Kaniner

Charlie, Polly & Happy

Stad: Stockholm (Gottröra)

Ålder: födda 2014-08-03

Kön: Hane, hona & hona

Kastrerade: Ja

Vaccinerade: Ja (Nobivac + Filavac)

Chipmärkta: Ja

Charlie, Polly och Happy lämnades in till Smådjurschansen 2018-11-03 när deras ägare inte längre kunde ha kvar dem på grund av flytt utomlands. De är väldigt snälla, lätthanterade och framåt. Framför allt Charlie tycker om att gosa. De är av rasen Lilla Tysk Vädur så de är rätt stora och bastanta kaniner. De är alla kastrerade samt vaccinerade mot pest och gulsot typ 1 och 2. Priset för att adoptera Charlie, Polly och Happy är 1200kr.

Triton

Stad: Stockholm (Sollentuna)

Ålder: 4

Kön: Hane

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ja

Triton kom till Smådjurschansen 2018-02-10 när hans familj inte längre kunde ha kvar honom på grund av ändrad boendesituation.

Triton är en snäll och mild kille som behöver komma till ett kärleksfullt hem med mycket tålamod och utan krav där han får utvecklas i sin egen takt. När Triton kom till oss var han väldigt blyg då han inte blivit mycket socialiserad i sitt förra hem. Han har blivit modigare i sitt jourhem och uppskattar mänskligt sällskap mer och mer och tycker om att bli kliad på huvudet. 

 
Det är viktigt att hans nya hem är införstådd att Triton kommer behöva tid att lära känna sin omgivning och bli trygg, först då kommer han visa vilken mysig kille han är. 
 
Triton fungerar bra med hund så länge hunden är lugn. Tritons framtida hem bör vara fritt från mindre barn. I dagsläget bor Triton inne men trivs bra även som utekanin. Han önskar gärna få en artfrände i sitt framtida hem då han alltid bott kring andra kaniner och trivs bäst med det. Priset för att adoptera Triton är 1200kr.

Vera

Stad: Motala

Ålder: 4

Kön: Hona

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ja

Vera kom till Smådjurschansen 2017-12-02 tillsammans med sin bästa vän Tuss som tyvärr inte finns med oss längre. Deras familj kunde inte längre ha kvar dem på grund av ändrad familjesituation. Vera är en rexkanin och är, karakteristiskt till rexkaniner, ett energiknippe. När jourmatte somnar i soffan framför tv:n händer det ofta att hon vaknar med Vera sittandes på magen. Vera är inte jätteförtjust i att bli upplyft utan vill gärna bestämma själv vart och när hon kommer upp. Hundarna och katterna i jourhemmet är ständigt i närhet till Vera och det går bra. Skulle någon av hundarna eller katterna bli alltför påflugen så är hon noga med att säga ifrån. Vera fungerar med barn, men då med medvetenheten att de inte är några gosekaniner.  Ett liv med Vera i huset är, som deras jourhem Mia säger, aldrig tråkigt; det är The Bunny Reality Show. 

I sitt framtida hem vill Vera bo frigående inomhus eller uteomhus med fri tillgång till en stor hage eller ett hägn. 

Priset för att adoptera Vera är 1200kr.

Peach

Stad: Stockholm (Tyresö)

Ålder: 1

Kön: Hona

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ja

Peach kom till Smådjurschansen tillsammans med sin pappa Teddy och mamma Esmeralda. Esmeralda och Teddy har gått bort rätt så nyligen och Peach bor nu ensam. Hon kom till oss 2018-03-13 när hennes familj inte längre kunde ha kvar henne på grund av flytt. Peach är en riktig liten tuffing som älskar att skutta ut på äventyr och utforska allt. Hon har inget emot lite kli på pannan så länge det sker på hennes villkor. Att leka med aktiveringsbollen är en av Peachs favoritsysslor. 

Peach gillar att få vara ute och skutta i trädgården och hon är mycket duktiga på att gå i sele. En annan sak som hon även har talang för är att tigga godsaker. När jourmatte öppnar dörren till hennes rum kommer hon rusandes och springer i varv kring jourmattes ben för att se om hon har något mumsigt att bjuda på. 

I dagsläget bor Peach frigående inomhus vilket hon trivs bra med men vi tror att de skulle trivas lika bra med att få bo utomhus. Det man bör ha i åtanke om hon ska bo utomhus är att man bör då vara noga med att borsta hennes päls så att det inte blir tovor. Hon bör inte bo med småbarn då hon tycker att snabba rörelser och höga ljud är obehagligt. Peach kan bo med hund så länge hunden är lugn och snäll. Priset för att adoptera Peach är 1200kr.

Ludde

Stad: Uppsala

Ålder: född 2012-03-17

Kön: Hane

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ja

Ludde kom till Smådjurschansen 2018-10-26 då hans familj inte längre hade tid eller intresse för honom. Ludde är en mycket lugn kanin som gärna vilar på mattan i samma rum som resten av familjen. Ludde verkar mest vilja ha lugn och ro och är inte så aktiv varken på dagen eller om kvällarna. Istället vill han gärna ha gos när det erbjuds och söker nu ett kärleksfullt hem som kan erbjuda just detta.

 

Priset för att adoptera Ludde är 1200 kronor. 

Hjördis

Stad: Stockholm (Knivsta)

Ålder: född 2014-09-09

Kön: Hona

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ja

Hjördis lämnades in till Smådjurschansen 2018-02-14 då hon blivit ensam och familjen tyckte synd om henne som satt ensam ute. Hjördis var ganska ohanterad när hon kom till jourhemmet men detta är något vi har jobbat på varje dag. 

Hjördis är en försiktig men samtidigt bestämd liten dam. Hon skulle älska att få vara i ett hem där hon får vara familjens lilla prinsessa.

Hon är lite blyg mot nya människor och skulle behöva någon som är lugn och har lite tålamod. Ger man henne tid kan man få en fantastisk vän och liten mystjej. Hjördis skulle nog älska att bara ligga och mysa med sin matte/husse i soffan och pussas. Hon vill komma till ett hem utan hund och katt.

Hjördis är dominant mot andra kaniner.

Priset för att adoptera Hjördis är 1200kr.

Kanel

Stad: Örebro (Adolfsberg)

Ålder: okänd

Kön: Hona

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ja

Kanel kom till Smådjurschansen 2018-06-16 tillsammans med flera andra kaniner som omhändertagits av polisen från ett vanvårdsärende. Kanel hade turen att vara en av de kaniner som var i bäst skick när de kom till oss. Kanel är en riktigt tuff brud i lyxförpackning! Mot andra kaniner är hon väldigt dominant och vi börjar tro att hon trivs bäst ensam. Mot oss människor är hon supersocial och springer fram för att hälsa (och förhoppningsvis få något gott). Lite tveksam fortfarande till klappar och gos men vi jobbar på det! När man kommer från vanvård är det helt normalt att sådant tar tid. Under sommaren har Kanel bott utomhus vilket hon trivs väldigt bra med. Favoritsysselsättningen är att gräva, sitta högt och spana samt tugga äppelkvistar. Orädd för det mesta och skulle nog klara ett hem med både barn och andra djur (dock ingen goskanin).  Priset för att adoptera Kanel är 1200kr. 

Bubben & Luna

Stad: Stockholm

Ålder: 3 och 1

Kön: Hane och hona

Kastrerade: Ja

Chipmärkta: Ja

Bubben och Luna kom till Smådjurschansen 2018-07-22 när deras förra ägare inte längre kunde ha kvar dem på grund av ändrad boendesituation. 

Bubben är en glad och lugn kille. Han älskar att äta och springer alltid framför att tigga lite godis när jourmatte kommer hem från jobbet. Bubben tycker om att umgås, älskar klappar och är nyfiken på sin omgivning. Dock behöver han sin ensamtid ibland, då vill han vila och umgås med Luna. Bubben har inga problem med att bli lyft. Luna är den blyga versionen av Bubben. Luna är otroligt nyfiken och följer efter Bubben som en svans vart han än går. Luna springer gärna runt och upptäcker varje hörn. Luna är väldigt försiktig och vill helst inte bli klappad eller lyft. Hon är beroende av Bubben och kan inte skiljas från honom då hon behöver Bubben för att känna sig trygg. Luna utvecklas för varje dag som går och behöver känna tillit innan hon blir helt bekväm. De bor idag frigående inomhus och är rumsrena. De vill fortsätta bo frigående inomhus, kanske med tillgång till utevistelse på sommaren. Priset för att adoptera Bubben & Luna är 1200kr. 

Helmer

Stad: Örebro

Ålder: okänd, 5+

Kön: Hane

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ja

Helmer kom till Smådjurschansen 2018-06-16 från ett vanvårdsärende via polisen. Han var en av tio kaniner som omhändertagits på grund av vanvård. Helmer var en väldigt deprimerad och apatisk kanin när han kom till oss och våra förhoppningar om att han skulle klara sig var minimala. Som tur var bevisade Helmer för oss alla vad fel vi hade. Helmer har många ärr över kroppen från gamla skador men det är inget han besväras av idag. 

Helmer är väldigt lugn. Han kan vara försiktig och avvaktande till en början i nya miljöer och bland nya människor men är absolut mutbar med lite pellets som han äter fint ur handen. När Helmer känner sig trygg skuttar han gärna runt på upptäcktsfärd. Han gillar att hoppa upp på saker för att spana och han skuttar ofta efter en i hopp om att han ska få en liten godisbit. Helmer kissar på toalådan och är skötsam av sig. Van vid småbarn och bor idag inomhus. Helmer vill fortsätta bo frigående inomhus. 

 

Priset för att adoptera Helmer är 600kr. 

Alfons & Maräng

Stad: Örebro (Nybble)

Ålder: 5 och 3

Kön: Hane och hona

Kastrerade: Ja

Chipmärkta: Ja

Alfons och Maräng lämnades in till Smådjurschansen 2018-06-16 då deras familj inte längre hade tid för dem. Alfons är en lugn pojke som kommer springandes för att möta dig när dörren öppnas. Han vill vara med och älskar att bli klappad, kliad under öronen och att få godsaker som maskrosblad. Förutom det så är kompisen Maräng det bästa som finns i världen! Alfons kan vara lite sprattlig vid hantering och t.ex. kloklippning men så länge man är lugn och har ett fast grepp och lite pellets så går det lätt. Han är en riktig inredningsentusiast som gärna flyttar runt saker så att de står där han vill ha dem. Han är mycket nyfiken på jourhemmets hundar och katter. Maräng är en lugn och försiktig tjej som älskar sin kompis Alfons mer än något annat i världen. Maräng är döv och ser även lite dåligt så hon orienterar sig främst med luktsinnet men har ändå inga problem att hoppa runt och vara aktiv. Hon tar gärna lite godis och klapp när hon lärt känna dig men är inte riktigt lika galen i godis som Alfons. Maräng är lugnare än Alfons vid hantering och ligger stilla i ditt knä så länge man håller i henne. Går lätt att Borsta vilket behövs eftersom hon är långhårig, kloklippning är också lätt gjort med denna dam. Maräng tycker mest om att vara med Alfons och lämnar helst aldrig hans sida. I sitt framtida hem vill de bo frigående inomhus i ett lugnt hem. De är rumsrena. Priset för att adoptera Alfons & Maräng är 1200kr. 

Milou

Stad: Örebro

Ålder: född 2015

Kön: Hane

Kastrerad: Ja

Milou omhändertogs av Smådjurschansen 2018-10-06 tillsammans med 11 andra kaniner och 4 marsvin från en situation som blivit ohållbar där djuren inte kunde få tillräcklig omvårdnad. Milou är en kanin av större storlek. Han är mycket snäll i all hantering, inget sprattlig eller rädd att bli upplyft. Han gillar att gosa; att bli kliad i pannan är jättemysigt enligt Milou. Milou bor frigående inomhus nu men skulle säkert trivas bra med att bo ute tillsammans med andra kaniner. Bor han inne ska han vara frigående och bor han ute ska han ha fri tillgång till en stor hage eller ett hägn samt minst en artfrände. Milou funkar bra med barn i alla åldrar.

Priset för att adoptera Milou är 1200kr.

Piff

Stad: Stockholm

Ålder: född 2015

Kön: Hane

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ja

Piff omhändertogs av Smådjurschansen 2018-10-06 tillsammans med 11 andra kaniner och 4 marsvin från en situation som blivit ohållbar där djuren inte kunde få tillräcklig omvårdnad. Piff är en snäll kanin som växer varje dag hos sin jourfamilj. När han först kom var han väldigt rädd så fort någon närmade sig honom och han tyckte inte att toalådan var bra till något. Numera är han i stort sett rumsren och älskar att bli klappad så länge han känner sig trygg med dig. Att bli buren eller ligga i famnen är något Piff tycker är väldigt täckt, men det tror vi att han kommer att lära sig tycka om så länge hans familj har tålamod. Glädjeskutt är något man kan förvänta sig ofta om man bor med Piff och det är väldigt roligt att se. Han tycker om att gräva och gnaga på äppelkvistar. Han bor inomhus för tillfället men skulle tycka om att bo ute också. Priset för att adoptera Piff är 1200kr.

Sammi & Stjärna

Stad: Örebro (Fjugesta)

Ålder: födda 2013

Kön: Honor

Kastrerad: Ska kastreras

Stjärna och Sammi  omhändertogs av Smådjurschansen 2018-10-06 tillsammans med 11 andra kaniner och 4 marsvin från en situation som blivit ohållbar  där djuren inte kunde få tillräcklig omvårdnad. De har bott hela sina liv i en bur i en liten bod utan fönster så de tycker resten av världen är lite läskig och behöver lite tid på sig att vänja sig vid deras nya liv. De är snälla och lätthanterade. 

Priset för att adoptera Sammi och Stjärna är 1200kr.

Blomma

Stad: Stockholm (Jakobsberg)

Ålder: född 2015

Kön: Hona

Kastrerad: Ska kastreras

Blomma omhändertogs av Smådjurschansen 2018-10-06 tillsammans med 11 andra kaniner och 4 marsvin från en situation som blivit ohållbar  där djuren inte kunde få tillräcklig omvårdnad. Hon har bott hela sina liv i en bur i en liten bod utan fönster så än så länge tycker Blomma att världen utanför är lite läskig men hon lär sig snabbt och tar för sig mer och mer i jourhemmet. Hon gillar att vara där jourmatte är och hålla koll.

Priset för att adoptera Blomma är 1200kr.

Pertan & Doris

Stad: Stockholm (Gustavsberg)

Ålder: Pertan är född 2015-02-22 och Doris 2015-09-10

Kön: Hane och Hona

Kastrerade: Ja

 Pertan och Doris kom till Smådjurschansen 2018-08-01 då de inte längre kunde bo kvar i sitt hem på grund av personliga skäl. De är lugna och snälla och lätta att hantera. Pertan är lite mer blyg men har inga problem att bli hanterad, borstad eller att komma ut i sele. Doris är lite tuffare och lite mer fart i. Mycket sociala och nyfikna kaniner. Pertan ser lite dåligt men det är inget han påverkas märkbart av. De bor frigående inomhus nu vilket de trivs med,men skulle säkert trivas utomhus också. De är rumsrena.

Priset för att adoptera Pertan & Doris är 1200kr.

Flopp

Stad: Örebro

Ålder: Okänd

Kön: Hane

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ja

Flopp hittades ute 2018-09-14 och hans upphittare kontaktade omedelbart Smådjurchansen och vi åkte direkt och hämtade honom. Flopp är en väldigt snäll och pigg kille. Han gillar att spring runt och hoppa men tycker även om att ligga bredvid en eller att ligga på toppen av soffan bredvid jourmattes huvud. Flopp är till en början lite blyg men nyfikenheten finns där och när han fått upptäcka sitt hem och lära känna sin familj är han en trygg och social kille. Just nu bor Flopp inomhus och han är rumsren.

Priset för att adoptera Flopp är 1200kr.

Rabbit DeNiro

Stad: Örebro

Ålder: född 2013-06-12

Kön: Hane

Kastrerad: ja

Chipmärkt: ja

Rabbit DeNiro, eller Niro som han kallas, kom till Smådjurschansen 2018-07-29 när hans ägare inte längre kunde ha kvar honom på grund av flytt. Han är mycket sprallig och älskar att springa runt lös i hela lägenheten. Niro hoppar gärna upp i soffan för att kela och han älskar mat. Niro fungerar bra med katter och är rumsren.  

Priset för att adoptera Rabbit DeNiro är 1200kr.

 

Pella

Stad: Uppsala

Ålder: född 2017-09-04

Kön: Hona

Kastrerad: ja

Chipmärkt: ja

Pella kom till Smådjurschansen 2018-11-14 då hennes familj inte längre hade tid för henne. Hon är en pigg och snäll tjej. Pella är en härlig, lite försiktig men ändå nyfiken kanin. Hon är väldigt mjuk i sitt sätt att vara och skulle säkert passa in i till exempel en barnfamilj. Hon ä mycket snäll och klappar på huvudet leder genast till att hon gnager av välbehag. Pella floppade, glädjeskuttade och lät sig klappas redan första dagen i jourhemmet så hon har lätt för sig att komma till ro i nya miljöer. Hon gillar inte att bli lyft men är snäll i famnen. 

Priset för att adoptera Pella är 1200kr.

 

Puff

Stad: Örebro

Ålder: född 2015

Kön: Hane

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ja

Puff omhändertogs av Smådjurschansen 2018-10-06 tillsammans med 11 andra kaniner och 4 marsvin från en situation som blivit ohållbar där djuren inte kunde få tillräcklig omvårdnad. Puff tar det mesta i livet med ro, han floppar gärna eller ligger och vilar med bakbenen utsträckta. Han är snäll att hantera, är rumsren och tuggar inte på olämpliga saker. Han älskar dock att gnaga på grenar. Puff är ett matvrak, är han försvunnen hittas han garanterat i höpåsen och att få godis är nog det bästa Puff vet. Puff har träffat snälla hundar och är då inte rädd. Puffs andning kan låta ansträngd när han ligger ner, detta är under utredning hos veterinär så därför kan ej Puff adopteras än. 
 
Priset för att adoptera Puff är 1200 kr.

Tufsen

Stad: Stockholm

Ålder: född 2015

Kön: Hane

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ja

Tufsen kom till Smådjurschansen 2018-12-01 då hans tidigare ägare inte längre tid för honom. I sitt föregående hem var han en utomhuskanin men han bor nu frigående inomhus. Han vill inte leva ensam längre utan letar efter ett hem som uppskattar sällskap av en kanin. Tufsen är rumsren.

Tufsen älskar att bli mutad med godsaker och han är inte särskilt svårflörtad. Hans favoritlek är följa John. Som kanin är han förvånansvärt bekväm med förändringar i omgivningen. Redan första dagen på plats i jourhemmet hittade han soffan som nu är hans favoritställe att slappa på. Helst ligger han bredvid sin jourmatte och uppskattar även klappningar. Men som med alla kaniner  finns det även saker som Tufsen ogillar. Det är okej att lyfta men inte för länge, det tycker han är läskigt. Han sitter helst inte i famnen utan lägger sig hellre bredvid. Eftersom Tufsen kommer från en småbarnsfamilj fungerar han alldeles utmärkt med barn. Han har aldrig visat aggressiva sidor utan är en riktig charmör som får allas hjärtan att smälta.

 
Priset för att adoptera Tufsen är 1200 kr.

Cookie - Bokad

Stad: Örebro (Adolfsberg)

Ålder: okänd

Kön: Hona

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ja

Cookie kom till Smådjurschansen tillsammans med flera andra kaniner som omhändertagits av polisen från ett vanvårdsärende. Cookie hade turen att vara en av de kaniner som var i bäst skick när de kom till oss. Cookie är en väldigt snäll kanin – nyfiken och social men som inte riktigt fattat grejen med gos än. Hon behöver en kaninkompis för att trivas som bäst och kan bli lite nervös vid snabba rörelser och konstiga ljud. Just nu bor hon ute men skulle även trivas inne så länge det finns gott om yta och saker att hoppa på (dock inte rumsren ännu eftersom hon mest bott ute). Cookie är låg i rang men kan säga ifrån om hon blir irriterad. Riktigt matvrak och duktig på att tigga så man får se upp med för många godsaker; vem kan säga nej till det där ansiktet? 

I sitt framtida hem vill Cookie ha en artfrände. Hon Vill bo frigående inomhus eller utomhus med fri tillgång till en stor hage eller ett hägn. Cookie bor utomhus nu. Priset för att adoptera Cookie är 1200 kr.

Mulle - bokad

Stad: Stockholm

Ålder: Ca 3-4 månader

Kön: Hane

Kastrerad: Nej

Mulle är en sprallig och nyfiken kanin som har utvecklats väldigt positivt sedan han kom till Smådjurschansen. Han och hans familj räddades av Smådjurschansen 2018-08-17 från vanvård. Mulle bodde tillsammans med fem andra kaniner i en alldeles för liten innebur på en balkong, utan mat och vatten och med ett flera centimeter tjockt lager bajs på botten av buren. Mulle kommer gärna fram och hälsar när man kommer, speciellt om det vankas godsaker (pellets, persilja, grenar etc). Mulle uppskattar sällskap och vill gärna ha det i sitt nya hem. Han älskar även att få skutta runt- hoppa upp på saker och sträcka ut sig, så frigående inomhus eller en stor rastgård utomhus är något han gärna vill ha möjlighet till i sitt framtida hem. Han är van med både katt och småbarn (2-5 år). Han har hälsat på hund. Mulle har behov av att borstas ibland då han har lång päls och det är något han tycker om så länge man gör det varsamt, då njuter han och ligger gärna stilla i knät och gosar. Mulle adopteras okastrerad eftersom han är för ung för att kastreras. Vid adoption kommer ett kastreringsavtal skrivas på. Priset för att adoptera Mulle är 1200kr. 

Otto - bokad

Stad: Stockholm (Bromma)

Ålder: född 2013-09-02

Kön: Hane

Kastrerad: Ska kastreras

Otto kom till Smådjurschansen 2018-10-10 när hans ägare tröttnat på honom. Han är en snäll, glad och social kanin.

Priset för att adoptera Otto är 1200kr. 

Woody - bokad

Stad: Örebro (Odensbacken)

Ålder: okänd, ca 5 månader

Kön: Hane

Kastrerad: Ja

Chipmärkt: Ja

Woody kom till Smådjurschansen 2018-08-20 från ett vanvårdsärende via polisen. Woody är en glad och busig kille som alltid blir jätteglad när jourmatte kommer in i hans rum. Med Woody blir det mycket bus och glädjerace varvat med tupplurar liggandes helt utsträckt. Woody tycker det är mycket roligt när jourmatte busar med honom. I jourhemmet är favoritplatsen att vila på i öppna spisen eller på mattan framför TV:n. På kvällarna är det extra kul att springa lite över jourmatte när hon ligger i soffan och tittar på TV. Ibland stannar han en stund i soffan för lite gos, gärna då liggandes på jourmatte, för att sedan fortsätta busa och för att slutligen lägga sig på mattan framför TVn och ha kvällsmys tillsammans med resten av familjen. Bor han inomhus vill han gärna ha tillgång till en grävlåda. Woody bor inomhus nu men skulle säkert trivas lika bra utomhus. Bor han inne ska han naturligtvis fortsätta vara frigående och bor han ute ska ha fri tillgång till en stor hage eller ett hägn samt ha minst en artfrände. Woody är mycket duktig att gå på låda och är rumsren.

Priset för att adoptera Woody är 1200kr.