätthanterad. Han är väldigt nyfiken och social och vill gärna vara där man är. Nemo bor utomhus nu och trivs med det men han skulle trivas minst lika bra med att bo frigående inomhus.

Priset för att adoptera Nemo 1200kr.

Sotis

Stad: Uppsala

Ålder: född 2018-07-26

Kön: Hona

Kastrerad: Ska kastreras

Chipmärkt: Ska chipmärkas

Sotis lämnades till Smådjurschansen 2019-01-09 då hennes förra ägare inte kunde läsa av hennes kroppsspråk och såg henne som aggressiv. Frallan är inte aggressiv utan hon är en modig och framåt ung kanin som älskar att utforska nya utrymmen och att hänga i hälarna på jourmatte. Mer info kommer snart.

Priset för att adoptera Sotis är 1200kr.

Sid

Stad: Bålsta

Ålder: Född 2017

Kön: Hane

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ja

Sid kom till Smådjurschansen 2019-01-13 då han inte kom överens med familjens andra kaniner. Sid är av rasen Liten Rex vilket är en mycket aktiv och smart ras. Sid är en snäll och sällskapssjuk kanin som gärna håller sig i närheten av sin familj. Sid bor nu inomhus men skulle säkert trivas lika bra med att bo utomhus. Mer info kommer snart.

Priset för att adoptera Sid är 1200kr.

Leo & Bella

Stad: Karlholmsbruk

Ålder: födda 2017-04-01

Kön: Hane och hona

Kastrerade: ja

Chipmärkta: ja

Leo och Bella kom till Smådjurschansen 2019-01-13 efter att allergi uppstått i deras familj. De är ett tajt syskonpar som gärna gör saker tillsammans men kan samtidigt skutta iväg på egna äventyr var för sig. Leo är den lite lugnare av dem medan Bella ofta kör på till 100% och sedan tar vilopaus. De är nyfikna och utforskar jourhemmets alla vrår det första de gör när de hoppar ur sin egna bur. De smyger sig gärna fram till marsvinens bur och norpar åt sig ett och annat höstrå. Sätter man sig hos dem och prasslar med pelletspåsen har man snabbt två kaniner i knäet som puttar på en tills de får en liten smakbit. De håller på att lära sig lyssna till sina namn och springer ofta emot en i full fart när man kommer. Leo och Bella bor i en lada i sitt jourhem men trivs minst lika bra med att bo frigående inomhus.

Priset för att adoptera Leo och Bella är 1200kr.

Mulle

Stad: Stockholm

Ålder: Ca 7 månader

Kön: Hane

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ja

Mulle är en sprallig och nyfiken kanin som har utvecklats väldigt positivt sedan han kom till Smådjurschansen. Han och hans familj räddades av Smådjurschansen 2018-08-17 från vanvård. Mulle bodde tillsammans med fem andra kaniner i en alldeles för liten innebur på en balkong, utan mat och vatten och med ett flera centimeter tjockt lager avföroing på botten av buren. Mulle kommer gärna fram och hälsar när man kommer, speciellt om det vankas godsaker (pellets, persilja, grenar etc). Mulle uppskattar sällskap och vill gärna ha det i sitt nya hem. Vi tror han skulle må mycket bra av att få en artfrände. Mulle att få skutta runt- hoppa upp på saker och sträcka ut sig, så frigående inomhus, som han bor nu, eller en stor rastgård utomhus är något han gärna vill ha möjlighet till i sitt framtida hem. Han är van med både katt, hund och småbarn (2-5 år). Mulle har behov av att borstas ibland då han har lång päls och det är något han tycker om så länge man gör det varsamt, då njuter han och ligger gärna stilla i knät och gosar. 

Priset för att adoptera Mulle är 1200kr. 

Lexie

Stad: Falun

Ålder: född 2013-04-24

Kön: Hona

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ja

Lexie kom till Smådjurschansen 2018-12-14 då hennes familj inte längre kunde ha kvar henne på grund av ändrade omständigheter i familjelivet. Lexie är en nyfiken och väldigt sällskapssjuk liten tjej. Hon kommer fram till en och hälsar och älskar att vara med när saker händer. Hon tycker om att mysa i soffan om kvällarna tillsammans med sin jourfamilj. Hon är en mogen och lugn tjej som fungerar bra tillsammans med andra kaniner. 

Priset för att adoptera Lexie är 1200kr.

 

Brownie

Stad: Stockholm

Ålder: född 2015

Kön: Hona

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ja

Brownie kom till Smådjurschansen 2019-01-28. Hon har tidigare adopterats av oss under vintern 2017 men lämnades tillbaka till oss i januari 2019. Hon är en snäll och nyfiken liten tjej. Brownie bor just nu inomhus men skulle säkert trivas även utomhus. Mer info kommer snart.

Priset för att adoptera Brownie är 1200kr.

 

Vida

Stad: Stockholm (Sollentuna)

Ålder: född 2017-07-19

Kön: Hona

Kastrerad: Ska kastreras

Chipmärkt: Ska chipmärkas

Vida kom till Smådjurschansen 2019-01-27 då hennes familj inte längre hade tillräckligt med tid för henne. Hon är en snäll och tillgiven kanin. I sitt jourhem så bor hon inomhus men hon skulle trivas även som utekanin. Mer info kommer snart.

Priset för att adoptera Vida är 1200kr.

 

Charlie & Lovis

Stad: Stockholm (Hägersten)

Ålder: födda 2017-06-20

Kön: Honor

Kastrerade: Ska kastreras

Chipmärkta: Ska chipmärkas

Charlie och Lovis kom till Smådjurschansen 2019-02-12 när deras familj hade tröttnat på dem. De är väldigt tillgivna och snälla kaniner. Mer info kommer. 

Priset för att adoptera Charlie och Lovis är 1200kr.

 

Rocky & Sötnos

Stad: Stockholm (Danderyd)

Ålder: Rocky är född 2014 och Sötnos är född 2016

Kön: Hane och hona

Kastrerade: Rocky är kastrerad, Sötnos ska kastreras

Chipmärkta: Ska chipmärkas

Rocky och Sötnos kom till Smådjurschansen 2019-02-12 när deras familj inte kunde ha kvar dem på grund av allergi. De är snälla och nyfikna kaniner. Mer info kommer. 

Priset för att adoptera Rocky och Sötnos är 1200kr

 

Piff - bokad

Stad: Stockholm

Ålder: född 2015

Kön: Hane

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ja

Piff omhändertogs av Smådjurschansen 2018-10-06 tillsammans med 11 andra kaniner och 4 marsvin från en situation som blivit ohållbar där djuren inte kunde få tillräcklig omvårdnad. Piff är en snäll och fin kanin vars personlighet fortfarande växer varje dag. Han är rumsren och älskar att bli klappad och kliad på huvudet. Mat i alla dess former fungerar utmärkt som motivation med Piff som älskar att äta. Att bli buren eller ligga i famnen är något Piff tycker är väldigt otäckt, det hoppas han att hans framtida familj kommer respektera. Han blir dock modigare hela tiden och kommer säkert acceptera även det om man är snäll och har tålamod. Glädjeskutt är något man kan förvänta sig ofta om man bor med Piff och det är väldigt roligt att se. Han tycker mycket om att gräva och att gnaga på äppelkvistar. Han bor inomhus för tillfället men skulle trivas väldigt bra utomhus också. 

Priset för att adoptera Piff är 1200kr.

April - bokad

Stad: Örebro

Ålder: född 2017-04-01

Kön: Hona

Kastrerad: ja

Chipmärkt: ja

April kom till Smådjurschansen 2019-01-12 då hon inte kom överens med förra hemmets andra kaniner. April är en nyfiken och kavat kanin. Hon tycker om att vara med men måste inte alltid bli gosad med utan uppskattar sällskap och hoppar gärna efter en i lägenheten. Helgmornarna kan starta med att hon hoppar upp i sängen, rejsar runt med glädjeskutt och sen hoppar upp på kudden och tvättar lite på axeln eller i håret. Kvällarna är då hon är mest social och kurar gärna ihop sig till en liten boll bredvid en och uppmanar bestämt till att bli klappad, eller så ligger hon avslappnat utsträckt på mattan och njuter av distanserat sällskap. Hon är kaninen Lagom; lagom aktiv, lagom kelig, lagom ensamhetsbehov. Otroligt matglad och är lättaktiverad med godisgömmor. Hon är rumsren och gnager inte på sladdar. Hon bor utan bur och har två lådor som hon äter och gör sina behov i. Hon är väldigt orädd som individ. Väldigt snäll kanin med stor personlighet som passar många.

Priset för att adoptera April är 1200kr.