Kaniner

Triton

Stad: Stockholm (Solna)

Ålder: född 2014

Kön: Hane

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ja

Triton lämnades först in till Smådjurschansen för ca ett år sedan. Därefter har han blivit adopterad två gånger med har båda gångerna fått komma tillbaka till oss då det inte funkade i de nya hemmen. Mer info om Triton kommer snart.

Priset för att adoptera Triton är 1200kr.

 

Mimmi

Stad: Örebro

Ålder: ca 1 år

Kön: Hona

Kastrerad: Ska kastreras

Chipmärkt: Ska chipmärkas

Mimmi kom till Smådjurschansen 2019-01-28 då hon räddades av hennes jourhem från en boendesituation där hon ej fick den vård och omsorg hon behöver. När Mimmi kom till oss var hon dräktig och efter 10 dagar i jourhemmet födde hon 4 friska ungar. Mimmi är en mycket snäll lätthanterad kanin. Hon har inte vant sig vid klappar och gos ännu men har inga problem att komma fram och hälsa och äta ur handen. Hon är väldigt social och nyfiken. Mimmi bor just nu frigående inomhus och trivs med det. Hon är rumsren. 
 
Priset för att adoptera Mimmi är 1200kr.
 

Grace & Florence

Stad: Ludvika

Ålder: födda 2017-12

Kön: Honor

Kastrerade: Ja

Chipmärkta: Ja

Grace och Florence lämnades in till Smådjurschansen 2018-12-30 när deras ägare inte längre ville ha kvar dem då de inte levde upp till deras förväntningar. De är två väldigt härliga tjejer som är nyfikna på världen runt dem. De utforskar gärna och och älskar att ligga under vardagsrumsbordet på den mysiga mattan. De är rumsrena och fungerar bra ihop med katter. 
De trivs väldigt bra med varandra då de är systrar och de sover alltid tätt intill varandra. Grace är den som tar för sig mer och Florence är lite mer försiktig. De kommer fram när man närmar sig och hoppas på att man har något gott att bjuda på. Just nu är dom inte bekväma med att bli burna och de tycker ibland att det är lite obehagligt att bli klappade, men vi har absolut inga tvivel på att det kan förändras med lite tid och kärlek. De är två väldigt speciella och fina tjejer.

 

Priset för att adoptera Grace och Florence är 1200kr.

 

Tim & Sissla

Stad: Örebro

Ålder: Tim är född 2011 och Sissla är född 2014

Kön: Hane och hona

Kastrerade: Ja

Chipmärkta: Ja

Tim och Sissla lämnades in till Smådjurschansen 2019-02-03 när deras ägare inte längre kunde ha kvar dem på grund av flytt till lägenhet. Tim och Sissla är renrasiga dvärgvädurar. Tim är en äldre herre i sina bästa dagar. Han är inte är så förtjust i förändring, han gillar rutiner och vill inte gärna att saker flyttas på i hans revir, då försöker han flytta tillbaka dem. Han är annars en mycket lugn och snäll liten kille. Sissla är även hon en mycket snäll och lätthanterad kanin. Hon älskar Tim mest av allt i hela världen men är inte så väldans förtjust i andra kaniner. De är båda väldigt lätthanterade och tycker om att bli klappade. Tim och Sissla bor nu i en egen box i ett stall vilket de trivs med men de skulle trivas även som frigående innekaniner. De har fått sina fram- och kindtänder kontrollerade hos veterinär.

Priset för att adoptera Tim och Sissla är 600kr.

Charlie & Happy

Stad: Stockholm (Gottröra)

Ålder: födda 2014-08-03

Kön: Hane & hona

Kastrerade: Ja

Vaccinerade: Ja (Nobivac + Filavac)

Chipmärkta: Ja

Charlie och Happy lämnades in till Smådjurschansen 2018-11-03 när deras ägare inte längre kunde ha kvar dem på grund av flytt utomlands. De är väldigt snälla, lätthanterade och framåt. Framför allt Charlie tycker om att gosa. De är av rasen Lilla Tysk Vädur så de är rätt stora och bastanta kaniner. De är alla kastrerade samt vaccinerade mot pest och gulsot typ 1 och 2. De bor just nu utomhus och de trivs med det men de skulle säkerligen trivas även som frigående innekaniner.

Priset för att adoptera Charlie och Happy är 1200kr.

Cocos

Stad: Stockholm (Akalla)

Ålder: född ca 2015

Kön: Hona

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ja

Cocos kom till Smådjurschansen 2019-02-03 då hennes tidigare ägare inte längre hade plats för henne. Hon är en snäll och lätthanterad kanin. Hon är rätt så stor och troligtvis har hon rasen Lilla Tysk Vädur i sig. Cocos bor just nu utomhus men skulle säkert trivas även som innekanin. Vi tror att Cocos är döv. Mer info kommer snart.
 
Priset för att adoptera Cocos är 1200 kr.

Gosan & Pärlan

Stad: Stockholm

Ålder: födda 2017-09

Kön: Honor

Kastrerade: Ja

Chipmärkta: Ja

Gosan och Pärlan kom till Smådjurschansen 2019-01-12 då deras familj inte längre kunde ha kvar dem på grund av separation. De är två otroligt fina och snälla tjejer. De är inte speciellt blyga och de är båda lätthanterade och har inga problem med att blir burna eller att man håller på och grejar i deras bur. De kommer gärna fram och hälsar när de ser en. Båda två gillar att springa runt under bord och göra små glädjeskutt på vardagsrumsmattan. Pärlan är den av dem som är lite modigare och alltid är först fram med att inspektera nya saker, medans Gosan avvaktar lite innan hon kommer fram. Gosan och Pärlan bor just nu inomhus men skulle säkert trivas med att bo även utomhus. Gosan och Pärlan har fått sina framtänder och kindtänder kontrollerade hos veterinär. De är rumsrena.

Priset för att adoptera Gosan och Pärlan är 1200kr.

Sid

Stad: Bålsta

Ålder: Född 2017

Kön: Hane

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ja

Sid kom till Smådjurschansen 2019-01-13 då han inte kom överens med familjens andra kaniner. Sid är av rasen Liten Rex vilket är en mycket aktiv och smart ras. Sid är en snäll och sällskapssjuk kanin som gärna håller sig i närheten av sin familj. Han är väldigt lättsam och van vid barn. Sid är mycket lätt i all hantering och tycker om att bli klappad. Han vill komma till ett hem utan hund och katt. Han är rumsren. Sid bor nu inomhus men skulle säkert trivas lika bra med att bo utomhus. Mer info kommer snart.

Priset för att adoptera Sid är 1200kr.

Leo & Bella

Stad: Karlholmsbruk

Ålder: födda 2017-04-01

Kön: Hane och hona

Kastrerade: ja

Chipmärkta: ja

Leo och Bella kom till Smådjurschansen 2019-01-13 efter att allergi uppstått i deras familj. De är ett tajt syskonpar som gärna gör saker tillsammans men kan samtidigt skutta iväg på egna äventyr var för sig. Leo är den lite lugnare av dem medan Bella ofta kör på till 100% och sedan tar vilopaus. De är nyfikna och utforskar jourhemmets alla vrår det första de gör när de hoppar ur sin egna bur. De smyger sig gärna fram till marsvinens bur och norpar åt sig ett och annat höstrå. Sätter man sig hos dem och prasslar med pelletspåsen har man snabbt två kaniner i knäet som puttar på en tills de får en liten smakbit. De håller på att lära sig lyssna till sina namn och springer ofta emot en i full fart när man kommer. Leo och Bella bor i en lada i sitt jourhem men trivs minst lika bra med att bo frigående inomhus.

Priset för att adoptera Leo och Bella är 1200kr.

Brownie

Stad: Stockholm

Ålder: född 2015

Kön: Hona

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ja

Brownie kom till Smådjurschansen 2019-01-28. Hon har tidigare adopterats av oss under vintern 2017 men lämnades tillbaka till oss i januari 2019. Hon är en snäll och nyfiken liten tjej. Brownie bor just nu inomhus men skulle säkert trivas även utomhus. Mer info kommer snart.

Priset för att adoptera Brownie är 1200kr.

 

Rocky & Sötnos

Stad: Stockholm

Ålder: Rocky är född 2014 och Sötnos är född 2016

Kön: Hane och hona

Kastrerade: Rocky är kastrerad, Sötnos ska kastreras

Chipmärkta: Ska chipmärkas

Rocky och Sötnos kom till Smådjurschansen 2019-02-12 när deras familj inte kunde ha kvar dem på grund av allergi. De är snälla och nyfikna kaniner. Sötnos är den som är mest framåt och hon älskar att utforska medans Rocky hellre spanar in läget på avstånd. De tycker mycket om varandra. De är rumsrena. Mer info kommer. 

Priset för att adoptera Rocky och Sötnos är 1200kr.

 

Polly

Stad: Stockholm (Gottröra)

Ålder: född 2014-08-03

Kön: Hona

Kastrerad: Ja

Vaccinerad: Ja (Nobivac + Filavac)

Chipmärkta: Ja

Polly lämnades in till Smådjurschansen 2018-11-03 när hennes ägare inte längre kunde ha kvar henne på grund av flytt utomlands. Hon är väldigt snäll, lätthanterad och framåt. Hon är av rasen Lilla Tysk Vädur så hon är en stor och bastant kanin. Hon är kastrerad samt vaccinerad mot pest och gulsot typ 1 och 2. Hon bor just nu utomhus tillsammans med andra kaniner och de trivs med det men hon skulle säkerligen trivas även som frigående innekanin då hon är social och kontaktsökande.

Priset för att adoptera Polly är 1200kr.

Skutta

Stad: Stockholm (Huddinge)

Ålder: Okänd

Kön: Hona

Kastrerad: Ska kastreras

Chipmärkt: Ja

Skutta omhändertogs av Smådjurschansen 2019-03-16 efter att hon hittats dumpad utomhus. Mer info kommer snart.

Priset för att adoptera Skutta är 1200kr.

Pärla

Stad: Stockholm (Huddinge)

Ålder: Okänd

Kön: Hona

Kastrerad: Ska kastreras

Chipmärkt: Ska chipmärkas

Pärla omhändertogs av Smådjurschansen 2019-03-16 efter att hon hittats dumpad utomhus. Mer info kommer snart.

Priset för att adoptera Pärla är 1200kr.

Nana & Popo

Stad: Stockholm (Ekerö)

Ålder: okänd

Kön: Hona och hane

Kastrerade: Popo är kastrerad, Nana ska kastreras den 24/4

Chipmärkta: Ska chipmärkas den 24/4

Nana och Popo omhändertogs av Smådjurschansen 2019-03-16 efter att de hittats dumpade utomhus. De är snälla och barnvänliga. Mer info kommer snart.

Priset för att adoptera Nana och Popo är 1200kr.

Pelle

Stad: Stockholm (Handen)

Ålder: född 2017-05

Kön: Hane

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ska chipmärkas

Pelle kom till Smådjurschansen 2019-03-17 då han inte fungerade bra tillsammans med hemmets andra kanin. Mer info kommer snart.

Priset för att adoptera Pelle är 1200kr.

Angel

Stad: Ludvika

Ålder: född 2017-08-19

Kön: Hona

Kastrerad: Ska kastreras

Chipmärkt: Ska chipmärkas

Angel kom till Smådjurschansen 2019-03-16 då barnen i familjen tröttnat på henne. Hon är snäll och lätthanterad, van vid barn. Snäll mot jourhemmets andra kaniner. Väldigt social och nyfiken. Hon gillar att bli klappad och har inga problem med att bli buren. Angel bor just nu utomhus men skulle även trivas som frigående innekanin.

Priset för att adoptera Angel är 1200kr.

Morris

Stad: Stockholm (Sollentuna)

Ålder: född 2018-09

Kön: Hane

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ja

Morris kom till Smådjurschansen 2019-03-18 då hans familj inte längre hade tid att ha honom kvar. Han är snäll, nyfiken och van med barn. Morris har fått sina fram och kindtänder kontrollerade hos veterinär. Mer info kommer snart.

Priset för att adoptera Morris är 1200kr.

Chubby

Stad: Örebro

Ålder: född 2018-05

Kön: Hane

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ska chipmärkas 

Chubby kom till Smådjurschansen 2019-03-10 då hans ägare inte längre kunde ha kvar honom. Han är en snäll, kelig och matglad liten kille. Väldigt framåt och social och funkar bra med barn. Det bästa Chubby vet är när han får grönsaker, då gör han glädjeskutt. Mer info kommer snart

Priset för att adoptera Chubby är 1200kr.

Piff

Stad: Uppsala (Faringe)

Ålder: okänd

Kön: Hona

Kastrerad: ska kastreras den 2/5

Chipmärkt: Ja 

Vaccinerad: ja, mot myxo och rhdv1

Piff omhändertogs av Smådjurschansen 2019-03-16 efter att hon hittats dumpad utomhus. Mer info kommer snart.

Priset för att adoptera Piff är 1200kr.

Theo

Stad: Motala

Ålder: 2018-07-30

Kön: Hane

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ja

Theo kom till Smådjurschansen 2019-03-19 då hans familj inte längre hade tid för honom. Mer info kommer snart.

Priset för att adoptera Theo är 1200kr.

Henke

Stad: Örebro

Ålder: född ca 2018-03 

Kön: Hane

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ja

Henke omhändertogs av Smådjurschansen 2019-03-20 från en ohållbar situation där han ej fick den vård och omsorg han behöver och förtjänar.  Henke är en större dvärgvädursblandning. Han är väldigt trevlig och social i temperamentet, älskar att gosa. Mer info om Henke kommer när vi lärt känna honom. Henke har fått sina fram -och kindtänder kontrollerade hos veterinär.

Priset för att adoptera Henke är 1200kr. 

Betti

Stad: Örebro

Ålder: född ca 2017-06

Kön: Hona

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ja

Betti kom till Smådjurschansen 2019-01-09 efter att ha lämnats in på en klinik för avlivning. Hon är en busig och smart kanin som passar dig som är morgonpigg eftersom hon ofta agerar väckarklocka genom att ”busringa” på sovrumsdörren eller leta efter monster under sängen. Hon tycker det är roligt att bli matad med spruta så behöver man ge henne medicin är det inga problem.  Betti är världens snällaste och tålmodigaste i alla lägen mot de hon litar fullt ut på. Hon är mycket snäll i all hantering och är absolut inte långsint. Vi tror att Betti trivs bäst i en familj med vuxna och tonåringar alternativt med äldre, lugna barn. Hon vill bo frigående inomhus eller utomhus med fri tillgång till en stor hage eller ett hägn. Hon är rumsren. 

Priset för att adoptera Betti är 1200kr.

Ilma & Idun

Stad: Frövi

Ålder: födda 2018-05-30

Kön: honor

Kastrerade: ska kastreras

Chipmärkta: ska chipmärkas

Ilma och Idun kom till Smådjurschansen 2019-04-16 då deras familj inte längre hade tid med dem. De är två supersociala tjejer, man får verkligen se upp vart man sätter fötterna när Ilma och Idun är i närheten då de älskar att vara med och se vad husse eller matte hittar på. De har bott tillsammans hela livet och tycker mycket om varandra. Mer info kommer. 

Priset för att adoptera Ilma och Idun är 1200kr.

Malte & Molly

Stad: Grängesberg

Ålder: födda 2017-03-17

Kön: Hane och hona

Kastrerade: Malte är kastrerad, Molly ska kastreras

Chipmärkta: ska chipmärkas

Malte och Molly kom till Smådjurschansen 2019-04-15 då deras familj inte längre kunde ha kvar dem på grund av allergi. De är väldigt trevliga och sociala kaniner. De tycker det är läskigt att bli lyfta men har inget emot lite så länge de får sitta kvar på marken. De fungerar bra med barn. Mer info kommer snart.

Priset för att adoptera Malte och Molly är 1200kr.

 

Charlie & Lovis - bokade

Stad: Stockholm (Hägersten)

Ålder: födda 2017-06-20

Kön: Honor

Kastrerade: Ja

Chipmärkta: Ja

Charlie och Lovis (honor) kom till Smådjurschansen 2019-02-12 när deras familj hade tröttnat på dem. De är väldigt tillgivna och snälla kaniner. De har fått sina framtänder och kindtänder kontrollerade hos veterinär. De är rumsrena. Mer info kommer. 

Priset för att adoptera Charlie och Lovis är 1200kr.

 

Bamse & Lizzie - bokade

Stad: Gävle

Ålder: Bamse är född 2014 och Lizzies ålder är okänd

Kön: Hane och hona

Kastrerade: Ja

Chipmärkta: Ja

Lizzie kom till Smådjurschansen hösten 2018 då hon hittades utomhus. Hon adopterades och fick en kompis, Bamse, men de kunde inte bo kvar i sitt hem på grund av allergi och de fick då komma till oss. De är två sällskapliga kaninkompisar med härliga personligheter. Bamse, som är en dvärgvädur, är social och springer ständigt runt fötterna på jourmatte och jourhusse och har den allra mjukaste pälsen som man mer än gärna får klappa! Han gillar också att ligga på mattan mitt i köket och se vad resten av familjen gör. Lilla hermelinkaninen Lizzie är en mycket liten kanin med otroligt stor personlighet. Hon är lite mer självständig än Bamse, men älskar också att bli klappad; gosar du med Bamse kan du räkna med att Lizzie är där på en sekund och kräver uppmärksamhet. Lizzie är tuff och nyfiken, men i situationer då hon känner sig trängd säger hon ifrån och hon kan bli skrämd av höga ljud eller häftiga rörelser. Hon är en snäll, go och lite knasig kanin.

 

Priset för att adoptera Lizzie och Bamse är 1200kr.