Kaniner

Nisse

Stad: Örebro

Ålder: född 2010-07-01

Kön: Hane

Kastrerad: Nej

Chipmärkt: Ska chipmärkas

Nisse kom till Smådjurschansen 2019-05-11 då hans familj inte längre hade tid eller engagemang till att ta hand om honom. Nisse är en mycket go och snäll kille som älskar sällskap och som älskar att bli klappad. När man närmar sig hans hage så springer han direkt fram till en och vill ha sällskap. Nisse bor ute nu och trivs bra med det men skulle säkert trivas även som frigående kanin inomhus. Nisse vill komma till ett hem utan mindre barn.
 
Priset för att adoptera Nisse är 600kr.

Dexter

Stad: Stockholm

Ålder: okänd

Kön: Hane

Kastrerad: Ska kastrerad

Chipmärkt: Ska chipmärkas

Dexter hittades dumpad utomhus och fick därefter komma till oss på Smådjurschansen. Dexter är en otroligt söt liten kanin. Eftersom han relativt nyligen anlänt till jourhemmet vet vi inte så mycket mer om honom än att han verkar vara en snäll men försynt och försiktig liten kille i. Han är dock mycket förtjust i mat och kan således motiveras till att våga komma fram med hjälp av en godbit. Han verkar trivas bra inomhus och har varit helt frigående samt rumsren sedan dag ett i jourhemmet. 
 
Priset för att adoptera Dexter är 1200kr.

Polly

Stad: Karlsholmsbruk

Ålder: född 2014-08-03

Kön: Hona

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ja

Polly kom först till Smådjurschansen 2018-11-03 och kom senare tillbaka till oss efter en adoption då hon och hemmets andra kanin inte fungerade bra tillsammans. Polly är en mjuk och fin tjej, mycket snäll. Hon har tidigare bott utomhus och trivdes bra med det men bor nu frigående inomhus. Hon är van vid andra djur och barn. Observera att Polly är av rasen Lilla Tysk Vädur så hon är en bastant tjej.
 
Priset för att adoptera Polly är 1200kr.

Sonos

Stad: Stockholm (Jakobsberg)

Ålder: född 2018-02-01

Kön: Hane

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ja

Sonos kom till Smådjurschansen 2019-02-12 på grund av att hans familj ej hade tid för honom längre. Han är en mycket kärleksfull liten kille och vill komma till en familj där han får bli ompysslad och vara i centrum. Han behöver komma till ett hem där det finns kaninvana sedan tidigare då Sonos morrar när han känner sig otrygg eller trängd. Således behöver hans framtida hem kunna läsa av detta beteende för att se vad det är som oroar Sonos. Sonos har fått sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär. 
 
Priset för att adoptera Sonos är 1200kr.
 

Romeo

Stad: Örebro

Ålder: född 2015-06-17

Kön: Hane

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ja

Romeo kom till Smådjurschansen 2019-04-10 då hans familj inte längre hade tid för honom. Romeo är en fin kille som gillar att gosa, men på hans villkor förstås. Att bli kliad på huvudet tycker han är jättemysigt och då blundar han och njuter. Han gillar inte att sitta i knät och gosa utan han vill sitta på marken och gosa så att han kan gå därifrån när han är nöjd. Romeo är en i grunden osäker kanin vilket kan göra att han ibland morrar eller gör utfall mot händerna. Man måste därför respektera hans integritet och låta honom ha sitt eget space när han behöver det, och låta honom ha kontroll över sig själv och sin situation. Han kommer bra överens med jourhemmets egna kanin och vi vill därför att Romeo ska få en artfrände i sitt framtida hem. Romeo vill komma till ett hem utan mindre barn. Romeo bor ute nu och trivs bra med det. Han har tidigare bott inne och trivdes även bra med det. Han har fått sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär. 
 
Priset för att adoptera Romeo är 1200kr.
 

Mimmi

Stad: Örebro

Ålder: ca 1 år

Kön: Hona

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ja

Mimmi kom till Smådjurschansen 2019-01-28 då hon räddades av hennes jourhem från en boendesituation där hon ej fick den vård och omsorg hon behöver. När Mimmi kom till oss var hon dräktig och efter 10 dagar i jourhemmet födde hon 4 friska ungar. Mimmi är en mycket snäll lätthanterad kanin. Hon har inte vant sig vid klappar och gos ännu men har inga problem att komma fram och hälsa och äta ur handen. Hon är väldigt social och nyfiken. Mimmi bor just nu frigående inomhus och trivs med det. Hon är rumsren. Mimmi har fått sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär.
 
Priset för att adoptera Mimmi är 1200kr.
 

Sven

Stad: Lindesberg

Ålder: Född 2018-08

Kön: Hane

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ska chipmärkas.

Sven kom till Smådjurschansen 2019-06-11 Efter att ha lämnats in på en klinik för avlivning. Han är en mycket snäll och glad kanin. Mer info kommer. 

Priset för att adoptera Sven är 1200kr

 

Rocky & Sötnos

Stad: Stockholm

Ålder: Rocky är född 2014 och Sötnos är född 2016

Kön: Hane och hona

Kastrerade: Rocky är kastrerad, Sötnos ska kastreras.

Chipmärkta: Ska chipmärkas.

Rocky och Sötnos kom till Smådjurschansen 2019-02-12 när deras familj inte kunde ha kvar dem på grund av allergi. De är snälla och nyfikna kaniner. Sötnos är den som är mest framåt och hon älskar att utforska medans Rocky hellre spanar in läget på avstånd. De tycker mycket om varandra. De är rumsrena. Mer info kommer. 

Priset för att adoptera Rocky och Sötnos är 1200kr.

 

Skutta

Stad: Stockholm (Huddinge)

Ålder: Okänd

Kön: Hona

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ja

Skutta omhändertogs av Smådjurschansen 2019-03-16 efter att hon hittats dumpad utomhus. Hon är en mycket snäll och lätthanterad kanin, fungerar bra med barn. Skutta bor nu frigående inomhus och trivs bra med det men skulle även trivas bra utomhus. Skutta har fått sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär.

Priset för att adoptera Skutta är 1200kr.

Pelle

Stad: Stockholm (Handen)

Ålder: född 2017-05

Kön: Hane

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ska chipmärkas

Pelle kom till Smådjurschansen 2019-03-17 då han inte fungerade bra tillsammans med hemmets andra kanin. Pelle är en kanin som fått flytta runt mycket under sitt korta liv och han är därför väldigt självständig och det tar tid för honom att lita på människor. Han vill gärna ha kontroll och så länge man låter honom ha det så kommer han gärna fram och hälsar och godtar då även gos och klappar. Pelle behöver komma till ett hem med kaninvana och där det inte finns några barn då han lätt blir osäker och visar detta genom att morra eller slå med tassarna.

Priset för att adoptera Pelle är 1200kr.

Piff

Stad: Uppsala (Faringe)

Ålder: okänd

Kön: Hona

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ja 

Vaccinerad: ja, mot myxo och rhdv1

Piff omhändertogs av Smådjurschansen 2019-03-16 efter att hon hittats dumpad utomhus. Hon är en vänlig liten tjej som behöver tid att vänja sig vid att få den vård och omsorg hon har rätt till. Hon har fått sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär. Mer info kommer snart.

Priset för att adoptera Piff är 1200kr.

Marianne

Stad: Örebro

Ålder: född ca 2013/2014

Kön: Hona

Kastrerad: Ska kastreras

Chipmärkt: Ska chipmärkas

Marianne omhändertogs av Smådjurschansen 2019-06-19 efter att hon omhändetagits av länsstyrelsen från vanvård. Hon är en nyfiken och snäll liten tjej. Mer info kommer snart.

Priset för att adoptera Marianne är 1200kr.

Theo

Stad: Motala

Ålder: 2018-07-30

Kön: Hane

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ja

Theo kom till Smådjurschansen 2019-03-19 då hans familj inte längre hade tid för honom. Theo är väldigt trygg och framåt, obrydd när det är mycket folk eller andra djur omkring. Han är en mycket nyfiken kanin! Theos jourhem beskriver honom mer som en buse än en gosegris, även om han såklart har tillfällen då han vill gosa.  Under nätterna är han i en inhägnad och så fort han hör att man vaknar på morgonen visar han att han vill komma ut och springa. Theo trivs bra som ensamkanin men skulle säkert trivas ännu bättre med en artfrände. Han har fått sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär. 

Priset för att adoptera Theo är 1200kr.

Malte & Molly

Stad: Grängesberg

Ålder: födda 2017-03-17

Kön: Hane och hona

Kastrerade: Ja

Chipmärkta: Ja

Malte och Molly kom till Smådjurschansen 2019-04-15 då deras familj inte längre kunde ha kvar dem på grund av allergi. De är väldigt trevliga och sociala kaniner. De tycker det är läskigt att bli lyfta men har inget emot lite så länge de får sitta kvar på marken. De fungerar bra med barn. De har fått sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär. Mer info kommer snart.

Priset för att adoptera Malte och Molly är 1200kr.

 

Charlie & Lovis

Stad: Stockholm

Ålder: födda 2017-06-20

Kön: Honor

Kastrerade: Ja

Chipmärkta: Ja

Charlie och Lovis (honor) kom till Smådjurschansen 2019-02-12 när deras familj hade tröttnat på dem. De är väldigt tillgivna och snälla kaniner. De har fått sina framtänder och kindtänder kontrollerade hos veterinär. De är rumsrena. Mer info kommer. 

Priset för att adoptera Charlie och Lovis är 1200kr.

 

Ludde

Stad: Stockholm (Sollentuna)

Ålder: född 2017-06-05

Kön: Hane

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ska chipmärkas

Ludde kom till Smådjurschansen 2019-04-27 då han inte trivdes i sitt föregående hem. Ludde har flyttat fyra gånger under sitt liv och har därför lite svårt att anpassa sig till nya miljöer och man måste ge honom tid att bli trygg.

Priset för att adoptera Ludde är 1200kr.

Lexie

Stad: Falun

Ålder: född 2013-04-24

Kön: Hona

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ja

Lexie lämnades tillbaka Smådjurschansen 2019-05-11 då hon inte fungerade i hennes nya hem. Hon är en livlig och rolig tjej, mycket pigg och social och älskar att vara med.

Priset för att adoptera Lexie är 1200kr.

Pippi

Stad: Örebro

Ålder: född 2018-02-28

Kön: Hona

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ja

Pippi kom till Smådjurschansen 2019-05-03 då hennes familj inte längre hade tid för henne. Hon är en mycket snäll och lätthanterad kanin som går med på det mesta utan protester. Hon är nyfiken och orädd, fungerar bra med barn och är van vid andra djur. Eftersom Pippi har mycket päls krävs det pälsvård, men det är inte något som Pippi har något emot. Vi rekommenderar att man håller Pippi nerklippt för att slippa den värsta pälsvården och för att slippa tovor. Pippi har fått sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär. 

Priset för att adoptera Pippi är 1200kr.

Bubblan

Stad: Hallsberg

Ålder: okänd men ung

Kön: Hane

Kastrerad: Nej

Chipmärkt: Ska chipmärkas

Bubblan kom till Smådjurschansen i maj 2019 efter att han hittats utomhus. Han är en mycket snäll, framåt och modig kanin som fungerar bra med andra djur och barn,

Priset för att adoptera Bubblan är 1200kr

Pöffli & Tussen

Stad: Falun

Ålder: Pöfflis ålder är okänd, Tussen är född 2015-10-30

Kön: Honor

Kastrerade: Ja

Chipmärkta: Ja

Pöffli och Tussen kom till Smådjurschansen 2019-04-26 på grund av tidsbrist och allergi hos sin föregående familj. Pöffli och Tussen tros vara systrar, detta är dock inget som vi kan säkerställa. De är två mycket snälla och nyfikna tjejer. Pöffli är lugn och snäll men inte speciellt förtjust i att bli gosad med. Det är dock inga problem att hantera henne och hon sitter stilla i famnen. Hon är väldigt nyfiken och kommer gärna fram och kollar läget. Tussen är en väldigt social tjej som älskar uppmärksamhet och tigger mer än gärna lite gos om hon får möjlighet. De har fått sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär. 

Priset för att adoptera Pöffli och Tussen är 1200kr.

Angel - bokad

Stad: Ludvika

Ålder: född 2017-08-19

Kön: Hona

Kastrerad: Ska kastreras

Chipmärkt: Ska chipmärkas

Angel kom till Smådjurschansen 2019-03-16 då barnen i familjen tröttnat på henne. Hon är snäll och lätthanterad, van vid barn. Snäll mot jourhemmets andra kaniner. Väldigt social och nyfiken. Hon gillar att bli klappad och har inga problem med att bli buren. Angel bor just nu utomhus men skulle även trivas som frigående innekanin.

Priset för att adoptera Angel är 1200kr.

Lollo - bokad

Stad: Uppsala (Faringe)

Ålder: född 2012

Kön: Hona

Kastrerad: Ska kastreras

Chipmärkt: Ska chipmärkas

Lollo kom till Smådjurschansen 2019-05-24 då hennes familj inte längre hade möjlighet att ha kvar henne. Lollo är en mycket snäll liten tjej som fungerar bra tillsammans med andra kaniner. Hon bor utomhus i jourhemmet och trivs bra med det, men har tidigare bott inomhus och trivs bra även med det, 
 
Priset för att adoptera Lollo är 1200kr.

Ibiza - bokad

Stad: Stockholm

Ålder: Okänd, men uppskattningsvis rätt ung.

Kön: Hona

Kastrerad: Ska kastreras

Chipmärkt: Ska chipmärkas

Ibiza omhändertogs av Smådjurschansen 2019-04-20 efter att hon hamnat i ett hem där hon inte var önskad och där de inte brydde sig om henne. Ibiza har tyvärr aldrig fått chansen att lära sig att människor är bra, så det är något hennes jourhem jobbar på dagligen. Ibiza har precis börjat förstå att lugna klappar på huvudet inte alls är så farligt utan faktiskt är rätt mysigt! När Ibiza kom hade hon stora tovor som bildat stora kockor i hennes päls, vilket är väldigt smärtsamt. Ibiza behöver komma till ett lugnt och stabilt hem där hon får utvecklas i sin egen takt. Vi tror att en artfrände som är lugn, snäll och trygg skulle göra henne gott.

Priset för att adoptera Ibiza är 1200kr.