Intresseanmälan

Vänligen läs informationen nedan innan ni skickar in en intresseanmälan. 

Samtliga frågor måste besvaras för att formuläret ska kunna skickas.

  Innan adoption:
  Att adoptera ett djur är ett stort beslut och det är viktigt att alla i hemmet är eniga gällande adoptionen. Det är viktigt att ni är medvetena om att vissa djur kan leva i upp till 10 år och ni bör vara beredda på att ge djuret allt det behöver under dess livstid.

  Innan adoption så bör ni vara säkra på att ni har råd med veterinärvård, försäkring, strömedel, foder och leksaker samt att ni har tiden och intresset som krävs för att ta hand om djuret under dess resterande livstid. Ni bör dessutom ha en plan på vad ni ska göra med djuret om ni behöver resa bort samt bör ni ha tagit reda på om det finns pälsallergi i familjen eller släkten.

  Våra krav:
  Kaniner är sociala djur som mår bäst om de får bo tillsammans med minst en artfrände. Därför har vi som krav för de flesta av kaninerna att de ska flytta till ett hem där det redan finns minst en kanin, alternativt att adoptören planerar att skaffa en artfrände inom en snar framtid.

  Det är inget gott kaninliv att sitta i bur och därför har vi som krav att kaninen aldrig får vara instängd på en yta som underskrider 5 kvadratmeter. Utöver kaninens boendeyta, som ska vara minst 5 kvadratmeter, ska kaninen dagligen få röra sig på större ytor, exempelvis fritt i hemmet eller i en stor hage utomhus.

  Fåglar bör bo i voljärer eller fritt i hemmet. Även chinchillor bör bo i voljärer. Hamster, gerbiler samt möss bör ha boenden som är minst 100×50 men gärna större. Råttor bör ha stora och höga boenden. Samtliga boenden bör vara inredda utefter artens behov och stimulans.

  Så går en adoption till:
  Efter att ni skickat in en intresseanmälan kommer ni bli kontaktade av oss via mail, var därför noga med att ange rätt mailadress samt ha koll på er skräppost ifall mail från oss hamnar där. Vi kommer att be om bilder på hur djuret kommer att få bo hos er och eventuellt ställa fler frågor. Verkar allt bra så kommer jourhemmet till djuret ni är intresserade av att kontakta er för att boka in en tid då ni får hälsa på djuret. Finns det barn i familjen så ska de följa med på besöket. Om ni bor långt bort kan besöket ersättas av ett videosamtal. Känns allt bra vid besöket blir ni godkända som adoptörer och kan boka djuret. För att boka djuret betalar ni in adoptionsavgiften till Smådjurschansen via swish 123 470 52 65 eller bankgiro 5291-0676. Betalningen ska märkas med ”[djurets namn] adoption”.
  .
  Om ni ångrar er återbetalas adoptionsavgiften exklusive 400 kronor (gäller kaniner). Skulle något hända med djuret som ni bokat återbetalas hela adoptionsavgiften. Bokade djur ska hämtas inom en månad. När ni hämtar djuret ska ett adoptionsavtal signeras. Detta har ni fått av Smådjurschansen via mail. Ibland hamnar avtalet i skräpposten. Avtalet signeras med bank-id.

  Om det av någon anledning inte fungerar med det nya djuret i hemmet är ni välkomna att lämna tillbaka det till oss. Det är inte säkert att ni kan lämna djuret hos samma jourhem som ni hämtade det hos. Adoptionsavgiften minus 400 kr kan återbetalas (gäller kaniner). Om ni behöver hjälp med omplacering i ett senare skede gäller samma villkor som för ägda kaniner, läs under ”Omplacera”.

  Smådjurschansen erbjuder kostnadsfritt stöd och råd vid ihopsättning av kaniner. Om ni önskar ytterligare hjälp med ihopsättning av era kaniner rekommenderar vi att ni kontaktar Kaninkonsulten.

  Försäkring:
  Våra kaniner är försäkrade i Agria Smådjursförsäkring. När du adopterar från oss kommer du få en förfrågan om att ta över kaninens försäkring. Att överta försäkringen innebär att du slipper karenstid, vilket infaller om du tecknar en ny försäkring hos ett annat bolag. Våra djur är försäkrade med försäkringsbeloppet 10 000 kr vilket innebär en månadskostnad på ca 45 kronor. Om så önskas kan försäkringsbeloppet vid övertagandet höjas till 20 000 kr vilket innebär en månadskostnad på ca 91 kr. Här kan du läsa mer om vad som ingår i Agrias smådjursförsäkring. Vid frågor om din försäkring är du välkommen att kontakta vår kontaktperson på Agria, Lotta Eriksson. Du når henne på lotta.eriksson@ombud.agria.se eller 070-7155772.

  För- och efternamn

  Födelseår

  E-post

  Telefon

  Postadress

  Postnummer

  Ort

  Hur ser familjen ut? Om barn finns, ange ålder

  Vilka djur finns idag i familjen? Beskriv dem gärna

  Om ni redan har en eller flera kaniner, beskriv hur ni har tänkt ihopsättningen

  Beskriv er tidigare erfarenhet av djurslaget ni vill adoptera

  Vad är namnet/namnen på de djur ni är intresserad av?

  Vilka egenskaper önskar ni hos djuret?

  Beskriv hur djurets boende skulle se ut hos er

  Hur många timmar per dag kommer djuret vara ensam hemma?

  Vem tar hand om djuret vid semester eller krissituation?

  Vill ni ta över djurets försäkring i Agria? Om inte, har ni tänkt försäkra i annat bolag? Om inte, hur ser er plan ut i det fallet djuret skulle bli sjukt och kräva veterinärvård?

  Godkännande
  Genom att skicka detta formulär accepterar du att Smådjurschansen sparar och bearbetar dina uppgifter för att kunna kontakta dig. En intresseanmälan som inte leder till adoption raderas efter två veckor och inga uppgifter sparas. Du kan läsa mer om vår integritetspolicy här.